|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:11:35   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Ria, putrino... a me je Scotty beamal v nek drug forum? user posted image


ok, vidim da si popravila "lulu" user posted image user posted image user posted image


noooooo... user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:15:17   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mika

aja, pa nisem jaz vzgojiteljica, da se ne bo kakšna putrino zopet name obesila


naslednja interpretacija od patrino bo, ne samo lovljenje po hodnikih, ampak postavitev zasede, za vsak slučaj, s paralizatorjem.

Frodo, navodila za starše v linku, so samo potuha za tiste, ki izvajajo nasilje. Bom potem več napisala,čas me lovi.

In ja- Mika, tudi sama imam v zvezi s šolo pri svojih otrokih podobne težave kot ti,ker so pedagoški kadri podobni kot pri vas. Pa vendar mi nikoli ni padlo na pamet red delati na tak način, kot bi ga nekateri. Pa ne zato, ker je to pač moj pogled in moja fora. Preprosto zato, ker se to ne sme. Če že moralno ne čutite slabe vesti, lahko mirne duše povem, da jo boste slej ko prej zakonsko začutile, če boste po hodnikih ustrahovali otroke. In prav je tako.

Mika poskusila sem ti razložiti zakaj se mi zdi takšno ravnanje staršev v vzgojnoizobraževalnih ustanovah nesprejemljivo. Zakonsko in moralno.
Žal mi je , da ne želiš razumeti. Nekako sem upala , da boš. Nekako še vedno ne morem verjeti, da se določeni starši raje spravite nad tuje otroke, kot po odraslo odigrati starševsko vlogo in brez pradona stopiti do ustreznih odgovornih.Nekaterim res ni nič sveto.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:18:22   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

kaj je putrino, zopet dvojna merila? user posted image

O kakšnih dvojnih merilih govoriš?


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:20:18   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

kaj je putrino, zopet dvojna merila? user posted image

O kakšnih dvojnih merilih govoriš?



ugotovi draga moja user posted image user posted image saj si dovolj pametna ...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:29:53   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

kaj je putrino, zopet dvojna merila? user posted image

O kakšnih dvojnih merilih govoriš?



ugotovi draga moja user posted image user posted image saj si dovolj pametna ...

Ne rija, oprosti, vendar res ne vem kaj imaš v mislih. Pa saj ni važno. Sva si tako vse povedali že stokrat. Ne da se mi več. Mogoče je tak dan, mogoče sem pa le razočarana, da se ravno tisti, ki bi se lahko malo zamislili pri takih zadevah, raje skrivate svoje grehe za blatenjem in norčevanjem. Tema je resna. Po svoje žalostna. Jaz sem povedala svoje.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 16:54:08   
RIJA*
patrino, obišči no kakšnega strokovnjaka....četudi za masažo, da te malo zrelaksira user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 17:22:16   
mateyka
ccc, rija, nisi ti patrinin špricer... user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 17:37:31   
RIJA*
neee, jaz sem prava domaća rakija...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 19:36:12   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

In jaz osebno ( za ostale ne garantiram ) ti že ves čas ponavljam, da starš, ki je kar takoj ukrepal v stilu Rie in prej sploh še ni dopustil, da bi sistem " zatajil", sploh ne more iskati za svoje početje izgovora v zatajitvi le tega.



Identično si ponavljala tudi meni, ko sem povedala primer, ko je sistem zatajil......

In tudi ves čas govorim, da starša, ki želi preprečiti izvajanje nasilja nad njegovim otrokom, sistem pošilja okrog toliko kot sam dovoli. Strokovni delavci in ostale institucije si ga bodo pač podajale kolikor bo dopustil. Vsak se bo izgovarjal na drugega, če bo videl, da bo starš to pripravljen kupiti. Zato je vse res logično in enostavno. Nasilje ne moreš zamenjati za nič drugega in zato še kako dobro veš kdaj mu je otrok izpostavljen .


In to ni prav......imamo zaposleno hordo strokovnih delavcev, ki se ukvarjajo z nasiljem, ki so strokovnjaki za to, ki MORAJO ukrepati, ne pa dvigniti roke od problema.....pa ne ukrepajo, ker se jim ne da, ali pa mogoče tudi zato, ker ni vse tako logično in enostavno.......

Če si v dilemi v startu, se ti zelo hitro pokaže prava slika, če le hočeš videti. In če bo meni otrok par dni zaporedom doma tožil, da ga nekdo maltretira, grem definitivno do vzg. ali učiteljice. Dam ji jasno vedeti, da želim, da to razišče, temu nameni več pozornosti in ji hkrati dam vedeti, da se zavedam, da je ona zato tam tudi zato, da je moj otrok varen. Če strokovni delavec vidi, da se te ne da kar tako obrniti, bo stvar resno vzel. Če ne lahko v istem dnevu obiščeš ravnatelja, kontaktiraš mimistrstvo ali pa časopisno hišo. Vse se da, če se hoče. Če pa mučkaš in jajcaš, ja potem te pa nihče ne vzame dovolj resno in te šibajo sem in tja.


