|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
7.8.2009 23:59:54   
r1ta
No takole. Vse nisem brala, ker nimam časa, ko ga bom pa imela, bom pa z veseljem prebrala kaj ste napisale.
Jaz sem se pred davnimi 4 leti preselila k dragemu na Nizozemsko. Mnogim je moja zgodba že poznana, zato ne bi o tem še enkrat. Skratka, ko sem se preselila, sma se odločila, da si vzamem čas in se privadim na novo okoje, se naučim jezika in potem počasi poiščem službo. Vmes naju je presenetila nosečnost in po rojstvu najine deklice sem ostala doma in misel na službo se je preselila v neko daljno prihodnost. Ker partner zasluži dovolj za vzdrževanje tričlanske družine sem še vedno doma in skrbim za vse kar je povezano z domom. Ker sem "deklica za vse" se lotim tudi renoviranja stanovanja, gipsanja, brušenja, pleskanja, barvanja, sestavljanja pohištva... Na mojem balkonu se bohotijo petunije, pelargonije, hortenzije, vrtnice, marjetice, jagode... Med prostim časom, ki ga ni prav veliko, rada šivam zase in za mojo deklico, hkrati pa vodim še majhno podjetje, ki ga imava skupaj s svakinjo v Sloveniji.
Moj delovni dan se prične ob 7.30 ko v božjem miru spijem kavo, medtem ko se dragi pripravlja za v službo. Približno ob osmih zjutraj se zbudi še princeza in potem sledi skrb za njo - umivanje, oblačenje, hrana. Temu sledi igra, kasneje nakup v trgovini in opoldanski počitek. Ponavadi za obe. Popoldan greva velikokrat na igrišče ali na kolo, daljši sprehod in zvečer, ko se nama pridruži še očka in prevzame skrb za malčico jaz spet v miru božjem skuham večerjo.
Tako nekako. Da pa se ne bi katera požrla, pa povem še to, da moje dete ni omara in ne sedi v kotu s knjigo v roki, ampak zahteva še in še pozornosti in je ni stvari, ki bi jo lahko opravila sama. Tako da zahtevnejša opravila in čiščenje opravljam takrat, ko je deklica v vrtcu, to pa je bila do sedaj 2x na teden po 4 ure za kar smo plačevali 300 eur na mesec. S prvim septembrom, pa začne deklica obiskovati vrtec 5x na teden po 4 ure in bom tudi sama imela več časa zase, za reči, ki jih rada počnem, predvsem pa za učenje jezika. In ja, nekega dne bom tudi jaz hodila v službo. Predvidevam da polovični delovni čas.

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 0:09:51   
r1ta
Sem počakala že na drugi strani. Mislim ženske, pa kaj vam pa je? Sponzoruše al kak je že ena rekla, pa da se spravljamo na grbo moža in kaj vem kaj še??? Uboge vaše babice ali prababice, ki so bile samo doma, kaj ne?
Biti doma, je dandanes privilegij, bi se lahko reklo in srečna je lahko tista mati in žena, ki se lahko svoji družini posveti 100%. In s tem ne mislim, da se ženske, ki hodijo v službo svoji družini prav tako ne posvečajo maksimalno, ni pa treba pjuvat eden po drugem! Meni je mati vedno pravila, da bom ležala tako kot si bom postlala. In sem si postlala tako, kot mi odgovarja. Če mi v dani situaciji ne bi odgovarjalo, bi si reči uredila drugače. Glavno pri vsem tem pa je, da nikomur nič ne manjka. Ne meni, ki sem gospodinja in ne vam, ki hodite v službo. Manjka vam edino spoštovanja do sočloveka, odprtosti duha in sprejemljivosti za drugačnost.

