|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
30.8.2006 0:20:08   
rija
Če katero zanima, sem naredila en "večerni" albumuser posted image  Geslo je enako kot vedno.

nočka.

(odgovor članu mmetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
30.8.2006 10:37:26   
tinkamiška
Dobro jutro

čeprav je pri nas tako vreme, da bi šla, če bi lahko, kr nazaj v postlouser posted image

Najprej čestitke sončkoma, ki sta dopolnila 7. mesecevuser posted image user posted image user posted image user posted image , če prav malo z zamudo

Vaši malčki in malčice so pa res zelo napredni! Iza se sicer plazi in postavlja na vse štiri, če ji ponudiš roke se tudi postavi na nogice. Sedi lepo, ampak ni preveč rada v tem položaju in se kakor hitro se da, vrže na trebuh in gremo raziskovat okolico.

Naš dan poteka približno takole:

- med 5 in 7.30 steklenička mlekca(koliko spijejo vašiuser posted image na obrok?)
- ob 9.30 sadna malica
- ob 10 spanček(spi približno 1-1,5 ure)
- ob 12.30 zelenjavno, zelenjavno-mesno kosilo
- ob 14.30 spanček(spi od 1-2,5 uri)
- med 16.30 in 17 mlečna malica(jogurt, skutka zmešana s sadjem)
- ob 19 kopanje
- 19.20 večerja
- med 19.30 in 20 spanje (ponavadi se zbudi okoli 4ih in ji dam dudo)

še moj PDP: 31.12., rodila sem pa 25.12.

Rija
, bom šla pogledat albumuser posted image Pa hitro se pozdraviteuser posted image user posted image user posted image

Hvala za podatek o akciji v Mullerju, bomo pli kar ta teden v nabavo po pleniceuser posted image

Liju,
jst te pa tako razumem, ko pogrešaš svojega lumpa. Se že nekaj časa pripravljam, da bi Izo dala malo v varstvo, pa si vedno premislimuser posted image

Nevem kako veliko nogico ima Iza, ampak mislim, da manjšo od 17, ker ima ene čeveljčke od H&M, ki so 17-19 in so ji še vedno perevliki.

Čestitke vsem za zobkeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo še vedno brez, čeprav se mi zdi, da se nekaj dogaja, ker Iza ponoči večkrat joka zadnje čase.user posted image

JanjaE si bom šla tudi tvoj album pogledatuser posted image Pa res kako je tvoja pupa napredna, vozi kolo in kako hodi!user posted image user posted image user posted image

Taši lepo se mejte na user posted image user posted image user posted image !!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Bobika je že šla? Če še ni potem tudi tebi želim, da se boste meli lepo na morju!user posted image user posted image user posted image

Zdej pa moram nehat, letimo v trgovino in meni kupit nove čevlje za v to uscano vremeuser posted image No, vsaj čevlje bom dobilauser posted image user posted image user posted image

Se še kasneje oglasimuser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
30.8.2006 11:04:35   
liju
Dobro jutro!
Mi smo še vedno brezuser posted image , po kosilu grema po njega.user posted image user posted image user posted image
Rija, jaz bi imela tvoje geslo, da pogledam tvojouser posted image .Daj mi ga pošlji na ZS.
Tinkamiška:Saj je malo hudo, ko ni user posted image doma, ampak prav paše, da se lahko malo bolj posvečaš tvojemu, mislim pa da nič ne bi imel proti, če bi bil spet na prvem mestu.user posted image user posted image
Sicer pa moški itak radi vejo, da jih razvajamo.user posted image
Bobika se veselo že kopa na user posted image .
mmetka: Ob kolkih imata posvetovalnico? Midva jo imama ob 16.00.
Lepo bodite ob takem čudnem- deževnem dnevu!
Veliko se cartajte, da vam bo toplo, tudi mi se bomo danes popoldan.user posted image user posted image user posted image user posted image
lp

No in jih imamo. Dva sončka mislim. hehe

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
30.8.2006 11:09:17   
Anonimen
Ojla

HANA VSE NAJ NAJ

No, da se malce oglasim. Sem vsa včeraj kar pridno brala, samo napisati se mi pa nič ni ljubilo.

