|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
28.3.2007 17:21:08   
ŠpelaP
Zrak - nam so tudi to (da ni potrebno čaja ali vode dajat, če dojimo) v materinski rekli; 18 mesecev obilnega dojenja (še proti koncu tudi kak dan 4x dnevno) pa mi je povedalo in nakazalo drugače.
Vam, tistim, katere obiskujete šolo za starše, so vam trenutno vse informacije in vsi podatki kot sveti. Po porodu pa boste slej ko prej začele delati po vašem instinktu in občutku! Verjemite mi!
Pa brez zamere!
Sicer pa jaz nisem nikomur rekla, da mora sterilizator kupiti, jaz sem samo zadnjič omenila, da sem ga jaz kupila.

Igračke, ki jih je treba prekuhati ali sterilizirati, so pa mišljene to tiste male drobne gumijaste stvari za grizenje, ko začno dlesni srbeti. 

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.3.2007 17:27:20 >

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
28.3.2007 18:38:41   
Anonimen
Oj
Sem prišla s sprehoda. No šla sem sicer sama, ker dragi nekaj barva, pa je blo vseeno prav fajn. Sem vsaj del negativne energije dala ven iz sebe. Sem pa se vmes ustavila pri kolegici, ki ima punčko, lansko junijko. Kolk je prisrčna. Pa glih previjala jo je in se gledala in mečkala tiste drobcene prstke. Komaj čakam na svojega user posted image . Se mu bom čisto posvetila. vse drugo bo odpadlo ampak res.

Nikica izpit imam 5.4. ampak znam pa bolj tako tako, ker sem se prej učila za enga drugega, ki pa je prestavljen na konec aprila. Tako da bomo vidli. Se pa ne bom nič sekirala, ker sem se že zarad druzga preveč. Čajček pa velja user posted image

Žabica
jaz bi tudi za začetek kupila 56, ker 50 bo res takoj prerastel. Sicer pa ne poznam številk v H&M, tam nisem še nič kupovala za user posted image .

Kati ja saj razmišljava tudi v tej smeri, samo spet bo problem njihovo dovoljenje za dozidavo user posted image . Ma se bo že nekaj izcimilo iz tega . Jim je pa dragi včeraj rekel, da bova odšla, če bo šlo tako naprej in hladno sta odgovorila da naj pa greva.user posted image
Kati kakšno pasmo user posted image pa imaš, nisem zasledila? Midva imava nemško ovčarko - čistokrvno, full naučeno, ubogljivo, mirno. Je pa že od kar jo imava enake brikete. Na dan dobi eno skodelico in je čist zadovoljna. Prebavo ima pa tud krasno. ja prav fajn je met takega user posted image , ki je tako priden. sicer se jaz z njo samo sprehajam, za ostalo skrbi user posted image . Bosta pač večkrat mogla menjat hrano, je pa najbrž kr hudo to njeno zmišljevanje user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2352
28.3.2007 18:44:03   
duhica
Jaz se tud malo Špeli pridružujem. Prvič sem bila prepričana, da ne bomo imeli ne dude, ne flaške. Potem smo obupali, podlegli in nabavli dudo. Danes je otrok star 6 let in mu nič ne manjka, se ne pozna na zobeh. Pri drugem sem imela dudo že pripravljeno, potem smo pa še flaško za čaj nabavli, ker je fajn met kaj s čemer otročka zamotiš, če mamice kdaj ni. Zdaj pri tretjem pa še bolj vem, da bomo tudi uporabljali te metode, saj bo treba tudi s starejšima otrokoma marsikaj počet. In tako se strinjam, da ni noben bav-bav, če pač še kaj drugega uporabimo kot samo zizouser posted image . No, naša dva imata oba lepe in zdrave zobke.
user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
28.3.2007 19:34:48   
Kati81
Nogica midva imava samojedko (rodovnik), saj je pridna, pa tudi v šolo je hodila, sam to s hrano je pa kar mučno, sam sem se odločila da bomo pač na dva meseca menjali brikete pol naj se pa zmišljuje kokr hoče. Kadar gremo na vikend in je tam še moj nekdanji pes, ki pa je ostal pri starših ko sem jaz odšla, ker je bil pač tko navajen in je moj mali bratec full navezan nanj, takrat pa poje brikete v enem šusu, k se boji da ji jih bo on pojedu, tko da mislim da se sam zmrduje.

