|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obupana...
15.1.2010 17:11:51   
_sanika
pozdravljene somamice:)imamo doma eno dilemo:/...moj fant ima redno delo na sz in jaz sem doma z 6 mesecno punco in sem brez zaposlitve saj sem se prej solal....sedaj pa ne dobivam niti socialne,starsevski imam 150€ ter otroski 40€..imava kredit za stanovanje in avto!bila sem en dan na CSD in se pozanimala ali mi lahko placajo vsaj solo da naredim dokler sem doma in delat itq se ne morem...in odgovor je bil seveda negativen celo rekli so mi naj si solo sama placam:/:/a kako?noben me ne vzame delati samo z osnovno solo,solo si ne morem sama placati saj ze tako komaj komaj cez mesec shajava!!Stara sem komaj dvajset let in si zelim nekaj ustvariti (ce si nisem ze prej pa usaj zdaj)...nevem ko sem se vedno tecnarila na zavodu in  na socialni so mi domov poslali odlocbo da nisem do nic opravicena in da imava tako ali tako stanovanje in avto pa naj ga prodava in bo denarja...A ni to bolano?ne vem namesto da bi pomagali ne..oni celo hocejo da sva socialno ogrozena,brez prebivalisca in tako dalje...zanimam me ali je kera delala solo doma in kam use  je to mogla jt in dobesedno prosjaciti???prosim za kak nasvet...najlepsa hvala:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obupana...
15.1.2010 17:16:00   
zmajaz
Hm - težko ti človek kaj svetuje - oposti, ampak zadeve, kot jih opisuješ, ti niti skupaj ne gredo. Praviš, da si stara 20 let, hkrati da si brezposelna, ker si se prej šolala, a imaš pa samo osnovno šolo. OŠ menda nisi delala do 20. leta. user posted image

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obupana...
15.1.2010 17:29:10   
Petka09
Se povsem strinam z zmajaz. Kako si se lahko prej šolala, če imaš samo OŠ? In ok, če že imaš samo OŠ in si zdaj na porodniški, kaj pričakuješ od naše države? Da ti bo kar podarila denar za nadaljnje šolanje? Potem, sori, grem tut jaz takoj na zavod, dam odpoved v firmi in na socialno in jih prosim, naj mi kar šenkajo nekaj... Saj to ne gre tako.
Druga ne moreš, kot lepo počakaj do konca porodniške, potem pa na lov za službo. Lahko boš kelnarca ali pa kaj drugega, kjer ne bi potrebovali izobrazbe. Se pač vsedi v avto in od firme do firme. Tudi jaz sem to delala pri 20-ih in me ni hudič vzel. Sem šla na izredni študij, ker prvo leto nisem bla sprejeta na rednega in sem si morala nekak plačati... Pač sem šla v trgovince in razne butike in dobila delo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obupana...
15.1.2010 17:45:05   
_sanika
pozdravlene....ja nisem napisala najbolje...delala sem frizersko solo prvi letnik dokoncala drugega pa ne ker sem solo "morala"zapustiti"ker sem sla na terapijo v Lj ker sem bila posiljena...ubistvu to nima kaj tukaj iskat samo hocem povedat da me ne takoj obsojati ker se mi zdi da ni fer!Petka09 ne pricakujem od nase drzave da mi nekaj senka pricakujem pa neko pomoc!leto in pol frizerske sole mi ne priznajo se pravi imam samo osnovno solo...ko sem bil ana erapiji so mi pravili naj se ne sikiram za izobrazevanje in da je bolje da te stvari razcistim sama z sabo ter na sodiscu in tako dalje...in seveda se je ise skupaj zavleklo sedaj je tega ze vse mimo in bi rada ponovno startala samo kako ko ti niti zavod ne zna dati pravega svetovalco,usakem moraj vso svojo zgodbo povedati saj se prav tako tudi njim zdi cudno da sem stara 20 a imam samo oš...oprostite punce samo tko je lazje govoriti o dolocenih stvareh saj me ne gledate,ko pa tam ko bulji v tebe in ti gre na jok in te gleda kot da si z marsa pal...nwm no...tako kot si napisala lahko najdem delo in grem delati  ampak samo kot kelnarca in tega enostavno ne morem...vem tesko zastopit...joj joj...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obupana...
15.1.2010 18:12:16   
zmajaz
Očitno si imela precej smole v življenju. user posted image  Ampak če ti na zavodu in CSD-ju nočejo pomagati, potem ti tudi me nimamo kaj drugega svetovati, kot da si pač poskusiš najti neko službo in se pač potem ob službi šolaš. Se boš morala bolj kot ne sama znajti, čeprav vem, da ni lahko, sploh ob današnjih razmerah, ko je kriza za sližbe.

Zakaj imaš pa tako nizek otroški dodatek? Če sklepam po OD, potem tvoj partner nima ravno slabe plače. Je pa res, da če so krediti, pa ob današnjih cenah hrane ipd. denar kar kopni .. Samo so ti pa spet delno prav povedali - če ti ne gre skozi, pač ne moreš imeti takega avta, da moraš imeti zanj kredit, ampak en starejši avto za malo denarja ipd.