Kaj je novega pri nas?
Zadnjič smo probali jesti palačinko. Do sedaj je namreč jedla vse spasirano. Pa smo rekli bomo probali, če bo znala jesti malce večje koščke. No, in ni bilo problema. Včeraj je jedla juhico z rezanci, danes pa sem ji za malico nektarino samo pretlačila, dodala malo skute in piškote. Pa je jedla. Res pa je, da mi ni vse pojedla. Pa tudi kravje mleko smo sedaj že dvakrat probali. In do sedaj še ni bilo nobenih reakcij.
Glede gibanja. Plazimo se še ne, prav tako ne stojimo še sami. Je pa zelo rada na nogah. Sedimo pa itak ves čas. Kadar pa tudi sedeti več noče, pa rito začne spodmikati. Največkrat se to naredi, ko smo zunaj in je že kar nekaj časa v vozičku. Na trebuščku pa sploh nočemo biti. Je jok in stok takoj.

Našega urnika raje ne bom pisala, ker ni vsak dan enak. Je pa približen.

Včeraj sem šla po slike. Kasneje jih bom skenirala in dala v album. Bom javila. Tukaj pa samo ena razlika

user posted image
Kopanje pri 6 mesecih

user posted image

In kopanje pri 14 dnevih

Neposredna povezava do sporočila: 2579
30.8.2006 11:42:00   
liju
Pozabla sem voščit Hani! Vse naj, najuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
30.8.2006 11:51:10   
Anonimen
Dali, sem zadnje čase že več člankov prebrala o teh čeveljčkih in copatkih za naše user posted image . In se absolutno odsvetujejo kakršnikoli anatomski copatki ali čeveljčki, ker s tem daš nogo v kalup. Čevelj ali copat mora bit popolnoma mehek in ne anatomski. Poleg tega otrok ne rabi nobenih čevljev, dokler zares samostojno ne hodi. Ok, če greš ven z njim ga malo učit hodit, je drugo, ampak za doma in na sploh se čimveč priporoča bosa noa oz. tiste nogavičke z bremzicami na podplatu (abs nogavičke). Nogica se še razvija, zato mora bit čimbolj na frej. Špela tudi že hodi ob pohištvu, pa ima samo abs nogavičke in ji čisto nič ne drsi. Aja, pa še pisalo je tudi, da jih v teh anatomskih copatkih noge bolijo, mogoče jih zato nočejo nosit.
Sem pa dobila naslov in upam, da mi bo danes končno uspelo priti do pošte, da pošljem tebi in pa meti22 katalog. Žal ga ne morem v nabiralnik kar tako vržt, ker nimam pojma, koliko znamk mora it gor. 

Puri, čestitke za 1. zobek!user posted image  Lumpy pa čestitke za 2. zobek!user posted image

Ovčka, PDP sem imela 16.1.

Mi smo pa kupili voziček marelo. Sva ugotovila, da bo za na morje naš speedi res prevelik, ker kljub strešnemu prtljažniku verjetno ne bi vsega not spravli. In tamala ful uživa.
Pa novo zabavo si je našla - meni tlači dudo v usta in se reži ko pečen maček zraven.user posted image Je predvčerajšnjim to pogruntala in je vsa zadovoljna.

Sem pa faca sto na uro. Spakiran nimam še nič. Pa jutr še delam od popoldne do sred noči, v petek pa že krenemo, ker gremo najprej k eni babici in dedku, v soboto pa k drugi. Se obnašam, k da se bo samo spakiralo.user posted image  Pa sploh nimam občutka, da res že gremo in bi dans morala že kej napakirat.

Joj, še to... naša tamala je totalno neješča ratala. Če že kaj, bi jedla samo sadje, zelenjave itak ne, zdaj pa še mleko in mlečne kašice vedno bolj zavrača. Sej drgač se ji vid, da je zdrava, samo vseeno. Pa pije tud nič več ne. Že nekaj dni ni popila niti požirka čaja. A je možno, da zaradi zobkov vse skupaj?

(odgovor članu Dali 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 2581
30.8.2006 11:56:13   
mmetka
liju-mi imamo posvetovalnico ob 15.45. Se vidimo!!!!

rija-božanski pogled z vašega okna! Sem totalno navdušena!  Til je pa tak al tak pravi frajer!!

Lep pozdrav!

