|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 9:56:47   
Hov hov
IZVIRNO SPOROČILO: patella


Najprej naj popravim rojstni datum mojga sineta - rodil se je namreč na prvi spomladanski dan, 20.3.2012.


user posted image user posted image čestitke za sinčka...prvi spomladanski dan, pa sta žal falila... je 21.3.




Letos je bilo prehodno leto in je potem prvi spomladanski dan bil 20.3 namesto običajnega 21.3.


Drugače pa se vse mamice držite! Bi vam sicer želela dati kakšnen pameten nasvet glede dojenja ali mastitisa, ampak sem trenutno še teoretik.



(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 10:20:13   
*bucka*
zmajchy_ imam še eno vprašanje - ali je v trboveljski P potrebno široko povijati ali ne? Vem, da kolke slikajo ob rojstvu (drugje jih ne, baje)..za povijanje me pa zanima, je treba ali ne. Hvala za info.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 10:28:34   
Jada82
Čestitke za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ostale pa pohitite, marcu so dnevi šteti user posted image user posted image user posted image user posted image

Mah jaz sem kar v redu .... pomoje sem se malček navadila na to nespanje ... pa včer sem maznila 2 radlerja, sem bila ko rožca user posted image user posted image user posted image Mah, danes smo kar spali ... nazadnje je jedla ob pol 9h, potem pa ob pol 2h ... nato pa jaz 2 uri nisem mogla zaspat nazaj, moj je pa smrčal ... grrrrr user posted image user posted image user posted image user posted image Ampak smo potem do pol 8h zjutraj potegnili, ko je ta velika prišla v spalnico ... pa saj kar gre...

Evo, danes bom pomoje prvič skuhala .... pa še patronažna pride kopat Emilijo ..... upam, da res, ker je nekaj jamrala, da ne ve, če ji bo zneslo .. upam, da pride, da jo potem ne vidim več.

Mah poporodna depra - ma ne, nimam tega, sem presenetljivo veliko bolje kot prvič ... se mi zdi vse skup manj naporno, pa čeprav imam zdaj 2 otroka ... kaj pa vem, prvič mi je bilo grozno, zdaj pa kar gre. Sem pa mal tak labilen tip človeka .... ampak se super rihtamo .. Sem prav zadovoljna. Izabela ima Emilijo tudi vedno raje in sem kar tako vesela ... se mi zdi, da zdaj smo pa res ta prava družina user posted image user posted image user posted image

Kile - men sta ostali še 2. V bistvu se mi skor ne vidi, da sem bila 3 tedne nazaj noseča. Trebuh je splahnel v celoti, edino še malo mehke maščobe user posted image user posted image user posted image To bomo pa sčasoma spravili stran, pa mal boljš moram začeti jest .... še vedno mi gre samo sladko po glavi user posted image

Sicer pa naša Emilija zadnje dva dni nekam slabo je .... joj, jo je treba tolk siliti, pa ni vse skup nič ... pa takoj jo začne napenjat .... grrr. Upam, da mine. Včer smo v Mullerju kupili novo mleko - Hipp Comfort. Pa danes mi kolegica prinese kapljice proti krčem, mogoč bo kaj pomagalo .... Ja, pa kaka zdaj vedno zeleno user posted image Bomo videli ....

Nič, delo kliče ... moram pripravit za kopat, preden patronažna pride ... tečnoba! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 11:47:31   
Caitlin
Tako, pa se je tud našemu atiju končal dopust user posted image Je blo prav lepo, ker je bil doma, mi je pomagal, skupaj smo šli na sprehode, kosilo se je splačalo kuhat, ker sva bila dva pa še fulll dobra kosila sva mela, ker moj user posted image full dobr pa rad kuha. No, zdaj bom mogla pa sama se znajdit. Ampak mislim, da ne bo tak problem. Zaenkrat mi kar gre - tamala namreč spi user posted image

Smo se pa drugače že kar navadili na novi ritem. Zaenkrat je vse super, sem mislila, da bo težje, pa kar gre. Tud zmatrana nisem prav veliko, grem recimo vsak drugi dan popoldne za kakšno uro spat, drugače pa ni panike. Sem se pa očitno tok navadla ponoči, da se tamala točno na 3 ure zbuja, da sem se dons kr sama zbudila po 3 urah, čeprav je tamala še spala. user posted image Je bila pa včeraj patronažna pri nas in smo se od odpusta s porodnišnice (3 tedne) zredili za pol kilograma user posted image . Je rekla, da sva zelo pridni. Sva jo pa poskušala midva stehtat na kuhinjski tehtnici, pa sva ugotovila da vsakič drugače kaše, tako da sva nehala user posted image Zanimalo me je sicer samo, koliko posamezen obrok poje ker grame sem vedela da pridobiva. Tako da sedaj do posvetovalnice (18.4.) bo prihajala enkrat na teden, toliko da stehta. Mamo pa še vedno lih malo zlatenice, ampak je patronažna rekla, da bo že upadla počasi, glede na to, da je precej živahna pa dobro je, ni panike.

