|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
31.1.2007 21:07:37   
LUNA06
Barbid album objaviš tako, da tam na desni v Moji ringaraji klikneš na Moji albumi in potem na Dodaj album, pa te potem pelje sam naprej.Moraš pa met male slikce, sej tm piše kolk so lahko velike.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 8:10:01   
tatam
Pozdravljene!
Končno sem vas našlla.Imam tak malo časa,da do računalnika sploh ne pridem..Ko spi eden je drugi buden,le redko spita skupaj-razen ponoči..
Smo pa že iz porodnišnice prinesli prehlad,ki se je sedaj razvil v bronhitis.Vsak dan hodimo na preglede,aspiracije dihalnih poti in inhalacije.Lep začetek,ne?
Vam povem,da res že komaj čakam,da se pozdravita in zaživimo normalno!
Me kliče Tosja!Upam,da vas bom uspela redno spremljat,čao!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 10:30:51   
asandra1
Barbid: JAz sem poskusila skuhat tvoj čaj, sam se mi zdi zelo malo 3 janeže, 3 kumine, je čisto vodeno. Si mogoče mislila tri ščepce?
hvala

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 11:03:28   
bucka01
Ojla!
Asandra1 tudi jaz sem svojemu taprvemu kuhala tak čaj vendar samo iz janeža in kumine nič majerončka vendar sem ga kuhala iz 3-4 dl vode ter kavno žličko janeža in eno kavno  žličko kumine pa čist malčk sladkorčka mi je bil ful dober čajček pa pomagal je tudi.
No drugače je za nami prvi dan ko smo se kopali je bla ful pridna sem se bala da bo kaj preveč kričala pa ni zdaj pa spi kot polhek.
Nemorem pa pogruntat kaj sem takega pojedla da je dobila po desni strani na nogici ene drobne rdeče pikice babica pravi da je verjetno kakšna alergija mogoče je krivo to da sem jedla evrokrem tako da se moram zdaj bolj pazit.
No pa lepo se imejte.

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 11:48:47   
LUNA06
Ojla!

Punce jaz sploh nimam več nč časa, mali zelo mali spi čez dan.Učeraj smo pa sploh imeli pestro, me je bolela desna dojka za znort, sploh nisva mogla jest nanjo.Sem potem šla k G in dubla nek sprej, sam ne vem če pomaga.Sem si potem spumpala mleko ven, pa mu ga tko dala.Pa kupli smo dodatek, da se je vsaj popoldne ornk najedu, pol je pa spau skor 4 ure.
Mi je ful hudo, ker smo posegli po flaški, sam ni šlo drgač, res nisem mogla zdržat, da bi me on vleku.Zdej si bom še ta zadnič spumpala, pol mu jo pa probam dat, upam da bo šlo.
Trenutno se joka ko ta velk, sam ga bom pustila, se mi zdi da smo ga že preveč razvadli.Jedu je, umit je, previt je, čaj je dobiu, torej....

No pa da vas malo pokomentiram, zdej ko sem uspela use prebrat....

Tudi mi še nimamo pravega dnevnega ritma, sploh ni nobenga pravila kdaj bo spau in kdaj ne, edino mogoče ponavadi zdrži tja do pete al pa celo do sedme.Podnevi običajno spi u ležalniku v dnevni sobi, ker nikoli ne zaspi tok trdno da bi ga uspela prenest v zibko.Če ga dam pa že na začetku tja, se pa dere ko živau (tko kot zdle-ne vem če bom zdržala, da ga ne bi uzela).

Barbid - kaj pa če bi namesto svetleče dudice kupila nočno lučko?Je ravn tko močna, da se vidi in da ne moti spanja.Mi mamo to in je kr fino.No sej mi tud ne iščemo dude ponoči, ker prav nič ne pomaga, kadar joka.More že napol spat, da mu jo damo.
Zase moram rečt da kr pazim pri hrani, u glavnem mora bit use kuhano in ne preveč začinjeno.Zdej bom poskusla še par dni brez mleka.Najhujš mi je to, da sem se odpovedala čokoladi.Pismo sej ta kakav je povsod (čokolada, piškoti, evrokrem, benko...).Drgač pa ne vem kaj nej pijem čez dan, razen čaja in vode.Se mi zdi, da usak kupljen sok škodi, ker ma tok konzervansov.

