|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
2.10.2009 13:10:54   
Netta
Bi bila pa tudi jest zlo vesela, če bi katera, ki je že mamica mal napisala kaj od kozmetike vse se potrebuje in kaj ne.

na začetku se potrebovala le:
- trdo otroško milo
- mandljevo olje
- mazilo za ritko
- fiziološko raztopino ali alkohol za čiščenje popka (ne vem katero od teh dveh stvari propagirajo na vaši MŠ..)
- pozimi: kremo za mraz in veter, kadar sem otroka peljala na sprehod
- ribodermin  (tega priporočajo v PO porodnišnici)
- debele palčke za čiščenje popka

hmmm...mislim da je to to!user posted image

< Sporočilo je popravil **mirjam** -- 2.10.2009 13:11:49 >

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
2.10.2009 13:34:02   
ShopGirl
natasa28, prepozno bo samo če rodiš prej user posted image  ma, meni se gre samo za to, da grem čim prej, dokler sem še dokaj okretna. Ker potem, ko bomo mele pa že res VELIKE trebuhe, ti tut sedet ne paše - men je že zdej muka, ko sedim za računalnikom in me rebra tiščijo, pa pol komi vstanem ker se zasedim user posted image

Kako pa zgleda igralni center? Nisem še slišala...mogoče jst tut to rabim, dejte mal napisat o tem. Pa kdaj ga začne otroček uporabljat? Jst mam namen kupit Tatamia od PP (počivalnik, gugalnik, stolček za hranjenje - 3 v 1), pa mi je zadnjič moj fant rekel: zakaj pa dojenček rabi počivalnik, sej itak skos počiva (spi)? user posted image user posted image user posted image  MOŠKI.

blondy, super da uživaš - važno da mi vemo da si OK. Ne otekaš več, ane? ...bolniška dela čudeže user posted image

nivea - sej če upoštevaš vikende, greš samo še parkrat v službo user posted image  zdrži še malo.

taipai - ja, res si kr malo zmeden...sej bereš o tem, pa poslušaš od drugih, sam ko si pa sam na tem te pa vseeno stisne. Kr iščeš potrditev da ti nekdo reče : Ja, vse je OK, to je normalno. Pa se mi zdi prav, da nas skrbi - konc koncev bi blo res čudn če nas ne bi. Posteljico pa imam tudi jaz spredaj, sem zvedla včeraj, tako da to najbrž ni vzrok, da ne bi čutila brc tok pogosto. Najbrž je samo manj živahna? Doma se uleži na hrbet in opazuj bušija (to jst delam)...pričakuj rokenrol user posted image

mirjam, zgleda je bil včeri dan za krče in otrdevanje trebuha...full user posted image  nas je melo težave, vsaj po postih sodeč. Dobr da magnezij pomaga...
Men so tut druge mamice rekle, da so jim na začetku rekli naj up. samo trdo milo - ampak men je to tko old school user posted image  
bepanthen bom sigurno kupila...pa še kaj od Niveeuser posted image  ne morm iz svoje kože, he he.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
2.10.2009 13:37:04   
ShopGirl
a je mandljevo olje uporabno tudi za temence? Pozabila sem kaj se že up. za temence....
Za popek bom mela pa fiziološko raztopino, alkohol se mi zdi preagresiven.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
2.10.2009 14:52:08   
tintara
No, zdaj ko pa nimam časa brat, je pa ful napisano.

Torej zaenkrat samo poročilo s pregleda: mi je zmerila otroka in mu ocenila težo 1660 g!!! No, pomoje je kje mal zgrešla, sem preverila za 30 teden in naj bi bil okoli 1400g. Ma ne vem, enkrat se mi zdi je bolj majhen, zdaj je pa kao mal večji. Ko sem gledala na UZ, se ji vedno izpisovalo 30 ali 31 teden, sam enkrat pa 27. Nimam pojma kaj je takrat merila, sem mislila, da trebuh, sam potem ne bi take teže dobila pomoje. V glavnem, pravi da je ravno prav velik. To je to. Očitno ga moja driska ni pšreveč motila.user posted image

Fajn, ker se še naprej nadaljuje. Mislim, dva dni je bilo stanje že skoraj normalno, danes je pa spet slabše, tako da sem do zdaj naštela že 6 obiskov WCja. Za popiz....

