Pikabu
|
Dobro jutro še iz našega konca. Tudi pri nas dežuje. Saj že veste, da jaz najlažje likam, če pada dež. Sem že prav čakala, kdaj bo in imam zelo slabo vest, ker je kup reeeeeeessssss ogroooooooooomen. Maks že pridno spi v vozičku, Ema pravi, da mi bo pomagala, jaz pa čakam, da se likalnik ogreje. Sicer pa upam, da bo dež samo danes, da jaz pospravim moj kup, potem pa tudi meni ne bo več všeč. Jokanje: sem prav zdaj opazovala Maksa. Če res joka, ga ni za pustiti, ker ga niti poslušat ne morem, sicer pa v bistvu ne joka, ampak nekaj nerga, na pol joka, na pol stoka, moj mož pravi, da "kurblja", kot motor. Če ima pa tak jok, ga pa lahko nekaj časa pustimo, ampak če predolgo, pa preide v tistega ta pravega. Najbolj kriza je v avtu. Včeraj je bil sicer dvakrat pokakan in smo imeli težave, enkrat se je pa pač zbudil in se pritoževal, potem pa lepo zaspal nazaj. Pomaga, če da mož radio zelo na glas, samo to imam pa jaz potem taaaaaaakoooooo glavo. Ema je bila glede tega bolj pridna. Ko smo se enkrat peljali, se ni zbudila, dokler nismo prišli na cilj. Maks se pa vmes zbudi in se on ne bi več vozil. Previjanje: sem šla prav šteti, včeraj sva se 7-krat. S tem, da sva se enkrat previla, ker je bil pokakan, se podojiva, ga dam v položaj za kupček podret, on se pa spet pokaka. In to sploh ne malo. Kakšen dan pa pride, ko se tudi samo 4-krat. Altati, do tvoje mirnosti mi še veliko manjka, da bom taka carica kot si ti. No, pride kakšen dan, ko me malo bolj nervira vse skupaj, v glavnem si pa ne morem privoščiti tega. Sem se pa včerajšnjega dneva zelo veselila, najprej gostovanja v Kočveski Reki, potem pa tega praznovanja, ker se vsa žlahta tako malokrat dobimo skupaj, samo še ob takih praznovanjih. Pa dve poroki nas še čakata letos, tako da bo še veselo. Sem pa čisto pozabila povedat. So imeli živo glasbo (harmonika in kitara), sta res super igrala, pa so malo plesali. Jaz sicer ne plešem rada, ampak od ene tete mož me zna pa zelo dobro vodit, tako da sem se tudi malo zavrtela in je prav pasalo. Verjetno je včeraj Maks čutil, kako se veselim, pa je bil zato še toliko bolj priden. Vem pa, da pride čas, ko se jih bo bal, se spomnim tega od bratrancev in sestričen (jaz sem najstarejša) in se spomnim od Eme. Še naše spanje: pomagajte, če imate kakšen nasvet. Kot sem že pisala, se naš Maks ponoči pogosto zbuja. Kar drži dnevni ritem hranjenja. Čeprav je cuker in takoj zaspi nazaj, mene vseeno včasih vrže s tira, ker imam občutek, da sem se komaj nazaj ulegla, pa spet vstajam. Po uri sodeč pa sem spala dve uri. Je pa pomojem ravno v tem problem, da prehitro zaspi nazaj. On na hitro poje in že spi naprej. Očitno je pa to premalo, da bi dlje časa zdržal. Prvo rundo sicer spi malo dlje (včasih samo 4 ure, danes 5, nikoli več kot 6). Danes sva jedla ob 2, 4, 6, pol 8, po vseh je zaspal nazaj razen po zadnjem. Tako sva se igrala do pol destih, ko sva spet pojedla in ob desetih je šel nazaj spat. Res bi mu rada podaljšala te nočne runde. Zdaj imam pa lilanik ogret. Se še kaj javim vmes, saj imam računalnik poleg mize za likanje. Kljub dežju uživajte.