|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
13.3.2015 19:28:31   
malalabodka
Pozdravljene, user posted image .... tudi jaz se vam pridružujem. Ta teden sem zagledala plusek, čisto neplanirano, PDP imam pa 10.11. Prvi pregled imam šele 22.4., ali se vam ne zdi malo pozno? kako pa je potem z nuhalno svetlino, ali se sploh lahko prijavim že pred prvim pregledom?

Hvala za vse odgovore in informacije, namreč, sem prvic nosecka in brez izkušenj.. zato vsak nasvet se kako dobrodošel...user posted image

Lep pozdravcek vsem user posted image

(odgovor članu Everest)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 7:29:10   
Compass
Živjo! Še ena novembrka! :)

Včerej sm zagledala en velik debel plus na testu, tko da to je že dober znak ane? user posted image No, upam, ker sem kar malo v skrbeh, pri prvi nosečnosti sm bla čist flegma.. zdej pa kr neki.. skoz hodim na WC gledat, če ni slučajno kaj krvavega na hlačkah.. sm smotana ja, vem user posted image Tko, da zdej ni druge kot da se naročim pri G in čakam..

Čestitke tud vsem drugim nosečkam user posted image user posted image

malalabodka Jaz sem bila v prvi nosečnosti tudi novembrka, in se mi zdi da sem imela pregled prej.. tam nekje konec marca/začetek aprila.. mislim da sem bila 7. teden.. ti boš nekje v 10. tednu ane? Sej za nuhalno imaš čas do 13.tedna če se ne motim? Naročiš se pomoje lahko prej.. samo pomoje tud če se po pregledu nimaš kej zgubit..

Kako se počutite? Jaz sem kot zanalašč še zbolela, sem prehlajena-izcedek iz nosu, kašelj.. mi ostane samo čaj in meduser posted image Bomo že zgurali..

No, lepo se imejte! Jaz imam danes čistilno soboto, ker nism čistila že ene 3 tedne, zdej je pa že čas za menjavo posteljnine in tako dalje.. NAjprej pa zajtrk z mojim mulčkom! Se tipkamo!

(odgovor članu malalabodka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 8:56:20   
chocolatecake
malabodka Najprej dobrodošla in iskrene čestitke. Jaz sem noseča prvič, tako, da izkušenj nimam, je pa glede na prebrano za prvi pregled čas od 7. do 10. tedna, sprejemljiv bi bil pa tudi še 11. in 12. teden. Nekateri naročajo kasneje, da se izognejo primerom, kjer utrip najprej ni viden, čez kašen teden pa je, kar zna biti zelo zelo stresno, ali pa zgolj zato, ker imajo gužvo.
Za nuhalno pa je čas med 12. in 14. tednom.
Če se ti zgodi, da čutiš kakšne res močne bolečine in ali/krvavitve, pa je potrebno iti h ginekologu takoj, zaradi nevarnosti izvenmaternične nosečnosti.
Compass Iskrene čestitke, kot sem ti napisala že v temi, kjer sva skupaj čakale na user posted image , sem vesela, da si se nam pridružila.

Jaz moje ginekologinje sploh ne morem kontaktirat, ne preko telefona, ne elektronskega naročanja, nikakor. Se trudim že od srede, včeraj sem klicala 15 x v pol ure. Tako, da niti nevem, kdaj imam pregled in kako jo bom priklicala. Ima medicinska sestra tako lepo navado, da ne dviguje telefona. user posted image

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 9:13:48   
Compass
chocolatecake to pa res ni fajn.. kaj pa če bi bilo kaj zelo nujnega? To imam pa jst srečo. Če se ne more javit še nazaj pokliče..

