|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  247 248 [249] 250 251   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
16.10.2007 16:17:08   
sonček5
Žirafa čestitke tudi iz moje strani in uživajte v cartanju malih deklic

Sonček5

(odgovor članu sonček5)
Neposredna povezava do sporočila: 6201
   RE: novembrke
16.10.2007 16:36:38   
nicolina
Žirafa, iskrene čestitke ob rojtstvi Isabele in Sofije, veliko cartanja vam želim user posted image user posted image user posted image
 
No, končno ena lepa novica, zdej pa čakamo še novičke od Tantre in Nikite, le da bo vse dobro. user posted image
Kako je kaj z malo Klaro od Katke, je kaj sporočila?
Jaz sem zdej s sprehoda, je tak lep sonček zunaj, kar vroče mi je ratalo. user posted image

(odgovor članu sonček5)
Neposredna povezava do sporočila: 6202
   RE: novembrke
16.10.2007 16:48:53   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj


IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

AJA ŠE TO....
evo "novembrski"  otroci so začeli drvet...pa sej ne morem verjet...
halooo punce, dejte še no mal počakat!!!!!!!!!!!

user posted image

Tale je pa res dobra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image


Se strinjam!!!

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6203
   RE: novembrke
16.10.2007 17:06:56   
ajtak
user posted image , Draga Zirafa, iskrene cestitke ob rojstvu tvojih princesk!!
 
Pri nas je vse po starem. Se nam se nikamor ne mudi in bomo vsekakor pocakali vsaj november, ce ne bomo vse skupaj potegnili se v december user posted image , sicer v to malo dvomim, ker je mali kar velik in ker imam obcutek, da se tam spodaj ze pocasi vse pripravlja...
 
Lahko se pohvalim, da je danes Tjasev stric kupil banjico s podstavkom (Bebe you), da nas soncek ne bo pacek user posted image . Zdaj nam morajo samo se v MS pokazat kako se kopa user posted image ...
 
Seveda drzimo pesti tudi za Tantro in Nikito user posted image .
 
LP

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 6204
   RE: novembrke
16.10.2007 17:35:54   
Laubica
DRAGA ŽIRAFA ISKRENE ČESTITKE OB ROJSTVU TVOJIH DVEH PRINCESKuser posted image user posted image user posted image
Uboga Tantra,moram vam napisat kaj mi je danes kolegica povedala-da so njeno kolegico v MB P pustili 16 ur DA SE JE MANTRALA POTEM SO JI PA KONČNO NAREDILI CRuser posted image user posted image 2dni po roku so se začeli popadki inje šla not pol se ni nič odpirala so ji še umetne šibali pa nek gel vstavili-nič,potem se je revi že bledlo in je samo rekla da da nekomu pol stanovanja samo da jo rešijo in ji naredijo CR,potem so jo pa končno po 16 urah rešiliuser posted image user posted image mali je imel 3890 in 54cm
Tako da so vsepovsod pocarji ne samo v LJuser posted image


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 6205
   RE: novembrke
16.10.2007 17:54:29   
Tanayya29
joj,res kakšne zgodbe,mene postaja pošteno strah..

jaz sem danes klicala v Kranj za ultivo,pa je bil en drug anasteziolog,pa ni bil nič kej zlo prijazn..je reku,da bom dobila,če bom imela močne popadke,in če me bo zelo bolelouser posted image ...
uni drugi,mi je pa rekel,da naj pridem na pogovor...

kaj pa naj zdj?

sj ne,da se full bojim,ampak zakaj bi se matrala,če lahko vse to ublažijo...

ilije resno razmišljam da bi prišla v Trbovlje k mojmu G.,je tudi oblubil,da bi se zmenil za EA,samo jst nč kej ne verjamem,kaj pa če pozabi?ali pa če je to sredi noči?
ampak,verjamem,da so tam res super...




