|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
13.9.2011 20:55:53   
ronja
kolk pa potem pustite svojim mamam?

Svoje lahko najurimuser posted image . Ker so moji in jim lahko direkt rečem in se potem navadno da zmenit. Sicer sem svoji mami na začetku zaupala veliko manj kot tašči - potem pa so izkušnje pokazale drugače in zdaj zaupam glede enih stvari svoji mami res bolj (recimo glede razlik med puncama, ker ona jih ne dela, čeprav sem se ravno pri njej bala, da bo tako). Glede drugih pa njej ne (recimo ne bom ji pustila otrok zraven vode(morja), ker vem, da se njej ne bo zdela nevarna (ne me narobe razume, obožujem morje in ju seveda pustim čofotat po mili volji, vendar je treba otroke met tam skoz na očeh, njej je pa ta koncept tuj) in ker vem, da če bi se ena začela utapljat, bi zapaničarila in je ne bi uspela ven potegnit) - odvisno, kje ga katera za moje pojme lomi. Enako s tastom in mojim očetom (moj fotr ju ne bo vozil brez avtosedežev, bo pa mirno zadrnjohal medtem ko ju "on čuva", na terasi, ki ima ograjo tako nizko, da komot čez zlezeta - stanuje pa v 2. nadstropju in če katera pade dol, se ji slabo piše...). Nima toliko veze, čigav je kdo, bolj je fora v izkušnjah in razmišljanju, pa koliko se da zmenit. pri fotru vem, da tudi če se ne bo strinjal z mano, bo naredil po moje, če mi bo to res veliko pomenilo in bom pač primerno zatežila. Vsekakor pa ne bo rekel ok in delal drugače, tast podobno. Pri svoji mami vem, da ni vedno tako in pri tašči vem, da praviloma ni tako. Zato pač prilagajamo strategije;).

Če se človeku zdi, da nekaj ni problem (meni pa) in ga ne moreš prepričat, potem ga pač nehaš prepričevat in če gre za tvojega otroka in njegovo varnost, potem si pač v teh primerih zraven. Tašči se kmetijski strupi ne zdijo nevarni, meni pa, ker slučajno te snovi poznam;). Zato ji otroke zaupam pri njej doma ali na igrišču..., kjer pač tega ni, pri njej na vikendu pa sem rajši zraven, da lahko sama rečem Ronji, naj si umije roke potem, ko je sejala tretirano seme, recimo. In to predno vzame piškot. ali pobrišem mizo, na kateri sta gledali to seme, predno sesujejo gor piškote. Ali da poskrbim, da privežejo psa, ki grize, recimo.Take reči. Vem, da sem "tečna". Ampak rajši tečna z živimi in zdravimi otroki kot pa prijazna, pa da se kateri kaj zgodi zato.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
13.9.2011 21:36:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinymaliny

kolk pa potem pustite svojim mamam? tudi jaz sem že slišala besede kot so, joj kok lahko pustiš svojga otroka k njej?


V odnosu do otroka, enako - obema popolnoma zaupam, ker vem, da se bosta do njega obnašli v redu.

Zaenkrat je niso zastrupili, ni si potolkola pol glave, domov ni prišla ne lačna, ne žejna, ne tečna, samo umazana včasih. Zaupanje so potrojili, ne razpolovili in to mi je dovolj. Ne pričakujem, da so v odnosih popolni in tako tudi ne kontroliram vsakega njihovega koraka, če je pravi. Preferiram sproščen odnos med njimi (kjer ga bakica lahko tudi kdaj useka, beri naredi drugače kot bi naredila popolna mama in popolni očka), hkrati pa mi je pomembno tudi to, da se otrok nauči razumeti in delovati različne odnose, ki se spletajo med ljudmi; česar pa se ne more naučiti, če apriori definiram pričakovano obnašanje sorodstva.

Odnosi babic in dedkov do vnukov niso poligon za moje odnose z njimi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
14.9.2011 9:41:55   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
ampak se ne morem strinjati s tem, da bi sebe kot mamo tega otroka postavila v prvi plan napram zeni / partnerki svojega sina. to se mi zdi too much posesivno vedenje, sori.


