Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 10:43:33
|
|
|
|
katja_p
|
Ju3 imam pa pregled, že zjutraj in komi čakam, da vidim, kaj mi bodo povedali Sam upam, da je še vse ok in na svojem mestu, da slučajn ne bom dobila kakega priporočljivega počivanja
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 17:13:56
|
|
|
|
Bethany
|
hojla! Tako. Za mano so trije dnevi materinske šole: zdej znam predihat popadke in rodit, pa dojit, previt in umit dojenčka. Pa še malo pametnejša sem glede splošnih stvari o dojenčku, hehe.... Skratka, bilo je zanimivo, sestra Paulina zelo lepo razlaga stvari, veliko je sicer takega, kar že vemo iz knjig, interneta in forumov, ampak ne škodi vse še enkrat slišat, pa seveda še kaj novega zraven. Priporočam vsem, ki mogoče dvomijo v smisel te materinske šole. Aja, pa še za bodoče atije, ki so bili kar pridno udeleženi, je fajn, ko na enem mestu slišijo najpomembnejše stvari. Ker moj recimo nima časa prebirati knjige in forume, se mi je zelo dopadlo, da je bil zraven, pa je zdaj seznanjen z bistvenimi stvarmi. Katja, sporoči kako je bilo na pregledu. Kam pa hodiš? Jaz imam drug teden že prvi CTG, potem pa čez dva tedna še zadnjič pogledamo malo skozi ultrazvok, komaj čakam... če ne bo seveda prej v živo pokukala na svet.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 17:29:43
|
|
|
|
katja_p
|
Js hodim v velenjski ZD, k dr. Kardoš Mohorko. Pa morm rečt, da mi je kr kul. Kljub temu, da mi natadnje ni delala UZ in sm bla mal razočarana. Upam, da ga ju3 naredi, ker mene zanima, kok smo že težki pa to ... Javim, kako je šlo. Sicer se pa zdejle ukvarjam z britjem nog obup ... pa sej mi gre, ni še nekega napora, ... sam bi rajš vidla, če mi ne bi blo treba ... bi šla kr na depilacijo
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 17:57:33
|
|
|
|
Bethany
|
Hehe, ja, britje nog in bikini predela, tudi meni predstavlja že kar konkreten izziv. Ko kr ne veš kok bi se nastavil, ko je trebuh napoti. Ampak sej gre. Aha, v velenjski ZD hodiš. Js sem bila tam na nuhalni, sicer ne pri tej tvoji zdravnici, ampak pri uni drugi, Štajerec se piše ali neki podobnega. Je bla fajna, celo uro časa si je vzela. Ok, oglasi se kaj na forumu jutri po pregledu, mogoče nama uspe iti na kratek sprehod in čvek.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 18:08:45
|
|
|
|
katja_p
|
Js mam pregled že ob 8.30, tako da bom okol 10 že nazaj in se javim tle. Če boš mela čas pa res lahk skočma na čvek. se bom sprehodla prot tvojmu koncu
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 18:12:54
|
|
|
|
Bethany
|
Super, zmenjeno!!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 18:41:00
|
|
|
|
mbd0411
|
Živjo! Imela ctg.Tako so me sprehajali,saj je mali spal.Pritisk sem imela 150/80,zato sem dobila še napotnico za bolnico,če danes in jutri še bo tako visok.No,zdaj doma ni,zato sem si malo oddahnila.Mali brca,sicer veliko manj kot je.Naslednji ctg imam na pdp 14.10.(Na nuhalni so mi dali pdp 13.10.),zato se tega bolj držim. Mali postane zvečer veliko bolj aktiven,kot zjutraj.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 19:05:34
|
|
|
|
katja_p
|
Torej si še med nami, mbd Imam nekak filing, da nas boš hitr zapustila, 14. je že zlo blizu Razn, če se ti zgodi kot Panji, ko je še mogla čakat Dej mi povej, a si se že odločila, katerega pediatra boš vzela?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 19:51:47
|
|
|
|
mbd0411
|
Katja,a mene sprašuješ za pediatra?