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
28.3.2007 20:32:23   
melaverde
Špela in duhica, te naše blodnje so bolj neko razmišljanje na glas...naše ideje, mnenja. Jaz itak rečem da bomo vidli ko bo dete zunaj, lahko da sploh mleka ne bom imela in bom potrebovala 3 stekleničke in sterilizator, lahko da bom imela toliko mleka da na stekleničko niti pomislila ne bom...

Res je, da nam polnejo glavo iz vseh strani...malo same po netu, materinska, mame in tašče...na trenutke čisto pozabimo da so vsi otroci različni in da kar je nekomu super, nam sploh pasalo ne bo....
tako da brez zamere, če kdaj butnemo kako oslarijo...ne vzet kot "pametovanje"

Lep večer želim, prav vsem !!!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
28.3.2007 21:15:42   
ŠpelaP
Dober večer!
Končno sem dobila odločbo od zdr. komisije. Bolniško so mi podaljšali do porodniškega dopusta.
So pa v sami obrazložitvi odločbe naredili en lapsus. Napisali so mi, da imam stalež do 28. dne pred PDP (8.6.07).Napisali so, da je to do 8.5.07. Ampak 28 dni (kar piše tudi na potrdilu o PDP) pred PDP je 11.5.07.
Zdaj pa ne vem, kateri del obrazložiotve drži: "28 dni pred PDP" (kar je 11.5.) ali "to je 8.5.07"( kar je 31 dni pred PDP). No, malo zakomplicirano se čuje. Sem kar zdr. komisiji ZZZS napisala prošnjo za pojasnitev odločbe.

Neposredna povezava do sporočila: 2356
28.3.2007 21:35:53   
FLASK_A
Špela, super, da imaš zdaj prosto- za počitek, priprave, razvajanje. Sigurno ti prav prideuser posted image

Kati, uau, samojedi so zakon! Sama  bi ga imela, če bi bili ti medvedki manjšiuser posted image  Jaz imam tibetanskega španjela (bolj redka pasma). Tak nekako je kot pekinezer. Pa črn je, ni rjav, kar mi je ful noro, ker teh je pa res ful malo. Vi pa ji kar menjajte hrano, očitno ji tko ugaja... Si prav predstavljam, kako pes stavka, ker ne dobi kar hoče- nadležno zate ampak ful hecno tut aneuser posted image

Nogica, uf, ta izpit bo pa že kmalu! Dobro se nauči, bomo držale pestiuser posted image

Evo- jaz pa s telovadbe. In komaj sem čakala, da bova mal čvekala z mojimuser posted image , ker sva cele tedne drugače ful zasedena- ponavad mi u pojstlo pade ko mrtvak. Nimam kaj s takimuser posted image  No, in ko pridem domov- guessuser posted image  FUZBAAALLLLLLL user posted image user posted image user posted image  Mislim- evo, en klinac palac, spet se bo samo zavalil u pojstlo pa začel smrčat. No, pol pa upam, da bo sobota kej bolj obetavna... Hja, prej nedelja... Eh, to je še tko dalečuser posted image . Gemo na kavouser posted image user posted image user posted image

Nič, lep pozdravček vsem- grem na večerjico, sm lačna... Pobožajte svoje okrogleuser posted image !

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
28.3.2007 21:49:07   
Drnula
Saj vem, da ste že govorile o materinski šoli in terminih v LJ. Sem listala nazaj ...  ne najdem. Ve katera kje v LJ se kaj začne v aprilu ?

Nogica - kot večina punc prej ti tudi jaz resnično priporočam da razmišljata o odselitvi. Saj bodo trenutki, ko bo boljše vendar se ne splača čakati in računati samo na take trenutke. Odločitev je zelo težka ... ampak se ti ne zdi da se splača? Mislim, da bi bila še ponosna in vesela potem, ko bi pogledala nazaj in se zavedala kaj si dosegla s tem.

