|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
[Anketa]

prvi meseci


boleče prsi
  36% (694)
slabost
  23% (444)
bolečine v trebuhu
  22% (431)
krvavitev
  3% (69)
nič od naštetega
  7% (152)
vse našteto
  6% (133)


Skupaj glasov: 1923


(Zadnji oddan glas : 8.10.2023 21:42:49)
(Glasovanje traja do: -- )
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
16.8.2008 16:36:28   
Anonimen
Ne razumem samo zakaj ne greste na pregled nosečnostnega hormona Bhcg, ko vam M. izostane, tako nobenega dvoma ne bi bilo ali nosečnost je ali ni. Sploh pa ne razumem, če g. še ni mogla videti nosečnosti po UZ, zakaj te ni poslala na testiranje krvi.

Ponavadi je najbolje poslušati svoj notranji glas in narediti kot Donatela, le malce predolgo si čakala. 

(odgovor članu Donatela)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
19.8.2008 8:39:26   
Anonimen
je mogoče katera zelo zelo pogosto hodila na wc? pa tko, da je sam par kaplc iz sebe spravla?
men user posted image  zamuja..full pogosto pa hodim na wc, tudi ponoči sem mogla vstat..grem jutr delat test, sam me vseen že mal ferbe matrauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: prvi meseci
1.9.2008 11:17:07   
bojcy
Pozdravljene nosečke,

Kakšne znake imate kaj danes? mene že tri dni boli oz. imam tak pekoč občutek v desnem jajčniku. Ima katera podobne znake?

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
1.9.2008 20:33:14   
frulica
OJLA,JAZ PA SEM V DESETEM TEDNU IN ČEPRAV ME JE BIL ŠOK KO SEM IZVEDELA..user posted image user posted image JE PA ZDAJ PRIJETEN OBČUTEK KO NOSIM POD SRČKOM MOJE BITJECE..user posted image user posted image MOJE POČUTJE JE KATASTROFALNO,BREZ ENERGIJE SEM ČEZ CEL DAN,SLABO MI JE,ZGAGA ME PEČE-POMAGA MI KAMILIČNI ČAJ...ŠE DOBRO,DA NE BRUHAM...JUTRI PA V SLUŽBO,ME ŽE KAR VSE MINE MISEL NA TO...UPAM,DA JE Z MALIM PIŠČEKOM VSE VREDU..................user posted image

(odgovor članu Donatela)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
2.9.2008 7:47:18   
vanilla
No, jaz sm pa v 5. tednu oz. že v 6.
Ratalo nama je v prvem krogu, čeprav sva bila skor 100% prepričana, da ne bo, ker sva itak user posted image samo ene dvakrat v plodnih dneh... No, tako, da sem bila resnično presenečena, da se je takoj prijelo user posted image .
Ampak dejte mi povedat (al me pa okregat) - a ma še ktera take čudne občutke oz. je vsa zmedena?? Verjetno sem taka zato, ker je pač ratalo takoj v prvo in vem kako hudo je, če čakaš mesece ali celo leta... In potem ne misliš na nič druga več, kot samo na to, da bi že ratalo in vidiš samo še pozitivne strani starševstva..
No, mene ta pozitivizem še ni doletel... Čist sm zmedena, sploh ne vem, kako čutim, bojim se, da sem zdej ob svojo svobodo.... Kr neki me meče.... Počas že komu povem, da sem, pa so vsi fuuuul veseli, le jaz sm neka čudna.. Tut moj je ves happy, jaz pa sm še kr v šoku in se nikakor ne morem navadit novi vlogi... Ampak zanimivo, načrtovala sva otroka, želela sva si ga... .Zdej ko je pa res ratalo, me pa mede..... A se to sploh še kteri punci zgodi, al sm sam jaz tako smotana user posted image user posted image user posted image user posted image ... Naj me nekdo okrega oz. mi odpre oči....