In če bi imel ženo, ki bi ji bil dovolj enkratni obisk tedensko, kar bi zate bilo odločno premalo, bi se vztrajno štopala ne hoditi bolj pogosto kot ona, ker bi to izgledalo preveč vsiljivo, posesivno??? Ej...!!!


in ja - upam, da bom svoje frocovje tko vzgojila, da me bosta v taki situaciji gladko od*ebala.


V kolikor se zgornjega zavedaš, ni bistvena vzgoja otrok, temveč sebe, da bi se v prihodnosti izognila situaciji v kateri bi lahko ali moral tebe nekdo od*****ti.


odkar z mano ne govori, se ne ukvarja niti z mulcema. tast ju vsak dan pride pogledat - ona sploh ne, niti ne izrazi zelje, da bi ju rada videla.


Klasik - nisi prava mati za otroke njenega sina, verjetno ker "nisi naše gore list" (karkoli že danes to pomenilo), samim tem kot rojeni takšni niti otroci ne morejo biti "pravi". Jasno, otroci so tvoj podaljšek, v kolikor obstaja konflikt s teboj, so ga potemtakem nehote deležni tudi oni. ****, kolateralna škoda pač. Bilo bi vredno razumeti njene "višje" cilje, se sprijazniti z nujnimi žrtvami, ki jih isti nosijo.


< Sporočilo je popravil Bakfark -- 14.9.2011 9:46:03 >

(odgovor članu belidan)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
14.9.2011 10:22:57   
Bakfark
prema mojoj definiciji Balkanac ima tesku saku samo zato da sakrije svoju njeznu dusu punu romatnike


Zahvaljujem za šlagvort, spomnilo me je na en dogodek pokojnega brata mojega deda. Očitno se v tem skriva nekaj resnice.

Menda ljudje znamo naslutiti svoj odhod s tega sveta. Ob zadnjem odhodu v bolnico (iz nje se je potem vrnil v krsti) je stari "Žorž" menda s svojo oporno palico svojo ženo mahnil po glavi.
Odkar pomnim je stari bil surovina, agresivec, eni pravijo "psihopat". Pa sem se vprašal - kaj če je stari naslutil? Kaj če je čutil, da mu je to zadnje? Ponesen s slutnjo se mu je morda nenadoma zazdelo, da se je morebiti pojavila neverjetna želja po bližini z lastno ženo, po dotiku, po stisku, po objemu, po poljubu, morda bo poslednji, morda so še solze grozile navreti, morda, kdo bi ga vedel... Ma jok, to ne more biti res, samo zdelo se mu je! Za vsak slučaj se je pobrigal, da vseeno razbije zle slutnje in nespodobne namene - s treskom po tuji glavi. Namesto pozdrava, poljuba, objema.

(odgovor članu belidan)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 11:17:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 255
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 11:22:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
14.9.2011 12:05:29   
ronja
pogojem sm delno zadostila, ko vmesavanja nisem njej preprecila, ampak sva se z mojim spicila okol tega - ona je pa medtem oddelala, kar je imela. no, odkar sm ji (povsem kulturno, samo besno do amena) jasno povedala, naj se v odlocitve, ki se ticejo nase druzine, ne vpleta v taki meri, je sistem razpadel.

No, to bi se ti lahko zgodilo tudi pri slo. tašči. Sicer je pa navadno boljše, če take odločitve para prinaša svojim staršem vsak sam (torej ti svojim, on svojim). se mi zdi, da je boljše. Sicer te še vedno grdo gledajo, če ni vse po njihovo, ampak se vsaj ne kujajo toliko časa, ker je pač na sina težje bit jezen kot na snaho;).

mulca pa bosta tko al drugac prezivela cist fajn.

