Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 23.6.2008 10:56:17
|
|
|
|
ksenci
|
točno, ko bo bo, enkrat bo že prijokal na svet spala sm katastrofalno, še vedno zatekla ko , in upam da danes ne bo prevroče, kr moram zlikat kup perila. upam, da mi bo vsaj to dans ratal, drugače pa sm si vzela fraj- lenarjenje, hlajenje v senci in držanje nog v luft in upanje, da vsaj malo zgine zatekanje. lep dan
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 23.6.2008 11:52:44
|
|
|
|
robika
|
zdravo punce,da vam se jaz malo pojamram,zatekam ko za stavo,noge imam kot nilski konj,da o vrocini ne govorimo.Komaj sem cakala soncek zdaj ga imam pa ze dovolj...ma kar je je,,samo da je sencka pa kaksna mrzla pijaca pa bomo ze nekako preziveli.Pa da se se pohvalim,da sem danes ze pomila vsa okna,posesala in pomila tla,zdaj pa zasluzeno lenarim
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.6.2008 10:37:34
|
|
|
|
robika
|
ja punce moje,kje ste vse ka ste ze v porodnih sobah,da se nobena nic ne oglasi
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.6.2008 11:08:51
|
|
|
|
ksenci
|
jz ne vem kje so vse celjanke so vse že tako lene od vročina, da se jim še na forumu več ne da pisat. midve robika, ko pa sva že kot balona pred eksplozijo, pa še kr vstrajno piševa greva sedaj z dragim na sprgod- v šoping center, ker je fajn klimatiziran na sladoled
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 11:28:36
|
|
|
|
bučkabb
|
ne vidve, ste v pričakovanju in mata že vse fajn poštiman, mi pa poleg službe še letamo okol in nabavljamo vse za naše , čeprav še nisem nič kaj kupla no za voziček sem se že skor 100 odločla, da vzamem Hartanovega trikolesnika, za ostalo pa še nič ne vem. a ga ma ktera in kak je zadovoljna z njim? drgač pa sem bla v ponedeljek na telovadbi za nosečnice v ZD in je bla zadnjič, tak da do 25 avgusta ni več, pol se pa spet začne. no uživajte v tem sončku in skrivajte se v senci.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 16:45:58
|
|
|
|
robika
|
cakamo pa cakamo..dans sem imela pregled.Nasa Tija lezi lepo z glavico navzdol,teska je 3572g,belezimo tudi popadke zdaj pa cakamo kdaj bo..Vrooooce pa za znoret....
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 16:49:12
|
|
|
|
Anonimen
|
o robika maš pa že veliko punco. pa popadki tudi. daj me malo počakaj no, mislim da mava na isti dan rok. drugače pa jaz nisem mela ultrazvoka že skor dva meseca in me kar mal skrbi, kako velik je naš fantič. Razmišljam, da bi prosila na naslednjem pregledu, če mi nardi tut ultrazvok, samo takrat bo že malo pozno mam pregled komaj naslednji petek, to je pa en dan pred pdp. kaj mislite je boljše vedet koliko so težki otroci in kakšne glavice majo, da se mal pripraviš, al je boljš it brez vednosti v porodno sobo ?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 17:01:26
|
|
|
|
Katjusa
|
Lunica24 pomoje je bolje nič vedet.... jst nisem nič vedla in sem lepo rodila sploh si nisem predstavljala da nosim tako težkega otroka 4120g in pol pridem po porodu na prvi pregled pa men zdravnik reče sem mislu da ne bo šlo naravno k je imel tako velik trebušček.... obseg glavice pa je bil 36,5..... je reku da me ni hotu strašit in sem vesela, da me ni ker se CR bojim k hudič križa in bi bla cela živčna in prestrašena.... tako pa sem v 3 urah brez večjih težav rodila zdravega fantka in tud nič nisem proti bolečinam hotla (ni blo potrebe).... Tak da nič se ne obremenjevat samo it rodit vesel in predvsem brez straha bolj k boste sproščene lažje bo :) držim pesti da se tiste k ste tik pred rokom čim hitreje srečate s svojimi srčki in lahek porod.... vašim sončkm pa eno lepo zdravi in brezskrbno otroštvo :)
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 18:54:06
|
|
|
|
robika
|
ma punce tak je al vemo al ne,ven bodo itak mogli iti vsi,moja prva babika se je rodila z 3340g obseg glavice je pa imela 36cm,pa sem kr prezivela,saj ne da je blo na izi ampak slo je,ceprav me zdaj bolj stiska kako bo,sploh ce bo se kar pridobivala na tezi..
