|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 18:25:10   
Aleda
Zmajcyuser posted image user posted image user posted image da bo user posted image kmalu vredu, da boste lahko uživali doma v miru

Sirenetta čestitkeuser posted image user posted image user posted image in Suziuser posted image user posted image user posted image

Hov hov čakamo noviceuser posted image verjetno že pestvašuser posted image

Spanje- naša tut kar spi, zvečer rata tečna kot pri tebi Polzi. Sam ni ok tut če jo nosimo, nisem še pogruntala kaj narediti da se neha dreti, nič ne pomaga. Jaz sem jo za zunaj oblekla dvoje rokavov, žabice in pletene copatke, pokrila s flis odejo in dala v kašaro, ki se še zapne. Je rekla patronažna da je to za zdej ko je tak vroče dovolj. No če bo bolj hladno bo treba še eno plast.





(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 19:12:05   
suzy85

IZVIRNO SPOROČILO: populis

pokalona, jaz mam tako zamaseno da ni sans da si spraznem, ne gre z masiranjem pod tusem, ne crpanje, tud sprej za v nos mi zgleda dela vec skode kot koristi, ker se mi dojka, oteklina in rdecina kar siri. Pr men je bla patronazka ker sem mislila da ne znam crpat pa tud ona danes ni nic ven dobila, vceri je pa 40 nacrpala. Ocitno me bo odresil kirurski poseg :S.

Se opravičujem, ker pišem po vaši temi, ampak me je zanimalo kako napredujejo vaši sončki user posted image , pa ne morem mimo te težave user posted image

Jaz sem mastitis fasala 1. dan, ko sem prišla domov iz P. Že v P hčerka ni mogla vredu zagrabit bradavice, ker imam bolj ploske, pa še prsi sem imela že ful polne. Pa sem ponoči klicala sestro in mi je rekla, da nimam dovolj mleka. No, naslednji dan pa mastitis, vročina in AB. Meni je pomagal dolg, vroč tuš. Sem res bila po več kot pol ure pod tušem in to večkrat na dan, pa se je počasi porihtalo.
Upam, da se ti zadeva uredi brez kirurškega posega. Vem, kako je to hudo, zato ti pošiljam en velik kup user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 20:09:08   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3

Danes sem kupila štorkljo... Sedaj pa ne vem ce jo pravilno dam not. Ona zgleda zadovoljna, se umiri, zaspi.. ampak meni nekako cudno skrcena deluje. Ima katera kak video (jaz ga na netu ne najdem) ki prikazuje pravilno vstavljanje in nosenje v storklji? Hvalaaaa


Tincka, telilinki so sicer v anglescini, ampak upam, da to ni problem... sicer pa google translate rad pomagauser posted image

http://www.thebabywearer.com/articles/HowTo/Positioning.pdf - Tukaj vidis, da ce je dte se majhno, mu je v storklji treba podlozit hrbet z brisaco...
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/video-storklja.html
http://babywearinginternational.org/pages/safety.php
http://www.babyslingsafety.blogspot.com/

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 21:03:35   
ursonok
Dober večer!

Vidim, da je suša na forumu ... Verjetno ste vse zaposlene z novim družinskim članom user posted image

Pri nas je bila danes grozna noč ... Mali se je zbujal na uro in pol ali dve, jokal, trebuh ga je bolel, non stop je jedel, malo dojenja, malo flaše ... Skraka, kr neki. Na srečo je vikend, pa še tavelike ni, tako da smo potegnili in zjutraj malo dlje spali.

Čez dan je bil pa priden, kar nekaj spi - tako da smo preoblekli vse postelje, pomila sem na hitro kopalnico, napisala par mejlov, skuhala nekaj, bila v trgovini ...
Je pa safr, ker je zunaj dež, veter in mraz, ne da se nikamor, danes ponoči in jutri bo T padla pod nulo, pričakujemo sneg user posted image user posted image . Ful grozno. Tako da smo šli popoldne v nek nakupovalni center - tam si je moj proviščil palačinke, jaz pa brezalkoholno pivo. Malo smo pošetali, nabavili tetra plenice in to je bilo to.
Zdaj ga skušam zbudit, da se naje, potem pa počasi spat. Na joški itak zaspi kmalu - se sploh ne čudim, da že skoraj nimam mleka. No, razen ponoči, takrat še kar teče ...

