|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
21.1.2007 0:08:01   
muki1
Prva user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
21.1.2007 0:14:04   
muki1
Me prav zanima, kdaj bom jaz ob neki normalni uri začela hoditi spat.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
21.1.2007 7:21:13   
Arabela
Dobro jutro!!

Da vam najprej odgovorim:
Moci, jaz imam generalko čiščenja 1x tedensko, posesam pa tu pa tam bolj pogosto, posebej sedaj ko je našauser posted image začela menjavat dlako.. uboščica saj ne ve da je šele januar...

Maxica, naš ati ima dve službi, pri eni je serviser za laserske stroje in je terenski po celi evropi, drugo pa sklepa življenska zavarovanja... tako da sva z malecko res dosti same, vendar sem jaz tega že od prej vajena... zdaj je pač malce težje pa je treba potrpeti...
Kaj pa vaši možeki počnejo?

AKI.. tudi jaz polno dojim... da bi mali ziziko vzela user posted image ... ampak imam tudi občutek tu pa tam da imam premalo mleka, ampak če bi bila lačna potem mala ne bi spala, a ne? Pa zdaj smo se že navadile na polne dojke in se nam ne zdijo več tako velike..
Amazona. tudi jaz sem se odločila da bom dojila dokler bo šlo, hrano pa bom začela dodajati tako kot je dejala Pikabu okrob 5,5meseca... čeprav mala tako POŽREŠNO gleda hrano, da se mi kar smili... pa ful ful se ji sline zraven cedijo.. danes je hotela 5letni punčki kar čokolado iz rok vzeti.. sem pravi trenutek posredovala user posted image .. Se pa že počasi pripravljam da GH... sem si kupila že žličko (Nikovo in Chiccotovo - ker sem morala porabiti bon od BC), pa kupila sem si knjigo Velika paparica za male papavčke, kjer so recepti za hrano in kako začneš, ker jaz doslej nisem imela pojma...

Clody, tudi naša se je v zadnjem mesecu in pol manj zredila, se je pa bolj potegnila... to je čisto normalno ker jim sedaj teža ne bo več tako hitro rastla, ker so malecki bolj aktivni.. no vsaj take informacije sem jaz dobila od drugih..

A vohka pomeni lahko noč? user posted image

Vava, mis.. tako se je tudi pri nas začelo nespanje... pa ne mislim strašit.. ampak naša je vedno lepo zaspala in si jo lahko položil kamorkoli  in je spala dalje, zdaj pa jo samo premaknem in je že pestro.... zato pa mi ne uspe je položiti v njeno posteljico user posted image user posted image

Pikabu... ta lunina skodelica pa je res vesoljska.. ampak mogoče pa jo bomo čez čas res vse uporabljale.. jaz se še spomnim časov ko še ni bilo Always ultra vložkov, pa sem imela dva vložka Vir, pa hlače od mame da so vse to skupaj držale user posted image ... napredujemo...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
21.1.2007 7:30:36   
Arabela
Da opišem včerajšnji dan..

Odšle smo na potep v mesto, mala celo zdržala 10min v H&M preden se je začela jokati, ampak ne histerično.. nato je zaspala, tako da sem jaz lahko še skočila v Okaidi in Mullerja, nato smo šle na kavico (moja prva kavica po 4mesecih, kako je pasalo), kjer sem malo podojila kar pri mizi.. je bila tak dobrovoljček, se je igrala, smejala, opazovala... ko pa smo odšle ven in je bilo treba spet v voziček.. pa histerija... sem mislila da se bo umirila pa se je začela histerično dreti.. sem jo vzela ven, je nehala nato pa spet začela... sem odšla v trgovino kjer imajo previjalnico (Mala gosposka, kjer je Mango, če se katera spozna na MB), sem jo podojila, je zaspala, ko sem jo dala v vozek pa spet jok.. ampak tokrat sem vztrajala in se je umirila... pa ni spala le okrog opazovala... ko sem prišla domov (bila sem peš ker imam do centra 15min) sem jo pobasala v avto skupaj s pesiko in smo odšle na kosilo k mojim (ja,atija spet ni bilo doma)...
Tam pa ne duha ne sluha o joku in zaspanosti.. med kosilom se je pogovarjala sama s seboj v lupinici in bila ful prisrčna... potem pa spet histerija ko je morala v vozeka ker smo odšli na sprehod v gozd... do gozda jok, ko pa smo prišli v gozd pa je takoj utihnila.. jaz predvidevam da ji je tečno ko gleda v nebo in ko je zagledala drevje je postalo zanimivo.. končno je zaspala in je spala tudi po sprehodu... skupaj od 16ih do 19ih (od tega 2uri v predsobi v vozeku). očitno jo je izlet v mesto utrudil.... domov smo prišle šele ob 20ih kjer smo se skopale, malce gledale tv in odšle spat, seveda v big bed.... in pančka še sedaj, vmes sem jo 2x v spanju podojila, čeprav se mi zdi da se ne doji toliko ampak predvsem čekira če sem ob njen...

