|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  532 533 [534] 535 536   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
26.9.2007 17:21:29   
andreja32
CUKERČEK,... na  med.over.net piše da če se v 24-48 urah stanje ne izboljša je nujno potreben obisk pri zdravniku, da ti pripiše antibiotik.Drugače pa mirovanje ( pri 3 malih otrocih , vem , je to utopija,)ter čimveč podojov.Pred podoji pa vroč obkladek na dojko cca. 20 min.


Upam da bos čimprej ok

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 13326
   RE: Septembrke
26.9.2007 17:51:17   
PBJ
Cukerček, uboga. Ja, to se počutiš, kot da imaš gripo. Jaz sem imela 2x pri prvem, ko je bil star že 9 mesecev. Saj ti je že vse andreja napisala - res ju čim več pristavljaj, da in med podojem tudi masiraj zatrdlino, čeprav evm, da boli.

Jaz sem si na srelo sama pozdravila, z dojenjem , tuširanjem, masiranjem in nisem rabla po antibiotik.

Nefretiti, potem si pa imela res naporen dan. Ja, eni znajo komplicirati.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 13327
   RE: Septembrke
26.9.2007 17:54:19   
jacklyn
ojla nosečke in mamice

vsem novim mamicam iskrene čestitke in čim več čudovitih trenutkov z vašimi malčki

tudi nam je uspelo

22.9.  ob 11.17 uri dopoldne je na svet prijokal naš Martin težak 3820 in velik 53 cm.
zdaj sva že doma in se imava super
le dojenje nama dela malo težav
vendar sva vztrajna in nama bo uspelo

lepo se imejte in tiste ki še niste rodile čimhitrejši in čimmanj boleči porod

a ja
rodila sem z epiduralno
vam povem da po treh težkih porodih je bil ta mala malica
rojevala z nasmehom na ustih

vam sporočim podrobnosti

lp, jacklyn

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 13328
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:02:35   
Anonimen
Pozdravček user posted image  in mamice!
Začenjam s +3.
Danes sem bila na pregledu v porodnišnici. Sem šla domov malo boljše volje kot v ponedeljek. V glavnem, na CTG-eju nisem nič čutila (zelo malo hribčkov se je narisalo), ko pa sem bila na vaginalnem pregledu pa mi reče ginekolog, da se že nekaj dogaja. user posted image  A ja?! Vaginalen pregled me je zelooo bolel. Ginekolog je bil sicer zelo prijazen in zelo nežen, toda tista kovina, ki so mi jo stavili noter... user posted image  Sem bila prav v strahu na tisti mizi. Pregledal mi je plodovnico in je mlečna. Kaj to pomeni?? Pa 2cm sem odprta. user posted image  user posted image  user posted image  Pravi, da se bo po njegovo začelo že to noč - ampak jaz nič ne čutim!!! Rekel je, da če do jutra ne bo nič, naj pridem jutri zjutraj zopet in me bodo sprejeli. Vse zrelo, vse zmehčano... Torej čakam samo še popadke. Strah me je full!!! Vem, moram biti pogumna in vse, toda... Ne smem se zlomiti od psihe in strahu. V mislih imam le to, da bom kmalu spoznala svojega sinčka. Upam, da že jutri. Skrbi me le to, da nič ne čutim. In če ne bi bilo pripravljeno, me ne bi naročil jutri zjutraj nazaj; ampak bi me čez 2 dni, kot ponavadi - ampak moram že jutri nazaj. Hja, očitno je to to. Sicer me zašpika vsake toliko, ampak ni omembe vredno, ker ni huda bolečina.
Punce, če se jutri cel dan ne javim, sem noter.

SREČNO ZA VSE, KI ČAKAMO/TE ZA V RIM!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13329
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:05:30   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jacklyn, iskrene čestitke ob rojstvu Martina!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13330
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:07:01   
nadja00
O tianna, super. user posted image Bo še luna malo pomagala, pa bo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13331
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:16:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

user posted image KAko zgleda mastitis? Imam vročino, slabo se počutim, spodaj me špika in desna dojka me grozno boli(desno od bradavice)?!? Je možno, da gre za mastitis? JE možno, da se pojavi samo na eni dojki? Dojim redno, vsakega na eni joški.


mogoče se ti je samo zaprl mlečni vod. To se je meni že zgodilo. Cca 10 minut pred dojenjem si daj na dojko tople obkladke in si jo zmasiraj, potem pa otroka pristavi malopod drugim kotom kot običajno.
Mastitis sem imela pri Juretu po 1,5 letu dojenja in na mestu zatrdlin sem imela vijolične lese + visoko vročino.

