|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
28.3.2007 8:38:45   
ŠpelaP
Nogica- kot ti je že Kati napisala, sedaj res ni dobro ne zate ne za pikico, da se jeziš, sploh pa zaradi ženske, ki je očiten user posted image ! morda bo pa res najbolje, da z user posted image gresta čimprej stran! Drži se, pomiri se!
Očitno se tvoja tašča do zdaj še ni čutila dovolj ogroženo, da ji bo kdo speljal njenega sineta. Je mislila, da ima še vedno vse niti v rokah. Zdaj, ko pa gre zares, ko bosta vidva z njenim sinekom kmalu dobila otroka, pa vidi in se počasi zaveda, da ne bo nikoli več prva violina v življenju tvojega dragega. Zato pa je tako hudičevo napadalna. Naj te v tvoji ranjeni duši vsaj malo potolaži dejstvo, da je psihično labilna oseba ONA in ne ti!
Želim ti, da bi skupaj z dragim imela toliko volje in moči, da bosta prodblem rešila najbolje za vaju! Taščo pa naj gleda KURuser posted image ! Zdaj ste pomembni samo vi trije - TI, TVOJ user posted image in VAJIN user posted image !

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
28.3.2007 9:16:36   
duhica
Draga Nogica, tudi jaz se pridružujem zadnjima dvema mnenjema. Res bo najbolje, da se odselita. Tudi moja mami je velikokrat jokala zaradi babice, ki jo je skoz primerjala z drugo snaho, ki je imela boljšo šolo, službo in še kaj. Mislim da vse skupaj ni bilo tako hudo kot pri vaju, vendar sem jaz kot otrok to doživljala zelo stresno in sem imela prave napade panike, ko sem se poročila in sva začela živeti kot soseda moje tašče(ki je zlata). Mislim, da ni denarja, ki bi odtehtal srečno življenje v družini, zato se z dragim pogumno pogovorita in poiščita najboljšo možnost za vse vas!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
28.3.2007 9:28:42   
melaverde
Nogica naša,

na kratko povedano se strinjam z zgornjimi mnenji ampak hvala bogu smo ljudje različni...
Sicer ne vem kaj ima tvoja tašča v glavi, po moje nič - prazna množica, največ žičko ki drži ušesa skupaj...ni važno, njen problem.
Vem da trenutno ni primerno, da se izpostavljaš in sekiraš ampak si pomislila, da bi se ti z njo soočila in ji povedala v oči, če se sama ne zaveda kaj dela...da če se vidva razjezita, se odselita...si lahko samo še internet nabavi za gledanje svojega sineka in vnuke ?????????? user posted image
Jaz sem malo močnejši karakter in če bi vedla da je težko kar odit na svoje (finančno ali karkoli drugega), bi jo probala malo bolj diplomatsko...ne se kregat z njo, samo mirno ji povej da škodi največ sebi. Njen sin bo stal ob strani svoji družini in ne njej....je odpisala.

Ma zakaj morajo živet tudi taki ljudje, da bolj cenimo mirne trenutke user posted image Moja tašča je svoj čas imela tudi čudne fore, sicer proti meni si ne upa ker ve da ji ne bom ostala dolžna...ampak klicat sina na kosilo, neveste pa ne se mi zdi podlo (sedaj ji niti sini ne prihajajo več na kosilo user posted image ) Hočem ti povedat, da se ji bo vse slabo povrnilo...tudi vaša soseda si lahko doma misli, da ta ženska ni normalna saj "pljuva" v lastno skledo ?!?

Sem zablodla...ti itak veš kaj je najbolje zate, če ti je boljše jo pustit pri miru, jo pusti...jaz ti svetujem da jo malo zabremzaš ker je čas, da začne tudi druge - tebe spoštovat in cenit čeprav ne delaš v parlamentu ali učiš verouka....banalna primera !!

Prižgi radio, TV.... pojdi na RR ali pa na sprehod v park...zamoti se s stvarmi ki so vredne tvoje pozornosti, ona je dokazano ni user posted image

Lep dan ti želim in ti pošiljam user posted image  z oblačne primorske

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
28.3.2007 9:43:26   
Palčica*
Nogica pejta stran.
Verjetno mi je res bolj enostavno reči kot VAma dejansko narditi,ampak tole nima smilsa.
Kljub temu,da vem le to kar si povedala,mi je jasno da se tole nehal ne bo. Mislim,da je Tebi tudi,a ne?
Razumem, da je vse skupaj prišlo v popolnoma nepravem času,kajti nosečnost,malček-vse je praktično pred vrati,vidva pa naj bi razmišljala o tem da gresta stran,pa vseeno...
Tole leto naj bi bilo leto vašega veselja in kljub temu da tast in tašča iz kateregakoli razloga tega enostavno ne razumeta,tega ne sme spremeniti.
Ne pusti se jima !
Je pa res (moje razmišljanje), da bosta slej ko prej morala stran,če boš želela da ste družinica kot bi jo rada imela (pritisk na tvojega ob takih zmajih zna res niti težak).