Populis - ojoj, upam, da vročina in bolečina čim prej minejo. Mene je bilo v porodnišnici strah, da bom dobila kakšen mastitis, ker sem mela noro polne joške, bolele za znoret in to ravno 1 dan pred predvidenim odhodom. Potem so pa še hormoni naredili svoje, tako da sem zvečer jokala, ker sem se bala, da bom zjutraj še vročino dobila in naju ne bodo spustili domov. Ampak je naslednji dan bilo vse ok. Tako da držim pesti, da boš čim hitreje bolje.

Ponoči - midve se dojiva okol 11h-12h pa potem okol 2-3h, 6h, 8h-9h. Jo moram pa nujno enkrat ponoči previti, ker drugače ima vse cunje mokre, ker pride skozi. Se pa ponoči hitro podoji, 10-15min pa še kupčka podreti če nam uspe, tako da več kot pol ure vse skupaj nikoli ne traja. Potem pa tudi hitro nazaj zaspi, jaz pa tudi.

Oblačila za ven - jaz ji oblečem body + še ene dolge rokave iz pliša pa žabice iz pliša pa tanko+debelejšo kapico potem jo pa z dekco pokrijem. Jaz bi jo seveda še več oblekla, ampak sva z mojim ugotovila, da kar hitro postane precej topla v lička če je preveč oblečena. Pa saj ti vozički otroka z vseh strani zaščitjo. Ji pa večkrat preverim toploto rokic, ličk in pa zadaj na vratu.

Kg - ja, sem zgubila 12kg, mam pa še 3kg plusa, ampak glede na to, koliko se zadnje čase sprehajamo, mislim, da bo hitro tudi to padlo. No, malo se bom morala nazaj držat s hranjenjem ponoči. user posted image Mi res paše pojesti kakšen piškot, banano ali pa kaj takega user posted image Mam pa še tak, ohlapen trebušček. Pa popek ... bah, prej je bil res tak, "normalen", lep, zdaj mam pa celo jamo user posted image Upam, da se bo počasi spremenil nazaj v obliko kot pred nosečnostjo.

Zapestje - a še katero zapestje boli? Mene full, od pestovanja tamale. Moram občasno prav malo krožit z zapestjem pa ga razgibat. Očitno jo preveč pestvam user posted image

Evo, med tem ko sem pisala, se je mala nekaj zbujala, ampak glede na to, da lačna ni, zvija jo tud pomoje ne, je samo želela da jo pestvam. Pa sem jo kar pustila malo jokcat pa je nazaj zaspala. A je možno, da že tako majhni znajo "izsiljevati" user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 12:06:13   
Polzi
pri nas je tudi bila ravnokar patronažna  - že drugič. V petek ko sva šle domov iz P sva imeli točno 3000 g, v ponedeljek, ko je bila patronažna tu, sva imeli 3185 g, danes pa že 3480 g, se pravi v 6 dneh kar sva doma se je mala zredila za 480 g. Požerušček moj mali. saj ni čudno, če bi pa na 3 ure jedla in to poje zdaj že od 80-100, odvisno kolk dobi pri dojenju.
Ker vidim, da se pri dojenju ful utrudi, da kr zaspi zraven in je potem posledično čez pol ure že jok zaradi lakote, si črpam in ji potem en obrok nadomestim s svojim mlekom. Drugače pa dodatek in malo dojenja, da se mi ne utrudi preveč in ne zaspi prej.

Jutri bova šli prvič malo ven. Za kako dolgo ste ve šle z user posted image  prvič ven? V soboto jo pa mislim naložt v avto, pa greva k našim domov na potep.

Mi je pa patronažna rekla, da ji naj v lekarni kupim kremo al kapljice za otroški sor v ustih, ker se ji hoče na jezičku delat obloga od mleka. Ima katera to?

