|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 12:45:34   
Maxica
Drage moje, moram še vam tukaj sporočiti, da na žalost ne bo nič z našimi 60 popisanimi stranmi, ki so nam jih izbrisali. So RRjevci sporočili, da jih ne morejo vrniti.user posted image user posted image user posted image  Prav žal mi je, ker si niste mogle prebrati in shraniti vseh naših lepih in iskrenih želja. Nič, bomo vedele za vnaprej, da moramo bolj paziti in sproti shranjevati.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 16:59:44   
altati
Ojla punce, vem da vas zanemarjam, ampak moj user posted image  je zdaj doma in se cele dneve cartamo...
Sporočam vam, da sta Frrrrr in njen Jaša ostala v porodnišnici, bilirubin mu je narastel na 303. Naša Vava in njen Luka sta pa tudi še vedno v porodnišnici.

Pri nas je danes prišla patronažna samo stehtat Jašo in je v 6-ih dneh pridobil 220g, tako da se lepo redimo...Dude mu še ne dam, je pa zelooo pogosto, sploh ne gledam an uro, Kadar mu paše, mu postrežemo. datum za posvetovalnico sva dobila, kopali smo ga sami in je fat užival v čebričku....Danes smo imeli prvi sprehod do mesta in nazaj pa še po sestrico v vrtec smo šli...V glavnem imamo se super, meni seuser posted image user posted image  100 na uro, sploh ko ni bilo nobenih šivov in nič, a žal še ne upam. Sem rekla, da počakam da bo Jaša star 3 tedne, potem pa akcija...Mejte se! Bom bolj pridna postala, obljubim!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 20:08:18   
moci
jaz tud o slončkanju razmišljamuser posted image , pa ne vem kdaj lahkouser posted image
se ne spomnim, da bi povedali. katera ve?
a mogoče dokler se čist ne zaključi čišča? ker mene šivi nič ne bolijo (mogoče me pa bodo?!, čišče je pa še zmer mal

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 8:57:05   
gaya




Dan

danes je pa pravi dan za spanje user posted image , moja prinčipesa je očitno po mamici, rada je in spi user posted image . Moram pa priznat da je kar zamudno tole najino dojenje, mava cel obred. najprej ko se zbudi joška, traja pol ure. pol previjanje in spet druga joška, naslednjih 45 min. Moje bradavice so bile do nedavnega čist v redu, so ble kr trpežne. Zdaj pa mam desno poškodovano. Verjetno jo je mala mal prežvečila zadnjič ponoči k sem začinkala zraven in po vsej verjetnosti ni bla ravn prav pristavljenauser posted image . Ampak bom že v red spravila tole bradavico. Sam jst ponoči res ne morem v sede dojit, ker sem čist zadeta. No danes sem bla prisiljena, ker je bla ravn ta boleča joška na vrsti ob pol enih in je bla kr muka pol ure user posted image , dobr da je sam tak zoprn pekoč občutek, da ni kakšnega zbadanja al pa kej hujšga. Sem si zdaj kr s tea tree kremo od justa namazala bradavice, pol bom pa kr s fiziološko spucala, pa lanolin čez, pa hopa mali v usta user posted image . Ker mam občutek da mi ful pomaga tale justova kremca.

Drugače pa bom jaz danes prvič mojega piškotka pustila v varstvu, ker mam opravke na davčni in še darila moram kupit za starša k mata roj dan in v takem vremenu res ne bom tamale okol vlačla. Tko da se zdaj mučim da bom načrpala mleka vsaj za prvo silo, če se bo slučajn zbudila. Sam mi je ful čudno, k dojim tamalo mleko teče kar v curkih, da se tamali ponavad zaleti, pa če slučajn spusti bradavico revca kakšn pljusk tud v obrazek dobiuser posted image , ko pa hočem spumpat, pa teče po kapljicah user posted image . no do 12 bom že načrpala tistih 60ml.

Midve bova s slončanjem počakala do prvega pregleda k ga mam 10 novembra. Sicer sva se mal pocrkljala že, ampak pravo slončkanje bo pa počakalo, ker me vseeno malo skrbi, kako je z mojimi notranjimi šivi, k je lahko varljivo, k me nič ne boli. Ni za reskirat, ne bi mela pol cel lajf problemov zarad tega.

Moja čišča je pa že skor čist izginila, samo še vedno mam čudn filing če dam navaden vložek not. Teli vir so mi pa čist pregromozanski. Mah bom že še mal potrpela. najhujš je za manouser posted image , zdaj počakam še, da se mala odloči, da bo v enem kosu spala vsaj 6ur, pol smo pa zmagal user posted image .

 vava  držim pesti da z lukcem čim prej prideta domov.

frrr tudi vama želim čim hitrejše okrevanje, pa čim več jest, da bo malček prebolel tole zlatenico. Moja ma še sedaj po treh tednih malček rumene očke. Ampak baje ni panike je rekla patronažna.