Danes pa obisk pri moževih starših ker ima njegova sestra roj. dan.. bo spet gužva...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
21.1.2007 7:36:21   
Arabela
In čeprav sem obljubila da ne bom nič več kupovala za KAtarino, sem spet zapravljala samo zanjo.. mi je možek dejal kaj meni pa nisi nič kupila? Ne, samo milo za tuširanje, mami pa barvo za lase...

Mali pa sem kupila 4pare štrampelčkov v H&M.. se mi zdi da so tam najbolj kvalitetni in cenovno ugodni.. sem kupila za 6-12mes, da bodo dlje trajali...
V Okaidi sem odšla po darilo za prijateljico ki ima 1mesec starega fantka... in seveda kupila Katarini še body in puloverček.. če pa je bilo znižano user posted image .. no v Mullerju pa pamperske...
Ampak zdaj pa ji res ne bom nič več kupila, ker ima vsega dovolj... pa saj nisem kupovala že celo večnost... kdo ve kdaj mi bo spet uspelo v mesto iti...  malo zaradi vremena, pa tudi zaradi malecke... ampak ko bo pomlad pa ni lepšega kot sobotno dopoldne s prijateljico na kavici v centru.. jaz ne maram preveč nakupovalnih centrov (mislim da ima to Katarina po meni) in se raje sprehodim od trgovine do trgovne.. seveda pa fajn pridejo če je grdo vreme, a ne?

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
21.1.2007 7:36:48   
Anonimen
Evo me...hja zakaj sm spraševala glede melka...Maxica moja.....ja ker mislm da ga mam kr mal premal....ponoči se še zmer dojiva 2-3x....ampka jz bi pa tko rada spalauser posted image user posted image

zj je pa blo dobro...gledam kaj tako grmi pa dudova ritka tko pokauser posted image user posted image to bo za odvažat....ma zdj monolog na kavču...samo mislm da ne za dolgo.....no zdj so že arijeuser posted image

pomoje bom kr kmal mogla user posted image  samo če odkrito povem se mi nič ne da...ž

hm ko k je fajna ta kavica..samo kaj ko me user posted image

KJE STE ???

(odgovor članu Arabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3031
21.1.2007 7:37:38   
Arabela
Očitno se vidi da včeraj nisem nič klepetala z vami, ker imam sedaj samogovore... pa saj bo dovolj..

Lepo nedeljo vam želim.. pa izkoristite dokler še ne dežuje in sneži..

Mam vas rada...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
21.1.2007 7:47:32   
Anonimen
kaj arabela kaj sm pa jz???!!user posted image user posted image

(odgovor članu Arabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3033
21.1.2007 8:11:30   
Arabela
  user posted image    Oprosti AKI, sem pisala ko si se ti javila...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
21.1.2007 8:16:49   
Anonimen
no kaj bo dobrega???user posted image

(odgovor članu Arabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3035
21.1.2007 8:43:24   
Lu
Jutro!

Mi smo že pokonci z obema user posted image user posted image . Moj pa še spi.

Dajte mi povedat a imajo vaši user posted image kaj potlačeno glavico zadaj? Meni se zdi, da jo Tian kar ima malo.

Pri nas pa za danes ne kaže nič kaj prijetnega vremena. Tako, da danes bomo obsojeni na avto. Pa nič hudega. Samo da gremo kam, da nismo doma.

