Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 11.10.2008 10:50:29
|
|
|
|
Katjusa
|
dali lep vikend vidim da bo zelo zanimiv in kot kaže boste še lepo vreme ujeli in kaj boste kej ostale počele?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 12.10.2008 8:42:58
|
|
|
|
mbd0411
|
Živjo! Kako smo danes? Včeraj sem bila na trgatvi in sem malega tako razmigala-poleg sebe,da je ves dan brcal.Še ponoči se ni umiril . Jutri je moj pdp ,dogaja se pa še nič.Nobenih znakov.Sem celo nosečnost govorila,da bom prej rodila,zdaj bom pa morda kasneje Ah,še je čas... Danes bomo pekli kostanj,upam vsaj,potem pa gremo v Žalec gledat neke avte z veeelikimi kolesi.Naš fantič že komaj čaka. Lepo,sončno nedeljo vsem
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 12.10.2008 14:57:48
|
|
|
|
Dali*
|
Tko, samo na hitro sem vas prišla pozdravit, sedaj pa grem pripravljat kostanje za peko in mošt, ki seveda sodi zraven. Lepo nedeljo vam želim!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 12.10.2008 22:32:16
|
|
|
|
Bethany
|
Čist na kratko od mene, preden grem pozdravit posteljo: Pravkar sem prebrala knjigo Vse o dojenju, avtor Marjana Benedik Novak in jo priporočam vsem, ki si želite oz. nameravate dojiti. Ne samo, da vsebuje ogromno nasvetov glede dojenja in odpravljanja morebitnih težav, ki lahko spremljajo dojenje, ampak je tudi odličen motivator za dojenje. Skratka, priporočam vsem. Pa drugače, nameravate dojiti?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 9:13:18
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Čist na kratko od mene, preden grem pozdravit posteljo: Pravkar sem prebrala knjigo Vse o dojenju, avtor Marjana Benedik Novak in jo priporočam vsem, ki si želite oz. nameravate dojiti. Ne samo, da vsebuje ogromno nasvetov glede dojenja in odpravljanja morebitnih težav, ki lahko spremljajo dojenje, ampak je tudi odličen motivator za dojenje. Skratka, priporočam vsem. Pa drugače, nameravate dojiti? piše notri tud kako dojiti če ni mleka ja mal smešno sam meni se je to nardil pa ni blo nič smešno in me res zanima k v 2 bi zelo rada dojila in s ebojim da spet ne bo mleka
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 9:15:40
|
|
|
|
Katjusa
|
mbd držim pesti da bo danes ta dan drži se in lep porod Jst sem tud skos misla da bom kak teden prej in pol je blo tako težko čakat (3 dni čez rok) zdej v drugo si govorim da bo en teden kasneje..... da bom pol lažje čakala lep sončen dan
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 9:18:00
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Čist na kratko od mene, preden grem pozdravit posteljo: Pravkar sem prebrala knjigo Vse o dojenju, avtor Marjana Benedik Novak in jo priporočam vsem, ki si želite oz. nameravate dojiti. Ne samo, da vsebuje ogromno nasvetov glede dojenja in odpravljanja morebitnih težav, ki lahko spremljajo dojenje, ampak je tudi odličen motivator za dojenje. Skratka, priporočam vsem. Pa drugače, nameravate dojiti? Si si v knjižnici sposodila knjigo? No, js bi jo mogoč tud prebrala, sam ko še ene knjige nisem uspela do konca prebrat, pa sm jo dobila za darilo ob začetku nosečnosti Groza, sploh ne morm verjet, da nism mela časa, da se prebijem do konca ... No, kak mesec še mam Mbd, drži se
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 13:04:11
|
|
|
|
Dali*
|
Sončen pozdrav vsem puncam, no mogoče pa naša mbd res rojeva, ali pa je rodila, ali pa čaka....ali pa....že kaj... Skratka čakamo na njeno poročilo. Vse o dojenju je v CE knjižnici kar precej sposojena, tako, da Katja_p priporočam, da si jo rezerviraš. Naredite si lepa dan! Zdej pa pokličem kolegico, ki dela v ZD, da mi bo preverila, če je danes telovadba, da ne bom hodila spet zastonj.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 13:29:17
