|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 19:12:50   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
seveda ni edina. samo si pozabila nekaj, ko si pisala tale setavek. islam nima uradne inštitucije in bottom line je to zato tako, da ni nekih uradnih izjav. 


In prav zato v enem delu sveta pravi muslimani imajo drugacno predtsavo o tem kaj je pravi islam, kot pravi muslimani z drugega konca sveta. A ti res mislis, da nek afganistanec ne misli, da je prav to kar on izvaja najboljpravi islam i alahu najljubsi?

ne, ne mislim tega. še vedno pa drži, da islam nima uradne inštitucije.

o splošno priznani terminologiji na zahodu misliš.


Ne ne mislim samo na zahod. .

hm, kaj pa vem, če je tako ok ta zahodna terminologija. tako revna. a veš, da so hindujce naredili za hude politeiste, ko so prevajali Vede? ker Vede omenjajo enega stvarnika in njegove lastnosti (aka lepa imena v islamu) so prevedli kot bogove. tukaj je podobno.


Ni podobno. Terminologija se gradi. Terminologija ni enaka danes kot pred stoletji. Ce imas interes osmislis termin. In glede na situacijo, ce obstoja termin, ki oznacuje nepripadnike islama, ki se "za islamom skrivajo in uporabljajo njegovo ime" bi to imelo ustrezen termin tudi v drugem jeziku.
Sicer pa **** naj ne bi imela problemov s prevajanjem in z jasnostjo kaj kaj pomeni.

gradi se moderna terminologija, ko rabi nove besede. za stare pa ne vidim potrebe, da bi jih spreminjali. v islamu ima pripadnik, ki se skriva za izrazom islam, ime "kefer" - saj je **** to že povedala. ne poznam ekvivalenta v drugem jeziku.

kaj ti pomaga zahodna terminologija, če ne zadaneš bistva? mislim, da moraš bit fleksibilen v tej smeri, da se približaš ideji sami in ne ona tebi - če želiš kaj razumet seveda.


In istocasno ali se prej - ce zelis da te zastopijo, govori tako, da te zastopijo. Bodi fleksibilen, posebej, ce si ti v situaciji da pojasnjujes in edino ti nimas jezikovnih ali kulturnih barijer.
Kot bi v soli ucitelj zahteval, da se otroci prilagodijo njegovi terminologiji za kemijo. Ne bi bilo kaj produktivno, a on zeli, da ga zastopijo, in da dojemejo kako je kemija oh in sploh, da si kot kralj.

aha, in ko se moraš učit imena kemičnih elementov, ti učiteljica pusti, da jih imenuješ kot se tebi sprdne? tudi otroci se morajo prilagodit terminologiji. vse kar učitelj prilagaja, je podajanje snovi in kompleksnost le te, da je na njihovi ravni doumevanja. terminologija ostaja pa ista.

manipulacija - če jo ona kaj premore, potem si ti v istem košu imho. je to fer? user posted image

Ko bos nasla napacno ali manipulativno rabo terminologije v mojih zapisih, mi komot to vrzi na nos.


seveda user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 19:15:23   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ne Mišek, to pomeni, da nismo popolni. in noben nepsihopat ni samo ego ali samo vest. hodimo sivo, a resnica je vedno bela.

O tem tudi sama govorim.


super, me veseli, da se strinjava user posted image

ok, ostalega dela tvojega posta pa ne bom kometirala, ker se mi itak zdi, da je to bolj med vama dvema, stvar osebne intrepretacije.. (itd itd user posted image )

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 19:49:14   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ne, ne mislim tega. še vedno pa drži, da islam nima uradne inštitucije.

 
Dejstvo, da obstoja papez ne ovira Rodeta, da poda svoje mnenje ali stalisce slovenske RKC.
Dejstvo, da islam nima uradne institucije ali predstavnika za vse, ih ne ovira, da taksne ali drugacne stvari ne obsodijo ali pozdravijo.

gradi se moderna terminologija, ko rabi nove besede. za stare pa ne vidim potrebe, da bi jih spreminjali. v islamu ima pripadnik, ki se skriva za izrazom islam, ime "kefer" - saj je **** to že povedala. ne poznam ekvivalenta v drugem jeziku.