Metka

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
30.8.2006 12:02:48   
Anonimen
HANA, ČESTITKE!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2583
30.8.2006 12:14:44   
Dali 28
Tašonka verjamem da tako piše o copatkih ampak kokr sem napisala svi drugače govorijo.No ja mi jih imamo gor parkrat na dan drugače pa so bremzice v uporabi.

Moja ima številko noge 18.So nam izmerili v Cicibanu ker pojma nisem imela kolko ima.

Ponoči se mi je spet budila na eno uro.Komaj čakam gdaj bodo tisti časi nazaj ko smo spali celo nočuser posted image .

Lp

17.1.2006 SE NAM JE ZGODILO NAJLEPŠE V ŽIVLJENJU-RODILA SE JE TIJANA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
30.8.2006 14:21:21   
Anonimen
Ojla

Dodala nove slikice v album. Geslo kot ponavadi.

papa

(odgovor članu Dali 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 2585
30.8.2006 17:28:47   
NRMM
Daaaaaan!

Uff tuki pa se človek kar namuči da prebere in potem je čas za spanje in ne gre nič napisat....čveke čvekaste user posted image user posted image .

Pri nas lepi sonček po klavrnem dopoldnevu, Marušo prepričujem, da naj še malo zadrema ampak očitno bo ostalo samo pri prepričevanju user posted image user posted image , no pa je zadremala user posted image .

Vsem čestitke,ki ste praznovali v prejšnjih dneh user posted image user posted image  in vsem  user posted image ,ki so dobili zobke.

Tudi mi smo jih, koooončno user posted image user posted image . 28.8. sva z možem dopoldne opazila spodaj levo žagico, proti večeru pa še spodaj desno, tako da sta kar dva prišla naenx ven. Zato pa je tečka zadnje dni dosti bolj kot drugače. Mislim pa, da bodo kmalu še zgoraj, ker se že vidi neka bela pikica in še vedno je tečka user posted image . Mogoče ji je pa zdej tole v navado prišlo user posted image , upam da ne, ker potem bo imela to čisto po atiju.

Midve se kar veliko potepava zadnje dneve, da nama prej dan mine. Danes sem bila na eni manjši operaciji in očitno je lokalna že spustila,ker me začelo boletuser posted image , upam, da tako tudi ostane in, da ne bo še slabše.

Naš urnik je takšen:
okoli 7-7.30......3 dcl čokolešnika/keksolinota ipd
do 10.30 sprehod
10.30 malica
11-13 spanje
13.30-14 kosilo
14-16 sprehod
16-17 malica-sadje in spanje do cca 17.30-18
18-19 sprehod
19 kopanje
19.30 flaška čokolešnika/keksolinota ipd
20.00 spanje

Zdej ko nas zobki mantrajo se zbuja do 5x na noč za dudo in tudi žejna je še kdaj pa kdaj, drugače pa lepo prespimo noč.

Tudi nam se približuje dopust, še 14 dni in letimo. Še prej gre mala v svojo sobico,pa da vidimo kaj bo iz tega user posted image ,že zdaj vem, da jo bom pogrešala sploh zjutraj, ko se zbudi in mi nameni taki prisrčni nasmešek, da je moje jutri polepšano zelo user posted image user posted image .

Ovčka.....PDP sem imela 22.12.....rodila pa sem ob 15:04

Mala je zadremala, jaz pa grem pred tv, verjetno me bo zmanjkalo za par minutk.

Lepo bodite, bolančki čimprej se pozdravite user posted image  in uživajte v sončku, toplo bo spet user posted image user posted image .

L.p.
I&M

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
30.8.2006 18:16:29   
LE&TA
Najprej čestitke vsem slavljenčkom za nazaj!

Mi smo dans pridelali drugo žagico!user posted image
PDP 14.1., rojena 15.1. ob 13.25.

Smo bli na pikniku pa smo pupe že doma ker je ful mraz, ata je šel pa nazaj. Je pa Tinkara pojedla ful kruha, je zgledalo ko da ne bi doma nič jedla. Ja, ji nič ne damo!user posted image  Po poti domov je v avtu zaspala in zdej v postelci nadaljuje.
Naš urnik pa zgleda nekako tako:
user posted image  ob 7h cca. 100ml čaja
user posted image  ob 8h 210ml mleka
user posted image  ob 11.30 sadna malica
user posted image  sledi spanje do 14h
user posted image ob 14.30 - 15h zelenjavno kosilo, juhica
user posted image ob 17h mlečna kašica, skuta, jogurt...
user posted image  ob 19.30 kopanje (vsake 2 dni)
user posted image ob 20h  210ml mleka in spanje do 6h zjutraj
Ponoči pa jok, dajane dude..., včasih pa še popoldne malo spanja, ampak vedno manj!

