|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 9:22:10   
tasyo
Ojla punce!
Toliko sem prišla k sebi, da se lahko malo javim. Naša Lana je pravi mamin sonček in je nadvse priden otročiček. Si je že kar malo ritma ustvarila - zaspi okoli 9ih in spi do 2, potem se podojiva in vedno tudi previjeva, ker je mala pravi mali posranček - imamo kar občutljiv želodček in moram ful pazit, kaj pojem. Sicer pa je potem dopoldan malo budna, pa popolda obvezno tudi kakšne 2 urice. Skratka, imamo se neizmerno lepo. So se pa že pojavili krčki in takrat se mi takoooo smili, da vam ne znam opisat. Za prvi maj smo bili prvič na sončku in je martinčkanje na terasi kar lepo prespala.

Meni se še vedno cedi gnoj iz rane, pa malo me še cuka, tako da še nisem tako poskočna, kot ste nekatere, vendar gre na boljše - sedaj lahko zdržim brez protibolečinskih sredstev...

No, slikice pripnem drugič, ker je alarm.... Pozdravček!!!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 11:04:09   
marsovka2
pozdrav še od mene! ne vem, če se me sploh spomnite, sem se le ene parkrat javila še v pričakovanju, sedaj pa imamo že od 17.4. doma pupico, ki me med porodom ni prav posebej namatrala (od prihoda v porodnišnico, skušaj z vso proceduro, do poroda ena urauser posted image ).
Drgač je "pridna", pridna sesačica, bradavice sicer trpijo, a to bo že. pridno se redimo, na obrok poje od min 60 pa tja do 110, največkrat pa okoli 90, kar se mi zdi kar konkretna porcijauser posted image  Me pa zanima, kolk so kaj vaši budni takole čez dan. Se mi zdi da naša skoz več (ja, itak, ane), samo ko jo odložim, po jedi, ona kar cmevka in se pritožuje, da jo posledično spet primem v roke...A jih vi pustite kaj jokcat al jih takoj pestujete? Ne vem, a jokcanje po jedi pomeni, da je še lačna??? Pri pojedeni količini se mi zdi malo verjetnouser posted image

Ste uvedli dudiko? naša je niti ne prime...

Jih imate čez dan v košari ali kjerkoli pokrite s kovterčkom ali dekico?
 
Jih dajate ležat na križ ali izključno na bok?
 
Pasejo kaj kravice?
 
No, sem navrgla enih vprašanj. Čestitam vsem mamicam in držim pestke tistim, ki še kar čakate, saj bo, še noben ni notr ostaluser posted image

lep dan še naprej, se berjamo

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 11:34:40   
JABOLKO3
Živijo!

Najprej čestitke novima mamicama - Zokici in Marsovki!

Danes sva z Juretom sama doma, so šli ta veliki trije malo v hribe, pa je kar nekam tiho v hiši. Bova šla pa kasneje tudi midva malo po vasi.
Včeraj smo bili na prvem družinskem izletu na Bledu. Vožnjo tja je Jure prespal, večja sta pa zraven razgrajala, da sem ju morala kar naprej opominjat in mirit. Potem smo ga tam prestavili v voziček in se je zbudil, sem mislila, da bo še malo zaspal, pa je bil zgleda toliko vznemirjen, ker je bilo vse nekaj na novo, da je kar jokal. Pa smo parkirali na prvi klopci, da sem ga podojila, tavečja sta pa zraven sitnarila, ker jima je bilo dolgočasno čakat. Potem smo se končno premaknili naprej, a Jure ni bil preveč zadovoljen, tako da je kmalu ves Bled vedel, da je on na obisku, ko ga je pa ati vzel v naročje, je bil pa čisto tiho, lumpek. V tem stilu smo potem obhodili pol jezera, ko so mene že tako boleli kolki in trebuh, da sva z Juretom počakala na klopci, ostali trije so pa šli naokrog po avto. Med čakanjem je pa lepo zaspal v vozičku, tako da smo šli lahko še k Šmonu na kremšnite in limonado (mami si je privoščila ledeno kavo, je res pasala), potem pa domov. Sicer je bilo vse skupaj zame kar naporno, a sem vseeno zadovoljna, ker smo šli, zaradi občutka, da 'se vračam'.

Trnuljčica - pri nas je isto glede kakanja, prav vsaka plenička je polna, ga pa vsakič na tanko namažem s kremo od Bubchen in nima prav nobenih težav s kožo (tudi starejša dva sem mazala s to kremo, pa ni nikoli bilo vnete ritke, čeprav je ta drugi bil alergik in je imel res izredno občutljivo kožo). Morda poskusi, boš videla.