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obupana...
15.1.2010 18:19:06   
Oceania
Sanika, ne razumem dobro, kaj si počela na zavodu in kateri zavod točno misliš ampak na zavodu za zaposlovanje bi morali poiskati rešitev zate. Vztrajaj in sledi svojim željam.

_____________________________

Fornication Under the Consent of the King.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obupana...
15.1.2010 18:23:47   
zmajaz
Aha - na tole jaz niti pozorna nisem bila, kam se je obrnila. Šolo ti lahko plača kvečjemu ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE, ne CSD. Nisi se sploh obrnila na pravi naslov. Ampak dokler prejemaš starševski dodatek, bo to težko, ker se ne moraš prijaviti na zavod, to je pa pogoj, da ti kar koli plačajo. Po koncu "porodniške" boš to verjetno lahko uredila na Zavodu.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obupana...
15.1.2010 18:31:39   
Petka09
Sanika, se ti opravičujem, če sem bila pregroba, samo si v prvem postu res navedla zelo malo podatkov in potem se jezila nad državo. Iz tistega sem potem sklepala in me je malo razjezilo. Oprosti še enkrat! Včasih je dobro takoj povedat čimveč, da potem znamo realno pomagati.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obupana...
15.1.2010 18:32:34   
puppa
Sanika, pojdi na ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE (mislim, po končani porodniški). Pojdi do svoje svetovalke in, če ji še nisi razložila, ji razloži situacijo. Pa bodi kr fejst tečna. Ker tam na zavodu se premaknejo samo, ampak res samo, če ful težiš in vztrajaš. Moraš pa vedeti, kaj hočeš.

Če imaš narejen prvi letnik frizerske, bi ti svetovala, da se s svetovalko dogovoriš, da bi se šolala naprej... se pravi še enkrat drugi letnik in nato dalje. Ti kr vztrajaj.

Glede službe pa... kaj pa javna dela? Sicer ne vem kako je z OŠ, ampak ziher bi se kaj našlo. Plača ne bi bila boh ve kaj, ampak malo več kot nič pa že.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obupana...
15.1.2010 18:36:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: _sanika
starsevski imam 150€

Kako je pa to možno, če je pa starševski dodatek trenutno 193,24€?

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obupana...
15.1.2010 18:40:51   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: _sanika
starsevski imam 150€

Kako je pa to možno, če je pa starševski dodatek trenutno 193,24€?

user posted image  Jaz sem tudi to pomislila - pa tudi to, da OD ne more biti 40 eur, ker sta stopnji 30,08 in potem že 47,47 - no, čeprav to ni bistveno več kot 40 eur. Je pa potem to oboje skupaj že 50 evrov razlike - kar je pri tako malem dohodku veliko - ni vseeno, če imaš oboje skupaj 190 eur ali pa 240 eur.  Spet po drugi strani pa to ni bistvo njenega vprašanja. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 15.1.2010 18:42:36 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: obupana...
15.1.2010 18:54:56   
_sanika
oj..hvala lepa za odgovore...petka09 ni panike samo ne zelim da bi mislila da sem lena oseba ali kaj takega...nwm saj vem da imate prav in da moram pocakati do izteka porodniske...samo zanimalo me je ali imam po koncu porodniske kaj vec moznosti kot jih imam sedaj..hvala lepa za odgovore mi bodo pomagali...aja samo se glede avta imava stari avto ampak ko je fant uzel kredit za stanovanje je tudi slabsi avto kupil preko kredita...mi pa samo ni jasno zakaj se mi nebi priznala frizerska rekli so mi kao da zaradi tega ker ni dokoncana samo to zame ni logicno nwm no...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: obupana...
15.1.2010 18:57:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: _sanika
mi pa samo ni jasno zakaj se mi nebi priznala frizerska rekli so mi kao da zaradi tega ker ni dokoncana samo to zame ni logicno nwm no...

Kaj pa ni jasnega? Šole nisi dokončala, torej ti izobrazbe ne priznajo. Če si dokončala en letnik, ti priznajo en letnik. Če si bila v šoli samo do polovice drugega letnika, potem ti drugi letnik ni priznan oz. ti ga priznajo izjemoma, v kolikor narediš izpite, potem se vpišeš pa v tretji letnik. Ampak če imaš končanega samo prvega, potem ti frizerske izobrazbe pač ne morejo priznati. In ker nimaš dokončane srednje šole, imaš uradno samo OŠ, ja.

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: obupana...
15.1.2010 18:57:50   
_sanika
aja samo se to petka09 normalno da se jezim nad naso drzavo ko pa pravice ni...ko sem tozila storilca za njegovo dejanje meni sem sla sez pekel in iz tega je prislo za njega le pogojna kazen...cloveku unici vso predstavo o neki pravicnosti,ko pa tudi do mene ni bilo fer...

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: obupana...
15.1.2010 18:59:31   
Kerensa*
Kazenski zakonik nima nobene zveze s socialnimi transferji/pravicami. Upam pa, da si, ne glede na uradno obsodbo, proti storilcu vložila civilno odškodninsko tožbo (to se sme in je težko verjetno, da ti ne bi bila odobrena, glede na to, da je bilo dejanje storilcu dokazano).

