Anonimen
|
hello, evo mene. Nekaj dni me ni bilo na RR, pa sem vas komaj prebrala skoz . Mi se v redu rihtamo. Livija ima nekaj orebavnih motenj - malo je zacela polivat, pa prdi se ji ful. :( he, he, smo se odlocili, da gremo z ocijem v Nemcijo in odhajamo tretji teden maja. Me zanima, kako bo mala prestala tako dolgo voznjo in kako bomo spravili vse v avto. Si bomo morali omisliti tovornjak Dojenje - mene so v porodnisnici cisto napsihirali s tem dojenjem. Sama si res zelim, da bi dojila Livijo. Ker sem imela pa carski rez, pa se nismo mogli dojiti takoj po poordu ter prva dva po posegu. Prvi dan, ko sem lezala na intenzivni so jo pripeljali in smo se kar nekaj casa neuspesno matrali, - ni in ni hotela se pristavit, potem so mi povedali, da je ravnokar jedla. Prav bedno. Potem sem se sekirala, ker imam ploske bradavice in se dojimo z nastavki.. ceprav sem kasneje prebrala, da se da lepo dojit tudi brez nastavkov. Potem pa se mleko. Ko je tretji dan prislo mleko, sem zacela z veseljem dojit in sem povedala sestri, ona pa mi je nazaj napsihirala, kako veliko poje nasa punca in da sigurno nimam dovolj mleka. Od takrat se me drzi strah, da mogoce ga je premalo. Na vsake toliko casa me se vedno prime, ampak potem se spomnim, da je nasa Livija v enem mesecu in pol zrasla iz 55 cm na 62 cm in se neham sekirat... Vcasih ji se damo po flaski moje mleko, ce sem jaz kje zunaj (zdravnik, ipd.) in je huda kriza . Sva pa tudi midve na zacetku dodajali Aptamil in Novalac, ker se mi je zdelo, da mi je zmanjkalo mleka, potem sva se pa en vecer odlocili, da bomo mogoce kaksen dan sli malo lacni spat, da spodbudimo produkcijo in od takrat nam laufa dojenje... ce kaksen obrok izpusti, si nacrpam mleko, za hude case. Sem pa opazovala, kako tece mleko pri crpanju in poslusam Livijo, kako pozira mleko. Sem ugotovila, da je princip enak.. se pravi, najprej ful tece, potem v sredini nekaj casa ne pritece nic, potem pa spet naval.... V tem casu v sredini se nasa princeska veckrat krega z josko, ampak potem pa komaj pozira... vsekakor pa dokler punca pridno polula vsako plenico skoz in skoz, pokaka pa skoraj vsako drugo, se ne mislim, cisto nic sekirat... Sem pa v porodnisnici kar sama klicala punce iz La leche league, ki so mi stokrat bolj pomagale kot osebje v porodnisnici... tako, da priporocam vsem, ki imate tezave, so res prijazne punce, poklicite jih. Telefonske in njihova stran je: http://www.dojenje.net/vprasanja.htm Nastavki za dojenje - tiste, ki dojite z nastavki, ali ste ze menjale nastavke? Jaz imam Aventove v obliki metuljcka in so res najboljse.
|