Lep dan vsem!


(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 11:35:37   
BUBICA17
Oj!

Moj fantiček star 16 dni čez dan nikoli ne spi v košari. Vedno le na postelji in ga pokrijem le z odejico, da mu ni prevroče. Imava zelo toplo v sobi. Dudiko ima samo kadar ne more zaspat.
Imava pa drug problem. Pred nekaj dnevi sva začela uporabljati Pampers plenice številka 2, verjetno kupljene v Sparu in so se po ritki včeraj naredili beli mozoljčki...zgleda kot mozoljčki in eni so počili. Plenice pogosto menjava in tudi uporabljava hladilno kremo iz lekarne. Od včeraj pa mažem s tisto, ki sem jo dobila v paketu, ki se ga dobi v porodnišnici.
Drug problem je, da ob lepem vremenu greva valda na sprehod..beri dolg sprehod. Po njem se dobro počutim, mogoče me malo bolijo stopala, kar nima veze s porodom. Problem je nastal, ker je šla na en tak sprehod moja mami in sva se v Arboretumu zadržali 2-3 ure. Zdaj so jo prijateljici ukregale, kako mi je to lahko dovolila, ker bom imela posledice...povešeno maternico in naslednja nosečnost ne bo tako preprosta kot je bila ta ali pa celo ne bom mogla imeti otrok. To je moj namreč prvi user posted image . Sicer jim ne verjamem, ampak me vseeno zanimajo vaša mnenja? Mami pa zdaj peče vest in mi teži, da naj bom skos doma in da naj se ne naprezam. Kaj naj pa zdaj?

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 11:39:52   
BUBICA17
Aja pa preimenovala sem se, ker bom raje uporabljala vzdevek kot ostali. Prej sem bila simona pirc. Opravičujem se za napake, ker tipkam z eno roko in v leže, ker mi Bubica leži na trebuhu...no zdaj že spiuser posted image . Še dober, da imam prenosni računalnik...to je najboljša iznajdba.user posted image

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 13:11:21   
Krista28
Pozdravljene mamice,

Danes je mimo obisk patronažne/babce. Moja rana je zaceljena (no ja neka remenkasto prozorna tekočina se še pocedi), dva dni še za mazat, pol pa sam ful ful tuširat, pa bouser posted image user posted image user posted image user posted image . Nadjo sem sama kopala, pa tehtali in ima 4010g. Bili pohvaljeniuser posted image . Je pa včeraj zvečer reva tako jokala skoraj eno uro s presledki..user posted image ...je šel moj dons po tiste kapljice in čaj v Oxivit. Zdaj se bom pa s tem nalivala. Je pa danes babca rekla, da je to lahko svinjina (salame), pa gobice, kar sem včeraj lepo jedla, ko smo imeli obiskeuser posted image user posted image ...ne bom več.....

Nadja je budna kake pol ure ko se podoji in previje, potem pa zvečer malo več (žal jo takrat malo bolj zvija), pa zjutraj zdaj tud mal podaljša....

Glede jokcanja - Ravno danes mi je babca povedala zanimivo teorija, da otroka ne takoj v roke jemat in po rokah mečkat, če je buden, da si takrat gradi osebnost oz. duhovno plat osebnosti.....tako nekakouser posted image . Svetovala je, da naj malo pokliče - beri zajoka, da jo gremo takrat pa lepo dvignit in jih dat občutek varnosti....


Kje spijo - ponoči spi striktno v svoji posteljci, podnevi pa največ v košari od vozička, na najini postelji, kasneje v ležalniku...To sem prakticirala pri večjem in se je ful obneslo. Čez dan jo dam ležat tudi na hrbet, sam ne ful sito, ker mi poliva, pa je nevarno, da ji gre v sapnik.

Pasenje kravic- zaenkrat ne, ker se pritožuje..user posted image

Tudi mi imamo za rito bubchen kremo in pri nobenemu ni bilo nikoli prav vnete ritke.

Bubica17, če so bele pikice so lahko tudi male glivice, ki se po ritah rade naredijo. Za to je krema Canesten, ki se jo lepo namaža na umito in orng suho rito, pa boš vidla če bodo izginile, pa plenice zamenjat..., pa malo več odvito imet.