No zdaj grem pa jst tud mal še v palčkovo deželo, da se pripravim na popoldanske obiske user posted image .




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 8:59:53   
štorkljica
Jutro!
Naša mala miška je bla pa takooo pridna danes ponoči, smo se zbudili samo ob 2h, potem jedli do 3h in se potem spet zbudili ob 6.30!! Nisem mogla verjeti kako sem naspana. V primerjevi s prvo nočjo seveda. Upam da bo Ajdica vzdržala tako naprejuser posted image  
Pri nas je bla patronaška ta teden 3x in potem še naslednji teden 2x. Jo bomo dugi teden stehtali, tam v pond mislim. Samo mislim, da se Ajda lepo redi, ma tko luštna polna lička, pa ful nežno kožo. Se je precej lupila, ko smo prišli iz porodnišnice, sam sva jo potem  z user posted image  pridno mazala z mandljevim oljem in zdaj po obrazu nima več nič posušene kože. Je pa patronažka rekla, da otroci, ki se rodijo precej čez rok, se bolj lupijo kot drugi. Spomnim se, da ko so mi Ajdo vzeli iz trebuha, da ni mela skoraj nič tiste bele snovi na koži, mogoče edino malo pod pazduho.
Je bila pa rumena in je bla zato zadnji dan 4x pod lučko, hvalabogu, da je to dala skoz in nama ni bilo potrebno nazaj hodit.
Danes mamo slikanje kolkov, bi meli že prej samo je bla zdravnica na dopustu v času najinega bivanja v porodnišnici. Upam, da bo vse vredu in da nama ne bo več treba široko povijati.
Grem pa tudi na matičnega, ker so mi poslali domov to, da je mala prijavljena, pa ni gor emše. Pa zdaj ne vem kaj naj naredim, da se to urediuser posted image  Kako ste to druge kaj rihtale? Pa za zdravsteno kartico ste kaj že rihtale? Kako se pa to uredi? Sem čisto zgubljena ker kogarkoli vprašam, mi pove malce drugačno zgodbouser posted image
Drugače pa mave probleme s pristajanjem. Ajda je tako silna kakdar je ful lačna ali pa razburjena, da se komaj gor priklopima. Sicer je res stara komaj 9 dni in verjetno morave še pošteno vaditi, da bove specialistki. Ker drugače pa pridno papca, ampak jaz tudi ne gledam na tajming, nahranim jo ko prosi ali pa vidim da bi se smo cartala.
Hvalabogu se je navadila spati poleg naju v vreči in ne pri nama. Prvo noč in potem še celi dan smo meli prave fešte okrog tega. Ni in ni hotela zaspati v posteljici, ampak izključno pri nama na postelji. Pa sem se bala da je nebi ponoči poležala ali kaj podobnega. Potem pa sva uvedla tisto zimsko vrečo veliko s trdim dnom na najini postelji in se je po treh poskusih navadila spati notri ko polhekuser posted image . Pa bova zdaj ubrala tako taktiko, da bo tako en teden pri nama na postelji, pol bova vrečo uvedla v njeni postelnjici in bo tam tako spala en teden, no potem pa jo bova dajala samo še v posteljico. Upam, da bo nasedla tej taktikiuser posted image
OK punce grem se rihtat, se beremo še kaj!
Lep dan vam želive v Ajdicouser posted image
Pa eno majhno slikice vam pošiljave!

user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 10:21:13   
altati
Ojla, mi smo tudi danes fulll naspani.
Jaša je zaspal ob 8h zvečer, zbudil se je ob 11h, trikrat povlekel in spal do 5h zjutraj. Takrat je pojedel malo več-ampak še vedno malo in spal do 8h....user posted image Bravo Jaša!!!! Očitno ima dosti hrane,teža mu raste, prejšnji petek ob odpustu je imel 3070g, včeraj ko ga je patronažna tehtala pa 3290g. Fant se redi! Zdajle zopet spančka, jaz vas pa malo berem, ker je user posted image  šel na nujni sestanek in pride okrog 13h. Do takrat sva pa sama!
Mi še nimamo rojstnega lista, še čakamo. Da oddamo vse papirje-za zdravstveno kartico, za otroški dodatek, vse...Pa še vlogo za znižano plačilo vrtca za našo malo je potrebno oddati do 15.novembra...
Nič, zdaj grem pa malo ležat, malo sem gledala naše oktoberke in se je tale naval rojstev ta teden kar malo ustavil (pretekli teden je bilo najgosteje, a ne?). Saj ta vikend je pa luna in jih bo poslala rodit......
Lep vikend vsem skupaj...

