|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 9:57:58   
3x mami
danes sem bolj pozna...

jekica, cestitke! user posted image user posted image user posted image mirno nosecnost ti zelim user posted image in obilo crkljanja cez nekaj mesecev user posted image

missD, poslusaj nasvete in lezi. zdaj je res se prezgodaj, da bi mala2 prisla ven. varianta wc-kavc-postelja, pa naj ti dragi do tja pripelje se racunalnik, da bos imela cas za brskanje. sem ze brala primere, ko so imele cisto kratek mv, ampak so s strogim lezanjem drzale potem skoraj do konca.

caroline1, v katerem tednu pa bos takrat oz do katerega tedna ti je tvoj ginekolog rekel, da zdrzi?

oblacenje v vozicku. uh, ste me kar zmedle. Najki, ne, ni svicala, ampak tako sem jo oblacila najbolj mrzle dneve pozimi. in moras racunat tudi to, da so stvari verjetno tanjse od teh, kot si jih predstavljas. pajac je bil iz takega debelega kot flisa. vreca za vozicek tudi ni taka, kot se zdaj prodaja - ni tolik za gretje kot za zascito pred vetrom (je zelo tanka in nepodlozena). moj vozicek je odltimer (prvi uporabnik je v njem sedel pred vec kot 15leti) in je cisto preprost. poleze se do ravnega, zgoraj se stvar zapre (da ne piha skozi) z eno tako steho-pokrivalom, pri nogah pa se isto zapre z eno tako kot vreco, ki se zapne na vozicek. tako da je noter kot zaprta hisica, ce poenostavim. dovolj prostora za miganje in za zracenje, ce je treba. je pa fajn, ker nic ne prepiha skozi.

ocetovski. tako kot ste ze pisale, porabi se lahko do otrokoveg 6. meseca s tem, da ga je potrebno najaviti 30dni pred nastopom. ce bo nastopil takoj po rojstvu, pomeni, da delodajalca zdaj obvesti, kdaj priblizno bi sel, ko se rodi, pa takoj stvar prijavi.

Pokora, to pa je plan user posted image ob takih vedno dobim obcutek, da sem grozen zapeckar...

tus v PO. ja, tole okoli joka je res naporno, sam je pa tudi treba hodit. in isto casa porabis skoraj, ce gres na wc al pa v tus. tistih par minutk ti pa ze kaka cimra lahko posteljico malo pogunca. za tusiranje in to pa sem vedno hodila po podoju, ko sem bila mirna, da bo vsaj pol ure ali vec mir.

sasadejan, to so vaje za misice medenicnega dna. fajn je, da se krepijo, ker so po porodu bolj mlahave in s tem mal pomagas, da se vrnejo v zacetno stanje. pa baje tudi potem pri sexu vcasih prav pridejo... user posted image vaja je taka, da stisnes tiste misice, kot da bi hotela zadrzat lulanje. ampak pri tem ne smes pokrcit misic trebuha al pa nog. koliko imas mocne misice, lahko preveris ko gres na wc (ampak to zelo zelo poredko delaj oz rajsi ne - sam da na zacetku pogruntas, katere misice so ti) in probas prekinit curek. vaje delas tako, da delas vec manjsih stisov, potem kakega dolgega (da cimvec drzis), pa spet kratke. skratka, mesano, cimvec in cimbolj pogosto.
pa cimprej se pozdravi! user posted image

tinaaleks, drzi se, da ti hitro mine! user posted image


(odgovor članu born*to*be*wild)
Neposredna povezava do sporočila: 4776
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:01:16   
emibu
nosečke,če vas zanimajo rabljene oblekice za 1 eur po kom. mi pišite na ZS lahko pošljem tudi slikice.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4777
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:07:11   
Pokora
Pecan nut tart:

user posted image
Dober tek punce :-)
Sem malo pobrskala po stricu guglu in ugotovila da lahko namesto tega koruznega sirupa sama skuham sladkorni sirup (sladkor in voda, kuhaš da se zgosti v sirup) Moja sestrična je naredila te tarte z navadnimi orehi, ampak po mojem se da kje kupiti tudi te ameriške orehe (pecan). Zdaj vse vem, samo še recept mi mora poslati :-)

Tinaaleks, jaz sem pa mami v ponedeljek kar naročila naj mi skuha filane paprike. Upam da ji bo danes uspelo in da mi jih dostavi. So se tudi meni prav zaluštale.

Sasadejan, sem že napisala kako se delajo kegljeve vaje, pa je 3x mami lepše napisala, tako da kar njene nasvete ubogaj.