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
30.8.2006 21:44:17   
shooo
ojla!
da prvo isplonim obveznosti:
PDP sem imela 27.1 rodila pa sem 13.1. ob 22.56
dnevni red je pa priblizno taksen:

okoli 7 prebujanje in cicanje se v postelji
8-9 zajtrk, zadnje dni griz +se malce apt.
12-13 zelenjava+rizek ali krompircek ali proso (2x tedensko meso)
16-17 ponavadi sadje, vceraj skuta
18-19 apt+prosena ali rizeva kasa
dojenje za lahko noc.
to je novi dnevni red.ponoci se se zmiraj zbuja vsake toliko.niti ne stejem koliko krat.vcasih bi samo dudo, 2x se fajn doji, ponavadi bi pa ker bila priklopljena in nic drugo ne pomaga.a to mine?
cez dan je zacela malo vec spati moram pa priznati da se tudi jaz bolj potrudim. prej sem jo kar dvignila ko se je zbudila,sedaj se vlezem k njej, tudi zizo dobi ce ne gre drugace in ponavadi zaspi se za pol urce. kar solidno.
da se ne pozabim pohvaliti: vceraj je pokukal ven drugi zobek,juhu!user posted image

pa se o varuski.
po parih sestankih, kavicah je prva kandidatka odpadla iz cisto preprostega razloga.dveh, no.
1. je zamudila dobro uro,no saj je javila da bo zamudila enih 15 min. prej
2. bi se morale dobiti pri nas doma zjutraj ob 10.ob 9 klicem ce stvar drzi in mi pove daa je nekaj bolana.
o.k. se zgodi vsakemu da zboli, normaalno, samo bi pa lahko javila da je ne bo...
mi je bilo dovolj.
sedaj se dobivamo z drugo kandidatko,20 letno punco iz nasega kraja.vcasih je delala kot zamenjava v vrtcu in jaslih in ima koncano srednjo pedagosko (pred tem koncala gimnazijo).no saj vem da to nic ne pomeni sam vseeno mi je vsec da nezi full poje in jo zna animirati.
prijateljica ki mi jo je predlagala mi je povedla da so v njihovi druzini zelo zelo navezani en na drugega in da se ful dobro zastopijo. to se mi zdelo res fino.
punca trenutno cuva 3 majhna necaka in njihovemu 4. bratu-otroku s posebnimi potrebami pomaga pri solskih obveznostih.
do sedaj smo bili skupaj 2x-razen spozanvno srecanje.
1.je bila z nami v hisi , kjer smo v izgnanstvu,jaz sem cistila on je pa zabavala nezko.malo so sle naokoli rozice gledati, malo ji je pela..v glavnem nezka se je imela fino.
danes pa je sla z nami da sem jaz se pobrala zadnje stvari iz stanovanja in je vse lepo teklo. nezka se je ful razveselila ko jo je videla, pa se stiskala se je k njej (sem ze malce ljubosumna)
zmenjeni smo tako da se dobivamo dvax na teden, toliko da se spoznamo in da se nezka navadi.oktobra bi ju pa pustla same za par ur ko bom zacela hodit na predavanja.
odlocili smo se da ju bomo snemali in smo ji to tudi povedali. punca se je kar strinjala.saj veste ,ce se nezki spotakne in pade-kar se lahko zgodi tudi meni-ti pri najboljsi volji pride sum v misli...pa tudi ziher bi rada bila.verjetno bi se mojo mamo snemala..user posted image
povejte mi kaj menite?a pretiravam?

drugace je pa tak da smo zacasno v hisi in se v bistvu imamo prav fajn.se zal mi bouser posted image
v stanovanju se cakamo na keramicarja da popravi napake,parket lakiran, spodnji del kuhinje postavljen da lahko narocimo kerock,notranja vrata postavljena,elektrik koncana,v petek pridejo jogiji,drug teden protivlomna vrata..no, pa bo pocasi...
tinka, kak pa kaj vasa selitev?

no, toliko.
pa se cestitam vsem slavljenckom!pa tistim ki se odpravljate na dopust zelim cim lepse vreme in faj coolirajte..
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
30.8.2006 21:44:18   
lumpy
Dober večer punce, kako?