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 10:22:28   
Lu
Ojla vsem skupaj!

Tudi pri nas je noč minila dokaj mirno. Maja je celo noč spala, Tian se je pa zbujal na 3 urce in seveda, ker sem ga leže podojila sva skupaj spala cele 3 urce v posteljiuser posted image . Leže sem ga pa dojila ravno zaradi tega, ker mi pri kakšnem podoju noče in noče zagrabit joške in potem je cel vik in krik. No, v ležečem položaju nama je nekako uspelo. Amazona sem videla da je pri vas isto. kako rešuješ situacijo? Jaz mojega potem zelo težko pripravim, da bi sploh še jedel, ker je tako razburjen. Upam, da bo v prihodnje kaj bolje, ker me take stvari kar iztirijo user posted image

frrr in vava tudi jaz vama želim, da bi se čimpreje vrnili domov.

Glede imen sva pa midva imela izbrana naslednja. Pri prvem user posted image sva rekla, če bo punčka bo Maja, če bo fantek bi bil pa Luka ( če bi se rodil na rok ) in ker na rok ne bi bilo bi bil potem Nejc. Zdaj sva pa rekla, da če bo punčka bi bila sprva Tia, pa potem meni ni dišalo, potem sva rekla da bi bila Maša in na koncu sva se odločila za ime Taja, za fantka sva pa imela samo eno ime Tian. Sva pa v kuhinji na steno obesila bel list A3 in gor napisala predlogi. Vsaj od obskov, ki je prišel, je napisal en ime za punčko in enega za fantka.

Glede zdr.izkaznice amazona neseš samo v službo kopijo roj. lista in ti bodo oni vse uredili.

Punce a ste že vse dobile odločbo o dohodnini? Jaz še vedno ne. Pa dinarčki bi mi zelo prav prišliuser posted image Baje bo do konca meseca. Upam.

Gremo pa drugi teden malo v shopping. Malemu misliva nabavit kombinezonček pa za tavelko punčaro par stvari za zimo. Bomo šli kar v h&m. Je katera že bila mogoče? Imajo že kaj zimskega?

Glede čišče je pa pri meni full čudno. En dan je skoraj ni, drugi dan jo je še full.user posted image Mogoče da ko kaj več delam, pa se potem pozna.

Glede črpanja mleka je pri meni isto. Z Tianom se še malo loviva kako bi on jedel pa iz katere. Ker Majo sem vedno dojila iz obeh. In iz tiste dojke ko sem nehala sem mu naslednji obrok ponudila iz zadnje. Zdaj je čisto drugače. Mogoče se mi mali do konca naje iz ene same. Ker jaz delam tako. Ga nafutram, previjem, ker mi drema, in nato dojim iz druge, iz prve si pa izčrpam, da se mi mleko bolj dela. Saj ne vem koliko ima smisla pa vseeno. Načrpam pa tam cca 20-30 ml. Mogoče bi vseeno probala potem po previjanju mu ponuditi spet isto in drugo pustiti za naslednji obrok. Sam bo pa že trda pomojem. Kaj menite ve?

Kot vidite imam sama še kar nekaj vprašanj kljub temu, da sem že drugič mama. Ampak vsak otrok je drugačen.

Lepo bodite pa pišite kaj.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 12:59:42   
Arabela
Lep pozdrav!

Tudi pri nas se noči normalizirajo... včeraj smo malecko ob 8ih zvečer kopali, nato papica, pol pa je od pol devetih do dveh zjutraj spala kot mali polhek... ob dveh sva se podojili, ampak kar uro in pol ker je mala morala nadoknaditi obrok ki ga je prespala, nato pa smo povleki spanje do pol sedmih...
Čez dan je druga pesem... dojim jo vsako uro... ob 11ih, 12ih, 13ih, 14ih, nato sva zaspali od 15ih do 16ih, nato pa dalje papcat... mala raste ko goba, če pa bi samo vlekla....
Krčeki so popustili, mogoče res pomagajo kapljice Sab simplex, ker se mala po njih pošteno sprda, nato pa je mir..

Vglavnem, z vsakim dnem je boljše...