Mi imamo tudi ruto, elastično, takole: http://polekont.pl/products-page/chusta%20elastyczna/poziomka/
Moj je ful navdušen, jaz ga pa ne nosim veliko - meni je že zdaj ful težek, pa ima pomoje manj kot 4kg. Je pa res ful praktično.

Mazati ga pozabimo, a smo opazili, da suha koža kar sama izginja. Tako da Hrchy - ja, verjetno res najbolje nič mazat, pa se koža sama regenerira. Kopamo ga tudi vsak drug dan (smo leni). Popek je že zdavnaj odpadel, drugih problemov - razen trebuhobola in nespanja - pa zaenkrat nimamo. Tu pa tam se mu pokaže kak mozoljček na obrazu, a to je baje normalno. Čakamo pa, kaj bo po dopolnjenih treh tednih.

Kako pa je kaj z vašo čiščo?
Jaz bom kmalu 3 tedne po porodu in je skoraj nimam več. Če ful hodim in sem aktivna, je še malo rdeče-rjavo. Sem pa še precej utrujena, sploh če veliko hodim. Ampak mislim da je to bolj zaradi bolezni (kašljam še vedno), kot pa zaradi poroda.

Nič, grme počas še kaj prigriznit. Pridne bodite, spite, kolikor se da! user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 22:02:14   
zmajcy_
Da malo poročam user posted image
Mi se kar vredu rihtamo, mali je priden, sestrca ga ima ful rada in ga je dober sprejela. Je skos na max 2 uri, ampak naj mu bo ker more velik jest user posted image krčkov še nima.
Danes smo šli na krajši sprehod in je seveda celega prespal user posted image

Čišča.. sem lihk hotla vprašat kako pri vas poteka, ker jaz sem 5 dni po porodu in je nimam večuser posted image mi je to res ful hiter in ne vem če je to sploh vredu.

Jutri ima pa mali kontrolo bilirubina, tko da upam da ne bo previsok in gre lepo domov.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
   RE: Marčevke 2012
31.3.2012 22:10:45   
ursonok
Zmajcy,
take "pavzice" v čišči se dogajajo - ziher se bo spet pojavila. Tudi pri meni je bilo tako.

Abel še vedno spi, midva pa kar čakava, da se zbudi. Sva zmešana. Grem pomoje kar ležat. Malo sem znervirana, ker od nekje slišim muziko (sobota, pa prazniki se bližajo in se tem POljakom spet odfukava).




(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 9:07:09   
iribiri
Lep pozdravček vsem!! user posted image

Prosila bi, če me lahko date na seznam, da smo že rodili. Na žalost ne znam to naredit, ali pa če mi katera razloži!
Rodili smo 19.3 , dečka Urbana, 3340g težkega in 51cm dolgega!
Hvala že v naprej! Lepo cartajte svoje sončke in pa srečno vsem, ki še boste!

Pa lep dan vsem, kljub deževnemu in kislemu vremenu!user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 10:01:48   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: iribiri

Lep pozdravček vsem!! user posted image

Prosila bi, če me lahko date na seznam, da smo že rodili. Na žalost ne znam to naredit, ali pa če mi katera razloži!
Rodili smo 19.3 , dečka Urbana, 3340g težkega in 51cm dolgega!
Hvala že v naprej! Lepo cartajte svoje sončke in pa srečno vsem, ki še boste!

Pa lep dan vsem, kljub deževnemu in kislemu vremenu!user posted image user posted image


Čestitke!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iribiri)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 10:09:22   
Jada82
Joj punce, naša Emilija pa nič fajn ne je ... res, ponoči na 2-3 ure, čez dan tud, poje pa vse skup nič. 2 možnosti sta: al zaspi zraven, al jo pa začne napenjat in potem sploh ne more jest ... pa smo po nasvetu glupe patronažne kupili mleko z zmanjšano vsebnostjo laktoze, kao bo bolje .... no, se mi zdi, da je le še slabše .... grrrrr. user posted image user posted image user posted image

Posledično sem živčna, neprespana, sita tega hranjenja non stop in siljenja s flašo ... pa vsako hranjenje (tud za 50 ml) traja vsaj pol ure, če ne celo več ..... kako dolgo pa pri vas hranite en obrok?

