|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 18:32:54   
Cvetnilist
Dorchy, žal mi je, da si morala dati skozi nekaj takšnega in iz srca ti želim, da bo v tej nosečnosti vse tako kot mora biti.Kaj na nuhalni se pri tebi spol še ni videl, da si izvedela šele v 16.?
Je pa res, da preiskave ne pokažejo vsega in tudi vse bolezni ali motnje se ne razvijejo pred rojstvom. Težave lahko nastanejo tudi med porodom. Drugače pa delam z otroki s težko motnjo in vem kako se takšen otrok muči skozi življenje. In ne samo otrol, tudi starš.Jetkarmark tudi zate mi je žal, da si morala dati skozi ss in upam, da bo sedaj vse tako kot mora biti! Če ti Neupam pomaga, da se boljše počutiš in se ne obremenjuješ toliko, ga kar jemlji. Če bi škodil bi ti ginekologinja že povedala. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 18:57:30   
Jetkarmak00
Ja groza ja... Ne trpijo le otroci, tudi starši.. Kakšne primere pa recimo imaš kaj v službi?Downow sindrom?Jaa res je.. Tudi če je vse ok, gre pa med porodom lahko kej narobe.. Ampak nesmemo tko gledat! Velika večina otrok se rodi zdravih.. Ne sej dabroston se velikim ženskam predpisuje kar tako "kot podporo" tudi če nimajo nobenih težav. Eno poznam k je jemala dabroston kot preventiva.. V postopkih kakor vem dajo pa vsem ženskam progesteron. Tako da to ni nič nevarno. :)) 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 19:04:44   
dorchy24
Jetka 18teden. Pac mela sem krce od zacetka nosecnosti od 2 mesca dalje pa od blage krvsvitve do mocne nakoncu sem bla zadrzana ker sem govorila da imam popadke pa niso verjeli dokler mi ni tisto noc voda odtekla in sem mogla rodit. Oz po njihovo splavit ker kao ni 22 teden ko puscajo otroka zivet. Po obdukciji so povedali naj bi blo vnetje plodovnice s tem da se kao ne ve katera bakterija . Ni se mi ps dalo vec poglabljat i  jajcat z njimi ker ze to je bil sok posledicno pa se da smo 5 mescev cakali na otroka za pokop tako da pravim vsaka ki cuti da nekaj ni vredu raje se vec x pokazat kot premalo. Mene me noben ni jemal resno pa sem vedla da nekaj ni ok. Ceprav otrok je se med porodom brcal in vbistvu umrl ker je prisel na svet. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 19:13:34   
Jetkarmak00
Dorchy, ja.. Teoretično naj bi bila meja prrživetja nekje od 21,22t naprej.. Prej baje otrok ne preživi, v nobenem primeu, kakor vem. Samo če bi te prej zdravili pravilno mogoče sploh ne bi prišlo do odteka vode.. Jaz vem da se bom za vsak "drek" hodila kazat, v primerih če bom čutila  da je kaj narobe... Kakšne krče si pa imela to? Ker jz mam tut krče oz zbadanja, če preveč časa stojim, hodim, delam kaj... Ampak ko se uležem mine.. In kje naj bi dobila to infekcijo al bakterijo? Kako veš, da jo npr zdaj nimas?! 

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 19:43:43   
dorchy24
Jetka se ne ve ker vbistvu izvid ni pokazal kera balt_erija je bla samo da ie vnetje pisteljce povzroclo odtekanje vode.. krci so bli vbistvu kot eni popadki npr 3x mocnejsi menstrualni krci to se mi ke zacelo od 2 mesca naptej pol so bli blagi krvavi iszcedki vmes mislim da v 4 mescu mi je nekaj poclo sredi noci in ko sem vstala sem bla cela krvava vbistvu je bil prvi ovoj otroka to pa na uzju niso opazli takrat so mi nardili morfologijo zgodnjo in da je blo vse bp. Pac js sem vedla da ni vse ok. Po vsem tem sem tudi menjala gin .tako da zdej grem jovo na novo v upanju naprej.  Sicer pred tem nisem mela nikoli tezav po tem pa sem imela 9ss. V 5/6tednu. Zaenkrat napredujemo da smo sli naprej z dnevi . Po menstruaciji sem 7t/2d po gv pa 6t. Tako da bomo vidli upam na najboljse