Urša08 - sem pogledala tvojga pikca, se mi ful zdi našmu podoben.
Tudi naš Mark uživa v vožnji, ponavadi se umiri že ko ga dam v lupinco.Mogoče bi mogla kdaj to zvečer prakticirat, kadar noče zaspat.
Tudi jaz sem enkrat mislila da ma drisko, ker je kakal ravno takrat ko sem ga odvila, pa sm pol ugotovila da to ni to.
Za ublažit izpuščaje na ritki je najbolš praška pasta.Naš je imeu ene flekce en dan, pa sm namazala in je blo drug dan že bolš.
Mozolčke po obrazu pa tudi imamo on to ful, usak dan nastanejo novi.

Asandra - tudi mi imao podoben recept za čaj, le da pride malo bolj močno.Na 1 dcl vode: 4 janeže (zrna, ne ščepce), 4 kumine, ščepec majarona, 4 cvetke kamilce, pol lovorovega lista.Sladkamo pa obvezno z glukozo, ne z navadnim sladkorjem.Nekajkrat sem si tud zase skuhala, pa je kar dobro za pit.

Bucka01  - tvoja Julija ma pa fuuuul las!

Tatam - kako pa veš kateri joka?
Ker si napisala da te kliče Tosja...


(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 12:08:40   
ajja
Oj!
Danes je naš pikec star 3 tedne. Kar ne morem verjet!
Naš mali pa ima kar ustaljene spalne navade, sploh ponoči. Zvečer zaspi okoli devetih in spi do približno dveh, takrat se previjemo in najemo, nato pa spi do šestih. Čez dan pa spanje še malo variira, sploh dopoldan, obvezno pa spi nekje od pol ene do štirih.
Krčkov (moram trkat) nima, jaz pa jem praktično vse. No, stročnic ne, svežega sadja pa bolj malo. Ampak že v porodnišnici smo pri vsakem obroku dobile ali jabolko ali banano pa obvezno solato, tako da to prakticiram tudi doma. Res pa je, da sem apetit dobila šele ta teden, prej mi 14 dni ni ravno pasalo jesti.
Še to, nastajanje mleka se mi je malo umirilo. Ponoči še vedno teče kot iz pipe in se moram nonstop preoblačit, čez dan pa ne hodim več kar naprej okoli z mokrimi fleki na majici. Zoprno je, če nimaš mleka, ampak tudi če ga imaš toliko kot jaz ni pretirano fajn.

Luna06, pazi s pumpanjem mleka. Jaz sem si ga morala pumpat prve dni, ker sem imela joške kot ogromne balone pa bolele so me kot hudič pa smo pumpali (ročno in s črpalko). Ampak sem si precej poškodovala bradavice, tako da sem se bala vsakega hranjenja.

O, Žiga se prebuja, moram it.

Še to, slikic mi nikakor ne uspe naložit v album, za vsako me prekine na koncu dodajanja. Bom še poskusila.
LP!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 14:10:02   
Adelina
Ojla!
No, mi smo zaključili z obiski patronažne sestre. Danes jo je skopala in sedaj ne pride več, pri Žanu  je prišla še enkrat, da sem ga kopala jaz. Mogoče je to samo pri prvem? Sicer pa je zelo mlada, čeprav bi imela raje kako starejšo bolj izkušeno, kot pri Žanu. Zredila se je dovolj-220 g v enem tednu in ima sedaj 3530g, pa vendar mi je svetovala, ko sem ji omenila, da ima včasih zelen kakec in da se mi zdi, da bi včasih še jedla, pa ni več mleka-čeprav ne joka- naj ji poskusim dat malo dodatka. Sva poskusili, vendar ni hotla popiti niti kapljice- še tisto kar ji je steklo v usta, je spustila ven.
Mi je pa ni treba več buditi, ker se zbuja sama. Tudi ponoči sedaj jeva 2x-okrog pol treh in pol šestih. Zadnje previjanje pa imamo okrog 9-pol enajstih zvečer. Parkrat sva bili že tudi na kratkem sprehodu in je takoj zaspala.

Pozdravček!

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 16:00:26   
hebeba
Hey!

Da se vam še jaz malo javim.

ajja, tudi naš mali je danes star 3 tedne, torej sva rodili na isti dan!

Adelina, mogoče tudi, da noče jesti iz flaške, nekatere imajo kar problem navadit svoje malčke na flaško.