To si lahko brez skrbi. Je fajn met dobre dedke in babice, ampak če jih pa ni - pa ti lahko na sebi dokažem, da odrasteš v čisto normalno (ok, mogoče nisem najboljše besede našlauser posted image ) osebo - vsekakor zato človek nima traum. Sama sem imela eno fajn babi, vendar je umrla, predno sem šla v šolo, ostali trije pa... niso vredni omembe.

al pa enostavno nimam tistega vrocega talenta za dviganje zivca

Ah, to pa iskreno dvomim!user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 13:09:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
14.9.2011 13:21:43   
ronja
je svoja otroka vzgojila, da ji ne ugovarjata user posted image in ji dejansko ne oz. zelo malo

hehe, moja tašča ju je tudi tako vzgojila - starejši sicer ugovarja, ampak to je njuna igra - oba vesta, da tega ne šmirgla 5% in se zato noben ne sekirauser posted image . Ampak drugega sem ji pa pokvarilauser posted image . In sem prav ponosna na to, hehe.user posted image Predno kdo skoči v lulft, odgovor zakaj sem na to ponosna: zato, ker pravi, da je zdaj veliko bolj srečen. In ker tudi tako izgleda. Težko je živet stalno v slabi vesti do svoje mame in ves čas pazit, kaj rečeš, da je ne boš prizadel, čeprav misliš nekaj, kar veš, da bi jo... Veliko lažje je živet zvest samemu sebi. Starši pa se navadijo in začuda potem kar sprejmejo in jih te stvari sploh ne ugonobijouser posted image , kot je najprej izgledalo, da bojo kar umrli, če ne bo po njihovo... Na koncu si včasih še najdejo svoje življenje poleg našega in smo vsi srečniuser posted image . Ti želim, da se ti enako razpleteuser posted image .
Malihdveh pa itak ne bo mogla nehat met rada zato, ker je nate jezna. Verjetno zdaj probava, če bo to kaj palilo, če ne bo, pa bosta mala dva sama kdaj k njej pritekla, pa si itak ne bo mogla kaj, da ju ne bi objelauser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
14.9.2011 15:42:51   
Vijoličarka
Hja, ronja, niso vse babice enake. Npr. tašča od moje tašče je vedno govorila, da so njeni vnuki samo hčerini otroci, da otrok od hčere je več, kot otrok od sina (ker ima pa pač snaha tam prste vmes). To je čisto prostodušno povedala pred mojim dragim (manjvrednim vnukom) in še sreča, da on ni preveč občutljive sorte, ampak je vse skupaj odpravil kot 'njene muhe'.

Res je in drži, da je moja tašča vzgajala otroke čisto drugače, kot je njena tašča menila, da je prav, poleg tega je bila ves čas zraven prisotna še njena mati, tako da očetova mama ni imela zraven kaj praskat. Poleg tega sta moja tašča in njena tašča izhajali iz popolnoma drugačnih življenjskih okoliščin in sta imeli popolnoma drugačne izkušnje.

Je pa moja tašča prav tako nezadovoljna s snahami, kot je bila nezadovoljna s taščo. In kar je včasih precej smešno, svojim snaham očita iste stvari, kot jih je njena tašča njej, ampak dosti bolj intenzivno in naporno. Njena tašča se je enostavno umaknila, ona pa se do smrti ne bo sprijaznila, da ne more voditi življenja svojih sinčkov in biti taglavna.

Primer: nekoč je videla svojega sina, da je čistil WC in zato je en teden jokala, da mora njen revček čistiti WC, ker ima tako slabo ženo, ki ne skrbi zanj tako, kot je ona.

Problem s taščami je vedno v tem, da snaho vidijo kot nekoga, ki jim je prevzel njihovo materinsko vlogo. A snaha njenemu sinu ni 'nova mati', ampak partnerka. To je čisto drugačno razmerje in med pametnimi ljudme tekmovanje ni potrebno.