Vam povem, da sta včeraj oba moja user posted image user posted image dobesedno norela. Jaz sem mislila, da se mi bo utrgalo. Smo šli do mojih staršev, pa je Maja ostala kar pri njih. So šli na obisk k praatu in pramami ( ja tako hočta bit ) in je baje cel dom pokonci spravilauser posted image Mali je pa res cel dan nekaj jokal. Pravzaprav drl se je. Ni hotel jest, pa ne spat, pa ne nosit. Mislim. Ne vem kaj mu je bilo. In spet mi je Pikabu prišla na miseluser posted image Pikabu sem pogledala še album. Prav luštni ste. PA kako je Ema lepo pomagala pri okraševanju. Če pomislim na našo frajlo kaj je počela z jaslicami in okraski. Ampak je le 5 mes. mlajša in se res pozna. Bo drugo leto boljše.

muki1 oprostita za zamudo. Čestitke za 3 mesece user posted image user posted image user posted image

Punce tiste, ki imate ležanike. Mi imamo tistega od ABC Design in pride obroč zelo nazaj, tako da ga Tian ne doseže. Imate kakšne nasvete kako bi se mu lahko približal oz. da bi se lok nekako premaknil in da bi sam stal seveda?

Zdaj bom pa nehala, ker se je Maja zopet spravila nad svojo plenico in si že slaši pižamco, pa pleničko dol daje. Mislim.

Lepo nedeljo želim.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
21.1.2007 8:46:30   
Anonimen
lu..moj nima potlačene glevice mislm da ma res lepo oblikovano!user posted image

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3037
21.1.2007 10:43:31   
tasha23
Jutro dekleta in cukrčki user posted image

No pa smo preživeli noč v novi posteljici user posted image user posted image user posted image  :

Okoli 21.15 je mali zaspal na fleški (po dojenju je zahteval še user posted image ) in ga je  user posted image  odnesel v sobo v novo posteljico, pokril skoraj čez glavo, prižgal Angel care in prišel dol... niti pol ure kasneje se je zbudil - ponovno LAČEEEENNNNuser posted image user posted image

Sem ga šla iskat in sva mu dale še dodatka - preveč utrujen, da bi vlekel a lečen... ko je ponovno zaspal sva ga ponovno odnesla gor in se šla počasi tudi midva odpravit za spat ... zaspal je okoli 22.30 in spal do 8.20 brez se zbudit... zjutraj pa sva ga dobila zunaj kovtra: zlezel je v levi zgornji kot in spal z glavo obrnjeno v blazino okoli ograje user posted image

Dobrovoljček je bil full polulan, ko sem ga previla sva šla takoj se dojit. Po dojenju pa se je lepo user posted image  user posted image  - Zgodaj je začel danes, saj je včeraj ko sem ga nazadnje previla pred kopanjem bil tudi pokakanuser posted image ...

Kako pa kaj ostale? Kako te kaj spali?user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
21.1.2007 10:48:29   
Anonimen
dobro jutro, glede na včerajšni dan, ko je bilo eno samo dretje, je bila noč mirna. Lepo je spal in jedel. Nič jokca. Je pa res, da je bil celo noč v najini postelji, tko da sem pa jest dones čisto poležana....

Sicer pa neki kiha, pa kašlja , sinoči je imel še malo vročine, danes pa zaenkrat kar mirno. Kaj mislite da bi ga mogla peljat k zdravniku ? Ma sej vem, da mi ne bo nič povedal. Sem pa mislila da bi kupila vsaj tisto kremo Fitobalm, da bi ga malo namazala po prsih.....Pa mislim, da je ena omenjala slezove koreninice.... A to pomaga ?

(odgovor članu tasha23)
  Neposredna povezava do sporočila: 3039
21.1.2007 10:56:45   
Anonimen
lina moja duda tud kašlja malo pa sm mu dala toplo pleničko na bodi da ga greje....

a se vam kj polulajo skos ponoči??!!men se že po eni uri ko spi naboku..pa nč  ne pomaga??!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3040
21.1.2007 11:07:43   
altati
jutro, kako ste?
moj user posted image  je šel na sprehod z Jašem, jaz vas pa malo berem....
ampak se mi ne da veliko...se javim zjutraj, zdajle grem malo počivat!
čao!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
21.1.2007 12:31:43   
beki24
ojla!

Kako ste?

Včeraj je šla  Tinkara spat okoli 21.30, se zbudila ob 3.00 in potem spala do 7.30! Je bilo že boljše, lahko pa bi bilo tudi slabšeuser posted image
Včasih je zadnji obrok jedla okoli 22ih, 22.30 in potem spala vse do jutra, zdaj pa po 21 h noče več jesti, ni še lačna ( ker je okoli 20ih), zdaj tudi čez dan ne jeva več na 2,5 h ( no kakšno rundo še, večino pa ne)!!