Pa je seveda spet petek in moram vikend pregurat, potem pa v pon spet k zdravniku, če ne bo bolje. Služba, kaj je že to? Ma, za znoret, no.

To je tolk, da se loh mal sekiram, se mi zdi.

Nič, pokomentiram vas drugič, letim po otroka. Čauči, T

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
2.10.2009 15:25:49   
blondy_81
Ja boga tintara. A pa si sigurna, da je driska zarad golaža, ker zdej je pa to že mal predolgo. Prav nič ti ne zavidam. Sem pa vesela, da je z user posted image vse v redu kljub tvojim težavam.

Moja user posted image je pa zdele čist divja. Se vidi, da sem šla mal počivat in ima tak rokenrol v trebuhu, da mi ga kar prestavlja user posted image user posted image

ShopGirl noge mi pa nič več ne zatekajo. Samo bom kar rekla G naj mi da potrdilo za bolniško še za naprej. Ker v službi, bi mi po 8 urah sigurno noge močno zatekle. Že v nedeljo, ko sem sedela na eni prireditvi 2 uri in pol so mi zatekle. Kaj bi blo šele po 8 urah. In na šihtu smo se včeraj tud že poslovili.

Ninča in Araz tudi meni po koledarju pride, da sem v 31. tednu, G bi mi pa napisala, da sem v 30. tednu, tako da še sama ne vem kaj je prav user posted image

Komaj čakam ponedeljek, da spet vidim mojo user posted image na UZ. Upam, da bo vse ok. Do sedaj je blo. Moram pa mal vprašat kolk je velika in težka, ker mi nikol ne pove tega. Glede na to, da imam ogromen trebuh, more bit kr fejst babnca notr user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
2.10.2009 15:33:26   
summmer725
Evo me sem od zobozdravnika. Tintara vaš user posted image  je orenk. No tud naš je težek 1500g. Ma ta statistika, kaj pa vem. Mi je kolegica govorila (rodila je lani decembra) da je njena punčka 1.10. tehtala 2010g in so ji vsi govoril kok bo težek ta otrok. No, ko se je pa rodila je pa imela 3100g, no tam nek in ni bla tok težka, tko da. .. Važn da si ti pa otok zdrava.
Kozmetika neki sem na Niveo (vzorčke tud jaz čakam), Bubchen pa niti ne poznam.
Shopgirl igralni center je tista blazina z unim mostom, kjer so igračke gor. Ja, tud mene mika Tatamia. Haha tele izjave naših moških so res hude, sem mislila  da je samo moj tak ( s takimi čudnimi komentarji).

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
2.10.2009 16:39:39   
ammam
Uf, jaz že komaj sedim za računalnikom. Prav tišči me v rebra, zato sem najrajši pokonci ali pa v ležečem položaju. Ponavadi sem spala na trebuhu in zdaj...samo na levem boku kao. user posted image Pa še kolk in prepona me bolita, tud materinska blazina mi je že odveč.
Mi je pa tako fajn, ko me brca, tudi če me kdaj celo malce zaboli pri tem. Komaj že čakam našo bučko, da pride ven. Še dva meseca in pol.

