Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.9.2008 21:21:45
|
|
|
|
mbd0411
|
Katja,kjer je pač najbližji ZD tvojemu kraju,tja neseš za patronažno. Dali,na Primorsko gremo 4.10.pa semoj nič ne strinja,da bi šla zraven .Verjtno ima tako prav in tudi sproščena ne bom,pa še utrujajoča vožnja,pa pijem potem ne ker pač ne morem na wc,ko bi rada...Verjetno ne bom šla. Panja,morda pa le bo nocoj kaj dogajanja pri tebi. a otročki se ponavadi umirijo pred porodom,tako da bodi na to pozorna.Ko se umiri... Katja glede protibolečinskih ne vem kako.Pri prvem sem bila odprta brez svojih popadkov in sem dobila umetne,pa zraven še protibolečinam, v žilo.Tako,da ne vem kaj me zdaj čaka.Ko je prehudo tako dajo v žilo.Ne vem pa kake so razlike med naravnimi popadki in umetnimi.Pri meni je šlo zelo hitro(3 ure),proti bolečinam pa sem tudi toliko dobivala,da me je vmes malo zmanjkovalo in sem bila prav zadeta .Po treh urah potem še po porodu sem bila kot rožica in bi šla kar plesat toliko energije sem imela,pa še sinek je vso noč spal. V drugo bo verjetno vse drugače,tako da si ne delam nobenih utvar,da bo hitro mimo.Bomo videli,bliža se dan D Samo,da zdržim še do volilne nedelje,ko delam,potem pa kar...Potem imam čas
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 8:02:06
|
|
|
|
panja
|
Jutro... Ponedeljek, 15.09., mi pa 3 dan po PDP. Pa čakamo in čakamo našega ! Dali danes je 100% polna luna. Mlaj pa potem 29.9. smo še pred parimi dnevi opazovali, kako je rasla, tako da... Katja_P glede protibolečinskih... Nisem kaj dosti razmišljala o tem, tako da se tudi nisem odločila za nobeno tako zadevo. Kaj pa vem... Upam, da ne bo prehudo. Dejstvo je, da še noben ni noter ostal. Rajši bom za tisti denar malemu kaj več privoščila. Če bi blo tam do ene 60 € bi se morda še odločila, tako pa... Mi je cena kar visoka. Bomo pa mal bolj zobe stisnili...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 8:32:26
|
|
|
|
sonček85
|
katja_p:ja super ,ker sem tudi sama čula same lepe pohvale za njega zato se tudi tako zelo veselim.Joj a ve že vse urejate za prihod maličkov jaz sem šele pa na začetku.Komaj čakam ,da bom že tako daleč kot ste ve sedaj. panja:navijam ,da kmalu držiš piokico v rokah in da bo šlo naravno dali:slikce od NS so pa tako lepe iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
< Sporočilo je popravil sonček85 -- 15.9.2008 8:33:09 >
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 9:16:05
|
|
|
|
Dali*
|
Jutro! Ojej, panja, kok sem zabluzila. Malček bo počakal torej, ti pa najbrž iz ure v uro čakaš popadke, he. mbd, tvoj ma kr prav, ne hodit okoli tik pred porodom, da te ne bo mogu še kje dol pustit. Lahko, da bi malčku pa glih klima zapasala, da bi pokukal na svet. sonček, torej si videla par slikic. Sem se prav težko odločila katere bi dala, ker so vse tok lepe. Punce če vas zanima naš malček na NS je geslo za album dali.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 10:19:23
|
|
|
|
panja
|
Hja, nč kej ne čakam... Sm si kr nekako rekla, ko bo bo. Vsake toliko je še tako živahen, da imam občutek da še lep čas ne bo nič. Sploh nič več pretirano ne razišljam o tem, ker mi bo potem samo še bolj zoprno to čakanje. Saj veš, ko je enkrat PDP mimo potem si ves na trnih v smislu, "Aha, zdej pa bo..." - pomisliš vsakič, ko te mal bolj "špikne". Potem si pa še toliko bolj , ker ni še nič. Bomo žr dočakali. Včeraj na ctg-ju je bila ena, k je že 14 dan bila čez rok, tako da... Še mamo časa na pretek. Lep dan Dali in vsem ostalim tudi.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 10:31:54
|
|
|
|
Dali*
|
Panja, super da si tko pomirjena. Sej to je vsekakor najboljša izbira. Naredite si lep dan... sigurno se za vsako od nas skriva še kje kakšen sončni žarek...če ne na nebu pa v trebuščku. Tko, jaz se pa odpravljam v MB... ciao punce
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 11:56:51
|
|
|
|
katja_p
|
Ojla! Da se še js malo javim danes. Trenutno se ukvarjam s slovničnim popravljanjem diplome, popoldne gremo pa na sejem pogeldat. Jutri pa v Ikeo po stvari za našo Sicer pa nč novega. Sem danes ugotovila, da če se zjutraj dotaknem trebuščka, da se premakne se mi je tk fajn zdelo. Držte se!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 12:22:51