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 9.10.2008 21:14:52
|
|
|
|
katja_p
|
Jap, tebe mbd.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 9:50:01
|
|
|
|
Dali*
|
Ejla punce, vidim, da se vam že full dogaja, vam ki ste pri koncu. Katja, mbd in Bethany. No, jaz sem imela ta teden ful aktiven in me je blo vsepovsod dosti. Včeraj sem si v Müllerju nabavila modrček za dojenje, ker jih full hvalijo, pa še full poceni je. Neki bi si mogla tak al tak nabavit, pa sem si kar za dojenje vzela. Tako, zdej grem pa zajtrkovat, ker sem do zdejle brala v postelji in se mi ni ljubilo vstati. Katja, čakamo na poročilo s pregleda.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 10:10:45
|
|
|
|
Bethany
|
Dali, saj bos ti tudi kot bi mignil tako daleč, tako da kar uživaj vsak mesec posebej. Sploh drugo tromesečje je bilo meni najboljše, ko se trebušček že lepo vidi, počutje pa je ponavadi super. V Milerju si kupla modrček za dojenje? Kulk pa si dala? Js sem jih gledala in probvala v HM in komaj našla enga kolikor toliko udobnega, da me ne moti, če ga imam cel dan gor. Škoda, ko ni Milerja v Celju . Najbližji Celju je menda v Velenju, ane? Drugače pa, Dali. končno sem probala un čajček iz grozdja in je odličen. Uporabim kar jurko in izabelo, ki sta v izobilju in pride super, še sladkat mi ni treba, samo ohladim ga, pa je tak kot grozdni sok, rahlo kiselkast in zelo osvežilen okus. Njam! Pa še za prebavo se mi zdi, da dobro poskrbi ...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 10:44:32
|
|
|
|
sonček85
|
Naj se še jaz javim po 1 tednu skoraj.Danes imam NS in komaj čakam da pride dragi domov in da greva.Greva pa v Rog.SlAtino k dr.Damir-ju.Pregled imam ob 13 in vem da bo vse super ,smo pa danes stopili v 12t zupancdam:bravo za NS in da je pikica zdrava,le tako naprej mbd:še 3 dni pa bo
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 11:35:37
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Dali, saj bos ti tudi kot bi mignil tako daleč, tako da kar uživaj vsak mesec posebej. Sploh drugo tromesečje je bilo meni najboljše, ko se trebušček že lepo vidi, počutje pa je ponavadi super. V Milerju si kupla modrček za dojenje? Kulk pa si dala? Js sem jih gledala in probvala v HM in komaj našla enga kolikor toliko udobnega, da me ne moti, če ga imam cel dan gor. Škoda, ko ni Milerja v Celju . Najbližji Celju je menda v Velenju, ane? Drugače pa, Dali. končno sem probala un čajček iz grozdja in je odličen. Uporabim kar jurko in izabelo, ki sta v izobilju in pride super, še sladkat mi ni treba, samo ohladim ga, pa je tak kot grozdni sok, rahlo kiselkast in zelo osvežilen okus. Njam! Pa še za prebavo se mi zdi, da dobro poskrbi ... Bethany - Müllerjevi modrci so zakon - cena je 8,79€ najdeš ga pa med stvarmi za dojenčke, v isti vrsti, kjer so plenice v škatlicah. Me s frendico sma prosile trgovke če lahko kje probama, ker sva rekle da nisva iz Velenja in če slučajn ne bi pasal se ne bi še enkrat vozile gor. Tako, da sma lahko šle probat na njihov wc. Full dajo fajn oporo in celi bombažni so. Priporočam! Meni tisti od HM niso ustrezali, so me full pikali in jih raje sploh nisem kupila. Sem pa včeraj kupila še enega za cc. 4€ v kiku v CE, in je tudi kaj OK za oporo se mi gre predvsem. Pa za doma pod majico in za spat je čist OK. Ma pa mal umetnih vlaken.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 12:58:35