Vidim da pridno čvekate, jaz pa vas ne utegnem prebrati user posted image  ( bom poskusila sedaj kaj).  Dva dni še v službo potem pa veselo na morje, spakirano je že vse, le v petek dodam še nekaj malenkosti.

Ovčka naš Matic ima 18,5 št noge.

Pri nas drugače nič novega.

Upam da vas še kaj utegnem pozdravit preden gremo

Lahko noč

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
30.8.2006 22:05:31   
liju
Čer!
Mi smo se pa nacartali!user posted image user posted image user posted image
Komaj sem čakala, da grema po user posted image . Prejšnjo noč je pa našuser posted image pri babici čagiral, nonstop se je prebujal, upam, da bo danes vredu spal v svoji postli.
Naš mali ima št. nogice 18.
Drugače pa ni nič novega!
Si tipkamo jutri! Lepo spite, upam da bomo mi tudi!user posted image
Nočko!user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
30.8.2006 22:38:35   
liju
Rija:Zdaj sem še pogledala tvoje slikice in ti moram povedat, da je Til full lep fant.user posted image
Razgled, pa imate božanski, jaz sploh ne vem, če bi kaj spala, mislim da bi samo pri oknu ven gledala in občudovala.
Zdaj pa grem res spat!
Noč!

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
30.8.2006 22:50:38   
tinkamiška
Hojla pupe!

Joj danes je bil pa tako intenziven dan za nas. Smo šli par hišk in vikendov gledat, pa na m ni nobeden ustrezal. Jutri pa spet na teren...

Shooo, sem par postov nazaj pisala našo kalvarijo z hiško in s tem je odpadla selitev za določen čas, dokler ne najdemo spet kakšne primerne hiškeuser posted image Sem pa vesela zate, da si našla punco, kateri lahko zaupaš svojo Nežouser posted image

Vse naj naj Hanauser posted image user posted image user posted image

Iza joka in sva ji ravnokar namazala dlesni, če jo slučajno mučijo zobki. Ker res ne vem zakaj ne bi spančkala, ko je zdej že tako pridna in se ne zbuja več ponoči.

Iz vaših urnikom vidim, da Iza spije čisto premalo mlekca zjutraj, ji ga bom poskusila dat več.

Taši, mogoče je pa boljše, da boš pakirala čisto na koncu, da se ne sekiraš brez veze že par dni prejuser posted image Pa fino za marelo, Iza tudi zelo uživa v svojiuser posted image Jst se kr strinjam s taboglede copatkov in čeveljčkov, poleg tega sem že od parih prijateljic slišala, kako njihovi otročki niso znali hodit v ortopetskih čeveljčkih, potem so jim pa kupile take mehke in so hodili, kot da bi to počeli že celo življenjeuser posted image

Nemsis, razlika je očiiiitnauser posted image

Rija tut vi se mejte fajn na morju!

Pa vse ki greste zdej, se mi zdi, da nas bo čistomalo še tuuser posted image

Laho noč vsem!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
31.8.2006 10:17:03   
puri
Ovčka,....datum poroda sem imela 21.1.........rodila sem pa 8.1. ob 6.04user posted image

Nemsis, tudi pri nas je zelo velika razlika, če primerjam slikce od rojstva in sedaj,...kar ne morem verjet, kakšen suhec je bil, ko se je rodil (sama kost in kožauser posted image ), sedaj je pa tak debeluščekuser posted image

Vse, ki greste na morje,.....UŽIVAJTE, pa upam, da boste imeli lepo vreme!

Neposredna povezava do sporočila: 2593
31.8.2006 10:49:18   
liju
Dobro jutro!
Mi pa smo danes full lepo spančkali. user posted image Je šel ob 20.00 spat, pa je danes spal do 7.30. Zmes se je enkrat zbudil za dudo, pol pa nič več!user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa gremo na sončka, full je lepo vreme!user posted image user posted image
Si tipkamo zvečer!
lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
31.8.2006 11:33:21   
popek
Jaz pa sem imela rok 17. 1. 06, rodila pa sem 9.1. 06.