 
Terminologija se ne gradi za stare stvari. Hm... arheologi, zgodovinarji, antropologi potemtakem imajo hude tezave pri komuniciranju.

aha, in ko se moraš učit imena kemičnih elementov, ti učiteljica pusti, da jih imenuješ kot se tebi sprdne?

 
Ne, in prav zato, bi **** lahko vedela, kaj pomeni islam v slovenskem jeziku in zakaj je zelo diskutabilno govoriti  da je zenska v islamu kraljica. pa **** ni dete, ki se uci slovenske terminilogije. ne gre imenovati stvari, tako kakor se ti sprdne ali kakor sij jih ti sam razlagas.

tudi otroci se morajo prilagodit terminologiji. vse kar učitelj prilagaja, je podajanje snovi in kompleksnost le te, da je na njihovi ravni doumevanja. terminologija ostaja pa ista.

 
Otroci se ne prilagajajo terminologiji, otroci se naucijo terminologije. Tako kot se naucijo spolsno veljavne definicije vsakega posameznega termina. Ker samo poznavanje terminov in njih pravilna raba zagotavlja jasnost in preciznost. Zato pa tudi so in to je njihova funkcija.
Zamisli medicinsko stroko, v kateri ti nekdo pojasni, da tvoj problem npr. ni izvenmaternicna nosecnost,  temvec sprednja nosecnost. In ti to napise na izvidu. Vse je ok mar ne s tem? Oni imajo v svoji drzavi tri nazive za izvanmaternicno nosecnost in tvoja spada v jajcasto. Krasno....



< Sporočilo je popravil Misek -- 24.8.2008 19:51:14 >


_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 20:54:10   
cien
Lep pozdrav.....

še ena priseljenka v arabski svet....poročena z muslimanom vendar sm sama nemuslimanka (ateistka) vendar živim v slogi z islamom (živi in pusti živeti).... malo sm brala vaše debate in sicer nekje se strinjam z **** nekje pa so najini pogledi razlicni ( vendar moram se enkrat povedati da sama ne poznam korana govorim lahko le o tem kako ga ljudje živijo tukaj pri nas in pa ne vem kako je v egiptu ker tam še nisem bila).  Ja glede o poroki nemuslimanke z muslimanom......ufff ni da bi govorila moj lubi prihaja iz zelo verne druzine tko da preden se je druzina sprijaznila s tem da se bo porocu z mano ajoj so bli sokirani....samo pol po rojstvu moje Ranie so se nekako sprijaznl in sedaj zivimo v sozitju....

Glede mojega moža....studiral je v parizu tko da je dost svetovljan, sicer je veren ampak v mejah normale.....jah kar se tiče pa ločitve pa delitve premoženja in otrok....sicer ga brezpogojno ljubim in upam da bo trajalo za vedno vendar sm za svojo zaščito zahtevala predporočno pogodbo overjeno pri odvetnikih da v primeru ločitve če bova mela otroke otroci ostanejo pri meni, sama pa sem podpisala da bom do njunega 18. leta živela v Saudovi arabiji pol pa se itak otrok otrok sam odloči kje bo pa kaj bo.....no tud če ne bi podpisala da bom živela tuki če se ločiva bi itak ostala tuki ker svojima otrokoma ne bi nikol vzela očeta, pa itak sm vzjubila življenje tuki.....

Ja no morm pa še povedat da njegova družina o tej pogodbi nič ne ve...so res globoko verni in lubi prav da jih ne bo moril s tem ker itak ne bo nobene ločitve da me ne da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa družina mojga lubija zelo premožna glede na tukajsnje razmere ima dva hotela....enega je že dobil moj lubi in je sedaj NAJIN.....ja to je moj lubi zahteval da se vpiše na oba imena....bi mogl vidt obraz tašče...ampak je privolila...ubogi tast je pa itak tok dobra dušica pa pr tej strupenjaci nima kej dost besede user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugi hotel dobi lubijev brat ko se bo poročil....trenutno ga se vedno vodita tast pa tasca ker brat se studira v parizu....