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 0:21:49   
Gina
Bravo Pika Zoja, bravo r1ta!! Strinjam se z vama.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 0:26:33   
r1ta
Aja, čakte, pa dopust si privoščim cca 4x na leto. Letos sem bila do zdaj že 2x v Sloveniji, enkrat februarja, enkrat aprila, potem smo konec aprila šli na Nizozemski otok za 5 al 6 dni, zdaj sem pa spet v Sloveniji na 7 tedenskem dopustu. Pa to še ni vse! Septembra planiramo še eno krajše potovanje, decembra pa najverjetneje spet obisk Slovenije. Potujem večinoma z letalom, poceni varianta, če katera rabi naj pove!

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 8:41:15   
bumerang
Vprašam kar tukaj - kateri mesečni znesek, ki bi ga partner prinesel domov, bi za vas pomenil finančno varnost, tako, da bi brez skrbi pustile službo in se ukvarjale samo s svojo družino in hobiji?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 8:46:13   
caillou
Ja, ostati doma danes je privilegi, sploh če ti mož posredno plačuje (z lastnimi karticami) vsa zavarovanja in delovno dobo, pa še frizerja, cote, kavice s prijateljicami, otroški vrtec, položnice, špecerijo...ali pa kazen na dolgi rok.

Upam samo, da tudi zase osebno poskrbite za na stara leta? Poznam veliko ostarelih babnic, ki so zelo mlade ostale doma in špilale gospodinjo, danes pa brez lastnih prihodkov, jamrajo in so pogosto na smrt bolane. V tem je keč vsega in to bi mene skrbelo.

Zelo rada sem gospodinja, samo tudi zelo rada hodim v službo. Se je pač treba navaditi, da so tedni tempirani in nabito polni, vikendi pa težko pričakovani in zajeti s polno zajemalko.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 8:49:31   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Vprašam kar tukaj - kateri mesečni znesek, ki bi ga partner prinesel domov, bi za vas pomenil finančno varnost, tako, da bi brez skrbi pustile službo in se ukvarjale samo s svojo družino in hobiji?


Meni osebno lahko prinese 20.000 eur pa ne bi ostala doma, ker ne bi imela občutka lastne varnosti.  

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 8:53:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta

Biti doma, je dandanes privilegij, bi se lahko reklo in srečna je lahko tista mati in žena, ki se lahko svoji družini posveti 100%. In s tem ne mislim, da se ženske, ki hodijo v službo svoji družini prav tako ne posvečajo maksimalno, ni pa treba pjuvat eden po drugem! Meni je mati vedno pravila, da bom ležala tako kot si bom postlala.


Glej, s tem se moja malenkost zelo zelo strinja. Problem odgovorov, ki jih je avtorica dobila je bolj v tem, da so za prenekatero žensko ostati doma, se posvetiti družini, samo neuresničljive sanje. In kolikor jaz poznam ženske, ki so ostale doma (razen če imajo kmetijo), imajo slab občutek (bodisi zaradi okolja ali moža, ker samo on služi), ker niso v službi, ker je v večini primerov ne dobijo. Potem še vedno ta slaba vest, kaj pa, če se možu kaj zgodi, kaj če on ostane brez službe, kaj če me pusti...
Potem je na eni strani še denar, ki ga tako nujno potrebujemo. In da otroci ne živijo v res izraziti skromnosti, si prenekatera ne bi upala ostati doma.
Na drugi strani pa; služba, izzivi....mislim, da smo tako ujeti v tak tempo, da si sploh ne predstavljamo, kako bi živeli brez takega tempa. In ja, dokler si mlad greš lahko čez izzive, ko si starejši, se ti ne da, pride bolezen, si zgaran....
Jaz niti ne vidim, da so nekatere res popljuvale avtorico, ampak napisale svoje mnenje, ker prenekatera bi rada živela, čeprav samo kratek čas tako kot ga. Novakova, pa ji ne znese. Njena pripoved je pa za nas, take, bolj podobna pravljici, ki je nedosegljiva. In valjda, da se začneš spraševati, če je to sploh možno in res.

