Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:08:26
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: April IZVIRNO SPOROČILO: saskija april 60 in ne 70 %, ampak je pomembno da napredujejo v teži, razvoju... odvisno od primera...pri prvem sinu je blo bolj 90 %, če ne še več . ja kako bi ga pa lahko recimo do enga leta izključno samo dojila če bi moral npr. v vrtec?
< Sporočilo je popravil Sisy -- 20.5.2008 10:09:02 >
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:10:00
|
|
|
|
Antilopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sisy Rivi-maš prov... Tko kot naša-plazi ne zato pa veselo papa Vaši pa plazjo pa ne papajo sej ne vem kaj je bolš/slabš ja...Mia je po celem stanovanju, zna pa komi kej rečt....ammmm...ji včasih uspe sam vidiš, kako si nas napalila z dojenjem in GH, prav vse zagrizene dojilje smo ti replicirale jaz pa pametno molčim
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:10:19
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy pa je Sisy spet odprla temo o GH pri kateri se nikoli ne strinjamo dejmo raj o vremenu pa saj se strinjamo ....sam otroc so različni, kaj moreš..eni so ješči, eni pa ne...eni ful pojejo, pa se ne redijo...eni so sam na mlekcu pa lepo napredujejo po teži.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:11:17
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa jaz pa pametno molčim prov maš jst mam pa rada take sočne debate
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:11:41
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... sok rdeče pese Hvala, kar pozabim na rdečo peso......Kako pa jo ve pripravite vašim malčkom?
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:12:42
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy IZVIRNO SPOROČILO: April IZVIRNO SPOROČILO: saskija april 60 in ne 70 %, ampak je pomembno da napredujejo v teži, razvoju... odvisno od primera...pri prvem sinu je blo bolj 90 %, če ne še več . ja kako bi ga pa lahko recimo do enga leta izključno samo dojila če bi moral npr. v vrtec? katastrofa, ampak bi preživeli saj sem vedla, da bom doma, zato me to ni tolko skrbelo. Drgač bi pa ful paniko zganjala. Saj veš, men to ni blo niti mal všeč. Bi raje vidla, da bi akj drugega jedel. Ampak sem po tej izkušnji vidla, da je pri nekaterih tud mleko dovolj.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:14:29
|
|
|
|
Rivi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Imam eno vprašanje -koliko je v mejah normale hemoglobin za naše otročke? Rivi......... razpon je kar velik (ta podatek je za starost 6m do 2 let) .....cca 120, (+/- 15)...... Hvala Eva je imela 109 in je dobila sirup-ki pa se mi zdi, da jo zapira.....ji ga sedaj ene 3dni ne bom dala, pa bomo videli. železo hmmmmm.....pri taki vrednosti..? (ta sirup lahko zapira....) Sem vedla, da moram tebe vprašat Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... jaz bi ji ponudila več temnega mesa, npr zajčje, goveje....
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:15:12
|
|
|
|
Sončni žarek
|
GH- kok smo pa že o tem pisale Naša jedka je vse, razen: citrusov, vse kar je povezano s svinjsim mesom ne, pa tudi salam in paštet ne, pa melone ne mara, pa jagod še tudi ne sme-ker sem imela jaz alergijo v otroštvu,..... Pa pohanih stvari še tudi ni probala...pa pomfrija tudi ne.........
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:15:35
|
|
|
|
Antilopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... sok rdeče pese Hvala, kar pozabim na rdečo peso......Kako pa jo ve pripravite vašim malčkom? hm, nimam pojma jaz ga kar spijem skupaj s pomarančnim sokom, otročku bi ga pa tudi dala kar pit (brez pomaranče )
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:17:16
|
|
|
|
Sončni žarek
|
Nič grem kuhat, ker Eva pridno panča. Danes bomo pa jedli piščančjo juhico ter bučkino rižoto Se beremo zvečer
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:17:48
|
|
|
|
April
|
Aja, pa se spomnim, da so me vsi "napadali" kaj za vraga kuham, da otrok noče jest. Jest sem se grizla, da ne zmam kuhat... No, zdaj se lahko še sam smejem...je blo pa naporen, da pri enem letu, še na kakšen dolg izpit nisem šla z dobro volo, ker je blo treba hitr domov hitet, da sem podojila enoletnika, da ne bi bil lačen Odpro se mu ej pa šele potem, ko sem ga nehala ponoč dojit.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:18:14
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... sok rdeče pese Hvala, kar pozabim na rdečo peso......Kako pa jo ve pripravite vašim malčkom? hm, nimam pojma jaz ga kar spijem skupaj s pomarančnim sokom, otročku bi ga pa tudi dala kar pit (brez pomaranče ) Saj sok ji bom itak dala za pit.......sem mislila, če jim dajatew rdečo peso-kuhano npr.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:27:50
|
|
|
|
Antigona
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Dejte mi uno stran od Antigone k so naši čmrli gor prosim napisat. Bi rada slikce pogledala. Kok pa drgač računa njen za slikce? Birdy stran je tale KLIK, morš it pa na zavihek za stranke, geslo je piknik... Moj je pa reku da da za 5 eur, original fajl, pa že narejeno slikico v velikosti 15x23 (da si jo lahko daste v okvir) in skupinska je zraven zastonj....
