|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
29.3.2007 11:40:47   
ŠpelaP
Jaz mislim, da se strinjate, da gre pri vsem kar si pišemo zadje dni (o dudah, cucljih, oblekicah...), le za izmenjavanje mnenj in izkušenj in NE pametovanje s strani prvorodk ali s strani nas, ko že imamo kakega čmrlja.
Sem včeraj zvečer vprašala očija in mami, če sem bila kaj drugačana, ko sem bila prvič noseča (glede kompliciranja, paničarjenja...). Iz očija se je kar usul plaz besed. Bila sem menda ful panična, neučakana,  zakomplicirana ... Čisto drugače kot zdaj. No, neučakana sem skoz, ker je pač to ena izmed mojih značajskih lastnosti.
To je čisto normalno, da tiste, ki ste prvič noseče, o kaki stvari drugače razmišljate, na kako stvar drugače gledate, se vam morda zdi ful pomembna, nam, ki že imamo kakega otroka pa banalna. Tako, kot se verjetno tudi tisti, ki ima več kot dva otroka, zdi kaj drugega banalno, kar se meni, ki imam enega otroka, še vedno zdi ful pomembno...

Recimo, termometer za čelo. Joj, ko se zdaj spomnem. user posted image user posted image Jaz sem od začetka Timu kar naprej merila temperaturo. Sem imela fiksno idejo, da ima vročino. In ker gre "lažje" in hitreje meriti s čelnim termometrom, sem ga, seveda, morala imeti. Sem ga lepo kupila v lekarni in zanj odštela starih 13.000 SIT. user posted image Potem sem šele imela veselje. Mož ga hotel že stran vreči. No, saj na koncu smo pa tako ugotovili, da termometer sploh ni kazal prav, ker je cela serija (mi je v lekarni povedala) imela neko napako. In z paničnim merjenjem temperature je bilo kar hitro konec.
In kaj kmalu sem dobila občutek, da sem že po videzu, po očeh in dotiku pikeca vedela ali ima povišano temperaturo ali ne. Seveda ne, koliko vročine ima,  ker sajko pa še nisem.  Vidi se pa že, če ima otrok vročino ali ne.

Pa še to. Kake 2-3 tedne po porodu sem skoz bluzila, kako jaz ne bom znala biti mama, kaj če me pikec ne bo maral... Ti občutki so čisto normalni. Če vam bo kdo rekel, da to ne drži, se laže.
Zaradi sprememb hormonov se ponavadi nekaj dni po porodu tudi zgodi, da je novopečena mamica negotova, se ji menja razpoloženje...
Mami in babica sta mi rekli, zakaj sem tako jokava in naj bom bolj trdna. Takrat pa ju je patronažna babica kregala pred mano. Rekla je, da naj bom kar taka, če se mi smeje, naj se smejim, če se mi joče, naj se jočem, samo da dam vase, kar me teži, ven iz sebe. Ker, če porodnica vse drži v sebi - vso negotovost, vse strahve, če nima nikogar, da bi ji prisluhnil, se lahko to njeno počutje in stanje zaplete v pravo poporodno depresijo.

Materinski nagon imamo, bolj ali manj, vse v sebi. Občutek za materinstvo pa se razvije z rojstvom otroka - postopoma. In tega vam ne bo nihče nikoli več vzel - tiste sladke, brezpogojne ljubezni - vaše do otroka in otrokove do vas.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 29.3.2007 11:44:29 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
29.3.2007 11:52:07   
ŠpelaP
To je kljunček za aventovo stekleničko in magični lonček (po št. 1,2,3); 4 je ročaj:
http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeeding_non_spill_accessories.php