JACKLYN - ČESTITKE ZA KORENJAKA!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tianna tebi pa želim, da greš danes v P. ko sem jaz prišla v P sem bila odprta 3 cm - torej si blizu!!!!

Zjutraj sem se prehitro pohvalila, da naš Matija samo spi. Spodnji sosed je celo popoldne nekaj vrtal in razbijal in mi ga je zbudil vedno znova, ko sem ga uspela uspavat. Na koncu je bil tako nervozen, da se je hotel samo dojit - pa še nosek ima malo šmrkav. Zdaj mi je ponovno zaspal v rokah in sem ga odnesla v posteljico. Upam, da bo vsaj za nekaj časa, ker me že bolijo bradavice.

< Sporočilo je popravil duskamb -- 26.9.2007 18:21:39 >

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 13332
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:21:00   
Anonimen
Skoraj sem pozabila vprašat - tiste, ki imate že malo večje dojenčke.

Kdaj ste jim začele dodajat čajek?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13333
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:35:21   
andreja32
JACKLYNuser posted image user posted image user posted image  ISKRENE ČESTITKE,..... a veš da sem te imela v mislih.
čestitke tudi očku in ostalim družinskim članom,......javi se še kaj , ko se malo spočijete.

lp Andreja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13334
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:36:39   
NalLa
Moja porodna zgodba:

Kar se tiče poroda, sem sedaj že vse bolečine pozabila in bi šla lahko jutri še enkrat. Sploh ni bilo panike. V soboto zjutri sva vstala okrog devetih in sem čutila rahlo bolečino, ampak res zelo blago v križu. Potem se je to malo nadaljevalo in okorg enajstih se mi je že zdelo, da bi to lahko bili popadki. Začela sem si merit na koliko časa so, fant je šel pa še kolesarit. Ko so bili že na šest minut, sem ga klicala, da bi bil mogoče čas, da se vrne domov. Vmes sem pa normalno pospravljala in delala vse kot normalno. Ko je fant prišel sva se odločla, da greva v porodnišnico, ampak jest ne bi bila jest, če ne bi bla lačna in sem se pred odhodom še ful najedla. No, TEGA NE PRIPOROČAM. Okrog dveh sva odšla v porodnišnico. V porodnišnici so bili popadki komaj zaznavni odprta pa sem bila samo 2cm. in sem mislila, da me bojo domov poslali (mi je bilo kar nerodno, kot da bi se zmišljevala), pa je rekla kar, gremo po klistir, fantu pa naj pride ob pol petih nazaj. Takoj, ko sem dobila klistir, sem dobila popadke na minuto in me je že skrbelo, če bo fant sploh lahko prišel do poroda. No, ob pol petih sem šla v porodno in ob 18.03 že rodila Lana. Po porodu sem se ful dobr počutila, kot da bi prišla iz teka ne pa kot da bi rodila. Mali je dobil oceno 9,9. Mal smo se še pocrklajli in nato na oddelek. Z Lanom je vse o.k.. malo ima zatečeno glavo (predvidevam, da od tega ker je sestra rekla, da ga je kar vrglo vn, ko sem porinla) in kolki niso čisto razviti, ampak so se v dneh v porodnišnici že malo popravili. Jest se super počutim, edino rit me boli, ker so me prerezali, saj baje nimam raztegljivega presredka. Baje, da je tako hiter porod pri prvorodki zelo redek. Očka je ful ponosen in ful pomaga, edino ponoči ima probleme z budnostjo. Sedaj imamo malo težav z dojenjem, ker se hoče dojiti skoraj na vsako uro, sploh ponoči, ampak bomo že nekako tudi to zrihtali. Moram pa pohvalit babce in zdravnico v porodni, ker sigurno ne bi šlo vse tako hitro, če ne bi bile tako super, pa še ful je bila gužva.
 
