mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6 VPRAŠANJE - predvsem za tiste, ki dojite - kaj oz. koliko jeste čez dan? Čist tko me zanima, ker imam občutek, da se samo bašem. Ves čas mislim le na to, da moram jesti in piti, da bo dovolj mleka. Ampak koliko je v resnici treba npr. več pojesti, da je dovolj mleka oz. da je mleko dovolj močno? Ali je pomembno samo, da je hrana "prava" (beljakovine)? Pa še to - ali imate še vedno krčke? Pri nas se mi zdi, da se počasi končuje. Zdaj probavam jesti več zelenjave in sadja, pa tudi kakšno skodelico mleka bi rada poskusila. Mogoče je še prehitro? V bistvu jem in pijem manj, kot bi verjetno morala. To je davek, ki ga plačujem zaradi starejše hčerke, ki ni v vrtcu. Tašča sicer ful pomaga, ampak tudi sama želim čim več časa preživeti z njo... in kdor je že imel 20-mesečnega otroka ve, da je to full time job. Zjutraj ponavadi pojem 2 kosa kruha z maslom in medom in skledico kislega mleka (pri nas je bilo zelo malo krčev in še to le kak teden, dva). Potem kakšne 4-5 ur kasneje kosilo - vmes, če uspe, pojem kakšen kos sadja (nektarina, jabolko, banana). In potem spet kakšne 4 ure kasneje večerjo - mlečni riž ali kar ostane od kosila. Vmes se pogosto zgodi, da ne pojem ničesar. Ko je v bajti mir in mularija spi, pa okoli 22h pojem še kakšen kos sadja ali lubenico. Glede pitja - spijem okoli liter čajev - bodisi za dojenje ali pa otroške proti krčem - in okoli liter vode, soka ipd. V bistvu se izogibam pijačam z mehurčki, kavi in pravemu čaju. Zelje, fižol, grah sem že vse jedla v manjših količinah. Mislim, da je pomembno, da je hrana konkretna, zato tudi pri živalskih beljakovinah ne šparam - ampak imamo srečo, da vsaj zaenkrat ni videti, da bi bila na kaj alergična. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja kakšnega okusa pa je sezamov čaj? bom morala probati, mi zna biti všeč! Malo verjetno. Jaz si ga sicer nisem sladkala - mogoče je cukran boljši. Počakala sem, da se shladi in ga pač poskusila čim hitreje spiti. Ni pa tako grozno, da se ga ne bi dalo piti. IZVIRNO SPOROČILO: lake Mama11 Kok je luškan, pa kok paše v kart. Še nagnjen ke tko kot da ga bo glih kar z ovinka odneslo. Se strinjam, čeprav ni moj . IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Potem se je v naši vasi zgodila še tragedija med igranjem nogometa-če ste brale kaj... . . . A vas je kaj strah nove gripe?Tole je verjetno za naše kar mal narobe če dobijo a ne? Žal nisem nič brala, tudi poročila mi ponavadi uidejo... sem pa prebrala obnovo od Dudice. Gripe me je strah, ampak samo zaradi mojih deklic. IZVIRNO SPOROČILO: Leela za seznam zdajle pijem žajblov čaj, jak Ful dobra fotka, res angelček . Mogoče se motim, ampak ali ni žajbelj slab za mleko - vem, da eno zelišče definitivno zmanjšuje količino mleka, ne bom pa dala roko v ogenj, da je žajbelj. IZVIRNO SPOROČILO: KatMat ojjojjj ?? IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Me pa spet skrbi Hanino polivanje in pridobivanje teže. Res veliko mi poliva, kljub dvignjenemu vzglavju in temu, da jo po dojenju držim še kake pol ure pokonci. Poliva npr. po 2 urah po hranjenju, to se mi pa zdi kar malo čudno, a ni? A mogoče ma kera kak nasvet, izkušnjo? Na teži pa tudi malo pridobiva- v 5 dneh 60 gramov. Ne vem kaj naj... Žal ne vem, kaj ti svetovati. Mogoče bi bilo dobro, če bi poklicala svetovalke LLL ali dala vprašanje na med.over.net Pa še glede tehtanja - tehtaj na teden ali dva tedna, da se ne boš preveč obremenjevala. Pri naredi ful razlike, že če se pred tehtanjem pokaka ali bolj konkretno polula - kaj pa je tistih nekaj gramov. IZVIRNO SPOROČILO: lake Kje pa se dobi sezamov čaj? Si ga moraš kar sama skuhat . 10 minut naj ti vre po žlička sezama na dcl vode. Sezam lahko potem tudi poješ. Pakiran sezam pa dobiš v katerikoli večji trgovini. Na srečanje nas ne bo (ne bi mogla starejše pustiti doma), ampak kakšne fotke s srečanja bodo pa dobrodošle. Jaz sem že speglala, vse tukaj prebrala, odgovorila, mularija pa še kar spi... nič, grem nohte spedenat pa brat Popolno ljubimko
|