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
29.3.2007 12:25:09   
Luckabucka
Špela, se strinjam s tabo. Itak pa nikoli ne vemo vsega - niti jaz pri ta četrtem user posted image . Verjetno bom okrog enih stavri manj komplicirala, okrog drugih pa vsaj enako kot prejšnjič. Na primer glede kopanja. Mi smo pri prejšnjem uporabljali čebriček in je bil super, ampak smo ga začeli uporabljat šele nekje pri dveh mesecih in pa do dveh let. Kako za user posted image  naj kopam v njem novorojenčka? Se mi zdi, da nič več ne vem, ne znam si sploh predstavljat, kako prijet tako malo dete, da je glavica na varnem...Sprašujem se, če naj kupim banjico za prvi mesec?
Prva dva sem dojila en mesec in pol. Tretjega sem dojila doooolgo, do lanskega avgusta, torej dve leti in pol. Zdaj pa se sprašujem spet enake stvari kot v prejšnji nosečnosti. Vem, da mi je bila od začetka ful kriza, ker se je naš dečko rodil z dobrimi štirimi kg in so mi sestre v porodnišnici vztrajno zatrjevale, da nikakor ne morem imet dovolj mleka za tako velikega dojenčka user posted image  in da naj dodajam. Tako sem že v štartu izgubila zaupanje vase in se potem še približno šest tednov lovila in to konkretno lovila, preden je dojenje steklo tako kot je treba.
Ogromno dobrih nasvetov sem pobrala na forumih od drugih mamic. Jasno je, da smo si različne me, prav tako bodo različni naši dojenčki. Zato je super, da vsaka napiše svoje mnenje - potem itak upoštevaš tisto, ki ti je najbližje.
Z nastavki pa imam enako izkušnjo kot ti Špela user posted image . Pa še ena pametna iz prejšnje nosečnosti: vsi so svetovali rokavičke, da se dete ne spraska že v porodnišnici. Ker so luškane in nujno potrebne, je pametna Luckabucka kupila trojne user posted image user posted image . In jih seveda nikoli uporabila.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
29.3.2007 13:02:37   
ŠpelaP
Luckabucka, zdaj sem se pa res nasmejala. user posted image user posted image
Si me na rokavičke spomnila. Ja seveda, mi smo jih tudi imeli. Saj so jih vendar vse tete, mame in babice priporočale. Sem bila sicer malo manj pametna kot ti, sem si jih kar od sestre sposodila. Pa sem jih pikecu samo enkrat gor dala. Se mi je takrat tako zasmilil. user posted image Je izgledal, kot da ima nogavice na rokah. Ej, mislim, kaj vse sprobamo v vsej tisti naši bistroumnosti. Čeprav res konec koncev želimo za svoje malčke najboljše, ga ravno zaradi tega - te popolne skrbi za otroka,velikokrat  totalno mimo vsekamo!

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
29.3.2007 13:08:17   
Luckabucka
Bravo, Špela!! Se režim nazaj user posted image user posted image .

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
29.3.2007 18:43:13   
FLASK_A
Oj!

U Leclercu imajo danes res vse 20% sconto. Sem že kupila banjico, previjalno podlogo, vatice. No, zdej pa pogledam še kaj imam od posteljnine in fju-nazajuser posted image

Če ste kje v bližini, si lahko greste kaj pogledat- se mi zdi, da se kar splača...

Lep pozdravček!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
29.3.2007 18:54:00   
Anonimen
nikica a je samo danes 

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 2382
29.3.2007 19:04:12   
Anonimen
ja sem ujela da je samo danes. Škoda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2383
29.3.2007 19:13:34   
FLASK_A
Ja, na žalost res samo danes... Joj, škoda ker vam nisem že prej napisala, zdej je res že kar pozno.. Moja mami tut benti ker ji nisem prej povedalauser posted image  Nevem pa, kaj se grejo- konkurirat hočjo Lidlu al kaj, da ne bojo šli danes vsi samo tjauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
29.3.2007 19:32:26   
Anonimen
Če bi bil lubi frej pa če bi prej vedla bi šla tud jest. Mam pa skor 50 km do tam, tako da mi je zdaj absolutno prepozno.
Kar se pa Lidla tiče je pa to po moje nekaj takega kot Hofer. tam sem bila dvakrat, enkrat sama in enkrat z mami, da je vidla kaj majo. Enkrat sem kupila uno moko za aparat, drugič pa en jogurt. Cene pa so mi glede na kvaliteto absolutno previsoke. Najraje imam Spar pa Leclerc tud včasih prav pride.
Kaj pa ve menite o teh diskontih?

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 2385
29.3.2007 20:45:02   
Drnula
Kati81 - hvala user posted image Sam .... nalepke? Kakšno nalepke pa rabim?
A je tudi šola v porodnišnici?

< Sporočilo je popravil Drnula -- 29.3.2007 20:54:04 >

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
29.3.2007 20:50:01   
Drnula
Nogica - v H&M se kaj tudfi v drugih barvah, vendar bolj pri user posted image . Pri user posted image pa je bolj na roza, rdeče, belo, malo v rožicah in črticah na beli podlagi, nekaj rumenega in precej belega. Pri user posted image se nisem dosti zadrževala, majo pa ziher tudi v zeleni in rjavi. 

