Pikabu
|
Lep doober večer vsem skupaj. Sem si rekla, da danes ne bom nič pisala, da bom samo preberala, pa ste toliko napisale, da bom pozabila vse komenitrat, kar bi rada, pa bom sproti brala in pisala. Zato ne vem, kaj ste najprej pisale, mogoče bom kakšne stvari ponavljala. Najprej iskrena hvala za vse čestitike. Mi se danes komaj zavedamo, da je Maks še en mesec starejši. Ko smo prišli do Doba, smo najprej šli kropit kar vsi, smo imeli Emo in Maksa s seboj, pa so ljudje spraševali, koliko je star in smo potem lahko rekli, da je ravno danes pet mesecev, to je bilo pa tudi vse. Potem smo oba otroka peljali k nam domov, kjer ju je pazila moževa mama. Jaz sem pred pogrebom prišla še enkrat Maksa podojit. Sem se bala, da ne bo hotel jesti, ker je ravno zaspal, pa sem ga kar dvignila in podojila in je lepo pojedel, pa tudi nazaj zaspal in se zbudil ravno, ko smo prišli od pogreba. Vmes je bilo pa zelo žalostno. Saj ni besed, ki bi opisale občutja. Tik pred pogrebom je še mojemu očiju postalo slabo in sem se pošteno ustrašila, pa je potem bilo na srečo vse v redu. Zdaj grem pa še malo komentirat. Lucika, res vsa čast ti, da si vztrajala in da ti je uspelo. Si pa res zaslužiš eno veliko medaljo. Kar se zdravnikov tiče je pa tako. Nekje se pa mamice pritožujejo, da jih preveč posiljujejo s tem dojenjem za vsako ceno in imajo potem slabo vest, če dodajajo. Vsaka mamica se mora sama odločiti, kako in kaj, ene niso tako vztrajne, tebi pa res vse čestitike, da si bila in prešla preko krize in da se sedaj lepo dojita. Mis, beki in še nekaj o GH: sama sem šla brati malo v knjigi Nega matere in otroka, ne vem letnice, ni pa najnovejša prenova. Je prav vprašanje, kdaj naj bi se otroku začenjalo dajati GH. Piše, da nekje med 4. in 6. mesecem. Piše v tem smislu, če opazimo, da je otrok po obroku, ko je veliko pojedel, še vedno lačen ali pa, ko spet zahteva en obrok več. Meni se je to pri Emi zgodilo. Ema je ponoči lepo spala, potem pa začela zahtevati en obrok več. Ko sva ga uvedli čez dan, se je tudi ponoči ritem spet uredil nazaj. Maks pa še vedno ponoči pogosteje je in nima nobenega obroka več, pa tudi sama imam po občutku več mleka, zato ga pač dojim. Z Emo sva tak čas že imeli zamenjan obrok. Pri Maksu bi naredila isto, če bi opazila, da spet hoče več jesti. Pa beki, če je otrok na adaptiranem mleku, je čisto logčino, da prej začneš dodajati, tako da se nič ne sekiraj. Hej, lu, a si ti tudi igrala klavir? Jaz tudi. Pa na srečo imamo dovolj prostora in smo ga preselili na moj novi dom. Emi je tudi v veliko veselje, trenutno še v večje, če sintija privlečemo na plan, Maks pa tudi že "zbija" po tipkah. Ampak Ema pa pravi, da se bo učila igrati trobento. Frrrrr, sem fuuuuuuul vesela, da si nazaj, pa sem pozabila ti prej napisat. Je pravo veselje spet te brati, pa super, da ste uživali na dopustu. Mi se tudi moramo nekam spraviti, da se malo k sebi spravimo, samo kaj, ko nam bo vikendov zmanjkalo. Se bojim, da tja do konca aprila, ko ima mož pevsko tekmovanje v Mariboru, ne bo nič, ker ima tako nafilano z vajami. Maxica, dobro si rekla župniku nazaj. To je pa višek vsega. To bi mene tudi pojezilo. Če je možno, prosi, da nekdo drug krsti, da ta župnik nima nobene obveze, razen da mežnarju pove, da cerkev odpre. Ej, tole bi pa tudi meni pokrov dvignilo. Mogoče poskusi še, da mu sam boter kaj reče. Halo, jaz že ne bi zaradi tega izbirala drugega botra. Pri nas je navada, da imajo vsi otroci istega botra in od tega ne bi odstopila. Joj, sem še jaz jezna... Srečanje: mi imamo tudi naslednji teden cepljenje (upam ), naša pediatrinja je na bolniški, pa čakajo, da pride nazaj, nas zdaj ne dajo k drugemu pediatru, kdaj ga bomo imeli, pa bomo zvedeli šele v ponedeljek. Načeloma lahko pridemo v LJ, je pa odvisno od vremena, pa od tega, kdaj imamo cepljenje. Za Šobec, Bled se pa itak ZA. Nadmati muki: Bom rabila čez vikend kakšen nasvet, spodbudo, moralno podporo, ker bom sama z obema doma. Me mika, da bi šla za cel vikened k mojim staršem, pa me je strah, da jima bom preveč ritem podrla. Sploh ne vem, kaj naj, pa me je kar strah biti čez noč sama. Frrrr, sama sem bila nekaj časa katehistinja, pa sem lahko poročena, pa tudi verouk lahko še vedno učim, če mi bo časovno zneslo. Ne, saj vem, kaj misliš povedati. Glede kg pa kar tiho. Danes me je ena gospa videla po res zelo dolgem času in me ni spoznala. Pa sem ji rekla, mene poznate več, očala nosim, zdaj. Ona pa meni, ne, ni to. Bolj debela si. IZVIRNO SPOROČILO: beki Kako bi dale otrokom ime, če bi bili nasprotnega spola? Boste v drugo dale to ime ali ne?? Beki, tole sem pa jaz že čisto na začetku spraševala, pa ni bilo velikega odziva. Maks bi bil Janja, če bi bil punčka in verjetno to bo 3. otrok, če bo punčka. Pri Emi sva pa imela izbrano za fantka Jakob in kot vidiš, sva si premislila. IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Dajmo še kakšno o morju rečt....meni se že tak sline cedijo....kam, kdaj...... kako ? Mmmmmm, meni se že tudi. Mi smo si izbrali Brač Supetar, hotel. Smo šli z Emo prvo leto v apartma, pa nama ni bilo všeč, sva rada frej, pa se pustiva na dopustu drugim pedenat, tako da letos kar v hotel. Malo me skrbi spanje, pa upam, da bomo dobro porihtali. Nimamo pa še potrjene rezervacije, ker gremo za deset dni. Jutri grem vprašat, ker je zadnji dan v februarju, da nam ne bodo kasneje slučajno cene privili. IZVIRNO SPOROČILO: psaša Še Pikabu pride in potem bo žurka. Pasaša, saj sem tukaj, pa že dve uri skupaj berem in odgovorajam. Iz spoštovanja do vseh, ki nas ne morete redno brati, se odpovedujem čvekanju. Čveke, čveke, čveke.... A ve veste, koliko časa vas že berem? Pa nekaj napišem, pa grem naprej, pa se mi spet dve novi strani pokažeta. Face ste.
< Sporočilo je popravil Pikabu -- 27.2.2007 23:13:19 >