Mi se že 2 tedna kopamo sami! Mu je popek tako hitro odpadel. Mali uživa v vodi in tako imamo zvečer pravi ritualček s kopanjem, uf nam je luštno!
Včeraj je bil zvečer v varstvu, pa se mu je malo spremenil cel razpored..tako, da ponoči ni spal tako kot ponavadi - popoldan pa tako in tako noče spati dlje od kakšne urce, potem pa ne vem ali naj ga vsako uro hranim user posted image , se mi zdi preveč.

evo, že kliče...

se še kaj javim... pa pa

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Januarčki in januarčice 2007
1.2.2007 16:41:27   
crci06
Živjo!
tudi midva sva januarska, stara ŽE 1 mesec user posted image
občasno poškilim tudi k vam, čeprav mi že kar kronično primanjkuje časa.
Ne vem, kako uspe mamicam, ki imajo več otrok (ali celo več hkrati!)...

za danes le nasvet Barbid:
IZVIRNO SPOROČILO: Barbid
Aha še eno vprašanje, a se dobi kakšna DUDA, ki se ponoči sveti ?


Jaz imam čisto navadne Nukove s slikico SNOOPY-a, 2 sta bili v kompletu. Na eni je snoopy s kužkom, na drugi pa drži v roki "nočno svečo"...  in šele čez par dni sem ugotovila, da se tista nočna duda na svetlobi navzame "svetlobe" in potem odseva v temi. Tako, kot so bile včasih ene pikice v ročnih urah ali pa kot so tele zvezdice za na strop ipd.

Mogoče poskusi s to dudo. Al pa uporabljaj priponko za dudo. To imam jaz v zimski vreči na vozičku, da mi i potrebno celo vrečo odpirat, da mu dudo poiščem..

Za danes že več kot dovolj...  vas pridem še kaj pošpegat.

Lp vsem vam in vašim user posted image !

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 15:04:47   
Barbid
Živjo

Pri nas je vsak dan kaj novega, vsak dan se učim. Včeraj ponoči se ji j začeo gnojiti oko - čist zleplen je bil - pa kamilce niso nič pomagale, sem ful jokla, Lana je imela vročino in končno smo našli recept:  moje mleko direktno v oko.
Pravi antibiotik. Danes je ok 1 A. Ne moreš verjet.

Asandra: ja ščece, ali kavno žličko sem mislila,  glede čajčka, ampak ko sem pisala, sem bila z glavo čisto drugje .

Tko zdaj vemo za krčke in vemo za vneto oko. Stari recepti naših babic.

Bog ve kaj bo prinesel jutrišni dan.

Hvala vam za nasvete za nočo dudo. Bomo šli kupit. Nočene lučke pa ne poznam  (tista na nočni omarici je premočna), tako da imava prižgano svečko, ki ima krožni odsev na stropu in je glih prava svetloba.

Meni je sicer patronažna reka, da greva lahko že ven, a kaj ko je imela vneto oko.
Moja Lana je zdaj stara 16 dni. Vem da najprej za 10 minut, kaj pa potem ?

Koliko minutni so vaši  "sprehodi" ??? 

Mi je tako fino, ko si takole preko foruma izmenjavamo mnenja.

Luna: hvala za pojasnilo glede slikce. Jo bom dala gor, da vidite to mojo "princesko". To ji zato tako pravim, ker ji težko rečem sneguljčica, je pa zelo povezana s to pravljico - samo še 7 palčko rabi.
Povezana je s številom 7.   17.1.2007 ob 7 pm,  oči ima r.d 1.7, v matičnih številkah imamo vsi trije sedmice, še 7 palčkov rabimo , pa sedmico  na lotu.

Ko bo pa spet vsaj malček časa, pa se oglasim

Bodite dobre in ljubeče mamice.

Predvsem pa FIT - jaz sem shujšala 11 kg od poroda  (še 5 dol pa je teža ko sem zanosila).- to pa bo verjetno kmalu. Ene parkrat bom dvignila voziček pa malo naogrog zašibala pa bo.


Pozdravček
Barbi in LANA



(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 15:17:08   
Claudia
Ojla!

Kam ste se vse skrile? Tudi vas user posted image tako zaposlijo, da nimate časa pisati.

Midva sva ravno iz sprehoda. Tko lep dan je danes user posted image . Nama je prav pasalo. Mark je skoz spančkal. Vsaj enkrat, da čje čez dan spal. Zadnje čase čez dan nič ne spi, razen v mojem naročju. Čim ga položim v posteljico pa se zbudi. Ponavadi zaspi okrog petih popoldne, ko pride ati iz službe. Tako da ati reče, kako je priden otroček in da nimam nobenega dela z njim. Moram pa potrkati, ker je ponoči zelo priden. Zbudi se samo enkrat, da se nahraniva in previjeva. Potem pa zelo hitro zaspi nazaj.