Aja, taščin mož tudi čisti WC in to redno, ne samo vsake kvatre kot njegovi sinovi, pa se tašča nič ne joka zato. user posted image

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.9.2011 16:30:10   
pikapolonica23
Pozdravljeni!
Imam manjši problem s svojo taščo. z možem živiva v hiši njegovih staršev, imava svoje stanovanje pod streho in skupen vhod, tako da če hočem ven grem mimo tašče. tukaj živim že dve leti brez problemov. nismo imeli konfliktov in tudi nobeden se ni vtikau v naju dokler ni prišeu na svet najin sinček, ki ima 4 mesece. nekaj časa me je pustila pri miru z sinom, ampak ga je mogla skoraj vsak dan videti. ko je fantek malo zrasteu (recimo 2 meseca) pa se je začelo. "pusti ga meni pa pelji sama psa ven", tako mi je govorila in to sem res začela delati. ona pa je sinčka nosila okoli hiše ves ta čas ko sem bila jaz s psom na sprehodu. in postaja vedno hujše. na primer danes je ona skuhala kosilo za vse, mož je držau sina v naročju in jedel. ona pa: "daj ga meni bom jaz potem jedla" in mu ga je skoraj spulila iz rok. mož pa ji je mirno rekel naj poje, da onadva čisto lepo sedita tako. po kosilu ga je jasno morala nesti ven. to sem samo enkrat omenila možu, pa mi je rekel da grdo govorim in da njegova mama ne bo imela sina samo takrat ko bom jaz to potrebovala, zato mu pač nisem tega nikoli več omenila. in tudi, da ona gre slučajno na kakšen izlet in sina ne vidi ceu dan je potem drugi dan vsa sladka: "oh sinko že dva dni te nisem videla pridi k meni" in mi ga vzame iz rok.
pri moji mami se zgodba čisto obrne. sicer hodi v službo in tudi nima časa, ampak ona ne bi nikoli tako sitnarila okrog njega. moja mama ga ahta takrat ko jaz to potrebujem in se čisto nič ne pritožuje, isto je z mojo sestro ki ima dva otroka, pa se ji nikoli ni silila, tako kot se tašča meni.
rabim nasvet kako čez ta problem?!
LP

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.9.2011 21:47:33   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica23

rabim nasvet kako čez ta problem?!





Odselite se na svoje.

(odgovor članu pikapolonica23)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
21.9.2011 22:11:46   
ronja
Ali andromedin predlog ali pa da se mož zmeni z njo - brez njegove podpore, pa nimam pojma, kako bi to reševala - bi najprej z njim rešila, pa naj potem on z njo...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pikapolonica23)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 7:00:53   
pikapolonica23
hvala za nasvete. pomoje bom počakala da sin sam vrne tašči, ko ga bo morala nositi še pri dveh letih. ali pa ji bom enkrat sama povedala, saj se več jaz pogovarjam z njo kot mož. ampak ji ne upam ker potem res ne bo hotela imeti sina ko bom jaz morala ven

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 8:03:53   
ajsek
Jah, odločit se boš morala.

Lahko gresta na svoje in si sama rihtata varstvo (kar ne pomeni nujno, da babice otroka ne pazijo nikoli, vsekakor pa to, da se nehaš stoprocentno zanašat na njihovo pomoč). Lahko pa ostaneta pri tašči, ona ti pazi otroka, ti boš pa v zameno morala kdaj tudi kaj požret, recimo to, da ona rada pestuje vnuka.

Moja svakinja je točno taka, pa živi pri svoji mami, Stalno ena nervoza, ko se babica z vnuki ubada, meni pa jamra, kako je to grozno in kako se imam jaz fajn. Razen 15. v mesecu, ko plačujem najemnino, takrat se pa nimam fajn, ker je najemnina baje metanje denarja skozi okno. Ampak jaz živim proč od babic, ki vnuka crkljajo 1x tedensko, ne vsak dan 3x. A ti povem, koliko me to stane? user posted image

(odgovor članu pikapolonica23)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 8:24:38   
mojcaziga
Pikapolonica:

Ne moreš pričakovati, da bo tašča na voljo za varstvo le takrat, ko boš ti tako hotela oz. boš pričakovala, ves preostali čas pa ne. No, seveda se lahko tudi tako dogovorita in ji povej, da jo imaš za varuško in naj ne igra vloge babice.
Sama teh težav nisem imela, ker živimo najmanj 100 km od najbližje družine. Cena? Strošek stanovanja (pa imamo dve možnosti bivanja v hiši - pri tašči in pri partnerjevi babici ), vsi računi, vsa prehrana, vrtčevsko varstvo,........., vse je izključno naš, družinski strošek. Nikjer nam ni prihranjeno ničesar. Tudi varstva nimam kadarkoli si namislim. Otrok je doma, ko sem bolana, ko moram pospravljati, ko moram delati ........
Ampak imamo se super, noben se ne vtika ne v najino partnerstvo in ne v vzgojo najinega otroka. Tamali gre dvakrat za 3-4 dni na leto k babici na razvajanje in to je to.