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
2.10.2009 16:46:10   
ammam
Aja, shopgirl, mandljevo olje je super zoper temence. Čeprav moram jaz povedati, da jih moje punce niso nikdar imele. Pa mi je patronažna enkrat povedala zakaj niso imele teh težav. Jaz sem jim glavico po kopanju vedno narahlo in nežno podrgnila z brisačko, ne samo pivnala in tudi nikoli nisem in tudi ne nameravam pogosto uporabljat šamponov in mil, ker mi je to nepotrebno. Saj dojenček ne dela v rudniku. Kožo imamo ustvarjeno tako, da se sama obnavlja in ustvarja varovalni plašč, mi pa ga z vsemi temi žajfami samo odvzamemo in nato umetno s kremamo nadomeščamo.
Jaz sem imela vedno mandljevo olje iz lekarne doma, tudi sedaj sem ga že kupila. Krasen je za masažo tako nosečniškega trebuščka, presredka in še dojenčka.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
2.10.2009 17:10:23   
ShopGirl
tintara user posted image  super za otročka - madoniš, tale Vane bo pa fejst fant user posted image  
kar pa se tiče tvoje driske - the saga continuesuser posted image  groza! a si dala kri&urin dons?

blondy, itak - kar doma bodi, zakaj bi otekala po nepotrebnem...enako je blo pr men. Zdej se lahko vsaj v miru posvetiš nosečnosti in pripravam na otročka user posted image

summmmer, sem brala da je velik dejavnikov ki vplivajo na rast in težo ploda, tut od posteljice je odvisno kok je še funkcionalna v pozni nosečnosti. Drugač pa, otrok baje takoj po rojstvu zgubi celo do 1kg teže! Jo pa že v enem mesecu lahko nadoknadi user posted image  
A to je igralni center - ok user posted image  že vem kako to zgleda, sem že razmišljala o nakupuuser posted image  Tatamia je mamljiv ane? Cena je pa - uh...jst pravim, da je mal dražji ker je 3 v 1 user posted image  Kako pa ti opravičuješ nakup? Mejbi mi daš kakšno boljše opravičilo...user posted image  Izjave so pa - mislm...najprej ga čukasto gledam pol se pa itak skupi smejeva. Včeri je komentiral, da ima tamala že zdej več oblačil kot on, da tisti pajacki za spanje (z nogicami) niti niso potrebni, ker lahko spi v dveh bodijih (no sem mu pol razložila da ni čist tko), da dojenček ne zna uravnavat svoje telesne temp. mi pa po moje ne verjame čist - ker me vsakič nejeverno gleda user posted image  V glavnem, dobr da bomo 14 dni po porodu skupi doma, da se mal navadi na to ubogo bitje, ker drugač si ju ne bom upala pustit sama user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
2.10.2009 17:16:50   
blondy_81
A vam pri vsakem pregledu G pove, koliko je otrok velik in težak? Meni nikoli user posted image Bom v ponedeljek prav vprašala.
Dons bi pa samo jedla. Sem nardila palačinke za kosilo in sta 2 še ostali in sem ju sedaj pojedla, pa me prav fajn tišči v želodcu in mi je žal user posted image . Upam, da bo kmalu minilo. Ne vem kako nej se dam, da bo boljše user posted image Matr, a morm res vse pojest user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
2.10.2009 17:16:54   
ShopGirl
Hvala ammam user posted image  Si bom nabavila mandljevo olje. Drugač jst tut ne mislm pretiravat s kozmetiko. Bepanthen in od nivee za vneto ritko, čistilni robčki, kakšno kapljico olja za kopanje bom dala v banjico, če bo mela pa bolj suho kožo jo bom pa namazala s kremo. Aha - pa za ven sem mislila met od Nivee tisto proti vetru in mrazu... Šampona pa na začetku sploh ne mislm uporabljat - mogoče občasno user posted image

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
2.10.2009 17:25:30   
ShopGirl
Ne blondy, men moja G ne pove vsakič njenih mer. Sploh ne vem kdaj mi je nazadnje povedala kok je velika user posted image  Ponavad jo kr jst vprašam, medtem ko dela UZ. Včasih je bolj redkobesedna in takrat jo izkoristim za vprašanja, kaj čva bit tam v tišini...morm jo ponucat tistih 1x/mesec user posted image
Veš kaj jst jem? Sladko kisle bonbone vezalke (široke) - NJAMI, čeprav palačinke se tut dobr slišjo...mmmm... Zdej bom pa pico spekla (mi je včeri super uspela in hoče dragi ponovitevuser posted image user posted image men pa tut ne bo težko papat zraven).