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 3.5.2008 13:19:02 >


_____________________________

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 14:03:52   
Srčekgirll
Dns sm bla na pregledu, na CTGju ni nč kazalo popadkov, pregled pa, lohko da grem še dns rodit, če bo zdržal čez vikend pa 5.5. mi ne uideuser posted image Tko, da komaj čakam.

_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 14:05:41   
SpeliG
Najprej čestitke Zokici in Marsovki!user posted image

Ker se je naša Martina skorajda pozdravila, smo bili včeraj prvič zunaj, nam namreč ni bilo dovoljeno dokler ne bo OK. In je ful uživala v vozičku, mamica pa še bolj. Je bilo kar mučno zadnji teden zaradi njenega prehlada, sva pa zdaj z atijem že skoraj doktorja v čiščenju mini noskov in redno vse spraviva ven in ona lepo diha.

Martina spi ponoči vedno v svoji zibelki, zdaj ko je bila bolna pa je ob nočnem bujenju ob cca štirih zjutraj pristala v najini postelji, da sem jo vsaj malo tolažila ko je ubogica hropla in se matrala. In ko smo ravno mislili, da smo ven iz krize so se ji začeli krči. Niso vedno ob istem času, izgleda kot bi se matrala da se pokaka (čeprav je precej pokakana, ni težav s tem), zvija in vsa je rdeča v obrazek, kar traja do pol ure ali manj, potem pa je v redu. Pa res pazim kaj jem, to se zdaj dogaja tretji dan. Bo že treba po kakšne kapljice, očitno.

Spat jo zaenkrat dajem izključno na bok, ampak jo moram zelo dobro podložit, ker se mi takoj obrne, včasih celo tako močno, da pristane na trebuhu in sama pase kravice - to je izvedla že v porodnišnici.

Čez dan je precej budna, je kot čukec in gleda pa gode, nič ne pazimo na hrup ker se mora navadit na dnevni hrup. Če jo bi glede tega razvadili se mi potem lahko zgodi, da bi morala it soseda prosit naj npr. ne kosi trave, ker naš otrok spi...

Dudiko pa je naša takoj vzljubila, jo imamo res za tolažit, sej jo potem izpusti ker vidi da nič ne priteče ven. Raje vidim da se navadi na dudo, kot pa sesa prst, kar je veliko težje odvadit.

Kaj še...Aja plenice imamo Pampers 1, pa se dobro obnesejo, zraven pa hladilno mazilo iz lekarne, umivam pa zaenkrat le z vodo. Kožo ima lepo, zadnje dni sem pa tja kakšen mozoljček na obrazu, ampak to se koža, čisti ni panike.

No, lepo se imejte, uživajte v vikendu, mi gremo danes z Martino na njen prvi piknik!


(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 14:53:08   
aprilska34
Zdravo, mamice,

Kako lepi dnevi! Mi smo kar zunaj in zunaj, Eva je cele dneve zunaj in uživa na zraku, z njo pa vsa naša družinica.
Glede spanja.... Naša Eva je stara 6 tednov, ampak se mi zdi, da zelo dosti spi. Ne vem, če sta moji starejši dve toliko spali, ne vem...zdi se mi, da ne, mogoče se pa ne spomnim več toliko... Eva spi skoraj celi dan in tudi ponoči. Zbuja se na 3-4 ure, da se napapa, potem pa spet spi, spi... Se mi zdi, da čez celi dan, če seštejem vse skupaj, ni budna več kot 2 uri. Kaj je tudi z vašimi malčki tako?

Zvečer jo damo spat v zibiko, ampak navadno po prvem hranjeju ponoči (okoli 3.ure), noče več spati tam in jo vzameva kar v veliko posteljo. Polagamo jo navadno na stran- na bok, ampak vedno večkrat kar na hrbet, ker ji tako bolj paše. Malo me je strah, da bi se ji zaletelo, ampak ima glavico vedno na stran obrnjeno, pa še slišim jo, če zakašlja, tako da mislim, da ni tako nevarnouser posted image
Med previjanjem jo damo tudi na trebušček, da malo dvigne glavico,ampak zaenkrat še ne pretiravamo, se hitro zbuni, ko ji je glavica pretežkauser posted image

