beki24
|
PIKABU ČIMPREJ PRIDI NAZAJ NA RR, KER TE ŽE VSE MOČNO POGREŠAMO!!! KRST- sama imam vse zakramente, moj ima samo krst! Poročena še nisva! Sama sem birmo delala zato, ker mi je babi rekla, da če bo imel moj fant vse zakramente, se jaz ne bom mogla z njim poročiti in potem on ne bo hotel biti z mano - logika. No pa mi je bilo tisto leto pri patrih kar všeč, smo imeli animatorje- v glavnem fino smo se imeli! In ironija vsega je, da moj partner sploh nima vseh zakramentov Prvi dve leti sem hodila k verouku v domačo župnijo, prvi 2 leti mi je bil verouk zelo všeč, potem pa se mi je zameril- ne vem več zakaj(mogoče zato, ker nisem hotela vsako nedeljo hoditi k maši- oz. ker moji starši niso hodili, potem tudi jaz nisem šla), pa smo bili pri župniku takoj slabše zapisani kot ostali otroci. Potem sem v 5 razredu OŠ spet hotela k verouku- pa sem šla k nunam (tja sem hodila tudi na nemščino)- oprostite za naslednje besede, ampak nune so ful zajebane, pa zoprne!!!! Ko smo imeli spoved, so zame poklicale še enega župnika, pa tisto Moj Bog žal mi je da sem grešila....sem jim mogla vsake 2 min zrecitirat( da se pri spovedi ne bi zmotila..) in potem sem bila pri spovedi toliko časa kot vsi drugi skupaj - ne vem, a sem imela toliko grehov, ker nisem redno hodila k verouku - pa so se mi spet zamerile in sem nehala hodit k njim. No v 8. razredu se je zgodila štorija z mojo babico in sem šla spet k verouku- patri so bili ful fajn, z mano je hodila še moja najboljša prijateljica (ki tudi prej ni hodila nikoli k verouku)- imeli smo se res fino- tako, da sem rada hodila! Potem sem naslednje leto pri njih hodila še na tečaj kitare- smo potem pri otroški maši igrali spremljavo na kitaro- to je bilo res nekaj posebnega- in takrat sem tudi skoraj vsako nedeljo šla k maši!!( ne da bi me kdo silil)! Zdaj grem za VELIKO NOČ, ZA BOŽIČ- pa se mi je tudi tukaj en župnik zameril, ko je v pridigi rekel, da je lepo ,ko je cerkev tako polna, ampak, da če ne hodimo vsako nedeljo k maši, nam pa tudi za praznike ni treba!!! Aja, še ena prigoda z župnikom : sem šla nečakinji za krstno botro ( pa še njen stric je šel tudi), pa sva morala k spovedi- in mene župnik vpraša- kaj pa **** zapoved( ne vem po številkah- v glavnem tistra o nečistovanju) in nisem imela pojma in me bolj direk vpraša- jst pa še bolj direk odgovorim - ja da imam fanta in da spim tud z njim ter da se mi to ne zdi nič napačnega, če se imata dva rada- no za kazen sem dobila10 očenašev in 20 zdravamarij - pa še on je rekel, da bo zame molil ( stric, ki pa ni imel punce je dobil pa samo 10 očenašev) Jst bi Tinkaro rada dala krstiti, pa ne vem če bom našla župnika, ki jo bo krstil!! Sem pa že rekla, če jo bodo, prav, če jo pa nočjo, pa tud prav!!! No sem se razpisala, pa bom to raje odposlala