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
2.10.2009 17:29:44   
blondy_81
Men zadnje čase mal preveč sladko paše. Pa kr čokolado bi jedla, pa piškote...no dons pa sem se palačink najedla. Men so pa rekli, da ne smem nič slanega jest, pa tud kakšnih pic in podobnega mastnega ne user posted image user posted image user posted image Čeprav se mal pregrešim zdej, ker ne zatekam več. Skušam pa čim manj slano ali neslano jest.
Res pa ne vem kako nej se prisilim, da ne bi iskala sladkarij user posted image user posted image

A ni dons dan za lenarjenje? Men se nč ne da. Dopoldan sem bla pridna in sem celo bajto pospravla in skuhala, zdej pa ne mislim čist nč več narest user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
2.10.2009 19:16:48   
*Mojca*
Čer!

No evo, mi smo iz 3D-ja in bilo je fenomenalno. Imamo en kup slikic, user posted image pa je take fore delal da smo pokali od smeha. Spol ostaja skrivnost user posted image Velikost ustreza PDPju po ZM, sem se pa danes dokončno zmenila za CR. Je vseeno premalo časa med obema porodoma. Mi je pa zanimivo to, da je bil baby zadnjič obrnjen z glavo navzdol, zdaj pa ima glavo nekje pod joški user posted image

Kozmetika: prvič sem imela Nivea baby trdo milo in Nivea baby olje za telo. Temenc nismo nikoli imeli, zato tud mandjljevega olja nisem imela. Ritko sem mazala z navadnim hladilnim mazilom, ki se dobi v lekarni. Aja pa še Ribodermin sem imela za obrazek. Mi je tolk lepo dišal, da sem ga mogla nabavt user posted image Popija pa sem čistila s fiziološko raztopino. Imam pa zdaj Bubchen traum bad in to toooollllkkkkk lepo diši...res. Priporočam za pol, ko se trdega mila ne uporablja več.

Toliko za enkrat. Veš pa kasneje, ko tavelik razbojnik zaspi.

papa

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
2.10.2009 20:01:17   
tulpika

ja tale nespečnost je pa res nekaj boljšega...z levega na desni bok pa spet nazaj, pa pol mal mojga brcam k noge tja k njemu stegujem, pol vmes wc, pa štejem ovce (ne vem kdo se je spomnu, da to pomaga), pol tamau brca pa ga božam nazaj (mal se igrava)....ja no..če pogledam te neprespane noči...pa sej ni tolk slabo...lahko bi bilo še huje user posted image .

mi smo tudi že dobili paketek za odvzem popokvnične krvi. v bistvu ga sploh še nisem pogledala kaj vse vsebuje...si bom med vikendom vzela čas.

jutri bo soseda narisala miška do konca v sobici..če mi rata poslikam pa vam pokažem male poslikavice.

danes sem šla po injekcijo, ker sem negativka...nič me ni bolelo, je pa res, da je babica to zelooo nežno naredila in čisto počasi dajala tisto tekočino v ritko user posted image . mali je obrnjen z glavo dol ampak obratno...gleda me v hrbet user posted image . je pa rekla, da ima še dovolj prostora in časa da se spet obrne nazaj. Nasledjič 3.11.2009, ko imam kontrolo ga bo pa zmerila.