|
|
|
|
mbd0411
|
Panja! Saj bo! Bodi bolj aktivna,morda pa potem kaj bo. A popadkov ni prav nič??Jaz sem svoje imela noč pred porodom,tako na uro ali uro in pol,potem so mi pa umetne dali,ker jih čez dan ko je že bil pdp sploh ni bilo več.A se je mali kaj umiril??? Panja,se tudi jaz strinjam s tabo,da so te protiboleč. res drage in tudi jaz rajši ta denar zapravim za otročke.Ven tako morajo,tako ali drugače.Vse vemo,da porod malo more boleti in ni kaj. Katja,ti še imaš malo časa in boš še v miru vse pripravila.Sicer tudi pri nas je še,a smo z vsem gotovi,zdaj pa nimam kaj počet. Vas pridem še kasneje kaj pogledat,ker mi je doooolgčas.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 12:33:25
|
|
|
|
katja_p
|
Protibolečinske: js bi sicer zlo rada brez kakršnihkoli zadev rodila - razn tistga, ki ti itak dajo. Šla bom na posvet za EA, v SG je zastonj, itak pa mislim tam rodit. Ampak upam, da mi ne bo treba tega pol vzet.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 12:58:05
|
|
|
|
sonček85
|
Sem danes ugotovila, da če se zjutraj dotaknem trebuščka, da se premakne se mi je tk fajn zdelo. kako lepo . ja dali:ogledala sem si sliikice ,ki so tako lepe.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 14:20:22
|
|
|
|
panja
|
mbd0411 ---- Hmmm, bolj težko bi bla še bolj aktivna kot sem že, s tem trebuhom, se mi zdi... Dobrih 14 dni nazaj smo recimo še spravljali seno in sem pomagala grabit, pa mal po vrtcu "pospravljat", tako da... Vsakodnevno se kr dost gibljem se mi zdi, pa stopnišče do našega stanovanjca tudi ni mačji kašelj. Bomo videli, kako in kaj bo. Popadki... Kaj pa vem, niti ne vem kako izgledajo. Eni pravijo, da te začne špikat kot pred menstruacijo, men se to prakrat na dan že zgodi, pa si mislim, zdej pa bo, sam potem pa preneha. Jutri grem pa spet na ctg - zdej je na 2 dni. No, lep popoldan še naprej.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 21:07:00
|
|
|
|
mbd0411
|
Panja,si še z nami??? Popadki ponavadi zgledajo kot bolj močno zvijanje v trebuhu,ki se stopnjuje in širi v medenico,križ...Potem preneha in zopet prične v vedno krajšem času. Tako nekako.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 21:30:52
|
|
|
|
spps
|
ojla,celjanke kako ste kaj? mbd,kako se počutiš?že odštevaš dneve?
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.9.2008 21:48:28
|
|
|
|
panja
|
Mbd hvala za informacije. Se ne dogaja nič kaj v tem smislu. :) Mirno in lahko noč vam želim in jutri na tipkanje.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.9.2008 8:56:10
|
|
|
|
katja_p
|
Jutro! Js sm pa dans ful slabo spala. Okol 4 sem se zbudila, pa moj tud in nism mogla več nazaj zaspat A je bla že kaka polna luna? ko se nekaj govorile o polni luni ... Zdle se pa počasi nazajtrkujem in pol šibamo v Ikeo. Neki mi povejte: kok je treba met otroka pokritega ponoči? Js imam zibko, pa sem kupila komplet posteljnine za zibko in tam je en kouterček zraven. Sicer če mene vprašaš pretanek. A je dost, če daš pod to še eno ali dve dekci, al je bolš, da vzamem kr bolj debel kouter - takega, ki ga bom pol mela v kinderpetu? Ker bom dans kupla posteljnino za kinderpet v Ikei, ker pol po rojstvu ne bom laufala okol čez mejo pa po trgovinah. A je to res možno, da te čez mejo ne spustijo (menda Hrvati), če se z otrokom ne pišeš isto? Očeta pa ni zraven ... To je ena v enem topicu napisala ... Opub! Uživajte, ker se je pokazal sonček
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.9.2008 13:01:41
|
|
|
|
sonček85
|
ja točno danes je bila polna luna ,zato pa jst tudi nisem mogla spari kot bi morala in noge so me strašansko bolele.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.9.2008 13:40:44
|
|
|
|
mbd0411
|
Katja,čez mejo so mene vedno spustili,a sem za vsak slučaj imela zraven vedno rojstni list. Glede pokrivanja pa ne pretiravat.Saj potem vidiš ali je malemu vroče ali hladno.Vse boš sama ugotovila. Panja???? Spps,jaz že odštevam ja.samo do nedelje še naj počaka,ko delam na volitvah potem pa imam čas . Ne vem kaj je danes.Čisto miren je.Nič se mu menda ne ljubi .Kot mami je..