Kaj pa kapljice D3? Saj vem, da ste se pogovarjale, da jih večina ne bo devala. Ali jih katera deva user posted image ? Jaz še oklevam - bi, ne bi, bi ne bi. Kaj pravite ve?

Kg je meni ostalo še dosti, saj sem se tudi zelo veliko zredila, ampak razen malce obloženih bokov ni hujšega, trebušček je še sicer malo mlahav, ampak se ne pozna dosti, da sem bila noseča. Pa še mojmu je všeč, da imam malo lepše oblikovane boke.

Lep dan vam želim še naprej in veliko lepih trenutkov s svojimi user posted image

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 13:54:53   
Aleda
Čestitke Pattela za tako ekspresen poroduser posted image res fajnuser posted image Ej moj user posted image je isti, ful dela ima, sm si mislila sej brezveze da je sploh na porodniškem dopustu, njemu se valda dopade, ker lahko tok stvari podela, no sej malo pomaga tut meni.

Oblačenje za ven- jaz tut nkol ne vem kok naj jo oblečem, sm danes prav patronažno vprašala. V hiši ima dvoje rokavov in žabice, za zunaj mi je pa rekla al naj dam še nekaj bombažnega čez al pa z dekico pokrijem. Seveda odvisno kakšno je zunaj, danes je mal bl oblačno pri nas. Midve sva prvič šle za ene 20 minut ven potem pa vsakič malo več.

Kg- še 5 mi jih je ostalo

Jada
- kaj pomeni če kaka zeleno? Sm tut jaz včeri opazila da je bil malo zelen, danes pa spet normalno.

Kapljice D3-ji bom dajala sam bom še malo počakala.

Vetrovi- sem pogruntala da našo verjetno to muči, se tako zvija in prta kot da se hoče pokakat pa se ne more. Sem ji potem dvigala noge k trebuščku in je se zlo sprdela. Je pa vsak dan tako da ne more zaspat ene par urc ko jo to tako muči.





(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 14:05:45   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: *bucka*

zmajchy_ imam še eno vprašanje - ali je v trboveljski P potrebno široko povijati ali ne? Vem, da kolke slikajo ob rojstvu (drugje jih ne, baje)..za povijanje me pa zanima, je treba ali ne. Hvala za info.


Ja, tuki še kr široko povijajo user posted image  so še mal za časomuser posted image

(odgovor članu *bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 14:13:57   
zmajcy_
Midva z Urhom se pa jutri seliva v lj na pediatrijo user posted image  so ugotovili, da ima šum na srčku in morva na preiskave. Resnično upam, da nama ne bo treba tam ostati, ampak da greva že jutri popoldan domov.. me je pa tole kr mal vrgl iz tira..user posted image  že pri tamali so bli na začetku problemi, zdej pa spetuser posted image  se pa tolažim, da verjetno ni nič hujšega saj že pridobiva na teži, sicer se res hitro utrudi ko se doji in tut doji se malo časa, ampak je od včeri pridobil 60g kar je čist ok... važn da ma teža ne pada. tko da držte pesti, da prideva jutri domov.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 14:26:59   
Hov hov
@ Zmajchy: Zadnjič sem v eni reviji brala, da ima veliko otroškov šum, ki pa z leti sam od sebe mine.

Držim pesti, da se lepo izteče!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 15:44:55   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Polzi

Mi je pa patronažna rekla, da ji naj v lekarni kupim kremo al kapljice za otroški sor v ustih, ker se ji hoče na jezičku delat obloga od mleka. Ima katera to?

Kaj pa kapljice D3?



Za čiščenje jezička sva na prvi posvetovalnici dobili Daktarin kremo.

D3 ji dajem od maldosti user posted image 10 dni, čeprav so bila navodila iz P na receptu, po 1 tednu starosti. Začela z eno-en teden, zdaj pa sva na 2, do naslednje posvetovalnice. Tud prvič, ko smo imeli AD3 od 1 meseca nisem nič čakala. user posted image mora dobit vitamin D!
Ji pa dajem tud BIMBI GAS, ki so se tud prvič izkazale za user posted image dobro ustvarajajo prdceuser posted image user posted image user posted image

široko povijanje - tud v Mb smo očitno za Lunouser posted image . Naša mala rita, brez širokega povijanjauser posted image - kaj pa pol primeš???
Vem, da je edino Mariborska porodnišnica tista, ki bolj kot ne priporoča široko povijanje. Prvič smo imeli kolke iz P 1A, pa sva do treh mesecev povijala široko-do ponovnega UZ kolkov. Sedaj pa imava UZ kontrolni že naslednji teden, pa itak se morava povijat široko, ker so kolki 2A.user posted image
Tud-upam, da bodo sedaj vredu. Vseeno pa jo bom tja domaja še široko povijala.user posted image

Jada - ta HIPP comfort je nam priporočala P, v sili če bi potrebovali, ga baje user posted image zelo dobro prenašajo, ali pa HIPP Anti reflux - proti napenjanju in polivanju.