Mislim nate !

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
28.3.2007 11:04:53   
zrak
Mela.. ne vem kdaj začne materinska v Maju.. ker sproti delajo urnik.. pomoje prvi torek v mesecu začne.. kot vsak .. ob 9.30..

Glede hrane priporočajo prvi mesec zelenjava prekuhana. nič svežega sadja, kompoti..ampak to je le en mesec.. v juliju bomo lahko počasi že vse jedle...in tako kot je napisala Duhica.. poskusiš kaj jesti, pa vidiš reakcijo.. in če reakcije ..user posted image user posted image njam njam na sadje in zelenjavo

špela zakaj si pa si kupila sterilizator.. sej ga ne rabiš , če dojiš... V materinski šoli so rekli naj ne kupujemo takih stvari predno ne vemo kako bo, saj stvari lahko sploh ne potrebuješ... ko pa nehaš dojit je potrebno otročka čimprej navadit da pije sam iz koraca, ker flaška kvari dlesni in zobe.. Take stvari bi res priporočala, da kupite kasneje

Tudi glavniček za temenca ne kupujte prej, ker lahko da user posted image , jih sploh ne bo imel..

Punce ne smemo se jezit.. sicer to naš user posted image  občuti.. lepo se mejte

Neposredna povezava do sporočila: 2330
28.3.2007 11:53:25   
Anonimen
Nogica - Naj ti povem moje izkušnje. Tudi mene moževi starši niso sprejeli. Tudi jaz sem bila k..., pa še mnogo drugih grdih je bilo izrečenih, a meni osebno ta grdih stvari niso govorili, so pa mojemu možu. On mi največkrat tega sploh ni povedal, a kaj, ko sem jaz te pogovore slišala (nisem prisluškovala, a bili so zelo glasni). Tast mi je večkrat rekel, da sem kraljica, pa da je njegov sin izbral slabo ženo,... Sem se na začetku eno ali dve leti veliko prejokala. Potem pa mi je nekoč počil film in sem tasta na dvorišču dobesedno nadrla, ker sem ga imela dosti. Ne prenašam žalitev, sploh pa ne takih, ki so neutemeljene. Verjetno so me slišali vsi sosedje,... Nato sem se ga izogibala kak mesec (glede na to, da živimo v isti hiši je bilo to res težko). Še nekajkrat je bilo tako vsakič s "tiho mašo" po tem. A vsakič se je prišel on opravičit meni. Ne jaz njemu. In veš kako je sedaj? Tako, da vsem razlaga, da sem jaz edina pametna v tej družini, in da se edino z mano da zmeniti. In zakaj? Ker sem jaz EDINA v družini, ki sem se mu kdajkoli zoperstavila. Žena (moja tašča) in njegovi otroci (vključno z mojim možem) pa so se mu in se mu še vedno podrejajo. Seveda imamo še vedno občasno konflikte, tašča mi gre na živce, a je dosti bolje kot na začetku. Vsaj normalno se lahko pogovarjamo. In imamo občasno družinska kosila, pa ob nedeljah skupne kavice. Res pa je, da sem tu že 7 let in sem dobila slonjo kožo.

Sedaj si noseča in si res zelo občutljiva (tudi jaz sem v nosečnosti bolj) in se ti vse zdi še bolj težko. Premisli kaj storiti. Če se je težko odseliti zaradi finančnih težav, poprosi moža, da naj ti ne govori kakšno mnenje imata tast in tašča o tebi. V tem trenutku je bolje ne vedeti, kot vedeti preveč. Verjemi, da to škoduje tvojemu otročku. Moja prvorojenka je bila zaradi takih razprtij zelo nervozen dojenček. Je bilo zelo težko.
In čas je, da mož odločno stopi na tvojo stran in prekine nezdrave vezi s svojimi starši, saj je očitno, da zato vsi trpite.

(odgovor članu zrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 2331
28.3.2007 11:56:08   
zabica26
Dons grem mal na oglede in nakupe. U bistvu že vse vem, kaj bi mela, ampak bi šla še kr kam pogledat. user posted image
Dobila sem tetra plenice in sm full vesela. Zdej pa že mene mal matra, da bi kej začela kupovat, ampak pol sm pa v dilemi...kakšna barva, kok številka...o jej.
Voziček bo Stokke, bova naročila konec aprila, začetek maja...maxi cosi še zbirava barvo, vidla sm eno luštno spalno vrečo, ležalnik iščeva-všeč mi je en od disneya, ampak bom preverila še tistega, ki ga je kupila Kati81. Model mi je všeč...

