frrrr
|
zdej bo pa moj post za celo stran dolg vam bom mau vrnila sej ne... gremo zares... Pikabu, albuma še nisem uspela pogledat, pokušina slik je odlična lunina skodelica za menstruacijo me ne mika spljoh ... še mau pa bodo tut za urin in drek to začeli prodajat, da bomo lahko brez skrbi nakupovali tk se bo reklama glasila dojenje in firbec - naš je tut postal tk firbčen, da sva imela zadnje 3 dni težave z dojenjem... mi je mami svetovala pleničko čez oči, pa ni bilo še potrbe, ker pomaga že to, da mu z roko zakrijem pogled drugam kot na joško hranjenje ponoči (velja še za vavo in mis)... naš ima prvo rundo ponavadi dolgo - zaspi nekje med 19. in 21. uro (spravljamo ga spat po potrebi oz. odvisno od njegovega počutja) in spi nekje do 24ih- 3.ure... potem so pa bolj kratke runde med hranjenji - če je prva ob 24ih, sledi druga že okrog 3. ure drugače je lahko tudi okrog 6ih druga... no, in v prvem primeru so potem še okrog 5:00, 6:30, 8:00 (napisala sem tko na pamet) se pa kdaj zgodi, da ima prvo do 23ih in potem potegne do 4ih, 5ih (ampak zelooo redko) sama sem parkrat poskusila hranit preden sem sama odšla spat - mis, sem ga kar dvignila iz posteljice in pristavila - je lepo pil in se ni niti zbudil... s tem sm mu dolgo rundo prestavila - je zato potegnil do 5ih in sm imela 5 ur spanca v kosu... se je pa tut že zgodilo, da se kljub hranjenju sred njegovega spanca nisem izognila terminu hranjenja, ki je bil čez 2 urci na vrsti... js se ne sekiram kaj preveč, ker menim, da bo vse minilo... se tut ne dojiva več po 1 uro čez noč, ampak to opraviva v 5ih, 10ih minutah... sej so še majhni otročki, bodo že še zrastli in spali dlje časa v kosu... - vava, midva se dojiva včasih celo noč na 3 ure, pride pa kakšna sijajna noč (tako kot danes: ob 20ih vsi spali, ob 1ih in 5ih hranjenje... vstali ob 7:30 za previt in jest, potem pa še mau podremuckat) Maxica, v začetku našega blebetanja smo razpravljale o tem kolk časa po zaužitju hrane, pride ta hrana v mleko in je bilo rečeno, da nekje po 7ih urah porova juha - je bila pripravljena na čebuli? mene čebula full napenja in je v času dojenja pač ne jem... vse pripravljam brez nje in mož pravi, da je odlično barva moža - upam, da je že ok... beki, žalostne zgodbe ni dobro brat... js se jih izogibam kolkr se da, pa vseeno se kaka najde... se zadnje čase prhitro vživim in se mi lahko začne kr kr cufat, če pomislim, da bi bilo z Jašo kaj narobe... muki - js sploh nisem nikoli široko povijala... upam, da bo v sredo na pregledu tako kot je bilo v porodnišnici 1A polnozrnate stvari - napenjajo, ker imajo veliko vlaknin... js sm tut enkrat gruntala kaj sem takega pojedla, da mali tolk prdi in se zraven napenja... pa sm hitr ugotovila, da bi lahko zato bil kriv samo kornšpic... ura za spanje - js sm tut bolj tvoje sorte... nikoli se ne spravim pravi čas v posteljo... sicer ste pa to že spoznale mah, sej bomo spali, ko bomo umrli, zdej pač živimo in nimamo časa za posteljo čestitke za 3 mesece tebi in Ivi! Capyka in Sara - tudi vama čestitke za 3 mesece! @lina - žakelj za spanje še ne uporabljamo... razmišljam o uvedbi, ker mali včasih tolk brca, da se čist odkrije... no, zadnje čase je stanje obrnjeno in se čez glavo pokrije, ker ima še vedno posteljo pod naklonom in mau zleze dol in ponoči me ne zbudi jok za hrano, ampak cmokanje, ko se loti kovtra in ga začne zizat mrzle rok otrok med spanjem - js to rešujem