No, kot da ne bi bilo dost, sem že tako vsa znervirana in potem mi tavelika kaj nagaja in ves čas nekaj želi in posledično se samo derem nanjo ves čas ... joj, res ne vem, kaj mi je, grozna sem user posted image user posted image user posted image Potem imam seveda zelo slabo vest, ampak čez pol ure je isto ..... Pa pred porodom sem res prebrala malo morje knjig na to temo, in sedaj ravno tako ravnam, kot vem, da ne bi smela.
Hudiča, no!!!! Upam, da se stvari čim prej uštimajo.

Joj, jaz tudi komaj čakam, da Emilija malo zraste, vsaj tam, do ene 4 mesecev, da se končajo te user posted image prebavne težave .... je prav naporno. Pa da začne malo bolj jest .... Upam, da bo potem bolje.
Saj, vem pa da je ključno, da sama pri sebi poštimam in sama začnem pravilno reagirat .... oh ja, je kar zajebano ....

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 10:29:25   
Saša33
Dobro jutro!!

Danes sem mi zdi, da sem se naspala:)
4 plus 3 plus poležavanje do pol 9, juhuh!!!

Obiski:
Do sedaj, ko je mala stara tri tedne, smo imei smo 4 obiske, mame, brate, babice, prababice.Včeraj pa sem imela ene obiske od 11h do 2h in potem še sicer za urco a od pol 5 do pol 6. Moža ni bilo doma.
In zvečer sem bila gotova. Mala pa tudi pop spala bolj malo, kot bi čutla, da je še kdo v bližini. Zbujala se je vsako uro in jokcala, jedla, jokcala,jedla.
No ob 21h je vsa zmatrana končno padla dol in smo se zbudli ob pol 2.

Dojenje:
Midve se samo dojiva. Sem pa opazila, da odkar sem pop jo začela pristavljati na obe imam več mleka.Jupi, sem vesela. Ko se naje dovolj, pade sama dol in to je to.
Dobile sva že 800 v treh tednih in čez teden imava prvi pregled.

Čišča:
zadnji teden mi počasi zginja in ne rabim več vložkov. Sicer smešno vprašanje, a se je keri že kej zaluštalo lupčkanja.... in s.....? Sem brala, da je bolj počakat, da čišča mine in do prvega pregleda, samo mam ga šele čez 6 tednov.

Kopanje:
Danes se bomo drugič kopali. Dam pa samo malo olivnega olja, kar v vodo. Nič ne mažem. Pa se je od zanjega kopanje koža fajn olušila in je čist ok. Mislim, da je najboljš manj mazat in se bo uredilo samo, razen če je rdeča koža.

Večerno pomirjanje:
Na cajte, posebej zvečer ko se mala dere, nekje od 17h do 21h. In veš, da je lačna, plenica previta, ti si sit vsega. Jo položim v posteljco in grem na zrak za minuto. Ponavadi sem tudi že sama nervozna in mala to čuti. Pomaga, ko pridem nazaj jo ponavadi zavijem v deko in jo tesno držim, ponavadi to pomaga da se umiri.

Muskelfiber: Me vse boli, roke, ramena, križ. Pa verjetno od vozička, pestvanja , izd,,,, res smešno, pa še 4 kg nima.

No evo tok, da se mal zjamram. V pon gre moj v službo. Jst pa se veselim, da bo kmalu mesec mimo, pa da grem mal v civilizacijo.

Pozdravčki

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 12:41:58   
ursonok
Dober dan!

Mis pet po čudni noči user posted image Zvečer je lepo zaspal, potem se zbudil ob 1h, sem ga podojila, mu dala malo dodatka, potem se je pa začela štala ... Kakšni dve uri ga je mučil trebuhobol, drl se je, zvijal itd. Ne pomaga ne nošenje, ne ležanje na trebuhu. Že zaspi, a ga čez par minut zbudi nek krč al neki ... user posted image Mene pa to par urno bedenje sredi noči ubija (najprej gre vsaj 40 minut na dojenje in hranjenje, potem pa še ura-dve ali več dretja). Ko se je drugič zbudil, okoli 6h, smo mu dali samo dodatek, 90ml in je lepo nazaj zaspal. Sicer je spal samo 2,5 uri, a vseeno. Že to šteje, da zaspi normalno.
Tako da danes ponoči, ko se prvič zbudi, probamo samo z dodatkom.