3x mami, saj pravim da smo mi zelo nemirnega duha. Zdaj ko gledam nazaj kje vse je že bil moj mladiček (pri 6m na prvi daljši poti, z letalom v Barceloni, potem so pa sledile veliko bolj oddaljene destinacije), si rečem uh, dobra sva blauser posted image  Sam mi2 z možem zelo nekomplicirava in se vse da. Aja, pa vedno potujemo v lastni režiji - kupimo letalske karte, potem pa znajdi se :-)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4778
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:09:22   
caroline1
Jekica- čestitke pa veliko sreče

3xmami- po materinski knjižici sem danes 31 5/7. V resnici teden manj...otrok večji za tri tedne... veš ne vem user posted image  očitno po 34 bi se že dalo kaj zmenit! Sicer so pa meni že zadnjič rekle, da ni neke panike, pa sem bila 28 pa še malo...sploh pa ker je detece že veliko! Je pa seveda boljše, če ostane!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4779
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:11:54   
3x mami
joj, Pokora, ne delaj gusta s takimi slikami... njami!

midva tudi poskusava hodit na izlete, otrokom cimvec pokazat, sam zaenkrat po sloveniji oz malo cez. se mi zdi, da so se premajhni za dolge poti - saj bi ze slo, sam koliko res oni odnesejo od tega, pa ne vem. imava pa pripravljen listek z lokacijami, ki bi jih radi vidli, enkrat user posted image


punce, eno prosnjo imam. a katera od vas ima kaj spar lego nalepk, ki jih ne rabi? mi jih zbiramo in ce so kateri odvec, se zelo zelo toplo priporocam. mala2 sta velika porabnika lego kock in je kar nekaj stvari, ki bi jih tako nabavila. res, se priporocam!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4780
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:26:07   
filisa
jekica - full sem vesela zate user posted image


Danes sem se pa naspala!. Jaz HB ponoči ne hodim pogosto na WC - v povprečju le 1-2x.


Keglovih vaj (še) ne delam - bi jih pa mogla, saj se mi zdi, da mi, ko se že polulam še vedno kakšna kapljica ven priteče user posted image . Verjetno bi te vaje kaj pomagale...


smarnca - NKD trgovine so tud na Štajerskem; v MB, in SB zagotovo.


očetovski dopust vsaj na mojem CSD lahko prijaviš še isti dan, ko ga želiš koristit, le delodajalca moraš obvestit kak mesec prej, kdaj približno ga boš koristil. Seveda pa je pametno, da si kak teden ali dva prej zrihtaš od delodajalca podatke o zadnjih 12 plačah.


Glede lulanja in tuširanja po porodu - a sem preveč egoistična, če si mislim, da za to pa si že moraš čas vzet ( pa čeprav mogoče samo 3 minute) in da bo user posted image  že počakal ?!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4781
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:31:41   
zinchy
jekica čestitke! želim ti lepo in mirno nosečnost!user posted image user posted image

evo,da se vam še jest malo javim...dohajam vas itak neuser posted image
Evo mene iz pregleda vse je vredu..končno sem si popravla želez user posted image ampak bom še naprej jemala tablete...Naslednji vikend se grem z mojim malo razvajat v terme Laško.user posted image Ginekolog mi je rekel naj kar grem dokler sva se sama z možem,priporočal mi je plavalne tampone nej si jih menjam na 2 ure. Tako,da komej čakam malo razvajanja v dvoje.
Sploh ne morem vrjeti,da se nam veseli dan kar hitro bližauser posted image Jest že komaj čakam,da vidim mojega piška majhnega user posted image

lep dan se naprej

_____________________________

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4782
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:35:41   
Pokora
 
user posted image

user posted image

user posted image

Evo to je pa moj mali bali na Baliju pri dveh letih :-)
3x mami, meni se pa zdi da otrok fuul odnese od takega potovanja. Ful mi je zanimivo kaj vse se mali še spomne takole iz potovanj. Reči ki sem jih jaz že zdavnaj pozabila in moram prav pomozgati da se spomnim. Sej dolgoročno se ne bo spomnil prav veliko, mu pa vse skupaj sigurno da neko širino. So pa tudi izleti po Slo zakon in mi probamo izkoristiti vsak prost trenutek, da si ogledamo to prelepo Slovenijo!

Kar se pa Šparovih nalepkic tiče, jih boš pa po mojem to rundo težko dobila, ker majo res tako mikavne izdelke, da jih vsi nabiramo :-)

Filisa, kar se mene tiče nisi preveč egoistična. Jaz tudi mislim da je treba osnovne potrebe opravlajti nemoteno, kljub otroku. Sej če greš lulat, ga že ne bo pobralo v tistih treh minutkah, kolikor jih rabiš. Je pa res da ravno takrat vedno začnejo jokat :-)

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4783
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 10:44:31   
3x mami
Filisa, saj ni egoizem, rabis tudi tiste minute zase. sam ko smo po navadi tako zivcne, da se hocemo cimprej vrnit, pa pod tusem vleces na uho, ce tvoj joka al sosedov. in ce je tvoj, bi v trenutku zletel nazaj...