_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 6206
   RE: novembrke
16.10.2007 17:58:15   
scubadiver
Mene tudi postaja vedno bolj strah. Pa ne samega poroda ampak tele gužve. vem da ni mogoče ampak najraje bi prosila enega družinskega prijatelja, ki je (bil) porodničar sedaj pa ima čez umetne oploditve če bi prišel kar k meni domov in bi doma rodili. 

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6207
   RE: novembrke
16.10.2007 18:08:36   
Mamathea
Scubadiver o rojstvu doma sem tudi jaz že razmišljala saj je ta gužva resnemogoča in ne vem kako to, da nihče nič ne ukrene.  Res me je zelo strah in sploh ne vem, kako bom ta strah pred gužvo, površnostjo zaradi preobilice dela... premagala. Jah treba je še malo razmišljat, veliko se pa tako ali tako ne da narediti, saj ko enkrat prideš tja je itak vse v njihovih rokah in močeh. Upam, da se kljub gužvi in preobilici dela še vedno trudijo, da bi čimveč otrok prišlo na svet ok. Z dobrimi in pozitivnimi mislimi se moramo navdajati in potem nam ne bo nič hudega.
Danes se cel dan nekam zelo žalostno počutim in skoz prebiram novičke glede Tošejeve smrti, res me je to presenetilo in sem zelo žalostna.user posted image . Sem prejle poslušala njegov komad, ki ga poje skupaj s Cetynskim (Lagala nas mala) pa so mi kr solzice v očke prišle. Jah naj počiva v miru, čeprav ga je zelo škoda. Ampak tak je svet, krut in resničen. Zato je pa treba uživati vsak dan posebej in biti pozitiven, ter imeti rad samega sebe.
Veliko pozitivnosti in energije vam pošiljam, pa bebikam tudi, da bodo srečno in veselo prišle na svet.


_____________________________

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 6208
   RE: novembrke
16.10.2007 18:13:43   
scubadiver
Mamathea tudi mene še vedno žalosti smrt Tošeta.bom objavila še tukaj misli ki se mi podijo po glavi. Saj ne vem če mi je lažje ker sem tole spisala.. ampak vseeno.. Sem pa objavila tole že na čvekanju v tri dni...


Toše,
Odkar me je šokirala tale novice in mi nekako spodrezala tla pod nogami poslušam tvoje komade in ne morem verjeti da te ni več. Gledam MKTV in vidim TOŠE PROESKI 1881-2007. Letnice mi parajo srce. Spoznala sva se takrat v Portorožu na MMS. Cole Moretti je vedel kako si mi všeč in mi je rekel, čakaj imam presenečenje zate in izginil. Nazaj je prišel s tabo. Ko naju je predstavil sem jeclala kot kakšna najstnica. No potem sem se unesla in spregovorila. Celo slikala sva se. Ko sem se začela zavedati, da bomo večer preživeli skupaj so se mi spet zmehčala kolena. Celo moj najdražji zraven mene je za nekaj trenutkov nehal obstajati. Kako simpatičen si, nežen, poln energije.. ni ti bilo škoda časa da si se slikal še z drugimi oboževalkami, ki so mene in tistih nekaj deklet ki so bile z nami prav grdo gledale. Seveda, mi smo klepetali se smejali, bili s tabo v družbi. Danes po dolgem času čutim tvojo roko okoli mojih ramen ko si me takrat objel. Sama pri sebi sem se hihitala da nikoli več ne operem tiste majčke in nikoli več ne umijem rok. Če bi ti vedel za vse moje misli takrat bi verjetno kar pobegnil in bi si mislil jao jao še ena podivjana najstnica. No pa še niti najstnica nisem več bila.
Prižgala sem svečko zraven slikce mojega očeta in mame. Sedaj boš pel njima namesto meni. meni pa ostane tvoja glasba in spomini.
Odšel si prekmalu, za vedno pa ostaneš v naših srcih. Zbogom Toše user posted image user posted image

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu sonček5)
Neposredna povezava do sporočila: 6209
   RE: novembrke
16.10.2007 18:14:36   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28
ilije resno razmišljam da bi prišla v Trbovlje k mojmu G.,je tudi oblubil,da bi se zmenil za EA,samo jst nč kej ne verjamem,kaj pa če pozabi?ali pa če je to sredi noči?
ampak,verjamem,da so tam res super...