Zdaj zjutraj pa tudi - najprej dojenje okoli 10h, potem pa do zdaj - jokanje, zvijanje, hranjenje - in mi ne vemo, koliko poje na dojki, koliko je še lačen, zato mu dajemo samo po 30ml, ampak je potem po 15minutah avantura, ker je še lačen itd. In tako se nam vse skupaj razvleče na 3 ure dretja in hranjenja. Zdaj je vsega skupaj v dveh urah maznil 120ml in je končno zaspal.
Tako da Jada, te popolnoma razumem, mi imamo podobno zdraho s hranjenjem, ampak mislim, da je pri nas zato, ker kombiniramo dojenje in dodajanje in je cela zmešnjava user posted image .

Pa zdi se mi, da je to zvijanje in trebuhobol iz dneva v dan hujše. In koža na obrazu postaja malo čudna ... Pojavljajo se mozoljci, pa neki rdeči flekci, pa spet zginjajo ... No, bomo videli.

Pri tamali se je vse uredilo - koža, trebuhobol in hranjenje - ko smo prešli na mleko za otroke, ki ne tolerirajo laktoze. Upam, da pri P dobimo recept in da bo tudi zdaj na tistem mleku bolje.

Drugače pa čičamo notri, ker zunaj pada sneg, piha in sploh je vse skupaj ena vremenska katastrofa user posted image user posted image

Nič, grem kaj prebrat, dokler človeček spančka.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 12:45:14   
ursonok
Glede seksa in šestih tednov čakanja ...
Ja, jaz sem imela že par "vročih sanj" ali kako se temu reče user posted image user posted image . Bi mi že pasalo, priznam, sploh zdaj, ko ni tamale in smo še kar naspani ... Ampak jaz se bojim zaradi presredka. Sedim in vse počnem normalno, a na dotik je še vedno malo občutljiv, tako da si še ne upam poskusiti. Nasploh se bojim, kako bo s tem presredkom user posted image
Sasa33, a ti nisi bila nič rezana/šivana? Če je tako, potem je sploh super ... Le kondom je treba dati gor, da ne pride slučajno do kakšne okužbe, ker kao še ni konec pologa user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 12:52:59   
ursonok
Aja, še to sem hotela vprašat, Sasa33, ko pišeš, da greš po enem mesecu v civilizacijo ... Kaj s tem misliš?
Meni tudi manjka civilizacija, tukaj je cela suša glede folka ... Mah, bo že.

Da vam še malo potožim - danes ponoči so imeli spodnji sosedi žur user posted image user posted image . So ob 22h začeli nabijat muziko, sem šla dol pozvonit in prosit, ali lahko utišajo zadevo, pa me tip vpraša "zakaj?" Jaz njemu, da zato, ker je ura 22h in ker imamo majhnega otroka. In on: "koliko majhnega?" Jaz, da tri tedne. On, no, ok, bomo utišali. In valda niso. Še ob dveh ponoči je bila muzika in pijansko dretje. Najhuje je pa to, da imajo otroka, toliko starega kot naša Agatka, tj. 3 leta. In tamali je bil ob 22h, ko sem bila tam, še pokonci - ob glasni muziki in tropu pijanih ljudi. Ne vem, kako je spal ponoči ob takem džumbusu. Res se mi smili. Ti ljudje so pa taki kreteni, joj sem tako jezna. Komaj čakam, da se preselimo!! Sicer se nimam za šovinistko, ampak ti Poljaki so egoistični ignoranti brez primere. Totalni primitivci. Čisto vseeno jim je za ljudi okoli, počno tisto, kar jim v danem trenutku ustreza - in to je to. Nagnusno, res. Ma, sem tako jezna, že tako sem znervirana, malo spimo zaradi novorojenčka, potem pa še ti idioti ... Groza!!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 13:06:02   
tallla
pozdravljene!

malo berem po forumih in vašo temo spremljam, da vidim kako izgledajo zadnji dnevi, porod, prvi dnevi, ... :)

vsem seveda čestitke za zdrave otročke, kar pa me je zeeelo presenetilo pri mislim, da kar skoraj vseh vas, da ste imele zeeelo hitre porode... od 45min do 4h... po večini po 2h. uauuuu!!!! user posted image to je vredno komentarja ali ne? user posted image :)

No, moje vprašanje je koliko ste bile športno aktivne v nosečnosti, kako ste vzdrževale kondicijo, kako ste se pripravljale na porod oz. kakšne posebne informacije, ki bi bile koristne...