Pokora, ja, tudi okoli mene vsi zbirajo, zato sem si rekla, da probam se tukaj user posted image
zlo lusne slikice! ja, oni si zapomnijo stvari, ki jih mi ze zdavnaj pozabijo. in take detajle po dolgem casu povlecejo ven, da res ne ves, kje jih hranijo. mi bomo dali se tega malega pod streho, potem pa bomo zaceli kaj vec migat okoli, upam. pa ne mesta in guzva, ampak bolj narava. aja, in legoland, obvezno user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4784
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 11:00:33   
anju
Pokora glej da objaviš tudi recepr, ne ga sruser posted image  samo s slikcami. nezaslišano! (user posted image )
samo naši orehi so bolj aromatični, no, meni boljši kot ti ameriški.
super ste da greste takouser posted image

caroline sem mislila, da se samo tako pridno učiš user posted image  kr js že še kaj rečem, samo zoknov pa ne maram, sploh pa ne njegovihuser posted image  a ste, ko smo že pr zoknih, pomislile, da črno perilo najbolj smrdi zarad (ajde) zoknovuser posted image

3x mami kako je na počitnicah?
meni je včeri kr zavrelo ob mamini izjavi "kaj pa js, k sm bla sama z dojenčkom in noseča hodila v Koper z avtobusom delat vsak dan?!" halo, hodila je delat sama (s trebuhom) peljala se je z avtobusom, dojenčka (brata) pa je mende moj oče pazu, kaj? "kako sama, a moža nisi imela?" sem jo vprašala. "sama, brez mame" reče. jao, sej nisem nadaljevala, za ljubi mir ne, ma čisti mi ne, skuha odkar ve da sem noseča, pa še to bolj zaradi tega ker je obsedena s tem da futra ljudi, ok, sej sem hvaležna, da ne boste mislile, tudi paše mi da mi ni treba kuhat ob 16h ampak se ttakrat že najem, samo dostikrat sem žal očitkov najbolj sita. no, tako mi je blo da bi rekla, da je imela vsaj mir in svojo voljo, ma sem bla raj tiho. na, pa sem se spucala:)

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4785
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 11:42:17   
3x mami
anju, mala2 sta cisto navdusena, jima bo prav fino. mene pa moji rajsi pustijo pri miru, kar mi je tudi v redu.

mah s temi starsi je kriz. izjava tvoje tasce je bila prav cvetka. no, ena taka moje mame (pa jih stalno dodaja nove...). po prvem porodu, na prvem obisku, sem pac opisala svoj porod (dolg in naporen). in na koncu ona: "no, zdaj vsaj ves, kaj pomeni rodit, ne pa kot tiste, ki stvar resijo v par urah. jaz sem tudi dolgo rojevala"... meni se je ta izjava zdela cisto mimo... pri nas je drugace pocilo ze kar nekaj let nazaj. ze od vedno smo bolj na hladnih odnosih, nekje od moje prve nosecnosti (pa ne zaradi otrok samih) naprej pa, manj se vidimo in slisimo, boljse sem. sta mi kot crna luknja dobre volje in energije. na zacetku sem se upala in se trudila, sam se mi ne da vec. imata svoj svet, svoje rutine in ce ti pades noter, v redu, drugace se ne premaknejo za milimeter. okoli otrok in okoli vsega drugega. pri tastih smo ziveli pol leta - ko smo si urejali stanovanje. tam je pa tast tezki kaliber in smo na koncu ze tezko vsi sedeli za eno mizo za kosilo. tako da smo se odlocili, da smo rajsi na kreditih, ampak na svojem, kot pa da bi zivce kurili z njimi. pa ceprav se mi zdi na trenutke vse skupaj za malo... sploh ker bi lahko pri enih in pri drugih starsih tako poceni prisli skozi, da bi si zrihtali svoje stanovanje v hisi, da se mi kar milo stori, ko pomislim na to. tasca je pa tak tip cloveka, da vedno poskusa drugim ustreci. tudi ce kaj pokomentira, na koncu se da zmenit, v glavnem.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4786
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 11:47:21   
Roberta69
Pokora, kok luštzne slikice - mi2 z user posted image imava malo deljeno mnenje (pri nekaterih) zadevah glede potovanj v daljne kraje in sva se zaenkrat nekako odločila, da bomo potovali bolj, ko bodo otroci strai kakšnih 10 let, do takrat pa občudovali našo lepo SLo in bližnje dežele... lahko nas p akaj piči user posted image .


Sem videla Moon Kiss marelo - mi jo imamo in bi še 100x kupila ta voziček (če bi prej vedela, da je tako fajn, bi jo kupila že prej, takoj ko je sin začel sedeti in po avtu ne bi tovorila našega gromozanskega vozička).