V primeru suma na nasilje MORA strokovni delavec VSAKEGA vzeti resno.......tako kot policija, ki mora tudi vsakega vzeti resno, ki pokliče na njeno telefonsko številko.....in če jaz kot starš v šoli NE SMEM UKREPATI, jaz kot starš v šolo NE SMEM poklicati policije, ampak MORAM JAZ KOT STARŠ NAJPREJ OBVESTITI STROKONVNE DELAVCE NA ŠOLI, potem jaz kot starš tudi pričakujem, da me bodo strokovni delavci na šoli vzeli TAKOJ RESNO in ne le takrat, ko vidijo, da me ne morejo obrniti, ampak TAKOJ in ne da si me bodo podajali od vrat do vrat, ampak da bodo UKREPALI TAKOJ....ker če me ne vzamejo strokovni delavci takoj resno, ko slišijo za sum o nasilju, komot lahko ali pokličem policijo na šolo ali pa ukrepam sama.....ker v nedogled, da se šolska stroka zbudi, ne mislim čakati......

Kot sem že rekla, iz prakse poznam obe plati in lahko garantiram, da starš lahko doseže vse, brez tega, da sam dela red nad otroki po hodnikih in tudi brez tega, da se stvar zaradi zgovarjanja vleče kot jara kača.


Seveda lahko.....samo to "doseže vse" lahko traja tudi nekaj tednov in mesecev.....in v primeru nasilja je to obdobje zelo dolgo in verjetno tudi precej boleče in trpeče za žrtev......in mora biti starš precej vztrajen.....

Iz prakse ti lahko povem, da delam precej z našim "togim sistemom", ne sicer v šolstvu in primeru nasilja, pa sem precej vztrajna, poznam tudi precej zakonadaje oz. se znam pozanimati o zadevi......pa se včasih nekaj mesecev jajcam "s sistimom", da dosežem tisto, kar bi mogla takoj.....

Ravnatelja, ki bi otroka brez tega, da bi ga skušal kako drugače spraviti v red, mu pomagati ( kajti tudi nasilneži niso to zato, ker jim je to tako všeč) in se mu posvetiti z namenom, da bi lahko funkcioniral na isti šoli, želel kar prešolati, bi tudi jaz odpustila. Zakaj? Ker je s tem hotel elegantno prenesti breme na druga pleča, ker je pokazal, da je poden od strokovnega delavca, ki bi raje problem za katerega je bil nastavljen in plačan, zradirati, da mu ne bi smrdel pred nosom in ker je temu "nasilnežu" na tak način pokazal, da je še slabši kot on. Nasilnež rešuje probleme z nasiljem- slabič in lenobnež pa z ignoranco.


Tega ne veš....mogoče pa je to že nekajkrat poskušal......

Kakor že- niti pod razno se ni treba bosti v nedogled s sistemom. Je pa zagotovo potrebno imeti voljo in hrbtenico, da nekaj dosežeš- v tem primeru, da zaščitiš otroka, za katerega veš, da se še ne more sam.


Tako je.....saj vem, da si ti ta stavek drugače interpretirala, kot ga razumem jaz......user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Enako bi bilo fino, da je splošno jasno, da nevednost in nesposobnost ni merilo, kaj je prav. Ne nevednost in nesposobnost posameznika, ne nevednost in nesposobnost sistema.


Običajno trdite, da je za nevednost in nesposobnost ljudi, kriva nevednost in nesposobnost sistema.......

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Spomnim se, da so skoraj enega ravnatelja odpustili, ker si je drznil izključiti iz šole enega fanta, ki je bil precej nasilen.....ker ima vsak otrok pravico do izobrazbe.....sedaj se pa potem bojuj kot starš s predpisi in stroko v nedogled......



Skoraj ni še nikoli zajca ujel.


To je bistvo....ja......user posted image

Strokovni delavci v šoli so tudi skoraj rešili problem z nasiljem, vendar ker se niso odzvali takoj, so starši vzeli stvari v svoje roke.......







< Sporočilo je popravil liliana -- 9.1.2015 19:38:58 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 19:40:58   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Petea- ja po moje je mama prav naredila, saj je zadeva prišla v javnost in s tem tudi to, da so pedagogi na tej šoli pogrnili na celi črti.

Se strinjam.

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
In ni res, da se ni nič naredilo.

Niso ustrezno reagirali oz. ustrezno rešili zadeve.
Samo - kot pišeš, so jo poskušali pomesti pod preprogo.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 20:04:40   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

In jaz osebno ( za ostale ne garantiram ) ti že ves čas ponavljam, da starš, ki je kar takoj ukrepal v stilu Rie in prej sploh še ni dopustil, da bi sistem " zatajil", sploh ne more iskati za svoje početje izgovora v zatajitvi le tega.



Identično si ponavljala tudi meni, ko sem povedala primer, ko je sistem zatajil......

In tudi ves čas govorim, da starša, ki želi preprečiti izvajanje nasilja nad njegovim otrokom, sistem pošilja okrog toliko kot sam dovoli. Strokovni delavci in ostale institucije si ga bodo pač podajale kolikor bo dopustil. Vsak se bo izgovarjal na drugega, če bo videl, da bo starš to pripravljen kupiti. Zato je vse res logično in enostavno. Nasilje ne moreš zamenjati za nič drugega in zato še kako dobro veš kdaj mu je otrok izpostavljen .