Nogica, se mi prav smiliš. Jaz imam res lepe odnose s taščo in z mojimi doma. Živiva s taščo in tastom v isti hiši, ampak se nikoli ne vtikamo eden v drugega.
Tudi sama bi rekla odselita se, čeprav vem, da je bistveno težje reči kot narediti. Očitno tudi konkreten pogovor s taščo ne bi bil učinkovit, ker noče razumeti. Pomembno je, da je fant na tvoji strani in da bosta skupaj postavila tašči in tastu ob bok, če potrebno. user posted image

Ronja, tis nora! kakšne lepe torte! Ampak ne pretiravi zdej, če maš bolniško. user posted image

Andreja, lepo, da nisi več v bolnici. Tudi mene je bolnica malo spomnila na to, da se umirim in začnem pripravljati  na rojstvu novega družinskega člana. Ampak kot vidiš nisem še nič kupila. user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
28.3.2007 12:32:05   
melaverde
Anonimna, bravoooo user posted image

Zelo lepo si povedala, se strinjam popolnoma s  teboj (čeprav sem sama zelo nepremišljena, impulzivna).
Malo težko bo, vzpostavit spet lep odnos ker nekje v podzavesti si vedno misliš, da itak te ne cenijo in za tvojim hrbtom govorijo proti tebi ?!

Zabica26, jaz bi na tvojem mestu voziček kar naročila če že točno veš kateri je pravi. Midva imamo prijatle, ki so naročili voziček mesec pred rojstvom in so ga dobili ko je imela deklica že en mesec ?! Bogi očka jo je nosil na sprehod.... Kljub nadlegovanju so čakali nanj dva meseca user posted image .
Je pa tale voziček zelo zanimiv (čeprav sama sem izbrala čisto nekaj drugega, ker sem majhna in je rekel mož da rabim pručko za prit do ročaja ?!)

Jaz sem bila tudi včeraj v Baby Centru in sem ostala full razočarana, kar sem vprašala ni bilo na zalogi. Mislim da bom šla drugič res v Ljubljano. Posteljnine ni, nepremočne prevleke za jogi ni, toplomerja ni, velikih banjic ni...jogija ni ?! Kaj je letos res takšen naval na otroke in trgovine ali je naš BC tako bogi ?!

Zrak, hvala za informacije, sem malo lena veš pa zato vse tebe sprašujem...bom že šla pogledat v ZD Izola kdaj je materinska maja. Kaj ste še zanimivega povedale ????
Katere plenice je svetovala?? Dojenje z nastavki da ali ne ? Sej me lahko nekam pošlješ veš...user posted image
Nek čuden feeling imam da bom na koncu materinsko zamudila ali me bo kaj prehitelo....ali pa enostavno pozabiš vprašat.

Ronja, padeš dol...super so !!! A ne bi ti slaščičarno odprla ??? Nikoli ne bi rekla da so domače....

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
28.3.2007 12:34:14   
ŠpelaP
Zrak - da ti odgovorim glede sterilizatorja. V sterilizatorju lahko steriliziraš tudi druge stvari - črpalko za mleko, pumpico za nos, žličke, plastične igračke, ki jih otrok nosi v usta (te je dobro od časa do časa dobro umiti ali sterilizirati, sploh če je otrok nagnjen k sooru po ustih - če ga dobi, še zizati ne more)...
Pri Timu nismo imeli sterilizatorja in smo velikokrat sterilizirali s paro. Potem je bila kuhinja še nekaj časa prepojena z vlago. Tim se je dolgo polno dojil, pa kljub temu smo mu dodajali čaj za žejo, torej smo potebovali tudi stekleničko. Pil je po aventovi steklenički s kljunčkom in ne po cuclju. Za kljunček pa nam je sama zobozdravnica rekla, da je dosti boljši in ne vpliva na dlesni in rast zob tako kot cucelj ali duda. Tudi dude Tim nikoli ni imel. Dojila sva se pa 18 mesecev.
Aja, pa še to. Za slabe zobe ni kriva le steklenička s cucljem ali duda, temveč tudi struktura zob in sestava sline. Tako da punce, ne se bat stekleničke kot user posted image križa. Včasih bo steklenička vaša rešilna bilka. Se lahko zgodi, da tudi pridejo trenutki, ko si je treba mleko spumpati in ga otroku ponuditi po steklenički - vi same ali vaš ljubi ali kdo drug.