z rokavičkami... naš velikokrat spi tako, da ima obe roki kvišku potipam in če ugotovim, da sta mrzli, mu kr rokavičke nataknem Arabela - v petek je bilo nekaj v zraku, ker je tut naš Jaša full jokal... no, čez dan je bil cukr... zvečer smo ga pa komaj spravili spat... 20 minut takega joka med previjanjem in oblačenjem, da sem kr nagca stiskala k seb in mi je 2x tortico na roki pustil ga še nikoli nism slišala tolk časa tolk jokat... sva skupaj jokala, ker mu nism znala pomagat... kapljice proti krčem je dobil, pa kljub temu bil full bogi služba moža - moj možek je sistemski inženir - njegovo področje so računalniki in navigacija sprehod in budni otročki - naš je zadnji mesec vsaj pol sprehoda buden... kadar se nič ne dogaja okrog njega (ni dreves, stavb,... ki bi jih videl iz ležečki položaja), začne cmevkat ali jokat kot tvoja Katarinca - verjetno mu je dolgčas - umirim ga tako, da začnem teči in se vse hitreje premika, pa še drugačni zvoki od koles in mojih stopal se slišijo veliko ljudi in naši otročki - tako kot Katarinca in amazonina Ajda Iza, tudi naš Jaša nima rad veliko ljudi... nekaj časa se jim smejčka, potem pa začne tečnarit in je dobro samo pri meni in na žalost v ta koš spadajo tudi babice in dedki, ki ga vidijo le čez vikend, pa še to ne vsak in so vsi čist nori nanj... kaj čmo, men se zdi še premajhen za uvajanje na direndaj... tut men in možu paše mir, le kako našemu malčku ne bi iz zgornje alineje lahko sklepate, da nisem glih kaj prida glede obiskov... se mi ne da hodit na obiske... raje čvekam na RR, grem na sprehod, v trgovino... karkoli, le da mi ni treba it na obisk se mi zdi, da imam potem kr preveč zmeden dan predlogi ??? amazona, gaya, moci - tut Jaša se orng skoncentrira med kakanjem in preneha z dojenjem, igro al karkoli že takrat počne moci - naš se ne pogovarja z odejo, ampak jo uporablja namesto joške (za prvo silo) sem sm sicer že pri @lini napisala, ampak morm poskrbet za doooolg post krema za obraz - js uporabljam za Jašo Niveo za občutljivo kožo... namažem ga preden greva na sprehod in včasih čez dan, če ima kakšne fleke - ponavadi se zbudi z njimi, ker se drgne v plenico ali kaj drugega -> no, čez vikend je spal v prenosni posteljici (v petek kot vedno v SGju, v soboto pa pri bratu na Ravnah) in se je tiščal k robu posteljice smo ga popravljali in na sredo polagali, pa je vedno zlezel v rob vrtec - js sm prijavo za vrtec oddala že, ko je bil Jaša star cca. 14 dni - so mi svetovali, da čimprej oddam, ker je menda težko vrtec dobit, če si prepozen avatar - ti ga lahko naredim, če želiš... pošlji mi sliko na mail... bi ti naslov po ZS poslala, pa ne gre, ker imaš nastavitve takšne, da ne morem... če lahko ti meni ZS pošlješ, mi svoj e naslov pošlji, pa ti dam reply, na katerega lahko potem slikico pošlješ pa super glede pikic... upam, da čimprej v celoti zginejo izpit - upam, da bo... js se tut ne morm skoncentrirat, zato pa nism šla delat nobenega, ker je problem z učenjem... no, bi bla pa vesela zate, da ti bi uspelo... *lina* - za kašelj je meni mama tut vedno segreto plenico na prsi dajala (kot ti je že AKI predlagala) stajica se meni zdi super zadevščina... naš jedno več časa preživi v njej... ima notr lok z igračkami in še en kup drugi igrač... imam jo poleg mize z računalnikom in se vmes mau pogovarjam z njim, da ni tečko... pesmice vmes pojeva... in tako lahko še na RR skočim ob budnem no, z možem sva