|
|
|
|
Dali*
|
Telovadba danes JE!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 13:42:35
|
|
|
|
mbd0411
|
Jaz sem še kar tu. Me spodaj neki špika vsake toliko časa,popadkov pač ni.Se pa čudno počutim kot bi me luna nosila Če se ne oglasim več danes,potem sem šla v Rim
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 14:09:25
|
|
|
|
Bethany
|
Ja, knjiga je sposojena iz knjižnice, jo vračam ta teden. Se pa hitro bere, tak da, Katja, imaš en mesec dosti časa . Drugače pa, opisuje tudi kako rešiti problem, če ni dovolj mleka, pa men je bil všeč predvsem poudarek na psihični pripravi na dojenje, se pravi, da se da veliko storiti s pozitivnim mišljenjem in da odmisliš strah (kaj pa če....). Sej veste kaj pravijo, strah je votel, okoli ga pa nič ni.... . Jaz vsekakor upam, da mi uspe, sem pa seveda pripravljena na to, da bo treba tudi precej truda vložiti, da bo dojenje uspešno steklo. Ko pa smo že glih pri knjigah, še eno fajno sem prebrala že par mesecev nazaj, bolj na začetku nosečnosti in sicer: Devet stopnic, ki pa je bolj ezoterične duhovne narave. Ti da malo misliti in poda drugačen pogled na življenje. Zanimiva...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 15:15:43
|
|
|
|
brkn83
|
čao punce. No nekako preberem vas še, potem pa sploh ne najdem časa, da bi kaj napisala. Največ berem forum februarke 09, ker imam sama takrat rok. No danes pa je zopet tak lep dan, tako da se zdele nakosilam, ko mož pride domov, potem pa greva na sprehod.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 19:41:35
|
|
|
|
mbd0411
|
Še sem tu Nič se ne dogaja za enkrat Lahko noč
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 19:44:19
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Telovadba danes JE! In jaz nisem šla, ker mi je blo škoda se usest v avto in it noter. Sem bila full pridna in sem se v celem dnevu ornk razmigala. Kaj pa ve ste bile? Kako je bilo?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 13.10.2008 21:48:52
|
|
|
|
Bethany
|
Js sem bla pa na akupunkturi, je blo ok in bom še šla. Drugače mi je pa tele sončne dneve kr škoda not preživeti. Kak fajn, da mi ni treba več na šihtu bit, ko je prav muka gledat lepo sončno vreme skozi okno pisarne. Jupi...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 7:37:34
|
|
|
|
mbd0411
|
Mene pa zanima nekaj.Tiste,ki ste že rodile v kratkem v Celju ali ste za prisotnost partnerja pri porodu plačale takoj oz.pred odpustom ali po položnici?
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 7:50:35
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411 Mene pa zanima nekaj.Tiste,ki ste že rodile v kratkem v Celju ali ste za prisotnost partnerja pri porodu plačale takoj oz.pred odpustom ali po položnici? hej, js sicer še nisem rodila , ampak je bilo v MŠ rečeno, da dobiš položnico kasneje domov. Je pa 17 eur za plačat. Sodelavec pa mi je pred kratkim tud omenil, da je dobil položnico, in sicer šele kak mesec po rojstvu.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 11:20:20
|
|
|
|
Dali*
|
Bethany, kaj hodiš na akupunkturo k dr. Mariji Ocvirk ali kam drugam? A nam lahko zaupaš kakšna je cena. Obstaja menda nek paket, če se ne motim. mbd, kako se kaj počutiš? Zglreda, da bomo pri tebi tudi čakale iz ure v uro kaj bo novega.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 14:02:01
|
|
|
|
mbd0411
|
Živjo! Na ctg v redu,mali je bil živahen.Le pritisk mi vedno tam naraste kot .Jutri moram v Celje na ctg.K moji G pa ne grem več. Lena 35...čakam te...