Koliko časa ste s svojimi sončki zunaj? Midva sva bila danes drugič zunaj in sva bila  eno uro. Upam, da ni bilo preveč. Bi pa bila z veseljem še dlje, ker je zunaj tako priden in spančka kot angelček.

Zanima me katere kapljice proti krčem uporabljate in kako jih dajete svojim user posted image . Našega zadnje dni nekaj matra, pa ne vem kaj naj mu dam.

Lep dan in lepo crkljajte svoje sončke!


(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 15:54:05   
LUNA06
Claudia zakaj pa previjaš Marka ponoči?
Meni je rekla babca, da gremo prvič ven za 10 minut, potem pa usak dan 5 minut več.Tako da smo zdaj zunaj dobro uro.
Mi uporabljamo vetrovne kaplice s koroške, pa ne vem če kaj pomagajo, jih imamo bolj za tolažbo.

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 17:26:29   
Claudia
Luna06: Marka ponoči previjam, ker je vedno pokakan. Bojim se, da se mu ne bi vnela ritka. Dokler lepo nazaj zaspi se mi ne zdi problem nočno previjanje. Ga pa previjam skoraj v temi, tako da se ne razčuje.
Spet ga neki zvija in jokca. Ga moram malo pocrkljat.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 17:52:47   
hebeba
Oj!

Danes je pa polna luna user posted image ..le kaj nas še vse čaka, naš mali je že od včeraj tako nemiren in noč je bila zame bolj svetla kot temna, se je budil na vsako uro in pol user posted image , pa čez dan tudi noče spati.
Kako jih vi uspavate? Če ga položim budnega v posteljo ni šans, da sam zaspi ker kar naprej joče in joče, pa nič ne pomaga, ne duda, ne petje..nič. Dokler ga ne dvignem, potem je postopek tak, da ga dam v ležalnik in mu vsake 3 min vstavljam dudo. Seveda ga pred tem previjem in nahranim, tako da ni lačen in je suh. Kaj bi to lahko bili krčki? Kako to zgleda s krčki? Sem že čist fertik user posted image

Barbid - bravo za kilogramčke! Jaz jih moram zgubiti še 4kg pa bom na težini, ki sem jo imela preden sem zanosila. Seveda rada bi izgubila 6kg.
Jaz še nisem šla na tisti pravi sprehod, ker bi morala iti najprej z avtom do parka..izpred hiše je samo cesta, pa pločnik je bolj ozki oz. ga ni. Tako, da prakticiram "sprehod" na terasi kakšnih 20 min.
Naše mleko je zares nekaj neverjetnega, meni je patronažna rekla, da naj ga kar s tem mažem po ličeku, ko se je popraskal z nohteki - in zares, zacelilo je do naslednjega dne!
Tako, zdaj je mali kričaček čudežno zaspal, ko je ati spustil malo muzike user posted image , mu moramo nabaviti to za njegovo sobo - po hitrem postopku! Jaz pa grem malo počivat, kaj vem kakšna noč je pred mano. Pa še sama sva..

Mamica drage, lepo bodite, veselite se dni pred seboj...naši malčki hitro rastejo!

papa

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 19:35:05   
Urša08
Ojla!

Se še jaz malo javim. Naš user posted image ravno spi. Pri nas se je stanje izboljšalo - moram potrkati na les. Sedaj čez dan spančka, pa tudi ponoči ni tako hudo. Se zbuja na tri ure, ampak potem zaspančka - kakšno uro traja, da nazaj zaspi. Jaz ga ponoči previjam, ker ima vneto ritko in jo moramo pocajtati. Glede mozolčkov na obrazu, pa sedaj ne vem ali je to alergija ali pa kaj drugega. Pride patronažna v ponedeljek pa bo povedala.
Mi hodimo na sprehode in smo bili danes že uro in pol zunaj. Tako sladko spančka, da je prav luštno. Glede kilogramčkov pa lahko rečem samo to, da si nisem mislila da bodo šli tako hitro dol, od 16,5 jih imam še 3,5 plusa - trkam da bo šlo še naprej tako hitro dol.
Hebeba pri krčkih je tako da se kar skup potegne, nekako se skrči. Prav nič prijetno ni, ker ne veš kako bi ga potolažil, na srečo jih že kak teden nima - spet trkam in upam, da jih ne bo več imel.
Claudia jaz sem šla v lekarno v Bistrico, kjer imajo ene kapljioce proti krčem. Ne vem ali so pomagale, ampak že kak teden smo brez krčev.
Luna06 - kje pa se kupi ta praška pasta - v lekarni?