Pa naj še napišem mojo izkušnjo glede dojenja in dodajanja čaja za žejo, ki ga eni tako vestno odsvetujejo, češ saj se otrok doji, in ne rabi druge tekočine. Kar sploh ni res. Moja sestra se je tri mesece matrala z dojenjem in dodajanjem. Čaj je hčerki dodajala le po žlički. user posted image pa ni in ni hotela vleč in je zraven kar zaspala.
Jaz sem Timu nekajkrat poskusila dati čaj po žlički, a ga sploh ni hotel. Pil ga je po steklenički, poleg tega pa se je vseeno še veselo dojil. Imel je ful močan sesalni refleks. Kljunček sploh ni vplival na to, da bi bil Tim zmeden, kako vleči cucelj in kako dojko. Velikokrat rečejo, da otrok začne zavračati dojko, če se mu ponudi steklenička, ker je po njej laže piti in laže teče. No, mi smo imeli to srečo, da pri nas to ni bil problem. Je pa to hranjenje različno od otroka do otroka.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
28.3.2007 12:35:41   
ronja
Ajde, nogica, pa daj se vzemi v roke! Pa koliko ti dejansko pomeni tisti 100 m2 in udobje hiše, pa 80 jurjev več proračuna? Koliko neprespanih noči, postavi si cifro - in ko jo dosežeš, POJDI!!!! Dragi bo itak za, ne res? Saj njemu tudi najeda vse skup... V zelo malem stanovanju se da zelo lepo živet, ti povem iz lastnih izkušenj! In če nisi ves čas skup s taščo, se z njo boljše razumeš, to ti bo vsak povedal... Energijo, ki jo porabiš za to, da razmišljaš o tem, kaj vse je rekla in kako je to nefer, rajši porabi za iskanje stanovanja, za ideje, kako ga boš po svoje zrihtala,... Boš veliko bolj srečna, garantiram! In ne boš več toliko premišljevala o tem, kaj je rekla, ker prvič ne bo več tako važno in drugič, ker boš zaposlena z nečim drugim... Resno ti rečem, odselita se, pa bo problem rešen!

melaverde, nisem čisto štekala: podlo se ti zdi, če kliče sina na kosilo?user posted image Ali samo njega tebe pa ne?user posted image user posted image

zrak, kaj pa stekleničke za čaj? Saj tudi če dojiš, lahko daš otroku čaj, če se prav spomnim, za krče ali samo za žejo... No, saj bom videla v materinski... Vseeno, če katera mamica kaj ve, se priporočam...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
28.3.2007 12:45:52   
ronja
špela, si mi že odgovorila medtem, ko sem pisala, hehe:) Jaz sem namreč ravno danes ponoči v eni knjigi o nosečnosti (sicer stari, ampak vseeno) prebrala, da če otroku ne dajemo poleg dojenja še sladkanega??? čaja, potem dobi vročinouser posted image Svašta... No, meni se tudi zdi sterilizator ok, sploh ker imava mikrovalovko in zelo malo kuhinjo in nekak pri mojih kuharskih podvigih je zelo malokrat kak plin fraj, da bi zraven še parila ostale zadeve...Se strinjam, da je dobro vsake toliko tudi igračke &co. sterilizirat, že zaradi dobrega občutka... pa res nisem panična glede ničesar, ampak če imaš eno enostavno zadevo na voljo, zakaj je ne bi uporabljal...