Ma se 3 sestre in te se mi res smilijo....so deležne le šolanja tuki doma, da bi sle studirat v pariz kot brata lohk samo sanjajo....hodijo zakrite vse tri vedno ko gredo od doma prav tako tasca....nadzor 100 na uro.....najvecji zur jim je ko jih poklicem ce mi pridejo pomagat z Ranio in Amalov....tuki pri men se res sprostijo....

Sta pa hotela glih tok narazen da tasca ne more v copatih k meni.... ja midva stanujeva kr v hotelu ker je tko najbolj simpl...mislm sva ločena od ostalih gostov, kuham ne k priznam ne znam in grem kr v hotelsko kuhinjo po hrano pa je problem resen....hotel vodiva skupi on je zadolzen za zabavo gostov pa kuhinjo pa take zadeve jest pa za rezervacije in finance....tko da v bistvu delam ja ni pa tko da bi mela nek fiksen delavnik....

Drugac tuki živet kar dobr no v to da nisem zakrita se noben ne spotika (razen tasce) je pa to bolj zato ker je to turisticen kraj in turistke niso zakrite.... ce pa kam gremo v center mesta ali kam drugam se pa zakrijem....mah tko no necem met problem pa se lubi je nekak bolj sproscen se mi zdi ce sm zakrita, sploh ce grem sama v mesto sva se pa zmenila da bom vedno zakrita zarad varnosti ker nikol ne ves kje se najde kak norc kak verski blaznes....

Drugac mi tle res trenutno nc ne manjka....razen hrane za dojencke.... mislm nekak bl zaupam nasim adaptiranim mlekom kot njihovim....tko da to mam ogromno zaloge iz slovenije k je bla mami tle k se je Amal rodil...bil je samo problem ko se je naveliču enega okusa mleka kje dobit druzga tko na hitr...ampak smo zrihtal vse zdej je vesel in zadovoljen 6 mesecnik, ki pa ne papa prav rad tko da mi bo ostal res ogromno milupa in hippovih kasic....

Tko na kratko če se komu da brat to klobaso......
lp


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 20:57:12   
Anonimen
Tko na kratko če se komu da brat to klobaso......


Sem se preklobasala user posted image .

Ce te prav razumem, se imas fajn?

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:00:01   
kvaražugon
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Ne moreš pa to vse v en koš zmetat no!!!In to je ves point, ki ga razem mateyke noben ne razume...

Jaz razumem. Samo se mi ne da spravljat na nivo nekaterih tukaj, ki se grejo pravo gonjo.
Kljub temu pa najdem tudi s tvoje strani kakšno nejasnost. Recimo zanima me, če bereš kaj dnevno časopisje oz. ali spremljaš informativne oddaje. Ker mi je čudno, da si slišala, kaj so naredili zahodnjaki v Afganistanu, nisi pa slišala za posiljene in zaprte ženske tam in tega potemtakem ne verjameš.


_____________________________

Ne boj se smrti, boj se neizživetega življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:06:09   
bumerang
No, jaz se sicer nisem preklobasala, ker mi je bilo branje kar zanimivo. Si pa napisala točno to (o položaju ženske) kar trdimo tudi same.

Napiši še kaj, te je zanimivo brat!


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:06:18   
cien
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Sem se preklobasala user posted image .

Ce te prav razumem, se imas fajn?



Ja zaenkrat morm kr potrkat da se mam fajn čeprov pogresam določene stvari iz slovenije.... ČEVAPČIČE, KOTLETE; SVINJSKO PEČENKO;  v glavnem pogresam eno dobro svinjo hehehehehe


_____________________________

Rania 8.1.2006

Amal 14.2.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:08:17   
Anonimen
Ja zaenkrat morm kr potrkat da se mam fajn čeprov pogresam določene stvari iz slovenije.... ČEVAPČIČE, KOTLETE; SVINJSKO PEČENKO; v glavnem pogresam eno dobro svinjo hehehehehe


Kaj pa v Slovenijo, prides kaj?

In koliko casa ze zivis dol?