Pa še slikica s prvega kopanja...
user posted image


< Sporočilo je popravil Arabela -- 20.10.2006 13:03:23 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 13:53:57   
naja78
ste brale!??

muki ima IVO!user posted image
pa pozdravček vsem upam da kmalu pridem za vami!user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 15:20:58   
meri
Joj,kak sem vesela,da sem vas našlauser posted image !Se mi zdi ful fino,da se lahko klepeta naprej,vendar o drugih stvareh.Moja Staša je tudi ful pridna,kot,da je ni,bi rekla babi.Ponoči jo dam dvakrat na ziz,pa je rešeno.Danes sva bile na kontroli teže,ker se je v prevem tednu zredila samo 100g,zaj pa se je v treh dneh 130g,se vidi ,da je mleko začelo delat.Se pa mi zdi ful hecno,da se lahko dojenček naje ali napije v desetih minutah...te bo že tak.
Cartajte se
LP MERI

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Oktober 2006
20.10.2006 18:57:12   
moci
joj punce, ful mate pridne otroke, mi pa bolj malo spimo. skoraj nič. ponoči je enako kot podnevi-na 3 ure.
zdaj je pa še revča prehlajena in komaj diha. se mi toook smili, potem jo pa skoz poslušam in sem neprespana.
je pa noro težko takemu pikcu vročino merit pa noska pucat. komaj čakam, da bo ok, pa da gremo končno že enkrat ven.
drugač imava pa tud midve manjše težave z grabljenjem bradavice in me včasih fino boli, pa bo že.
dohodnino sem jaz dobila, ampak moram plačat. takod dda boste dobile ko jaz plačamuser posted image

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Oktober 2006
21.10.2006 9:41:07   
@lina
Amazona,  kje si ti rodila? A v Ljubljani? Če si, sva pol skupaj čakali na E oddelku?
Kakšno prijavo so ti poslali iz matičnega? Kaj ti iz niso poslali rojstnega lista? zdravstveno zavarovanje urediš, ko dobiš rojstni list - neseš ga v službo starša, po katerem bo zavarovana in je oni prijavijo. Dokler ne dobiš kartice, lahko dobiš na ZZZS potrdilo, da velja zavarovanje.
upam da mi ne zameriš, ker sem firbčna, ampak vaša deklica ima dve imeni, zelo lepi. A jo boste klicali z obema imenoma? A je Ajda Iza ali samo Ajda?
 
Kaj pa je z vavo in njenim Lukcem?
 
mojceca, meni je odpustna zdravnica povedala nič odnosov dokler je čišča. midva sva prvič čakala do pregleda pri G.

Lu, upam, da kmalu dobiš dohodnino. Res imajo cajt samo do konca tega meseca. A te še niso nič klicali na kakšen zagovor?
Kar se tiče čišče, je pri meni enako, dva dni je praktično ni bilo, včeraj je pa spet kar teklo. user posted image
Dojim pa običajno samo iz ene, tudi pri prvem sem tako. Ko kupček podre ali pa če v zelo kratkem času še zahteva, mu vedno ponudim isto, kot sva se dojila pred tem. Kakšna dva dni je bila kriza, je bila druga ful trda do naslednjega podoja, potem se je pa uravnalo.

naše nočno spanje je različno, včasih spi od 00 do 4h, danes ponoči smo se fotrali ob 23.30, 2.30 in ob 5h. Zdajle recimo spi že od 7h... Polhec mali zaspani!
 
Jaz pa danes čutim, kot da bi me hotelo boleti grlo! Sicer ni čudno, z malim sva prišla domov v pravo gnezdo virusov - starejši je bil prehlajen, zdaj je pokasiral mož od njega... Upam, da se bom izognila...Že pijem čajček z limono!
 
Še malo, malo, pa bomo vse oktobrke tukaj zbrane... Samo za čvekanje ne bo toliko časa user posted image
 
Lepo se imejte!
 

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Oktober 2006
21.10.2006 10:02:36   
meri
Hallo!