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
29.3.2007 21:32:47   
melaverde
Bravo Drnula user posted image user posted image ,

ti niti ne veš kako si mene razveselila. V ta H&M se odpravljava že par mesecev ampak skozi oklevava, da če so sploh dibili poletne stvari in če je vse svetlo modro....ker je mož ne mara.

Kakšna zelena pa je olivna ali svetla ???
Hvala za informacije....

Danes je bila tudi v Kopru otvoritev Lidla in iz svoje pisarne imam pogled naravnost na parkirišče, ljudje so se gnetli še pred odprtjem ?! Svak nakupuje v Lidlu že kar nekaj časa ampak v Italiji in morem priznat da si je stanovanje prav luštno opremil...razne poličke, lonce za rože, igrače, zavese, kuhinjske pripomočke...veliko lepše stvari kot Hofer (tukaj ne maram prodajalk)

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
30.3.2007 0:24:23   
Jacqueline
Lep pozdrav!!!!!!!!!!!

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

Neposredna povezava do sporočila: 2389
30.3.2007 9:20:20   
ŠpelaP
Dobro jutro!
Ob preletavanju foruma sem se nekaj spomnila glede bombažnih tetra krpic za umivanje user posted image .
A veste, kaj lahko naredite? Namesto da krpice kupite (mislim da jih je v kompletu ene 10), preprosto razrežite tetra plenico na 4 dele in zarobite ali pa daste komu, da vam jih zarobi. Vas bo stalo dosti manj, so pa v bistvo enake, kot da bi jih kupile.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
30.3.2007 9:31:31   
duhica
Joj Jacqueline, si pa zgovornauser posted image ! Daj malo potreniraj slovenščino, da ne boš pozabla.

Ja Včasih smo prav smešne, zato Melaverde ne skrbi, si med čisto normalnimi. Jaz sem prvič v bolnici res jokala, ko so moji pikici dali glukozo za pit, ker je zelo jokala, ker mami še ni imela mleka. Bila sem prepričana, da zdaj se pa ne bo hotla dojit. Strinjam se tudi, da so nekatere sestre kar premalo pozorne do prestrašenih in zmedenih mamic. Občutek pa pride se mi zdi z vajo in izkušnjami.
Špela, to s termometrom sem mela pa jaz isto z onim za v uho pravo obsedenost. Moj se včasih samo križa, ko se tako 'navdušim' nad kako novostjo. Zdaj pa tud na dotik že skoraj natančno določim kako visoka je temperatura.
Joj, zdaj sem se spomnila, da sem skoraj umrla, ko je ta mala dobila laringitis in se je ponoči v postelji začela že skoraj dušit. Pa v bistvu ni to nič katastrofalnega in strašnega, če veš, za kaj gre in kaj v takem primeru storit. Pač ne pridemo izkušeni na svet, pa ni nič narobe s tem.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
30.3.2007 10:03:32   
melaverde
Jutroo,

meni je tak dolgčas, da bom znorela...v službi ni gužve, pa še tisto kar imam mora delat sodelavka da prevzame situacijo ?!

Vesta kaj moja sestra uporablja namesto bombažnih krpic, od TO-TO pridejo krpice za enkratno uporabo. Mislim da je cel paket okoli EURA, ampak tako vsaj ne hiti skozi s pranjem, pa mehke so. Naša Ema je prava kakica, včasih tudi 6x na dan...pol si morate mislit kolko krpic bi potrebovala ???

Ja jaz sem kar začela paničarit, ma notri v sebi, ne na glas...user posted image
V glavi imam miljon vprašanj, pa kaj če ne bom znala dojit, ga ne bom znala prav pristavit, pa dobro previt,pa..... Ko sem bila pri sestri na obisku v porodnišnici, je njena cimra vprašala sestro če ji lahko pomaga pri dojenju...za odgovor je dobila, če je to uro špricala v materinski ?!
Ma sej na materinski ti ne pristavi kakega froca na prsa, da vidiš kako je prav ??????????????????????
Pa tudi za bradavice ne vem, če imam samo majhne ali so tudi vdrte ??? kaj vam je ginekolog kaj pogledal prsa ???