Dane sem bolj leteča...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4787
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 12:23:49   
katis
MissD, kar malo se umiri in izpreži.user posted image Bo za vse tri bolje. Počivat! Nič ni bolj nujnega.

anju, tako je - na voziček Mila v BC lupinica MC ne gre gor, ker imajo ta voziček od BebeConfort. Jaz bi  kupila Mila MaxiCosi direkt iz Nemčije, ker bi najraje imela lupinico od MC. So pa frajerji v BC (sicer uvozniki za MaxiCosi), ker so BebeConfort uvozili, Maxicosijevega skoraj identičnega vozička pa ne bojo imeli. Od BebeConfort so sicer lepše barve, a vseeno imam rajši MC lupinco. Tale Cybex je tud lušten, sam jaz pa košaro že imam, tak da ...

Caroline1, pojma nimam glede obračuna bolniške za v porodniško. Sej moram poslat našim v računovodstvo, da mi izpolnijo. Sporočim,ko izvem.

Javna stranišča - vedno si obložim s papirjem. Še najbolj higienično se mi zdi. In seveda čim manj dotikat česarkoli.

Maternični vrat - jaz imam prej obraten problem, ker ga imam ful. V prvi nosečnosti skoz okol 5cm, tokrat pa kar 6,7cm. In že v prvo so mi moral trikrat gel dajat, da se je začel tanjšat, preden sem lahko dobila umetne popadke.

Ojoj Pokora, si mogla slikco nalimat user posted image . Mi ne paše ravno veliko sladkega, sam tole pa fenomenalno izgleda. Če dobiš recept, bi se pa jaz tudi priporočala! In kake luštne slikice - Pa ful ste fajni, ko tako na easy potujete okol. Mi smo bolj zajci glede tega. V kamp smo se z malimsicer spravli, ker sama najbolj v kampih uživam. Izleti so pa bolj slovenski.

čas za WC/tuš po porodu - jaz sem rodila v CE porodnišnici. Včasih smo se s cimro izmenjale, če pa slučajno ni šlo, si pa lahko malega peljal k sestram in so ga one tačas čuvale. Brez problema. Ker mamica se mora tudi uredit in poštimat. Tako da to ni noben egoizem, to je osnovna nuja, da potem sploh lahko malčke naprej rihtamo, kajne?

Ja mame al pa tašče. Vedno se najde kdo, pr meni je moja mami bolj problematična. Mi zaenkrat živimo še v kletnem stanovanju hiše mojih staršev, ampak parcelo za na svoje sva pa že kupilauser posted image . Zdaj šparamo za zagon, pol še mal krediti in upam, da nekje v 5ih letih v svoji bajti. user posted image Aleluja.

_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4788
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 12:30:58   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Porodniška- vse tiste, ki ste na bolniški...zadnjič mi je naša "tajnica" rekla, da se bolniška ne šteje v osnovo za izračun porodniške, in da mora vse moje bolniške preračunat v redne plače kot če bi delala in ta znesek gre v osnovo!!! A mislte, da delodajalci različno plačujejo prispevke? Ali zakaj je temu tako? Mislim, meni je to blazno všeč...ampak prvič slišim!



Tudi jaz prvič slišim za to...Jaz sem že v petek poslala papirje na firmo in bomo vidli ko jih dobim nazaj...user posted image

Očetovski dopust - moj bo koristil 15 dni že takoj na začetku in nama je že zadnjič na csd rekla, naj počakava da vidiva kdaj bom rodila, PDP mam 29.10 in takrat sta dva praznika (31.10 in 1.11.) in je rekla, da se bova takrat odločila al bo koristil v strnjenem nizu ali po dnevih...kar se bo pač bolj splačalo...Samo jst tega ne štekam najbolj...recimo, da jst rodim 29.10....a to on nese papir na csd po rojstvu in takrat pove a bo koristil v strnjenem nizu al po dnevih?user posted image

Zimska vreča za voziček - Me je mama vprašala kaj naj mi kupi za dojenčka, pa sem nekako pomislila na zimsko vrečo za voziček...zdej sem pa v dilemi kakšno...gledala sem to in to...kaj ve mislite? in kakšno bi mi ve priporočale...user posted image

WC - tudi jaz si obložim školjko z wc papirjem, da včasih prav težko požre tolk papirja...user posted image


(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4789
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 12:32:52   
missD
dober dan :)

hvala vsem za nasvete in želje, vas ubogoam in že celo jutro poležavam. HB za prenosnik.