(odgovor članu frulica)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
2.9.2008 13:32:47   
khurde
Vanilla, jaz bi skoraj rekla, da je pri večini tako, vsaj kolikor sem se jaz pogovarjala s kakšno. Jaz sem v 19. tednu, pa me je na začetku kar "psihiralo" kaj bo, kako bo, kakšna mama sploh bom ... pomoje se še bolj zaveš odgovornosti, ko bitjece že raste v tebi, kot prej, ko si še "ena oseba v enem telesu". Midva sva načrtovala za malo kasneje, ko končam faks in vse to, samo se je tudi zgodilo zelo na hitro, čeprav mi je G rekla, da bi lahko imela probleme zaradi cističnih jajčnikov. Pa sva vesela, da se je. Na začetku so naju oba sicer obhajali dvomi, če bova zmogla, mešani občutki, pa če sva res pripravljena, samo se je vse precej spremenilo, ko sem videla pikico na UZ, še bolj pa, ko sva bitjece prvič gledala skupaj.

Čeprav me sedaj še vedno kdaj popade dvom, če sem pripravljena (pa čeprav sem prej vedela, da sem, samo je malo drugače, ko si na tem). Me moj vedno tolaži, da jaz bom super mama, samo da zase pa ne ve točno, haha. Pomoje so ti občutki normalni, ker se začneš resnično zavedati neke nove odgovornosti, ne glede na to, koliko si želiš otročka.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
7.9.2008 11:11:17   
annya
Mene pa zanima kako je s špikanjem???Je to normalno??Mene ponavadi zvečer in pa (zdaj že redno) zjutraj okoli 4ure začne malo špikat v trebuhu oz.nekje pri jajčnikih,to traja par sekund,potem neha,pa spet malo bolj špikne in nato neha.Noseča pa sem cca.5tednov!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
7.9.2008 14:41:34   
vanilla
Annya, o špikanju je bilo ogromno napisanega in punce ves čas "tožijo" o tem... Je pa to čisto normalno v prvih mesecih nosečnosti. Mene sicer ne špika, imam pa prav bolečine v spodnjem delu čez jajčnike in maternico in to tudi predvsem zjutraj okrog 4h ali 5h - drži nekaj sekund, ali celo par minut (kar oreng bolečina, kot krč), potem pa popusti in je v redu.... Sem v 7. tednu.
Ko sem bila pa tako kot ti v 5. tednu, me je pa spodnji del trebuha skor konstantno bolel skozi ves dan. Normalno je tudi, če si oz. boš napihnjena in boš imela občutek, kot da imaš že trebuh 8 mesecev noseče ženske user posted image ... Žal, tudi to so čari nosečk, hihi....

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
7.9.2008 17:56:12   
annya
Hvala ti, sem si prav oddahnila,sej sem nekaj brala o tem,samo sem morala vprašati,tile novi občutki so čist nekaj nepredstavljivega in "novega"user posted image ...
Pravkar sem si naredila nosečniški koledar in mi je prišlo ven,da sem noseča že 7 tednov ne pa predvidenih mojih 5 tednov.Prvi dan zadnje menstruacije sem imela 27.7., cikluse pa sem imela na 28-29 dni ta zadnjega pa 26. A mi lahko katera pove,kaj je zdaj prav...kateri izračun, ker meni nič ne gre skupaj!user posted image   Po novih izračunih bi naj imela rok 1-2 maja.

< Sporočilo je popravil annya -- 7.9.2008 17:58:52 >

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
8.9.2008 8:08:01   
vanilla
Pri nosečniškem koledarju gre za to, da on računa tedne od prvega dne zadnje menstruacije. To pomeni, da si potem res že v sedmem tednu, tako kot jaz. Ti si imela zadnjo M 27.7., jaz pa 25.7.
Fora je v tem, da dejansko sploh nisi noseča 7 tednov, ampak šele kakšne 4 ali 5 - odvisno, kdaj je nastopila oploditev in vgnezditev. Ampak ker ženske ponavadi nimajo rednih ciklusov in nihče ne more natančno zagotoviti, kdaj točno katera zanosi, se temu lepo izognemu s štetjem tednov od prvega dne zadnje M. Potem mislim da nekako nosiš otročka ene 40 tednov po tem izračunu.