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 22:10:15
|
|
|
|
ksenci
|
men je v petek na hiro naredla UZ, pa je rekla sam, no otroček je ravno pravšnji za 37 tednov, torej upam, da ne bo pretežek, kr sm se jz zredila že skor 20 kg. jz ne vem, pa sej v tej vročini ne jem več tak velik pa kg vseen sam še gor. jz mislim in srčno upam, da je to voda kr sm tud zelooo zatekla me je strah sam zarad tega, kr je sestra mela probleme pri porodu, ko je mela njena mala 4090g- so mogl pol nardit cr
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.6.2008 22:49:00
|
|
|
|
mishel
|
LP! Midva imava danes dobro novico. Mishel in najinega sem namreč zvečer pripeljal iz bolnice. Seveda sta še dva v enem. Stanje se je toliko izboljšalo, da lahko sedaj počiva doma. Mogoče se vam jutri kaj oglasi, drugače pa vas vse lepo pozdravlja. Gabriel
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 27.6.2008 7:37:47
|
|
|
|
robika
|
jutro,ne vem ce je sploh katera od nas te srece pa nic ne zateka jaz vem da sem taka kot sloncek,glede teze bebic je pa tak,moja kolegica je rodila pupo veliko 57cm in tesko 4700g,pri tem pa ni bila prerezana,je pa res da je rodila na boku,moja je imela pa 3340g pa 52cm sem pa dobla tri sive,tak da je od vsake posebej odvisno,samo brez panike in pozitiva pa bo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 27.6.2008 7:53:12
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala punce za odgovore. res je kar bo, pa bo, notri ne bo ostal. evo še 7 dni do uradnega pdpja in 5 dni do neuradnega. mogoče bo pa že za vikend kaj, ful že pričakujem našega princa. joj sej ne morm verjet, sanje se bojo uresničle, mamica bom mishel in njen dragi: bravo!!!! čudovita novica, zdaj pa jo le razvajaj doma. res sem vesela, da so jo spustili iz bolnice, doma je vse lažje. pozdravi jo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 27.6.2008 14:00:49
|
|
|
|
jocika
|
ksenci, ni treba da te skrbi, ker ni odvisno od tega koliko se zrediš, kako velik bo otroček. Moja tašča se je pri tretji zredila za 30 kg, mala je imela pa dve kile dvajset
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 27.6.2008 14:19:06
|
|
|
|
Katjusa
|
Res ni odvisno koliko bo otroček tehtal od tega koliko se mamica zredi jst sem se 10kg pa je mel 4120.... prjatlca se je čez 20kg pa je imel mali okol 3300...... raje uživajte k pol se bo treba ponoči vstajat (čeprav se verjetno že zdej k je treba na WC hodit - To so predpriprave) in cartajte bušije k pol vas bodo roke bolele sej ne sam je treba še druge stvari delat in ga ne moreš met skos na rokah zdej jih pa še imate uživejte.... jst pa zdej sem še flegma k sem pr 8 tednih sem boj na trnih ker imam čez 14 dni prvi pregled in upam da bo vse na svojem mestu
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 27.6.2008 20:49:01
|
|
|
|
ksenci
|
mishel lepo da si doma saj si bla not skor en mesec revica. no zdaj pa pridno počivat. jz pa mam tud končo vse prpravlen za malega(je moj kr pohitu pol ko je zvedu da si ti ostala not ), tak da zdaj pa še sam čakamo kdaj bo- mam pa še točno 2 tedna do roka, jz bi že počas šla, pa mi je reku moj da moram počakat do petga ko bo plača sej veš!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 28.6.2008 8:20:19
|
|
|
|
mbd0411
|
Dobro jutro. Mishel,lepo da ste doma.Lepo počivaj in se pazi. Drugače pa sem vredu.Veliko vas berem,a pišem ne,ker ni nič kaj takega. Zredila sem se skoraj 4 kg in sem zelo vesela.-pri prvem sem ta čas imela že 10 kg.Imam tudi kar velim trebuh,le občasno ga ni pa nikjer.Zalo je hecno.Mali ful brca.Okrog popka imam včasih tako trdo,da je neprijetno.Čez dan pa malega čutim predvsem v spodnjem delu trebuha,čisto spoda.Ko brcne moram na wc. Vidim,da se vas že veliko pripravlja na obisk porodnišnice.Upam,da ni tam preveč vroče. Želim vam lep dan
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 28.6.2008 15:34:17
|
|
|
|
Erin
|
Vesela novica od avgustovke mishel: Danes 28.6. ob 12.43 uri je čisto nežno vdihnil in zajokal najin David, dolg 47 cm in težek 2605g. Za naju je to največje presenečenje in najsrečnejši dan, saj bova ponosna straša. Lep pozdrav od mamice Maje, atija Gabrijela in Davida. Čestitam!!!!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 28.6.2008 16:42:12
|
|
|
|
mbd0411
|
To je pa zelo vesela novica. ČESTITAM!!! Na zdravje vsem Vso srečo
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 28.6.2008 20:39:51
|
|
|
|
lana777
|
SAJ NE MORM VERJET - čestitke Mishel Gabrijelu in vse najboljše malemu Davidu!!!