..sva ravno z mesta, začela sem puščat, tako da bom frajlo zbudilauser posted image


sirenettaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 15:50:30   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda


Vetrovi- sem pogruntala da našo verjetno to muči, se tako zvija in prta kot da se hoče pokakat pa se ne more. Sem ji potem dvigala noge k trebuščku in je se zlo sprdela. Je pa vsak dan tako da ne more zaspat ene par urc ko jo to tako muči.




Poskusi BIMBI GAS-naravne (komarček, kumina, kamilica)
Prvič so me sorodniki založili s kapljicami Koroških lekarnuser posted image . To je sam cuuuuuuuuuuuuuuuker, bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak. Kako lahko cuker pomaga pri napenjanju??? Meni so čisto mimo. Je pa res, da jih imajo nekateri user posted image radi na dudo, ker so pač s....
Naš jih ni maral, pa smo bili potem z bimbikami več kot zadovoljni. Smo jih uporabljali, pa tja do 2 leta. Ko ga je kaj napenjalo...bimbike...user posted image user posted image pa se je naprdal, prduljica mojauser posted image

Naša user posted image pa prda kot... velika user posted image ji rečem-kot ati user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 29.3.2012 15:51:25 >


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 17:43:15   
ursonok
Zdravo

Joj, kaj berem,

zmajcy,
upam, da bo z Urhom vse ok! Tudi jaz sem že slišala, da ima veliko novorojenčkov šum, pa se vse lepo porihta samo od sebe. Verjamem pa, da je cela psiha - sploh vizija, da ostaneta v bolnici. DRžim pesti, da bosta takoj doma!!!

Populis,
mastitičarka, kako smo? Kako se držiš? Sploh zdaj, ko ni več M doma in si sama?

Oblačenje
ma jaz tudi ne vem, kako ga naj oblečem. Danes sva bila na dveurnem sprehodu, zunaj mraz in pihalo je ful, pa je imel: bodi, pa čez pajaca, povrh pa še ene bombažne hlače in jopco (bombažno), na glavi kapco - takega sem dala v lupinico, čez pa neko tanko dekco. Pa se ni nič pritoževal, ko sva pa domov prišla, je bil pa ful topel. Tako da pomoje je ok.

Sem pa slabe volje - za vikend bo pri nas dež in sneg, naslednji teden pa ohladitev, čez dan 5 stopinj, ponoči tudi pod ničlo user posted image user posted image Kako in kje se bomo sprehajali? Ma za **** - a naj ne bi bila zdaj že pomlad?! Halo.

Sem pa precej crknjena. Najprej sva bila z Abelom skoraj dve uri na sprehodu, potem smo ga nahranili in sem jaz oddrvela v center - v apteko, trgovino, potem na čaj in malo brat, potem pa še do G po neko potrdilo. Skoraj tri ure sem letala po mestu in moram priznat, da sem FUČ. Prejle mi je šlo kar na jok od utrujenosti, zdaj sem se pa najedla in je malo bolje. Smo imeli za kosilo divjo postrv (prvič slišim, ful draga zadeva, baje zelo dobra riba, a jaz moram priznat, da me zelo spominja na lososa).

Kašljam še vendo kot en pljučni bolnik user posted image

Nič, pride bodite, Abel protestira (smo ga nahranili in dlai spat, pa ni "za" user posted image ). Kako vam uspe, da otrok po hranjenju zaspi? MI imamo ful probleme, skoz ga neki muči, joka se itd. Najhuje je ponoči, ko bi mi spali, on nam pa ne da ...user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 20:38:56   
Aleda
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda


Vetrovi- sem pogruntala da našo verjetno to muči, se tako zvija in prta kot da se hoče pokakat pa se ne more. Sem ji potem dvigala noge k trebuščku in je se zlo sprdela. Je pa vsak dan tako da ne more zaspat ene par urc ko jo to tako muči.