nivea jaz tudi odštevam dneve v službi do 20.10. Sej full rada hodim v službo ampak sem res malo bolj utrujena čez dan, pa vsi neki hočejo od mene, pa uvajam novo, pospravljam službene emaile, moje predale, zapiske ipd...kar enega dela....ampak bo sedlo, ko mi 21.10. ne bo treba v službo user posted image

tintara tole tvoje stanje je pa že kar resno zaskrbljujoče s to drisko. Upam, da se ti med vikendom umiri stanje. v ponedeljek pa hitr k zdravniku.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
2.10.2009 23:28:14   
Zvezdica
Pozdravljene,

rada bi povedala da PODARIM nosečniške hlače h&m št 42, športne, 1 majčko s kratkimi rokavi modro LA VIE, 1 dolgi rokav majčko za dojenje GAP črno M št, 1 belo majčko s kratkimi rokavi isabela oliver in eno popolnoma novo majčko belo od gapa za dojenje, je bela in št. M. imam tudi dogo parko - puhovko - bundo od hm št 42 oz 44, črne barve, to pa prodam.

Lepo nosečnost in še lepše dojenčke

sem iz LJ, pošljem pa tudi po pošti.

Pišite na ZS.

i belive i can fly....

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
3.10.2009 15:55:58   
ShopGirl
Živjo user posted image

našla sem uporabno spletno stran: http://www.babybook.si/
gor je precej koristnih nasvetov za nas, nosečke.

Lepo soboto še naprej!

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
3.10.2009 16:46:14   
BeeBee
Zivjo punce. user posted image

Nisem dobre volje. Malo prej sem bila na pregledu ker moje pikice nisem nič čutila.. naredili so mi UZ in srčka smo poslušali ampak ima mala zelo počasen utrip, že kr prepočasnega in zdaj moram do 6ih počakat,da bomo še 1× poslušali srčka in če bo enako dobim umetne popadke ali pa mi kar carski rez naredijo,da bo šlo hitreje.

Zdaj vam povem,da niti jokat ne morem. Sedim in gledam skozi okno.. Božam se po trebuščku in prosim pikico naj se neka hecat z mamico user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
3.10.2009 16:52:51   
taraji
joj bee bee
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image celo floto zate, da bo vse v redu.

Drži se punca in tvoja bebica

La vita e bella

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
3.10.2009 16:57:06   
*nivea
BeeBee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo vse v najlepšem redu s tabo in s tvojo hčerkico

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
3.10.2009 17:00:29   
*nivea
smo meli trgatev, pol sem počivala, sedaj pa grem malo migat s sesalcemuser posted image

sem pa danes izvedela, da je žena od mojega bratranca noseča in da naša mala dobi maja bratranca ali sestričnouser posted image

aja, vzorčke od nivee sem dobila, baby šampon, pa nalepko otrok v avtu.. za ritko kremo pa nisem, pa nevem, če nisem naročila al še niso poslali.. sem pa za vsak slučaj še enkrat naročila na naslov od user posted image

mejte se in uživajte

BeeBee drži se user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil *nivea -- 3.10.2009 17:02:53 >

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
3.10.2009 17:00:35   
araz
BeeBee tudi jaz bom molila za vaju.  Pa en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vama pošiljam za srečo.

Drži se!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
3.10.2009 17:01:17   
summmer725
BeeBee user posted image user posted image user posted image user posted image  . Boš vidla da bo vse ok. Držim pesti zate in za tvojo punčko!!!!!!!!!!!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
3.10.2009 17:48:56   
*Mojca*
BeeBee tudi jaz mislim nate in držim pesti, da bo vse ok! Drži se punca! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
3.10.2009 17:49:41   
Zibka
BeeBee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsi bomo stiskali pesti za vaju! Poskušaj misliti samo pozitivne misli...

Imam pa eno vprašanje:
ker bom za našega user posted image imela kar svojo posteljico, jo želim pobarvati- ali katera ve kakšno barvo moram (ali ne smem) uporabiti?
Prosim za nasvete...

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Vse, česar nisi vedela o spinalni anesteziji
Bolečino med porodom lahko učinkovito ublažimo ali popolnoma odstranimo z regionalno anestezijo, hkrati pa še vedno omog...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?