Jst, ko grem v trgovine, vedno kaj kupim Tinkariuser posted image - pa tudi če ni nujno- kupim pa za 2 meseca naprejuser posted image
Prej sem zelo rada zase kupovala, zdaj pa se mi zdi, sej nič ne rabim, za doma je pa tako vse dobro! Pa še brezveze se mi zdi nekaj kupovati, ker ne vem kakšno službo bom imelauser posted image ( da bi nekaj lepega kupila, se mi zdi brezveze, če bom potem v kliniki v belih cotah al pa v hlevu v ponošenih cunjahuser posted image , če bom pa v farmaciji, si bom pa tako morala malo lepše cunje kupiti-- in potem zavijem na otroški oddelekuser posted image )

Arabela- bova od marca naprej lahko skupajuser posted image , kako najinih user posted image  ni doma! Moj gre za najmanj 2 meseca v Anglijo ( drugače dela doktorat na Institutu Jožef Stefan) in mora it v tujino, ene poskuse nardit!!
Pred porodom je mislu it za 4 mesece, pol za 2-3, zdej pa za 2 ( toliko je nujno),sej dalj časa pa ne bo zdržal brez naju! Enkrat je Tinkari reku, kolk jo bo pogrešal....user posted image !
Bomo tudi to preživeli, bom vam mal jamrala, pa bo minilouser posted image

Naša ponoči zelo malo lula, plenica je sicer polulana ( evo, premočile so mi edino Huggies plenice), kaka sploh ne več ponoči, no pa saj tudi podnevi vsake 3 dniuser posted image

Mis- pumpica je zakonuser posted image  ( denar grem pa jutri nakazat)

user posted image - ko sem videla tole slikico, sem se spomnila, da ko smo v srednji šoli hodili med telovadbo tečt na ljubljanski grad, nam je vsak krog izza grmovja skočil ven en takle atauser posted image

Tiste, ki več hodite po toplicah- dejte mi povedat, kako zgleda ko greš v toplo vodo- glede prsi, a začne kaj kapljat........kaj narediteuser posted image

Pikabu a že kejuser posted image ???
Takšna je bila pa Tinkara pri zdravnikuuser posted image , no pa zdajle tudi žeuser posted image

pa pa

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
21.1.2007 13:43:44   
mis
Punce prosim preberite in odgovorite. Jaz ne vem a je prav al ne. Pomoje sem grozna mama.
Naša Tina zelo težko zaspi v posteljici. Samo na rokah ali pa čez dan če jo oblečem in dam na balkon. V glavnem, danes je ponoči precej slabo spala, ob 9h zjutraj sem jo potem oblekla in dala ven, pa je spala uro in pol, pa se je skoz neki premetavala. Potem je bila pokonci do enih, pa že ornk tečna in zaspana. Pa sita, previta... vendar zaspati pa ne. Jo dam v posteljo, pa dudo, pa začne tulit, dude noče zagrabit, pa maha z glavo... Parkrat poskusiva, vzameva ven, pa spet... pol sem mela dost in sem rekla ok, dve minuti počakam. Mala je tulila, je bila rdeča ko rak, že skoraj vijolična. Po dveh minutah je utihnila in gledala. Men se je zdelo grozno. Sem kar jokala zraven. Z možem sva pa ležala na postelji in opazovala. Potem so ji učki začeli skupi lest, pa ni zaspala. Spet jok, sedaj nežnejši. Po dveh minutah ji dam rokico, še kar joka. Pustim še tri minute. Potem nisem mogla več. Sem jo vzela ven in potolažila. Obrnila sem jo k sebi in dala dudo. Tako jo pa zagrabi. Pa jo dam v posteljico, ko se je umirila. Duda je pri tem padla ven, jok, jo dam noter, obrnem na bok, delam šššššš, mirim, božam, pokrijem, dam pleničko da duda ven ne pade in je v cca 2 minutah zaspala. Zdaj spi. Jaz pa čist gotova od psihe. Dejte povedat kaj mislite. Ne vem. Je dovolj stara da že malo izsiljuje. Ker men se zdi da je kar izsiljevala. Plis komentirajte. Sem čist obupanauser posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
21.1.2007 14:23:39   
muki1
Mis, prosim preberi in vzemi na znanje. Nisi slaba mama.
Moje mnenje, da tako mali še ne znajo izsiljevati, prav dobro pa se zavedajo, da lahko z jokom prikličejo mamico in nočejo pač biti sami, zato jokajo in tečkajo. Saj mamica je najlepša, najtoplejša in najlepše diši. To definitivno že znajo, zato tudi z jokom zahtevajo tisto, kar imajo najraje. Tudi Iva, ki je zelo potrpežljiva in mirna je zdaj že prekleto dobro preštimala, da mene zvečer ni, ko dajem Nežo spat in ni nič več zadovoljna z atijem. Ne, prav takrat hoče mamico in se tako joka, da se skoraj sesuje. Če prepozno pridem, je že tak zmozgana kot cunja, da jo še joška več ne potolaži.
Ni res, da bi izsiljevali, je pa res, da so zelo različni ti naši mulčki in eni pač ne rabijo toliko telesne bližine, drugi več. Eni so nezahtevni, drugi malo bolj, tretji zelo. Pa recimo, da je Tina malenkost bolj zahtevna user posted image .

