|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
13.11.2010 15:42:30   
hrchy
Za zajtrk sem skuhala grød (kasa iz ovsenih kosmicev). Ker kosila ne bo, bo vecerja malo bolj obilna. Razlog je pa, da sva vceraj dobila za darilo dutch oven od la creuseta (ne vem, kako je to po slovensko) kot (zelo zapoznelo) porocno darilo. In jo je treba nujno stestirat, zato je danes noter skocil zajec po alpsko (+ nekaj domislije). Ker na vecerjo pride se prijateljica, bo tudi posladek - chocolate vanilla ganache tarts z malinami (spet z uporabo domislije).

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
14.11.2010 13:30:47   
jakaracman
Zelenjavna kremna juha, piščančji žur, rdeče zelje, pire krompir

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
14.11.2010 17:22:12   
Freya88
Vceraj je bilo hitro kosilo, ker smo polagali laminat in sicer makaronflajs... danes pa tipicno nedeljsko: juhca, zrezki, krompir in kitajsko zelje...

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
14.11.2010 22:38:17   
ronja
ronja-a loh recept za ta gratiniran krompir..pa s čim bi lahko nadomestila čebulo

mini, zadeva je zelo enostavna: krompir (olupljenuser posted image ), narežeš na krhlje, jih povaljaš v mešanici olivnega olja, soli in popra, daš v pekač in pečeš v pečici, da se zmehčajo. POtem čezpotreseš nariban sir, na koščke narezano slanino in na kolobarčke narezano mlado čebulo ter pečeš še 3-4 min., toliko da se sir lepo stopi.
Namesto mlade čebule lahko vzameš tudi por, recimo. Pa tudi s papriko bi bilo ziher dobrouser posted image .

freya, kaj ti niti v omari ne pusti met ovsenih kosmičev?user posted image Sicer se jih v piškotih res ne čuti in recimo moj brat jih je (pa sicer ne bi dal ovsenih kosmičev v usta "ni mrtav"). Seveda obstajajo recepti brez kosmičev, bom naredila,pa ti napišem kakega preverjenega, zdaj se mi ne da iskat, katere sem že.

Sicer pa: ta teden: v torek smo bili povabljeni v picerijo, častil mamin "fant", ki je imel rd - samo mi, družinsko (lubi je jedel pico, Ronja je dobila od vsake pice malo + obe z Lejlo sta naročili še njoke z bolonjeze omako, jaz sem vzela pa njoke s špinačo in pršutom. Bilo je ok, samo preslano, precej preveč za moj okus).
Naslednji dan smo bili povabljeni k moji mami na praznovanje rd od tega istega "fanta", samo pač s prijatelji in smo jedli zelenjavno juho, pečenko, pečen krompir in papriko in pa super mandljevo čokoladno torto.

No, od četrtka dalje pa po starem, kuhamo doma: v četrtek je lubi naredil pastinjakovo juho, jaz pa žepke z brokolijem in piščancem (najprej sem spekla domače tortille, spekla piščanca in poparila brokoli, zmešala s sirom in ostalimi zadevami, potem pa vse skup zavila tako, da ni nič ven moglo uit in dala za par min. v pečico - priporočam ta način, ker nič ven ne teče kot je to po navadi, kadar si vsak sam pri mizi nadeva tortille).
V petek smo jedli še 1x to juho, potem pa pomarančne palačinke s kremo iz mascarponeje in pomarančnim sorbetom.
V soboto smo jedli pomfri in pečenega ugorja, ker ga je tast ujeluser posted image . Pa solato iz rdečega zelja, zelene solate in bele redkve zraven.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
14.11.2010 22:49:25   
ronja
Aja, pozabila napisat za danes: hehe, danes smo jedli 16 vrst različnih "zelenjav" - no, če štejemo tudi krompir, petršilj, česen in čebulo (ampak eni štejejouser posted image ). Sicer pa 12, kar je še vedno veliko...
Za prvo kosilo smo jedli brokoli in cvetačo s sirom (sirov bešamel, pa gratinirano v pečici, pa okrašeno z jajcem, paradižnikom,... bom dala na blog, ker so take luštne face ratale).