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:12:57   
bumerang
Sej v bistvu čevapčiče lahko narediš tudi samo iz govedine. Jih pač fajn začiniš s čevapom pa je. Itak je čevap bistveni del okusa. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:14:18   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Sej v bistvu čevapčiče lahko narediš tudi samo iz govedine. Jih pač fajn začiniš s čevapom pa je. Itak je čevap bistveni del okusa. user posted image


A veš kako pravijo: nema ptice do prasice user posted image .

Drugače pa ja: sarajevski čevapi so tudi brez svinjine (jasno) pa so zakon!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:15:45   
cien
Aja še to sm pozabila povedat da ko pridem v slovenijo mi vsi govorijo ne boš dobila otrok v primeru ločitve ni važno kaj sta podpisala pred poroko....vedno ko pomislim na to imam cmok v grlu ampak nekak mu zaupam no da če pride do tega da bo tko kot sva podpisala.... pravijo da spoznas pravo plat cloveka ko si v konfliktu z njim.... zaenkrat mu zaupam no se pa zavedam da če se njegova družina spravi name ob morebitni ločitvi da bom tanko piskala kjub podpisani izjavi....mislm zavedam se da ni to glih taka pravna drzava kot slovenja, ampak ker ga ljubim in si zelim biti z njim sm sm prevzela to tveganje...

_____________________________

Rania 8.1.2006

Amal 14.2.2008

(odgovor članu cien)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:26:36   
Anonimen
cien:

Meni se je dalo brat tvojo klobaso...user posted image user posted image  Me zanima kje živiš katero mesto?


(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:26:37   
Anonimen
Tole mi je veliko bolj realno razmisljanje...

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:36:10   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ne, ne mislim tega. še vedno pa drži, da islam nima uradne inštitucije.

 
Dejstvo, da obstoja papez ne ovira Rodeta, da poda svoje mnenje ali stalisce slovenske RKC.
Dejstvo, da islam nima uradne institucije ali predstavnika za vse, ih ne ovira, da taksne ali drugacne stvari ne obsodijo ali pozdravijo.

ok, sem na to že prej odgovorila - evo copy/paste:
islam nima uradne inštitucije in bottom line je to zato tako, da ni nekih uradnih izjav. sicer delajo na tem, samo temu ti res ne slediš in naši mediji tudi ne. si mogoče vedela, da se v Egiptu trudijo proti obrezovanju deklic z zakonom? ne. ker ne slediš temu in naši mediji tudi ne. sem prepričana da veliko učenjakov kaj pove čez določene navade, ki niso ok, samo mediji tega res ne bobnajo na veliko okoli.

gradi se moderna terminologija, ko rabi nove besede. za stare pa ne vidim potrebe, da bi jih spreminjali. v islamu ima pripadnik, ki se skriva za izrazom islam, ime "kefer" - saj je **** to že povedala. ne poznam ekvivalenta v drugem jeziku.

 
Terminologija se ne gradi za stare stvari. Hm... arheologi, zgodovinarji, antropologi potemtakem imajo hude tezave pri komuniciranju.

aha, to bo. stara terminologija se nanaša na starine user posted image
a je možno, da to razširiš tudi na stare termine, ki so že v uporabi? tako je bilo namreč mišljeno.


aha, in ko se moraš učit imena kemičnih elementov, ti učiteljica pusti, da jih imenuješ kot se tebi sprdne?

 
Ne, in prav zato, bi **** lahko vedela, kaj pomeni islam v slovenskem jeziku in zakaj je zelo diskutabilno govoriti  da je zenska v islamu kraljica. pa **** ni dete, ki se uci slovenske terminilogije. ne gre imenovati stvari, tako kakor se ti sprdne ali kakor sij jih ti sam razlagas.

tudi otroci se morajo prilagodit terminologiji. vse kar učitelj prilagaja, je podajanje snovi in kompleksnost le te, da je na njihovi ravni doumevanja. terminologija ostaja pa ista.