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
21.1.2007 15:01:06   
Maxica
Mis, ne vem, jaz imam pa drugačno teorijo. Za podcenjevat ni, te naše palčke. Mislim, da točno vedo, kaj in kako. So brihtni kot sto danerečemkaj.user posted image  Ampak jaz imam take izkušnje, da naš Lan nikoli ne joka brez vzroka. Prej sem ga npr. podojila, potem sem šla likat in ga je prevzel mož. Mu je tulil na rokah, zgolj zato, ker je bil tako zaspan. Kar naenkrat - koma, zaspi. Potem pa, čez kakšno urco, se zbudi in začne tulit. Je mož že težil, kva tolk tečka non stop, tudi meni se je zdelo čudno, zakaj bi se zdaj jokal. Ga mož vzdigne, pa Lan podre orng kupčka. Ga damo v ležalnik, da gremo kosit, se spet kar nekaj dere. Pogledamo, je pa bruhal. Tako da jaz sem ugotovila, da vsaj naš Lan nikoli ne joka brez vzroka. Tak je njihov način sporočanja in jaz ga nekak ne upam pustit jokat. Že Maxa nismo, ne vem. Mi pa že zadnjič mama reče, ko me je videla, da mi že eno uro spi v naročju, reče, naj ga vendar odložim, saj se bo navadil na rokah biti. Potem sem ji pa kar povedala, da sem zdaj itak eno leto zaradi njega doma in da pri dveh letih se mi že ne bo več hotel nositi. Tako da, jaz imam tak način. Vsak naj potuhta svojega, ker so si tako otroci, kot mi odrasli, različni.user posted image  Vsekakor pa verjamem, da vse, kar naredimo, naredimo v dobrobit svojega otroka, pa če naredimo tako ali pa drugače. Zato, Mis, nikakor nisi slaba mamica. Najboljša mamica si za svojo Tino.user posted image  
Altati, kako je s tabo, se ti je mehur že kaj umiril? Moraš še precej počivat?
Aki, Lanu res redko premočijo plenice ponoči. (zdaj že vem, da mu bo, ker se tako hvalimuser posted image ) Zdaj imamo te pamperske Active fit in so videti res super. Je pa čist odvisno, kdaj sem ga lih preoblekla, pa je bil že moker po križu, pamperska pa prazna.user posted image  
Muki, pri nas po UZ kolkov ne bo taka razlika, ker smo ga že pri enem mesecu nehali povijati široko.user posted image
Lu, pa pofotkaj vašega user posted image  s strani, da vidim, kako misliš, da ima potlačeno glavico. Lan se mi zdi, da ima čisto lepo oblikovano.user posted image
Ležalnik imamo mi od Fisher price, pa ima tisti lok pred sabo, tako da komot gleda in se dotika igračk.
Aki, midva se zvečer podojiva čim kasneje, preden gremo mi spat, če se le hoče, to je okrog 23h, pa potem spi do 5,6h. Potem pa spi do kakšne 8,9h. Mu pa kar pustim, da se doji, kolikor časa hoče, tudi pol ure, jaz pa kinkam zraven. Mah, saj se ti fajn redi, po moje, da imaš kar dovolj mleka. Probaj pa čez dan bolj pogosto dojit, pa bo morda ponoči bolj mir. Boš videla. Ne vem, vsaj meni se lažje zdi jošk ven stegnit, kot da bi mu flašo pripravljala, no.user posted image
Arabela, joj, dobra si, da si skoz sama. Moj mož je grafični oblikovalec in se mu je lih fino izteklo, da je odprl s.p., malo preden sem jaz rodila, tako da je lahko veliko časa doma in doma dela, edino če hoče, pa lahko gre še nekam pomagat. Tako da me je kar malo razvadil, priznam, da ga lahko, če nima lih ful dela, malo posekiram z otroki, pa mi ful pomaga.user posted image user posted image
Lucika, se strinjam s tabo, jaz tudi ful težko berem tista besedila s toliko smajliti. Sploh ne vem, kje je konec vrste in se kar izgubim.user posted image  Eh, blond sem pač, kaj čmo.user posted image