Danes sem bila v H&M v Lj in se mi zdi, da imajo kar nekaj robe za user posted image . Samo barv se mi zdi, da manjka. Večinoma so bolj medle barve, jaz bi pa rada močne, kričeče. Nekaj oblekic bom dobila, sem si pa zaželela, da kupim eno, npr za iz porodnišnice. Pa mi ni bila nobena prav zelo všeč. Kupila sem vseeno 3 pare štumfkov in user posted image je bil ful vesel.

lepo spite!
upam, da bom danes kaj spala Večeraj je bil kar ok

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
29.3.2007 1:26:09   
Jacqueline
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
29.3.2007 8:10:39   
Kati81
Jacki men se zdi da bomo mi kar pri teb naročali stvari, ti pa nam jih boš pošiljala, ker so full luštkane. Mal za šalo mal za res.

Nikical pri nas je bilo isto včeri zvečer, sem mislila da se bom mal crkljala in hop pa je bil ta nogomet, tko da tudi mi čakamo viken, ko gremo mal na obalo in bomo sami.

Sedaj sem si ravno zajtrk naredila, pol se bom pa verjetno odpeljala do BCja po tisti vlažilec zraka, ker včer sem komaj zaspala je bil tko suh zrak v sobi da je groza, pa mam skoz vodo na radiatorju pa nič ne pomaga(normalno če je radiator zaprt, k mi je že tko skoz vroče).

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
29.3.2007 8:43:22   
Kati81
Drnula materinska šola se v Lj začne v ponedeljek 2.4. ob 18, samo moraš iti prej po nalepke v Porodnišnico, delajo pa danes  med 8-15 in jutri 8-14.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Lep dan.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
29.3.2007 9:07:55   
zabica26
Kati81, pri nas imamo čovčova, zato vem, kaj pomeni imeti domišljavega psa. Je pa zgodba skoraj podobna, s tem, da mi vztrajamo na hillsu. So dnevi, tedni ko hrane tut pogledat noče, takrat pač damo kakšno konzervo (hills, pa zdej mu je mami začela cezarje dajat, ker baje kr znori). Sicer pa ponavadi ga kakšen dan pustimo, da trma in ne je, potem mu damo pa gor žlico kisle smetane, al pa mal sirčka pa vsaj pol zmaže. Je pa navajen, da ima hrano skoz na voljo in ko je pač lačen, je. Glede dlake je pa tako, da se vsak kiks pozna, zato se splača vztrajat na briketih. Ah, ja….te naše mrcine. user posted image
  Jackie, super oblekce. Midva sva podobno gledala v Italiji – kao visoko modo za dojenčke. So imel tut hlače na rob in podobno, ampak vse zelo mehko, pralno. Ne morš verjet! Pol pa pridem v LJ v BC, pa totalna tema. Sem prav razočarana nad oblekami v BC-sploh pajacki. Je H&M veliko bolj moderen, čeprav sicer tam ne kupujem. Za dojenčka pa bom! Ker imajo frajerske cotke, predvsem trenirkice so mi všeč in kavbojke…pa tiste poletne hlače. Sicer sem pa dobila en zelo lep kompleten od disney kolecije s kratkimi hlačami in je zelo dober material. Kje prodajajo disney cunce??? user posted image
  Aja, še glede torb za voziček…jst sem tudi pri stokke hotela naročit torbo (tisto, ki je spodaj na vozičku) in ruzak. Tista za spodaj se mi zdi full uporabna, ruzak mi je pa še všeč, ampak opažam, da obstajajo torbe, ki so veliko bolj funkcionalne. In sm kr mal v dilemi…ker cene so pa tut fajn-sej same veste. Predvsem si pa želim ogledat Babybjorn kengorujčka, ker mi je vse bolj všeč in se ga lahko uporablja od rojstva dalje-se mi zdi uporaben, kadar si z vozičkom štorast. Pa za sprehode v naravi in podobno. Samo moram probat, kakšen je občutek imet to zadevo gor.   Punce, kok ste kej pridne s pitjem,a? Jst sm se poslabšala user posted image …spet komi 2 litra user posted image …sm se zalotila, da je možno, da včasih še tolk ne.

Neposredna povezava do sporočila: 2362
29.3.2007 9:14:34   
Luckabucka
Madonca, Jacqueline, ti pa maš urnik! A ne moreš spat? Jaz sem včeraj zaspala ob šestih in sem bila ob pol dveh že pokonci user posted image . Zdaj pa seveda spet umiram v službi. Cunjice so ful simpatične, sploh tiste za ta mičkene. Naročaš prek neta? Meni je zelo žal za Mothercare, ker sem za prejšnjega dojenčka dosti kupovala tam, zdaj pa ga ni ne v Slo, niti v A.