zrak, če te je slučajno "strah" MV zaradi kakih sevanj, ti povem, da je moj oče, ki je doktor znanosti iz tega podorčja zmeril nevarno sevanje tam not. No, rezultati so praktično izven meja detekcije, medtem ko se pri mobiju kar nekaj nameri, pa ga mirno nosiš v žepu 5 cm od glave tvojega ljubega nerojenega otroka - samo malo v razmislek, da ne boš vse "bio" vzela preveč zares... Kaj češ, taka familija in tak študij (biologija), da te malo nauči s svojo glavo mislit...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
28.3.2007 12:47:32   
ronja
Aja, pa hvala za komplimenteuser posted image za torteuser posted image . Si nisem mislila, da jih boste res šle pogledatuser posted image . Kako vam je bil všeč način, kako povedat fantu, da bo oči?user posted image ona torta I hope you're ready to be a daddy in pa pregnancy test torta:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
28.3.2007 12:49:12   
Anonimen
Drage moje, hvala vam za vse vzpodbudne besede. Žal vam res ne znam razložiti kako težko je. Anonimna si napisala, da sem mogoče bolj občutljiva v nosečnosti, saj mogoče res, ampak zgodbe kot je ta so se ponavljale že prej. Prva ob vselitvi, druga ob poroki in tretja zdaj. To so taki večji in zelo hudi izpadi, da o manjših ne govorim. Saj bi napisala za kaj se je šlo včeraj pa bom samo omenila, da je tašča tu vmešala še mojo mami, ki nima pojma kaj se tu dogaja. Zjutraj, ko jo je omenjala še sosedi, sem se vsa objokana vsedla v avto in odpeljala domov. Da ne govorim, sploh ne vem kako sem prišla k mami. Tam sem planila v jok in ji povedala. Bila je zgrožena nad vsem dogajanjem. Fotru se sploh ne bo upala povedat, ker bo totalno znorel (je bil enkrat že priča prepiru med nama taščo in tastom). Nato je dragi rekel naj moja mami pokliče taščo in jo vpraša kaj jo vmešava v te zadeve in da pač če jaz v tej familiji nisem dobrodošla potem tudi ona ni. In seveda tašča takoj v jok, vse je obrnila kontra (niti ene same slabe besede čez mene - rekla je celo da ima krasno "ta mlado"user posted image user posted image user posted image user posted image ), vse je naprtila na mojega možauser posted image user posted image user posted image . Skratka cel halo in ona spet nič kriva, bla, bla, bla, bla.
Anonimna v določenih pogledih sem na istem kot si bila ti na začetku, najbrž je pri meni še na slabšem. Problem je ker nisem tako močna oseba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bi se znala upret. Je pa tudi tako, da se z njima enostavno ne da pogovarjat. Jima ne prideš do konca. Dereta se kot dva bedaka sploh ne vesta kaj izjavljata.
Melaverde torej kar se tiče soočenja sem jaz svoje že večkrat povedala - na lep način ne na takega grdega kot oni meni. Žal jim res ne pridem do konca in jim najbrž nikoli ne bom. Zanimivo pa je to, da se nad naju spravijo vsakič ko imava pred sabo pomembnejše dogodke. lansko leto je prišlo tako daleč da bi kmalu odpovedala poroko. No seveda sem se jaz mogla potem na kolenih opravičvat in objemat vsakega posebej, čeprav se nisem počutila krivo za nastalo situacijo. Zdaj je zopet pomemben dogodek - žal je ta dogodek povezan tudi s čustvi in res se bojim za svojega user posted image , da mu ne bi škodila.
Selitev???????  Žal ne vem če pride v poštev. Sem namreč študentka brez dohodkov, mož ima povprečno plačo. Sedaj nimava ravno denarja na pretek zato bi bila to velika kriza. Sva pa ogromno ogromno vložila v zgornji štuk stanovanja, ki pa nama ga tast noče in ga nikoli (to je rekel včeraj) ne bo prepisal na mojega moža. Če bi se torej odselila lahko vzameva s sabo le pohištvo, kje pa so še ostali miljončki vloženi v stene in tla?? Tudi računov nimava od beljenja, parketa, vrat, oken user posted image user posted image user posted image Za to nisva hotela računov, ker naju je že tako dost prišlo, kaj bi blo šele z davkom. Torej če greva nama to ne bo nihče povrnil, da pa bi pustila njim, nama je pa tud glupo- čeprav pomislit na svoje stanovanje je prav lepo. Da pa ne govorim koliko je v celotno domačijo vložil moj mož. Sicer bi vse kar je on kupil prodal (kar bi se dalo).
Razmišljala sem o nakupu kakšne stare hiške, ki bi jo lepo počasi uredila, ampak kaj vem koliko to stane. Mislim, da lahko le sanjam. Žalost je še ta da imamo isti vhod.
No moji mami sem rekla naj me ne obiskuje več (že tako je poredko prišla), bom raje jaz njo, pa tudi vsakemu, ki je namenjen k meni bom rekla da se pač dobimo drugje. Da se bodo moji obiski klanjali gospe tašči, to pa ji ne bom privoščila.
Žal najinega user posted image ne čaka nič lep prihod na svet. Ne bom pa dopustila, da bi ga obrnila proti nama. No že vnaprej pa govori, da bom stroga mama, kise jo bo otrok očitno zelo bal. Pa tudi to večkrat omeni drugim, da jaz pa že ne bom dovolila, da bi mojga otroka čuvali oni (kar sama nekaj bluzi in domneva).
Skratka res me imajo za slabo in to moram ŽAL sprejet.
No možek mi včeraj sprva ni hotel povedat za incident, ampak sem ga takoj pogruntala da je nekaj narobe in potem sva se oba jokala (saj sem že rekla koliko sva spala - slabe dve ure sva dremala). Misli name in ve da se sekiram za vsako stvar, sploh tako ki me prizadene. Mi je pa lepo da mi vse pove - tudi tisto kar boli (žal).

Zdaj sem se malo pomirila, čeprav noter me še vedno trga, delajo živčki (da se kar tresem), ampak upam, da se tekom dneva umiri.
Torej punce hvala ker ste se tako potrudile z vašimi nasveti. Bom poskusila da vas ne bom več morila s tem, ampak če ba pa spet hudo se bom pa spet malo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tle gor. Sej bom kar temo pod taščo odprla, da me bodo tam prenašali.

(odgovor članu zabica26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2338
28.3.2007 13:25:48   
FLASK_A
Joj, Nogica, saj nevem, kaj naj ti svetujemuser posted image user posted image  Res ful bedna situacija, iz katere žal ne vidiš izhoda... Midva sva študenta in ti po pravici povem, da si tudi sama ne bi predstavljala najeti stanovanje, ker ne bi bilo dovolj prihodkov. Po drugi strani pa se človeku lahko dobesedno zmeša od drame, če jo vsakič sproti doživlja- pa še na tako lepih prelomnicah v življenju, kot so poroka, rojstvo. Ignoranca pa vidim, da pride zelo težko v upoštev- če pa imate skupna vhodna vrata. Prav kriza! Predlagam, da sta s tvojim ljubim čim več na zraku, stran od vseh, pejta v naravo (če le ni dežja) in se vračajta zvečer. Prepustita se drug drugemu, imejta kak piknik, naj bodo to VAJINI trenutki! Naj vama zadnjih toliko dni preden postaneta svoja družina ne zagrenijo ljudje, ki so -žal- BOLANI v glavi! Ustvarita si svojo atmosfero, v kateri bo prostor le za vaju in vajino ljubezen ter pričakovanje vajine male pikice. Na druge pa pozabita! Ko pa je dopoldan v službi, pa se lahko tudi kaj zmenimo pa gremo za kako urico ali dve me ven s tabo (dobro- jaz bi že šla, itak sem sama dopoldan), pa boš tako še manj v stiku z osebami, ki te tlačijo k tlom v tako neprimernem času. Želim ti veliko lepih trenutkov z ljudmi, ki jih imaš rada in te spravljajo v dobro voljo- tako boš lažje zdržala tudi pritiske doma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
28.3.2007 13:31:57   
zrak
V materinski šoli so nas naučili, če dojiš, se za žejo dajo dve žlički vode, kar po žlički in to je vse... Mleko vsebuje tudi vodo.. Prvo mleko ki pride je vodeno, da otroka odžeja,  naslednje pa je hranilno..