mmmm tista orehova zadeva zgleda pregrešno dobra...njami :D

mame - moja mami jo je že junija popihala na morje tako da mi ni treba ničesar "poslušat" pa tud tako je rekla da bom že vse sama poštimala in da se ne bo nič vmešavala razen če bom rekla da rabim pomoč pa da naj pride (že sedaj rahlo dvomim v to da bo čakala moj klicuser posted image , že sedaj se čisto drugače obnaša kot pa ko je bila noseča moja sestra)
tašča je pa samo zelo prijazna in se skos ponuja, da bi kaj pomagala...pa mi je nekako neprijetno, da bi mi pa drugi čistili.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 4790
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 13:03:15   
Najki
Anju meni je kdaj pa kdaj uslo sele po porodu, samo potem se je umirilo in do nove nosecnosti nisem imela problemov, potem pa spet ampak ko sem bila ful bolna in ful kasljala v prvem trimesecju. Pred porodom in med prvo nosecnostjopa BP, ker v bistvu misice se niso bile zrahljane.

Caroline ce si na bolniski, se prispevki drugace racunajo in odpadejo recimo malica in voznja in te stvari, zato je tudi nizja placa, potem je se odvisno ali bolnisko placuje delodajalec ali zavarovalnica, kot v tvojem primeru, mogoce celo delita placevanje prispevkov,... Mogoce vasa racunovodkinja nima niti podatkov, ker bi morala zavarovalnica to rihtat... Razen ce delodajalec placa in potem dobi povrnjeno kakor pri negi. Mah velik je tega zmisljevanja.

Wild sej js bi si tud najraj par dnevnih alarmov za keglove nastimala user posted image . Sam pri mazanju presredka ka je treba tudi nekako masirat in raztegovat, kar zna tudi boleti. Jaz nisem niti mazala niti raztegovala, pa nisem bila rezana ali sivana. V Postojni seposebej trudijo za to, pa mende je to zdej trend tudi v drugih porodnisnicah.

Pokora za ta corn syrup poglej v kaksen hipermarket na tisto polico, ki ima tudi gavin sirup in take alternativne zadeve, sicer ima pa Kalcek veliko izbiro alternativnih zadev, ce se v Slo prodaja, bi ga Kalcek zihr imel.
Pri 6m z letalom pa je podvig. Mi smo sli takrat enkrat z avtom do Prage, na letalo me je malcka ful strah peljat, ker vem kako je, ce imas zastopan nos in ti hoce glavo raznest zaradi pritiska... Dojencki pa ne znajo izravnavat in niti ne ves, ce imajo dosti prehodne kanale. Potem goltanje ali dojenje prav nic ne pomagata, ce so cevi zamasene in boli k hudic. Zdej, ko zna ze spihat nos, bi se upala.

Ocetovski oddas po rojstvu, ker takrat zacne veljat in ne ves, kdaj se bo otrok rodil, pred tem naj delodajalca obvesti o pribliznem datumu in da izpolnit in potrdit tisti del vloge, ki jo pac oni uredijo, datum nastopa dopusta pac dopise po porodu. Potem lahko lepo dan po porodu skoci na CSD oddat, predno pride na obiske. Seveda, ce je mislil takoj koristit. Samo mora pa vpisat vse, kako bo koristil ostanek ocetovskega, ker naknadno ne more vec dati vloge za ta del. Je ful bedno ja, kaj pa ves, kdaj in kako bo hotu v roku treh let to ponucat... Pa se delodajalca mora kak mesec prej obvestit, da bo koristil ocetovski (tko da ga ne more, ce otrok zboli, ker je to pac nenapovedano...). Pa itak je ta del neplacan.

Vam povem kako gre porodniska na Hrvaskem? Pol leta dobivajo polno placo, potem pa polovicno do konca... Ce bi recimo oce koristil drugo polovico porodniske, bi on dobival skos polovicno. Ce imajo dvojcke, je sicer porodniska do tretjega leta se mi zdi, sam spet dobis polovicno porodnisko ze po sestih mesecih... A si predstavljate 2 otroka do tretjega leta podpirat s polovicno placo? Pa da ne pozabim, da imajo cene iste kot pri nas, nasa minimalka pa je njihova povprecna placa!@! Minimalko imajo oni pod 300 EUR... Se mi zdi, da se sploh ne moremo pritozevati. V Ameriki je pa sploh samo dva ali tri mesece porodniske.

Tinaaleks a so ti rekli, da ksn Buscopan jemlji za lazne? Men je rekla babica iz porodnisnice, naj si jih zrihtam, ko se omenila menstrualne krce, pa se mi zdi, da to kar svetujejo pri laznih popadkih. Mende niti na recept ni.

Mehur je mene pred par dnevi nekaj zbadal in lulala sem na pet minut po par kapljic. Sem vzela dve brusnicni kapsuli in je bilo v redu, pa za vsak slucaj sem se par dni po eno kapsulo jemala in moram rect, da sem ful lepo odvajala vodo po tem. Poskusi sasadejan. js mam te kapsule skos doma in ce me kaj pospika po mehurju na vsake cetrt leta, vzamem dve kapsuli in je takoj v redu. Bi jih kar dnevno jemala, pa ne vem, ce lahko user posted image .