Hvaležna vam bom za vaš čas, ki ga imate sedaj bolj malo zaradi svežih user posted image

lep pozdravček,

_____________________________

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4764
   RE: Marčevke 2012
1.4.2012 14:39:06   
zwezdica82
Živjo

Še na hitro moja porodna izkušnja. Glede na to, da sem se pri prvi kar namatrala..Trajalo je res zelo dolgo, sem si želela da sedaj to mine hitreje. In še res je. V sredo dopoldne so se začeli popadki na 15 min. Pa vmes ponehali. Zvečer ob 10h še vedno nekje od 15 do 10 min. Pa nikakor nisem hotela v porodnišnico, ker sem rekla da bom sigurno se predologo matrala. NO po polnoči ni bilo več za zdržat. Popadkii so se začeli na 5 - 6min. Boleli ko hudič. Sva šla ob enih od doma. Sprejeta v porodnišnico v Lj ob 1.45 in odprta 6-7cm. Je klicala v porodno..SAm za na mizo nič klistirrja user posted image user posted image user posted image . No tak mislim da sva prišla 2.15 v porodno. 15 do treh so mi predrli mehur in ob 3.46 sem rodila. Pa se mi je zdelo da je še to predolgo trajalo. Samo masko sem imela nobene druge protibolečinske stvari. Pretrgala sem se malo in sm to ful čutila tako da sem mislila da so me tudi prerezali ampak me niso. Dva šiva sem dobila znotraj in enega zunaj. Zdravnica je rekla da so to zgolj bolj lepotni šivi in da me bo samo malo bolelo. Zjutraj v sobi sem lahko že čisto normalno sedela in nič ne čutim šivov. user posted image user posted image

Zdaj smo doma...V porodnišnici nama je uspelo se začeti dojit s nastavki. Doma pa ne gre..Je taka hiterija, če ne priteče takoj, da mala tud do zraka ne pride..tok se dere..Tak da si črpam mleko in pa vmes malo dodajam - smo pač na flaši. Dodajam pa zato, ker se enostavno z mojim mlekom ne naje niti za dve uri..Tudi v porodnišnici so mi svetovali naj po potrebi dodajam glede na to, da je kar konkretna punca in bo rabila za jest..

Pohvalim lahko še babice in seveda D oddelek Lj porodnišnice, kateri so bili vsi super.

Čestitke še vsem ki ste rodile za mano..

Lp

(odgovor članu čebela1)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
   [Brisano sporočilo]
1.4.2012 17:40:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zwezdica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4766
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 8:07:15   
Hov hov
Čao punce,

Evo jaz sem še vedno tu. 2 v 1.user posted image Noseča 42. tednov, ... držte pesti, da se bodo kmalu začeli kakšni popadki pri meni.

Lepo se imejte s svojimi user posted image .


(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 8:34:53   
kimsy
Najprej vsem user posted image dobrodošlica!
hov hov - upam, da boš tudi ti kmalu dobila svoj zaklad v roke!
popullis - a se stanje že kaj izboljšuje? Daj poštimaj se že, da gremo pol na kofi. Komaj čakam, da visim tvojo malo miss.

user posted image ursonok - NUJNO!!! Lepo bi te prosila, če mi razložiš katere ukrepe ste izvajali pri tamali pri refluksu? Naša ima namreč full močan refluks, po moje sploh nima krčev. Po ene 5 min hranjenja se začne zvijat in jokat, skoz jo imam v dvignjenem položaju, lupinica in ležalnik sta zakon! Skoz se ji podira, se je zgodilo, da ji je šlo mleko čez nosek vn, sm mislila, da se bo zadušila... Pa imamo eno staro P, ki je že v penziji in dela samo v posvetovalnici, ki jo imamo v sredo. Drugače je naša druga P uradno za predšolsko mladino in me zanima, če smo zreli za kake preiskave! Ker če bom težila, mi bo dala napotnico! A se da kaj takega kupit?
Jada - to hranjenje, ki ga opisuješ je pri nas približno isto, le da mi še full poliva in mi je čist groza! Če pomislim, da sm pri tamali imela iste težave, me mine živet. Kiara mi je imela krče več kot pol leta, pa refluks, ki je bil mal lažje oblike... Ma sej bi še vse potrpela, če me ne bi skrbelo, da se mi bo tamala zadušila, ker ko jo zalije tud dihat ne more. In še takrat ko spimo, z enim ušesom poslušam, če diha! user posted image groza, nemest da bi uživala porodniško, mam en kup skrbi, pol sm pa tud jst imela prejšn tedn tamalo doma, ker je full kašlala, pa sm se tud skoz drla na njo, me še to mori, ker mam slabo vest!