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 19:47:36   
Cvetnilist
Downov sindrom, cerebralna paraliza najhujse stopnje, avtizem, ... Predvsem prevladuje to troje.Vem, moramo razmišljat pozitivno in vrjeti, da bodo naše bebike zdrave.Neverjetno kaj se dogaja v našem zdravstvu... Dorchy zakaj pa si morala tako dolgo čakati na pokop? In kako si čutila, da nekaj ni bilo ok?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 19:49:49   
Cvetnilist
Jaz vrjamem Dorchy, da bo po vsem hudem, zdaj vse ok! Ti pa dsm čisto prav, da si menjala ginekologa.Od kot pa si če lahko vprašam? Kdo je bil tvoj ginekolog?

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 20:25:56   
dorchy24
Cvetnilist  pri nas jih je tudi nekaj z cerebralno delam v domu in jih mamo kar nekaj tudi na pediatriji ko sem delala gre vsega mimo.. z obale moj gin je bil Lovsin. Iskreno nimam pojma enostavno sem vedla da nekaj ni vredu pac notranji instinkt.. 5 mescev smi cakali ker je zabita bolnica - Izolska . Ce nebi delala takrat v njej verjetno nebi se do zdaj resli . Niso meli pogodbo z nobenim pokopaliscem in posledicno celo sranje

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: APRILČICE 2019
9.9.2018 22:03:30   
Cvetnilist
Kako se spopadaš s službo sedaj, ko si noseča? Sama razmišljam ali naj delam ali naj grem v bolniško. Malo me skrbi, ker sem 2 leti nazaj imela konizacijo. Ginekologinja mi je sicer rekla, da boma maternični vrat izmerili na naslednjem pregledu tako da predvidevam, da sem do takrat ok.Jaz sem iz podravske.Ne morem vrjet kaj se dogaja v naši državi, da mama ne more pokopati svojega otroka. Imam pa sodelavko, ki je imela podobne težave. Otrok je imel deformacije in je morala na predčasen porod, s tem da so jo dali rodit med nosečnice z zdravimi otroki takoj za tem so ji pa v roke potisnili papire, da naj se odloči, če bo otroka pokopala ali ne. Da se ne pogovarjamo, da je morala prositi za dovoljenje komisje, ce sploh lahko gre roditi, ne glede na to da je imel otrok zelo hude deformacije.