STERILIZIRAT IGRAČKE.... upam da ne mislite resno, ne me slabo razumet ampak to je too much

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
28.3.2007 13:33:40   
melaverde
Nogica, nam lahko poveš vse...vedi da ti bomo napisale tisto kar si mislimo in ne tisto kar bi ti rada slišala. oprosti za besede o soočenju, sem razumela da samo tvojemu možu in drugim sitnarijo, tebi pa ne.
Verjamem, da vama je žal vsega vloženega denarja...upam da sta se z vlaganjem zdaj ustavila, kaj če vaju en dan zapodita ???? Jaz bi vseeno šla, se mi zdi da je vaša sreča in mir več vredna kot miljoni (to je moje mnenje in povdarjam, da bosta sama najbolje vedla kako in kaj).
A sta mlada (tast in tašča) ??? Ima tvoj user posted image  še kakšnega brata ali sestro ?? Se bojim da zna bit v prihdnosti pri vas še veselo...Lahko da se bo s prihodom dojenčka kaj spremenilo, čeprav dvomim....

Ronja, moja tašča pokliče sina na telefon in ga povabi na kosilo kljub temu, da ve da je tudi žena doma. On, udomačen mož ji reče da ne more ker je tudi žena doma...no in pol dobro, naj pride tudi ona čeprav ima skuhano samo za tri ??????????????????????? na koncu so vsi lačni ?!
Meni se to zdi full podlo...ali predlagaj in povabi celo družino in se temu primerno pripravi ali nič user posted image

Ali pa sva z možem na vrtu, ona ga vidi in ga pokliče z ljubkovalnim imenom kot ga niti jaz ne, da če pride malo gor in mu naredi kavo in palačinke ???????????????????? Sej nisem lačna njenih palačink, ampak tako se ne dela !!! Pri nas doma je mama vedno pazila da ne dela razlike med mano in sestro in enako je sedaj, ko imava obe družino....

Sterilizator,meni je tudi včeraj v BC rekla naj počakam....še sama nisem vedla za kaj ga sploh rabim.Pol pa mi je soseda odsvetovala ker njena hčerka se je na okus stvari iz sterilizatorja tako navadila, da ni hotela več pit iz kozarca v restavraciji ali pri sorodnikih....za igrače pa sploh rečejo da 1kg drega na mesec lahko zaužije ?! ne sej malo se hecam, ampak se bojim da zaradi takih steriliziranih stvari in pretirane pazljivosti so alergije še bolj pogoste ?!?

Moja svakinja babica pravi, da naj bi me v juniju poleg dojenja dodajale samo navadno prekuhano ohlajeno vodo. Če otrok nima krčev, čaja ne potrebuje....je samo še eno mnenje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
28.3.2007 13:44:13   
FLASK_A
No, tale post pa je namenjen splošnemu čvekanjuuser posted image

Danes sem bila na pregledu- vse je vredu. Trebušček meri 32 cm (isto kot tedni)- to je super, otroček je pridno obrnjen navzdol, še bolj pridno miga in navdušuje mamico, da je z njim vse vredu. DObila sem napotnice za porodnišnico in rešilca, preiskave (do naslednjič) imam pa za toxoplazmo, HBsAg (neka zlatenicauser posted image ) in seveda- urin. Hemoglobina imam 113, zato mi je dala Ferrum Lek- upam, da se stanje izboljša. Naslednji pregled imam čez 3 tedne, piše mi tudi CTGuser posted image .