@lina, vse se da, če se hoče.user posted image  Tudi, da štirje spimo na 160x200.user posted image  Ampak Max res še kar lepo spi. Sicer se kdaj zgodi, da leži počez, ampak načeloma pa zadnje čase res kar lepo spi, tako da nam kar znese. Edino z možem sva že tolk navajena, da je kdo med nama, da spiva vsak na svojem robu postelje, vmes je luft, pol je pa Max.user posted image
Govorite že o gosti hrani. Jaz nameravam počakati vsaj tja do petega meseca starosti, čeprav naj bi bilo sedaj po nekakšnih evropskih merilih, zaradi toliko alergij, treba začeti z uvajanjem s četrtim mesecem starosti. Ampak sorry, jaz se ne vidim, da bi morala že čez en mesec začeti uvajati Lanu. Z Maxom sva se šest mesecev polno dojila, pa ni imel nobenih alergij. Itak bo celo življenje jedel gosto hrano, mu bom pa že pustila teh par mesecev, da se doji, dokler se hoče.
Pikabu, Max je še kar priden pri maši. Odvisno, kje smo. Ko smo hodili še vsi trije k maši (jaz, mož in Max), smo šli v zakristijo in je imel malo več manevrskega prostora, pa nič ni videl, kaj se dogaja pri maši, se je pač pa malo igral tam zadaj. Govori že itak ne ne vem kolikouser posted image , tako da je kar tiho. Če greva pa sama k maši, greva pa v klop, tam je pa kakor kdaj - kdaj mu je ful zanimivo, pa gleda in posluša, kakšen komentar pove vmes, malo se sprehodi med klopjo, pa je. Bi ga lahko kar pohvalila. Meni gre edino na živce, ker se potem, če slučajno kaj reče, se brž kakšne stare mamce obrnejo in bulijo, kot da je ne vem kaj naredil. Pa potem poslušam komentarje, joj, saj si bil kar priden, joj, a danes si pa imel polno za povedat itd. Kr neki. Naj molijo, pa jih ne bo nič zmotilo.user posted image
Muki, hvala za namig glede kapljic. Mene je res ful napenjalo, ampak Lanu je pa očitno samo prebavo pospešilo, saj je včeraj kar ene 4x kakal, pa danes mu tudi kar pomaga. No, sam da ga ni napenjalo. Tistih kapljic pa nimam. Bom morala pa prav nabaviti, če bo še kdaj tako.
Mož pa že več kot en teden več ne pije tistega soka, ampak še kar je rumen. Ne vem, včeraj sem bila že vsa panična, presneto no, da me mora skoz nekaj morit. Saj bo šel ta teden k zdravniku, sam res ne vem, zakaj je tak.user posted image
Ok, dost bo, gremo malo počivat, pol pa ne vem, mož bo šel verjetno k maši, mi bomo pa kar doma.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
21.1.2007 16:53:34   
altati
mis-da še jaz komentiram! Slaba mama nisi, nikakor! Tudi moje mnenje je sicer, da tako mali še ne znajo izsiljevati. Kličejo mamo, želijo mamo in vedo kako jo dobijo. Ko berem tvoj opis današnjega dogajanja, bi bil moj komentar: Tia je preveč zaspana! Tako je že utrujena, da ne ve več kaj bi, zaspati pa ne more! Poskusi jo dati spat ko vidiš, da si začenja meti oči (moj Jaša npr. dobi kar rahlo rdeče očke, takrat vem, da je utrujen). Če je otrok preutrujen zaspi težje, kot če je le rahlo utrujen. verjemi! (čeprav se ti mogoče čudno sliši).
Vsekakor pa-nisi slaba mama! Bi pa na tvojem mestu poskušala biti zraven čim bolj umirjena, počasne gibe, počasno pestvanje, rahlo tiho prigovarjanje, .....
ZA TINO SI VSEKAKOR NAJBOLJŠA MAMICA!!!! VERJEMI!!!!!