@lina,tudi medve z Stašo sva prišli domov iz porodnišnice v leglo virusov.Stari je glih tisti dan zbolel za trebušnim virusom,je bruhcal in kakcal,da dol padeš.No,čez tri dni še Nina (starejša hči),no čez tri dni pa še jaz.To je bilo noro,ampak tamičkena pa ni fasala nič,zgleda,da zato,ko je dojena.Ampak bala sem se pa ful.Zdaj je že za nami.
Pikica user posted image zdaj spančka,jaz pa malo klofam po računalniku,stari pa mi zadaj pravi,da sem kot tajnica...user posted image .
Mejte se!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Oktober 2006
21.10.2006 12:24:59   
štorkljica
Joj končno se lahko malo oglasim, to je blo pa zdaj že prav noro. Upam, da mi bo mala dala 5 min cajta da dokoncam tale post!
Groza!
Včeraj smo šli na slikanje kolkov in seveda sva po tem midva z lubijem hotela urediti še par stvari. matičnega pa socialno pa davčno pa zavarovanje pa ... In tako sva zabluzila 4 ure z malo v avto. Vse je blo kul, mala je v glavnem vse prespala, nakar mi pridemo domov in mala še vedno kul spi skoraj še tri ure doma (po hranjenju seveda). No potem pa se dragi odloči da bo šel pogledat če v goricah vino vre, to je blo ob pol petih, pred tem pa sve se z mičneno že hranile cirka pol ure. Lubi se vrne ob pol sedmih mala pa še vedno papca. Dobro no, sem si mislila, pač je lačna, ker je bila dop tako dolgo na terenu. Punce, mala je norela do pol desetih zvečer!!!! Po temu, ko se je lubi vrnu je blo še samo hujše iz ure v uro. Mala je čisto norela, histerično jokala, vlekla dido, me grizla, mislim v glavnem razturila me je! Jaz sem bila že čisto histerična, nisem več vedela kaj je to. na koncu sem že jokalauser posted image user posted image . Nakar mala ob pol desetih "pade v nezavest". No potem je bila pa mir do enih ponoči, potem pa zbujanje in hranjenje (beri: cartanje) vsako urouser posted image  do osmih zjutraj.
No sedaj pa podoben scenarij le nekoliko v milejši obliki do tega trenutka ko je spet zaspala. Noro! Če ma kera podobne izkušnje, bi bila zelo vesela kakšnega nasveta ali kakšne pozitivne izkušnje.
Pa še nekaj me zanima, kaj delate z otroci ko so budni, moja namreč če je budna hoče samo jokati in vleči dido. Potem me pa to tako izčrpa (jok, dida, dremanje, jok, previjanje, dida, dremanje, jok...), ker ponavadi traja to 3-5 ur preden se pomiri, HVALABOGU samo čez dan!
@lina jaz sem iz Prekmurja in sem rodila v MS. Iz matičnega so mi poslali rojstni list brez očeta, ker nisva poročena in sva to šla včeraj tudi rihtat, priznanje očetovstva. Zdr. zav pa bom rihtala preko socialnega ker nikjer ne delam, zavarovanje pa je veljavno 60 dni od rojstva preko moje kartice, tak da ni sile. Lepo da sta ti imeni všeč!! Zdaj o bomo zaenkrat klicali Ajda, potem pa če bo hotela drugače, pa lahko tudi Iza. Je pa Ajda Iza.
Grem še malo počivat,ker sem čisto izčrpana. Aja čišča se še edno čistiuser posted image , šivi bolijo vsak dan manj, Kaj a to brazgotine ostanejo?
Lep dan vam želim!!
ČAU BAU

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Oktober 2006
21.10.2006 19:16:09   
frrrr
Pikabu, odgovor na tvoje vprašanje... plenice našega malega so skoz polne... na 3, 4 urce se previjamo...

drugače pa rezultati: bilirubin je bil 303 in sva ostala en dan v porodnišnici (kot je že altati sporočila)... je bil 12 ur pod lučko, koncentracija bilirubina padla na 185 (mejna vrednost je 250)... pridobila sva 80g... spal je pa full... od 23:30 do 7:00... pa so mi rekle sestre, da je ok... ker je tut tehtnica dobro pokazala, se ne sekiram več... se pa pozna, da ni več tolk zlatenčen, ker tut ni več tak zaspanček in se spet sam zbuja na 2,5 ali 3 urce za hrano user posted image

ja, gaya... pri starejših menda ni več take panike, če imajo povišan bilirubin

hvala vsem za lepe želje...
zdej morm it pa joške malemu nest user posted image
pridne bodite... se kaj beremo...


(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Oktober 2006
21.10.2006 22:34:04   
mis
Tudi jaz našla čas. Ta vikend sta tu moja starša, ki naju pedenata od spredaj in zadajuser posted image . Paše...
Mam eno vprašanje: kaj s popkom? Sedaj je zaliman, tako kot so ga zalimali v porodnišnici. A moram jaz to pustit, da pride patronažna user posted image al kaj? Bo to ona pol odprla?
Pa naša Tina ma kar večino časa mrzle rokce. Je to normalno?
Spimo še vedno ne najbolje. Podojim jo, potem pa ne zna vedno kupčka podret, pol jo pa čez kakšno uro zvije, pa podre, pa spet spi, pa jo spet zbudi... Tako da se kar pogosto zbuja. Je to ok?
Sicer pa lepo je, zelo malo se joka. Včasih kar zaspim z njo na postelji ko jo ponoči dojim. Pol se pa bojim da bi jo potlačla, pa ful slabo spimuser posted image

Se javim še kaj jutri, zdej gremo spatuser posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 8:42:13   
gaya




Jutro,

no ne morem verjet, včeraj sva bili stari natanko 3 tedne, madona kako beži čas. Pa starejša ko je, vedno več časa je budna in mami nima več časa za svoje RR-jevke. Komaj še utegnem pojest in it v miru pod tuš, pol je pa naš lakotnik že aktiven user posted image . Je na 3-4 ure, ampak spi pa kakor kdaj. Ena je spraševala kaj počnemo z otroci ko so budni. Jaz jo imam na pokrčenih kolenih, tko da me gleda, pol pa se pogovarjava, pa pojeva,... sej mogoče čudn zgleda, ampak mala uživa. Pa pol kar tko zaspi. Al pa je v dnevnem ležalničku in jo mal guncamo, mal jo mormo razvajat user posted image .