|
|
|
|
katja_p
|
Nazaj iz pregleda in nakupov Naša (še vedno drži, da bo ) je težka 1600g, js sm pa po štetju G noseča točno 32t. Mi je rekla, da je dokaj nizko, ker imam še kr neki lufta prot rebrom; lego ima pravo, plodovnice je še dovolj, edin rekla je, da je posteljica malo pikčasta. In me vprašala, če sem v stiku s kakim človekom, ki bi kadil, al pa če sem kake antibiotike jemala. Ker to bi menda lahko bili vzroki, sam js nism nč od tega. Tk da morm mal več počivat, pa noge v luft Pa dala mi je še ene svečke (Gyno-Daktarin - a ktera pozna?), ker imam dokaj močan rumenkast izcedek. Dobila sem tud potrdilo o PDP in zdej lahk rešim papirje in drug teden pošljem. Pa še zadnji laboratorij me čaka. Bom tud najbrž nasledn tedn šla. Bla sm pa tud v Müllerju in kupla moderc, pa še vlažilne robce, v Pikapoki sem vzela dude in ščetko za čisti ... Sem začela se orng pripravljat
< Sporočilo je popravil katja_p -- 10.10.2008 12:59:24 >
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 13:09:25
|
|
|
|
Katjusa
|
Hej punce, po dolgem, dolgem času se vam mal javim..... vidim da ene se že pripravljate na porod lep porod vam želim in lepo bivanje v porodnišnici..... in seveda najvažnejše lepo malo štručko zdravo in pridno jst tud komi čakam fabruar.... do 20 tedna je kr šlo zdej se mi pa vsak dan vleče Dali sem vidla da si si mordc za dojenje že kupla upam da ti bo še prav ko boš rodila..... jst sem si v 1. nos kupla 2 meseca pred porodom modrc za dojenje pa sem vzela še 1 št večjega in mi ni bil prav pa sploh nisme mleka imela prsi so mi zrasle in so take tud ostale.... tak da mi tud kasneje ni bil prav da bi ga vsaj ponosla.... zdej v drugo si ga sploh ne bom kupla ker če slučajno spet ne bom dojila ga tak ne rabim drgač ga bom šla pa pol kupit.... a ti za spat tud modrce nosiš jst komaj čakam da zvečer vse to dol vržem že nabavljate kej za jst na žalost oz. srečo imam skor vse od 1. edin vozička in lupince nisem imela pa smo že kupli kr rabljeno.... kupit morem še sam flaške in sterilizator sma to bom verjetno počakala na porod da vidim če bo mleko al ne.... sej lahko pol al moža pošlem al pa gremo skupi čez kak tedev 2 flaški sme pa že kupla k je bla akcija eno plačaš dobiš 2 (avent) te smo uporabljal tud prvič in so mi ble super tak da jih bomo tud v drugo.... lepo se imejte in uživajte nosečnost dokler ste še noseče pol bo druga muzika
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 13:48:21
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa Dali sem vidla da si si mordc za dojenje že kupla upam da ti bo še prav ko boš rodila..... jst sem si v 1. nos kupla 2 meseca pred porodom modrc za dojenje pa sem vzela še 1 št večjega in mi ni bil prav pa sploh nisme mleka imela prsi so mi zrasle in so take tud ostale.... tak da mi tud kasneje ni bil prav da bi ga vsaj ponosla.... zdej v drugo si ga sploh ne bom kupla ker če slučajno spet ne bom dojila ga tak ne rabim drgač ga bom šla pa pol kupit.... a ti za spat tud modrce nosiš jst komaj čakam da zvečer vse to dol vržem Katjuša - ja sem si kupila modrc za dojenje, ker nudi super oporo. bolj kot vsak drug modrc. Prsi imam kar povečane, ampak, če si grem zdej kupovat nek modrc s kostjo, ki me že sedaj moti, je precej drag in po določenem času mi ne bo več OK. Tako, da sem se pač tako odločila, ker se mi zdi bolj racionalno, kot pa kupovati vsak mesec modrce, ki niso ravno poceni. Spim tudi z njim, ker je prijen in bombažen, ker se mi zdi, da je to pomembno, da se prsi ne povesijo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 13:50:53
