cuma
|
Pozdravljene pupe! Vse naj naj Neli !!! arielca in mml: za božička!!! Fuul sta lepi obe!!! jana: Ela pa se nič ne zmeni za praznike, pridno "dela" zobe vseeno ! Mi smo ok. Tatija smo poslali na vaje (spet si je nek bend omislil ), Ema se je odločila, da sva starša preveč osamljena v svoji veliki postelji in da je toliko prostora prava potrata, zato se nama vsako noč prej pridruži...včeraj že ob 11ih zvečer. Odlok družinskega sveta pa je: da bomo dali Emino posteljco v najem. Vsaj nekaj bomo imeli od tega, da jo imamo . Drugače veselo čepimo doma in čuvamo našo pupo, ki se je očitno na sprehodu v soboto prehladila in ji teče iz učke ter iz noska. Sicer pa , ko berem o raznih virusih tu naokrog( ), me prav nič ne mika, da bi jo kam vozila...sploh npr. v kakšen špar..kjer kar mrgoli ljudi (bolanih in še bolj bolanih )... Še eno vprašanje za vse vas: A kdo od vas uporablja svečke paracetamola za otroke, če recimo matrajo zobki in ne more zaspati, se ponoči zbuja?? Malo sem v dilemi namreč. Naša pediatrinja+lekarnarka+moj osebni zdravnik pravijo, da lahko otroku v takem obdobju damo pred spanjem svečko. Pri Emi to izgleda tako, da ko so zobje na sporedu, ijh rine ven kar po nekaj skupaj in je to zanjo zelo boleče. Čez dan še gre, ker se zamoti, zvečer pa je prav boga. Zdaj, ko ima še zamašen nosek in ne more imeti dude, da bi si jo drgnila ob dlesni, je še težje.... . Če dobi svečko zaspi v 10 min in spi brez jamranja in prebujanja vsaj 6h (kolikor drži), če pa ne, pa potrebujemo 1,5h-2h za uspavanje in je čez eno uro spet jok. Jaz nisem pritaš tega, da se zobkom pripisuje krivdo za driske/prehlade/vročino.... sem pa v našem primeru skoraj 100%, da je težava (to je jamranje in jok ponoči) prav v tem. Bi ji dale svečko na mojem mestu ali ne? Zdaj pa sem se spomnila še nečesa... in sicer: Ema je začela pridno jesti koščke !!! Nič več se torej ne davimo in bruhamo, lepo je male kocke sira, kruha, sama poje keks (tudi takega, ki se ne topi)...narezano meso, riž, testenine.... . To je za nas, ki smo do nedavnega vihteli palični mešalnik, kar lep napredek, zato smo zelo ponosni na našo žabico. Tako, lepo se imejte ! Cuma
< Sporočilo je popravil cuma -- 26.12.2006 10:10:43 >
|