Frrr, sem vesela da je ok, boš vidla starejši k bo boljš bo, ker naju so iz porodnišnice tud spustili samo zato, ker je lepo napredovala v teži, pa čeprav je bila preveč rumena. je rekla babica, da če bo pa preveč spala, pa morva nazaj pridt. Tko da sem jo pol jst čez dan budila na 2 uri, ponoči pa je spala 3-4 ure. Zdaj po 3 tednih je pa skor že čist ok, pa itak se je tolk zredila, da me ne skrbi več. Tko da vidva samo fino jejta, pa bo.

Meni je patronažna rekla, da majo novorojenčki ponavadi krizi 20 ali 21 dan. in res je blo pr nas v petek tko. cel dan je visela na zizi, bla tečna, se skoz hotla po rokah nosit,...zvečer sem mela bradavice že totalno razdemolirane.  Sem mela dodatek ze prpravljen da ji ga dm, pa je zmagala moja trma, in sem jo spet na zizo prlopla in pol je spala do zjutraj. In se je mleko melo čas naredit user posted image

No zdj je pa najin ati vstal in mu greva mal težit user posted image , aja pa jst mam še vedno staro navado še iz nosečnosti da zajtrkujem medtem ko vas preberem user posted image .

Lep sončen dan in obilo cartanja s sončki




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 15:28:28   
frrrr
oj, lucika se nam je pridružla.... rodila sinčka Aidana - težak je 3430 g, dolg 50 cm

mis, mojemu Jaši je že v porodnišnici odpadla una zadevca... zdej popek že čist lep, v barvi kože... mislim, da morš vseeno pridno čistit

lačni postali... gremo jest, pol pa na sončka!

lep dan!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 15:29:40   
frrrr
še ena slikica malega, ki se noče fotografirat user posted image
user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 15:53:11   
frrrr
mis, otročkove ročice... na začetku imajo dojenčki slabšo cirkulacijo krvi, zato imajo hladne ročice... pomembno je, da nimajo hladnih nog... njihovo temperaturo pa najbolje preveriš na zatilju - če je otročku vroče, je moker

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 18:19:35   
Arabela
Amazona, tak scenarij je bil včeraj pri nas od 17.30 do 20.30...  ziza, kupček, jok, ziza, kupček, jok...  jo je hotel možek malce pocartat in pomirit, pa je hotela zizat tudi njega, mu je celo majco pozizala... potem pa  naekrat mir... in je spala, nato sem jo podojila ob 00.30 in je spala do 5ih zjutraj... to se mi ponavadi dogaja popoldan.. dopoldne je ful pridna, popoldne pa akcija...

Za rokice če so mrzle ni nič narobe.. paziti moramo da nimajo nogic mrzlih in na tilniku preveriš ali ji je prevroče (če je vsa potna), rokice pa niso merilo...

Mi smo zaenkrat še vsi zdravi (moram potrkati na les), čeprav mala kar nekaj kiha, ampak predvsem zato, ker se ji rado mleko zaleti), nosek pa kar uspešno čistimo, ven potegnem take muce da sploh ne vem od kod, tako so velike, hahahha...

Drugače moje počutje vedno boljše, ampak sem pa vedno utrujena... tako kot pravi Gaya, mala vedno manj spi, vedno več je in včasih jo imam po rokah skoraj ves dan.. imamo pa doma kengurujčka in jo bom začela v njem nosit, ker mali ful paše, pa še jaz bom imela proste roke..

Perem pa vsak drug dan, ker me mala skoraj vsak dan pokaka, ko se previjama, pa če še tako pazim, mi spusti vsaj mali rafalček.... pa naj kar kaka, samo da ni zaprta..

Papirovje sva midva že vse uredila, dobili smo tudi že davčno številko... zdaj morava še samo dati delat potni listi in malecko slikat...

Evo gremo papcat...

Kako sem vesela, da nas je vedno več....

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Oktober 2006
22.10.2006 23:38:50   
Pikabu
Ojla.