Tudi jaz se moram pohvaliti, da je user posted image že 2 noči zapored spal nepretrgoma od 19.30 do 6.00. user posted image user posted image user posted image Saj se je že prej kdaj pa kdaj zgodilo, ampak samo za eno noč. Bomo videli, kako bo naprej.

Ugotovila sem, da ne mara preveč skute, prvič sem mu jo dala v ponedeljek - to je edina stvar, ki jo pljuva ven. Pa jo zmešam z banano in breskvij, pa vseeno. Kakšnih 100 ml jo je vseeno pojedel, potem se mu je pa cel popoldan spahovalo - kar naprej je čisto po malo bruhal) Res pa je, da je sedaj non stop v gibanju po obroku in možno, da je zaradi tega bruhal. Fruhtzverge pa jaz še ne dajem zaradi dodatkov, ki jih ima. Verjetno bi pa tisto imel raje, ker je bolj kremasta. Bom sedaj še poskusila z jogurtom, tega pa še ni poskusil. Od mleka in mlečnih izd sem mu do sedaj dala le pr žličk skute in kisle smetane. Upam, da ne bo reakcij.

Vsem, ki praznujete čestitke. Lep dan.

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
31.8.2006 12:34:32   
AlenkaIST
Moram še jaz mal napisat da vas ne bom samo brala.

PDP sem imela 10.1., rodila pa 17.1. ob 17.15h

Naš vsakdan pa izgleda nekako takole:
8.00-8.30 prebujanje, igranje in zajtrk (trenutno 1 skutka od LM s sadjem pa pri meni malo kruha s sirčkom)
11.30 spanje (od pol ure do 1.5h)
13.00-13.30 kosilo (zelenjava+mesek)
počitek in spanje tudi do 2h (sploh če prej ni bilo veliko)
17.00 malica (ponavadi sadje)
7.30-8.00 kopanje, flaška mleka s kašo ter spanje (zaradi vročine se je zbujala in pila vodo, zdaj se je zbudila le še ene 2x ampak samo da si ji dal dudo je že padla nazaj, zdaj ko imamo pa 2.zobek zunaj pa zopet spi neprekinjeno celo noč!)

Upam, da sem zadela zadnja dogajanja. Drugače ni nič novega. Še vedno čeblja 100/huser posted image , pri plazenju je zdaj osvojila premik nazaj tako da verjetno se bliža dan ko bo zašibala tudi naprej. Na noge se ne postavlja popolnoma nič user posted image .

Zdaj grem pa malo razmišljat kaj bi danes jedliuser posted image  lp

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
31.8.2006 13:07:09   
AlenkaIST
Sem dala par slikic v album 'Na morju', geslo ostaja enako..........

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
31.8.2006 13:47:16   
Dali 28
Danes ste pa zgleda vse zunaj ko skoraj ni nobene.Mi gremo šele popoldne ven pa tam do večera.
Mi se še vedno zbujamo in to kar parkrat na noč.Danes sem ji celo dajala jesti in je vse spila.Ne vem kaj je al so zobki al kaj.Zgornjo dlesen ima full trdo pa se mi zdi da ima belo pikico ali pa je to samo v moji glavi ker ustajam vsako uro ali pa še prej.Upam močno da se bodo tisti časi ko smo spali celo noč hitro vrniliuser posted image .
Pri nas je pa včeraj končno kocka padla-gremo na dopust 12.9.user posted image -komaj čakam da zginem malo iz te Ljubljane.

17.1.2006 SE NAM JE ZGODILO NAJLEPŠE V ŽIVLJENJU-RODILA SE JE TIJANA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
31.8.2006 13:52:55   
Anonimen
Ojla

Mi smo se tudi danes ponoči dvakrat zbudili. In sicer prvič ob pol dveh in potem ob petih. Pa sem jo samo dvignila in je že spala naprej. Ko pa sem ji v postelji dudo ponudila, je bil pa sam jok. Zato sem jo pa potem morala dvigniti. Ob petih sem jo par kar k sebi v posteljo dala. Pa ni spala glih najbolje. Ne vem, nekaj jo je mučilo. Mogoče nosek, ker je imela zabitega. A kaj ko mi ga ne pusti sčistiti. No, kasneje sem ji le spucala ta nosek. Samo imamo vedno borbe pri tem delu.