Aja 3x mami zimsko vreco si ti mislila tisto zascito za nogice, ki pride z vozicki, ne prav vreco. Saj sem se ze sprasevala, ce je to to. Tisto je res samo za veter in dez, od spodaj ima pa luknje.

filisa, ti srce ne bo dalo pustit otrocka jokat. v P. smo si cimre pomagale kakor je slo s cuvanjem, samo je imela vsakega svojega za mirit in nosit, posteljice se ne zibajo in ni slo se tujega mirit. sploh je pa tisti eden zbudil vse in so naenkrat imele polne roke. pa tudi ne upas si tujega dojencka v narocje kar tako jemat, ce se ne zmenis. Tudi dotikale se nismo drugih otrock razen za mogoce dudo popravit. Saj ne bos okoli hodila polulana, sam bos pa velikokrat zadrzevala in skrajsala povprecje lulanja za pol user posted image . Aja pa ce se ti otrok joka, se mimogrede oglasi ksna sestra gledat kaj je in pol te se cudno gleda, zakaj nisi pri mulcku ipd. Je kar en tak pritisk v zraku, ker noces, da tvoj vse druge zbudi, ki so komaj zaspali, pa noces ga drugim naprtit, pa ne da se ti s sestro ubadat. Sploh ce si prvorodka no. V drugo se zihr ne bom toliko obremenjevala kot prvic, ker imam ze izkusnje s handlingom, previjanjem (prvic je bil boscek prepuscen sestram, niti nisem vedela kdaj je cas za to in nic, one so ga prisle parkrat na dan previjat), dojenjem. Prvic sem bila pa kot slon v stacuni s porcelanom.

Zinchy ne hodi v tople bazene, ker tam je pravo gojisce bakterij. Pejt v hladnejse.

MV meni niti merit noce, ker je samoplacnisko.

Katis kaksno hiso si pa zamisljata? Montazno, varcno, montazno - varcno, zidano od a do z po vajinih zeljah?

missD to k se tasca ponuja za pomoc poznam in mi je isto cuden filing. Sam predstavljaj si sebe, da bi komu ponudila pomoc okoli tega in ali bi imela kaksne predsodke in ali bi ocenjevala tisto osebo po tem ipd., verjetno ne bi. Bi samo hotela pomagati. Tasca verjetno isto na to gleda, ceprav tebi drugace zveni v glavi. Ce bos rabila pomoc, ji najdi kaksno manjse delo, se pomagalo bo pri vajinem odnosu. Sej moja se tudi ponuja za pucat, pa kolikor me mika recti ja, bom rekla naj pride tamalega cuvat za pol dneva, dokler jaz pucam. Itak je to njej sanjska ponudba, cel dan s tamalim zunaj sama user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4791
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 13:17:24   
Najki
Zdejle mi tamala ze dva dni kocine dviguje, ko ji sklepi na kosteh pokajo, ko se preteguje... Prav slisim ''cck'' iz trebuha... To je tudi sin delal se spomnim. Skos mislim, da si kosti lomi... =$.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4792
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 13:18:44   
anju
bit sami na svojem... bi ja. eni in drugi starši vedno pač ostajajo, ne glede na to kje smo. vem da bi me mama na momente razjezila, ali bolje, če bi me le lahko, bi me jezila. samo je čisto drugače, če ti ni treba potrpet. ne bi pa bla ravnodušna do tega, nikakor, tudi če bi živela daleč stran.

katis pri cybex callisto imaš opcijo tudi brez košare, prej sem vidla ne e-bayu rdečega ali vijola za 65€. meni je všeč enojni ročaj, da ga lahko šofiraš tudi enoročno. to so vse malenkosti na katere me je pripravil moj mulček. ena je zapisala, da ni panike prestavit, se malo pogunca voziček in user posted image  že spi nazaj. moj ni, ampak se je jokal dokler ga nismo dvignili... izkušnje vodijo do takih prioritetuser posted image  sva vprašala na cybexovo uradno stran, ali je na callisto možno namestit MC lupinico, sporočim, ko/če izvem odgovor.

filisa tako je kot Najki pravi. nič ni egoistično ampak ti srce ne da, čeprav se obenem jeziš. menda je naravno naravnano, da nam gre mamam jok lastnih otrok "na živce" - v smislu da se nanj odzovemo in ustrežemo dojenčkovim potrebam.

pomoč po porodu kar pride prav. če vam jo kdo ponudi jo kar poskusite sprejet. pa tudi če samo pocarta otročka, da se mirno stuširate, pojeste ali obesite plenice. missD ni potrebno da ti tašča riba po tleh, je veliko drugega, kar ti ne bo tako čudno ji pustit.

ena je omenjala knjigo Izziv poroda. moram prit do nje, v naši knjižnici jo nimajouser posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 4793
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 13:41:59   
caroline1
Najki- mislim, da bolniško vedno plačuje delodajalec in sporoča na ZZZS, da mu povrnejo znesek. Vsaj če pogledaš papir, ki ga moraš oddat za zadržanost od dela. Verjetno je pa tudi res, da vsak malo po svoje obračunava. In če dajejo prispevke take, kot če bi delala, potem super a ne?

