altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu 1. Naš Maks je obupen s tem nesedenjm, on bi stal. Ko ima vsega dovolj, začne dvigovati rit in hoče vstati. Če je na tleh, da leži, se prav postavi na noge, na stopala, pa z glavo se opira, vse ostalo ima v zraku. Na ta način se celo premika. In on to počne povsod, v naročju, v vozičku, v ležalniku.... Jaz sploh ne vem več, kaj naj mu naredim. A sva zrela za razvojno? Pojma nimam, kaj naj ti rečem....meni je tole malo čudno, kaj bi rekel pediater-nimam pojma ..Omeni naslednjič! Ker mormalno je, da se dvigujejo, samo ne na ta način ... 2. Naš voziček: že pri Emi smo imeli težave, ko se je zares začela postavljati na noge, je to naredila tudi v vozičku in sva vozili tako, da je ona stala namesto, da bi sedela. Naš voziček pa nima pasov, da bi privezala otroka čez ramena. Ko sva ga kupovala na to niti pomislila nisva, opozoril naju pa tudi ni nihče. Pa je pri Emi minilo, je bilo eno obdobje, zdaj pri Maksu me pa še bojl skrbi, ker že sedaj se hoče pobrati ven. A mislite, da se da voziček kako preurediti, da bi namontirali pasove, da bi ga lahko privezala. ker sicer bo on meni res padel ven. Naš voziček ima pettočkovno zapenjanje, čez rame, v pasu, med nogami....dvomim pa, da lahko to kako dodelaš...kaj pa kakšna boljša marela? Saj jo boš še rabila za enega..čez kakššen mesec, ko bo Maks star 7 mesecev, bi ga že počasi lahko dala v kakšno res kvalitetno, ki se poleže in ima pettočkovno zapenjanje. 3. A so vaši tudi tako scrkljani, da hočejo biti ves čas po naročju? Pri nas je noro. Zelo rada grem k moževim domov, ampak ko od tam pridemo domov, rabimo cel dan, da nazaj skapiramo, da se doma pač ne nosi po naročju. Res, samo odložim ga, je najbolj užaljen jok na svetu, pa kot da bi ga s kože dajala. Danes sem res mislila, da se mi bo kar strgalo. Potem je pa ravno malo utihnil in sem mislila, da bo zaspal, pa pride Ema in zleze k njemu v posteljico. To je bila pa pika na i. Noro res. Ne, Jaša ni tak. Je doma kar ves čas na tleh, punci sta ob njem, včasih ga dam za kakšnih 5-10 min v njegov stol v kuhinjo...je pa res, da nima veliko stika s starimi starši in ga nihče ne crklja in ne nosi naokrog. Punci sta pa vedno an tleh pri njem na blazini. To so prednosti tega, da smo skoraj vedno sami !!! 4. No, za danes je lahko tudi en drug vzrok. Včeraj je mož odprl eno pepsi in baje vsebuje kofein. Jaz sem je kar nekaj popila, a je možno, da je to danes vplivalo, da ni hotel spati, tudi zvečer sva imela težave, da je zaspal, pa že dolgo lepo zaspi sam od sebe. Še dobro, da zdaj oba spita, da je mož na pevskih, da lahko sama malo k sebi pridem. Pikabu, jaz popijem 2 kavi vsak dan, pravi, s kofeinom. In Jaša spi! Normalno!Zavisi pa od otroka, do otroka. Če ti drugače ne uživaš nobenega kofeina, je bil anjrž res šok . predvidevam ! Pa da ne bom samo jamrala, potem pa dobim najlepeše nazaj, kar lahko. Sva se z Emo pogovarjali, da bova za stare mame naredili srčke za materisnki dan iz hama perlic, oz. da jih bo ona sama. Pa me še nekaj sprašuje o materinskem dnevu in ji razlagam, potem pa me vpraša: "Mami, a maš ti tudi matelinski dan? ". Sem rekla, da tudi, da ga imamo vse mamice. Pa pride, me objame in reče: " Vse najboljše mami, za matelinski dan.", pa mi da lubčka. Sem se pa čisto stopila, kar jokat sem začela, še ne dolgo nazaj sem pa penila na njo. Potem sva se pa objemali in lupčkali.... Pa tisti njen najboooooooljše tako lepo raztegne, joj, če bi vam lahko zvok dala.... Jaz sem dobila pa tako lepo narejeno pikapolonica, na katero je Tia zadaj napisala: Mami, rada te imam! tvoja Tia Moj možek je tudi bolj "pozabljiv" kar se raznih takih stvari tiče. Jaz ga kar malo prej opomnim na prijazen način, ker mi to ful pomeni, potem pa čakam, da pride tisti dan in vmes nič ne omenjam več. Meni se fino zdi, da se z Emo kaj spomnita, pa čeprav vem, d sem morala sama opozoriti, pa me ne moti, ker vem, da teh stvari ni navajen in ga jaz pridno učim. Je pa že boljše, da ga prej spomnim, kot da sem potem užaljena, ker pozabi. Zdaj pa čakam nedeljo.... Jaz sem pa mojemu povedala, da na te praznike ne dam nič (ker res ne dam, priznam!) in da bog ne daj, da mi kaj nosi....Imam raje presenečenja, tako med letom, brez kakršnegakoli praznika...da mi kar tako, en dan, na poti iz službe ali trgovine kupi in prinese sončnico (sončnice so moja strast)...Še raje imam poleti, da mi jih na kakšne polju ukrade in prinese (to cenim še bolj ),In moram reči, da to stori kar pogosto (1-2 x na mesec)! Ali pa da gremo kam z avto in se ustavimo na bencinski tankat in mi prinese Mozart kroglico, ali kakšne Mon cheri ali kaj podobnega.....
|