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
30.3.2007 10:54:10   
Drnula
melaverde - jaz imam tudi namestnico tu že dva tedna in to pri meni ne pomeni niti slučajno manj dela. Ukvarjam se z njo 100 na uro in zaostajam z delom, ki ga dejansko ne more ona rešiti, ga bom morala kar jaz. V naši firmi nas je ekipa petih ljudi in nihče ne ve kako kaj delam.... prevzela sem pač neke odgovornosti, ko so me zaposlili in si v veliki meri sama organizirala kako in kaj dosežem cilje. Je pa kao full pomembno, da bodo naloge narejene tako kot morajo biti, ker kot tuje predstavništvo v Slo se ne smemo prikazati kot nefunkcionalni, če gre ena oseba na pordniško .. user posted image  Jaz mislim, da sploh ni take panike, ko me enkrat ne bo bo glih tako vse laufalo. Zdaj pa moram pisati navodila kako se kaj naredi ... user posted image  in ti šit kako je to zamudno in tudi ne tako enostavno kot se sliši. Tako, da ti kar zavidam tvoje skrbi user posted image user posted image

Danes vas malo bolj spremljam, ker me zanima če bo katera še kaj javila glede materinskih šol v LJ.

Neposredna povezava do sporočila: 2393
30.3.2007 11:03:55   
FLASK_A
Pozdravček!

Joj, jaz sploh nevem, o čem govoriteuser posted image  Tetra krpice- sploh nevem, kako izgledajo. Upam, da nam v materinski kaj pokažejo. Začnemo pa naslednji teden- res prav komaj čakam.
Jackie, ti pa res lahko kaj več napišeš- al pa si mogoče v momentu padla na tipkovnico in user posted image , ko si najbrž kar utrujenauser posted image .

Melaverde, ti kar povej, kaj te teži, ne potiho razglabljat sama pri sebi. Tudi v meni je miljon vprašanj in še več strahu, sploh nevem če bom kaj znala... Dojenje? Previjanje? Kopanje? Pa skrbi me tudi, kakšno osebje bom v porodnišnici dobila. Če bodo neprijazni, bom čist na tleh. Tako neprijazne znajo biti včasih sestre, pa jo samo za pomoč prosiš... Sem pa ful nevsiljiv človek, rajši potrpim kot pa da neki težim ljudem, pol me pa žre. Eh, upam, da bo vse kul. Kakšne sestre so pa zlata vredne. Samo ko bo pa moj lubi prišel, bom pa fuul dobre voljeuser posted image  Že zdaj komaj čakam tiste naše zlate skupne urice.

Zvečer, ko se vležem v posteljo, ponavadi odgrnem trebušček in gledam našega kobacačka, ker mamici nikoli ne da spat zvečeruser posted image  Pa se zamotim, da ga mal opazujem, kako mi trebušček razgibava.
Včeraj pa je moj pobožal trebušček, otroček pa mu je dal rokicouser posted image user posted image  Tako močno je čutil otrokove gibe, da sta potem krožila- moj s svojo, user posted image  s svojo rokico po trebuščku. Tako lepo je bilo, moj je kar solzico spustil, ni mogel verjet, in pol sem še jaz začela.. Takih občutkov prav ne moreš opisat.. Kaj šele bo, ko otroka dobiva v naročje- bomo vsi trije jokali ko dežuser posted image user posted image  

Nič, grem pospravljat (bolje že kot učituser posted image )- priprava na beljenje je namreč v teku!
Pozdravček, pobožajte trebuščke pa se tipkamo!

Neposredna povezava do sporočila: 2394
30.3.2007 11:05:59   
ŠpelaP
Melaverde, saj za brisanje in umivanje kakeca so res najboljše tiste krpice za enkratno uporabo ali pa kosi vate. Te tetra krpice so mišljene bolj za tako drugo brisanje in umivaje - rokic, obrazka...

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 30.3.2007 11:09:58 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
30.3.2007 11:07:21   
melaverde
Zato meni pravijo da sem preračunljiva....
Mi smo tudi agentura, sedež je na Danskem... ampak jaz sem si že od vsega začetka delala print screene mojega dela, tako da se znajdejo tudi brez mene. Pa tudi komot sem in če sem na dopustu, me nimajo kaj klicarit domov.... Ne sej malo se hecam, veliko pa je res.