Kar mi gre pa res na user posted image , je pa to, da nekatere pišejo na raznih temah, kako živijo skromno, pa gre, pa kako se vse da,  še na dopust gredo lahko, ker tako šparajo, pol pa ugotovim, da ima samo mož več plače, kot midva obadva skupaj. In tiste, ki ste ostale doma, daj, res povejte, koliko imate dohodkov? Sploh od ge, Novakove čakam odgovor. Pa kakšna denacionalizacija, ki so nekateri dobesedno obogateli in lahko živijo samo od obresti itd.....


< Sporočilo je popravil decembrka -- 8.8.2009 8:56:09 >

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 8:53:42   
gita10
saj verjetno smo vse, ki smo polno zaposlene kdaj pa kdaj fauš tistim, ki niso ( jaz predvsem zjutraj, ko se mi neda vstati), one so pa nam, ker imamo službo in samostojno denarnico. Malo je tudi odvisno od vzgoje- moja mama je meni in mi še celo življenje težila, da naj si ne dovolim nikoli, da sem od koga odvisna in mi samostojnost res veliko pomeni.
Sem pa človek, ki ima vedno tudi plan B. Torej kaj bo v primeru, da se razideva- kaj bo potem ali bom lahko, čez noč kot samohranilka našla službo ali bom mogla z socialno in 100 euri preživnine preživljati sebe in otroka.
Če ima mož dobro plačo danes pomeni, da ali po cele dneve dela ali je veliko službeno odsoten in se njemu tudi brez službe ne morem kaj preveč posvečati. Za enega otroka pa nekako poskrbim.

V družinah kjer dela samo eden se večinoma tudi gospodinjska dela ne delijo. In moškim je večinoma všeč in jim odgovarja, da oni nosiljo denar domov, medtem, ko pa jih čaka večerja na mizo, pospravljeno stanovanje ob sobotah zjutraj ko pa ostali pospravljamo si pa oni lahko privoščijo izlet oziroma se kako drugače zabavajo. Tako, da jim je sigurno lepo in jim privoščim.

Sicer pa jaz sem soboto že zaključila in grem gledat dinozavre v Avstrijo ( tudi z osem urno službo )

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 9:18:31   
Anonimen
Na drugi strani pa; služba, izzivi....mislim, da smo tako ujeti v tak tempo, da si sploh ne predstavljamo, kako bi živeli brez takega tempa.


Tempo in hitenje je stvar posameznika.
Ljudje smo credna bitja in se tudi v tempu prilagajamo mnozici. Vsi hitijo in moramo se mi, da bomo v trendu.

Po mojih izkusnjah se tempirajo leni in dolgocasni ljudje, ki se ne morejo pokazati s cim drugim kot s hitenjem. Meni je to tak beden in prirocen izgovor...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 9:59:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Tempo in hitenje je stvar posameznika.
Ljudje smo credna bitja in se tudi v tempu prilagajamo mnozici. Vsi hitijo in moramo se mi, da bomo v trendu.

Po mojih izkusnjah se tempirajo leni in dolgocasni ljudje, ki se ne morejo pokazati s cim drugim kot s hitenjem. Meni je to tak beden in prirocen izgovor...


To se pravi, da smo ljudje, ki smo primorani delati tako, leniuser posted image


< Sporočilo je popravil decembrka -- 8.8.2009 10:00:06 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:00:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Tempo in hitenje je stvar posameznika.
Ljudje smo credna bitja in se tudi v tempu prilagajamo mnozici. Vsi hitijo in moramo se mi, da bomo v trendu.

Po mojih izkusnjah se tempirajo leni in dolgocasni ljudje, ki se ne morejo pokazati s cim drugim kot s hitenjem. Meni je to tak beden in prirocen izgovor...


To se pravi, da smo ljudje, ki smo primorani delati tako, leniuser posted image




Tudi na nek nacin....ker nihce ni v nic primoran, vsaj zdrav clovek ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:02:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II




Tudi na nek nacin....ker nihce ni v nic primoran, vsaj zdrav clovek ne.