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.9.2008 14:40:35
|
|
|
|
panja
|
Pozdravček! Še vedno smo v enem kosu. Če nič prej na ctg v četrtek. Se že hecamo, če nam bodo povrnili potne stroške, ko smo vsak drugi dan v Celju. Ne dogaja se nič posebnega, kot ponavadi mal pomiga, ravno zadosti, da se očitno še ne bo umiril. Ali pač. Se pustimo presenetiti. Pozdravček vsem!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 7:58:53
|
|
|
|
katja_p
|
Jutro babnce! Mi smo včeri bli v Ikei in smo mal nakupli stvari za . Posteljnino pa dekce, didaktično odejo, ene 3 igračke. Sm rekla, da grem rajš zdaj za posteljico kupit stvari, ker pol po porodu ne bom glih hodla kam. Imam pa za prve mesece itak zibko. Rabla sm pa dekce. Se mi je Ikea prav zadopadla Sicer imam pa zdaj v planu še previjalno in pa kak kompletek v H&M-u. Tak, mal bl topel, za iz porodnišnice. Vse ostalo bom pa mal kasnej kupovala.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 8:12:24
|
|
|
|
panja
|
Katja-p --- lepo. Mi smo v Ikei tut kupovali, ko smo opremljali stanovanje - pa smo kupli preprogo, pa pribor in posodo za kuhinjo ipd. Lepe stvari in tudi kar ugodne. Sam čas si moraš uzet. Tut men se je kr lepo zdelo tam. A drugače že veste kaj boste meli? Fantka al punčko? Mislim glede izbire kompletka. Al boste kupovali bolj v "natur" barvah.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 8:21:13
|
|
|
|
mbd0411
|
Dobro jutro vsem! Zdaj je res samo še malo,niti 1 mesec ne več.Sem pa zdaj začela razmišljat,če le nimam preveč ali premalo v torbi za malega. Spakirano imam: 1 body 1nogavičke 1sp.žabice 1pajacek bombažen z dolgimi rokavi 1pleten komplet(za vsak slučaj) 1copatke 1povijalna plenica 3tetra plenice 3 pampers plenice 1 sp.kapica 1 zg.kapica 1pajac ali vreča 1dekica Jajčka A sem kaj pozabila? Panja,vidim,da še veselo tu skačeš Mi pričakujemo fantka.Sem bila na amniocentezi in je yx izvid,tako da je 100%.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 9:28:10
|
|
|
|
panja
|
Ja,ja še vedno veselo "skačemo" doma. Mi tudi pričakujemo fantka. Glede stvari za malčka pa imam jz tut pripravljeno vse tako kot je napisano na seznamu, le vreče oz. pajaca nimamo. Mislite, da bi ga že potrebovali?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 9:50:55
|
|
|
|
katja_p
|
Mi bomo pa imeli
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 11:13:53
|
|
|
|
mbd0411
|
Panja,po moje je dobro imet pajaca in to malo večjega,da potem prav pride za voziček,zimo in obiske.....
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 17.9.2008 12:44:00
|
|
|
|
panja
|
To že, sam me zanima, če je nujno ga imeti že za domov iz porodnišnice. Imam ga seveda namen kupit potem, ko bom vsaj približno vedela, kako velik otročiček se bo rodil, da ne bom kupovala nekaj ful prevelikega ali ful premajhnega. Upam, da ne bo preveč mraz, ko bomo šli domov. Namen ga imam obleči v mako majčko, bodi, žabe, toplejši komplet - hlačke in jakna s kapuco, kapico, nogavičke in pokriti z dekico. Po moje je to več kot dovolj, za v avto in iz avta v stanovanje. Kaj menite?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTrik za naravno lajšanje porodnih bolečinSte vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?