Glede hranjenja- poje okoli 80ml, včasih več, včasih tudi manj, na tej količini je zdaj že kakšnih 14 dni.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 15:01:36   
aprilska34
Aja, še nekaj bi dodala. Včeraj smo nekaj pospravljali po parceli in kot kaže sem se malo preveč "pretegnila", no zlagali smo drva in podobno. Malo me je bolel križ in bila sem rahlo utrujena, pa se mi ni zdelo kaj posebnega. Saj tudi kar na dolge sprehode hodimo, pa zraven nosim Evo v štorklji, pa tukaj okoli ni ravno, je kar dosti hribovitega. Ponoči pa- ko sem jo nahranila, sem se obnila na levi bok in me je tako zelo zabolelo v trebuhu, direktno maternica me je bolela, da sem kar zastokala in se obrnila na hrbet. Dolgo od bolečine nisem mogla spati. Danes me še vedno malo stiska. Pa me zanima, ali ve že normalo opravljate vsa dela, ali se še precej čuvate? Sem že 6tednov po porodu, kot sem že prej napisala...

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 15:15:00   
lepa posadka
APRILČICE 2008  
 

PDP 03.04.
- majazmaja:

PDP 04.04. 
- tz980 (28let): ŠEMPETER user posted image

PDP 10.04.
- tosja: user posted image  
- Barb77 (30let): LJ user posted image  

PDP 11.04.
- nana09 (29let): CE user posted image     

PDP 18.04.  
- darja33: CE user posted image

PDP 20.04.
- matejchykam (21let): user posted image
- čebelica27 (27let): IZOLA

PDP 22.04.
- leni5 (28let): IZOLA user posted image

PDP 23.04.
- mavo: CE 

PDP 25.04.
- Srčekgirll (24let): PO user posted image
- MARUŠKA28 (28let): user posted image

PDP 26.04.
- KatyMM:

PDP 29.04. 
- pikica030407 (25let): user posted image   


__________________________________________________

PRESREČNE MAMICE:

21.02.2008---->>>>

user posted image - Katka28 (22.4.2008): user posted image  user posted image  user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g


28.02.2008---->>>>

user posted image  - zolika (24.4.2008): user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm


15.03.2008---->>>> 

user posted image   - Maja24-2 (9.4.2008): user posted image user posted image Lan 3010g, 48 cm



20.03.2008---->>>> 
 
user posted image - Modrookica (2.4.2008): user posted image  user posted image    Luka 3130g, 50 cm  
 

23.03.2008---->>>>   

user posted image  - Aprilska34 (19.4.2008): user posted image   user posted image   Eva 2470g, 47 cm  
 

24.03.2008---->>>> 

user posted image  - Vijolica_23 (4.4.2008): user posted image  user posted image  Nataša 3550g, 53 cm

user posted image   - Barby78 (12.4.2008): user posted image  user posted image   Lia 3050g, 46 cm 

user posted image   - Sasy20 (14.4.2008): user posted image    user posted image   NIk 3510g, 52 cm 


01.04.2008---->>>> 

user posted image   - lepa posadka (1.4.2008): user posted image   user posted image   Tomaž 3600g, 51 cm  


02.04.2008---->>>> 

user posted image    - Ketrin (14.4.2008): user posted image   user posted image    Kaja 3210g, 51 cm  

user posted image   - Tanja555 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Neli 2660g, 46.5 cm  

user posted image    - tejč29 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Matija 3565g, 57 cm  

user posted image    - temistokleja (5.4.2008): user posted image     user posted image    Mina 3530g, 51 cm

06.04.2008---->>>> 

user posted image - Majček28 ( 8.4.2008): user posted image   user posted image    Brina 3300g, 51 cm  

user posted image - sončnica14: user posted image   user posted image   Jaka 4150g, 56 cm  


08.04.2008---->>>>  

user posted image  - NiLe (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Tia 3050g, 50 cm   


09.04.2008---->>>>   

user posted image  - Kekec in mojca ( 13.4.2008): user posted image   user posted image   Tine 3300g, 51 cm   


10.04.2008---->>>>   

user posted image  - novopecena (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Rene 3540g, 50 cm    
  
user posted image - Malamaja (11.4.2008):  user posted image    user posted image   Maja 3690g, 55 cm   


11.04.2008---->>>>   

user posted image - SpelliG (18.4.2008):   user posted image   user posted image   Martina 3650g, 53 cm     
 
user posted image - petty82 (10.4.2008):  user posted image   user posted image   Luka ? g, ? cm   
 
user posted image  - ppika (13.4.2008):  user posted image   user posted image    Gaja ?g, ? cm     



12.04.2008---->>>>   
 
user posted image - sky77 (14.4.2008):   user posted image    user posted image   Brina 3750g, 53 cm   