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 7:24:30   
Jetkarmak00
Ds, paraliza ok. To vem da je najtežje. Imam sosedo ki ima multi že od rojstva.. Zdaj je stada nekje 30 let.. Nič od nje.. Groza.. Pogledam jo težko, res revca.. In tudi starši, ki vidim kako jo vozijo okrog itd.. To je najhuje kar te lahko doleti.. Za avtizem sem pa nasprotnega mnenja. Jaz sem imela dvojčka za sošolca na faxu, brihtna ko hudič, mal sta bla posebna tko ker sta se zadrževala bolj zase, odklanjala kakšne nenujne pogovore z namo, ampak za kakšne razlage pa prefotokopiranje nalog smo se pa vsi na njiju obračali :-) skratka, samostojno živita.. Zdaj je eden zaposlen na banki za drugega pa ne vem.. Avtizem se meni ne zdi grozen.. Hehe.. Prav simpatičen ppziitven se mi zdi, vsaj kar imam sama izkušn z njimi. Mojemu tamalemu bratcu so sumili aspergerjev sindrom ker ne govori ful, pa ne mara drugih otrok itd. Ampak zaenkrat tut kaže, da je vse ok. Mislim kar se tiče šole, matematike, angleščine.. Je povsod pred vrstniki. Jesti zna, iti na wc, itd.. Za starost 5 let :-) je pa nesocializiran, ne gleda te dolgo v oči, hitre jeze.. Skratka ne opazim da bi bil kaj različen tko od drugih.. Razen znanja.. Tam blesti.. :-)Dorcy v 9t si imela ss ali si jih imela 9!? 9 splavov?! Si sla na kaksne kromosomske teste? 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 7:34:49   
dorchy24
Cvetnilist zdaj ta teden sem na bolniski naprej bomo pa vidli kako bo. Js sem tudo med mamicami v porodni rokevala talrat so me polomli psihicno . Jetka 9splavov spontanih sem mela ne nobenih pregledov naprej zto sem pa menjala ginekologa ker.mw niso resno jemali.ta prejsnji mi je reku da sj sm mlajsa od njegovega sina da kaj se skrbim pa am mu sam rekla da ko bo njegov sin meu tolko splavov in psihicno tako unicen da se lahko pogovarjamo o tem. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 7:45:22   
Jetkarmak00
Haaa groza!! Piše dr Pušenjak na medover da svetuje po več kot 3 zaporednih splavih preglede naprej..!! Dobro uglavnm, zdej kar je je.. Zdaj ostani v klepetu in ne it nikamor :-)!! Počivaj bolj,... Cimvec.. Da cimprej minejo zacetni tedni! Ne naprezaj se prevec, sploh v domu nee..

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 8:16:58   
dorchy24
Ja vem sem probala tudi do njega prit pa nikakor prek emaila in stevilkr .. tako da smo pol rekli da bomo pac sli pocasi naprej in bomo vidli kako bo. Ja sej zato sem zdaj doma ker tudo na delu se nevejo .. pol pa ce bi ze delala bi bla samo v terapiji ne v negi . Bomo vidli kako bo nasl pon na kontroli . Sem ze res nestrpna . Sploh pa ker od znakov nimam nic razen zamujanja obcasno me zgaga mantra pa hrbet ki me boli in obcasna utrujenost drugo pa nic kaj enkstra.. tudi prsi me ne bolijo vsake tolko me malo zascemijo . 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 9:13:58   
Jetkarmak00
Do njega ni težko priti drgač. Ma samoplačniško ordinacijo vsak torek v Lj Dravlje. Vedno je dosegliv pa odgovarja tudi na MON-u.No saj prav da si doma, itak. Preveč fizično delo tam, bolje da ne in da več počivaš. Boš vidla ja, kaj bo nasl ponedeljek. Sigurno boš slišala že utrip :-) A ješ zdaj dabroston kot si omenjala? Na znake se ne ozirej.. Nekatere res nimajo čisto nobenih znakov.. 

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 10:21:14   
dorchy24
Ja to sem zvedla ze vse pol ko sem nekako obupala in rekla bo kakor bo .. ja zdej mam dabroston in buscopan . Upam da res bo ze videti utrip ker sem ze fajn nestrpna. Mi je pa mal tko kr pri prejsnjih sem mela ful vec znakov .. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 14:03:51   
Kmalu4
Hej! Joj groza mi je brat vse to, res je ogromno teh bolezni in se ne gre le za downow sindrom, ampak ko mas enx otroka se zacnejo skrbi, skrbi, in se enx skrbi.,.ampak bodimo pozitivne, vse bo ok :) js mam v cetrtek pregled in komi cakam da zaslisim srcek in dobim prvo slikco ;) pa upam, da ugotovijo od kje to slabo pocutje in nizka vrocina...ker je ze zoprno, kaksen dan cel prelezim...jemljem pa femibion od prvega dne, ko sva zacela na bejbiju delat...spol pa nama je pusenjak napovedla na nuhalni -90% deklica :) 