sej res nuhalna je od 12. do 14. tedna... sm že pozabla.. user posted image

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 9:22:26   
chocolatecake
Tudi jaz tako pravim, kaj pa če je kaj nujnega user posted image .
S tem, da sem v elektronsko sporočilo napisala, da bi rada čimprej govorila z dr. zaradi čudnega izcedka, ki je do zdaj že izginil (na srečo!) in da bi bila rada čimprej na vrsti, ker nevem koliko časa sem noseča, oz predvidevam da pač nemorem pa vedeti, ker imam zmešane cikluse.
Itak imam cel kup pripomb čez mojo ginekologinjo, sem jo nameravala zamenjat in čakala na menstruacijo, da grem do nje in jo prosim za napotnico za drugo mnenje. Zdaj je pa verjetno nebom, ker tista druga dela samo 1x na teden in ker baje neradi sprejemajo nosečnice kot nove pacientke.

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 9:29:20   
Everest
Chocolatecake pojdi kar osebno v ponedeljek do ginekologinje. In če se le da, jo kar zamenjaj. Nekje te bodo že vzeli. Razen, če ni na dopustu mogoče- si preverila?
Čestitke Compass in malalabodka user posted image .
Se mi zdi, da imaš kar pozno pregled malalabodka, sam kaj pa jaz vem, sem tudi prvič nosečka user posted image .
Compass ti pa se čimprej pozdravi.

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 9:46:59   
chocolatecake
Everest ni na dopustu, oni imajo pač tak sistem, vedno. Medicinska sestra je pač smotana, ko je bila ona na porodniški je bila milina kar se naročanja tiče.
Zamenjat pa nemorem, ker se v nosečnosti ne da zamenjat, oz se vsi ginekologi branijo nosečnic, baje imajo tako nekako dogovorjeno med seboj, da se v času nosečnosti ne menja. Pa pri nas je tak sistem, da imam na voljo samo še tiste g.,ki hkrati delajo še kot porodničarji in imajo ambulanto samo enkrat ne teden in jih je potem posledično tudi zelo težko dobit, oz če je nujno ne dobiš svojega ampak pač tistega, ki takrat dela in te prvič vidi in je še malo slabe volje, ker ima poleg svojih pacientk delo še s tabo.
Moja pa vsaj cel teden dela, če ne drugega in se lahko kot praviš v skrajni sili tudi zapeljem direkt v ambulanto in se zmenim kdaj naj pridem.

(odgovor članu Everest)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 10:51:34   
Everest
Hmmm, tega pa nisem vedla. Zelo neprijetno. Potem pa ti res ne preostane drugega, kot da greš osebno tja. V skrajni sili, ti ostane še kak samoplačniški uz. Pri moji prejšnji ginekologinji je bilo naročanje tudi misija nemogoče. Med. sestra je imela skoz odzivnik vklopljen....ko se samo spomnim user posted image user posted image . Upam, da hitro urediš.

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 11:21:46   
luca90
uf. vidim da mam kar srečo z ginekologinjo. moja je kar uredu. jo bom sicer prvič vidla kašna je v obdobju nosečnosti. heh. jaz sem dobila daum kar hitro. 20.3. žiučnosti pa čez glavo. ;)

(odgovor članu Everest)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 12:41:02   
chocolatecake
luca90 Meni je bila moja ginekologinja zakon, dokler nisem imela težav s plodnostjo. Upam, da bo v nosečnosti kaj boljša.

(odgovor članu luca90)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Novembrke 2015
14.3.2015 14:01:03   
Compass
Samo to je pa res smotano, da se ne moreš na svojga G zanest.. Moj je res v redu, vedno vse preveri, vedno UZ naredi, pa res obvlada zadevo in mu zaupam..

Jaz še vedno smrkam čist preveč. Nalivam se s čajem in upam, da čim prej mine. Lekadoli verjetno niso fajn v nosečnosti? Mali trenutno spi, tako da sem si malo v izi vzela. Vse glavno sem sčistila, zdaj samo še cunje perem..