Glede materinske pa ti jaz res ne znam pomagat user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
30.3.2007 11:10:15   
melaverde
ŠpelaP, Ok...vidiš da nisem praktična....user posted image
Ma za univanje niso bolj praktične rokavičke (ko daš roko notri )?? ke šema ki morem izpast....

Neposredna povezava do sporočila: 2397
30.3.2007 11:19:25   
ŠpelaP
Mi smo frotiraste krpice uporabljali takrat, ko smo Tima kopali.
Nam je pa patronažna babica dala en fajn nasvet glede umivanja. Dokler user posted image ne odpade štrcelj od popkovine (dokler se mu popek ne zaceli) se otroka tako lahko samo umiva in ne kopa. Za tisti čas je najbolj praktično umivanje z vato namočeno v vodo. In tudi še potem, ko otroka že lahko kopaš, ga lahko kak dan, če ali ko kopanje izpustiš, ali pa zjutraj, ko ga umivaš po obrazeku, umiješ z mokro tetra krpico ali vato. 
Aja, še to. Ne se bati kopanja user posted image . Minimalno do prvega kopanja boste tako imele ob sebi patronažno babico. Včasih pride še potem, da vi same kopate, ona pa vam gleda zraven in pomaga.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 30.3.2007 11:22:28 >

Neposredna povezava do sporočila: 2398
30.3.2007 13:30:57   
Anonimen
Špela koliko časa približno je potrebno da se ranica na popku zaceli? Ti povej po svojih izkušnjah s Timom.
Jaz sem nabavila tetra krpice ENO iz BC. Mami je vezela en paketek zase za okna pucat. No jaz jih še nisem odprla, medtem ko jih je mami oprala in ne boste verjele krpice so se totalno raztrgale. tisti barvni rob je šel čisto stran. Tako da teh ne kupujte. Jaz jih ne bom šla zamenjat ampak bom pa kupila še ene dva paketka od Tosame, upam, da so boljše. V enem pakiranju jih je 6, vsaj ponavadi.

Ma danes je pa prav zamorjen dan. Če se zjutraj ne bi prisilno dvignila ob 9-ih bi spala še tam nekje do 12-ih. Najbrž se še nisem naspala od zadnjič, ko sem celo noč user posted image . Me je čist zdelalo.

Ko bi ve vedle kako imam polno glavo enih besed. Tega učenja mam res že dost, ampak ne bo še konec user posted image . Gre mi pa zelo zelo počasi. Komaj ena lekcija na dan. Imam jih pa osem+sedem, skupaj 15. Dol padeš.

Šla bi na sejem počitnice, pa user posted image noče it z mano, nima časa. Tako da...

Nikica kaj si si včeraj kupila lepega v Leclercu?

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 2399
30.3.2007 13:41:00   
FLASK_A
Heyla!

Nogica, jaz tudi nimam motivacije za učenjeuser posted image  Kaj pa vem, kaj nrdit- prisilit se bo treba, ni kej- roki so pred vrati! Včeraj sva nabavila banjico, previjalno podlogo, vatkice in trdo milo. Flašk in dudic nisva, se mi niso zdele vreduuser posted image  Vse s cuclji, jaz pa bom na kljunček. Sicer pa čakam še materinsko, da kaj povejo pametnegauser posted image  Drugače pa cel voz robe- sva imela prazen hladilnik in shrambo. Res se je kar splačal, sva dobila dosti bona za naslednjič.

Drnula, nam se materinska začne v ponedeljek, 2.4. na Rudniku. Prijavila sem se pri moji g, lahko vprašaš na 200 45 00 (reci za gin. oddelek pa naj ti sestra pove, če se lahko še prijaviš).

Komaj čakam, da bo ura tri ker potem se začnejo priprave- montaža lučke nad previjalno, potem pa priprava na beljenje stenuser posted image user posted image  Kdo se bo učil ko pa je to tolk bolj zanimivouser posted image user posted image  Pa čist sem u transu, bo treba postavit posteljico, omare premikat (moj dragi in brat seveda). Urejanje, oblikovanje in projektiranje je najboljše, kar lahko počneš! (že skor poklicna deformacijauser posted image user posted image ) Knjige pauser posted image  Sam brez tega ni diplome pa štempla aneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

ljubosumje
binyy

Ali je vaš partner ljubosumen?

pretirano (10%)

bolano (5%)

sploh ni (23%)

malo (63%)

Število vseh glasov: 250

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!