(odgovor članu _sanika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: obupana...
21.1.2010 13:39:22   
itata
civilno sodišče MORA spoštovati kazensko obsodbo glede obstoja kaznivega dejanja in glede kazenske odgovornosti. glede na to,d a je bil spoznan za krivega, čeprav je dobil nizko kazen, ga absolutno lahko tožiš še civilno za primerno odškodnino za telesne in duševne bolečine.


_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: obupana...
21.1.2010 20:52:23   
ninca19
moj nasvet je, da se s partnerjem prijavita na ločenih naslovih in tako boš ti lahko uveljavljala pomoč kot mama samohranilka. vem, da to ni pošteno do marsikoga in me bote zaj sigurno obsojale, ampak, če lahko tisti, ko so res polni dnara, delajo to, zakaj ne bi še tisti, ki pa res potrebujejo pomoč.

s tem ko ne bi bla na istem naslovu, bi se družinski OD takoj znižal in glede na tvoje dohodke, bi sigurno bla upravičena do marsikatere pomoči. bi pa s partnerjem pač mogla še uredit preživnino in podobno.

pa vso srečo _sanika


_____________________________

Nina

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: obupana...
22.1.2010 10:27:32   
itata
če si na različnih naslovih prijavljen ti nič ne pomaga do statusa samohranilke, moraš imeti dogovor pri CSD in potem potrjeno poravnavo pri sodišču, da je zveza razpadla in urejene (čeprav samo na papirju) stike in preživnino! dokler ne predložiš omenjenega dokumenta, se avtomatično šteje, da sta starša v SKUPAJ! nima veze z naslovi

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: obupana...
22.1.2010 11:02:53   
Kratka
Hm, kaj ne bo kmalu prišel nov zakon glede matere samohranilke? Kolikor vem, je predlog baje bil sprejet, tako, da ne vem koliko bi se ji splačalo trudit okoli tega...

_____________________________

od 10.12.09 najina pupa spančka med angelčki :(

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: obupana...
22.1.2010 11:53:17   
zmajaz
Saj je res že skrajni čas, da naredijo red na tem področju - ker preveč ljudi to izkorišča, pa običajno so to ravno taki, ki imajo itak že vsega dovolj, na račun takih so pa potem resnične samohranilke prikrajšane.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: obupana...
22.1.2010 12:00:14   
ninca19
ja sej sem rekla da bi pač še prej te mogla uredit preživnino in podobno.
glede novega zakona pa nevem.jaz sem tudi mama samohranilka in sem mogla uredit preživnino na sodišču, to pa je tudi vse. tisto odločbo sem potem dala na csd ko sem oddajala vlogo za otroški dodatek in štipendijo in sem bla avtomatsko obravnavana kot mama samohranilka.
je pa res da jih dosti to izkorišča.jaz privoščim tistim ko res potrebujejo denar in živijo na minimumu.eni pa bi pač radi na račun tega meli še več pod palcem.take bi pa obravnavala ja.


_____________________________

Nina

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: obupana...
22.1.2010 12:13:51   
water lily
Tisti ki so na minimalcu itak nič ne profitirajo če so "samohranilci", jim v vsakem primeru pripadajo vsi socialni transferi.....profitirajo ženske katerih "možje" majo dobre dohodke tk da....
Sicer pa to nima veze....

Odgovor na uvodni post.....zavod težko zaposljivim osebam(kar ti si) plačuje šolanje. Tako da takoj po porodniški pojdi na zavod, se prijavi če nisi in naredte plan(kar je itak treba...). V planu naj bo pač zaveden tud to da končaš šolo. Itak kolkr jst poznam frizersko ni glih neki dost teorije, bl praksa. In k boš mela prakso se izkaži, neki bo verjetno itak plačan, pa mogoč te potem še za stalno vzamejouser posted image .
Vso srečo...

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: obupana...
22.1.2010 12:15:20   
Hanuši
Res je najbolje stopiti na Zavod za zaposlovanje po preteku porodniške, oz. se greš lahko že sedaj pozanimati. Včasih so res plačevali vse sorte šolanj, kolikor pa vem, pa sedaj financirajo samo osnovno šolo. Lahko, da se je pa že kaj spremenilo. Ker, ko sem se sama zanimala za prekvalifikacijo, beri srednja in fax tekstilni-službe skoraj nemogoče dobit, sem prišla h njim s prošnjo kakega kreditiranja, kar bi potem, ko dobim službo bila obvezana vračati ( sem bila tudi mati samohranilka-taprava, ne samo na papirjuuser posted image ), pa so mi rekli, da ni nobene možnosti.
Tako, da mi je preostalo le še, da izrabim vsako najmanjšo vezo in mi je po kar dolgem času tudi uspelo.

_____________________________

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: obupana...
22.1.2010 12:31:36   
zmajaz
Enostarševske družine se naj bi po novem smatrale samo v primerih, ko drugi starš ni več živ ali ni znan oz. ni več poslovno sposoben ipd., sicer pa ta možnost odpade.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?