In to ni prav......imamo zaposleno hordo strokovnih delavcev, ki se ukvarjajo z nasiljem, ki so strokovnjaki za to, ki MORAJO ukrepati, ne pa dvigniti roke od problema.....pa ne ukrepajo, ker se jim ne da, ali pa mogoče tudi zato, ker ni vse tako logično in enostavno.......

Če si v dilemi v startu, se ti zelo hitro pokaže prava slika, če le hočeš videti. In če bo meni otrok par dni zaporedom doma tožil, da ga nekdo maltretira, grem definitivno do vzg. ali učiteljice. Dam ji jasno vedeti, da želim, da to razišče, temu nameni več pozornosti in ji hkrati dam vedeti, da se zavedam, da je ona zato tam tudi zato, da je moj otrok varen. Če strokovni delavec vidi, da se te ne da kar tako obrniti, bo stvar resno vzel. Če ne lahko v istem dnevu obiščeš ravnatelja, kontaktiraš mimistrstvo ali pa časopisno hišo. Vse se da, če se hoče. Če pa mučkaš in jajcaš, ja potem te pa nihče ne vzame dovolj resno in te šibajo sem in tja.


V primeru suma na nasilje MORA strokovni delavec VSAKEGA vzeti resno.......tako kot policija, ki mora tudi vsakega vzeti resno, ki pokliče na njeno telefonsko številko.....in če jaz kot starš v šoli NE SMEM UKREPATI, jaz kot starš v šolo NE SMEM poklicati policije, ampak MORAM JAZ KOT STARŠ NAJPREJ OBVESTITI STROKONVNE DELAVCE NA ŠOLI, potem jaz kot starš tudi pričakujem, da me bodo strokovni delavci na šoli vzeli TAKOJ RESNO in ne le takrat, ko vidijo, da me ne morejo obrniti, ampak TAKOJ in ne da si me bodo podajali od vrat do vrat, ampak da bodo UKREPALI TAKOJ....ker če me ne vzamejo strokovni delavci takoj resno, ko slišijo za sum o nasilju, komot lahko ali pokličem policijo na šolo ali pa ukrepam sama.....ker v nedogled, da se šolska stroka zbudi, ne mislim čakati......

Kot sem že rekla, iz prakse poznam obe plati in lahko garantiram, da starš lahko doseže vse, brez tega, da sam dela red nad otroki po hodnikih in tudi brez tega, da se stvar zaradi zgovarjanja vleče kot jara kača.


Seveda lahko.....samo to "doseže vse" lahko traja tudi nekaj tednov in mesecev.....in v primeru nasilja je to obdobje zelo dolgo in verjetno tudi precej boleče in trpeče za žrtev......in mora biti starš precej vztrajen.....

Iz prakse ti lahko povem, da delam precej z našim "togim sistemom", ne sicer v šolstvu in primeru nasilja, pa sem precej vztrajna, poznam tudi precej zakonadaje oz. se znam pozanimati o zadevi......pa se včasih nekaj mesecev jajcam "s sistimom", da dosežem tisto, kar bi mogla takoj.....

Ravnatelja, ki bi otroka brez tega, da bi ga skušal kako drugače spraviti v red, mu pomagati ( kajti tudi nasilneži niso to zato, ker jim je to tako všeč) in se mu posvetiti z namenom, da bi lahko funkcioniral na isti šoli, želel kar prešolati, bi tudi jaz odpustila. Zakaj? Ker je s tem hotel elegantno prenesti breme na druga pleča, ker je pokazal, da je poden od strokovnega delavca, ki bi raje problem za katerega je bil nastavljen in plačan, zradirati, da mu ne bi smrdel pred nosom in ker je temu "nasilnežu" na tak način pokazal, da je še slabši kot on. Nasilnež rešuje probleme z nasiljem- slabič in lenobnež pa z ignoranco.


Tega ne veš....mogoče pa je to že nekajkrat poskušal......

Kakor že- niti pod razno se ni treba bosti v nedogled s sistemom. Je pa zagotovo potrebno imeti voljo in hrbtenico, da nekaj dosežeš- v tem primeru, da zaščitiš otroka, za katerega veš, da se še ne more sam.


Tako je.....saj vem, da si ti ta stavek drugače interpretirala, kot ga razumem jaz......user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Enako bi bilo fino, da je splošno jasno, da nevednost in nesposobnost ni merilo, kaj je prav. Ne nevednost in nesposobnost posameznika, ne nevednost in nesposobnost sistema.


Običajno trdite, da je za nevednost in nesposobnost ljudi, kriva nevednost in nesposobnost sistema.......

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Spomnim se, da so skoraj enega ravnatelja odpustili, ker si je drznil izključiti iz šole enega fanta, ki je bil precej nasilen.....ker ima vsak otrok pravico do izobrazbe.....sedaj se pa potem bojuj kot starš s predpisi in stroko v nedogled......



Skoraj ni še nikoli zajca ujel.


To je bistvo....ja......user posted image

Strokovni delavci v šoli so tudi skoraj rešili problem z nasiljem, vendar ker se niso odzvali takoj, so starši vzeli stvari v svoje roke.......