Res so super!!! Drugače te pa nočem strašit, ampak v Trbovljah je ful težko karkoli dobit proti bolečinam (sicer to niso moje izkušnje, ampak izkušnje moje sosede in še nekaterih na forumu - jaz namreč nisem nič rabila), sploh pa kar se EA tiče, je samo ena anestezistka se mi zdi in še ta ne dela vsak dan, če se ne motim. Ti predlagam, da se glede tega resno pozanimaš, najboljš da kr v Trbovlje na porodni oddelek pokličeš.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6210
   RE: novembrke
16.10.2007 18:16:35   
Tanayya29
Danes se cel dan nekam zelo žalostno počutim in skoz prebiram novičke glede Tošejeve smrti,


ma tudi jaz..men je res full grozno!Tam sem na eni sliki videla,kako visi njegova roka iz pomečkanega avta...
mislim,da sem tudi jaz kar že cel dan zamorjena glede tega in pol še vse drugo slabo zravn mislim...user posted image user posted image .
sem pa končno dobila previjalno mizo(sem jo naročila na bolhi),pa je bil stric full prijazen in mi jo pripeljal..sem vesela!sedaj čakam moža,da mi jo sestavi!

tudi jaz bi najraje rodila doma,si vsaj v domačem okolju.sm že eni omenla,pa mi je rekla..sam tega si ne želet...

mah,jaaa...mene je pa kr res strah postal..ampak,sj bojo poskrbel,sj morjo!
Je pa tudi Pušenjak pisal o full gužvi v porodnišnicah in o nekem virusu(to,kar je Mamuška pisala)...

Grem še mal poslušat Tošeta in solze spuščat....user posted image user posted image


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 6211
   RE: novembrke
16.10.2007 18:36:26   
Špelka
Ojla,

tudi jaz se pridružujem čestitkam Žirafci za njeni princeski! user posted image user posted image user posted image  Upam, da je s punčkama konec koncev vse v redu, ter seveda tudi z Žirafco!
 
Sporočam vam tudi, da je ena novemberska nosečka manj in ena oktoberska mamica več: Nikkita10 je rodila punčko Laro, veliko 52 cm ter težko 3290 g! user posted image user posted image user posted image  Bravo tudi Nikkiti10!
 
Še naprej pa seveda držim pesti za Tantro, da čim prej stisne svojega Lukca! user posted image user posted image user posted image
 
LP, Špelka

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 6212
   RE: novembrke
16.10.2007 18:55:34   
naraščaj
Iskrene čestitke Nikita10, za tvojo krepko pupo Laro. user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6213
   RE: novembrke
16.10.2007 18:55:35   
Tanayya29
Čestitke Nikiti ob rojstvu male princeske Lare...

vse lepo družiniciuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6214
   RE: novembrke
16.10.2007 19:02:37   
sonchek
ISKRENE ČESTITKE NIKKITA10 ZA punčko LARO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Upam, da se dobro počutita...in srečno še naprej!!!!!

user posted image

_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6215
   RE: novembrke
16.10.2007 19:05:23   
scubadiver
Čestitke Nikita ob veseli novici user posted image user posted image  Družinici želim obilo užitkov ob cartanju in čimprejšnje okrevanje