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
21.1.2007 17:00:13   
altati
Muki1- mi tudi našega Jaša nismo nikoli povijali na široko....So že v porodnišnici delali UZ kolkov in je bil 1A, pa zdaj pri 3 mesecih enako. Tako da že od začetka ni veliko ritke....Ima pa fant že čez 7kg, tako da je 'orng dedec'.Jaz že moje mlajše (naše petletnice) nisem nikoli široko previjala.

Maxica - moj mehur ne bo nič bolje brez operacije. Te stvari se ne popravijo same od sebe, kvečjemu poslabšajouser posted image . Obvladam vse WC-je v Kranju, da ga sproti praznem med vozičkanjem (kar vprašaj Viv od novemberk, ki z mano vozičkauser posted image ), da ne pogleda venuser posted image ....Upam, da zdržim do jeseni in gruser posted image em po porodniški direktno na operacijo. če pa ne bo šlo, pa prej.....najbolj me skrbi dejstvo, da še operacija ni 100% uspešna.

AKI - Jašu so ponoči konstantno premočile navadne pamperske (ta zelene). Od kar uporabljamo Pampers New baby (ta rumene) ali Pampers Active fit (vijolične), kupljene v Muellerju, ni bil še nikoli moker.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
21.1.2007 17:07:38   
altati
Arabela-moj ima svojo IT firmo, tako da si lahko predstavljaš kako zaposlen je. Ni sam, ima še nekaj zaposlenih, zjutraj oddide ob pol sedmih, pride okrog petih (zdaj, ko imam jaz probleme z mehurjem, prej je hodil kasneje) in ponavadi dela še zvečer, ko otroci zaspijo. Prepoved ima edino od petka do nedelje (takrat je samo naš). Je pa ta prednost, da lahko frej vzame kadar je kakšna panika (beri otroška bolezen).

Gosta hrana-jaz tja do 6. meseca ne bom dodajala nič. Niti prilagojenega mleka, niti čaja, nič....Bo še dovolj časa! Stekleničke mu ne mislim dati nikoli (je niti Tia ni imela). Po šestem mesecu bova pa najbrž začela s kuhanim jabolkom in krompirjem....Se preveč bojim alergij.....
Ponoči mi lepo spi 5-6 ur skupaj (od 20h do cca2h, v 5 minutah poje in spi tja do 6h, nato zopet poje in spi do cca 8h-pol devetih).

< Sporočilo je popravil altati -- 21.1.2007 17:08:43 >

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
21.1.2007 17:54:28   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: altati

mis-da še jaz komentiram! Slaba mama nisi, nikakor! Tudi moje mnenje je sicer, da tako mali še ne znajo izsiljevati. Kličejo mamo, želijo mamo in vedo kako jo dobijo. Ko berem tvoj opis današnjega dogajanja, bi bil moj komentar: Tia je preveč zaspana! Tako je že utrujena, da ne ve več kaj bi, zaspati pa ne more! Poskusi jo dati spat ko vidiš, da si začenja meti oči (moj Jaša npr. dobi kar rahlo rdeče očke, takrat vem, da je utrujen). Če je otrok preutrujen zaspi težje, kot če je le rahlo utrujen. verjemi! (čeprav se ti mogoče čudno sliši).
Vsekakor pa-nisi slaba mama! Bi pa na tvojem mestu poskušala biti zraven čim bolj umirjena, počasne gibe, počasno pestvanje, rahlo tiho prigovarjanje, .....
ZA TINO SI VSEKAKOR NAJBOLJŠA MAMICA!!!! VERJEMI!!!!!

S tem, kar sem rdeče obarvala, se pa strinjam - to sem že pri Maxu ugotovila - bolj je bil zaspan, težje in slabše je spal. Bolj je bil utrujen čez dan, slabše je spal ponoči. Več in lepše je spal čez dan, lepše je tudi noč prespal. Tako da je res fora v tem, da naj si čimveč tudi čez dan odpočijejo in se naspijo, pa bo tudi noč mirnejša.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
21.1.2007 17:59:06   
altati
Ja, Maxica, tisto razmišljanje: ga bomo fejst utrudili, da bo dobro in dolgo spal, nikakor ne drži,a neuser posted image ????

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?