Lili ne lepi mi besed in komentarjev, ki jih nisem nikoli napisala. S tem, imam v mislih tvoje pisanje, da jaz trdim, da se pedagogi, takšni in drugačni- primerno odzivajo v nasilnih situacijah. Ne, večina se jih ne. Večina se raje obrne okrog oz. se izgovarja, da nič ne morejo. Ves čas poudarjam ravno nasprotno. In ves čas trdim, da se tega ne sme dopustiti. Vendar niti pod razno ni potem to zelena luč za neobvladane starše, da pridejo svoje mišice trenirat v vrtce in šole na tujih mulčkih, temveč je to brca v rit za vse starše, da še bolj odločno pritisnejo na vse , ki so odgovorni za red. To niso otroci v prvi vrsti. To so vsi od učiteljice navzgor. Ne, ne sme se dopustiti ignoranca, sprenevedanje in prelaganje krivde in odgovornosti. Vendar se hkrati ne sme dopustiti izživljanje nad otroki, ker so starši prevelike reve, da bi pritisnili na prave ljudi. In ne, ne traja vedno tako dolgo kot praviš. Traja dlje, če daješ vtis, da dopuščaš to. Če daš vedeti, da s teboj ni šale ( brez fizičnega razkazovanja bicepsov) in da veš, da so ga oni pihnili, se hitro zadeve premaknejo.
Zato ponavljam- ga ni izgovora pod soncem, ki bi opravičil dejanje , da starš v izobraževalni instituciji na svojo roko obračunava s tujim otrokom. Ne napaka- opravičilo psihiatra bi verjetno zaleglo.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 20:08:03   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Enako bi bilo fino, da je splošno jasno, da nevednost in nesposobnost ni merilo, kaj je prav. Ne nevednost in nesposobnost posameznika, ne nevednost in nesposobnost sistema.


Običajno trdite, da je za nevednost in nesposobnost ljudi, kriva nevednost in nesposobnost sistema.......




Ne, jaz tega ne trdim. Pravim pa, da je med njima močna pozitivna korelacija.

Torej, je RIJA* bila nasilna ali ne?

Po moje ne.
Ni naredila prav, na pravi način, dejanje je egositično. Ni pa to nasilje.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 20:32:47   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Vendar se hkrati ne sme dopustiti izživljanje nad otroki, ker so starši prevelike reve, da bi pritisnili na prave ljudi. In ne, ne traja vedno tako dolgo kot praviš. Traja dlje, če daješ vtis, da dopuščaš to. Če daš vedeti, da s teboj ni šale ( brez fizičnega razkazovanja bicepsov) in da veš, da so ga oni pihnili, se hitro zadeve premaknejo.
Zato ponavljam- ga ni izgovora pod soncem, ki bi opravičil dejanje , da starš v izobraževalni instituciji na svojo roko obračunava s tujim otrokom. Ne napaka- opravičilo psihiatra bi verjetno zaleglo.



Ne vem no....a so zgolj starši na spodnjem linku tako velike reve.......

http://med.over.net/forum5/read.php?65,5720606

< Sporočilo je popravil liliana -- 9.1.2015 20:33:24 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 20:47:02   
patrino
....Mama5, nikar nikar nikar ne bodite toliko potrpežljivi. Na šolah uspejo le mame, ki znajo biti glasne in znajo zagroziti. Potrpežljivost žal, ne prinese uspeha. Ampak samo podaljša trpljenje otroka. Zato otroka prešolajte. Če nočejo, jim zagrozite z inšpekcijo. Poišči pomoč psihologoa kakšne druge inštitucije, ki bo na šolo pritisnil, da morajo nekaj naresti. Poišči pomoč za svojega otroka, da bo vsaj kanček lažje prenašal hude pritiske. NIKAR NIKAR, pa ne bodite več potrpežljivi in že v ponedeljek narediti vsi cel kaos na šoli pri ravnatelju. Edino to še lahko pomaga, kadar si šola zatiska oči.....


...Glede na podobne izkušnje mislim, da vam ostane samo uradna pot-tako smo naredili mi. Prijava na pristojni CSD in policijsko postajo (pisno ali osebno), pa tudi na Ministrstvo za šolstvo (pisno). Če želite podati prijavo, vas nihče ne more in ne sme odsloviti....

...Jaz bi šolo prijavila na inšpektorat,brez razmiselka.Ministrsvo je tudi opcija.Povsod bi šla OSEBNO in nebi dolgo čakala.S seboj nesite tudi vse dokaze ter zapisnik policije.Šola MORA zagotovit otroku varno ter nemoteno obiskovanje pouka.Vodstvu pa jasno povejte,da naslednjič prihajate z odvetnikom če nebodo ukrepali v najkrajšem času(naslednji dan).Za varnost otroka morate poskrbeti tudi sami....

Evo...to je le nekaj komentarjev iz " tvoje" ponujene spletne strani, ki govorijo tisto, kar jaz že ves čas ponavljam-tudi tebi.
In ne , ti starši niso reve- ti so pravi starši z veliko začetnico, ker vedo da bodo stvar prignali do konca, ki bo resnično pravi za njihovega otroka.
Egoistične reve so tisti, ki prihovdrajo v šolo in maltretirajo tuje otroke. Kdaj boš dojela bistvo, ki ti ga serviram že toliko časa?