Ti sama, glede na to, da partner očitno ne deli tvojega mnenja, moraš pretehtati kaj ti pomeni več: ugodno bivanje v hiši, varstvo ko si ga zaželiš in posledično vmešavanje tašče v vaš vsakdan ali preselitev in izguba bonusov ter posledično večji mir in manj vmešavanja.

lp

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 8:37:12   
jakipaki83
Jap, ko se pojavijo otroci (vnuki) tudi najboljše tašče postanejo zmaji (al kako ). Moja tašča je podobna tvoji in tudi živimo v isti hiši. Ona bi tudi non stop tamaladva mečkala in stoka že, če ju ne vidi en dan . Rešitev je preprosta (najbolj preprosta je seveda selitev, ampak najbrž se zaradi tega selili ne boste). Ne zanašaj se na taščo, da bo pazila tvojega otroka, kadarkoli si ti zaželiš. Živi tako, kot da tašča živi 100 km stran. Za varstvo se dogovori par dni prej, ne pričakuj, da bo vskočila 10x na teden, da boš ti šla s psom, pa na kavo, pa v trgovino,... Sina daj v varstvo samo takrat, ko je res nujno. Ne pričakuj od tašče, da bo tvoja osebna varuška. In lažje ji boš rekla, naj tamalega pusti pri miru. Če boš imela non stop občutek, da ji nekaj dolguješ, boš še težje presekala s takim obnašanjem.

Moja tašča se sicer vsak dan ponuja za varstvo. Pa moja mama isto. Razumem, da bi obe radi preživljali čas z vnukoma, a vseeno obema vedno povem, da bosta že izvedeli, če bomo potrebovali varstvo. Sicer se pa držim tega, da sta otroka najina in da midvav skrbiva zanju. Ni potrebe, da bi ju dala v vasrtvo za vsako malenkost.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 8:46:56   
mojcaziga
Sem se spomnila še en prigode. Soseda je imela fantka in od rojstva dalje se je tašča vsak odopoldne vozila 20 km v eno smer, da je poskrbela za doječo mamico, ki skuhaka, pospravila, peljala malega na sprehod,...., vse to do 16. ure, ko je domov prišel sosed. Vse vikende pa so preživeli pri tašči v hiši.
Tako je bilo do otrokovih dveh let in pol, ko je končno šel v vrtec. In seveda v vrtcu so enkrat imeli temo kdo je mama. Mama je tista, ki skrbi zate in s katero preživiš največ časa, oseba na katero se obrneš, ko potrebuješ pomoč,...... In tamali pride domov in reče sosedi, da ona ni njegova mama, ampak je njegova mama sosedina tašča. Soseda pa v luft, kaj ga tašča uči,.... V glavnem imeli so kar nekaj problemov in prepirov, sosed se je celo odselil za nekaj časa. Po tem se je soseda streznila in videla, da jebila situacija res takšna in da je igrala v sinovem življenju stransko vlogo. Zdaj so ok, res pa je, da je tamali zdaj že orng fant na začetku pubertete.


lp

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 8:49:10   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica23
hvala za nasvete. pomoje bom počakala da sin sam vrne tašči, ko ga bo morala nositi še pri dveh letih. ali pa ji bom enkrat sama povedala, saj se več jaz pogovarjam z njo kot mož. ampak ji ne upam ker potem res ne bo hotela imeti sina ko bom jaz morala ven


ne vem če je dobro da čakaš, da stvar postane problematična. ena je tukaj na RR fajn napisala - otroke vzgajamo do 3 leta, do 6 popravljamo kar smo zafurali in potem imamo kar imamo. tako da pazi, pri dveh letih je dokaj pozno reševati probleme avtoritete pri otrocih.

