|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  549 550 [551] 552 553   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
4.10.2007 13:53:28   
ditta
Lepo pozdravljene vse septembrske srečke user posted image !

sicer spadam pod okoberke, pa bi vendar le rada kar vas vprašala za sledeče:

- kdaj in kako ste uredile zdravstveno zavarovanje za svojega otroka;

- katere pleničke za enkratno uporabo svetujete in zakaj;

- ali ste oziroma uporabljate pumpico za mleko in katero:

že vnaprej sem vam vsem skupaj zahvaljujem za odgovore, predloge in mnenja, saj verjamem, da sedaj, ko ste že mamice veste toliko več kot mi, ki bomo to šele postale user posted image !

poljubčkajte svoje sončke in uživajte v cartanju še naprej!!!!

lubčka od mene tudi vsem mamicam

Ditta



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13751
   RE: Septembrke
4.10.2007 13:56:16   
lemavrica
Uporabljam Pampers, za črpanje mleka pa imam Avent-ovo ročno črpalko.
user posted image Za zdr.zav. pa tudi mene zanima,kaj sploh rabim da ga uredim, katere dokumente?

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 13752
   RE: Septembrke
4.10.2007 13:58:27   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: guppy


CUKRČEK !! Za kopanje ti pa res priporočam to, kar sem pisala par strani nazaj. Malo ga nahrani pred kopanjem in počakaj 30-60 minutk, potem pa šele v banjico. Naš Marko se je tako v trenutku spremenil v kopanje-lover in prav uživa in se smehlja!!




Saj ga ne dam lačnega kopat. Njega že ful moti, ko ga previjam. Koker snamem plenico je že hudo. Redkokdaj se čist pusti previjat. ČE se bo toliko pritoževal, ko mu bodo punce gledale v gate, bo pa hudičuser posted image user posted image user posted image No ja, se bo že navadil. Bom probala še s kako finto, samo da se je domislim.



Leamavrica...mislim da se ti je otrok scartal, zato ga moraš pa samo nosit. Otroci ful hitro ugotovijo, kje jim je lepše.-......in pri mamici je seveda najlepše. Pri nas je Aljaž hotel nekaj uprizarjat trmarjenje.....koker je bil v postelji se je drl, v naročju je pa kar godel od ugodja. Takoj ko sem ga dala v posteljo, je začel kričat. Zato sem ga kar malo pustila, da joka...ni šlo drugače. Ker nimam samo njega za okol nosit. Saj je hudi poslušat jok, vendar se splača. Je treba tudi nase gledat.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13753
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:01:46   
helenav
Naj se vam na hitro javim

Po mirni noči je spet siten dan. Ko ne moremo ven z vozičkom je čisto boga..nikaor zaspat. Samo nosila bi se. Pa ko jo položim v zibelko jok, potem malček poje, pa malo zbruha, pa spet zaspi in potem dalje od začetka.

Kaj vi delate ko ne uspete ven??? A so tudi vaši radi v Naročju. Meni se bo danes zmešalo, čisto sem utrujena, sploh ker moja klara ZANIMIVO: ZASPI PRI MENI V NAROČJU, S TEM DA MORAM JAZ poslušat MOJE NAJLUBŠE PESMI IN ZRAVEN PLESATuser posted image user posted image user posted image user posted image , tako da mi bodo noge odpadle.

Upam, da bo kaj sončka

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13754
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:02:22   
jst86
cukerček : leon se rad kopa.prvič in drugič ko ga je patronažna kopala se je tok drl,da ga je blo slišat po celi hišiuser posted image .zdej je pa priden,gleda okrog in brcauser posted image .