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 21:03:59   
RIJA*
V takem primeru bom vedno egoisticna. A po tvoje naj dam prednost otroku, ki maltretira drugega? In ga vsi po vrsti naj ujckamo?
Moj pa naj nic kriv trpi dalje?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Nasilje v šolah
9.1.2015 21:12:27   
liliana
Patrino......policije in csdja, inšpektorata, ti še v tej temi nisi omenila (omenjala si, če se ne motim zgolj novinarje in ministrstvo).....čeprav sem te nekajkrat praktično direktno vprašala, kam naj se obrnemo starši, ko "sistem v šoli" zataji in se ne sme direktno obračunavati......govoriš cel čas, da mora starš izbrati pravo pot in pritisniti na prave vzvode in prave ljudi, ne pa direktno reševati.....konkretno kdo ali kaj so pravi vzvodi in pravi ljudje nisi povedala......konkreten nasvet, ne nasvet v stilu "vršiti pritisk na prave vzvode in prave ljudi".....

ker jaz kot starš recimo ne vem, če je pravi vzvod "grožnja ravnatelju z inšpekcijo", ker grožnja je nasilje, prav tako ne vem, če je prava pot obvestiti novinarje na kanalu A.....prav tako nimam pojma, da nekje na neki ulici v Ljubljani obstaja psiholog, ki je strokovnjak za žrtve nasilja, ko sistem v šoli odpove......prav tako mogoče vsak starš ne ve, da lahko sam prijavi policiji nasilje v razredu ali na hodniku šole (in ni treba čakati, da to stori ravnatelj).....


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Egoistične reve so tisti, ki prihovdrajo v šolo in maltretirajo tuje otroke. Kdaj boš dojela bistvo, ki ti ga serviram že toliko časa?


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

In ne, ne traja vedno tako dolgo kot praviš. Traja dlje, če daješ vtis, da dopuščaš to. Če daš vedeti, da s teboj ni šale ( brez fizičnega razkazovanja bicepsov) in da veš, da so ga oni pihnili, se hitro zadeve premaknejo.



IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Če pa mučkaš in jajcaš, ja potem te pa nihče ne vzame dovolj resno in te šibajo sem in tja.



(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 8:18:41   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

V takem primeru bom vedno egoisticna. A po tvoje naj dam prednost otroku, ki maltretira drugega? In ga vsi po vrsti naj ujckamo?
Moj pa naj nic kriv trpi dalje?


Vem, da boš egoistična naprej. To si že veselo poudarila. In to je zame osebno tisto, kar mi je najbolj grdo. Verjamem, da v afektu, marsikaj počnemo. Vendar se ponavadi zato pokesamo, se zamislimo, nam je malo nerodno. Nam je žal za nekaj.
Pri tebi tega ni. tebi se zdi takšen način delanja reda pravi. Še ga boš delala v tem smislu, pa čeprav ti to prepoveduje zakonske in moralne norme. Dokler se ne bo zgodilo kaj sila neprijetnega.
Ne razumeš svojega egoizma? Ti si obračunala z enim predšolskim mulčkom, ki je po besedah tvojega mulčka izvajal nasilje nad njim. Fantka si zastrašila in to je bil tvoj namen. On se tvojega mulčka ne bo več dotaknil. Mogoče nekaj časa ne ,mogoče pa spet čez čas , ko bo pozabil nate. Med tem časom bo verjetno skakal po drugih. Verjamem, da nekateri vidite le lastne otroke. Pa jih poglejmo še tule tako. Tvoj bo imel nekaj časa mir. Ker pa se vzgojiteljica nosi tako kot ji dovoljujete ( je neuspešna, nestrokovna in apatična pri reševanju med vrstniških konfliktov) , se bodo na tvoje sončece spravili mogoče še kateri drugi otroci. Tiste skaterimi še nisi naredila "reda" Se pravi, da boš ti občasno postavljala zasedo na hodniku ,lovila mulčke ter jim grozila in jih " spravljala v red".S tem ti nisi rešila bistva problema. S tem ti nisi naredila" reda" kot rada poudarjaš. S tem si problem neučinkovite vzg. iz enega kupa prestavila na drugega. Pa še to. Resnično ti povem, da se nasilje v vrtcu niti pod razno ne more kosati s tem, kar se dogaja v šoli. In če boš zadeve urejala na tak način tudi tam, boš slej ko prej prišla do spoznanja tega, kar ti želim jaz dopovedati.
Nikakor ne smeš dopustiti da nekdo nad tvojim otrokom izvaja nasilje. Niti pod razno. In to dopovej tistim, ki na to pozabljajo. vzg., ravnateljici, socialni delavki , policiji, ...nekomu resnično pristojnemu za to, nekomu odraslemu- tuje otroke pa raje pusti pri miru.