ŠpelaP, vidiš, da je ratalo. Uživaj teh par mesecev in se razvajaj, da boš junija fit for fun user posted image .
KT, ne me preveč hvalit user posted image . Saj mene tudi vse skrbi. Najboljša je bila prva nosečnost (in to z dvojčki), ko sem imela 20 let in zelo malo pojma o vsem skupaj. Še dobro, da nisem vedla toliko kot zdaj in da je bilo vse ok.

Nogica, ne vem kaj ti naj rečem. Mislim nate in ti želim, da bi bilo drugače. Mislim, da ima Nikica prav. Poskusi se čimmanj obremenjevat, ne poslušaj jih. Eni ljudje sejejo negativno energijo okrog sebe zato, da se sami boljše počutijo. Je pa strašno nefer, da te ne pustijo pri miru. Konec koncev nosiš v trebuščku njihovega vnuka user posted image . Čimmanj razmišljaj o njihovih besedah, ker ti veš kaj je res in kaj ni, njihovo mnenje pa je tudi samo NJIHOVO mnenje in nima s tabo nobene veze. Drži se user posted image user posted image  in pridno študiraj! Bomo držale pesti v četrtek!
Andreja 75, dobrodošla nazaj. Kako sta tvoja nogometaša?
Duhica, mi bomo tudi tokrat bolj pametni. Prejšnjič ni bilo ne dude ne flaške in je iz tega ratala mama duda. Ti je verjetno znan ta izraz user posted image . Dojit seveda nameravam, ampak dudo bomo pa kupli.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
29.3.2007 9:21:15   
Luckabucka
Zabica26, mi imamo Babybjorna od prejšnjič in ti povem, da je super. Ogromno smo ga uporabljali in ga bomo tudi tokrat. Zelo praktična zadeva.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
29.3.2007 9:42:01   
janapan
sam da se oglasim...sem prišla v službo po ene projekte da skončam doma...ker se mi bo drugače zmešalo...Trenutno sem na mirovanju, izcedek se je ustavil, je blo pa tako najprej roza in pol rjavo sluzasto in kar bojim se da je kakšen čep. Ginekologinja je rekla da se boji da se bom začela odpirati in da naj mirujem...no jaz upam da bo vse bp, ker je še prezgodaj.
Se čujemo še kej...lp

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
29.3.2007 9:58:34   
melaverde
Živijo,

danes s em spet dobre volje, ker je v Kopru sonček !!!!!

Jana, ti kar počivaj...raje preberi in nam povej kaj pametnega pa da bo res vse BP. jaz večkrat rečem, da če me preseneti prej nebi bila nič jezna...ampak ko preberem kakšne vaše težave se prav vstrašim user posted image .
Kako pa zgleda to, ko ti čep odpade ????????????????????

Jacqueline, sem vedla da nam bo žal ko smo ti rekle da kej pripopaj user posted image . Tukaj pri nas lahko o takih stvareh samo sanjamo...sej v Italiji res dobiš ampak je pajacek 50 EUR kar se meni zdi nesprejemljivo !!!! Pa nosi ga največ teden dni ?!?
Pošlji nam še kaj lepega....katera znamka pa je to ??? Pa kako so slinčki praktični !!!

Luckabucka, duhica, ŠpelaP... kakšne dudice pa je dobro kupit ?? Meni je v BC svetovala anatomsko ker ne škodi čeljusti ampak so iz kavčuka ki se full hitro razvleče in obravi (upam da nisem kaj narobe napisala)
Kaj pa stekleničke, so Aventove najboljše ???
Nastavki za bradavice pridejo skoraj sigurno prav ????
Čaj za dojenje moramo začeti piti že takoj poporodu ali samo po potrebi, če opazimo da nam zmanjkuje ????

Mimogrede sem opazila, da ste bile v H&M in da je založen...hvalaaaa! Sedaj takoj kličem moža kdaj me pelje v Ljubljano....
A ja, jaz se nad mojim možičkom ne morem pritoževat. Vsak večer me namaže proti strijam, zmasira noge in upa da me bo primla volja za kaj...jaz pa po vseh teh masažah user posted image ....

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
29.3.2007 10:11:16   
Kati81
Mela ta vikend pridem na obalo, tko da če bo čas za kak čajček se lahko dobimo.

