vava
|
smo doma. Ta pediatrija je sama groza. A res ne mislijo še nove postavt? Bilo je takole. Tam smo se morali prikazati ob 8ih zjutraj, kar pomeni, da smo že takoj zjutraj podrli ritem. Je pa Luka danes ponoči prvič spal 7 ur v kosu (od 21ih do 4ih) in smo bili ful zadovoljni. No potem smo čakali pol ure na sprejem, kjer so me izprašali vse o nosečnosti in kaj se je do zdaj dogajalo ... malce pogledali Luko in nas poslali v 2. nadstropje. Prišli smo v sobo, kjer je že bil en fantek star okoli 3-4 leta, ki je prišel zaradi nekih napadov, ki so se mu pojavili zaradi zvišane doze zdravil Prišla je ena mlada zdravnica in me še 1x izprašala prav isto, kot so me v sprejemni . Sem dobila občutek, da bi na vsak način radi izvrtali, da imamo v familji nekoga, ki je imel kakšne težave. Potem je prišla še ena zdravnica in otroka pregledala, ugotovila rahlo zategnjenost po desni strani, sicer pa zelo dober socialni stik. Luka je bil med tem že ful zaspan, ker smo ga zjutraj predčasno zbudili, ampak vizita je vizita in takrat se ne sme spat. Potem je prišla sestra z nekim ogabnim sirupom (za katerega je rekla, da je tako zanič, da vsi otroci jokajo in ga hočejo izpljuniti). Baje je najprej ful (pre)sladek, na koncu pa zelo grenek. Je pa kot neko uspavalno sredstvo, ker nas je čakal eeg in do takrat je Luka moral spat. No to smo pojedli (brez joka pač ni šlo). Ko je postajal zaspan, je otroček na sosednji postelji ostal sam (brez mame in atija, ki sta šla na nek razgovor) in je fino jokal, sestra pa mu je na ves glas brala pravljico, da bi se umiril. Luka pa vedno bolj jokav, ker je bil zaspan pa ga je kar naprej nekaj motilo. EEG je bil opravljen v pol ure. Ko je bil že skoraj čisto koma so mu na glavo namontirali neko kapo s popki (tisti krogci z želejem). Tukaj je bilo še veliko dretja in joka potem pa spavanac in buljenje v monitor. Brez komentarja, ker za to so poklicani zdravniki Kasneje je Luka kar spal in spal. Meni se je pa mleka že toliko nabralo, da me je vse bolelo. Laktarija tam baje nimajo. Hvala bogu sem imela sabo pumpico in sem prosila za kakšen bolj intimen prostor. So me dali v neko sobo za sestanke in rekli, da bodo čuvali, da ne bo nihče motil Halo a sem prvi primer mamice katere otroček je na njenem mleku? No ob pol dveh so nas poslali še na UZ glave in potem smo počasi zaključili. Rezultat: še vedno povečani ventrikli (prostori v možganih), zaradi zožanega prehoda med 3. in 4. ventriklom (posledica krvavitve med porodom!). Za enkrat Luka tega ne občuti, ker šivi lobanje še niso zakosteneli in se glavica pač širi. Dobil tablete s katerimi bodo zmanjšali nastajanje možganske tekočine . Seveda imajo vsaka zdravila stranske učinke in ti povzročijo zakisanost telesa, zaradi katere bo dihanje veliko globje in močnejše. Če bi pa še sivkast okoli ust ratal pa naj takoj pridemo nazaj, da mu kislino nevtralizirajo Sicer pregled čez en teden, ko mu bodo vzeli kri in zmerili obseg. Počasi naj bi se ti ventrikli normalizirali. Te tablete bo jemal 1 leto (3x na dan). V veliki večini primerov naj bi bilo to dovolj. Če pa ne .... sledi operacija (drenaža), ki je čisto enostavna , samo je pa veliko spremljajočih infekcij, ki znajo biti zoprne. V glavnem sem čisto v p. Spet jezna na vso doktorsko eminenco, ki je zaj.... porod. Rabim malo, da se umirim, pa se kasneje spet javim. Pa še na hitro - čestitke štirimesečnikom in mamicam. Fontana na fotki je nastala na ta veliki, sveže preoblečeni postelji. Prav mi je, kaj sem pa pogumna (sem ga hotela nagca slikati - z delfinom. Pa je ratalo. Če ima katera gsm od Borovničke, ji lahko pošlje mojo številko, bom naslednji torek spet na pediatriji pa bi jo, če bo še notri, šla pogledat. Ne tolk klepetat, ker vas je nemogoče spremljat. Lepo bodite in bodite srečne da so vaši otročki zdravi.
|