< Sporočilo je popravil patrino -- 10.1.2015 8:30:15 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 8:42:06   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Patrino......policije in csdja, inšpektorata, ti še v tej temi nisi omenila (omenjala si, če se ne motim zgolj novinarje in ministrstvo).....čeprav sem te nekajkrat praktično direktno vprašala, kam naj se obrnemo starši, ko "sistem v šoli" zataji in se ne sme direktno obračunavati......govoriš cel čas, da mora starš izbrati pravo pot in pritisniti na prave vzvode in prave ljudi, ne pa direktno reševati.....konkretno kdo ali kaj so pravi vzvodi in pravi ljudje nisi povedala......konkreten nasvet, ne nasvet v stilu "vršiti pritisk na prave vzvode in prave ljudi".....

ker jaz kot starš recimo ne vem, če je pravi vzvod "grožnja ravnatelju z inšpekcijo", ker grožnja je nasilje, prav tako ne vem, če je prava pot obvestiti novinarje na kanalu A.....prav tako nimam pojma, da nekje na neki ulici v Ljubljani obstaja psiholog, ki je strokovnjak za žrtve nasilja, ko sistem v šoli odpove......prav tako mogoče vsak starš ne ve, da lahko sam prijavi policiji nasilje v razredu ali na hodniku šole (in ni treba čakati, da to stori ravnatelj).....


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Egoistične reve so tisti, ki prihovdrajo v šolo in maltretirajo tuje otroke. Kdaj boš dojela bistvo, ki ti ga serviram že toliko časa?


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

In ne, ne traja vedno tako dolgo kot praviš. Traja dlje, če daješ vtis, da dopuščaš to. Če daš vedeti, da s teboj ni šale ( brez fizičnega razkazovanja bicepsov) in da veš, da so ga oni pihnili, se hitro zadeve premaknejo.



IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Če pa mučkaš in jajcaš, ja potem te pa nihče ne vzame dovolj resno in te šibajo sem in tja.




Lili, vsaj 20x sem napisala, da se je naprej v šoli- vrtcu treba obrniti na strokovne delavce vrtca , šole. Ga ni starša, ki ima otroka v vrtcu ki ne bi vedel, kdo so ti ljudje. Ob vpisu v vrtec in šolo jih namreč starši spoznajo še pred vzgojiteljico in pomočnico. Na to so opozorjeni še večkrat skozi leto na različnih sestankih , predavanjih itd. Če celoten sistem v šoli zataji sem tudi napisala, kam se lahko starši zatečejo po pomoč. Omenila sem csd, policijo, medije, ministrstvo...Preberi poste za nazaj in se prosim nehaj sprenevedati. Lahko prebereš tudi poste Frodo ali Stanislave, pod katere sem se podpisala in , ki sta ti odgovorili isto.
Ne vem, kaj bi rada , da ti napišem. Mogoče to, da še vedno obstajajo ljudje, ki ne vedo kam bi se lahko obrnili?Seveda obstajajo. Vsak je kdaj v takšni dilemi, sploh če naleti pri pristojnih za te zadeve na neprimeren odnos ( kar je žal pogosto), vendar , kot sem že stokrat rekla- jaz sem še vedno mnenja,da neumestno vedenje pristojnih organov, ki bi morali skrbeti za red v vzgojnih ustanovah, še ni izgovor, da se starši spustimo iz vajeti in začnemo po šolah loviti mladoletne "nasilneže".Treba je svojo jezo, vztrajnost in odločnost dati na plan na pravem mestu in tistim , ki so odgovorni za probleme, pokazati, da ne dovoljujemo da se stvari spregledajo, pometajo pod preprogo in prelagajo na tuja ramena.
Če vzameš red v svoje roke in ukrepaš tako kot nekateri zagovarjate ( direktno na žogo- v tem primeru na otroka), delaš resnično in edino uslugo le strokovnim delavcem in pristojnim organom- otrokom- svojemu in tujemu, pa čisto nič.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:17:10   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

To si že veselo poudarila.




bom še 20 x če je treba....in dokler sistem ne bo deloval hitro in učinkovito, bom posegla vmes v mejah zakona user posted image če pa ti to gledaš kot na višek nasilja, je to tvoj problem ne moj. ampak upaj, da bo tvoje dejansko doživeto nasilje ostalo samo v mojih okvirjih, da ti resničnega nasilja res ne bo treba okusiti nikoli v življenju. samo problem je, da prej ne boš dojela razlike...

nisi pa še odgovorila na vprašanje, ki sem ga zastavila zgoraj. bi te rada slišala.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:26:12   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Fantka si zastrašila in to je bil tvoj namen.

Ja, točno to je bil moj namen. A sem rekla kaj drugegauser posted image

On se tvojega mulčka ne bo več dotaknil.

To je bil moj cilj, ja.


Mogoče nekaj časa ne ,mogoče pa spet čez čas , ko bo pozabil nate.

Če bi si dovolil pozabiti, pa bi ga pač še enkrat spomnila. Anpak je na srečo prvo opozorilo imelo dovolj učinka


Med tem časom bo verjetno skakal po drugih.

To pa v končni fazi ni več moj primarni problem. Tisti "drugi" imajo svoje starše, ki jih morajo zaščititi. Razen, če bi videla, da se nad otrokom izvaja nasilje, ki ga je treba preprečiti v trenutku, ker ga sam ne more, zraven pa ni nobenega, ki bi razen mene lahko. Takrat bi posegla, zagotovo.
Ne bi pustila trpinčenega otroka na cedilu, četudi ne bi bil moj.



Verjamem, da nekateri vidite le lastne otroke.