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 16:04:06
|
|
|
|
Dali*
|
Uf, jaz sem danes spet fejst pridna. Vse je zlikano, okoli hiše sem tudi vse pograbila. Joj, koliko je tega listja, sploh če so okoli orehi, hrasti... No, pa kosilo sem skuhala, na sprehod sem šla, na kavico k sosedi...pa še cajt sem imela klepetat. mbd - upam, da bo to obdobje čakanja potekalo čimbolj nenapeto.
< Sporočilo je popravil Dali* -- 14.10.2008 16:05:57 >
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 16:47:39
|
|
|
|
katja_p
|
Da se še js mal javim Akupunktura: zadnč mi je ena rekla, da je za en obisk dala 15€, naj bi šel pa vsaj 5x Telovadba: js nism šla, ker sm se mal pripravljala na današnji zagovor Ta teden imam namen mal te papirje zrihtat za porodniško, in mislim, da te bom mal ponucala, Bethany, ker je najbrž še kr zakomplicirano. Vsaj men se zdi ... Nasledn tedn pa začnem z MŠ in tud že komi čakam. Pa kompletek za imam namen še ta teden it kupit v H&M.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 17:15:20
|
|
|
|
Bethany
|
Hojla, punce! Akupunktura: ja, hodim k dr. Ocvirk, ima prostore tudi v Celju, v modri hiši na križišču nasproti Dipo-ta. Stane pa 15 eur en obisk, če obstajajo kakšni paketi ne vem, lahko vprašam. Js sem se sicer odločila, da bom kar sproti plačevala, ker nikoli ne veš, če te slučajno kaj ne prehiti. Je pa priporičljivo iti vsaj 5x. Naj bi pa pomagalo pri prvi porodni dobi, ki jo precej skrajša, ne vpliva pa na datum poroda (ni nevarnosti, da bi pospešilo, če že ni namenjeno, da rodiš pred rokom) prav tako ne zmanjšuje bolečine. Skratka, če mi pomaga, da se bom hitreje odpirala, je vredno. Papirje na CSD imam namen urejati jutri, zadnji čas, saj v četrtek že uradno nastopim porodniško. Pa bom poročala kako in kaj, tudi glede obv. zdr. zavarovanja se moram pozanimati. Sem še kaj pozabila? mislim, da ne.... Cau za enkrat! Grem pozno kosilo delat...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 17:39:07
|
|
|
|
katja_p
|
Bethany ... telefon ti zvoni
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 18:12:05
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Akupunktura: ja, hodim k dr. Ocvirk, ima prostore tudi v Celju, v modri hiši na križišču nasproti Dipo-ta. Stane pa 15 eur en obisk, če obstajajo kakšni paketi ne vem, lahko vprašam. Js sem se sicer odločila, da bom kar sproti plačevala, ker nikoli ne veš, če te slučajno kaj ne prehiti. Je pa priporičljivo iti vsaj 5x. Naj bi pa pomagalo pri prvi porodni dobi, ki jo precej skrajša, ne vpliva pa na datum poroda (ni nevarnosti, da bi pospešilo, če že ni namenjeno, da rodiš pred rokom) prav tako ne zmanjšuje bolečine. Skratka, če mi pomaga, da se bom hitreje odpirala, je vredno. Ja ja, sej vem, da dela tudi v CE. Sama se verjetno ne bom odločila, ker so šle moje tri frendice in ni nobeni čist nč pomagal. Dve sta se še prav ornk namatrali zraven. Tko da... Je pa sigurno kateri tudi pomagalo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 14.10.2008 18:13:20
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Telovadba: js nism šla, ker sm se mal pripravljala na današnji zagovor Kakšen zagovor si imela. Diplomske?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
oš poljesarartisti, ki imate otroke v oš polje- ali ste zadovoljni?da (
50%)

ne (
50%)
Število vseh glasov: 40Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!