Saj vas pridno berem, ampak za pisanje pa enkrat ni časa, drugič se mi pa ne da. Čez dan samo na hitro pokukam, če je kaj novega, takole zvečer sem pa navadno tako utrujena od vsega, da niti nimam volje pisati.

Tudi naš Maks je vse več buden in vse bolj zahteva pozornost zase. Če je zbujen, je ali v ležalniku, še večkrat pa pri nekom v naročju. Navajmo se že na pravljice, saj je Emo prijela ena žilica, da ji moramo kar naprej brati pravljice, Maks je pa navadno pri meni v naročju in najprej radovedno posluša (me gleda direktno v usta), potem pa lepo zaspi. Ampak če ga slučajno odložim, pa takoj jok. Upam, da ga ne razvadimo, vidim pa, da že zelo opazi, če ga pustimo nekje samega. Da je on v kuhinji, mi pa v dnevni sobi, mu že ni prav. Če ga pa z ležalnikom prenesemo tja, je pa v redu. Včeraj se je pa po mojih občutkih prvič zavestno nasmehnil. Ne vem, mogoče sem si samo domišljala. Refleksno se smeje, predvsem takoj, ko se podojiva, že vse od rojstva, včeraj sem ga pa nekaj ogovarjala in se mi je ful nasmejal, pa na drugačen način. Danes smo spet poskušali, pa ni bilo nič. Saj pravim, lahko, da si domišljam, ampak mislim, da je kar bilo že to.

Drugače sta pa oba otroka prehlajena. Začelo se je z Emo, ampak pri njej ni problem, ker zna lepo pihniti in si tudi sama že obriše nos. Maks je pa bolj bošček. Jaz mu kar s palčko malo poskušam potegniti ven, tisto, kar se vidi, prav daleč tako ne morem, ker ima še premajhno luknjico, vse ostalo pa s pumpico potegnem ven. Je pa tako, da ene dvakrat na dan se mu bolj zamaši, takrat mu grem sčistiti, sicer pa diha normalno, tako da ga veliko nočem matrati. Pa s fiziološko mu tudi čistim. Upam, da se tega hitro znebimo, sicer pa tako moramo kmalu imeti posvetovalnico, pa bomo videli, kaj bo rekla pediatrinja.


Mrzle rokice je tudi naš Maks imel in je rekla babica, kot so že ostale napisale. Tudi nogice je imel mrzle, zato mu zdaj dajem spodaj nogavičke, pa potem žabice čez in še copatke. Zdaj ima pa vedno zelo lepo tople. Pa ena fora s fontanelo je še glede tega, ali otroka zebe ali mu je vroče, samo ne vem, točno, kdaj kaj pomeni.


Papirje imamo urejene vse. Davčno smo dobili že skoraj 14 dni nazaj, tako da imam urejeno za otroški dodatek in tudi dopust za nego sem si že uredila. Včeraj smo dobili tudi že zdravstveno kartico, danes sem jo že potrdila, ker sem šla ravno mimo terminala. Osebno izkaznico bomo pa dali delati nekje maja, junija, ker je prej ne bomo potrebovali.

Frrrr,
to je v redu, če so polne plenice in te pomojem ni treba nič skrbeti. Če so plenice polne, se tudi redi normalno.

Mis,
tudi pri nas je popek že odpadel v porodnišnici. Ti samo okoli očisti, potem bo pa že patronažna naprej povedala. Glede spanja pa jaz tudi to počnem, da zaspim zraven njega. Kar se dojenja tiče, mi je super, ker se potem ponoči samo priklopiva, pa mi ni treba vstajati, samo sama sem pa čisto "povožena". Navadno potem spim čisto na robu in se komaj premikam, da ima gospod dovolj prostora. Če se le da, ga skušam dati v košek, je pa problem, če ga dam prekmalu, se prebudi, če predolgo čakam, pa sama zaspim zraven.


Amazona, pri nas na srečo še ni bilo nič takega. ti pa želim, da to obdobje čim prej mine.


Lu, jaz Maksu vedno po previjanju ponudim nazaj isto dojko. Mogoče poskusi tudi ti. Saj na začetku bo kriza z drugo, ampak se potem navadijo. Meni je že patronažna rekla, naj se kar navadim, da dojim samo na eni strani. Je tudi dobro zato, ker na koncu je boljše mleko, upam, da ne bom kaj narobe napsiala, mislim, da bolj bogato. zato je dobro, da otrok do konca sprazni dojko. Drugače smo pa mi bili v HM in je izbira veliiiiiiika. tudi za zimo. mi smo pošteno zapravljali, ampak zdaj sta oba oblečena in sem jaz čisto nora, ko jima kaj novega oblečem gor. Sta taka cortika.