Pridi v mojo službo, pa da te vidim, pa stranke, ki bodo v vrsti stale za pritožno knjigo......Samo enkrat sem upočasnila tempo, pa nikoli več....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:05:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II




Tudi na nek nacin....ker nihce ni v nic primoran, vsaj zdrav clovek ne.


Pridi v mojo službo, pa da te vidim, pa stranke, ki bodo v vrsti stale za pritožno knjigo......Samo enkrat sem upočasnila tempo, pa nikoli več....



Te kdo sili, da si tam? Te je kdo primoral?

Saj so stranke tecne, ampak mir je v tebi. Koliko sama sebe obvladas, je odvisno od tebe in ne od strank.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:07:38   
Anonimen
Preživetje moje družine me sili, da sem tam.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:09:41   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Na drugi strani pa; služba, izzivi....mislim, da smo tako ujeti v tak tempo, da si sploh ne predstavljamo, kako bi živeli brez takega tempa.


Tempo in hitenje je stvar posameznika.
Ljudje smo credna bitja in se tudi v tempu prilagajamo mnozici. Vsi hitijo in moramo se mi, da bomo v trendu.

Po mojih izkusnjah se tempirajo leni in dolgocasni ljudje, ki se ne morejo pokazati s cim drugim kot s hitenjem. Meni je to tak beden in prirocen izgovor...


S tem se globoko strinjam. Ker ravno ti ljudje, ki imajo kar na 1x prevec casa (recimo damo porodnisko), pa ne 'sfolgajo' biti doma in imeti otroka, pospravljeno in zraven narediti se nekaj zase. To je absurd. Ce si sposoben v 13h urah dnevno hodit v sluzbo, kvalitetno opravljat svoj poklic, biti dober stars, vodit gospodinjstvo in obdrzat hiso v normalnem stanju, potem je zal nekaj narobe s teboj, ce z otrokom, doma 13h na dan (ki jih prej razporedis v vse ostalo) nisi sposoben drzati ''tempa'' zivljenja doma (ki je lahko dostikrat bolj stresen, ce si ga ne znas prilagodit).
Ali pa tako kot je rekla Mic - oziroma tukaj bi se nekaj dodala - to so ljudje, ki niso sposobni biti in ziveti sami s seboj, ki ne znajo ziveti kako drugace, kot pa da jih obkroza kopica ljudi. Ljudje, ki ne razumejo, da je dobra druzba tudi tek, knjiga, ali pa raziskovanje s fotoaparatom. In ti ljudje, ki nonstop hitijo, zame ne zivijo kvalitetnega zivljenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:13:18   
Pika Zoja
Bumerang, da odgovorim se tebi: ko odstejemo vse stroske, zavarovanja, bencin, oblacila, hrano in majhna razvajanja mesecno, ostati nekaj denarja, ki se ga daje na stran za dopust (dopust je zopet relativna stvar, tako da si lahko vsak izracuna ali je to 50 € mesecno ali pa 200€ mesecno) in nekaj denarja na stran za t.i. hude case (torej, da v primeru, da moz ostane brez sluzbe, imamo shranjenega denarja za 6mesecev enakega zivljenja, kot smo ga ziveli do sedaj - v 6mesecih pa se naceloma tudi najde kaksna sluzba ali dve). To je zame to - brez kreditov. 

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:13:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Preživetje moje družine me sili, da sem tam.




Temu se lahko samo globoko smejem user posted image user posted image user posted image .

"Sili" te na kratek rok, na dolgi pa si sama odgovorna za svoje zivljenje.
Ja, si lena, zelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:14:23   
Pika Zoja
Ugotavljam, da je bilo zenski v pradavnini lepse, kot sodobni slovenski zaposleni mami user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:17:16   
rija
pismo....jaz sem danes silom prilike FATA na kubikuser posted image


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:17:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ja, si lena, zelo.


Hvala. Prav, lena sem.