Neposredna povezava do sporočila: 2367
29.3.2007 10:21:34   
duhica
Ejla!

sem s pregleda, vse je Ok, mali čmrlj naj bi imel okrog 1400 g. Naslednji pregled pa šele čez 5 tednov. Pol pa grem že itak rodit.

Melaverde, ničesar od tega kar ste pisale nisem zaznala kot pametovanje, pa upam, da tudi moje izkušnje niso bile sprejete tako. Saj se vse strinjamo, da na koncu veliko stvari delamo po občutku, ker so otroci različni in potrbujejo rzlične stvari. Tako da brez skrbi, ni nobene zamereuser posted image .
Kar se čaja za dojenje tiče, ga nisem preveč uporabljala, ker mi ni pasal, sem pa pila vodo in to veliko, pa je blo mleka vedno dovolj. Je pa res blo prvič malo več težav predvsem zato, ker sem bila neizkušena, prestrašena, napeta... Ko so ta mali v bolnici dali glukozo, ker še nisem imela dovolj mleka, se mi je srce trgalo in mislila sem, da pa zdaj ne bo hotla več pri meni pit. Pol pa je prišlo mleko in ko sva bili doma, je dojenje steklo, tako da sproščenost zelo pomaga.
Stekleničke sem jaz mela Aventove, ker sem mela tud njihovo črpalko. Nimam primerjave in ne vem katere so najboljše. Dude smo tud meli od Aventa, pa tud Nukuve. Pač sprobaš in preizkusiš. Eni otroci sploh ne marajo dude, eni so izbirčni kar se oblike on material tiče. So pa ble naše tud iz kaučuka mislim da in so preživele, jih moraš itek menjavat, tako, da niso uspele razpast. Nastavkov za bradavice nikoli uporabljala.

Jana, počivaj in poskrbi, da dojenček čim bolj dolgo not ostane.

Vso srečo pri vsem, kar vas čaka!

Neposredna povezava do sporočila: 2368
29.3.2007 10:30:35   
Anonimen
Kati iiiiiiiiiiiiiiiiiiii jaz bi tud tega user posted image mela. Men so tko srčkani. Midva imava to ovčarko, ampak potem ko pač je ne bo več bi imela pa tako kot ti ali pa bernskega planšarja ali pa ... tisoč želja user posted image . Malo ji menjaj brikete pol boš pa vidla.

Nikica a tvoj tud samo dol pade zvečer user posted image . Pri meni je ponavad enako, ampak pol se pa ob nedeljah bolj crkljava. No danes ima pa še sestanek tako da ga ne bo dolgo v noč user posted image . Upam da bo vsaj kej pametnega po TV.

Drnula zaenkrat je vse v zraku. Tašča se zdaj kuja in se skriva pred mano. Saj ne vem, če sem omenila, da je vmešala mojo mami, ki ji ni nič naredila in potem sem mami rekla da naj jo pokliče in jo vpraša kaj je narobe. Seveda je vsa hinavsko "Nič kaj pa naj bi blo....."user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . No mogoče jo je zdaj malo sram, al pa tud ne - najbrž ne. Vem da nama ne bo dala miru do konca. Se pa veliko pogovarjava in čakava kako bo. Zame ni problem jaz bi takoj šla. Bolj problem je moj user posted image . Pa tud pravi, da jim je rekel da bova šla (saj jim je vseeno), ampak da bi nama pa izplačali kar sva vložila to pa ne. Če bi nama izplačali vse to pol bi že nekam šla, tako pa sva zdaj bolj broke in ne vem če si lahko umišljava vse to. Skratka zaenkrat ti ne vem povedat kako in kaj.
A imajo tudi v H&M vse modro in roza? Jaz bi šla pogledat ampak ko pridem kam je vse roza in modro, nevtralnih barv pa je zelo malo. Jaz pa ne vem kaj bo.

Jackie ja jaz se tud strinjam s Kati, da bi pri teb naročal stvari. Kako cotkano. Jaz bi tud kej takega imela, pa še za oba je user posted image user posted image . Full lepo. Kar še kaj pripopaj.