No, to je moja zgodba. Sedaj moram še malo prebrati za nazaj, kaj ste napisale. Čestitam vsem novim mamicam in držim pesti za vse tiste, ki še čakate! Edini nasvet, ki ga lahko dam je naj vas ne bo strah in ubogajte babico.
 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13335
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:43:37   
nana 27
Nefretiti, to je tudi meni čudno, ker nikoli v službi nisem imela težav z urejanjem zavarovanja za sodelavce. To kar se pa pri tvojem možu dogaja...pri nas je podobno pri možu (tudi državna služba), kjer so hoteli točne datume user posted image Tianna, super novičke user posted image  Drži se in srečno user posted image user posted image user posted image  Jacklyn, čestitke za Martina user posted image user posted image user posted image  Lepo se cartajte!!!!  Cukrček, boga...meni se to z zamašenimi mlečnimi vodi dogaja vsaj enkrat na teden in verjetno že sama rešim, ker si masiram in gor dajem vroče plenice. Je pa na tistih mestih tako, da se naredi bulica pod kožo in rdeča lisa na prsih. Če Majo večkrat pristavim, jo sama izprazne in se takoj bolje počutim.  Duska, jaz dam sem pa tja malo čajčka po flaški (po žlički ji ne gre), ampak res malo, da ne izbruha ven. Kar Hippovega komarčkovega čaja.  Nova169, ja ta sluz bi bila lahko začetek..pri meni je bila prozorna in šele kasneje z nekaj komaj opaznimi rdečimi nitkami. Myska,  SUPER, da ste uspeli dobiti pediatrinjo user posted image  A ne, da je priročno, da lahko kjer koli parkiraš in ti ni treba iskat parkinga?  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13336
   RE: Septembrke
26.9.2007 18:49:59   
nana 27
Naila, čestitke še enkrat user posted image  in hvala za porodno izkušnjo!  Duska, čajčka dajem od prvega tedna dalje in niti ne vsak dan.   user posted image  Vpliv lune. Ali se samo meni zdi, da je danes tako hecen dan. Otroka sta tako nemirna. Miha itak ob vsaki luni malo razpoloženje daje pa slabše spi. Očitno je tudi Maja tak otrok. Ves dan je bila budna in po naro0čju. Kako so pa vaši razpoloženi danes?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13337
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:09:50   
guppy
jacklyn, čestitke!
NaILa, res še enkrat čestitke iz srca za tak enostaven porod.

nefretiti,
meni je zelo čudno to glede tvoje štorije. Namreč, za ureditev zdravstvenega zavarovanja otročka je dovolj, da eden od staršev v službo odnese kopijo rojstnega lista. Stalno bivališče je stvar, ki jo urediš za otroka že v porodnišnici, ko pride matičarka... in tega ni treba predložiti v službo.
Kar se pediatra in kartice tiče... jaz sem klicala pediatrinjo že preden smo imeli karkoli (niti rojstnih listov še ne) in naročila oba malčka. Ko so v službi poslali papirje na ZZZS, jim je ZZZS vrnila potrdilo, da imata malčka preko mene urejeno zdravstveno zavarovanje. Iz službe ti ta listek pošljejo domov in ta list popolnoma nadomešča zdravstveno kartico, dokler ne dobiš tudi te. S tem listom lahko otroka kadarkoli pelješ k zdravniku, slišala pa sem tudi, da niti ta list ni potreben, saj je včasih dovolj le tvoja zdravstvena kartica, da ju pregledajo.

cukrček, tako, kot sem ti povedala po telefonu - raje se pojdi pokazat, če ti ni odveč. Jaz sem reagirala že prvi dan in nisem čakala na 24-48 urno dobo in tam so rekli, da sem prišla ravno pravi čas, preden se je vnetje razpaslo in preden so nastale v dojki hude zatrdline. Tudi jaz sem imela čez 38 vročine, tako kot ti. Antibiotik je zelo hitro prijel, da sem v par dneh bila superca. Punce so ti tudi super svetovale glede obkladkov, dojenja itd. Če vse pokombiniraš, boš do vikenda kot nova!

nana, najina dva sta bila danes tako kot ponavadi. Malo več sta bila budna, ampak sta v tišini gledala ven iz ležalnika. Izkoristila sva trenutek in ju dala na odejico, da se malo igrata in ugotovila, da se Marko malček boji Maje. Ona ga občuduje, kot da bi bil njen bog, on se pa malček umika in zmrduje, kot da bi se je bal. Nič čudnega, glede na to, kako me je brcala v trebuhu, verjetno njega tudi user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13338
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:12:20   
Anonimen
Mislim....meni je tudi blazno čudno tole. Izgleda, da imam jaz tako srečo, da prav natrofim na komplikacije.
Grozljivka.