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 15:33:59   
dorchy24
Punce kako je kaj z vasimi glavoboli in vrtoglavicami v zacetku nosecnosti.meni je zadnje yri dni grozn9 kot da mi bo srce razneslo in se mi vrti posledicno imam spodnji pritisk od 58-70 kar je prenizko in seveda ler je nizek imam tudi glavobole zaradi pospesene cirkulacije. Ima se katera kake tezave. Kako jih resujete? Jaz zaenkrat probam lezat ker je zelo motece 

(odgovor članu Kmalu4)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 17:08:17   
MBnosecka
Pozdravljene punce, jaz sem nova tu user posted image berem vas že kakšnih 14 dni, ampak sem oklevala da se vpišem. Namreč nisem imela še niti prvega pregleda, ampak kot ocenjujem bo rok nekje aprila 2019. Tako da me naprej zanima kako izgleda prvi pregled, aja verjetno ste že ugotovile, da je to moja prva nosečnost :user posted image Bila bi vam zelo hvaležna da mi napišate kako so izgledali vaši prvi pregledi? Pomoje bom ravno osmi teden, se takrat utrip že vidi po vaših izkušnjah? Upam de ne bom kdaj vprašala kakšne neumnosti, če pa jo bom pa se vnaprej opravičujem user posted image Nisem ravno obkrožena z mamicami in otroci in mnogo tega (še) ne vem.


(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 17:25:22   
Kmalu4
Dorchy24  pijes kavo? Popij kavico in bo bolse...ena do dve na dan sta dovoljeni, ce imas nizek pritisk ti pa sploh ne bo skodvalo...
Mbnosecka cestitke!!nobeno vprasanje ni neumno ;) js sm mela v prvo tud 1000 vprasanj, pa zdaj jih bom tud ziher mela hihi :) na prvem pregledu te zvagajo, izmerijo pritisk, vzamejo kri (poleg osnovne krvne slike, tudi test za toksoplazmozo), oddaš urin...gin naredi vaginalni ultrazvok, v 8. Tednu ce ni slo za zakasnelo oploditev se ze slisi srcek ;) dobis tudi prvo slikco :) potem pa se pogovor glede kaksnih posebnosti-poves vse, kaj si mela za ene bolezni, kaksna zdravila si jemala, ali je (bila) prisotna kaksna bolezen v tvoji in njegovi druzini...dobis tudi materinsko knjizico kamor se pise vse o tvoji nosecnosti...mislm da je to to, ce sm kaj pozabila me bodo punce dopolnile :)  

(odgovor članu MBnosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 17:31:55   
MBnosecka
Joj kako ste hitre user posted image Hvala za čestitke. Potem moram biti tešča, ker vzamejo kri pa to? Me niso nič opozorili ko sem se naročala, uro imam ob 12ih, jaz pa sem skoooos lačna, haha. Kakšne imate pa punce kaj "tegobe"? Jaz morem priznati, da nimam niti malo slabosti, prvi znak, poleg izostanka menstruacije so bile boleče prsi. In še vedno je tako. Me prav preseneča, da me čisto ni ne daje user posted image No ne me narobe razumet, sem itak vesela. Edino kar mi paše, je pa popoldne za kako urco zadremam. Aja, tiste že izkušene mamice, kako ste svojim staršem sporočile veselo novico? Bi rada nekaj posebnega pripravila, glede na to da bo to prva vnukinja ali vnukec user posted image