žabonka jst sm z železom prekinla po enem tednu.leon je mel ful hude krčke in sem ga po nasvetu patronažne nehala jemat ker sem imela slabo kri verjetno zaradi velike izgube krvi med porodom in sem bla ful šivana.

lumpa user posted image ! nesreče se dogajajo in se lahko zgodijo vsakemu.zarad tega pa res nisi slaba mamica.

lemavrica spočij se ker si verjetno preutrujena zato je tako. misva z leonom sva tud večino časa+noči sama,ker moj tud skoz dela.itak pa tud ko je doma,tamalga jst vse poštimam,ker ga on ne upauser posted image .ampak morm pa priznat da ga res zlooo pogrešam.

nana pol nimaš M ko ješ te minitabletke?

grem,mali kličeuser posted image

pa pa

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13755
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:11:46   
lemavrica
Cukerček: sem prejle probala in ga dala kar v posteljo in sem šla ven iz sobe, pa je neki pojamral in zdej spi. Je pa res da je bil že ful zmatran tkoda ne verjamme bo tale metoda zdržala ko bo malo bolj pri moči. Jest ga enostavno ne morem pustit da se joka več kot par minut, ker se mi kar srce trga.
Jaka se bo v petek prvič kopal, ker se mu popek tako dolgo celi in me prav zanima kako bo. Ker umivanje in preoblačenje mu ne gre najbolje. Večinoma se joka kot da bo raztgalo. Pa ga zavijem da mu je ja toplo ampak on se vseeno joka. No pa polulat me hoče čist vsakič user posted image  ampak zdej sem ga že pogruntala in ga še taprav čas pokrijem s plenico.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 13756
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:17:49   
helenav
lemavrica
welcome to the clubuser posted image user posted image user posted image Mi se tudi skozi nosimo, pa še plesat je potrebno zravenuser posted image user posted image .

sem pa nekaj pogruntala, ampak ne rata vedno..počasi počasi, pa se bo že navadla.
Jaz plešem z njo, jipojem jo gugam, in ko začne obračat oči naokroguser posted image , oziroma, ko vidim da še čistomalček špega, ko položim v stajico, včasih zaspi, včasih pač ne..pol jo spet vzamem ven, poskusim še parkrat in ko kašen krat ne gre, pač ne gre. pol jo pa čisto že zaspano dam notri.

Prebrala sem namreč, da dojenčki, vidijo, da spijo pri mami in ko se malček zbudijo, so nekje drugje in to je šok....

Evo jo, moja že kliče..spet bo treba plesat

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13757
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:27:51   
lumpa6
kako dajete gor slikice z računalnika


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13758
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:32:58   
nana 27
Leamvrica, ti kar povej, ko boš lahko šla ven. Za preoblačenje ti pa svetujem eno mini pečko - kalorifer. Cukrček, veš ni tako enostavno - eni user posted image  so ekstra. Resnično. Miha sem dvakrat pustila tako jokat. Rezultat - prvič - jok trajal do onemoglosti uro in pol. In še nato uro in pol v naročju. Drugič, ko sem to naredila, pa je prišlo do tega, da je tako jokal, da mu je mleko priteklo skozi nos  in smo dva dneva preživeli na pediatrični. Če Maja malo pojoka, je to tak "mili" jokec - pri prvem pa resnično dretje. Čeprav je bil dosti po naročju se crkljat ni maral in se še zdaj ne mara. Pri nama ni nikoli hotel spati. Jst86, ne nimaš menstruacije sploh, ker jih ješ in ješ...imajo pa samo eno vrsto hormona in se jih lahko je med dojenjem. Pri nas jih pa ne dobiš. http://med.over.net/forum5/read.php?19,967213,967227#msg-967227 Zdravstveno zavarovanje. Najprej se odločite, po kom bo otrok zavarovan. Pri nas sta oba po možu. On je v službo odnesel kopijo rojstnega lista in njihova kadrovska je uredila vse ostalo, ker je treba izpolnit obrazec (delodajalec) in nesti skupaj s kopijo rojstnega lsita na Zavod za zdravs. zavarovanje. Po kakšnem tednu dobiš domov listek, ki ga uporabljaš do trenutka, ko dobiš po pošti še zdravstveno kartico.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 13759
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:34:37   
lemavrica
No meni vsaj plesati ni potrebno zraven. Sem zadnjič že mislila da sem odkrila recept za uspavanje, ob Siddharti je zaspal v momentu, ampak žal je bilo to samo 1x.