Za drugo kosilo pa smo jedli jakčev čarobni fižol - to je pa mešanica ratatuja (melancan, paradižnik, bučke, česen, čebula, paprika,...), fižola in popečenih klobas s porom, začimbami,... Čez to je potem korenčkovo - krompirjev pire, pa seveda sir in vse skup gratinirano. Njami. Zraven pa solata (zelena, rdeče zelje in bela redkev) - again!

Za večerjo sem naredila mafine s čokoladnimi smokiji in orehi, pa za jutri sem spekla še sirijske kruhke s čebulo in začimbami.

Jutri mi tako ni treba nič kuhat: ratatui imam že kuhan (sem ga naredila več in ga del porabila za današnjo jed, del bo pa jutri s kuskusom), mafinov bo verjetno par komadov ostalo, kruh za zajtrk je tudi... Supercauser posted image .

< Sporočilo je popravil ronja -- 14.11.2010 22:52:44 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
15.11.2010 13:12:41   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
freya, kaj ti niti v omari ne pusti met ovsenih kosmičev?user posted image Sicer se jih v piškotih res ne čuti in recimo moj brat jih je (pa sicer ne bi dal ovsenih kosmičev v usta "ni mrtav"). Seveda obstajajo recepti brez kosmičev, bom naredila,pa ti napišem kakega preverjenega, zdaj se mi ne da iskat, katere sem že.

Evo poskus #3... upam da bo zdej uspelo poslat:)

Torej, ne... ne da mi ne pusti imeti ovsenih kosmicev:D fora je, da jih on sploh ne mara, jaz pa tako tako... in jih zato posledicno sploh ne kupujem... in bi bilo malce hecno da bi se kar enkrat pojavili v omari, katero on puca in sortira:) poleg tega se mi pa zdi brezveze jih kupovat samo zaradi teh piskotov... ce jih drugace ne uporabljam...! Drugace pa se z receptom ne mudi... nekoc ko bos mela kje pri roki recept ali bos delala, se spomni name...:)

Drugace pa sem danes delala smorn z anglesko kremo in solato (smo ta teden bolj leni in se ne da kuhat ne enemu in ne drugemu)... hehe

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
15.11.2010 13:18:18   
mini86
freya kakšna je ta angleška krema

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
15.11.2010 13:33:02   
enea
Danes sva z ta veliko doma, ker prebolevava virozo, jaz bolj blago, moja punca pa s driskouser posted image , in morava imeti malo diete, se pravi sva imeli joto, riž na belo in piščančje nogice,pa solatko,..user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
15.11.2010 16:28:53   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

freya kakšna je ta angleška krema

Jaz jo delam z vanilijo... sicer vedno ko jo delam jo delam drugace, danes pa tako: 3 jajca, 3 zlice sladkorja in dve vrecki vanilijevega sladkorja stepem. Vanilijev strok prerezem in postrgam sredico v 3dl mleka, mleko zavrem. Vrelo mleko primesam jajcni peni. Na vodni pari stepam vse skupaj, dokler se zmes ne zgosti.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
16.11.2010 15:08:15   
Freya88
Danes spageti ala bolognese... solata za sladico pa puding:)

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
16.11.2010 15:27:50   
sonček33
Rižota z radičem in pršutom + solata

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
16.11.2010 15:30:32   
constanca

danes: ricet pa palacinke

vceraj: kremna brokolijeva juha in kalzone

jutri je se velik ?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
16.11.2010 16:30:35   
mini86
včaraj-ričet

danes-kraljevski krompir, meso, solata kitajsko zelje

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
17.11.2010 8:08:32   
Freya88
V pecici pecen krompir prelit z jajcko (ma to kaksno posebno ime??)... in solata:)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
17.11.2010 9:57:42   
hrchy
vceraj sem naredila za kosilo solato s semeni in prekajenim lososom, za vecerjo pa pirino-rizeve palacinke, del jih je bilo slanih (prekajen losos, sir), nekaj pa sladkih po zelji. za danes pa se ne vem.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
17.11.2010 10:04:42   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Freya88
V pecici pecen krompir prelit z jajcko (ma to kaksno posebno ime??)... in solata:)