_____________________________

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 9:24:05   
Jada82
kimsy, ja, naša tud kar nekaj poliva zadnje dni ... pa enkrat ponoči ji je tudi skozi nosek prišlo user posted image A to bi znal bit refluks?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 10:02:00   
disere
ozdravček punceuser posted image ...

sploh nimam več časa za računalnik....

najprej vsem čestitke za vaše sončkeuser posted image user posted image user posted image ..

tako zdaj pa, da napišem, da se tudi pri nas dogaja cela drama s tem hranjenjem in zvijanjem, sploh, ko pijeta flaški ju tako zvija zravn, da vsaka rabi po eno uro, da se nahranimo, ker sta dve sem mela pol ure pavze umes in spet na vrsti hranjenjeuser posted image ponoči se dogaja isto...imamo vse možne kaplice od avstriskih do naših, pa ne pomaga čisto nč... je prišlo tako daleč, da sem mogla prosit za pomoč taščo za hranjenje, ker , ko sem eno hranla po uro se je drugi kr mešalo, ko je mogla čakat, založit flašk v ležalniku nisem več mogla , ker je blo samo jokanje od zvijanja..posledično tud polivata zravn in to vse zarad tega zvijanja...

tako da tud nevem več kaj narest, sem klicala P pa gremo popoldne tja, vam javim kaj bojo rekli, če bo kak pameten nasvet..

aha pa še to js jima mleko celo mešam ne z vodo ampak skuham janež pa mal kumine pa s tem mešam mleko pa vseeno našim dvema nč ne pomagauser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4770
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 10:13:06   
Polzi
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

kimsy, ja, naša tud kar nekaj poliva zadnje dni ... pa enkrat ponoči ji je tudi skozi nosek prišlo user posted image A to bi znal bit refluks?


naša je tud včeraj začela ful polivat. Ker jo najprej podojim  ne vem kolk popije, potem dobi še flašo in golta kot nora, pol pa dobim vse nazaj user posted image  . NO in posledično je potem ful kmal spet lačna, tak da se skoz sam hranmo in hranmo. Ko se naje poliva, pol pa kr neki jamra in jokca user posted image  POnoč je blo tud grozn, sploh ne zaspat v kinderpetu, ampak na rokah, ko sem jo hotla pa prestavit je bil pa jok user posted image  POl sva pa na veliki postelji zaspale je blo pa kul. Pol tko vetste, kolk sem se jz naspala zraven user posted image user posted image  Sem cela zblojena.....Zdej pa čakamo patronažno, da nas skopa user posted image

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 10:29:25   
kimsy
punce! Vidim, da smo vse v istem zosu! Jst našo dojim cca 5 min, pol se začne dret, pol ji rinem flašo, ker mislim, da je lačna in skor nč ne spije, pa še tisto vn vrže! Zaspi na rokah, pol včasih rata, da ostane v posteljci, običajno rabimo več poizkusov! user posted image Se mi že mal meša! Hranimo se različno na 2, 3 al pa 4 ure! Odvisno, kdaj zaspi! Pa trudim se, da jo dojim, ko je še pol v spanju, da tok ne govta! Ampak se ji še vedno fajn dviguje!
jada - baje da ja! Sm pa našo skor prisilila na dudo! user posted image Pa čeprav sm bla proti, ker tavelike še zdaj nismo odvadili! Čakam, da nam ursonok kako pametno svetuje! user posted image

_____________________________

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4772
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 10:42:58   
ursonok
Dobro jutro!

No, vidim, da se povsod začenja štala user posted image ... Ja, naši tamali počasi dopolnjujejo 3 oziroma 4 tedne, ko se začnejo prebavno problemi ...