(odgovor članu Kmalu4)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 17:58:58   
Jetkarmak00
Dorchy jaz nisem imela teh težav.. Sem imela samo z bruhanjem in slabostjo težave pa utrujenostjo sem pa tja..Nooo evo, jaz sem dobila rezultate nifty testa pri Brezigarjevi.. Spol sem izvedela. Fantek je.. Tko da ta sistem bruhanje ala punčka pri meni sigurno ne drži niti malo. =)) aaa vesela fuuul. Hehe. Drug tedn pa nuhalna :-) Mb nosecka.. Jaz sem tudi prvič noseca. Prvi pregled sem imela kar samoplačniško ker me je "firbec matrou" pac kaj bi se vidl in sm sla na prvi pregled 5t1d po izostanku M in se je že videl srček mislim utrip.. M sem imela pa redne.. Torej O nelke 14 dan po ZM.  Ta pregled je bil vaginalni. Potem pa prvi pregled (tisti uradni pri svojem G) pri G je potekal preko trebuha. Vaginalno mi ni delal ker mi tudi brisa ni jemal ker sva si s partnerjem prva oba, in baje pač ni potrebno. Tako da je delal kar preko trebuha.. To je bilo pa že 10t. Tehtala me ni. Vprašala me je samo za kile sestra pa višino. Potem kri pa urin tudi nisem dala isti dan ker sem na leonišču in tam te pošljejo na polikliniko in enlrat pač greš do naslednjega pregleda. Tako da sploh še nisem šla. Haha =) kri mi je sicer vzela zdravnica na urgenci ko sem šla na infuzijo pa je bilo vredu. Jaz sem mamic takoj povedala ob pozitivnem testu. Pač prišla je v sobo. Rekla sm noseča sem. Kpa nej zdej? Hahha. Tko nekak se je začel pogovor... No potem je pa ona to povedala očetu.. Tko da pri nas ni blo nekaj vav napovedovanja pri tem.. XDZnaki so se meni začeli v 6t. (torej 5t+)Takrat se je prvič pojavila slabost, utrujenost.. In slabost traja še danes.. (12t) počasi mislim da se le umirja.. 

(odgovor članu MBnosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 19:06:02   
dorchy24
Kmalu4 ja pijem kavo sem danes spila dve in sem mela pritisk 110/63  se mi pa grozno vrti in mi je pri tem slabo ko dvignem pritisk sem pa ok... danes sem resla z limonado in sladkorjem drugace sladko in to mi pa nic ne zaleze .  Jetka cestitke za fantkaaaa <3 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 19:08:29   
dorchy24
Mb nosecka mi smo v prvo kupli nogavicke in dali obem pac ko so meli zaprte oci smo pa kr tkoj povedali. V drugo nic posebnega zdej b9mo pa dali majcko postal bom velik bratec. 

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 20:12:27   
Cvetnilist
Glede bolezni boljše, da se ne pogovarjamo in o tem in da ostanemo skozi nosečnost lepo pozitivne!! user posted image
Jetka, čestitam za fantka!! user posted image Očitno res ne bodo držale te slabosti. Mogoče bom pa ravno jaz, ki sem brez slabosti, imela punčko. user posted image
Dorchy, meni se je vrtelo samo na začetku, mogoče kakšen teden, dva. Sedaj pa sem čisto ok. Tudi bruhala do sedaj nisem niti enkrat, pa sem že v 11. tednu. Drugače pa tudi jaz že razmišljam o bolniški, opažam, da mi postaja vedno bolj naporno. user posted image
MBnosečka dobrodošla med nami. Tudi sama sem iz Maribora. user posted image Prvi pregled sem imela približno teden nazaj in nisem rabla biti tešča. Ginekologinja mi je naredila vaginalni ultrazvok, mi pokazala kako user posted image bije srček ter mi pripravila dve slikici. Opozorila me je, da se morem naročiti na nuhalno, me povprašala o boleznih v družini in to je bilo to. Potem boš pa vrjetno pri sestri dobila napotnice za odvzem krvi in vode, na to pa boš morala iti tešča. Najbolje kar naslednje jutro. Vrjetno boš dobila tudi materinsko knjižico. user posted image A smem vprašati katerega ginekologa imaš?

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: APRILČICE 2019
10.9.2018 20:46:45   
zabica3
Punce a ime katera ginekologinjo Petro Bavcar v Postojni? Meni je do zdaj super pa me zanima, ce je bila katera pri njej med nosecnostjo :) pa se to - koliko ste kaj stare? Jaz bom ko se mini rodi 24 :) 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?