KT, sem se pozanimala- urnik res dobimo v ponedeljek- bo treba počakat pa videt. Saj če ti ne ustreza, lahko vprašaš tudi v porodnišnici, mogoče imajo tam bolj ustrezne termine zate. Ronja, naročiti se je pa treba, ja. Pokliči na cifro (saj sem jo že dala ane), no: 200 45 00, gin. oddelek in vprašaj če se lahko prijaviš. In jaz si sploh ne morem zamislit, da ne bi vprašala vsega, kar se tiče mojega malegauser posted image - pregledi so mi še predaleč narazenuser posted image

Kati, ful mi je hecno da se pes zmrduje nad hranouser posted image user posted image  Sej če je lačen bo pojedu vse kar ima v skledi- če ni, pač ne bo (al pa če ve, da bo z dovolj dolgim vztrajanjem al pa celo dost dolgo gladovno stavko dobil, kar si bo naprdniluser posted image ). Naš že celi dve leti (toliko je star) je eno in isto hrano, vmes pa mu dajemo priboljške. Dobi tudi kake dobrote- na posebne dni, ampak v osnovi ima brikete vsak pasji danuser posted image . Vsaj vemo točno, kdaj ga srat pa scat pa da ni driske. Dlako ima pa tako, da vsi sprašujejo kakšne dodatke mu dajemo- jajca al kaj žeuser posted image  No, vsi smo kar kul- pes ni lačen, redno serje, jaz pa nimam kuhe in posod še za enega dodatnega člana- vse se klapauser posted image . Nimam pa nič proti če mu drugi kuhajo al pa karkoli, pa nič ne obtožujem nobenga, ki ima drugačen način- mi smo se pač navadli tko in sem hotla samo povedat, da tut tkole psu nič ne manjka.

Jana, ti kar počivaj- hvala Kati, ker si nas obvestilauser posted image user posted image

Ronja- torte so NORE! Ampak zdaj počasi malo izprezi, da se do konca pozdraviš! Počivaj!

Zabica, tut jaz ti priporočam, da kar kupiš (naročiš) voziček, če ga imaš že izbranega. Nama so rekli, da če ga ni na zalogi, se lahko 2meseca čaka. Konec aprila pa ne boš imela več toliko do PDPja, tako da se zna zgodit da si res na koncu brez kakšen teden (če ga pač ni na zalogi...)

Nič, grem k zobarju počas. Se mi je tak luft naredil med prvima dvema zobema, da je kar kriza. Vnete dlesni res niso v modiuser posted image  Upam, da se stanje kmal popravi, zdej to že predolgo traja....

Lep pozdravček, pobožajte trebuščke pa se tipkamo!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
28.3.2007 14:02:28   
melaverde
Nikical, ma kakšen trebuh je to user posted image
Joj, kar pod mizo sem padla...sploh se te ne predstavljam kako moraš bit suha....boga jaz user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
28.3.2007 14:03:54   
melaverde
user posted image   

27.5 nikical, 22 let, 1user posted image , user posted image  Niko ali  user posted image Nika, Ljubljana 
01. Andy29, 27 let, 1 user posted image  
01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image   
01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna, user posted image
01. sreckanosecka, 27 let, 2user posted image , user posted image Črt 27.09.2005, Ljubljana  
01. Luna 
02. ~Nina~ 
02. nogica,
26 let, 1 user posted image , Ljubljana  
03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
04. nosečka, 26 let, 2 user posted image   
05. dorina,
26 let, 1 user posted image , user posted image   
05. NR,
28 let , 3 user posted image , user posted image  Mark ali   user posted image  Maša, Maribor,
Maruša   24.12.2005  
05. Tina26, 28 let 
06. palčica, 30 let 1user posted image , Jesenice  
06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image Jošt 20.02.2006  
07. MEGi20, 19 let, 1 user posted image ,Novo Mesto, user posted image  Matija
08. ŠpelaP,
32 let, 2user posted image , Slovenj Gradec,  Tim 26.11.2003  
08. zlataribica, 28 let, 1user posted image , Kranj
09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003  
09. janapan, 28 let, 1 user posted image , Postojna  
10. itak, 28 let, 1user posted image , Ljubljana  
10. januska82, 24 let, 2user posted image , Ptuj  
11. Bibyka, 24 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image   Jan 
12. Jasy,
24 let 
12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola, user posted image Val

12. duhica, 26 let, Maribor, user posted image  
13. daria78 
14. Pika79,
27 let, 1user posted image , Ljubljana

14. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna   
15. babajči, 28 let 

15. špela07, 1 user posted image  , Celje   
15. Luckabucka, 3 user posted image , Maribor, user posted image  Luka  
16. ANDREJA75,
3 user posted image , Ljubljana-CR,  user posted image  1995, user posted image  1998, user posted image user posted image
16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

17. bombetka,
26 let 
17. KT, 35 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image  
18. Tracy, 26 let  
18. irenaL, 34 let

20. XSANDRA 1, 31 let, 3 user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000   
20. aktem, 35 let 

20. zabica26, 26. let, 1 , Kranj/Ljubljana/Postojna
21. Nina
22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image  Luna , Kranj  

22. lunca2, 23 let, 1user posted image , Trbovlje
27. mentos, 1user posted image , Kranj
30. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja ali user posted image , Ljubljana

Kaj novega ???