 
Otroci se ne prilagajajo terminologiji, otroci se naucijo terminologije. Tako kot se naucijo spolsno veljavne definicije vsakega posameznega termina. Ker samo poznavanje terminov in njih pravilna raba zagotavlja jasnost in preciznost. Zato pa tudi so in to je njihova funkcija.
Zamisli medicinsko stroko, v kateri ti nekdo pojasni, da tvoj problem npr. ni izvenmaternicna nosecnost,  temvec sprednja nosecnost. In ti to napise na izvidu. Vse je ok mar ne s tem? Oni imajo v svoji drzavi tri nazive za izvanmaternicno nosecnost in tvoja spada v jajcasto. Krasno....




naj samo opomnim, da ni termin "islam" zahodnega izvora, ampak vzhodnega. potemtakem je original in "pravilna raba" to, kar govori **** in se bi jo morala ti šele "naučiti"?
kot sem že prej rekla (in se ponavljam), ne moreš prevajat Ved, če ne veš izvor originalnih besed in njihovo ozadje. in tukaj, sori, izvori besed niso na zahodu (aka pri nas).

in še to - otroci se prilagajajo terminologiji v smislu, da jo sprejmejo. če ne bi, imel vsak otrok svoje ime za vodik. ko se jo naučijo in jo začnejo uporabljat, jo sprejmejo. ni mogoče res?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:36:46   
cien
Ja pridem v slovenijo dvakrat na leto za kake 3-4 tedne. Sicer je pa odkar se je Amal rodil mama od takrat pri meni tuki...

Ko sem prvic rodila in sla po pol leta v slovenijo je bilo nemogoce da bi sov lubi z mano ker je mel obveznosti ja takrat je bila pa cela stala da sm lahko potovala sama z Ranio.....ja fak takrat sm se pa res vprasala pa kje sm jest pristala....se je mogu lubi res potrudt da jim je vbil v glavo da lahko grem sama z otrokom....da ne rabim zascite....da se bom vrnila oni pa ne in ne .... no to smo resli z odvetniki so mi dal zig v potni list da lahko potujem sama in z otroki neomejeno in kadarkoli....od takrat me vsi samo grdo gledajo recejo pa nic vec.....mi moja mami vedno govori skrivi svoj potni list nikoli ne ves....ampak sej pravim zaenkrat zaupam in ljubim , ampak ker razmisljam z svojo glavo je moj pozni list varno v sefu pri odvetniku....ceprov me je vcasih kar sram ker je moj lubi res zlat


_____________________________

Rania 8.1.2006

Amal 14.2.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:37:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kvaražugon

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Ne moreš pa to vse v en koš zmetat no!!!In to je ves point, ki ga razem mateyke noben ne razume...

Jaz razumem. Samo se mi ne da spravljat na nivo nekaterih tukaj, ki se grejo pravo gonjo.
Kljub temu pa najdem tudi s tvoje strani kakšno nejasnost. Recimo zanima me, če bereš kaj dnevno časopisje oz. ali spremljaš informativne oddaje. Ker mi je čudno, da si slišala, kaj so naredili zahodnjaki v Afganistanu, nisi pa slišala za posiljene in zaprte ženske tam in tega potemtakem ne verjameš.



Berem, berem...ampak bolj slovenske strani,ker mi tega manjka...Cel dan pri nas laufa slo1 in slo2 na tv, zaradi otrok da osvojijo jezik...preko neta poslušam RGL.

Od njihovih pa samo  Aljezeero. Edino njim verjamem. Ne verjamem ne drugim arabskim virom in ne CNN vse je to neki obarvano, eni na eno stran eni na drugo.

O teh primerih pa berem samo v europskih in ameriških medijih... zato menim da je prenapihnjeno ali marsi kaj celo izmišljeno...ne vem no, tako je moje mnenje. Nisem pa še nikoli bila v afganistanu  tako da res ne vem.

Pa hvala ker me razumeš, kaj jaz želim povedat..pa tudi mene je minilo se sploh ne mislim spuščat več na nivo,ki ga omenjaš...

(odgovor članu kvaražugon)
  Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:39:57   
mateyka
se mi pa zdi da tole moje "Mišek" dialogoziranje bereva samo midve in bom nehala, ker ne služi drugemu namenu kot za delanje klobas - če bi ti še, Mišek, mi lahko ZSjaš user posted image samo vem da ne boš user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:41:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Tole mi je veliko bolj realno razmisljanje...


Mislim da je logično da naju ne moreš niti primerjati, al ne?