Poskusi BIMBI GAS-naravne (komarček, kumina, kamilica)
Prvič so me sorodniki založili s kapljicami Koroških lekarnuser posted image . To je sam cuuuuuuuuuuuuuuuker, bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak. Kako lahko cuker pomaga pri napenjanju??? Meni so čisto mimo. Je pa res, da jih imajo nekateri user posted image radi na dudo, ker so pač s....
Naš jih ni maral, pa smo bili potem z bimbikami več kot zadovoljni. Smo jih uporabljali, pa tja do 2 leta. Ko ga je kaj napenjalo...bimbike...user posted image user posted image pa se je naprdal, prduljica mojauser posted image

Naša user posted image pa prda kot... velika user posted image ji rečem-kot ati user posted image


Hvala za nasvet. Sem pa ravno danes naročila kapljice od koroških lekarn, no če ne bojo pomagale bom probala še to.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
   RE: Marčevke 2012
29.3.2012 20:46:49   
Aleda
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok


Nič, pride bodite, Abel protestira (smo ga nahranili in dlai spat, pa ni "za" user posted image ). Kako vam uspe, da otrok po hranjenju zaspi? MI imamo ful probleme, skoz ga neki muči, joka se itd. Najhuje je ponoči, ko bi mi spali, on nam pa ne da ...user posted image


Naša ponavadi zaspi kar med hranjenjem, najprej nekaj časa intenzivno sesa potem pa spi in še malo počasi sesa, še kupčka ji ne morem podreti. Ima pa vsak dan ene par urc rezerviranih za dretje. Danes še ni bilo in se bojim ker še vedno spi, da se bo vse skupaj zavleklo v noč.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 7:35:48   
tosja
Dobro jutro user posted image
Danes sicer oblačno in založeno z oblaki...

sirenetta pogrešam že od srede... user posted image user posted image user posted image gremo, juuuuupi user posted image user posted image user posted image mala princeska ne bo upoštevala maminih želja, ali morda bo...?????user posted image user posted image user posted image

ursonok - glede spanja po obroku - morda pa ga muči zrak, ki se ga nasesa. Naša je ravno včeraj zvečer nekaj več bedela, po dojenju na obeh, ko je že šlo vse gor še kr ni zaspala....saj pol je med pravljico mrknila...vsi trije smo user posted image

me že kličeuser posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 8:28:57   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

Midva z Urhom se pa jutri seliva v lj na pediatrijo user posted image  so ugotovili, da ima šum na srčku in morva na preiskave. Resnično upam, da nama ne bo treba tam ostati, ampak da greva že jutri popoldan domov.. me je pa tole kr mal vrgl iz tira..user posted image  že pri tamali so bli na začetku problemi, zdej pa spetuser posted image  se pa tolažim, da verjetno ni nič hujšega saj že pridobiva na teži, sicer se res hitro utrudi ko se doji in tut doji se malo časa, ampak je od včeri pridobil 60g kar je čist ok... važn da ma teža ne pada. tko da držte pesti, da prideva jutri domov.


Tudi naša je imela šum na srčku ... pa sva šle vseeno 3. dan domov, ker ga potem na zadnjem pregledu ni bilo več slišati .... Smo imeli pa v sredo kontrolo, pa je v redu ... Baje je to zelo običajno in izzveni, tako da se ne sekiraj ...
Če pa ne izzveni, pa je vseeno bolje, da kakšen dan dlje ostaneta, je fajn, da otroka resnično dobro pregledajo, da te potem ne skrbi .... Sej bo, slej ko prej bosta doma!!!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
   [Brisano sporočilo]
30.3.2012 8:29:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4717
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 8:32:31   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda


Vetrovi- sem pogruntala da našo verjetno to muči, se tako zvija in prta kot da se hoče pokakat pa se ne more. Sem ji potem dvigala noge k trebuščku in je se zlo sprdela. Je pa vsak dan tako da ne more zaspat ene par urc ko jo to tako muči.




Poskusi BIMBI GAS-naravne (komarček, kumina, kamilica)
Prvič so me sorodniki založili s kapljicami Koroških lekarnuser posted image . To je sam cuuuuuuuuuuuuuuuker, bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak. Kako lahko cuker pomaga pri napenjanju??? Meni so čisto mimo. Je pa res, da jih imajo nekateri user posted image radi na dudo, ker so pač s....
Naš jih ni maral, pa smo bili potem z bimbikami več kot zadovoljni. Smo jih uporabljali, pa tja do 2 leta. Ko ga je kaj napenjalo...bimbike...user posted image user posted image pa se je naprdal, prduljica mojauser posted image

Naša user posted image pa prda kot... velika user posted image ji rečem-kot ati user posted image


Mi imamo trenutno dvojne kapljice - Gorenjske lekarne - je samo kumina, pa avstrijste Antiflat, te sem včer začela dajat, bomo vidli ... zvečer je res imela krče, nekje od 7h do 8h, potem je bilo bolje ... pa proti jutru jo začenja šraubat .....