_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 13760
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:49:52   
helenav
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

No meni vsaj plesati ni potrebno zraven. Sem zadnjič že mislila da sem odkrila recept za uspavanje, ob Siddharti je zaspal v momentu, ampak žal je bilo to samo 1x.




MOž me tolaži, da bom tako prej shujšala...oziroma se naplesala za naprej in nazaj in bom njemu manj težila za ples, ko bova kdaj v boodoči preteklosti kam šlauser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 13761
   RE: Septembrke
4.10.2007 14:50:01   
nana 27
Ditta, pozdravljena! O zdravstvenem zavarovanju sem napisala vse v prejšnjem odgovoru. Urediš lahko takoj, ko dobiš po pošti rojstni list otroka. Plenice. Uporabljamo fixies newborn, ker se mi zdijo zelo mehke. Zdaj, ko je pa mala dobila eno kilco gor pa bomo vrejetno poskusili kakšne druge. Predlagam da si ne delaš zalog, ker se lahko pokaže, da določene vrste plenic tvoj user posted image  ne bo prenašal in bo po njih dobil pikice. Pumpica. Aventova ročna.

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 13762
   RE: Septembrke
4.10.2007 15:04:20   
Anonimen
Lemavrica: če te kdo razume, sem to jaz. Dopoldne mamo mi zelo težave, sploh ne pride k sebi in nič ne spi. Če ti samo povem, da od 10.30 ure do 14.ure sploh ni spal. Vmes sva se 2x hranila, še dodatek je dobil, ker sem mislila, da je to narobe, spal pa je res samo pol ure. Previla sem ga vmes 2x, ker sem mislila, da je to narobe. Sumim mleko, ker zjutraj ob zajtrku (seveda, ko mi Luka pusti zajtrkovat) spijem skodelico kakava ali mleka. In danes je tole prav obupno. Sploh ne uspem ničesar narediti.

Nefretiti: jaz si rane ne mažem še, bom pa verjetno z istim oljem oz. kremo kot med nosečnostjo, ker tam piše, da naj bi jo uporabljal še mesec dni (če me spomin ne vara, ne ljubi pa se mi pogledat).

Rožica*: najprej tam do 6. tedna začneš z vajami za medenično dno in globoko trebušno muskulaturo. To zgleda tako npr. (možnosti je več, meni je najljubša tale), da nogi v kolenih malo pokrčiš in daš malo narazen. Nato stisneš mišice medeničnega dna in trebuha, s katerim poskušaš pritisnit ob podlago. Pri tem noramlno dihaš in ne stiskaš ritnic ali stegnenskih mišic.

Zaščita: midva bova verjetno na kondomu. Tabletk si ne upam več jemati, ker sem se po njih trudila zanositi in ni šlo. No morda niso tablete krive, pa vseeno, jim ne zaupam več. Mirene si še ne bom vstavljala, ker bi rada imela še enega otroka v roku 2-3 let, če nama bo seveda uspelo.

Imam nekaj vprašanj.

user posted image Sem si za poskus izbrizgala iz ene dojke po dojenju, koliko mleka mi je ostalo v eni dojki. Nabrizgala sem ga 40 ml, kar se mi zdi v redu, kaj pravite? Zdaj pa sprašujem še ostale. Včasih se podoji iz ene dojke in ima popolnoma zadosti za 2-3 ure in dojko pri tem tudi sprazne, na drugi ga samo še malo potolažim po dojenju in je niti noče več. Ali je to normalno za 14 dni starega novorojenčka? Pa iz dojk mi nič več ne teče in tudi blazno napete niso več. Ali je to normalno oz. to pomeni da mleka zmanjkuje, zdaj ko tudi dodajam in je povpraševanje manjše?

user posted image Ali je normalno, da je bil toliko časa dopoldne pokonci? Jutri bo komaj 14 dni star in me skrbi, da spi premalo.

user posted image Ali pustite sončkom spati v počivalniku? Je to priporočljivo oz. ali mora je priporočljiv kakšen naklon za novorojenčka?