Žabica o pitju ti jaz raje ne bi razlagala. Če se prislilm pridem do 1.5 l drugače tam do 1 litra. Joj groza. user posted image je včeraj v momentu spil pol ltira jaz pa komaj 1,5 dl. Prav uboga sem s tem pitjem. Upam, da bo mleka vseeno dovolj. Čez dan niti ne pomislim na pijačo, ponoči pa sem žejna kot hudič, ampak ne upam pit, ker potem ne spim več, če imam kaj svežega v želodčku.

Špela
zdaj pa uživaj ,ko boš doma.

Luckabucka hvala za vzpodbudne besede. Saj zdaj sem se pa že popolnoma pomirila. Sicer mi misli uhajajo kaj bo in kako bo, ampak nisem več tako pod stresom. Maš pa res, da njihova mnenja so le njihova, jaz sama vem kakšna sem in tudi tisti, ki me bolj poznajo vedo kakšna sem. Tisti, ki pa žal nasedajo njenim lažem pa pač naj, mogoče pa bodo nekoč ugotovili da le nisem jaz tisti zmaj, a ne.

Janapan ojla. Kaj pa delaš pokonci, pa še v službi???? user posted image Pojdi počivat. Ja saj najbrž je men to lažje rečt, vem da tudi sama ne bi mogla skoz ležat. Skratka upam da bo vsev redu z vama. user posted image user posted image

(odgovor članu janapan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2369
29.3.2007 10:50:18   
melaverde
Kati81, kam pa prideš na obalo ?? lahko mi pišeš tudi na ZS.... načeloma se lahko dobimo, bi bila zelo vesela...upam da ne bodo gradbena dela preveč v teku user posted image . Namreč ta vikend bi mogla belit, ampak bomo vidli kako bo....

Duhica, citiram tvoje besedilo:
     "Saj se vse strinjamo, da na koncu veliko stvari delamo po občutku, ker so otroci različni in potrbujejo rzlične stvari. Tako da brez skrbi, ni nobene zamereuser posted image . "
Kdaj pa pride ta občutek na plan ?!? Pride zagotovo ???? Jaz že pri nakupovanju nimam občutka..kaj šele pri ostalem ?! Mi je pa lepo prebrati da se še kdo drugi tako počuti:" Je pa res blo prvič malo več težav predvsem zato, ker sem bila neizkušena, prestrašena, napeta... ". Spadam med normalne torej...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
29.3.2007 10:52:15   
melaverde
Nogica, mislim da ima H&M še največ nevtralnega....vsaj nazadnje ko sem bila v LJ je bilo veliko oblekic bež barve, rumenkaste ali pa svetlo zelene. In kaj naj rečem jaz ki moj mož ne mara svetlo modre barve ?!?
Upam, da je kaj olivno zelene....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2371
29.3.2007 10:55:06   
ŠpelaP
Jacqueline - ful lepa oblačilca.
Za ostale pa - tak in podoben stil oblačilc imajo v C&A, nekaj tudi v Lutzu (oboje v Avstriji) - cene so kar solidne.

Melaverde - glede dudic in stekleničk ti bom napisala, kako je bilo pri nas in kaj nam je svetovala patronažna. Katera druga pa ima morda še kak drug nasvet ali izkušnjo.
DUDICA - zanjo je patronažna babica svetovala, da je bolje iz kavčuka, ravno zaradi tega, ker se prej ukloni kot iz lateksa. torej se dudica prilagodi otrokovi dlesni in ne obratno.

Mi smo imeli dudo le za vsak slučaj, ker je drugače Tim ni hotel imeti. Kot je napisala že Luckabucka: mama, ki polno doji, kaj kmalu postane dojenčkova duda. Ampak dobesedno.  Ko, sva se midva s pikecom pri 18 mesecih nehala dojiti (zaradi hudega gnojnega vnetja bradavice), sem morala dobiti tablete za presahnitev mleka, toliko sem ga še imela, saj sem bila na koncu že res duda za tolažbo. Ko Tim ni več zizal, je pa še nekaj časa hotel kar božati mojo zizo, samo da bi se crkljal.

STEKLENIČKA - jaz imam izkušnje z AVENT-ovo in NUK-ovo, vendar le za čaj in sok. Mleka Tim nikoli ni pil po steklenički. Ko sva se nehala dojiti, je začel mleko piti po skodelici.
Meni osebno je bolj všeč aventova steklenička z gumijastim kljunčkom kot nukova - ima trše kljunčke (iz trde plastike).
Kot sem že včeraj napisala, nam je celo zobozdravnica na pregledu pri Timovih 6 mesecih dejala, da je dosti bolje kot cucelj, ker je po načinu uporabe bližje pitju iz kozarčka kot cucelj.

