|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj ne zanosim
19.10.2008 11:33:11   
Anonimen
Že eno leto se trudiva zanositi, pa nama ne uspe. Vem, da iz zdravstvenega vidika vsi pravijo, da je še vse v mejah normale eno do dve leti poskušanja. Vendar sem vedno bolj prepričana, da je nekaj narobe. Tudi vse moje prijateljice zanosijo takoj ali pa vsaj v roku pol leta. Meni pa ne uspe user posted image . Naj še omenim, da tudi nikoli nisem imela kakšnih ginekoloških težav. Strah me je nadaljnih postopkov in ne vem ali naj grem k ginekologinji, da me da na kakšne preiskave, (preventivni pregled na začetku je bil v redu, vzela mi je bris in pa naredila uz jajčnikov) ali se še naj trudim brez zdravstvene pomoči user posted image . Koliko vas je takšnih, ki je zanosilo po enem letu brez zdravstvene pomoči? Hvala za vaše odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj ne zanosim
19.10.2008 11:43:38   
pajčolanka
Mislim da je po enem letu že čas da se z ginekologinjo začneta pogovarjat o vzrokih za to da ne moreš zanositi.
Za moje pojme bi blo fajn da ti naredi kak bolj podroben pregled, pa mislim da bi bilo tud fajn da gre tvoj na spermiogram.
Če ne zaradi drugega, zato da bosta potem ob vredu izvidih olajšana in verjetno bolj sproščena, oz. če bojo slabi izvidi, si ne bosta razbijala glave zakaj ni zanostve, pa prej boste lahko ukrepali glede zdravljenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj ne zanosim
19.10.2008 12:19:13   
sneška_
Jaz nisem bila zanosila leto pa pol. Pri obeh je bilo vse v redu sem pri meni je manjkal en jajcevod. Tako da sem bila pod hudim pritiskom ali bom ali ne bom zanosila. In non stop nervozna. In smo šli na dopust tamo sem vse dala stran iz glave in lepo uživala in glej ga  po dopustu eto jaz noseča. Pa zdaj imam dva otroka.


Tako da  relaksiraj se  nekja na tople kraje če finansiska sredstva dovoljujejo  pa  bo  user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj ne zanosim
19.10.2008 13:56:35   
pajčolanka
no nama ni pomagalo nobeno relaksiranje recimo. 

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj ne zanosim
19.10.2008 17:39:27   
KimPossible
Sem popolnoma zrelaksirana, pa vendar uspeha ni.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj ne zanosim
20.10.2008 7:51:56   
Anonimen
jaz ti svetujem, da greš do svoje G, da se res pogovorita glede tega, da ne moreš zanositi. ker je res lahko kaj narobe in se to z "navadnim" UZ ne more videti, ampak se številne nepravilnosti odkrijejo šele po podrobnih preiskavah.

imaš tudi možnost, da dobiš od G napotnico za kliniko za neplodnost, kjer bodo odkrilvali, če je z vama kaj narobe.

tako da res pojdi do G in se pogovorita, kako naprej. pa ne se zadovoljit z odgovorom, da si še mlada in da je še čas za zanositev. ker leta zelo hitro tečejo.

veliko sreče in upam, da čimprej zagledaš user posted image .

(odgovor članu KimPossible)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj ne zanosim
20.10.2008 7:52:48   
Anonimen
jaz sem tudi čist zrelaksirana in tudi ne rata. tudi na dopustu, ko sem imela mopžgane na off, ni ratalo.

zato tudi ni vedno vse na psihi, lahko da so kakšne težave in to tudi kakšne bolj resne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj ne zanosim
20.10.2008 8:31:32   
pajčolanka
moje mnenje je tako da nekaj je lahko na psihi. En čas je lahko psiha resnično razlog in vzrok. Absolutno je dejstvo da psiha ogromno vpliva in da se je ponavadi sploh ne zavedamo.
Ampak ne pa vedno. Po enem letu nezanositve je že čas za pogovor in kakšen pregled več.
Pa še nekaj bi rada omenila, recimo mene je vsaka M precej potrla. Ena bolj, druga manj...ni bilo lahko vse skupaj.
Se je pa zadeva zelo spremenila recimo, ko sva dala z partnerjem nekaj pregledov čez, ko smo že nekak vedeli zakaj ne pride do zanositve.
Ko sem potem dobila M, me niti ni potrla. Zakaj ne? Ker sem vedela zakaj sem jo dobila, ker sem vedela kje je vzrok in sem sprejela da je M samo posledica vsega skupaj. In ko gledam nazaj bi se z neplodnostjo verjetno lažje spovpadala če bi prej vedela  zakaj dobim M. Kaj je vzrok za neplodnost, M...