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:28:35
|
|
|
|
Antigona
|
Zdej se bom pa jst počas v Supernovo skokala... Kera bo kmalu tam???
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:29:03
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy Zalenka-jedli smo tam kjer je tista "čuvena" plaža v Metajni...Včasih ni blo tm skor nobenga...Zdej so pa vsi ugotovil kok je luštn ma je za moje pojme zadnja leta kr preveč folka...Gostilnica je pa zgoraj,not v kamnu,taka čist divja....Hobotnico morš zjutri naročit in jo greš potem popoldne pojest... Glih berem za nazaj... Sisy, a to mislš uno plažo k je sam sonce?? Okol same skale? Tja smo pa tud mi hodil, groza, sovražm to plažo
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:33:48
|
|
|
|
Antilopa
|
Rivi, ti si naročala iz Amerike, a ne? A mogoče veš, do katere vrednosti ni carine?
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:36:29
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: April mia, a že kaj več papaš? jaaaaaaaaaa za zajtrk celi dve žlički jabolka in sliv:))))) drugače pa, sem pozabila napisat težo in velikost Mie iz posvetovalnice pri 9m: 8670 g in 70,5 cm..... tako da....ni več pri tavečjih in ta težjih avgustovčkah a si ti ziher da si ta prave mere povedala. ker se mi ne zdi nič manjša od anite pa je anita 75,6 cm????
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:36:33
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: saskija IZVIRNO SPOROČILO: Sisy sej ne da se vtikujem v prehrano vaših malčkov ampak a to je kul da pr 9-ih mesecih tok mal GH jejo? Čist tko me zanima, iz firbca...Pa da nau ker kej zamerla...Sam firbec me matra ker mam skos občutek da je pr njihovi velikosti in teži ki jo imajo sedaj mlek kr mal premalo.... Sisy pri nas pa jemo že skoraj vse se JAkcu tudi fajn pozna , je že skoraj 90% vključen v našo skupno prehrano . Pri nas je še minimalno stvari, ki jih ni jedel: svinjina, jagode, beljak (kot tak sam), fižol, zelje drugo vse je. Se pa tudi še doji. 90% vključen v vašo prehrano?? jaz pa mal zaostajam potem. zdej pa še naše P ni bilo da bo povedala kako in kaj pri 9m. dejte mi pliz napisat no. sm že včer sprašvala pa neč nočeste povedat saskija a zdej pride na vrsto tudi že rdeče meso? kaka teletina, govedina? a ve dajete rumenjak? jaz sem ji dala sam enkrat , se kr ne spomnim. kuham ji pa še vedno vse posebej. itak ona je kosilo okoli 13h, midva z mojim pa ob 16h ali 17h ko pride iz službe in skuhava. a vaši jejo tudi že kaj pečenega? al še vedno vse kuhano? kolk pa uporabljate olivno olje in sol? jaz ji cca 2-3x na teden dam mal soli in dve kapljici olivnega olja v kosilo.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:36:42
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: zalenka IZVIRNO SPOROČILO: birdy Zalenka, kok časa ti je pa kri tekla po puljenju? Men še zmer mal teče, tko občasno... Zdej me je pa strah da ni kej narobe men kri ful mal časa. notr mam rano čist lepo, sam prehladila sm si celo spodnjo stran ful. na začetku kuj k mi je spulu je reku nej z vso silo ugriznem u un tampon k ti da in nej držim čimbolj 1 uro. pa sm držala 2 uri in je res pol čist zaustavlo krvavitev. menda pa da lahko kak dan ali dva še mal priteče kri. kako se sicer počutiš? t eboli? a ti je dal antibiotik? Aha, pol ni panike če občasno še kej prteče. Drgač sem v redu, me niti ne boli, dons še nisem lekadola vzela tko da ni sile O kakšnem antibiotiku ti to sprašuješ? Pa ti? Si vredu? če ti lekadol nuca je to super. jaz sem imela komplicirano ekstrakcijo tak da mije kirurg predpisal naklofen. sam zdej mam očitno prehlajeno celo čeljust in mi zato niti en tablet ne nuca. mater je zoprna tale bolečina ej. kolegica k je mela premajhno čeljust pa en kup težav in so ji večkrat ruval zobe je rekla začudeno če ne jemljem antibiotika. in sm rekla da ne. pa je rekla da je njej vsakič dal preventivno antibiotik da se ne bi kaj vnelo. sm bla precej začudena ker antibiotika jaz itak ne bi kr tako jemala. me je pa zanimalo kako drugi dohtarji.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:36:48