Anju in ostale- jaz si ne predstavljam, da živim doma ali pri tašči. Z obojimi se pa super razumem. user posted image  Mamica je zlata. Bi naredila vse za mene, ampak najbrž dokler sem daleč daleč stran. Njegova mama je pa tudi zlata. Vse uredi, kar je treba. Tudi ponuja pomoč, ampak jaz zaenkrat zmorem pedenat sebe in lubija. Pa še boljše se počutim, če naredim sama. Ker jaz vse naredim najboljše!!! To je pomembno dejstvo. In zadnjič sem lih rekla mojemu, da ne vem, če bom lahko zaupala otročka ali svojim ali njegovim! Sploh! Me že zdaj stiska. Moja mam sploh nima oblutka in hoče pokazat, da še vedno zmore, čeprav j eže v letih. Se prav spomnim, kako je bila sestra bleda v bolnici, ko je vzela tamalo v roke! Res sem vesela, da sem daleč od obojih, da ne morejo kar prit do mene!

MissD- lepo ležat pa nič počet. Jaz sem danes spet oddremala še eno kitico in se pred kratkim skobacala iz postelje, malo pospravila po omarci s špecerijo, da ugotovim kako sladico bi pripravila, ker dobim obiske. user posted image  Kaj bi jaz jedla pa tudi ne vem!

Cotke cotke...zna biti problem, če imaš poletnega, potem pa zimskega a ne??? Manjkajo bodiji z dolgimi za čez ta hudo zimo? user posted image  Meni se je kar nasmejalo, ko so rekli, da je pupa. Nečakinja je namreč rojena na moj prvotni PDP in itak se vse sklada. Zdaj če bo fantič, bo nekoliko težje. Velik cunjic je namreč roza. Pa tudi danes je treba kupit vijolično, ker modro je za fantka. Tudi vse sezonske stvari bi pobrali. Tele bundice, pa kombinezoni, zimski čevlji itd, znajo biti kar strošek...no bomo videli kaj bo pokukalo na svet! No sicer imam cotk ogromno...imam komot 2 ali 3 hkrati!

Anju- ne vem če črne cote smrdijo zarad zoknov...prej verjetno zato, ker jih peremo na nizki T in se nič bakterij ne pobere dol! Kaj pa vem! Jaz se trudim prat vse na 40 s predpranjem. 30 sploh ne obstaja...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4794
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 13:51:08   
sasadejan
caroline1 - Veš, da sem se tudi jaz spraševala, kok časa bom rabila, da bom prepustila otroka tašči pa tastu. Za starše mi ni problem, ker moja mami je tudi moja najboljša prijateljica in ve kako in kaj - saj je vzgojiteljica. Pa še vem, da je tudi full zaščitniška in ljubsumna, tako, da ko bo enkart dobila v roke otroka, ga ne bo nikomur hotla dat crkljati. To namreč počne s sestrino hčerkico. Če jo ima kdo drug v rokah mu jo vzame.
Starši od moža so pa la njegovi starši ne moji. Samo mislim, da bom kar rabila, da jim ga bom pustila. No na hitro ga bodo že lahko prijeli sam to je pa pomoje to.

Živela bi pa lažje bližje mojih kot njegovih.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4795
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 14:40:58   
Najki
Delodajalec placuje samo bolnisko do dolocenih dni, mislim da samo par tednov al en mesec al nekaj takega, ce je komisija zavarovalnice odobrila porodnisko, gre to potem na njih. ti si ze par mesecev na porodniski je skor zihr na zzzs. kdo ti pa placilne liste posilja? pri negi za otroka je sicer tako, da delodajalec izplaca, dobi pa naknadno povrnjeno. Delodajalec ti bo placeval samo, ce nimas zadostnih zdravstvenih razlogov za bolnisko, ce je recimo delovno mesto kako tvegano za nosecnost, sam ce je zzzs komisija potrdila, je to na njih.