Že ta negotovost je huda. Dobiš M pa ne veš zakaj za vraga si jo dobil. Zakaj se spet ni prijelo.
Zdi se mi da ginekologi tu malo mimo delajo ko tako dolgo(recimo 2 leti) ne naredijo kakšnega pregleda. Ne vem, verjetno je lažje če maš kake preglede, preiskave ki vama potrdijo da je z obema vse vredu. Ne vem, verjetno se lažje potem sprostiš.
Seveda ne pomenit o da je treba po pol leta poskušaja zagnat paniko. Ne,ne po pol leta, ampak nekje po enem letu pa se že lahko začne nekaj delat na možnih vzrokih za neplodnost.
Moje mnenje pač.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj ne zanosim
20.10.2008 10:48:09   
ursa30
če eno leto ni rezultata, potem je že čas, da obiščeš ginekologa in se pogovorita o tvojih težavah. jaz sem to storila po dveh letih in mi je G odkrila pregrado, ki je vzrok, da ne morem zanositi.
tako da se kar čimprej naroči na  pregled.
lahko da je samo psiha, v večini primerov je tako, lahko je pa tudi kaj drugega in je to potrebno čimprej odpraviti.
pa srečno!

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj ne zanosim
20.10.2008 18:40:15   
september1
obišči G in pojdita na dodatne preiskave.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zakaj ne zanosim
22.10.2008 14:14:40   
gossip girl
živjo, jast sem čisto nova članica. Naj ti zaupam mojo zgodbo. eno leto in pol nazaj sem zanosila prvi mesec, ko sva se za to s partnerjem odločila, pa sem si mislila...ej, saj to je tko lahko. Ja, ja pa ni bilo v 10 tednu je otročičku nehalo biti srce- sledila je abrazija in jok in žalost. Pa sva takoj ko je bilo mogoče (čez 3 mesece) spet poskušala in poglej ga spet v prvo...noro. No pa se je zgodilo še enkrat, tokrat se sploh ni začel razvijati (6 teden), zopet abrazija in jok. Sledilo je pol leta nezanositve, kar je bilo zame obupno, ker je bilo prej tako enostavno. Ginekologinja ni našla nobenih razlogov, z mano je bilo vse ok. Hotela sem dodatne preiskave pa ni bila zato: češ, to se zgodi vsaki drugi...ne jamri (tako mi je bilo hudo). Vzela sem stvari v svoje roke. šla sem po drugo mnenje (ginekološki pregled v pacentu- seveda plačljiv). Tam me je z odprtimi rokami pričakal odlični ginekolog dr. Urh (dela tudi v Kranjski porodnišnici), naredil je pregled in se mi resnično posvetil. Našel je malo pregrado in mi vse narisal in razložil. Predlagal je naj bom predvsem pozitivna in naj ne razmišljam o slabih preteklih dogodkih in če ne bom zanosila v naslednjih 2 mesecih se slišiva in bo tudi sam opravil operacijo. Bila sem zelo zadovoljna. Naslednji mesec sem zanosila in sem trenutno v 10 tednu- vem da ni vse 100% ampak vrjamem da se bo tokrat izteklo tako kot mora. Predlagam ti: Takoj pokliči svojega ginekologa in se dogovori o morebitnih dodatnih pregledih, če ne pa pojdi drugemu ginekologu, vsaj na pogovor (tudi to pomaga). MISLI LE POZITIVNO, vem da se 100% ne moreš spostiti, ampak res vrjamem da vsaka postane mama takrat, ko je pripravljena in tvoj čas bo prišel. P.S: Če piješ kavo (tudi če je Nes), nehaj takoj, zmanjša možnosti zanositve (jaz sem jo nehala piti in evo. Srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zakaj ne zanosim
23.10.2008 8:11:44   
vita80
Tudi sama se to sprašujem. Punca pogumno naprej in nam bo uspelo.

_____________________________

Ko pride ljubezen,
te poboža z drobnimi ročicami, te zasuje z
mnogoterimi spomini
in ti postavlja čudovita vprašanja,
ki nimajo odgovora.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?