Polivanje/refluks
Pri nas je imela Agatka grozen refluks, polivala je non stop, so nas celo strašili z operacijo, ampak potem se je izkazalo, da je to povezano z netoleranco laktoze in alergijo na kravje mleko. Najprej sem pri sebi uvedla dieto (brez mlečnih zadev), pa ni pomagalo, nato smo po simptomih ugotovili, da tudi laktoze ne tolerira. Laktoze je v materinem mleku zelo veliko (neodvisno od tega, kaj ješ), zato sem pač nehala dojit in smo prešli na AM - reče se mu Nutramigen, tukaj se ga dobi samo na recept, je močno hidrolizirano, na osnovi kazeina, torej primerno za alergike in tiste, ki ne tolerirajo laktoze. No, ko smo prešli na to mleko se je vse OBČUTNO izboljšalo. Koža se je popravila, kakat je začela normalno in kar je najpomembneje - skoraj povsem je nehala polivat! Včasih se ji je še zgodilo, ampak v primerjavi s tistim, kar je bilo prej, je bil to cel žur.
Se pa nikoli ni hotela vozit v lupinici in nasploh ležati na hrbtu, ker se ji je takoj začelo dvigovat.

Ne vem, kako je pri vas, ampak jaz bi malo raziskala, kako je z alergijo na KM in netoleranco laktoze. V vašem mleku in običajnih AM je laktoze veliko (v AM je ponavadi tudi kravje mleko v prašku), tako da je čisto mogoče, da jim to ne odgovarja. In s tem se ni za hecat - će otrok ne tolerira laktoze, mu to uničuje črevesje, ki postaja luknjasto, in na ta način otrok dobi ful alergij (hrana prehaja v kri) in posledično se mu sesuje imunski sistem.
Bodite tudi pozorne na izpuščaje (obraz, prsni koš), na kakce in na to, kako se obnaša pri joški. Če ne tolerira laktoze, se zvija, joka, zgrabi bradavico, pa jo potem spet ven vrže in take fore.

Toliko s moje strani na to temo. Upam, da boste porihtali zadeve. Jaz trkam - Abel ful ne poliva, morda enkrat na tri dni, drugače pa ni sile. Zaenkrat.

Smo pa danes stari 3 tedne! user posted image

Pa razmišljamo, da bi se ponoči nehali dojit. Vedno, ko se dojimo, potem par ur ne spimo, ker ga muči trebuhobol in se dere itd. Danes ponoči se je zbudil dvakrat in je dobil samo AM - posledično smo veliko bolje spali. Sicer smo dolgo podirali kupčka, pa potem je v posteljici protestiral, tako da ga je moral moj vzeti k sebi na prsni koš - tam je pa zadrnjohal, driskica mala. Čist je nekaj napaljen na očkota user posted image .
Samo ne vem, kaj naj s svojimi joškicami. Danes sem jih morala dvakrat ročno prazniti ponoči, pa še vseeno sem se zjutraj zbudila z dvema trdima balonoma user posted image . A sebo produkcija sama zmanjšala, če ponoči ne bom dojila? user posted image

Disere,
ti imaš pa res hardcore sceno doma. Joj, jaz bi bila čisto iz sebe. Morda jima pa AM ne ustreza, pa bi morala probati kakšnega durgega? kakšni pa sploh obstajajo v Sloveniji? Nimam pojma ...
Saj vem, da je to trenutno slaba tolažba - a čez dve-tri leta boš videla, kako bo super, ko se bosta počasi že lahko skupaj igrali itd.

Populis
user posted image super, da lezeš na zeleno vejo! Dobra si, da pri vsem tem še vedno dojiš! Je pa fino, da kirurški poseg ne bo potreben. Še ta udarec se je manjkal. Pa tvoji posti so kar optimistični - jaz bi bila na tvojem mestu čisto depresivna, ves čas bi se cmerila in smilila sama sebi ...

Hranjenje in kaos
Pri nas totalen. Kaos namreč. Včeraj popoldne je doma pojedel iz obeh joškic in še 60ml. Potem je v trgovini postal tečen, se jokal celo pot v avtu, dokler nismo prišli h kolegu - tam je pa po flaški v roku dveh ur pojedel še dvakrat po 60ml, se pravi 120. V roku treh ur se je torej non stop hranil (in jokal): dve joškici + 60ml + 60ml +60ml. Mislim, halo. Zakaj ne more NAENKRAT pojest iz obeh joškic in potem recimo še 120ml in nam dati mir za tri ure?! Res nadležno. Mene ta kaos čisto nervira. Kdaj naj bi se to hranjenje nekoliko uredilo? Pri enem mesecu? Šestih tednih? user posted image

Vse, ki imate doma starejše otroke bolane in morate štimati oba - kapo dol! Ta vikend gremo po Agatko, potem bomo vsi štirje in se že zdaj tresem ob sami misli, da bi tamala kaj zbolela (in da bi se mi spet nalezli). Imeti oba doma, pri tem enega bolančka, je RES naporno.