Caroline prvih par mesecev bos itak obsedena z dojenckom, se dragemu ga bos stezka prepustila user posted image . To bi ga najraj kar nalimala nase in ga okol nosila. Pa ce spi kooooomi cakas, da se zbudi, sej pol te hitro spomni, da je angelski samo ko spi user posted image . Kar se pa mam tice pa jih postavi pred dejstvo, da ti zdaj ves vec od njih, tudi kar so znale so pozabile in naj delajo po navodilih. Tudi ce ze imajo vnucke. Tako bos ti res najbolj mirna in jim bos bolj zaupala, ce te bojo upostevale pri takih stvareh. Kasneje se tudi ne bos sprasevala, ce mulcka razvaja z bomboni, ceprav si dala navodila o tem, ker te bojo upostevale pri navodilih. Nasveti res prav pridejo samo naj te ne posiljujejo z njimi. Je pa res malo hecno, ko ucis svojo mamo previjati user posted image . Sam takrat je bil itak drug sistem vsega. Kako dalec pa tasca zivi? Drugace pa babicam take malenkosti ful pomenijo, da dovolis malcka previt.

Za kaksne kombinezone ne mores falit z oranzno, rdeco, bez, belo, tudi zeleno, rumeno, ni treba samo modro in roza gledat. Vijolicna je tudi vcasih veljala za fantovsko, pa vojasko zelena je zdaj kar za puncke, tko da itak. Komot kupis tudi recimo rjavo osnovne stvari, pa jih potem opredelis z dodatki recimo slincki, kapicami, copatki. Na rjavo skoraj vsaka barva pase. Mi smo za fantka kupovali zeleno, oranzno, rdeco, rumeno, ze zato, ker imam jaz rada barve in ce ne bo zdaj nosil pozitivnih barv, jih ne bo nikoli. Temno modra, siva, temno zelena se mi ne zdijo primerne za dojencke, nekateri jim pa samo to oblacijo, je za vecje fante. Drugi razlog za to izbiro je bil pa ravno ta, da sva nacrtovale se otrok in sva iskala unisex barve. Recimo zimskega pajacka ima bez, posteljnina je barvna, dekico ima le eno modro, ki je prisla kot darilo h pamperskam (fantasticen flis sicer). Modre stvari sva dobila pri par mesecih, ko so nama dali eni znanci par skatel oblekic, imajo pa tri fantke user posted image .

Aja najbolj je pa to hecno, da zdaj, ko je mulcek popolnoma fantovsko oblecen, vsak drugi misli, da je puncka user posted image .

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4796
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 15:04:20   
Pokora
Anju, pa sej tudi pomislit nisem upala, da ne bi prilepila recepta. Je sicer v angleščini in če katera ne govori angleško naj pove, pa bom dala podnapise.


Pecan Tarts

Ingredients for the Tart Shells

1 cup (8 oz) unsalted butter
3 tbsp of sugar
1 egg
2 1/4 cup flour

1. Cream butter and sugar until light and fluffy (3-4 minutes) Add in egg and mix well.
2. Add flour and mix until combined. Shape dough into a flat disk. Wrap in plastic wrap and chill for at least one hour.
3. Roll out dough into 1/8 inch thickness on a lightly floured surface. Place the dough over the tart pans and gently press the dough against the sides. Trim excess dough off the top.
4. Set the tart shells aside.



Filling Ingredients

1 cup sugar
4 large eggs
1/2 cup light corn syrup
3 tablespoons unsalted butter, melted
2 teaspoons vanilla extract
1 3/4 cup chopped pecans

1. Preheat the oven to 350°F.
2. Whisk the first five ingredients in a medium bowl to blend.
3. Mix in 1 cup pecans.
4. Place the prepared tart shells on a baking sheet. Pour the pecan mixture into each tart crust about 3/4 full. Do not overfill since the filling will expand while baking.
4. Sprinkle each tart with the remaining 1 cup pecans.
5. Bake until set_, about 25 - 30 minutes


Ao jao sem besna! Sem vse živo pokomentirala, potem mi je pa vse ven vrglo. Od vse jeze se mi ne da še enkrat pisati, zato samo recept.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 4797
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 16:24:14   
Najki
Ce ti vrze error, daj na sporocilo desni klik in imas potem opcijo back, pa te vrne na napisano. Potem pa tisto skopiras, se se enkrat prijavis, odpres novo okno za odgovor in prilepis not.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4798
   [Brisano sporočilo]
11.8.2010 16:29:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pokora)
  Neposredna povezava do sporočila: 4799
   RE: Oktobrke 2010
11.8.2010 17:02:59   
2ursae
aaa mame in tašče, glih prav, sem neki jezna na svojo taščo ... uf, le še 14 dni, pa začnemo spet z vrtcem. Po eni strani komaj čakam, bom spet sama svoj gospodar user posted image .Je pa res, da dokler sta pri njej, je zdravje praktično zagarantirano, to pa odtehta vse zrahljane živce.


< Sporočilo je popravil 2ursae -- 11.8.2010 17:03:59 >


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  190 191 [192] 193 194   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?