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13763
   RE: Septembrke
4.10.2007 16:04:39   
aljab
Živijo!
Vedno znova, ko vas berem ugotovim kako pridna je moja. Še vedno nič kaj ne joka (Trkam po lesu kot zmešana). KO je lačna samo jamra in kliče, ampak joku pa ni podobno. Lemavrica in Helena upam, da pogruntata kako finto...res se mi smilita!
Jaz tud z uspavanjem nimam težav. Zvečer jo sam nesem v posteljico in ona tam gleda in mal jamra, po kake pol ure pa zaspi. Se pa hoče ponoči dojit tud na dve uri,...potem pa jaz vmes še enkrat sanjam, da sem dojila in tako se mi zdi, da sploh nisem nič spala. Danes sem jo še 2× previjala, ker je čist prišlo skozi.

Rožica za kakanje probaj okrog luknjice zmasirat (al pa vazelin na mezinček pa mal tam pritisneš). To skoraj vedno pomaga. Pa nogice fejst na trebušček držat.

Nefretiti vem kako se počutiš...sem šla v Zaro v shopping in mam zdaj nove hlače št.42user posted image user posted image (prej pa 36-38), majčke pa so mi tudi L premajhne. Frizura: čop itak. Se mi ne ljubi niti maskare gor dajat, ker jo moram potem dol zvečeruser posted image .
Moje majčke od prej so mi vse prekratke na trebuhu zarad joškic (prej jih ni blo...sploh). Sem Pikico Pokico srečala pa je taka suhica (jaz pa zelena od zavisti)user posted image user posted image user posted image

Tanja Lina tudi mene je skrbelo, ker so prsi postale mehkejše, ampak to je normalno. Jaz sem imela na začetku 80 C, sedaj pa mi je 80B ravno prav. Mleka pa je dovolj.
Jaz zvečer pijem čaj za dojenje in mam potem ponoči kar preveč mleka (al pa mogoče zato ker ne laufam okrog...).
Lemavrica moraš si vzet čas za jest. Jaz ful ugotavljam, da če ne pijem dovolj je manj mleka. Glavobol pa enako...če šibam okrog in pozabim jest.
Mam pa dosti manjši apetit kot v  nosečnosti.


Mejte se lepo, pa čim manj jokca želim!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13764
   RE: Septembrke
4.10.2007 16:15:04   
sandra85

user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image


V pričakovanju: 2 user posted image , 5 user posted image  in  5 user posted image   punčke štrajkajo user posted image , le kaj se skriva v user posted image ------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK, okolica Vrhnike (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy, okolica Ljubljane (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
1.mesec: 3150g, 49,5cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm
1.mesec: 3450g, 51cm


user posted image
 
16.8. anab, Ljubljana (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm


user posted image  
16.8. ursy, Ljubljana (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm
1.mesec: 4660g, 54,5cm


user posted image
17.8. lasekP, Velenje (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska, Ljubljana (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm
1.mesec: 4610g, 55cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti, Maribor (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm
1.mesec 3380g, 50,5cm

user posted image
24.8. buškica, Medvode (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
24.8. surya, Posavje (PDP 28.8.)
IZAK
rojstvo: 3440g, 52cm
user posted image
27.8. Sandra85, Portorož (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260g, 51cm
1mesec: 4700g, 56cm

user posted image

27.8. Bodoča, Slovenj Gradec (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190g,50cm 


user posted image
28.8. Helenav, Izola (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100g, 47cm
1.mesec: 3250g, 49cm

user posted image
30.8. nena80, Dolenjska (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580g,53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6, Ljubljana (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460g, 51cm
1.mesec: 4400g, 54cm
user posted image
31.8. nana27, okolica Ljubljane (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260g, 52cm 


user posted image
1.9. Carmy, Domžale (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430g, 51cm



user posted image
1.9. ribica23, Domžale (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150g, 50cm


user posted image
2.9. aljab, Celje (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400g, 51cm

user posted image
3.9. jonči, Kranj (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830g, 54cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica, Celje (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240g, 50cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720g, 52cm



user posted image
6.9. jst86, Škofja Loka (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950g, 52cm


user posted image
6.9. Mokka1, Ruše (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680g, 51cm
 

user posted image
6.9. Tatty, Cerkno (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280g, 52cm 

user posted image
8.9. _mala_, Maribor (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200g, 50cm

user posted image
8.9. Dorotea, severna primorska (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030g, 52cm