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
8.9.2008 10:06:31   
annya
Hvala ti za pojasnilo,sem bila res čist zmedena.Mislim,da bo tale nosečnost (upam,da bo vse ok) prej minila, kot pa sem mislila...user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
8.9.2008 10:23:54   
vanilla
Annya, vidim, da sva čist isto noseči, pa tut rok bova mele nekje približno na iste dneve, pa še blizu sva doma, hehe... A si prav iz Sl. Bistrice? Jaz sem priseljena Ptujčanka...
Ja, nosečnost bo hitro minila.... Zaenkrat vedo mož (seveda), starši, najbližjih par prijateljev.... Prvi pregled imam 23.9. To je moja prva nosečnost, zato je zame vse čist novo, od občutkov, do bolečih in špikajočih jajčnikov, manjših slabosti itd.... Da o zmedenih občutkih niti ne govorim, hehe.....
Kako je pri tebi?

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
9.9.2008 12:19:46   
annya
Jaz sem nekje med Pragerskim in Bistrico...glede občutkov pa čist vem kako ti je...jaz non stop nekaj berem,sprašujem po forum-ih...user posted image  Mi2 še za 1x nisva nobenemu povedla, čakama na pregled in ko-če bo vse ok, bova povedala najprej staršem,za ostale pa bo to še za 1x skrivnost!Sem včeraj klicarla cel dan dr.Ozimičevo,nisem nič dobila,danes zjutraj pa sem šla v ZD in kaj vidim...dopust do 5....pogledam še na vrata do 10. ...tako da upam,da jo ju3 dobim na tel....drugače jo bo pa treba menjat,ker ko jo jaz rabim ženske ni nikjer,vedno je isto.
Pisala sem na mail dr.Pelkičevi za nuhalno,če se že lahko naročim, čeprav še nisem imela pregleda pri svoji zdravnici...in zdaj čakam na odgovor...kaj mogoče katera ve če je to možno???

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: prvi meseci
11.9.2008 11:09:23   
girly
Sem v 7.tednu in že dober teden me mučijo otekle in zelo boleče prsi, bolečine v trebuhu kot,da bom vsak čas dobila user posted image  , slabosti čez cel dan ter precej hudi glavoboli.

_____________________________

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu minka28)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: prvi meseci
17.9.2008 9:34:13   
buterffly
Zdravo. Tudi jaz sem nova. V soboto sem delala test in je bil pozitiven. Oba sva bila zelo vesela. Drugače pa me bolijo prsi, tekom dneva je prisotna rahla slabost, pogosto hodim na wc in apetita nimam tako kot prej. Zanima me, če je normlano, da me ginekologinja naročila šele konec oktobra na prvi pregled? Sem mislila, da bo še ona naredila test za sigurnost. A očitno ne. Kaj vi pravte na to? Je to običajno, da greš na prvi pregled v 10. ali 11. tednu? 

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: prvi meseci
17.9.2008 10:26:55   
lananai
Meni je ginekologinja isto rekla - da ponavadi ne naročajo pred 10. tednom, če nimaš nobenih problemov.

(odgovor članu buterffly)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: prvi meseci
17.9.2008 10:40:04   
buterffly
Hvala za odgovor. user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: prvi meseci
17.9.2008 15:47:36   
ella.
Živjo punce,

po moje naročajo na 1. pregled tako pozno zato, ker se od 8 tedna naprej (enim prej, drugim kasneje) že da poslušati bitje srčka od plodu...
prej lahko samo vidijo gestacijsko vrečko in pa pravo pozicijo bodočega bitjeca. Jaz imam tudi pregled šele v 9. tednu in komaj čakam user posted image

_____________________________

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu buterffly)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: prvi meseci
1.10.2008 14:43:45   
dreamhorse
Pozdravljene. Tudi jaz sem sveža nosečka ene 5 tednov. MOji znaki. Križ me tako boli, da se mi bo zmešalo, prsa prav tako, bog ne daj, da se jim moj hoče dotaknit, slabosti so rahle, občasne in hitro pridejo in zginejo. Trebušček me skos porahlo špika. Malo ja in malo ne. Tudi na wc hodim pogosto, ampak to sem že prej. Moja tuna se mi je zagabila, kar je dobro, ker v nosečnosti ni priporočljivo jest tune, ker ima preveč vitamina a, ki pa za plod v veliki meri ni dober. Drugače pa imam pregled 20.10, tako da bom nekje potem v 9 tednu. Prej se pa itak nič ne vidi in nima smisla hodit. Jaz bi samo rada, da mi potrdi nosečnost, ker itak ne morem verjet, da je res.