Freyčopir user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
17.11.2010 10:07:58   
enea
Midve s ta veliko bomo pa kar pašto z golažom zmlatileuser posted image , ne da se mi kaj dosti packat po kuhinji, pa tako zaspano vreme je zunaj, da bi še jaz šla spat,...user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
17.11.2010 17:55:39   
pelin
Včeraj: malo bolj praznično kosilo in večerja ob enem, ker je praznoval moj dragi : pečen brancin s tržaško, široki rezanci v smetanovi omakci z gobicami, mešana zelenjava po poljsko s sezamom....čokoladna torta ...
Danes: pečica vabi user posted image ... praženo kislo zelje, pečen krompir, krvavice... za tiste, ki nismo feni krvavic..hrenovke.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
   [Brisano sporočilo]
17.11.2010 17:58:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1094
17.11.2010 18:52:04   
pelin
 kind lady, kako zgledajo te porove blazinice...imam grozno rada por.... zato me res zanima kako se jih pripravi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
   [Brisano sporočilo]
17.11.2010 19:03:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1096
17.11.2010 19:13:52   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Freyčopir user posted image user posted image user posted image

Izvirno:D ampak mene bolj spominja na ime za pivo:D hehe...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
17.11.2010 21:55:06   
mini86
pelin recept za široke rezance z gobami prosim

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
17.11.2010 22:39:43   
pelin
 Meni je tale omaka tako na izi  in je ena izmed prvih jedi, ki sem jih znala kot najstnica  pripraviti  sama...Kar tako z glave: na maslu narahlo prepražiš čebulico in peteršilj, dodaš na lističe narezane gobe ( pri nas večkrat uporabimo šampinjone, ker naša škrata vihata nos nad ostalimi, češ da so sluzaste user posted image ), dodaš ščepec suhih jurčkov za boljšo aromo, soliš, popraš in narahlo posuješ z moko...zaliješ z vodo   pustiš vreti kakšnih 15 min.Tik pred koncem dodaš še sladko smetano ( jaz je dam kar kakšna dva dc, ker imamo zelo radi da je omaka res smetanasta). Med tem časom skuhaš široke rezance ( nam gredo v slast  zraven tudi krompirjevi svaljki ali pa riž), jih odcediš in jih streseš v večji globok krožnik. Omako preliješ čez, okrasiš s peteršiljem in posuješ s parmezanom...finito...AAAAMuser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
17.11.2010 22:47:09   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
Meni je tale omaka tako na izi  in je ena izmed prvih jedi, ki sem jih znala kot najstnica  pripraviti  sama...Kar tako z glave: na maslu narahlo prepražiš čebulico in peteršilj, dodaš na lističe narezane gobe ( pri nas večkrat uporabimo šampinjone, ker naša škrata vihata nos nad ostalimi, češ da so sluzaste user posted image ), dodaš ščepec suhih jurčkov za boljšo aromo, soliš, popraš in narahlo posuješ z moko...zaliješ z vodo   pustiš vreti kakšnih 15 min.Tik pred koncem dodaš še sladko smetano ( jaz je dam kar kakšna dva dc, ker imamo zelo radi da je omaka res smetanasta). Med tem časom skuhaš široke rezance ( nam gredo v slast  zraven tudi krompirjevi svaljki ali pa riž), jih odcediš in jih streseš v večji globok krožnik. Omako preliješ čez, okrasiš s peteršiljem in posuješ s parmezanom...finito...AAAAMuser posted image

Evo, odlična ideja za jutri, imam šampinjone za porabit. Sem imela sprva v mislih gobovo juho, zdaj sem se pa premislila.

HVALA user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?