Vidim, da nas je kar nekaj, ki smo imeli otročke pod lučko. A so vam kaj rekli, zakaj pride do tega? Jaz sem jih spraševala, pa mi niso nič pametnega znali povedati.


Uf, sem se spet razpisala. Upam, da sem napisala vse, kar sem hotela in odgovorila vsem, kar sem znala.

Nam se jutri začne nov ritem, ati gre namreč v službo. Malo me skrbi, pa bo že. Upam, da ne bo deževalo, da gremo lahko ven.

Uživajte.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 14:35:06   
vava
Pozdravljene oktoberske mamice!
Z Luko se vam pridružujeva. Najprej hvala za vse lepe želje in stisnjene pesti. Je bilo kar hudo. V porodnišnici sva bila 11 dni in vse skupaj je bilo kot nočna mora. Najprej sploh nismo vedeli kaj je narobe, samo vročino je imel. Po nekaj dneh in veliko preiskavah so ugotovili, da mu je od napora pri rojstvu popokalo nekaj drobnih žilic v glavici (hvala bogu ne v možganih) in ga je od tega bolela glava in dobil je vročino. Meni se je pa mešalo.
Poleg tega sem imela cimre za popiiii... (Altati že ve - mesarjeva žena je bila še najboljša kompanija, potem ko je Altati odšla domov user posted image )
No ampak zdaj smo doma in nam je super krasno. Ati je ves navdušen nad previjanjem, podiranjem kupčkov in kuhanjem kosila. Tako da meni res ni hudega (razen notranjih šivov, za katere se mi zdi, da mi vlečejo notri vse zunanje dele in imam ta malo skrčeno, kot bi bila stara 15 let).
Luka je priden in miren, včasih gleda kot sova, večino časa pa spi in je.
Zdaj vas pa malce bolj preberem in kasneje še kaj dopišem.
Evo ga našga velikana (po izgubi porodne teže, smo danes spet čez 4kg - 4020g)
user posted image
in pridnega atija
user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 17:57:09   
mis
takole. Vedno vas berem, sedaj pa je čas tudi za pisanje. Danes je bila pri nas patronažna. Super je, vse mi je povedala, sva se sproščeno pogovarjali. Očistila je popek, jutri ga še enkrat pride pogledat, v četrtek pa kopanje. Juhu! Upam, da ji bo všeč.

Prve noči so bile res naporne. Že v porodnišnici nisem nič spala. Ponoči sem rodila, potem čez dan je v bolnici bolj tako. Skoz nekaj motijo vsi. Potem pa še dve noči zapored nisem skoraj nič spala. jaz sem že kar jokala ponoči. Nisem vedela, če je prav, da zaspim s Tino na postelji. Sem bla kar malo prestrašena. V svoji posteljici se je pa takoj razbudila. Sedaj kar z njo spim, včasih jo nesem nazaj, od včeraj pa tudi že lepo sama spi. Sicer ne vedno, ampak veliko bolj. In danes sem tudi bolj spočita.

Je pa res, da imam pri sebi svojo mami, ki me res pedena tako, da je to hotel s petimi zvezdicami. Vse naredi, čisto nič mi ni treba. Se moram kar borit, da lahko jaz kaj naredim.user posted image

Patronažna je rekla, da lahko že greva malo ven s Tino in komaj čakam sonce, da se gremo malo nadihat.

Lepo se imejte, se pišemo.

Slikice sledijo v kratkem...

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 23:03:55   
Pikicapokica6
Takole, zdaj pa se vam tudi jaz pridružujem z našo malčico. Je tako pridno dete, pridno pridobiva na teži, pridno papa, le mamico včasih malo preveč skrbi, ampak saj bo. Se morava še navaditi eno na drugo.

Sicer sem tole vprašanje že načela na drugem forumu, pa vseeno vprašam še vas - ALI IMA KATERA TEŽAVE Z DOJENJEM - MISLIM Z RAZPOKANIMI IN KRVAVEČIMI BRADAVICAMI? Danes se mi je prav ulila kri iz bradavice, vendar tega nisem takoj opazila in mala večino te krvi požrla, potem pa dvakrat v loku bruhala, seveda z vsem popitim mlekom skupaj. Sem že rahlo obupanauser posted image user posted image . Ali ima katera kakšen nasvet? Nekje sem prebrala, da se je potrebno naučiti pravilnega pristavljanja. Tega mi v porodnišnici niso pokazali. Se pa zelo trudim izboljšati tehniko. Vendar kaj zdaj? Ali naj kljub krvavenju dojim še naprej ali kaj naj storim?user posted image

Drugače pa še vedno sedim samo na šlaufu, me šivčki še fejst bolijo. Hodim pa že lahko skoraj normalnouser posted image .

No, se pišemo.


(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?