Kolikokrat na dan pa lahko daš te Bimbi gas?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 8:33:35   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: Aleda



Jada
- kaj pomeni če kaka zeleno? Sm tut jaz včeri opazila da je bil malo zelen, danes pa spet normalno.



Baje da to pomeni, da jo mučijo črevesne zadeve ... krči, vetrovi, zvijanje ... user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
   [Brisano sporočilo]
30.3.2012 8:36:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4720
   [Brisano sporočilo]
30.3.2012 8:39:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4721
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 9:12:12   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82


Kolikokrat na dan pa lahko daš te Bimbi gas?


do 1 leta 8-10 kaplic. Naša jih dobi zjutraj 2, z D3, pa pozno popoldne še 2.


Saj te Koroške lekarne, Gorenjske lekarne....pač vse lekarne zmešajo podobne kapljice iz podobnih sestavin.
Tako tudi bimbike - suhi izvleček navadne kumine-5%, suhi izvleček prave kamilice-3,3% in suhi izvleček navadni komarček-6,7% in eterično olje poprove mete.

< Sporočilo je popravil tosja -- 30.3.2012 9:17:15 >


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 9:22:19   
čebela1

IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82

ob 3.46 se je rodila nasa Evelin, tezka 4200g in 55cm dolga. Porod v manj kot dveh urah. Obseg glavice 37cm. vec ko pridem domov.lp



bravo!!user posted image user posted image user posted image zgolj v primerjavo: naš pobček je imel 2dni nazaj prvi pregled pri pediatru: mere: 4200, 55cm in 37 obseg glaviceuser posted image user posted image user posted image identično!!user posted image
torej ja: naš je imel prvi pregled pri 1 mescu+1teden in smo dobili točno 900g od odpustne teže in pa 2cm!user posted image bili zelo pohvaljeni- tudi za motorične sposobnosti.. imamo zlato pediatrinjo in sem res zadovoljna iz tega vidika!user posted image tako da super resuser posted image

ga moram pa pohvalit danes smo spali 6+6 ur... mami je naspana fuLLL!!user posted image zjutraj se je zbudil ker so ga potem malo matrali krčki... nasploh sem ugotovila da ga matrajo dopoldne oz zjutraj...potem pa je pa čez dan ko bubica-priden in lepo pančka ali pa se "pogovarja"user posted image mu pa dajem Aniflat zjutraj in zvečer in pa kapljice od koroških lekarn po potrebi čez dan malo (redko) oz zvečer preden zaspi če ga matra pa zjutraj.... katere kapljice pa so tele BIMbi??? se jih dobi povsod???

kar se tiče dojenja: jaz ponoči dojim 1x (probam tisto zadnje dojenje okoli 10-11 še počakat pokonc..kakšen dan ne znese omagam ze ob 9..) pa se pol 2x zbudim pa dojim.zjutraj se pa itk že vstanemo ko je jutranje hranjenje.. sem pa prve tedne tut jst bla noro lačna ko sem dojila ponočiuser posted image user posted image sem mogla nujno met nekaj na omarci da sem zdržala tistih 20min. sem se odvadla tega (HB!!!!!!!!!) je pa obvezna flaša čaja ponoči na nočni omarci!

aja sem pa ravno zdej en dan razmišlala: kako je fajn k ne rabm it 115x na noč na WC! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sem pa vesela tut ker je dojenje zlaufalo na polno: prve 2-3tedne sem si po vsakem obroku še črpala ker mali ni hotu velik pojest( sem mu to pol dala po flaši) in sem očitno fuul spodbudila nastajanje mleka, ker zdj mi poje cca 100-140 (ga včasih zvagam prej in po dojenju) in si pol še izčrpam še več kot 100... tako da shranim mleko, al pa če kam skočim da je flaška mojga mleka zmerej v hladilnikuuser posted image tako bo tut jutri ko gre mama u lajf!!!!user posted image user posted image user posted image ma kolegica RD pa bosta naša fanta mal samauser posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 10:06:08   
hrchy
Zmayci, user posted image user posted image user posted image za Urha. Tudi jaz upam, da tale sum kar sam odsumi prec!