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 6216
   RE: novembrke
16.10.2007 19:12:24   
sonchek


user posted image  

SEZNAM 74-NOVEMBERSKIH user posted image user posted image user posted image

1.11.07 bancha 
1.11.07 murencek   (user posted image Dušan ali Staš) ŠLA V RIM
2.11.07 maks,25, CH, NSuser posted image (user posted image Matija ali user posted image Mija, Mila..)
2.11.07 tintin,27, KR, NSuser posted image  (user posted image Maša ali user posted image Vasja)
2.11.07 matea1  
3.11.07 naja08,32, LJ, NS user posted image  (Blaž)  
4.11.07 bella469, user posted image   
4.11.07 že 35, 35, MB; NS user posted image ;  morf.user posted image (Timon);
4.11.07 mojval, user posted image
5.11.07 nemrak, AC user posted image ;
5.11.07 bts 
5.11.07 bejbi 
5.11.07 Hruškica84,23, PO, user posted image  (Filip)  ŠLA V RIM
5.11.07 martita
5.11.07 nikkita10, user posted image
5.11.07 peska, user posted image
6.11.07 Alina_alin, MB 
6.11.07 azarmitra,24, morf. user posted image ;   
6.11.07 gruška, NS user posted image , mofr. user posted image ;(Taja)  
6.11.07 tjuša
6.11.07 ninocka,29, LJ, mofr. user posted image ;
6.11.07 pikapikica 
6.11.07 Kimi6, user posted image
7.11.07 potepinka,32, CE, morf user posted image -Mark ;
7.11.07 kesi,
8.11.07 TANTRA, LJ, AC user posted image (Luka)
8.11.07 heaven,25, Izola 
8.11.07 barika, user posted image  (Martin),
9.11.07 marinci
9.11.07 Ilije, AC user posted image   (Zala ali Ajda);
9.11.07
 lajla, user posted image
10.11.07 Kada
10.11.07 makica,
10.11.07 nayya28, morf user posted image  (Taj) ;
11.11.07 anonimna 4
11.11.07 sonček5, AC user posted image ;
11.11.07 deena,
11.11.07 mklks,
12.11.07 zirafa76, NS user posted image user posted image , mofr user posted image user posted image (Isabella in Gabriella ali Sofija)
13.11.07 jooly
13.11.07 mmajaa, MB
14.11.07 naraščaj,CE, morf user posted image (Taja???)   
14.11.07 velika britanija,
15.11.07 Alter_ego
15.11.07 babsy77, mofr user posted image  (Ana)
15.11.07 manca, KR, morf-ok, user posted image  Maja
16.11.07 analana, user posted image  Luna-Alya  
16.11.07 soni, user posted image  in user posted image ;  
17.11.07 Loni 76, LJ
17.11.07 anastasija, Jesenice
18.11.07 Nada79
18.11.07 KATKA3, user posted image ŠLA V RIM
19.11.07 sonchek,29, PO, morf. =ok;
19.11.07 Nežka
19.11.07 Silva10,LJ, user posted image
20.11.07 scubadiver,31, LJ; NSuser posted image , morf user posted image ,3Duser posted image   ( user posted image Lana)
20.11.07 kanarka, user posted image  (Sara)
21.11.07 Pikec mali,
21.11.07 barbi195,
23.11.07 Tinna
24.11.07 mamuška,35, morf user posted image   (Benjamin ali Dominik),  ŠLA V RIM
24.11.07 viki-2
25.11.07 buba1131,
26.11.07 Mamathea, 
27.11.07 Bauka29,
27.11.07 Dajica, mofr. user posted image  (Kaja) ;
27.11.07 Ajtak, morf user posted image (Tjaš)
27.11.07 mila1,
27.11.07 neli99, user posted image  (Nataša) 
28.11.07 Petra1976,31,Šk. Loka,
29.11.07 nicolina,31, NM, morf user posted image  (user posted image Tin ali user posted image Lana, hana, nika..) 
29.11.07 Špelka, 29, mofr user posted image     

29.11.07 DEBELUŠKA30, morf user posted image
30.11.07  tago, user posted image  (Lea)
Začele z nami:
user posted image  Katina user posted image
user posted image  Teja*user posted image
user posted image  Aleksejauser posted image
user posted image  Afnica malauser posted image     


user posted image RODILI SMO user posted image user posted image user posted image   

DO SEDAJ:    4 X user posted image ,     4 x user posted image         user posted image user posted image user posted image     

user posted image   (23.9. - 23.10.)