Ona je bogata mi nismo...Ona je ateist kot pravi mi smo muslimani alhamdolillah...

Ali se tebi zdi da to itak ni pomembno in zmečeš kar vse v en koš??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:41:28   
cien
**** Al Jubayl

_____________________________

Rania 8.1.2006

Amal 14.2.2008

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:45:11   
Anonimen
Sicer je pa odkar se je Amal rodil mama od takrat pri meni tuki...


In ostane pri tebi? Ali se vraca v Slo?

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:45:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cien

Ja pridem v slovenijo dvakrat na leto za kake 3-4 tedne. Sicer je pa odkar se je Amal rodil mama od takrat pri meni tuki...

Ko sem prvic rodila in sla po pol leta v slovenijo je bilo nemogoce da bi sov lubi z mano ker je mel obveznosti ja takrat je bila pa cela stala da sm lahko potovala sama z Ranio.....ja fak takrat sm se pa res vprasala pa kje sm jest pristala....se je mogu lubi res potrudt da jim je vbil v glavo da lahko grem sama z otrokom....da ne rabim zascite....da se bom vrnila oni pa ne in ne .... no to smo resli z odvetniki so mi dal zig v potni list da lahko potujem sama in z otroki neomejeno in kadarkoli....od takrat me vsi samo grdo gledajo recejo pa nic vec.....mi moja mami vedno govori skrivi svoj potni list nikoli ne ves....ampak sej pravim zaenkrat zaupam in ljubim , ampak ker razmisljam z svojo glavo je moj pozni list varno v sefu pri odvetniku....ceprov me je vcasih kar sram ker je moj lubi res zlat



Svašta? Oprosti ampak to ti pa ne verjamem? Saj si slovenka in imajo državljanstvo tudi po tebi. Moji otroci imajo vsi egipčansko in slovensko državljanstvo in imajo vsi slovenski potni list...
Če rodiš v tujini ga daš delat na ambassadi!

Plus tega, da lahko potuješ sama ...


Pa ne mislit da te napadam toda tudi sama sem bila v KSA in imam mal pojma kako je že če nisi bogat, kaj šele če si...
Zakaj pa ne bi smela saj nisi muslimanka, zate šeriat ne velja??

Pa kdo ti je to težil? S kom si imela probleme?

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:47:22   
mateyka
ja, mediji grejo po stopinjah amerike. ameriška tv je groza - FOX tv sploh. Murdoch ga ima za privat reklamo za konzervativce. je pa FOXtv uvedel zanimive prijeme - tista vihrajoča ozadja na raznih podlagah so oni prvi začeli uporabljat.
jaz imam sicer malo drugačno taktiko, vsega gledam po malo, da si ustvarim nek splošni vtis in nato določene zadeve preverim po drugih virih in potem vidim česa se splača mal več pobuljit user posted image

a je v egiptu in saudki arabiji kaj kanalov z telenovelami? kaj pa kak baby tv - da se lahko naučiš malo arabsko?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:49:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cien

**** Al Jubayl


Pri vas pa še nisem bila... user posted image

A veš kaj, svaka ti čast da lahko tam živiš, ker jaz ne morem...Moj mož je delal za eno podjetje iz KSA... meni se je tam pri vas trgalo pa sem muslimanka, tako, da te občudujem...

Gre se pa zato da kar nekaj prirejajo neke zakone ki sploh nimajo veze iz Islamom...kot naprimer vožnja avtomobila.

(odgovor članu cien)
  Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: Da ne bomo smetile...
24.8.2008 21:51:04   
mateyka
Svašta? Oprosti ampak to ti pa ne verjamem? Saj si slovenka in imajo državljanstvo tudi po tebi. Moji otroci imajo vsi egipčansko in slovensko državljanstvo in imajo vsi slovenski potni list...
Če rodiš v tujini ga daš delat na ambassadi!


ja, moja ma tudi dvojno državljanstvo. samo izjavo moraš napisat, da izjavljaš, da se strinjaš, da ima tvoj otrok slovensko državljanstvo in poslat na matični urad in ima potem dvojno državljanstvo. to je, če se rodi v tujini seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?