|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   borelija
25.6.2009 12:03:15   
hrchy
pred dvema dnevoma me je zacelo mocno srbeti nad gleznjem. Pojavil se mi je rdec madez, zdaj pa mi je noga otakla, tako da komaj stopim nanjo. Ker sem alergicna na cebele in druge pike sem sumila, da (predvsem zaradi otekline) gre samo za reakcijo na pik kaksnega insekta, saj se na sredi rdecice se lepo vidi mesto ugriza.

Ker mi je zdravnica rekla, da sumi na borelijo, me zanima, ce se oteklina pojavi tudi pri tej bolezni? Zdi se mi anmrec cudno, saj zadnja dva tedna nisem bila nic v naravi, tudi klopa nisem opazila, tako da ne vem, kako bi jo lahko staknila?

hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: borelija
25.6.2009 12:21:33   
Anonimen
Moja mama se je zdravila za borelijo pred novim letom. Sama ni opazila klopa, niti otekline oziroma kolobarja.

So jo pa boleli sklepi in imela je glavobol. Borelijo so pa potrdili po kontroli krvi. Se je potem zdravila ne vem točno koliko dni z antibiotkom, ki ga puščajo v žilo. Bo pa zdaj morala ponovno na kontrolo, ker ni nujno da je ena terapija dovolj.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 25.6.2009 12:32:05 >

(odgovor članu hrchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: borelija
25.6.2009 12:28:36   
Felicita
lahko da ni bil klop, ampak ličinka ali nimfa - obe poskusita zajedat človeka, obe sta (lahko) okuženi, ampak ponavadi 'padeta dol' preden ju opazimo, zdeva pa zgleda kot pik komarja. sicer pa to lahko dobiš tudi na kateremkoli travniku, ne samo 'v naravi' - na našem vrtu je npr klopov za odmet.

za borelijo je sicer res značilna t.i. erithema migrans - rdeč razširjajoč izpuščaj, ki ima belo sredico; kakorkoli, nekje med 15 in 20% primerov je 'atipičnih' - kar pomeni, da lahko izpuščaja sploh ni ali pa je oteklina, modrica,... praktično karkoli. sum na borelijo je sploh na mestu, če se ti pojavljajo še kakšni drugi simptomi, npr vročina, bolečina v mišicah, slabost, vrtoglavica...

aja, še to - prej ko ti jo odkrijejo, boljše je; ker bakterija, ki povzroča borelijo lahko v telesu vztraja več let in povzroča probleme - od nevrološke škode do sesuvanja imun. sistema,... zdravljenje je pa AB v žilo, mislm da 21 dni še vedno.


< Sporočilo je popravil Felicita -- 25.6.2009 12:30:02 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: borelija
25.6.2009 13:48:54   
hrchy
ok, se pravi, da je tudi oteklina mozna...
sicer sem pa dobila antibiotike, bomo videli, kako bo...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: borelija
26.6.2009 9:05:52   
SaaS
Moj sin je imel pri dveh letih borelijo. Vekik (5x7cm) rdeč flek je imel na nogi, malo otečen. Zdravnica je takoj rekla, da je to borelija. Z antibiotikom smo uspešno pozdravili, saj smo odkrili zelo kmalu, še v začetni fazi. Zato čimprej k zdravniku, če sumiš na kaj takega. Bolje, da prideš tja za brezveze, kot pa da se res razvije borelija...
Sem povedala, da klopa ni bilo, nisem ga videla nikjer na njemu. Pa je rekla zdravnica, da je čisto možno, da je dobil od komarja, tudi ti so že okuženi z borelijo.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?