|
|
|
|
Dali*
|
Katja, jaz se tudi komaj upiram vsem tem luštkanim stvarem za bebike. Ti, pa kar počivaj, da ne boš prej kot decembra na vrsti. Mogoče bo drug teden kaj več časa, da se vidiva, ker imam ene inštrukcije v CE in zna bit, da se kaj dobimo. Ta teden imam pa akcijo...skoz...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 15:28:16
|
|
|
|
sonček85
|
EVO SONČEK SE JAVLJA NA RAPORT. Pikica je velka 57,7mm,ima,2nogici,2rokici,tveganje je 1:5052) IN ZDRAVA JE ,NI SE PA VIDELO SPOLA JE PA REKEL DA VSE KAR GA JE ZANIMALO JE VSE SUPER IN DA NI STRAHA ZA KAKO BOLEZEN. Sem pa lojzika vzela sabo cd-r namesto dvd in on na žalost ni imel nobenega na zalogi ,drugače bi imela vse posneto na cdeju,imam pa eno slikico ki jo bom potem dala v album Tako to je sedaj za mano in sem tako vesela ,da oba z dragim skačeva do stropa-bomo morali narediti novega
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 15:54:24
|
|
|
|
Dali*
|
Čestitke za dobro opravljeno NS. Sicer pa jaz imam slikice na cd - in ne na dvd, tako, da bi ti lahko dal slikice na cd, če bi se mu ljubilo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 10.10.2008 20:09:35
|
|
|
|
Dali*
|
Tko...zdej pa grem voščit sosedi za r.d., jutri gremo na paintball in piknik, v nedeljo pa imamo piknik doma, tako, da bom bolj malo tle. Lepo preživite sončen vikend in pridno božajte svoje trebuščke.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 11.10.2008 2:17:57
|
|
|
|
Anonimen
|
oooooooooooooooo katjusa, mal gledam slikce naših celjank in evo te najdem. a ti si vedla, da sm jst tle gor? da boš vedla kdo sem... dans smo se srečali v tušu in čvekali ahaha kako je svet mejhen
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 11.10.2008 2:32:36
|
|
|
|
Anonimen
|
da ne boste mislile, da sem mal defektna, ko bedim malija sem nahranla in se vedno umaknem, da nazaj zaspi... ampak res hec no... sej vsake tolk časa čekiram tole temo, danes sem pa še albume pogledla in me skor fršlok, ko sem vidla vajino sliko zdej pa je to res znamenje, da mormo it na sok en dan
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 11.10.2008 10:42:37
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 oooooooooooooooo katjusa, mal gledam slikce naših celjank in evo te najdem. a ti si vedla, da sm jst tle gor? da boš vedla kdo sem... dans smo se srečali v tušu in čvekali ahaha kako je svet mejhen sem že misla da si se ziher zmotla no pa sem si prišla gor koga smo srečal ampak sem mogla orkm pomislt sej veš nosečniška pozabljjivost morem rečt možeku da mi da tvoj msn naslov..... lahko me pa ti dodaš ti pišem zdle ZS
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 11.10.2008 10:49:45
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 danes sem pa še albume pogledla in me skor fršlok, ko sem vidla vajino sliko sploh nisme vedla da mam kej slik v albumu morem to mal uredit tes o vse stare od dalnega leta 2006
|
|
|
imetinamamikatero ime vam je bolj všeč?Nika (
25%)

Lara (
21%)

Tiana (
10%)

Tia (
15%)

Neli (
12%)

Manca (
17%)
Število vseh glasov: 474Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!