jo prejšnjič skoraj v štalico preimenovala, ker je mali take počel v njej AKI - polno dojim - izključno dojim - nameravam do 6. meseca tako, potem pa uvajanje GH lulanje in pleničke, ki včasih ne zdržijo, čeprav še niso polne - meni se je na začetku skoz to dogajalo... pa smo se preoblačili čez dan prevečkrat, pa sred noči... skoz sm vam težila kolk zanič plenice so Pampers... no, potem sm pa našla tehniko zapenjanja plenice tako, da vse v njej ostane... in zdej nam samo vsake tolk časa drekec vn prleze, ker ga plenica pač ne more tolk absorbirat no, pa prejšnji četrtek je bilo potrebno ob 24ih previt, ker se je mali zbudil zaradi premočene plenice (ponoči ponavadi ne lula tolk, da bi ga previjali) - ampak nism js zapenjala plenice, jo je mož, ki ni še diplomiral iz tega področja lucika - najprej čestitke za 3 mesece! število previjanj... odvisno od dneva do dneva... pride kakšen dan, ko ga tudi le 4x previjem (npr. ob 8ih, 11:30, 15ih in 19ih)... večino se pa previjava 5x dnevno (npr. ob 8ih, 10ih, 13ih, 16ih in 19ih)... no, danes je bil pa pravi seronja in sva se previla 7x, in sicer ob 7:30, 10ih, 13ih, 13:30 (še ne popolnoma oblečen spet zafilal plenico) 16ih, 16:30 (previta pristavila, pa je tolk nafilal plenico, da je pri hrbtu vn udarilo in sm še pred zaključkom hranjenja pogruntala kolk polna plenica je ) in 18:30 - pa da ne bo pomote, ostale plenice so tut bile pokakane, pa ne malo današnji pregled - upam, da sta dobro opravila bruhanje in preoblačenje - naš sicer ne bruha, vrže pa včasih kaj skute vn no, men so se zelo dobro obnesli slinčki... sm take bolj na izi v Ikei nabavla... jih ima enih 10 in so skor na vsaki njegovi slikici - beli slinček z barvno obrobo - so le iz blaga, nimajo une plastične podloge in za GH verjetno niso dobri... za zdaj tole skuto ali malce preveč popitega mleka dobro ustavijo, pa Jaši so tut všeč za tlačenje v usta, namesto ročic altati - čestitke za mere... imate pravega velikana doma pa super za 1A kolke igra, pri kateri otroka položiš nasproti sebe na pokrčena kolena - našemu Jaši tut paše tako... ima trebušček fajn skrčen in ga krči ne matrajo, pa še vidiva se... vglavnem veliko klepetamo in se smejčkamo v takem položaju a sm že končala? neeeee... morm tolk dolgo pisat, da bom lahk vavi za RD čestitala no, mogoče bom pa jutri še en post napisala... sej verjetno ste vmes kaj naklanfale in bom morala itaq še kaj bluzit no, pa lahk vam povem zakaj me tk dolgo ni bilo... v petek smo šli na Koroško... tam je kolegica praznovala RD, očka čuval Jašo... vmes sm enkrat vletela z joško domov... no, spala pa cca. 3 ure v soboto smo imeli obletnico mature... oba z možem vabljena, ker sva bila sošolca... Jašo čuval brat in njegova punca... vmes vletela 2x z joško, bolj preventivno, jokal ni in pridno spal... smo ga pa že pred 19. uro potučkali, potem sm pa še do 19:30 čakala ali se bo prebudil... no, spala spet max. 3 ure včeraj še furala v LJ, ker sm bila bolj prisebna kot mož pa je bilo vsaj 10 osebkov še bolj natrokiranih mogoče ne prenese več, al pa so bli drugi včer še boooolj bogi a pa jim je tega treba no, v LJ sm vglavnem po dojenju samo padla... prej sva Jašo še okopala, mož ga je dal v posteljico, js bla pa že v komi... je bila pa lepa noč... spala od 20ih do 1ih (hrana), potem pa do 5ih (hrana) in spet do 7:30 - ko bi jih le bilo več no, današnji dan sem pa preživela ob prebiranju RRja in vas ujela
|