Ja, saj so naši, ne morem jaz skrbeti za vseh 17.


Pa jih poglejmo še tule tako. Tvoj bo imel nekaj časa mir. Ker pa se vzgojiteljica nosi tako kot ji dovoljujete ( je neuspešna, nestrokovna in apatična pri reševanju med vrstniških konfliktov) , se bodo na tvoje sončece spravili mogoče še kateri drugi otroci.

Problematičen je bil samo ta eden. Posplošuješ. Jaz izhajam samo iz mojega problema, ti pa vlačiš pol slovenije zraven.



Tiste skaterimi še nisi naredila "reda" Se pravi, da boš ti občasno postavljala zasedo na hodniku ,lovila mulčke ter jim grozila in jih " spravljala v red".S tem ti nisi rešila bistva problema.

To je samo posredno "moj" problem. Jaz tega mulca ne rabim prenašat doma.


S tem ti nisi naredila" reda" kot rada poudarjaš. S tem si problem neučinkovite vzg. iz enega kupa prestavila na drugega. Pa še to. Resnično ti povem, da se nasilje v vrtcu niti pod razno ne more kosati s tem, kar se dogaja v šoli. In če boš zadeve urejala na tak način tudi tam, boš slej ko prej prišla do spoznanja tega, kar ti želim jaz dopovedati.

Storila bom, kar bo potrebno, v moji moči in v skladu z zakonom. Ko in če bo potrebno.

Nikakor ne smeš dopustiti da nekdo nad tvojim otrokom izvaja nasilje. Niti pod razno. In to dopovej tistim, ki na to pozabljajo. vzg., ravnateljici, socialni delavki , policiji, ...nekomu resnično pristojnemu za to, nekomu odraslemu- tuje otroke pa raje pusti pri miru.

Ti pa se nauči brati in funkcionalno razumeti, kar bereš. Ne pa da greš ko fijakarski konj in goniš od druge strani naprej samo svoj absolutni prav.

Barve imajo neskončno odtenkov, tako tudi situacije. Verjamem, da si težko objektivna, ker te pri celi stvari ni bilo zraven. To pa ja.










< Sporočilo je popravil RIJA* -- 10.1.2015 9:27:56 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:28:00   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

To si že veselo poudarila.




bom še 20 x če je treba....in dokler sistem ne bo deloval hitro in učinkovito, bom posegla vmes v mejah zakona user posted image če pa ti to gledaš kot na višek nasilja, je to tvoj problem ne moj. ampak upaj, da bo tvoje dejansko doživeto nasilje ostalo samo v mojih okvirjih, da ti resničnega nasilja res ne bo treba okusiti nikoli v življenju. samo problem je, da prej ne boš dojela razlike...

nisi pa še odgovorila na vprašanje, ki sem ga zastavila zgoraj. bi te rada slišala.

Ria pa se ti zavedaš, da ti nisi ukrepala v mejah zakona? Se ti zavedaš, da te lahko dotični starši otroka, ki si ga na svojo roko spravljala v red tožijo? Ne govorim na pamet . Resnično se lahko zate tudi po zakonski plati zadeva zelo zakomplicira. Kaj vse sem v življenju- pa naj bo na službenem področju ali privat- doživela, se tebi še sanja ne. Kot se meni ne sanja kaj vse si ti. Kakor že, kaj vse sva že dali skozi niti ni pomembno v tej temi. Sama sem ti podala svoj lasten pogled na situacijo, hkrati pa sem ti prikazala tudi zakonskega. Takšnega, ki velja za vse. Tistega, zaradi katerega, če ga ne upoštevaš, se znajdeš v velikem dr...In tega nisem napisala jaz. Se ga pa prav tako moram držati, pa če sem dala skozi 1. svetovno ali pa genocid v Srebrenici.
Ali se ti zavedaš, da skozi celotno temo pritiskaš na nek način name, da bi napisala svoje odobravanje nad tvojim neprimernim odzivom v vrtcu. Od mene želiš prebrati, da podpiram to, da ti ustrahuješ tujega otroka v vzgojno izobraževalni instituciji. Ne morem ti dati žegna. Saj vem,da ga v svojem prepričanju niti ne potrebuješ. Vendar kakor že- zame ti nisi prav reagirala in tudi v bodoče očitno ne boš. Za to nisem kriva jaz. Za svoja dejanja odgovarja vsak sam. Torej je zadeva na tebi.
Rade volje ti odgovorim na vprašanje, samo zastavi ga tako, da ga bom razumela.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:30:16   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Fantka si zastrašila in to je bil tvoj namen.

Ja, točno to je bil moj namen. A sem rekla kaj drugegauser posted image

On se tvojega mulčka ne bo več dotaknil.

To je bil moj cilj, ja.


Mogoče nekaj časa ne ,mogoče pa spet čez čas , ko bo pozabil nate.

Če bi si dovolil pozabiti, pa bi ga pač še enkrat spomnila. Anpak je na srečo prvo opozorilo imelo dovolj učinka


Med tem časom bo verjetno skakal po drugih.