(odgovor članu pikapolonica23)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 9:49:24   
ronja
Podpis po ajsek in ostale - ne moreš imet vsega - ene stvari ne grejo skup, ker dolžnosti prinesejo tudi pravice in obratno. Če mota bit tvoja tašča vedno na razpolago za varstvo, kadarkoli si ti to zmisliš, potem ima tudi večje pravice, kako bo to varstvo izvajala. Če si bolj samostojen, lažje postaviš meje - še vedno se moraš včasih borit zanje, ampak vseeno pa se vsaj da. Dokler se pa ti bojiš, ker ima ona nekaj, s čimer te lahko drži, pa ne boš ravno svobodna v vzgoji.

Jaz sicer ne kompliciram, če hočejo nosit otroke - včasih že rečem, če vem, da jo hrbet boli, ker sta malidve že veliki in težki za nosit, sploh Ronja, Lejle pa itak ne nosi, ampak to je bolj zaradi nje. Res pa je, da nismo vsak dan skupaj. To bi se mi pa skegljalo, priznam;). Ampak to vem, zato pa živimo na svojem in po svoje. In ne računam, da mi bo vskočila, da grem nekam - vem, da bi mi z veseljem pomagala, ampak vem, da ima to svojo ceno, zato ne bom vedno njej rekla. Dokler je bil problem s postavljanjem mej, pa ji nisem rekla nikoli. Našla sem si varstvo drugje ali pa pač vzela otroka s seboj, če se je dalo. Saj se skoraj vse da, res pa je, da tu veliko pomaga, če sta s partnerjem na istem bregu. Tako tudi on vskoči, namesto da reče: pa ga daj moji mami.

Vseeno je tvoja mama tvoja mama - kljub temu, da ima rada vnuke, ima rada predvsem tebe - ti si njena hči in tebi želi v prvi vrsti pomagat. Tašča ima seveda rajši vnuka kot tebe, ker je on bolj "njen" kot ti. S tem ni nič narobe, samo pričakovat ne moremo ravno istega od obojih.

Torej: najprej pretehtaj, kaj ti več pomeni: če se odločiš, da je tole vseeno majhen problemček in ne boš zato skoz živčna, potem uživaj v vseh prednostih, ki jih sožitje ponuja in se ne sekiraj, koliko otroka nosi (mimogrede, sama sem svoji non stop nosila, pa zdaj obe radi hodita;). Če pa ti gre na živce vsiljevanje in ni fora samo v nosenju otroka in se želiš tega rešit, pa nehaj koristit lagodno varstvo, ko tebi paše, potem pa se zmeni z možem, ki tudi ne bo imel več tega argumenta, ki ga ima zdaj. In razčistite, do kod ima kdo osebne meje. To je to.

Sama sem recimo imela eno obdobje, ko v službi enostavno nisem mogla manjkat, žal se je to obdobje prekrilo tudi z lubijevo gužvo v službi in takrat so ob nedolžnih boleznih vskočile babice in teta (bratova zaročenka) - takrat sem pač požrla to, da sta bili mali čisto razštelani, da Lejle navadno niso dale spat in je bila zato sitna u iber popoldne oz. potem zvečer ni zaspala, ker sem jo dala spat šele, ko sem se vrnila (prej pač nisem mogla, drugi je pa niso dali), da so ju vse razvajale, da sta jedli za kosilo puding, (čeprav sem skuhala prej zelenjavno juho, da bojo imele), če so bile s taščo oz. da je mami tu vsakič cvrla ribe, da sem vsakič bruhala, ko sem prišla domov (sem bila noseča in mi je ob vonju rib zelo hitro slabo), da sta obe babici non stop mešali odpadke (imava ločene) ipd... Se nisem pritoževala, ker sem vedela, da pač nimam druge in da imajo pravico delat po svoje (dokler se ne gre za varnost, seveda, tu ne odstopam), če jih sama prosim za pomoč. Sem bila pa neskončno srečna vsakič, ko sta bili zdravi in sta lahko šli v vrtec - in sem tudi povedala vzg. tam, da sem jim ful hvaležna, da lahko grem tako mirno v službo, ker vem, da vrtec=red, babice=kaosuser posted image . Vsaj pri nas. Kaos je super simpatičen, če ga imaš vsake toliko, prav popestri življenje, za vsak dan je pa u iber naporen...
Čim pa ni bilo več tako nujno, da sem vsak dan fizično tam in sem lahko kaj naredila od doma, ponoči ali kakorkoli, pa sem seveda rajši sama ostala doma kot imela malidve razštelani - ker mi je bilo to veliiiiiko lažje.