A ve ste komu že povedale oz. kdaj nameravate povedat? Midva bova pomoje nuhalno počakala.. Me pa tole skirvanje mal jezi, ker imam eno večerjo s kolegicami drug mesec in ponavad spijemo kak kozarec vina, zdej pa ne bo šlo... Verjetno bom "na antibiotikih" :user posted image


(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Novembrke 2015
15.3.2015 10:45:11   
Everest
Compass mislim ,da lekadole lahko ješ v nosečnosti, sam ne pretiravat. Poznam nosečko, ki je precej zbolela, imela visoko vročino in so ji zbijali z lekadoli....kasneje je dobila tudi antibiotik, ni šlo drugače.
Jaz sem povedala za nosečnost nadrejenim zaradi narave dela, ni šlo drugače in dvema sodelavkama. In pa še dvema najboljšima prijateljicama. Težko sem skrila, ker sem imela krvave izcedke in sem se precej sekirala...če me je kdo vprašal kako sem, mi je šlo kar na jok. Ostalim pa ne namerava povedat, dokler ne bova ziher, da je res vse ok. Se pa strinjam, tole skrivanje je kar naporno. Kake vse zgodbice si moramo izmišljevat. :) Kako ste kaj ostale?

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Novembrke 2015
15.3.2015 10:51:49   
polhek2
Jz sem ker ok, veliko poskušam počivat, kolikor se pač da ob živahni 8 letnici.

No midva sva povedala samo moji mami in bratu, vsi ostali bodo zvedeli po nuhalni, ko bova najprej povedala najini hčerkiuser posted image

(odgovor članu Everest)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Novembrke 2015
15.3.2015 12:09:39   
chocolatecake
Midva sva povedala mojim staršem, ki so hkrati tudi moji delodajalci in je narava dela taka, kot pri Everest,da pač potem nemoreš počet vsega, no pa mojem bratu in babici.
Danes bova pa še njegovim staršem. Vsi ostali bodo izvedeli kasneje, ko bo vsaj 1. pregled za mano, kar upam, da bo kmalu.
Oz. bi bila precej bolj vesela, če bi bilo kmalu. Sem sicer optimistična in nimam nobenega konkretnega razloga za skrb, a mi bo vseeno potem veliko veliko lažje.

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 8:32:33   
Compass
Sej jst tud v službi občasno moram dvignit kaj težkega, samo se bom že izvlekla iz tega. Čeprav šef ve, da nameravamo met še enga otroka.. Ma jst bom vsem povedala po nuhalni, razen če bom imela res kakšne omejitve glede zdravja..

Mene obasno mal pošpika v trebuhu, drugače sem pa v redu. Danes morm it kupit folno, da začnem jemat. PA ne vem kaj naj vzamem, verjetno je vseeno..

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 9:17:10   
belja
živjo, se javljam po dobrem tednu ...
DZM sem mela 9.3.15, in tečke rdečke še nisem dobilauser posted image user posted image user posted image
Testa pa še nisem kupila, ni blo časauser posted image
Ampak pomoje je to to, M sem mela redne na 25 dni, špika me, slabi mi ...
V službi bo kr kriza povedat, ko bo čas za to. In tudi jaz mam večerjo v prihodnjem s kolegicami, mene bo pa pomoje "želodec bolel" user posted image

Punce sem ful vesela za vas, še najbolj pa za tiste ki ste se za bejbija trudile dlje časa. Okoli sebe imam polno znank ki imajo težave z zanositvijo, zato razumem stisko in potem veselje ob pluskuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 9:18:51   
maladeklica
no da se vam še jaz malo javim

od petka imam spet prisotne krče. no včeraj pa se je pojavil še nek rjavi izcedek, in ne vem kaj bi to bilo. res pa je da imam skos prisoten močan beli tok in zaradi tega kar skos čez dan uporabljam tampone. no in na tamponu sem opazila neke rjave madežke

no saj ni bilo ne vem kako veliko ampak vseeno me zanima če mogoče katera ve kaj bi lahko to bilo.
sem se pa tako in tako odločila da danes pokličem svojo gin vendar dela šele pop.