To pa v končni fazi ni več moj primarni problem. Tisti "drugi" imajo svoje starše, ki jih morajo zaščititi. Razen, če bi videla, da se nad otrokom izvaja nasilje, ki ga je treba preprečiti v trenutku, ker ga sam ne more, zraven pa ni nobenega, ki bi razen mene lahko. Takrat bi posegla, zagotovo.
Ne bi pustila trpinčenega otroka na cedilu, četudi ne bi bil moj.



Verjamem, da nekateri vidite le lastne otroke.

Ja, saj so naši, ne morem jaz skrbeti za vseh 17.


Pa jih poglejmo še tule tako. Tvoj bo imel nekaj časa mir. Ker pa se vzgojiteljica nosi tako kot ji dovoljujete ( je neuspešna, nestrokovna in apatična pri reševanju med vrstniških konfliktov) , se bodo na tvoje sončece spravili mogoče še kateri drugi otroci.

Problematičen je bil samo ta eden. Posplošuješ. Jaz izhajam samo iz mojega problema, ti pa vlačiš pol slovenije zraven.



Tiste skaterimi še nisi naredila "reda" Se pravi, da boš ti občasno postavljala zasedo na hodniku ,lovila mulčke ter jim grozila in jih " spravljala v red".S tem ti nisi rešila bistva problema.

To je samo posredno "moj" problem. Jaz tega mulca ne rabim prenašat doma.


S tem ti nisi naredila" reda" kot rada poudarjaš. S tem si problem neučinkovite vzg. iz enega kupa prestavila na drugega. Pa še to. Resnično ti povem, da se nasilje v vrtcu niti pod razno ne more kosati s tem, kar se dogaja v šoli. In če boš zadeve urejala na tak način tudi tam, boš slej ko prej prišla do spoznanja tega, kar ti želim jaz dopovedati.

Storila bom, kar bo potrebno, v moji moči in v skladu z zakonom. Ko in če bo potrebno.

Nikakor ne smeš dopustiti da nekdo nad tvojim otrokom izvaja nasilje. Niti pod razno. In to dopovej tistim, ki na to pozabljajo. vzg., ravnateljici, socialni delavki , policiji, ...nekomu resnično pristojnemu za to, nekomu odraslemu- tuje otroke pa raje pusti pri miru.

Ti pa se nauči brati in funkcionalno razumeti, kar bereš. Ne pa da greš ko fijakarski konj in goniš od druge strani naprej samo svoj absolutni prav.

Barve imajo neskončno odtenkov, tako tudi situacije. Verjamem, da si težko objektivna, ker te pri celi stvari ni bilo zraven. To pa ja.










Ja , prav sem imela. Dva metra naprej od tvojega nosu je žal megla.Tako gosta, da še tega ne vidiš kako lastnemu otroku škodiš. Eh Ria.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:37:05   
RIJA*
putrino, daj zalepi mi člen zakona, po katerem jaz tvojemu otroku ne smem povedati, da pusti mojega pri miru.

prosim. zalepi člen, ki to eksplicitno prepoveduje in kaznuje.

I ti meni da te žalim?

Ozri se v ogledalo, prava mojstrica si....žaljenja in nasilja....samo se cel čas zavijaš v nek svetleč papir.

Moja mama je mela za take eno fajno a resniično: zunaj uj, znotraj fuj.

In zdaj res zaključujem s tabo. Škoda časa, besed. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 9:51:46   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino

To si že veselo poudarila.




bom še 20 x če je treba....in dokler sistem ne bo deloval hitro in učinkovito, bom posegla vmes v mejah zakona user posted image če pa ti to gledaš kot na višek nasilja, je to tvoj problem ne moj. ampak upaj, da bo tvoje dejansko doživeto nasilje ostalo samo v mojih okvirjih, da ti resničnega nasilja res ne bo treba okusiti nikoli v življenju. samo problem je, da prej ne boš dojela razlike...

nisi pa še odgovorila na vprašanje, ki sem ga zastavila zgoraj. bi te rada slišala.

Ria pa se ti zavedaš, da ti nisi ukrepala v mejah zakona?


Dobro jutro.

A ti si že?

In zakaj še ne?

Niti v okviru zakona in niti v skladu s svojo moralno vestjo.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 10.1.2015 9:52:39 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Nasilje v šolah
10.1.2015 10:52:34   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

putrino, daj zalepi mi člen zakona, po katerem jaz tvojemu otroku ne smem povedati, da pusti mojega pri miru.

prosim. zalepi člen, ki to eksplicitno prepoveduje in kaznuje.

I ti meni da te žalim?

Ozri se v ogledalo, prava mojstrica si....žaljenja in nasilja....samo se cel čas zavijaš v nek svetleč papir.

Moja mama je mela za take eno fajno a resniično: zunaj uj, znotraj fuj.

In zdaj res zaključujem s tabo. Škoda časa, besed. user posted image

Ria- preberi si Ustavo RS Slovenije. Si že slišala za temeljne otrokove pravice? Tvojemu otroku jih je kršil drugi otrok ( zato bi se morala obrniti na pristojne organe), ti pa si jih kršila tujemu otroku. Če zato izve vodstvo vrtca ali njegovi starši, te zakonsko lahko tožijo. To je zakonsko določeno v ustavi. Tu ni pardona.
Žal mi je zate. Drugega ne morem reči.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?