 

user posted image
8.9. Mateja82, Celje (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460g, 51cm

user posted image    
9.9. Žabonka, Ljubljana (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600g, 51cm

user posted image
9.9. LEVASI, Ljubljana (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480g, 51cm


user posted image    
10.9. Žarnica, Ptuj (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400g, 51cm 



user posted image
12.9. Lemavrica, Ljubljana (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140g, 50cm

user posted image
13.9. annie, Ruše (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410g, 50cm

user posted image
13.9. Emm, Velenje (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470g, 54cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410g, 51cm


user posted image  
14.9. zvezda71, Ljubljana (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230g, 53cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940g, 50cm

user posted image
16.9. mony79, Primorska (20.9.)
VID
rojstvo: 3820g, 52cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb, Maribor (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000g, 53cm
user posted image
20.9. cuma, Izola (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček, Strunjan (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora, Ljubljana (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339, Laško (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina, okolica Kranja (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček, Slovenj Gradec (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa, okolica Ljubljane (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka, Domžale (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn, Logatec (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun, Pirniče (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
user posted image
25.9. *ribica*, M. Sobota (PDP 21.9.)
TIARA
rojstvo: 4080g, 53cm
user posted image
27.9. tianna, Sežana (PDP 23.9.)
...
rojstvo: 3640g, 52cm
user posted image
27.9. LINA31 (PDP 26.9.)
ŽAN
rojstvo: 3110g, 50cm
user posted image
1.10. *tajda*, Kamnik (PDP 30.9.)
DAVID
rojstvo:...



NOVE MAMICE:   *tajda*   ČESTITKE!!!user posted image
       
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  26 user posted image  in 32 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 35X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1916538

- OTROŠKO SPANJE
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079

- VSE O DOJENJU
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13765
   RE: Septembrke
4.10.2007 16:57:28   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*
Zanima me kakšne vaje, če se ne motim ste se enkrat pogovarjale, da izvajate vaje ali neki takega ????

Videla, pa pri odgovoru pozabila. Nam so svetovali, da delamo vaje za krepitev mišic medeničnega dna (stiskaš mišice proti sebi, kot da želiš zadržat lulanje in kakanje hkrati in držiš nekaj sekund, narediš več ponovitev) in pa vaje za krepitev notranje trebušne mišice (ležiš na boku in vlečeš trebuh notri, zadržiš par sekund, ne vlečeš preveč! notri). Ko obvladaš oboje posebej, združiš vajo v eno samo in delaš oboje hkrati.


Sab simplex? Zanima me, če mogoče veš kako deluje na črevesje?
Se lahko črevesje navadi na te kapljice in potem posledično postane mogoče bolj leno?

Še dajemo in za zdaj se obnese. Baje deluje tako, da mehurčke razbije na manjše in jih je potem veš za poprdet in manj ostane v trebuščku (tako sem nekje slišala???), ne vem pa če se lahko otrok razvadi user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 13766
   RE: Septembrke
4.10.2007 17:21:45   
sandra85
user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image