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 11:05:20   
witch
Včeraj sem tudi jaz nalulala dve črtici. Sicer je še šibka, ampak je. Zadnja mestruacija je bila 5.2. cikel je spet bil zmešan. Tak da ne vem pdp bi lahko bil nekje okrog 22.11.
Je pa to moja druga nosečnost. Okoli mene skače 14 mesečni sinko. Njega sva delala dolga tri leta in pol. V prvem IUI postopku je uspelo. Ta druga pikica pa je nastala v sedmih mesecih naravno. Tak da sva presrečna.
Povedala nisva nobenemu, saj še midva komaj dojemava. Staršem in moji sestri poveva po prvem pregledu, ostali pa pač ko bo priložnost. V prvi nosečnosti razen staršev in najboljše kolegice do 16. tedna niso vedeli. Imam malo oblog in se sploh ni nič videlo.
Prvič sem imela pa prvi pregled mislim da v 7. tednu.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu maladeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 11:08:31   
polhek2
IZVIRNO SPOROČILO: maladeklica

no da se vam še jaz malo javim

od petka imam spet prisotne krče. no včeraj pa se je pojavil še nek rjavi izcedek, in ne vem kaj bi to bilo. res pa je da imam skos prisoten močan beli tok in zaradi tega kar skos čez dan uporabljam tampone. no in na tamponu sem opazila neke rjave madežke

no saj ni bilo ne vem kako veliko ampak vseeno me zanima če mogoče katera ve kaj bi lahko to bilo.
sem se pa tako in tako odločila da danes pokličem svojo gin vendar dela šele pop.


Najprej bi rekla odstrani tampone zaradi bakterij in raje uporabljaj vložke, tapomni niso priporočljivi za vsakodnevno uporabo v nosečnostiuser posted image

Drugače pa kar pojdi do G nič ne kliči povej da si noseča in da si malo krvavela in naj te čimprej pregleda.


Srečno!


Witch še enkrat iskreen čestitke in dobrodošla user posted image

(odgovor članu maladeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 11:20:59   
belja
Witch iskrene čestitke!!! Tole je res lepo brat user posted image In še ena z zmešanimi cikli :P

maladeklica, bi se strinjala s polhkom2 glede tamponov. Vseeno pa ti želim vse dobro, pa da so ti madeži le zato, ker si pikica išče svoj najbolj udoben prostor v maternici.

(odgovor članu polhek2)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 13:10:31   
witch
Hvala za čestitke user posted image še kar ne dojemam user posted image

Drugače pa sem brala zgoraj glede dvigovanja. Ko sem bila prvič noseča sem pazila. Še košare mokrega perila nisem hotela nositi. Zdaj pa pač ne gre drugače kot da vsak dan milijon krat dvignem 10 kil. Sinko je glih dobro shodil, ampak je še vseeno ogromno na rokah. Sama sva cele dni, ker ati dela, tak da ni druge kot da ga nosim. Če je nosečnost zdrava, bo ok do konca. Če ni, pa tudi ne dvigovanje otroka ne bo nič preprečilo.

Uživajte pa čim bolj pozitivno!

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu belja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 13:11:00   
chocolatecake
Jaz sem po cca 30 klicih in 2 elektronskih sporočilih ( težim že od srede ) končno dobila medicinsko sestro na telefon. Sem ji povedala kdaj je bil test pozitiven, da sem imela krče, malo izcedka in da sva bila s partnerjem napotena na kliniko za zdravljenje neplodnosti, jaz pa na pregled prehodnosti jajcevodov in laparskopijo pa sem prej zanosila in da bi rada, da sem malo prej na vrsti. Pa tudi, da nevem točno kdaj sem zanosila, ker je bila zadnja menstruacija 31.12.2014 in bi bilo tole dete lahko teoretično tudi malo starejše, čeprav je bil test pozitiven šele prejšnji torek.
In mi je dala datum 14.4. takrat bom torej konec 9. oz začetek 10. tedna, po mojih izračunih.
Sem rekla zakaj tako pozno, glede na vse težave, pa mi je rekla, da proti naravi itak ne moremo nič. Pa sem rekla, kaj pa izvenmaternično ? Pa ona meni, jah potem bi mogla pa vse preventivno prej naročit. Razumem, da vas skrbi, če boste krvavela ali čutila hude bolečine pa pridite prej.
Razumem, da eni naročajo prej drugi kasneje, ampak jaz žal nisem šolski primer zdravega dekleta, ki zanosi v prvih 3 mesecih in tale otrok je zame res čudežen, ona pa meni, da nemore delati izjem in da me je že itak naročila več kot 14 dni prej, kot vse ostale user posted image . Nevem kdaj pol vse ostale naroča. user posted image