Jacklyn čestitke celi družinici, predvsem pa tebi.

Tianna: držim pesti, da se bo res danes začelo.


Po moje je danes Nežika na pregledu pač bila bolj bleda, ker jo je zeblo. Če pa moraš slečt otročka, tam pa imajo ful hladno. Pa še preden do dohtarja prideš moraš 10minut pri patronažni s slečenim otrokom čakat. Ona ti pa tam potem pamet soli, kaj ne jest, da ne bo krčkov. Danes sem pa res slabe volje zaradi te posvetovalnice.
Bom zgleda tudi k pediatru hodila v MB.

Kaplice za krčke: jaz sem ji dajala tiste homeopatske, ker mi je patronažna rekla, da so Sab simplex premočne. Sedaj pa sem spet preklopila na Sab simplex. se mi zdi, da te homeopatske bolj malo pomagajo. Pa še bruha po njih.
Po moje ni nič narobe, če ji dam 8 kaplic Sab simpleksa pred dojenjem, torej na 3-4 ure. Kaj pravite?





(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13339
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:13:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Naila, Vpliv lune. Ali se samo meni zdi, da je danes tako hecen dan. Otroka sta tako nemirna. Miha itak ob vsaki luni malo razpoloženje daje pa slabše spi. Očitno je tudi Maja tak otrok. Ves dan je bila budna in po naro0čju. Kako so pa vaši razpoloženi danes?


Mogoče pa našega tudi daje luna?user posted image  Ne samo spodnji sosed, ki razbija in vrta.
Končno je zaspal in spi že eno uro. Upam, da ne bo naporna noč, ker se danes prvič počutim res utrujeno.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13340
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:17:46   
taja83
Jacklyn iskrene čestitke    user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13341
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:25:05   
taja83
NaILa hvala za porodno zgodbo, je prav fino prebrat kakšne, ki je že rodila, da malce vidim kako to gre. no sej itak pa se pri vsaki drugače začne.

Tianna nate sem se pa dones že nekajkrat spomnila, ker te nič ni bilo, vedela pa sem, da imaš pregled. Želim ti čim lažji porod. No sedaj pa res nisi več daleč od tega, da vidiš svojo štručko, ki si si jo tako želela videti. verjamem, da si kar malce prestrašena ampak pogumno, spomni se na to, da si čezdalje bližje snidenju. VSO SREČO!!! user posted image

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 13342
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:29:12   
nana 27
Guppy,  ja Maje so hude user posted image user posted image user posted image  Nefretiti, vseeno vprašaj v lekarni, da boš bolj sigurna glede kapljic. Imaš občutek, da Nežki kaj pomagajo? Veš, ko smo prišli z Majo domov pa ni bila zlatenična v P, mi je patronažna na prvem obisku rekla naj jo imam čim bolj na svetlem čez dan, ker naj bi bila malce rumena user posted image  Si dobila predpisan D vitamin (ponavadi predpišejo pri prvi posvetovalnici)? Malo bodi pozorna - krči znajo biti še hujši user posted image  Če jo boš imela dosti na dnevni svetlobi, ji lahko kakšen mesec ali dva kasneje začneš dajat te kapljice. Brala sem, da dojeni otroci kasneje izgubijo rumeno barvo kot tisti, ki pijejo adaptirano mleko. Naj bi bila neka snov v materinem mleku, ki naj bi to zavirala, zato tudi pediater ni kompliciral. http://med.over.net/forum5/read.php?151,4248358,4248358#msg-4248358

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13343
   RE: Septembrke
26.9.2007 19:42:51   
Anonimen
NaILa, hvala za porodno zgodbo. Upam, da vam jo bom tudi jaz kmalu zaupala. user posted image

Punce, hvala za lepe želje in pesti.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13344
   RE: Septembrke
26.9.2007 20:11:46   
PBJ
Vpliv lune.


Ja, pri nas se vsak mesec pozna vpliv Lune - pri Juretu. Danes je bil opoldne siten, da že dolgo ne.
Ana je pa čisto OK.

