Encijan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca Aja še glede bazenov sem pozabla napisat - na DIFu kjer imajo plavanje za dojenčke (v istem bazenu imajo tud telovadbo za nosečnice) je baje manj klorirana voda. menda da za dojenčkovo kožo ni tok problem (ne)čistoča kot pa klor. Morje je glede tega ok, ampak temperatura vode pa naj bi bila za dojenčke blizu 30 stopinj (to mi je rekla vaditeljica na DIFu). Nam je tudi dermatolog isto povedal glede klora in ostalih kemikalij in nas opozoril, da je tudi z bazeni na morju enako, tako da za nas pride v poštev le morje, ki pa seveda ne bo dovolj toplo. No, jaz te cifre nisem nikjer zasledila, ampak kje in kdaj pa ima voda 30°C? Jap, bo treba bazenček aktivirat in na sončku greti vodo. No, bazenček pa še čakamo, sem enkrat ujela akcijo v BC - tako za bazenček kot za fredov obroč. Me prav zanima kako faco bo Špela naredila, ko ji bomo nogice malo zmočili. Seveda, če ji ne bo pasalo, tudi tega ne bomo počeli. Sem mislila, da bomo to naredili že junija, pa se je potem samo ati kopal, midve pa sva ostali na suhem... O hujšanju pa tudi jaz samo razmišljam, zaenkrat ga imam v planu za po koncu dojenja ali pa vsaj proti koncu, ko bomo že uvedli precej GH, da ne bo kakih problemov, čeprav z Montijem jih po moje res ne bi smelo biti. Meni bolj leži ločevana dieta, čeprav sem se enkrat že odločila Montija naštudirat, pa potem ni bilo nič iz tega. Imam tudi jaz tisti scan, pa kupla sem si knjigo njegovih receptov, pa mi enostavno ni (še) potegnilo... Sem se pa jaz še celo nosečnost prehranjevala pretežno ločevalno (in prej že 3 leta), razen ko sem imela tiste napade lakote in želje po sladkem (zaradi česar sem se tudi precej zredila), zadnji mesec šele skušam uvajati več sadja in zelenjave, ker doslej kar nisem upala, pa vedno je bila kaka reakcija pri Špeli (ali pa se je meni tako zdelo), je pa skrajni čas, ker imam precej slabo krvno sliko in moram v začetku avgusta spet na kontrolo, ne smem dobit nobenih antibiotikov oz. sploh nobenih zdravil, še celo lekadola ne, ker bi se slika le še poslabšala. Upam, da je sedaj že boljše, ker vsak dan pojem tudi nekaj presnega, skoraj 3 mesece nisem upala res ničesar... Encijan
|