Sem se potem naročila na 1. samoplačniški ultrazvok v Lj v center Štorklja d.o.o. in dobila datum 20.3.. Če plačaš, potem se pa vse da.

< Sporočilo je popravil chocolatecake -- 16.3.2015 13:13:16 >

(odgovor članu belja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 13:48:38   
aspera
Malo se vmešavam v vašo temo, ker sem drugače pri septemberkah user posted image .

Chocolatecake, razumem tvoje skrbi , ker sem bila na istem (zanosila 2x z IVF postopkom, prvič splav v 9. oz. 10.tednu) in me je tudi skrbelo. Ampak dejansko ima sestra prav. Bolj zgodnji uz-ji (pred 8.tednom npr.) so zgolj samo za potrditev nosečnosti in potrditev nosečnosti v maternici. Če je slučajno izvenmaternična nosečnost itak nimajo kaj in itak krvaviš in imaš bolečine, tako da spregledati se je ne da. Zato rajši naročajo malo kasneje, ko ni več dilem okrog utripa (če je prisoten ali ne), če ti je pa namenjen splav, pa tudi čisto nič ne morejo pomagat, ker res proti naravi ne moremo nič. Sama sem se v prvo ful pazila in počivala, pa sem imela SS. Tako da ni važno kako smo zanosile, v prvem poskusu ali po ne vem koliko letih, se naše nosečnosti potem obravnavajo kot vse druge, če nimaš kakšnih posebnih problemov.

Drugače pa čestitke vsem novopečenim nosečkam in srečno do konca user posted image .

< Sporočilo je popravil aspera -- 16.3.2015 13:49:09 >

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 13:51:03   
srečka89
Živjo, punce! Da se še jaz malček javim po vikendu ...

Pri meni ni sprememb, počutje super in komaj čakam sredo, ko vam seveda vse poročam user posted image

Čestitke vsem novim user posted image ! Vedno več nas je, juhuhu user posted image

Chocolatecake - s tako medicinsko sestro bi jaz že zdavnaj ponorela, vsa čast, da ne zamenjaš G .. no, pa saj te razumem po eni strani, če imate tak smotan sistem z urniki in, da ne sprejemajo novih pacientk nosečk. Pri prejšnjem G sem imela tudi jaz eno tako medicinsko sestro, ki ni imela lih najboljšega čuta za sočloveka ...
No, 20.3. bo pa tik tak tukaj in verjamem, da ti ne bo žal niti centa, ki ga boš dala, da bi 1. videla svoj čudežekuser posted image

Glede dvigovanja pa jaz predvsem pazim, da težje stvari dvigujem pravilno. In točno tako je, kot si zapisala witch - če je s plodkom vse ok, potem bo prenesel tudi dvigovanje težjih stvari, če pa ni, to res ne bo glavni vzrok za splav ...

Pobožajte trebuščke in se tipkamo ... lep dan vam želim!

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Novembrke 2015
16.3.2015 14:08:08   
aspera
Ooo, šele zdaj vidim, da je tudi witch user posted image user posted image . Bravo, čestitam user posted image . Se te še spomnim, ko si se trudila v prvo zanosit in ko smo navijale zate, ko si šla na IUI čisto brez pričakovanj in si zanosila user posted image .

(odgovor članu srečka89)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?