NIč, zdaj grem kočno nekaj pojest. Držite se!

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
   [Brisano sporočilo]
2.4.2012 11:32:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzy85)
  Neposredna povezava do sporočila: 4774
   RE: Marčevke 2012
2.4.2012 11:46:09   
hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: tallla

vsem seveda čestitke za zdrave otročke, kar pa me je zeeelo presenetilo pri mislim, da kar skoraj vseh vas, da ste imele zeeelo hitre porode... od 45min do 4h... po večini po 2h. uauuuu!!!! user posted image to je vredno komentarja ali ne? user posted image :)

No, moje vprašanje je koliko ste bile športno aktivne v nosečnosti, kako ste vzdrževale kondicijo, kako ste se pripravljale na porod oz. kakšne posebne informacije, ki bi bile koristne...



No, no, tako hitro pri vseh pa ze ni slo... jaz svoje porodne izkusnje nisem niti napisala, da ne bi katere prestrasila... user posted image Meni je voda odtekla ob dveh popoldne, porod je pa trajal 26 ur vse skupaj... kot akze sem pokasirala vse tiste ure, ki so jih druge prihranile ... user posted image

Glede aktivnosti v nosecnosti sem pa jaz hodila na vodeno vadbo enkrat na teden po tri ure, sicer pa sem poskusala biti aktivna kar se da - to pomeni se nisem 'drzala nazaj' pri nicemer - delala sem toliko (ali pa malo vec), kot mi je telo dopuscalo... Edino dviganja tezkih stvari sem se izogibala...

Glede seksa in šestih tednov čakanja ...
Ja, jaz sem imela že par "vročih sanj" ali kako se temu reče .


Uh, sem mislila, da sem ze edina... Samo pri meni so te sanje sigurno vsaj enkrat na noc - se pocutim ze kot en mali manijak... in ja, odstevam dneve - jaz do osmega tedna, ko mi bo zdravnica dala zeleno luc (upam user posted image )

Koza na obrazu - nas je tudi ves mozoljast... se hecava, da je ze v puberteti user posted image Ampak to se mamicini hormoni cistijo, menda ni nic hudega...

Cas hranjenja - pri nas traja nekje od 10-25 minut. Se pa samo dojiva... Edino vcasih, ko predolgo spi, si pred dojenjem malo izcrpam, da ga ne zaliva, ko pije... To je pa se ene pet minunt potem...

HovHov, samo se tebe cakamo... potem se pa selimo, a ne?

Hranjenje in problemi... Kot kaze, lahko trkam na les... tudi nas obcasno polije, mapak ne po vsakem hranjenju.. Pa do zdaj je dvakrat bruhnil, ampak mislim, da sva bila kriva jaz oz moj dragi - se mu je zaletelo, in sva ga potem na hitro posedla, kar mu je na hitro ustvarilo pritisk na trebuscek in potem je slo mleko kar v loku ven... Sam od sebe zaenkrat se ni bruhnil. Ga pa jaz preventivno:
- podiram kupcke striktno na tri do pet minut med hrajenjem... kupcke podirava izmenjajoce v polozaju 'milk shake' in sede
- po hranjenju vedno pokonci se nekaj casa
- dvignjeno vzglavje v posteljici
zaenkrat nam dela, upam pa, da se ne bo se kaj poslabsalo... trenutno ima G tri tedne in tri dni.
Glede krckov je pa vcasih bolje vcasih slabse... Ampak jokal ni se nikoli, kolikam se uspesno izogibamo zaenkrat s Karpovo metodo.

Zato pa za vse, ki imate probleme, posiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Disere, zate pa dvojno posiljko!!! Kapo dol, kako sfolgas!

Aja, sem pa presenecena, da vam mali zaspijo v posteljici.... user posted image user posted image za vas! Nasa mala posast zaspi samo na rokah/dojki ali v slingu... pa ga potem prestavimo - upam, da to ne bo vodilo v kaksne probleme kasneje...user posted image

Zdajle grem pa se malo po receptih brskat - v soboto imamo kosilo pri prijateljih in sem zadolzena za desert user posted image user posted image user posted image Komaj cakam, spet malo kuharije/peke!!!user posted image Potem pa v trgovino!!!

Lep dan vsem, tukaj je danes padal ze sneg, zdaj je pa soncek!

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?