Maxica
|
Mis, ne vem, jaz imam pa drugačno teorijo. Za podcenjevat ni, te naše palčke. Mislim, da točno vedo, kaj in kako. So brihtni kot sto danerečemkaj. Ampak jaz imam take izkušnje, da naš Lan nikoli ne joka brez vzroka. Prej sem ga npr. podojila, potem sem šla likat in ga je prevzel mož. Mu je tulil na rokah, zgolj zato, ker je bil tako zaspan. Kar naenkrat - koma, zaspi. Potem pa, čez kakšno urco, se zbudi in začne tulit. Je mož že težil, kva tolk tečka non stop, tudi meni se je zdelo čudno, zakaj bi se zdaj jokal. Ga mož vzdigne, pa Lan podre orng kupčka. Ga damo v ležalnik, da gremo kosit, se spet kar nekaj dere. Pogledamo, je pa bruhal. Tako da jaz sem ugotovila, da vsaj naš Lan nikoli ne joka brez vzroka. Tak je njihov način sporočanja in jaz ga nekak ne upam pustit jokat. Že Maxa nismo, ne vem. Mi pa že zadnjič mama reče, ko me je videla, da mi že eno uro spi v naročju, reče, naj ga vendar odložim, saj se bo navadil na rokah biti. Potem sem ji pa kar povedala, da sem zdaj itak eno leto zaradi njega doma in da pri dveh letih se mi že ne bo več hotel nositi. Tako da, jaz imam tak način. Vsak naj potuhta svojega, ker so si tako otroci, kot mi odrasli, različni. Vsekakor pa verjamem, da vse, kar naredimo, naredimo v dobrobit svojega otroka, pa če naredimo tako ali pa drugače. Zato, Mis, nikakor nisi slaba mamica. Najboljša mamica si za svojo Tino. Altati, kako je s tabo, se ti je mehur že kaj umiril? Moraš še precej počivat? Aki, Lanu res redko premočijo plenice ponoči. (zdaj že vem, da mu bo, ker se tako hvalim ) Zdaj imamo te pamperske Active fit in so videti res super. Je pa čist odvisno, kdaj sem ga lih preoblekla, pa je bil že moker po križu, pamperska pa prazna. Muki, pri nas po UZ kolkov ne bo taka razlika, ker smo ga že pri enem mesecu nehali povijati široko. Lu, pa pofotkaj vašega s strani, da vidim, kako misliš, da ima potlačeno glavico. Lan se mi zdi, da ima čisto lepo oblikovano. Ležalnik imamo mi od Fisher price, pa ima tisti lok pred sabo, tako da komot gleda in se dotika igračk. Aki, midva se zvečer podojiva čim kasneje, preden gremo mi spat, če se le hoče, to je okrog 23h, pa potem spi do 5,6h. Potem pa spi do kakšne 8,9h. Mu pa kar pustim, da se doji, kolikor časa hoče, tudi pol ure, jaz pa kinkam zraven. Mah, saj se ti fajn redi, po moje, da imaš kar dovolj mleka. Probaj pa čez dan bolj pogosto dojit, pa bo morda ponoči bolj mir. Boš videla. Ne vem, vsaj meni se lažje zdi jošk ven stegnit, kot da bi mu flašo pripravljala, no. Arabela, joj, dobra si, da si skoz sama. Moj mož je grafični oblikovalec in se mu je lih fino izteklo, da je odprl s.p., malo preden sem jaz rodila, tako da je lahko veliko časa doma in doma dela, edino če hoče, pa lahko gre še nekam pomagat. Tako da me je kar malo razvadil, priznam, da ga lahko, če nima lih ful dela, malo posekiram z otroki, pa mi ful pomaga. Lucika, se strinjam s tabo, jaz tudi ful težko berem tista besedila s toliko smajliti. Sploh ne vem, kje je konec vrste in se kar izgubim. Eh, blond sem pač, kaj čmo. @lina, vse se da, če se hoče. Tudi, da štirje spimo na 160x200. Ampak Max res še kar lepo spi. Sicer se kdaj zgodi, da leži počez, ampak načeloma pa zadnje čase res kar lepo spi, tako da nam kar znese. Edino z možem sva že tolk navajena, da je kdo med nama, da spiva vsak na svojem robu postelje, vmes je luft, pol je pa Max. Govorite že o gosti hrani. Jaz nameravam počakati vsaj tja do petega meseca starosti, čeprav naj bi bilo sedaj po nekakšnih evropskih merilih, zaradi toliko alergij, treba začeti z uvajanjem s četrtim mesecem starosti. Ampak sorry, jaz se ne vidim, da bi morala že čez en mesec začeti uvajati Lanu. Z Maxom sva se šest mesecev polno dojila, pa ni imel nobenih alergij. Itak bo celo življenje jedel gosto hrano, mu bom pa že pustila teh par mesecev, da se doji, dokler se hoče. Pikabu, Max je še kar priden pri maši. Odvisno, kje smo. Ko smo hodili še vsi trije k maši (jaz, mož in Max), smo šli v zakristijo in je imel malo več manevrskega prostora, pa nič ni videl, kaj se dogaja pri maši, se je pač pa malo igral tam zadaj. Govori že itak ne ne vem koliko , tako da je kar tiho. Če greva pa sama k maši, greva pa v klop, tam je pa kakor kdaj - kdaj mu je ful zanimivo, pa gleda in posluša, kakšen komentar pove vmes, malo se sprehodi med klopjo, pa je. Bi ga lahko kar pohvalila. Meni gre edino na živce, ker se potem, če slučajno kaj reče, se brž kakšne stare mamce obrnejo in bulijo, kot da je ne vem kaj naredil. Pa potem poslušam komentarje, joj, saj si bil kar priden, joj, a danes si pa imel polno za povedat itd. Kr neki. Naj molijo, pa jih ne bo nič zmotilo. Muki, hvala za namig glede kapljic. Mene je res ful napenjalo, ampak Lanu je pa očitno samo prebavo pospešilo, saj je včeraj kar ene 4x kakal, pa danes mu tudi kar pomaga. No, sam da ga ni napenjalo. Tistih kapljic pa nimam. Bom morala pa prav nabaviti, če bo še kdaj tako. Mož pa že več kot en teden več ne pije tistega soka, ampak še kar je rumen. Ne vem, včeraj sem bila že vsa panična, presneto no, da me mora skoz nekaj morit. Saj bo šel ta teden k zdravniku, sam res ne vem, zakaj je tak. Ok, dost bo, gremo malo počivat, pol pa ne vem, mož bo šel verjetno k maši, mi bomo pa kar doma.