Sedaj pa šibam večerjo pojest v miru preden se Nejček zbudi.

Papa

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Januarčki in januarčice 2007
2.2.2007 21:27:04   
eva1
Čer!

Oh punce, ko bi vedela kok paše....tišina namreč...pri nas je zadnje dneve prav pestro-Alja je sicer pridna, samo Luka ne ve kaj bi sam s sabo počel-se mu prav vidi, da pogreša vrtec(ta teden je bil bolan), sploh ne ve kaj bi še ušpilal, pa karkoli rečeš vse ne NE, NE BOM...user posted image user posted image user posted image kok je luštno ko so še dojenjčki, čeprav vem da mi tiste ki imete prvega otroka ne vrjamete-tut jst nisem ko mi je sestra to rekla! No ja pa ati-zadnji čas da gre delat, je tko tečen doma, pravi da je to za 3 šihte(tamaladva popedenat)! Jaz pa tut komaj čakam, da bova z aljo mal same doma, vsaj tistih par uric na dan-bo pasalouser posted image !

Drugače pa smo nekako po starem-ponoči se zbujamo 1-2x se dojimo, ponavadi jaz itak pred njo zaspim nazaj, pa se zbudim, ker me tako v joško zebeuser posted image user posted image pa jo v postlo odnesem...čez dan tudi pridna-kadar noče zaspat ful pomaga, da sesalec al pa fen prižgem, takoj neha jokat pa zaspi, al pa musko naštimam(sam tiste otroške ne palijo), morm dat tist kar jst poslušam, se takoj umiri in zaspi-ah ja kdo bi jih razumeluser posted image ! no po večini pa še vedno spi in se doji(tok, tok)!

Glede sprehodov, jaz nisem nič komplicirala, ne pri Lukcu , ne sedaj...grem vem in smo zunaj kakor je - ubistvu odvino kok se mi da-sem tok lena zadnje čase, al pa zmatrana od vsega , kaj pa vem!

hebeba-da te potolažim -sej naša tut ne zaspi, če jo dam budno v postlo, se dere, kot da bi jo iz kože dajali-mah ni važno, jaz če ne zaspi med dojenjem jo vzamem v naročje in uspavam, sej ne traja dolgo...se sploh ne obremenjujem s tem-imam vsaj razlog da pred TV al pa pred rač. sedimuser posted image ! Pri Lukcu sem se nekaj bala, da ga bom razvadla...ma brez veze, do 14 meseca je sam zaspal zdej pa tega junca skoraj pri dveh letih treba na rokah uspavat-pa da tamalo ne bom...res to mi je še najmanj in ne poslušajte kakšnih starih mamc...ja kako je razvajena,  bla, bla...brezveze, delaj tako da bo tebi najlažje! jaz vem, da je tako najbolje-najhitreje zaspi, pa je potem spet 3 ure mir!

Urša-ja praška pasta se dobi v lekarni!

No tako, zdej pa pšod tuš in spat-pa upam na mirno noč!!!


(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Januarčki in januarčice 2007
3.2.2007 14:04:52   
Barbid
Živjo

Vidim da imamo iste probleme. Tudi Lana težko zaspi. Recimo da se podojiva ob 9 zjutraj, pa preoblčeva, pa pocrkljava, pa je ura 10, potem mi pa zaspi za kake pol ur, pa jok in stok, ne vem al so krči al ... bog ve kaj, pa se nosiva, pa je že ura 12 in je spet lačna, postopek se ponovi in takole okoli 14 zaspi.

Včeraj sta šla z očijem za 10 min ven, je bla tko zmatrana, da je spala 4 ure, potem pa še kopanje in hranjenje, pa je blo spet 4 ure mir.

Jaz sem nekaj časa pazila na hrano, pa je imela glih tako krčke, kot sedaj, ko ne pazim. Pač ne jem svinine, pa nobenega svežega sadja in zelenjave, pač pa to dvoje prekuhano.

Uporabljam še vedno čaj za krče - pa še kar prime.