V pričakovanju: 2 user posted image , 5 user posted image  in  5 user posted image   punčke štrajkajo user posted image , le kaj se skriva v user posted image ------------------------------------------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK, okolica Vrhnike (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy, okolica Ljubljane (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
1.mesec: 3150g, 49,5cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm
1.mesec: 3450g, 51cm


user posted image
 
16.8. anab, Ljubljana (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm
1.mesec: 3620g, 54cm


user posted image  
16.8. ursy, Ljubljana (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm
1.mesec: 4660g, 54,5cm


user posted image
17.8. lasekP, Velenje (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska, Ljubljana (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm
1.mesec: 4610g, 55cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti, Maribor (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm
1.mesec 3380g, 50,5cm

user posted image
24.8. buškica, Medvode (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
24.8. surya, Posavje (PDP 28.8.)
IZAK
rojstvo: 3440g, 52cm
user posted image
27.8. Sandra85, Portorož (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260g, 51cm
1mesec: 4700g, 56cm

user posted image

27.8. Bodoča, Slovenj Gradec (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190g,50cm 


user posted image
28.8. Helenav, Izola (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100g, 47cm
1.mesec: 3250g, 49cm

user posted image
30.8. nena80, Dolenjska (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580g,53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6, Ljubljana (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460g, 51cm
1.mesec: 4400g, 54cm
user posted image
31.8. nana27, okolica Ljubljane (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260g, 52cm 


user posted image
1.9. Carmy, Domžale (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430g, 51cm



user posted image
1.9. ribica23, Domžale (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150g, 50cm


user posted image
2.9. aljab, Celje (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400g, 51cm

user posted image
3.9. jonči, Kranj (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830g, 54cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica, Celje (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240g, 50cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720g, 52cm



user posted image
6.9. jst86, Škofja Loka (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950g, 52cm


user posted image
6.9. Mokka1, Ruše (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680g, 51cm
 

user posted image
6.9. Tatty, Cerkno (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280g, 52cm 

user posted image
8.9. _mala_, Maribor (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200g, 50cm

user posted image
8.9. Dorotea, severna primorska (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030g, 52cm

 

user posted image
8.9. Mateja82, Celje (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460g, 51cm

user posted image    
9.9. Žabonka, Ljubljana (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600g, 51cm

user posted image
9.9. LEVASI, Ljubljana (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480g, 51cm


user posted image    
10.9. Žarnica, Ptuj (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400g, 51cm 



user posted image
12.9. Lemavrica, Ljubljana (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140g, 50cm

user posted image
13.9. annie, Ruše (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410g, 50cm

user posted image
13.9. Emm, Velenje (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470g, 54cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410g, 51cm


user posted image  
14.9. zvezda71, Ljubljana (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230g, 53cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940g, 50cm

user posted image
16.9. mony79, Primorska (20.9.)
VID
rojstvo: 3820g, 52cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb, Maribor (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000g, 53cm
user posted image
20.9. cuma, Izola (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček, Strunjan (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora, Ljubljana (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339, Laško (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina, okolica Kranja (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček, Slovenj Gradec (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa, okolica Ljubljane (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka, Domžale (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn, Logatec (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun, Pirniče (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
user posted image
25.9. *ribica*, M. Sobota (PDP 21.9.)
TIARA
rojstvo: 4080g, 53cm
user posted image
27.9. tianna, Sežana (PDP 23.9.)
...
rojstvo: 3640g, 52cm
user posted image
27.9. LINA31 (PDP 26.9.)
ŽAN
rojstvo: 3110g, 50cm
user posted image
1.10. *tajda*, Kamnik (PDP 30.9.)
DAVID
rojstvo:...



NOVE MAMICE:   *tajda*   ČESTITKE!!!user posted image
      
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  26 user posted image  in 32 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 35X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1916538

- OTROŠKO SPANJE
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079

- VSE O DOJENJU
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13767
   RE: Septembrke
4.10.2007 17:53:43   
andreja32
Da se vam na hitrico javim


01.10 ob 4.44 je na ta svet končno pokukala naša Zala.Porod je bil razmeroma težek, ampak važno je da je bilo vse ok.Danes sva prišli domov in se veselo cartamo.
Več vam napišem jutri.En user posted image   od Andreje in Zale

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13768
   RE: Septembrke
4.10.2007 17:58:14   
Zoya27
čao punce, se opravičujem, ampak res nisem imela prej časa se javit. naša Ema je na svet prikukala 16.9. ob 17.17. težka je bila 3735g in 53cm dolga.