< Sporočilo je popravil decembrka -- 8.8.2009 10:20:05 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:21:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ga. Novakova

Big mama, mislim, da se imaš čudovito in imam občutek, da uživaš. Veš, pri nas je seveda malo drugače, ker imava samo enega otroka.
6:00 - z možem vstaneva, v miru pozajtrkujeva, se pogovarjava
7:00 - približno takrat gre mož od doma v službo, jaz začnem zbujati sina in nekje do
8:00 - ga pripeljem v vrtec. Okrog
9:00 - grem vsako jutro tečt nekaj km, 1x na teden grem na organizirano razgibavanje. Malo po
10:00 - sem doma in pričnem s pospravljanjem. Nato grem okrog
11:00 - v trgovino, na pošto, v banko, kar je pač potrebno in sem ob
12:00 - v vrtcu, da poberem sina, kosilo imajo pol ure pred poldnevom. Vsaj do
13:00 - se potem sprehajava po zelenicah in igrava na igrišču, če je slabo vreme, greva v knjižnico. Ob
14:00 - gre moj sin počivat, jaz imam takrat nekaj časa zase, predvsem za kopalnico, meditacijo ali hobi. Približno ob
15:00 - pomalicava, nato gledava televizijo, bereva, greva kam na obisk, on se morda igra, pač prosti čas nekje do
17:00 - ko sin nadaljuje s prejšnjim početjem, jaz pa začnem kuhati. Končam pred
18:00 - ko pride moj mož domov iz službe. Pojemo, nakar gremo obvezno na sprehod, v primeru slabega vremena gremo na tortico v slaščičarno, na obisk k sorodnikom, raznorazne aktivnosti najmanj do
20:00 - ko ponavadi pridemo domov, nakar sledi večerna rutina za sina, to je preoblačenje, umivanje, pred-spalni ritual, ob
21:00 - pa sin spi, midva z možem pa si vzameva čas zase, za pogovor o preteklem in prihodnjem dnevu, za načrte, sanje, izzive, misli, željem čustva in seveda tudi za seks. Ni določene ure, kdaj zaspiva.

Ker ima mož proste vikende in praznike v službi, so dnevi takrat bistveno drugačni, prav tako pa imava stanovanje, ne hiše z vrtom, zato nimava dela okrog hiše in morda z živalmi. Sobote so večinoma dnevi za izlete po Sloveniji, ob nedeljah pa je najin sin v varstvu pri starih starših, popoldan. Kosilo tam pojemo skupaj, potem pa je nedeljsko popoldne najino.



No, sem sla prebrat se nazaj user posted image .

Fino, da v tem uzivas in da si se nasla.

....samo za sebe ne vidim nobene potrebe, da ostanem doma, zato da v miru popijem kavo, pospravim in grem v trgovino ali na posto?

No ja, vsak po svoje. Zenkrat imam hb dovolj energije, da se to opravi "za usput" user posted image .

(odgovor članu ga. Novakova)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:21:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ja, si lena, zelo.


Hvala. Prav, lena sem.



Prosim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:23:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja

Ugotavljam, da je bilo zenski v pradavnini lepse, kot sodobni slovenski zaposleni mami user posted image


Neeeeeeeeeeeeeee.
Meni je full lepo zdaj, z vso tehniko in ko je mogoce stvari, za katere je bilo vcasih potrebno full casa in fizicne energije, opraviti za pis of kejk in ostane cas za tolikooooooo drugih stvari, ki me veselijo. No, glih kar koncujem eno perlico user posted image .

(odgovor članu Pika Zoja)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Samo mama, žena in gospodinja
8.8.2009 10:24:42   
kofetarica
Doma je veliko več dela kot v službi, sploh če imaš službo v kateri si pol ali več delovnega časa na forumih.
Meni pa to ne gre v glavo, da nekatere ni sram zabijati čas med službo, pa zato še prejemati dobro plačo.
Pa kljub vsemu jamrate in udrihate čez državo.
Naj se vsak uzre vase, pa pometa pred svojim pragom.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?