Katera kaj ve, kaj se dogaja z našo ZOJO.  ???  Že dolgo se ni javila. Me kar malo skrbi, če je za vse sama. Težko sfolgaš, če ti mož-fant ne pomaga. Bog ve, a se je kaj unesel njen, zdaj ko je videl svojega sončka, al pa je mogoče bolj, da jih pusti na miru in se sami rihtata, pa ni nobene živčne vojne.

Moj je že 2 dni tko tečen, se vidi da je polna luna. No, naredi vse za Lano, ampak do mene je mal ritast. Samo vem da bo luna minila in bo vse ok.

Ko sem bila noseča, sem jambrala da težko spim, samo polsedeči položaj, no zdaj spim, sem začela pa jambrat - ful me boli hrbtenica. Mogoče od sklanjanja in dojenja. Še katero mučijo podobne težavice.

Danes in jutri moramo še izkoristiti vreme, baje se drug teden obeta sneg, potem bo pa premraz za naše srčke.

Izkoristite lep sončen dan .....

Pozdravček
Barbi

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Januarčki in januarčice 2007
3.2.2007 16:59:02   
hebeba
Oj!

Res nam ta polna luna nagaja..moja mami pravi, da se na moških tudi pozna user posted image  so tudi radi sitni za ta čas. Moram reči, da je moj dragi sonček kar vredu, sicer ga ta vikend ni a čez teden je super. Sicer imam malega bolj kot ne sama a večerno kopanje je vedno skupinsko! Pravijo, da se pri moških šele kasneje razvije ta čut do dojenčka, ko se mali začno malo smejat in ne samo jokat user posted image .

Ah to spanje, verjetno smo res vse na istem..
eva1 - tudi jaz sem včeraj prakticirala nošenje, da je zaspal..kaj pa nam preostane drugega.

Barbid - glede boleče hrbtenice, mene je tudi prejšni teden tako bolel vrat, verjetno od dojenja in tega položaja pri dojenju. Hvala bogu, da nama enkrat na teden pride maserka na dom in me malo obdela, me je bolelo ko user posted image , zdaj je pa že bolje. Ko imam čas za spanje pa zaspim kot top od utrujenosti tako, da ne čutim nič, tudi bolečine ne user posted image . Mogoče boš morala tvojega dragega prosit, da te malček zmasira (po polni luni user posted image )..

Pa še glede krčkov, men je patronažna rekla, da so krčki samo če: se pojavljajo vsaki dan ob istem času (skoraj zmeraj zvečer), trajajo lahko po kakšno urco ali več in jih ne moreš potolažit z ničemer, ne z nošenjem, ne z ziziko, flaško..pač traja in mine.
Tako, da jaz jo kar naprej gnjavim, ko se mali zvija, če so to zdaj krčki, pa ona pravi da ne user posted image

Zdaj moj angelček spančka, bom izkoristla te pol urce pa hop malo pred tv..

Mamice držte se, verjetno to ni tisto najlepše obdobje materinstva a se na koncu izplača!

sladki pozdravček

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Januarčki in januarčice 2007
3.2.2007 20:42:34   
asandra1
Kako ste kaj?
Mi smo vredu, malo Emo gledamo,pa sem mal na Ringaraja skočla, ker že dolgo nisem imela časa.imava kar nekaj težav z dojenjem, sicer se lepo redi, celo več, kot je predpisano, samo zadnji teden se mi zdi kot da nima več dosti mojega mleka. Konstantno se dogaja, da pride čas, ko bi on skoz bil na zizi, zvečer ali pa zjutraj, pa se mi zdi, da se naje in je 15 min ok, pol pa spet, tako da danes sva bila od treh do sedmih skor skoz priklopljena, pa je še kar jokal, pa niso bili krči, ker takrat se cel zvija, no in potem sem naredila 90 dodatka, vse je spil na mah, pa je bilo malo vredu, a ne za dolgo, potem sem naredila še 60 ml in je spet vse spil, in končno zaspal.Tao, da je res bi očitno lačen, čeprav patronažna pravi, da ne rabi dodatka, samo kaj naj če se joče neprekinjneo dokler ne dobi?user posted image

Hudo mi je, ker bi rada dojila, ampak jaz ne morem več...dojenje je res znanost in potrbno je ogromno potrpežljivosti in truda.Saj bomo še naprej vztrajali in upam, da bomo kamlu spet čisto brez dodatka.

Brabid: sem skuhala čaj in danes ni bilo krčkov, ne vem mogoče slučajno, bom jutri spet, pa bomo videli.

Drugače je pa danes bil krasen dan, mi smo bili 1,5 ure zunaj in je bilo prav fino.