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: Rivi IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek Imam eno vprašanje -koliko je v mejah normale hemoglobin za naše otročke? Rivi......... razpon je kar velik (ta podatek je za starost 6m do 2 let) .....cca 120, (+/- 15)...... Hvala Eva je imela 109 in je dobila sirup-ki pa se mi zdi, da jo zapira.....ji ga sedaj ene 3dni ne bom dala, pa bomo videli. železo hmmmmm.....pri taki vrednosti..? (ta sirup lahko zapira....) Sem vedla, da moram tebe vprašat Drugače pa je z železom bogato- marelice, špinača Prosim pomagajte, kaj še vse......... suhe slive, brokoli, vsa zelena zelenjava
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:36:53
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: April Jaz mu dam res že skoraj vse, sam da bi se kam premaknilo. Včeraj je še burek lizal. anita je pa včeraj prvi obliznila sladoled - sm jedla toma in je tolk gledala pa sm ji dala za obliznit. no pol sm mogla kr stran, drugač bi mi vse pojedla. pa nisem hotla dat - ne ne toma pa ne dam. ta je samo zame sm škrt ane?
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:38:33
|
|
|
|
zalenka
|
sm vas dobr zafilala s posti. zdej verjetn spet nau nobenga odovora ker boste spuščale sm se navadla več postov pa mal manj črev, sam efekt na konc je pa isti lepo se imejte na srečanju. midve bova pa kr doma, sva brez avta. nitka pančka. pa še vn ne bo nič za it. itak si ne upam zarad zob.
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:40:22
|
|
|
|
birdy
|
Naša je pa že ene parkrat jedla sladoled pa smetano. Pa kako je tulila če sem rekla da ma dost...
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:49:39
|
|
|
|
zalenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Naša je pa že ene parkrat jedla sladoled pa smetano. Pa kako je tulila če sem rekla da ma dost... sej je prov. jest pa še kr neki za vse cvikam ker smo mel take krče. in ker jo je potem na začetku kr kera hrana še zvijala. no kera bo zdej napisala kaj vse in v kakšni obliki. no neki me pa še posebej zanima. paprika in paradižnik pa kumare - a mora to vse počakat do 1 leta????
|
|
|
|
RE: Avgustovske čveke 07-9. del 20.5.2008 10:57:58
|
|
|
|
April
|
IZVIRNO SPOROČILO: zalenka IZVIRNO SPOROČILO: April Jaz mu dam res že skoraj vse, sam da bi se kam premaknilo. Včeraj je še burek lizal. anita je pa včeraj prvi obliznila sladoled - sm jedla toma in je tolk gledala pa sm ji dala za obliznit. no pol sm mogla kr stran, drugač bi mi vse pojedla. pa nisem hotla dat - ne ne toma pa ne dam. ta je samo zame sm škrt ane? saj kmal več ne boš mogla tako umaknit...kar še uživej sama v sladoledu ...na ice so pa vsi mahnjeni. to je bla prva hrana, ki jo je beno pojedel več kot par žlic naenkrat.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiNasvet fizioterapevtke: Copati za v vrtecPreden se odpravite po nakupih ali potegnete iz omare »podedovane« copatke za v vrtec, preverite, kateri copati so dobri...
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?