|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 9:31:25   
saline
Pozdravljene!
Zanima me, če katera ve, kaj menijo strokovnjaki o raznih pripomočkih za učenje hoje, ki jih otrok potiska pred seboj (razni poganjači in podobno).
Našauser posted image  bo stara skoraj enajst mesecev, ob kavču že naredi nekaj korakov, za roke je ne vodimo.

Lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 9:45:04   
morje10
Tudi jaz sem razmišljala o taki hoduljici in sedaj jo imamo, ker mi je fizioterapevtka razložila, da so problem hojice in ne hoduljice. Pri hojici otroka daš v položaj, za katerega še ni pripravljen oz. "zrel" in v tem položaju se mišice ne utrjujejo. Pri hoduljici je pa otrok že pripravljen, se sam že začne postavljati na noge oz. na kolena (klečanje) in mora sam delati, torej se mišice utrjujejo. Naš mali rad kleči ob tej igrači in se igra, vstaja, meni je pa tudi v pomoč, saj lažje delam z njim vaje za vstajanje, ker ga zamotim z igrali na hoduljici. Fizioterapevtka mi je tudi dejala, da bo igrača prav prišla ob prvih korakih.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 10:12:26   
Barči78
Zanima me, če katera ve, kaj menijo strokovnjaki o raznih pripomočkih za učenje hoje, ki jih otrok potiska pred seboj (razni poganjači in podobno).


Meni je enkrat rekla delovna terapevtka, da so fini ta mejhni nakupovalni vozički, tisti otroški. Najbolš, da si ga kar malo sposodiš za nekaj časa. user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 10:16:43   
rija
moje mnenje pa je, če je otrok zdrav in nima težav z razvojem, da nekateri preveč forsirajo to hojo in enostavno ne pustijo času časa...otrok ne rabi nobenega pripomočka za hojo....ker si ga najde sam: kavč, mizica, stena.....samo čas mu je treba pustiti. vse te plastične potiskalice se mi zdijo prej nevarne, kot primerne....ker gredo hitreje od otroka...user posted image

pa nič zato, če sosedov desetmesičnik že sam hodi, naš pa ne.....



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 10:36:43   
pravljica
se strinjam z rijo...mi smo imeli sicer takšnega FP potiskača (kasneje poganjalčka) in smo ga uporabljali na travi, kjer ga je moral tamali konkretno potiskat pred sabo, da se je prestavil, če je padel, pa ni bilo hudega...drugače pa ja, vsi ti potiskači (tudi tomi 6v enem al kaj je že) so prehitri za otroke, ki se šele učijo hoje...malček se samo nasloni in se mu že zapelje naprej hitreje, kot je sam sposoben hodit

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 10:48:41   
saline
Tudi meni se zdi, da so hitri, zato pa sprašujem. Nikamor se nam ne mudi s hojo, zato je tudi ne vodimo za rokice, v dnevni sobi ima poligon s sedežno garnituro.
Le dobili smo ga, pa me pač zanima kako je s tem. Rada se vstaja ob njem, trobi, odpira in zapra pokrov, počasi bo začela hoditi.  Seveda ji ne bomo pustili, da sama leta po parketu. Se mi pa zdi fajn, če si zraven in malo 'bremzaš', da ne gre prehitro. Pač malo za popestritev.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 11:17:41   
luča
pusti času čas,ko bo čas se bo sama spravila na noge. naš ima dvanajst mesecev  hodi ob kavču ali se prime za mizo, mu manka še mal pa bo kmalu sam na nogah.otroka ni dobro forcirat.user posted image mi nismo uporabljali nobene hojce pa mislm da to ni fajn.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 18:11:50   
morje10
Mi hodimo na fizioterapijo in nam igrača pride prav pri vadbi. Včasih ni najlažje z user posted image delati vaje in ga animirati. Se pa povsem strinjam, da ni potrebno hiteti. Vprašanje saline sem razumela, ali so škodljive kot so hojice in to prav gotovo niso. Mi jo uporabljamo naslonjeno ob vrata, okoli pa je blazina, na kateri vadimo in tudi če user posted image pade, pade na mehko blazino.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pripomoček za učenje hoje
15.11.2007 20:03:55   
saline
Morje 10, prav si me razumela, to me je zanimalo.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pripomoček za učenje hoje
16.11.2007 23:19:04   
Peli
Mi nismo imel nobeneposebne zadeve, je hitro kaj našel sam npr. "pručka" ki jo je porival pred sabo al pa kakšen zaboj, saj sami najdejo oporo, dugače pa po vseh štirih - je najbolj varno, potem samo gledaš kam se bo prekucnil in kam bo udaril z glavo user posted image .
Drugače pa sm mnenja da razni vozički na ravni podlagi niso preveč dobri, ker se "speljejo".

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?