Krcki - jaz sem tudi narocila Bimbi Gas in tiste Sub Simplex al kaj so... Mi jih je mami vceraj poslala gor... Ima pa tudi Gabriel zelen kakec po napenjanju. Glede na to, da dojim, tudi pazim, kaj jem - zakaj bi malo posast matrala,ce ni treba user posted image

Populis - si ze kaj bolje??? mastitisa je tudi mene strah kot hudica kriza...

Tiste, ki dojite - zakaj se mi zdi, da vse tudi crpate/dodajate? Kako veste, da mali premalo pojejo? A crpate se zaradi kaksnega drugega razloga - ko je ravno govora o mastitisu, a to kaj pomaga? Ker meni je patronazna rekla, da ni treba crpat, tudi ce se dojka cisto ne izprazni...user posted image medtem ko moja mimi, po svojih izkusnjah s kmetov user posted image pravi, da je treba cisto izpraznit, da ne pride do mastitisa... (saj vem,d asem se pravkar primerjala s kravo, pa kaj naj user posted image user posted image user posted image saj se vcasih res tako pocutim, Gabriel je pa telicek user posted image ) Malo me razsvetlite, no prosim? user posted image

Kaj pa kapljice D3? Saj vem, da ste se pogovarjale, da jih večina ne bo devala. Ali jih katera deva ? Jaz še oklevam - bi, ne bi, bi ne bi. Kaj pravite ve?


Polzi, jaz mu D kapljic, ki so na bazi kokosovega olja, ne dajem... sem nasla ene kapsule, ki so z olivnim oljem in mu dajem te. Po tistih s kokosovim oljem je imel krcke (ne vem, ce so ravno kapljice bile vzrok, mogoce je bil pa slucaj...?), ampak sm presaltala na olivne, ki so zaenkrat v redu.

Sem pa slabe volje - za vikend bo pri nas dež in sneg, naslednji teden pa ohladitev, čez dan 5 stopinj, ponoči tudi pod ničlo Kako in kje se bomo sprehajali? Ma za **** - a naj ne bi bila zdaj že pomlad?! Halo.


Ursonok hladna fronta gre tukaj cez sever,a ne? pri nas bo tudi slo do -5, pa sneg.... Pa ravno zadnje dni je bilo tako lepo, soncno in do +18... kot kaze bova z malim G-jem kar notri cepela... Grrrruser posted image

Danes je bila tukaj tudi nasa tafajn patronazna, smo se spet zacvekali ob kofetu... No, mali pridobiva po 50g na dan, tako da je ze na 4000 g, pa 55 cm je velikuser posted image Je mami ful vesela... Sva jo pa malo sprasevala glede dude in flaske (trenutno samo polno dojim in nic ne dodajam...). Je rekla, da dudo dajat do cca. tretjega meseca ni nic narobe, ker ce ima mocan sesalni refleks, ga to lahko pomiri (do zdaj sem se dudi fuuuul hotla izogibat, ker nocem, da se jo navadi...). Glede flaske je pa svetovala, da se pocaka do enega meseca, ko bo ze res dobro 'znal' sesat iz dojke. Da se sicer lahko navadi na sesanje iz flaske in potem kao ne zna vec tako dobro sesat direkt... tako da midva se cakava, zmrzovalnik se pa lepo polni z mojim mlekom...

Sicer pa pravi, da se lepo razvija, na levi strani je malo bolj svohcen, tako da moramo nadaljevat s telovadbo (zaenkrat nam gre menda zelo v redu - nic ploscenja glave itd...). Ceprav mali vcasih protestira, ker ga itak dajemo telovadit zmeraj, ko je zaspan... - kar je itak zmeraj, ko ni na prsih user posted image Ma saj se meni tudi ne bi dalo direkt iz postelje it telovadit user posted image

Smo pa dobili tudi izvide krvnega testa za zlatenico in so vrednosti cez mejo... Ampak zdravnica menda pravi, da bomo kar pustili... user posted image user posted image user posted image Tako da jo bom zdajle se enkrat poklicala (sem govorila samo s sestro), da naj ga da vsaj se na eno analizo, da vidimo, ce pada...user posted image

Danes me caka malo sopinga (sem vceraj zlomila dve igli na sivalnem stroju, trapa), sicer bova pa kar noter... Ve se pa drzite, sirenetta in hov hov, katera bo prej cez ciljno crto???? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
   RE: Marčevke 2012
30.3.2012 10:26:02   
caelia
Jutro!!