NASTAVKI ZA DOJENJE - za te pa res priporočam, da se jih kupi, ko se vidi, če so kake težave pri dojenju. Obstajajo silikonski (Avent) in kavčukovi (Chicco). Namesto nastavka lahko za prvo silo uporabi kar cucelj od stekleničke.
Timi v porodnišnici najprej ni hotel vleči, pa mi je babica prinesla en navaden kavčukov cucelj. Sem si ga pristavila na bradavico, da je mali dobil občutek in da se mu je ustvaril sesalni refleks, potem je pa takoj šlo brez nastavka. Ker sem pa bila neučakana, mi je mami takoj morala kupiti nastavke za dojenje in jih prinesti v porodnišnico. Pa mali sploh ni hotel piti po nastvku in od tedaj so mi ležalo doma v omari.
Zdaj sem si kupila en navaden širši kavčukov cucelj (NUK), ki ga bom nesla zraven v porodnišnico - čisto za vsak slučaj.

Čaja za dojenje jaz nisem uporabljala, sem pa spila hektolitre vode. Od začetka sem kar pri postelji imela plastenko vode.

No, mislim, da je to zaenkrat vse. Če te še kaj zanima ali tudi katero drugo, naj kar vpraša.

Pa lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 29.3.2007 10:58:27 >

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
29.3.2007 11:01:13   
melaverde
ŠpelaP, kaj pa je sploh steklenička s kljunčkom ???? Prvič slišim....user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
29.3.2007 11:03:24   
Anonimen
melaverde jaz sem zadnjič kupila dve Aventovi dudici iz silikona in dve Mam-ovi dudici iz lateksa. Ko sem spraševala za kavčuk, mi je rekla, da jih imajo samo še od Nuka, pa še te bodo šle iz prodaje, ker so baje našli eno škodljivo snov user posted image . Katere so boljše mi ni znala povedat, oz. je rekla, da je odvisno od user posted image do user posted image . Stekleničko pa imam od Mam, za ketero je rekla, da je full pohvaljena. Sem hotela še eno od Aventa kupit, pa sem si premislila. Mislim, da bo za začetek to dovolj, pol bom pa že vidla kaj rabim in kaj ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2374
29.3.2007 11:29:50   
FLASK_A
Joj, punce, kje ste že ve! Pri dudah in stekleničkah- joj jaz pa še kar čakam.. Ja, z lufta ne bo nič priletelo aneuser posted image  No, po materinski bom šla u resnejše nakupe. Do takrat pa beljenje, poslikava sten, postavljanje pojstlice, pranje cotik. Že to je dosti dela aneuser posted image

Učit se mi pa tko ne da. U glavi imam samo našega malega user posted image , kaj vse bi bilo treba v spalnici naredit- fax mi je pa taka postranska stvar. Čeprov če naredim ta dva izpita, sem super ampak ko pa ni volje za nič drugega kot pa pripravo na malo štručko.

JACKIE, takih lepih obačilc pa res tukaj zelo malo vidiš. Jaz bi se kar priporočila za kako pošiljkouser posted image  Jaz sem za našega kupila nekaj cotik v H&Mju- zelene, rumene, bele barve. Vse nevtralno, ker tudi midva ne veva spola. Je pa bilo ogromno rozastih cunjc (januarja sva bla tam nazadnje)- mi je ful hecno, nevtralnih pa bolj za vzorec. Tudi če bi imela punčko, nevem, če bi kupila prav vse rozauser posted image  Heh, smo različni- nekateri pa prisegajo na izbiro barve glede na spol- punca-vse roza, fant- vse modro...

Grem cunje obešat- moj pravi da nima več štumfovuser posted image user posted image

Včer sta bla hecna moj pa najin pes. Sem rekla da gremo na sprehod, pes itak nor rata ko to sliši in kar pohodi mojga, ko gleda TV. Moj pa (psu): EJ; FAVL!! user posted image user posted image user posted image  No, smo u športnem duhu šli pol na sprehodek... Pol pa itak mrtvi padli u pojstlouser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

ime za punčko
s1o2

kako naj dam ime hčerki

tia (35%)

lara (65%)

Število vseh glasov: 513

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!