Neposredna povezava do sporočila: 2344
28.3.2007 14:05:31   
*ANA*
Nogica bodi kar se da močna in misli na vas z user posted image , kjati mala pikica še predobro ve kaj se zunaj dogaja.
Res je, če veliko vložiš v stanovanje pri nekomu in gre potem kaj narobe ni glih fajn.
Poznam družino, kjer sta si fant in punca pri njej doma naredila komplet stanovanje v vrhnjem nadstropju, po poroki pa sta začela njena starša jo ščuvat proti takrat že možu.Punca je edinka in sta nekaj časa to prenašala, potem pa sta se opdravla in šla.Zdaj živita daleč stran, jima težijo pa preko njegovih starše (njeni starši) z grozilnimi pismi in take stvari,ampak to je že naprej.
V glavnem ne se sekirat, pojdi v naravo in res mislite na vajino družinico.
Raje se zamoti zunaj kot pa bodi noter.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
28.3.2007 14:24:09   
Anonimen
Nikica hvala za vse vzpodbudne besede. Bom upoštevala tvoj nasvet o svežem zraku in se že danes z user posted image odpravila na popoldanski sprehod, pa še kam bova zavila. Ko bo konec s temi izpiti te obvestim pa greva na en klepet - saj nisem tako zatežena kot se mogoče zdiuser posted image .

melaverde ni problem če si narobe razumela. Ja jaz sem tisti grašni kozel za katerega me imajo in jaz igram sredinsko vlogo. Bova pa se seveda pogovarjala v to smer o odhodu in mogoče res... Hvala za vse user posted image Tast in tašča pa sta oba stara, pa še bolezen jih daje. Ima pa mož še sestre (ena je živ user posted image in tudi povod (v ozadju) za vse te prepire).
Kolikor pa sem razumela pa tudi tvoja tašča ni bogvekaj. Veš najbrž so res ljubosumne na nas, ker smo jim pač speljale njihove ljubljenčke.

Ronja tvoje torte pa so res enkratne user posted image user posted image user posted image . Jaz rada pečem, samo ne tort, ravno zaradi okrasitve. A si samouk ali si se tudi učila  to.

ANA tudi tebi hvala za vzpodbudne besede.

Ja bom kar upoštevala vaš nasvet in se po kosilu odpravila v naravo. Upam, da bo dragi hotel it zraven. Sem se probala malo učit, pa sem zelo malo predelala, tako da me jutri čaka dvojno učenje - še za danes (mam cel plan učenja in če en dan sfali mi gre vse narobe).

Punce lep dan še naprej

(odgovor članu *ANA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2346
28.3.2007 14:37:24   
FLASK_A
Melaverde, g izmeri velikost maternice- od sramne kosti do vrha (nekje pod prsmi). In ta mera naj bi sovpadala s tedni nosečnosti. Obsega pa si ne merim, bodi pa prepričana da nisem ravno suhicauser posted image user posted image  S svojimi 82 kg sem že skor celo mojo družino prehitela po težiuser posted image

Nogica- ja ti kar reči, bomo šle na kak čajček kam al pa kakavuser posted image . Pa držim pesti, da se dobro naučiš! Kdaj pa maš ta izpit drugače?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
28.3.2007 14:39:12   
zabica26
Sam še eno vprašanje, preden grem kupovat:   Omenjale ste, da imajo v H&M večje številke kot sicer. Enako so mi rekli tudi v Chicco…a to pomeni, da ste tam kupovale 56 in 62 številko? Ali kupim tudi kaj v številki 50? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
28.3.2007 15:50:38   
Kati81
Nogica kaj pa če bi premislila o dozidavi lastnega vhoda, tudi to je rešitev, saj se lahko potem zapreš in ne more k tebi?

Nikical, ja veš našauser posted image je pravi mali lump. Poskusili smo že z veliko vrst hrane (tudi naša je večinoma na briketih, razen posebne priložnosti), saj ona to na začetku full je, pol pa po kakšnih 30kg ko ravno misliš aha ta hrana je pa ok, se pa ona namrdne in je zmožna biti tudi cel teden brez hrane, pa ni da bi jo razvajali, še vedno smo vso hrano porabili, je nismo metali stran, sam vidiš kako te pogleda in se obrne stran od posode, ko ji daš za jest in potem bi ona to hrano lahko imela tudi tri dni in je ne bi pojedla. Verjetno je tak bolj neješč tip psa, ker tudi za kakšno kuhano hrano ni najbolj navdušena. Je pa res da se tudi mi poslužujemo briketov zato, ker vem kdaj mora ven pa da nima večjih težav s prebavo, ker je pa full občutljiva, sploh pa njena dlaka.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
28.3.2007 15:51:05   
melaverde
Zabica, jaz bi štartala s tevilko 56, manj sigurno ne....

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Folna kislina
aygo

Ste uživale folno kislino?

že pred nosečnostjo in vso nosečnost (25%)

od takrat ko sem izvedela za nosečnost in do konca dojenja (8%)

pred, med nosečnostjo in v času dojenja (3%)

pred nosečnostjo in prvih nekaj mesecev nosečnosti (15%)

ko sem izvedela za nosečnost in prvih nekaj mesecev (31%)

je sploh nisem uživala (18%)

Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!