v soboto pa se selimo v celje, se javim kaj, ko bomo preseljeniuser posted image
lepo se imejte, uživajte in cartajte se

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 13769
   RE: Septembrke
4.10.2007 18:32:59   
Anonimen
ANDREJA IN ZOYA  - ISKRENE ČESTITKE ZA VAŠE DOJENČKE!!!!!!!!!!!!
 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zoya27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13770
   RE: Septembrke
4.10.2007 19:02:31   
PBJ
Ja, nenepete prsi ne pomenijo, da mleka ni. Iz izkušenj vam povem, da je mleka dovolj v precej mlahavihuser posted image dojkah.
Sicer pa pijte, pijte, pijte pa bo mleka dovolj. In seveda pristavljajte otročičke . kakšno je povpraševanje, takšna je ponudba.

duska- danes sem dobila odločbo občine o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka. Odločba je prišla v 14. dneh od oddaje vloge. Izplačilo pa bi naj bilo v 15. dneh od izdaje odločbe. Dobim pa 105euruser posted image user posted image user posted image
Tako da, izpolni obrazec in rojstni list, ter ga nesi na občino. Otrok pač mora biti prebivalec Mb občine.
To velja še za vse tiste mamice, ki ste rodile in ste iz MB. Ne vem, če je še katera z nami??
Kako je kaj v ostalih občinah, vam kaj podarijo?? MAlo povprašajte, kako je s tem.
 

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13771
   RE: Septembrke
4.10.2007 19:16:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

ojla

gipsa ni več smo ga dali dol, imeu ga je zaradi rahlega udarca v nogo čisto iz preventiveuser posted image seveda po moji kriudi, sem nesposobna mamauser posted image user posted image sploh nevem kako sem lahko spravla ostale 4 gor




ah lumpa, ravno zato ker si spravila 4 gor veš, da se take reči dogajajo... ej, meni je tamal po štengah letel v avtosedežu....

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 13772
   RE: Septembrke
4.10.2007 19:20:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

duska- danes sem dobila odločbo občine o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka. Odločba je prišla v 14. dneh od oddaje vloge. Izplačilo pa bi naj bilo v 15. dneh od izdaje odločbe. Dobim pa 105euruser posted image user posted image user posted image
Tako da, izpolni obrazec in rojstni list, ter ga nesi na občino. Otrok pač mora biti prebivalec Mb občine.
To velja še za vse tiste mamice, ki ste rodile in ste iz MB. Ne vem, če je še katera z nami??
Kako je kaj v ostalih občinah, vam kaj podarijo?? MAlo povprašajte, kako je s tem.
 


SUPER!!!
KAKO SEM VESELA, DA SEM IZ MB!

Bom poslala mojega user posted image , da odnese papirje.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13773
   RE: Septembrke
4.10.2007 20:11:57   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ
 katera z nami??
Kako je kaj v ostalih občinah, vam kaj podarijo?? MAlo povprašajte, kako je s tem.
 



meni je naša občina poslala sama obrazec za izpolnit par dni po rojstvu eneja...dobila sem knjigo z recepti za user posted image , dobim pa še 250€

ANDREJA IN ZOYA ČESTITKE!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13774
   RE: Septembrke
4.10.2007 20:13:45   
jst86
jst sm leončka končno spravla spat pa sem prišla še sem mal pokukat.

punce kako zgledajo plenični izpuščaji?leonu se je najprej naredila ena pikica na nogici,ki je zdej že kr velika rana(čist ma rdeče in koža mu je šla dol).takoj sem mu začela mazat z bepantenom ampak ni bolš.me skrbi ker so se mu te pikice začele delati še po trebuščku in celo po lulčku.jutri bom klicala v ZD.upam da bo vse ok.

nam pa občina nič ne dauser posted image

zoya in andreja čestitkeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  549 550 [551] 552 553   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  549 550 [551] 552 553   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?