Nogavica
|
Evo še moja porodna zgodba, ki sem jo ostala dolžna (me je Monika79 spomnila ). Na kratko - zjutraj okoli se mi je 7.30 odluščil čep, pol ure zatem so se začeli popadki. Kako uro so bili na 10 minut, potem pol ure na 5 minut, potem pa že na 3 minute, tako da sva z pohitela v porodnišnico. Tam sva bila ob 11h, odprta sem bila samo 2 cm, ob 12h so mi predrli mehur, takrat so se začeli svinjsko boleči popadki, v eni uri in pol sem bila odprta že 8 cm, ob 14.35 pa sem rodila Živo. Umetnih popadkov nisem dobila. Proti koncu je prišlo do zapleta, ker sem bila že čisto odprta, pa se še kar ni spustil, zato je CTG začel kazati "čudne" podatke. Dragega so za nekaj časa poslali ven in naenkrat je bilo okrog mene kakih 7 ljudi. Ful sem se prestrašila, pa je tudi bil ves živčen zunaj na hodniku. Zdravnica mi je na koncu, med šivanjem, rekla, da je malo manjkalo, da bi morali narediti vakumski porod ali carski rez, ampak so se na srečo hitro začeli oni popadki, ki "tiščijo", da je potem Živa končno prišla ven. Najsrečnejši dan v mojem življenju.