Zjutraj je bilo pri nas ful mrzlo, ko smo šle ven. Pa tečka mala še spati ni hotela v vozičku. Od kar se postavljamo na noge, mi vedno začne tečkati v vozičku. Samo kadar sem sama jo ne vzamem ven. Potem pa tečka naprej.

No je pa potem doma spala eno uro in pol. Kar je redkost pri nas. Ponavadi spimo pol urce. Trenutno pa se malce igra na kavču. Jaz pa jo z enim učom gledam in tipkam ob enem. Potem bomo šle pa še malce na sončeka se gret.

Se grem sedaj malce igrat z mojo malo tečko.

Aja, caffee jutri pa začnemo a ne? Glej da ne boš pozabila. Se dobimo na forumu Hujšanje.

(odgovor članu Dali 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 2599
31.8.2006 16:23:50   
popek
Alenka IST: Zakaj user posted image , ker se tvoja princeska še ne postavlja na noge? Z njo ni popolnoma nič narobe, ker ima še 1 leto časa, da shodi, pa je to še vedno normalno.
To ti razlagam, ker delam v nevrorazvojni ambulanti. Otroka moramo pustiti, da se razvija v skladu s svojimi zmožnostmi in ga pri tem ni dobro forsirati. (beri, postavljati na nogice).  Mogoče bo katera user posted image , pa vendar s tem svojim "predavanjem" ne želim nobene kritizirati, ker v končni fazi vaših otrok ne poznam. Tudi moja Pia je shodila stara 9 mesecev in 1 teden, tako da je čisto možno, da so pri teh mesecih nekateri otroci že pripravljeni za na nogice. Vendar poudarjam, da je jaz nikoli nisem postavljala na nogice, sprehajala oz. dajala v hojico. Ves čas je bila na tleh in vse je osvojila sama. Glede na mojo izobrazbo tudi nisva izvajali nobenih vaj - sem se med porodniško čisto izklopila od službe. user posted image Tudi sedaj je tako. user posted image bo shodil kasneje kot Pia in tudi njega imam ves čas na tleh, tako da sam raziskuje svet. Igrava se tako, da sedem jaz k njemu na tla.

Skratka, normalni razvoj otrokove motorike gre nekako takole: ležanje - pasenje kravic, obračanje na bok, kasneje na hrbet ali obratno (iz boka na hrbet)- sedenje - štirinožni položaj - plazenje - klečanje - postavljanje na noge - hoja vstran ob opori (npr. miza), hoja ob opori naprej (stena, mizica) - samostojna hoja. Med temi fazami je dosti prehodov, ki jih mora otrok osvojiti, npr. da se zna otrok sam vsesti iz ležečega položaja ali iz 4nožnega, da gre sam iz sedenja na vse4, da se sam dvigne na nogice, tako da eno nogo izpostavi (in ne, da ga mi iz lufta postavimo nanje), da zna počepnit in se vsesti na rito (in ne, da ga mi posadimo)....... Napisala sem teoretično. Seveda je možno, da kakšen otrok kakšno fazo izpusti, npr. plazenje ali pa jo osvoji kasneje, ko npr. že hodi. Najbolj pomembno pa je, da otrok osvoji t.i. prehode iz enega položaja v drugega. Tako bo veliko bolj siguren in zagotovo bo manj bušk, pa še mamicam ne bo potrebno non-stop stati otroku za ritjo in še hrbtenica bo manj trpela.

Upam, da sem te kaj potolžila. Tvoja punčka bo zagotovo kmalu splazila in tudi hodila slej ko prej. Čez par let nihče ne bo porajtal, kateri otrok je shodil prej in kateri kasneje. In še to. Meni osebno so najbolj luštne in sipatične male bibice, ki po vseh4 raziskujejo svet. user posted image

Lep dan vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...
Če boš mojemu otroku kdaj rekel: »Ne povej...
V našem domu so presenečenja dovoljena... skrivnosti niso.

Ste že kdaj...?
binyy

Ste že kdaj sexali v dvigalu?

da (4%)

ne (66%)

ne, ampak si želim (17%)

ne, najraj sem na postelji (12%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!