Evo, še mal mene user posted image
No, midva sva kr pridna, sva skoraj že na 3 kg!!! user posted image user posted image (manjka nama še dobrih 100g)

Sem si izposodla tehtnico pri eni firmi (baby-nega), tiste, ki ste rodile v KR ste najbrž doble ta letak v darilnem paketu....
No, in zdaj se tahtava pred dojenjem in po njem... ker mali še vedno zelo hitro omaga, mu dodajam svoje mleko po steklenički...

je pa res, da ga tudi nočem preveč mučit z joškico, ker se potem čist preveč utrudi in res zaspi, da ga ni moč zbudit niti za flaško. No, danes zjutraj je popil 40 pri meni, pa še 50 po flaški.. user posted image user posted image čist veselauser posted image


IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Tiste, ki dojite - zakaj se mi zdi, da vse tudi crpate/dodajate? Kako veste, da mali premalo pojejo? A crpate se zaradi kaksnega drugega razloga - ko je ravno govora o mastitisu, a to kaj pomaga? Ker meni je patronazna rekla, da ni treba crpat, tudi ce se dojka cisto ne izprazni...user posted image medtem ko moja mimi, po svojih izkusnjah s kmetov user posted image pravi, da je treba cisto izpraznit, da ne pride do mastitisa... (saj vem,d asem se pravkar primerjala s kravo, pa kaj naj user posted image user posted image user posted image saj se vcasih res tako pocutim, Gabriel je pa telicek user posted image ) Malo me razsvetlite, no prosim? user posted image



No, jaz si črpam iz tega razloga, kot sem zgoraj napisala.. ker mam mleka v izobilju, mali pa še ne more tolk vlečt, kot porabi... zato mu pač dodam po flašk svoje mleko.. pa tud hočem, da se mi mleko ohrani do takrat, ko bo sposoben sam vlečt dovolj.. ker če bi pustila, da nebi črpala, bi fasala kak mastitis, pa še produkcija s ti zmanjša... ponudba-povpraševanje... ne? In če bi sklepali po "povpraševanju" Rožleta, ki sesa največ 10 minut, pa še to samo iz ene joške.. bi bla hitro brez mleka..

kapljice:
jaz ne dajem nobenih..user posted image sem dobla tiste na recept, pa mi je ena sestra v P rekla, naj si kupim tiste Oleovit D3(iz avstrije), sem tud tiste dobla, ena sošolka zrihtala... zdj pa ne dajem nobenih.. mali nima krčev.. no, vsaj zdi se mi, da jih nima.. včasih po hranjenju kake pol urce "jamra", pa še to ni nič hujšega... tak da mislim, da to niso prav "krči", ker pravijo, da ko so pravi, že veš...

mam pa en drug "problem".. full malo kaka... se mi zdi, da zdaj že 5 dni ni kakal... al pa 4.. sem čist zmedena, niti dnevov več ne štejem pravuser posted image prdi pa obupno... katera je rekla, da ma še dihurčka zraven v plenicah njen/a?user posted image no. pri nas je podobno.. skoz mislim, da bo kakal,, pa ne...

včasih je plenička malo rumena, pa tam pri ritki mam malenkost rumenega flekca... in to je to.. lula pa ogromno... vsakič ma polno plenico, pa še ko se previjava ponavadi lula.. po zrakuuser posted image user posted image

naš starejši gre ta vikend k mojim staršem na počitnice.. bo sestra pripeljala vse svoje tri otroke in naš žan.. tak da bosta mela cel vikend 4 na "certanju".. s tem, da sta žan in en sestrin otrok stara 5 let, najstarejša je 6, najmlajši pa bo letos 2.. kr pestro.. ampak.. sta naša dva čist "not padla"..

prej me je klical ati, da nabirata zelenje, bojo jutri delali butare... pa da obvezno prinesem "ta lepe" cunje, da bojo nesli v nedeljo butare k mašiuser posted image user posted image

no, po eni strani mi je kr fajn, da gre malo... pa v nedeljo mamo kosilo potem vsi.. da bom en dan lahko malo uživala.. kuham sama že odkar sem doma iz P, tak da se malo spočijem...
po drugi strani pa vem, da mu bo reees dolgčas po Rožletu, ker zdaj je cel naspidiran, ko pride iz vrtca ga celega polupčka in certa..user posted image

nč, grem malo porihtat še po hiši.. ker grem danes popoldne spet na faks... bo ati zrihtal popoldan naša dva korenjaka... user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?