Pri januarčicah sva dve, ki imava diametralno nasprotne potrebe: ona rabi več časa zase in se ji strga, če ga nima, jaz rabim več svobode, da ljudje ne diktirajo, kako bomo mi živeli (torej tudi otroci). In zato si vsaka najde svoj sistem, ki funkcionira. Ni samo en prav. Moja tašča hodi vsak teden za par dni k svakinji pomagat - in obema to super laufa! Sta zadovoljni, mamica je bolj spočita, nečaka imata rada babi, babi je srečna, da je lahko koristna - win-win-win, če so ljudje za to. Meni je bilo to preveč in me je dušilo, rabim tudi svoje prijatelje, rada sama vzgajava otroke itd... Midva sva zadovoljna, da imamo mir, ona ima več časa, da lahko naredi še kaj zase, malidve sta srečni, da še kam gremo in kaj počnemo. In je tudi win-win-win. Samo najt se moraš na skali, kje vam najbolj odgovarja:) Ne moreš pa imet ugodnosti iz ene strani in pravic iz druge strani skale - to pa ne gre.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   [Brisano sporočilo]
22.9.2011 21:10:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
22.9.2011 23:00:24   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

(predvsem zato, ker je bil moz vedno na strani mame)


Ko se zvečer vležete v posteljo na čigavi strani spi?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   [Brisano sporočilo]
23.9.2011 8:55:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
18.10.2011 9:28:46   
Nusika35
Jaz sem taščo hitro porihtala, že takoj na začetku dala vedet da z mano ne bo zajebancije in sva že od samega začetka zgradile nek normalen odnos in mislim, da eno druga spoštujeva in zato ni problemov. Sej sm pa tja se najde da je malce preveč firbčna, samo to hitro uredim :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Kaj vam gre pri taščah najbolj na živce?
19.10.2011 12:51:25   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: Nusika35

Jaz sem taščo hitro porihtala, že takoj na začetku dala vedet da z mano ne bo zajebancije in sva že od samega začetka zgradile nek normalen odnos in mislim, da eno druga spoštujeva in zato ni problemov. Sej sm pa tja se najde da je malce preveč firbčna, samo to hitro uredim :)



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Moja tašča je čist fajn, vidimo se vsake kvatre, bolj mi gre v bistvu na živce tast, ker je TANAJBL PAMETEN, ampak res.
Pri tašči me pa moti kvečjemu to, da je čisto brez hrbtenice, da ne reče nobenemu nič in sam hiti vsm takoj ustrežt, še preden bi kdo sploh kaj rad ali pa sploh ne bi rad. Npr. meni je non stop nekaj "pospravljala" po stanovanju, kadar je čuvala tamalo, da jaz potem nisem nič našla, in sem ji 1000x rekla, da hvala lepa, ampak ji ni treba pucat našga stanovanja, da zmorem sama, pa ni nič zaleglo, tud mož ji je milijonkrat rekel, pa ništa.

Do tamalih je super, obožujeta jo, tako da meni je to važno. In mi jih ni problem samih pustit, ji zaupam 100%. Pa čeprav jima pusti ČIST VSE in čeprav še zmer obe dviguje in nosi, pa sta stari 4 in 2 leta. user posted image   V teh dneh dobimo še enega dojenčka in jo že kar vidim, da mi bo tudi tega pulila iz rok in ga mečkala, ampak tiste dve uri na teden me ne bo konec. V bistvu se kar veselim, da bom imela mal miru user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Nusika35)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Katero ime vam je lepše?




Cvetka (16%)

Betka (20%)

ali Blažka? (63%)


Število vseh glasov: 359

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!