Pa še nekaj: srečne smo lahko, da imajo naši otročki krčke, pa da ne spijo, pa da so naporni včasih, pa za vse majhne težavice...ker sem slišala kruto zgodbo, ki me vedno, ko sem na koncu z močmi, opmni, da sem dejansko lahko srečna, da je mali zdrav!Sploh se tega ne zavedaš, dokler ni kaj narobe, zato vas želim spomnit na to. No, znanka je rodila in sprva je kazalo, da je vse ok, a kmalu so se pojavile težave in otrok je umrl, star manj kot mesec dni....to je res žalostno in me je totalno pretreslo.

Upam, da vas nisem zamorila, to ni bil moj namen, ampak morala sem vam povedat......

lp


_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Januarčki in januarčice 2007
5.2.2007 10:35:11   
LUNA06
Ojla punce!

Spet smo bile malo lene in padle na drugo stran.

No naš Mark trenutno panča, vendar se mi zdi da ne bo dolgo.Mamo kar malo težavic zadnje čase.Se mi zdi, da se nikoli ne naje do konca, zato se ves čas zbuja in je nonstop prkloplen name.Mi gre že prou na živce ko ga venomer nosim okrog, vendar ne vem kaj nej nardim.Zvečer mu zdaj dajeva dodatek, da se vsaj takrat ornk naje in po dolgih mukah zaspi.
Ne vem kkao bi ugotovila, ali imam res premalo mleka.Ker on kar visi na dojki in cepeta z nogami, noče vlečt.Najbrž bi si mogla probat še potem malo ven spumpat.Mi je kar hudo, da moramo posegati po dodatku.

Tudi mene bolih hrbet, kar pogosto in močno.To je verjetno res od take drže pri dojenjeu, kopanju, previjanju.Pogosto pa me boli tudi glava.

Včeraj smo si privoščili en doooolg sprehod.Smo bili zunaj dve ure, je blo prou luštno.Seveda se je končalo z jokom, ker je bil pikec lačen - standard

Ah drugače je pa tako luškan ko se malo (nezavestno seveda) posmeje.

Še eno vprašanje oz. prošnja.Šele sedaj smo dobili album To sem jaz.Pa so notri tudi rubrike ki se nanašajo na dan, ko se je Mark rodil - 29.12.06.Ali ima mogoče katera doma časopis s tem datumom?

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Januarčki in januarčice 2007
5.2.2007 13:31:40   
Urša08
Ojla!

Midva sva danes prvič sama, mojmu se je dopust iztekel in je šel nazaj delat. Moram priznati, da ga bom pogrešala saj mi je bil v veliko pomoč. Se bova mogla sama porihtat. Drugače je bila danes pri meni patronažna in smo se stehtali - naš poba ima že 4340 g, kar pomeni, da smo šli približno 300g na teden gor. Tiste pikice za katere sem mislila, da je alergičen na nekaj so hormončki. Imamo pa spet krčke user posted image user posted image user posted image user posted image .

Luna06 kaj ko bi probala ven spumpati mleko preden ga dojiš in če napumpaš vsaj 80 ga imaš dovolj - tako je meni rekla. Je pa moj Nejc tud tak kot tvoj Mark. Skoz bi se futral, ma tud vsako uro trikrat zapored in mi seveda zmanjka mleka. Če ne gre drugače mu dam dodatek, je pač požerušček.

Drugače sva bila sedaj na sprehodu - slabo uro in  pol, sedaj sem ga pa na hitro iz kombinezončka dala in spančka naprej - trkam, da bo spal vsaj še kakšno uro, da v miru skuham in pojem. Sedaj sem si vzela par minutk zase in si naredila kapučin, sploh ne morem verjeti, da uspem spiti kapučin šele ob pol dveh popoldan. Ja ni kej user posted image nam zapolnijo dan, ampak glavno je da so zdravi.

Lep dan pa izkoristite sončka.

Papa

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Januarčki in januarčice 2007
5.2.2007 18:30:24   
asandra1
Ja, mi je kar lažje, ko vidim, da imate podobne težave, kot mi. Jaz sem poskusila spumpat mleko, ko bi se naj on kao najedu, in bi še kar, pa niti 10 ml ni bilo več, potem smo naredili dodatek in je bilo ok. Ja, meni se zdi,da ko se hoče ful pogosto dojit, enostavno zmanjka.Zdaj imava en obrok dodatek, ostalo se pa dojiva in veliko več spi, kot prejšnji teden, ko sem vztrajala samo na dojenju.