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 29.6.2008 13:54:28
|
|
|
|
mbd0411
|
Pozdrav v vročo nedeljo. Skoraj vso noč nisem spala,saj je mali vso noč telovadil in to tako,da me že malo skrbi.V spodnji del trebuha me tako zateguje in dol tišči,da me boli.Zadnjič je na uz imel noge spodaj in glavico zgoraj pri mojem popku,malo višje.Upam,da se bo še obrnil.Mogoče se je ponoči obračal,ker je bilo res neprijetno,boleče in na trenutke se mi je zdelo,da bom kar rodit šla.Smešno toda res. Ali je imela katera podobne težave? Če si držim trebuh gor,potem je še kar znosno.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 30.6.2008 10:21:57
|
|
|
|
bučkabb
|
najprej čestitke mishel sem zelo vesela, da se je vse dobro izsteklo in veselo že zibate malega Davida ostale punce pa zdršte do veselih trenutkov vidim, da mate debato o velikosti in teži naših , jaz vam morem povedat, da sploh še ne vem, kolk je težka naša pupa. ko sem bila na morfol. pregledu so mi rekl, da je primerne velikosti za 21 tednov, tolk ko sem tedi bla noseča, pol sem mela čez 4 tedne pregled in so mi sam pogledal ponovno na UZ ledvičke in sečevode, ki takrat na mor. niso bili najboljši in so sedaj rekl da je pa vse OK, druga pa sploh niso gledal. sem vprašala kak je kaj že velik, pa je reko, da sej smo takrat merl in pogledal, da je primerne velikosti, sploh pa sedaj še naj ne bi blo važna velikost ampak da je vse OK. naslednji pregled mam čez 4 tedne in me prav zanima če bojo pol že kaj rekl glede velikosti. takrat bom v 31 tednu nosečnosti in naj bi mi še pripadal en UZ, a ne? no sej se ne obremenjujem z velikostjo, sam fajn je pa vedet, kolk je otroček v naših bušijih že velik. sploh men vsi govorijo da mam ful majhn trebuh za svojo nosečnost, pa še spredaj naj bi nosla. sem v 27 tednu in mam obseg trebuha 97 cm. no uživajte in božajte svoje bušije
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 30.6.2008 11:39:50
|
|
|
|
spps
|
ojla punce,da se še med vami pofočkam,po 9.mesecih delanju na novem članu naše družine,nam je uspelo zagledat plusek po hitrem sem preletela vaše poste in videla,da bolj ali manj greste proti koncu.a je med celjankami kakšna "frišna" nosečka?
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 30.6.2008 11:48:09
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: jocika mbd0411 vse najboljšeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! Tud jaz ti želim čim lažji porod, pa neskončno veselja z otročkom. No, punce, kaj pravite - a boste šle vse v Celje rodit? Kakšne izkušnje imate? Pomagajte mi, da se odločim... jaz sem prvič rodila v Ce in nimam slabih izkušenj,ne v porodni ne na oddelku,tudi v drugo bom šla v celje...
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 30.6.2008 13:12:26
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
spps dobrodošla!! Sem zelo vesela zate! Čeprav tukaj bolj malo klepetam, sem pa bolj pridna pri branju. Kar težko človek notr spravi z branjem, saj sem bila 6 tednov v P, zaradi kratkega matr. vrata. SAem pa spoznala ogromno avgustovk, z mishel sma klepetali. No sedaj ni več panike, če bi rodila, ampak upam, da naš počaka še v mojem trebuščku 21 dni, da bo donošen.
< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 30.6.2008 13:13:39 >
|
SušiOceaniaAli radi jeste suši?Ja (
11%)

Ne (
43%)

Ne poznam (
46%)
Število vseh glasov: 431Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!