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: prvi meseci
9.10.2008 13:12:36   
anchika
Ko berem tale forum sem se prav oddahnila tudi mene je ščipalo in zdaj me še vedno. Sem v  12 tednu nosečnosti.
Prvi pregled sem tudi jaz imela v 8 tednu nosečnosti , zdaj bom imela 16.10.08 drugi pregled in komaj takrat  mi bo točno dala datum poroda. Po mojih izračunih  pa bo 27.4. 2008

lp vsem skupaj

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
13.10.2008 16:37:05   
LIA2006
ČAO,
sem srečna nosečka v 7 tednu - tm nekje user posted image .

me zanima, če ste ve tudi jedlaneovin od milupa? to je prehransko dopolnilo za nosečnice in doječe mamice?

če ste, mi pišite.

jaz sem to kupila v lekarni , pa si ne upam jesti pred prvim pregledam, ki gas imam 4.11.

kaj ve mislite, lahko jem? jem že tifol.

(odgovor članu Donatela)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
14.10.2008 10:58:44   
anchika
jaz jem le tifol in nič drugega saj mi je rekla G da vse vitamine dobimo iz hrane in ne poslušat rekla. Zdaj pa vsak a G govori drugače jaz upoštevam mojo.

(odgovor članu LIA2006)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
14.10.2008 13:31:11   
dreamhorse
Jaz tudi jem samo tifol in na tvojem mestu ne bi jedla nič drugega, dokler ti to ne priporoči tvoja g.. Saj veš, ne razkiraš, da ne bo kaj narobe.

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: zgodbica o mojih 2 mesecih
13.12.2008 21:04:47   
sasa84
To je moja prva nosečnost. Zadnji dan menstruacije je bil 14.10., tako da naj bi bila noseča približno 8 tednov, vendar sem najbrž le kakšnih 4, 5 tednov. V ponedeljek imam pregled, ki je bil načrtovan pravzaprav zaradi čisto nekaj drugega, ampak zdaj bo pa še to zraven. Ko sem prvič delala test, se kar nisem mogla nehat smejat! Sicer črtica ni bila tako močna, pa vseeno... Danes sem ga delala tretjič in je bila že precej močnejša. In še vedno se smejemuser posted image  Posumila sem pa tako - začele so me bolet prsi, nekaj dni kasneje sem dobila krče. No, pa bo kmalu M. Ampak je kar ni in ni bilo... In smo šli delat testek, ki je pokazal pozitivno. Slabo mi zaenkrat še ni-vsaj intenzivne ne, zato morda niti ne opazim, hrbet me ne boli, morda imam kakšen glavobol več kot ponavadi. Moj dragi je tok luškan - ko pridem iz službe me objame in poboža trebuščekuser posted image  Me pa skrbijo ti krči. Kolegica mi je rekla, da lahko zaradi tega splavim. Katera ve ali je to res ali ne? Za vsak slučaj sem kupila tablete Buscopan, ki blažijo oz. odpravljajo krče. Prav tako sem začela jemati Tifol.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: prvi meseci
1.1.2009 18:46:16   
Anonimen
Jaz sem v ponedeljek sele izvedela da sem noseča..in je bilo res novoletno presenečenje.user posted image .. Razen slabosti in utrujenosti ni nekih posebnih podrobnosti...

Me pa zanima, ali je katero od vas tudi na trenutke bolel jajčnik? Mene je bolel ze preden sem sploh izvedela za nosečnost, pa sem mislila, da to priprava pred M. Sicerm imama nasl. teden pregled, pa me vseeno malo skrbi da je kaj narobe?? Bolečina mine..ampak saj vemo, kako smo pozorne na vsako spremembo v nasem telesu...

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?