1.10.2007 Murenček (1.11.) -user posted image  Staš (2040g, 44cm)
3.10.2007 Hruškica84 (5.11.)- user posted image  Filip (2630g 48cm)
8.10.2007 Mamuška (24.11.) - user posted image Dominik (2670g, 50cm)  
12.10.2007 Katka3 (18.11.)- user posted image user posted image  Klara(1970g) in Aljaž (2070)
16.10.2007 Žirafa76 (12.11.)- user posted image user posted image  Isabela(?) in Sofija (?)
16.10.2007 Nikkita10 (5.11.)- user posted image  Lara (3290g, 52 cm)

   user posted image (24.10. - 22.11.) 



user posted image  (23.11. - 21.12.)




_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 6217
   RE: novembrke
16.10.2007 19:15:42   
nicolina
Čestitke Nikiti za princesko Laro user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 6218
   RE: novembrke
16.10.2007 19:17:15   
scubadiver
Se mi tko fajn zdi da vam morm kr povedat. Grem v kino user posted image Me je povabila prijateljica ki je dobila karte. Greva gledat Varuškin dnevnik. Mogoče se še kaj naučim user posted image

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6219
   RE: novembrke
16.10.2007 19:21:23   
tintin
Nayya, glede Ultive v Kr: ne rabiš it na pogovor (vsaj tako so nam na MŠ rekli), pač, če jo rabiš oz. želiš, ti jo dajo. Ni potrebno nič se vnaprej menit. 

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 6220
   RE: novembrke
16.10.2007 19:22:00   
tintin
Čestitke tudi Nikiti. Je pa res ornk deklicauser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6221
   RE: novembrke
16.10.2007 19:31:25   
gruška
ŽIRAFA, ISABELA IN SOFIJA, TER SEVEDA OČKA user posted image user posted image user posted image user posted image  ISKRENE ČESTITKE IN VELIKO CRKLJANJA.......
 
user posted image


PRAV TAKO NIKKITA10, ČESTITKE ZA VAŠO LARO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Zdaj pa že mene skrbi tale gužva v porodnišnici, pa do zdaj sploh nisem razmišljala o tem........ Jutri imam pregled pri Pušenjaku........ me zanima kaj bo rekel........

Scubadiver: uživaj ob gledanju filma in poročaj, če je vreden ogleda.........

Evo še Mamuškin in Katkin sms:

Mamuška: "Kolki so o.k., bilirubin sprejemljiv, je pa nabasal uno bakterijo, a k sreči v črevesje, kjer naj ne bi delala težav. UPAM, da res ne. Zaenkrat se drži za domov!"

Katkin odgovor na to, da je Žirafa rodila: "Super, a je z ledvičkami tudi vse o.k.? Nama se zdi, da je danes najina pikica že malo boljša, bo pa spet dobila transfuzijo ker še krvavi in se ji kri ne strjuje. LP Katja"
 
Jaz držim za vse pesti user posted image user posted image , ve pa držite zame in za jutrišnji pregled...... sem kar malo treme dobila, sploh ne vem zakaj, konec koncev bom 4. rodila in "približno" vem kako zgleda.... imam občutek, da je tale gužva naredila svoje.......
 
Uživajte!!!!!!!!!

_____________________________

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 6222
   RE: novembrke
16.10.2007 20:10:39   
Tanayya29
hvala tintin....
a boš ti tudi rodila v kRanju?



_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 6223
   RE: novembrke
16.10.2007 20:21:57   
Tanayya29
gruška fajn opravi jutri...držim pesti!




_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6224
   RE: novembrke
16.10.2007 20:22:01   
Laubica
user posted image NIKITA ČESTITKE ZA LAROuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  247 248 [249] 250 251   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  247 248 [249] 250 251   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?