Drugače je danes prvič spal sam v sobi in je bilo fino, smo se bolj naspali, ker midva njega ne motiva in on ne naju s svojim godenjem....samo meni je kar hudo, ko ni poleg mene, ne vem, če bom zdržalauser posted image . Samo enkrat je treba, zanj je sigurno lažje zdaj, ko se ne zaveda?

Ja, Luna 06, tudi mene zadnje čase veliko glava boli, pa čist mi je odpornost padla.....

Imejte se lepo!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Januarčki in januarčice 2007
5.2.2007 19:56:34   
hebeba
Izgleda, da nas je kar nekaj takšnih, ki nam primankuje mleka. Tudi jaz, če si ga izdajam ne dobim več kot 20ml iz obeh. Tako se zdaj dogaja, da se začne ful jezit na ziziko, ko ne teče več ven, potem pa ko mu dam flaško kar plane po njej in tako guta, da je veselje.
Kaj čmo, naši malčki pač ne smejo biti lačni, sem nekje brala, da to škodi razvoju možgančkov!

asandra1 - jaz sem samo prvih nekaj dni spala v njegovi sobici poleg njega, potem pa nisem mogla več, ker tako kot tvoj, naš tudi kar naprej godrnja in res bolje spim tisti dve, tri urce. Seveda se potem dogaja, da ga grem večkrat pogledat, če je vse vredu, sploh če potegne kakšno urco me že skrbi..

Luna06, tudi mene boli glava, to je verjetno zaradi pomanjkanja spanja in utrujenosti. mi se pa zadnje dva dni dogaja, da ko vstanem me ful zabolijo noge, kot da nimam moči stat na nogah, pa se bojim, da ni to posledica epiduralne..Se še kateri to dogaja?

pozdravček

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 10:40:39   
jasnika
Ojla!

Lepo  pozdravljene vse, upam, da se vam lahko tukaj pridružim kljub temu da sem rodila komaj 1.2., torej 10 dni po roku, ampak sem že med nosečnostjo redno brala kar ste pisale, zato,..
Tako je midva sma včeraj prišla iz porodnišnice, zaenkrat nimamo še nobenih težav, saj samo je in spi, joče skoraj nič, dojoma se na veliko, melka imam še več kot preveč, kar curi iz mene, tako da mam pod modrčkom kar brisačo, upam da se kmalu umiri, danes pride babica in jo že kar nestrpno pričakujem.Zanima me kako to da dajete otročkom pit čaj, men so rekli da če se doji da sploh ni potrebe po čaju, sedaj pa nevem, vedno je dobrodošlih več mnenj?.Po kolikih dneh ste šle ven z vašimi malčki?Jaz že komaj čakam da grema lahko na spreod, ja saj vem da še bo potrebno malo počakat.Popek je Marcelu odpadel že v porodnišnici, tako da sma tudi že pripravljena za kopanje, juhuuser posted image

toliko zaenkrat od mene, lepo se imejteuser posted image

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Januarčki in januarčice 2007
6.2.2007 13:30:11   
Barbid
Hojla

Da še jaz malo "pojambram". Tudi mene ful boli glava, res je da spim bolj malo - mogoče je to vzrok.
Naši LANI zdaj tudi čajček ne pomaga več, je včeraj šel kupit kaplice v lekarno, neke zeliščne, sicer pomagajo tolk da se ne joka, se pa še vedno zvija zato bomo danes, če bo sila poizkusili kapljice iz avstrije.
Ja, zdaj še gre, ko sva oba doma in je vseeno če je noč neprespana, ko pa bo moj začel hoditi v službo, hm...upam da bo konec krčkov.... ja, mogoče mi ostane samo še upanje.

Jaz imam mleka dovolj, samo ne vem, če je dovolj kvalitetno. Kajti prej je Lana spala od 3 - 4 ure, zdaj pa se mi zbuja po 2 in pol - ker je lačna.
Ne vem, kaj naj naredim. Se podojiva, pol urce, zaspi in čez 2,5 ure spet isto.
Ful naporno.

Mi poveste, kaj vi dodajate. A naj grem kar v lekarno in mi bodo dali in povedali koliko in kako ?
Vsaj tolk zvečer da ji dam, da bo spančkala malo več....

Upam, da bo vsaj lep vikend, da bomo šli z vozičkom ven. Danes je res prav turoben dan.

Pozdravček Barbi

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?