Danes sem si privoščila malce potepanja po mestu. Sem si kupila ene teniske, pa še malo sem se motala po trgovinah. Ati pa je otročička pazil. Saj sta oba spalauser posted image user posted image ... Jaz pa sem non stop na telefon gledala, če me Ana že kličeuser posted image - sreča da nisem daleč iz mesta in lahko večkrat kam skočim.


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13345
   RE: Septembrke
26.9.2007 20:27:22   
jst86
jacklyn čestitke!

tianna srečno in predvsem pogumno!!!

zvezda držim pesti da grejo gramčki gor.

lahko noč user posted image ,mamicam in user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13346
   RE: Septembrke
26.9.2007 20:39:48   
lemavrica
Mi smo danes probali z Aptamilom namesto mojega mleka ampak je revež bruhal in zdaj smo spet na dojenju. Ma bom že zdržala in se nekak pretolkla čez krčke. Bogi revež se mi je tko zasmilil k je bruhal.

Me pa tole hranjenje psihično zdeluje. Upam da se mu prebava kmalu umiri.

Cukrček: probaj si dat obkladke na bolečo dojko, fajn jo zmasiraj in naj se user posted image  podoji iz nje. Mene to zagrabi 1x na teden, vaskič na drugi, je pa res da nisem imela še vročine, ker vsakič v pravem trenutku podojim oz. zmasiram.
Je pa to zoprna zadeva, ravno danes sem imela občutek da mi bo dojko razgnalo tak pritisk je bil.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13347
   RE: Septembrke
26.9.2007 21:54:00   
Anonimen
Kje ste vse?

Naš Matija je popoldan norel, zdaj pa spi že od 6h. Mene že vse boli, ker imam toliko mleka in rada bi šla spat pa čakam, da se zbudi.
Upam, da bo mirna noč. Vam povem jutri.

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13348
   RE: Septembrke
26.9.2007 22:48:28   
sandra85
user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

23.9. tianna (23), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Kranj user posted image David


V pričakovanju: 5 user posted image , 6 user posted image  in  5 user posted image

------------------------------------------------------------------------------------------------


DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm


user posted image
 
16.8. anab (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm


user posted image  
16.8. ursy (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm


user posted image
17.8. lasekP (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm

user posted image
24.8. buškica (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
27.8. Sandra85 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260 g, 51 cm
user posted image
27.8. Bodoča (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190 g, 50 cm 


user posted image
28.8. Helenav (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100 g, 47 cm


user posted image
30.8. nena80 (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580 g, 53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6 (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image
31.8. Nana 27 (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260 g, 52 cm 


user posted image
1.9. Carmy (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430 g, 51 cm



user posted image
1.9. ribica23 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150 g, 50 cm


user posted image
2.9. aljab (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400 g, 51 cm

user posted image
3.9. jonči (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830 g, 54 cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240 g, 50 cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720 g, 52 cm



user posted image
6.9. jst86 (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950 g, 52 cm


user posted image
6.9. Mokka1 (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680 g, 51 cm
 

user posted image
6.9. Tatty (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280 g, 52 cm 

user posted image
8.9. _mala_ (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200 g, 50 cm

user posted image
8.9. Dorotea (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030 g, 52 cm

 

user posted image
8.9. Mateja82 (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image    
9.9. Žabonka (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600 g, 51 cm

user posted image
9.9. LEVASI (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480 g, 51 cm


user posted image    
10.9. Žarnica (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400 g, 51 cm 



user posted image
12.9. Lemavrica (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140 g, 50 cm

user posted image
13.9. annie (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410 g, 50 cm

user posted image
13.9. Emm (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470 g, 54 cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410 g, 51 cm


user posted image  
14.9. zvezda71 (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230 g, 53 cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940 g, 50 cm

user posted image
16.9. mony79 (20.9.)
VID
rojstvo: 3820 g, 52 cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000 g, 53 cm
user posted image
20.9. cuma (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339 (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
NOVE MAMICE:  jacklyn   ČESTITKE!!!user posted image
                 
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  25 user posted image  in 28 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 31X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1892684


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13349
   RE: Septembrke
26.9.2007 22:55:00   
sandra85
JACKLYN ČESTITKE ZA MARTINA!!!!!!!!!
user posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  532 533 [534] 535 536   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  532 533 [534] 535 536   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?