14.04.2008---->>>>     
   
   user posted image  - calena (14.4.2008):  user posted image   user posted image    Tosja 3280g, 50 cm      

 
15.04.2008---->>>>     

user posted image - scorpiogirll (24.4.2008):  user posted image   user posted image    Nal 2900g, 50 cm       

user posted image - resnično srečna (15.4.2008):   user posted image    user posted image    Iza 3150g, 53 cm 
 
user posted image  - Krista28 (17.4.2008):   user posted image    user posted image    Nadja 3550g, 52 cm 

user posted image   - Jazabel (7.4.2008):   user posted image    user posted image    Enja 4100g, 54 cm 

 
16.04.2008---->>>>       
  
user posted image  - Jo@n (22.4.2008): user posted image   user posted image    Jakob 3870g, 55 cm     
 
user posted image  - Katja271 (12.4.2008):  user posted image   user posted image    Nik 3600g, 53 cm    
 
user posted image  - trnuljčica (25.4.2008):  user posted image   user posted image    ? 2860g, 48 cm  

user posted image   - aprill (25.4.2008):  user posted image   user posted image    Klemen, 3800g, 53 cm


  

  17.04.2008---->>>>          


user posted image  - simvir (10.4.2008):  user posted image   user posted image     Tevž 3850g, 54 cm  

user posted image  - JABOLKO3 (17.4.2008): user posted image   user posted image      Jure 4750g, 58 cm  
 
user posted image   - minicca (24.4.2008): user posted image   user posted image      Matej, 3220g, 52 cm
 
user posted image   - Bubica 17 (25.4.2008): user posted image   user posted image      Anej, 3340g, 52 cm

user posted image   - Jelcy (14.4.2008): user posted image   user posted image      Patrik, 3670g, 52 cm

user posted image    - marsovka (08): user posted image     user posted image      ?, ?g, ? cm

19. 04.2008---->>>>           

user posted image  - big mamma (9.4.2008):  user posted image   user posted image    Jernej 4210g, 56 cm    

user posted image   - bela vrtnica (19.4.2008):  user posted image    user posted image    Zara 3620 g, 51 cm   

user posted image   - Malamalinca (23.4.2008):  user posted image    user posted image     Kaja, 3230g, 50 cm 

20.04.2008---->>>>             

user posted image   - Tejcha (15.4.2008):  user posted image    user posted image    Ajša 3470g, 52 cm      

21.04.2008---->>>>        
     
user posted image   - sirenetta (25.4.2008):  user posted image    user posted image     Mihael, 4020g, 56 cm 
 
 
user posted image   - Sandrin (26.4.2008): user posted image    user posted image     Blaž, 3395g, 50 cm 
 
22.04.2008---->>>>  
 
user posted image   - Tasyo (20.4.2008): user posted image      user posted image      Lana, 2980g, 50cm
 
user posted image   - Lubici (19.4.2008): user posted image        user posted image      Urs, 3370g, 52 cm


24.04.2008---->>>>   

  user posted image   - Roberta (18.4.2008): user posted image     user posted image      Liam, 3445g, 52 cm                               
           
25.04.2008---->>>>    

 user posted image     - u04111976 (14.4.2008): user posted image      user posted image      Tia 4060g, 53 cm                                

26.04.2008---->>>>    

user posted image   - SinskaT (25.4.2008): user posted image       user posted image     Hana 3260g, 51 cm                             
 
27.04.2008---->>>>    

user posted image    - Zokica (27.4.2008): user posted image         user posted image     Rene, 3730g, 52 cm                            


 
28.04.2008---->>>>     

 user posted image   - Shoo (21.4.2008): user posted image         user posted image     Roko 3530g, 51 cm                           


                                                        user posted image : user posted image                       
                                                        22 : 30

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 15:30:18   
lepa posadka
Živjo dekleta!

Ti dnevi so res krasni. Prav pregrešno užitkarski... Mi smo v glavnem akr zunaj... še jemo zunaj, Tomaž spi zunaj... Res luštno.

Čestitke novim mamicam: Zokici in Marsovki.

Pa Tasyo - super, da si se javila. Lepo, da okrevaš...sicer pa se ti nikamor ne mudi. Lepo, da je Lana pridna... le uživajte.

Roberta...dobrodošla nazaj. Super, da si že v starem tempu... le uživajte.

Bubica17...marsikaj so stare vraže, marsikaj je tudi res. Toda, če se dobro počutiš, se nimaš kaj sekirat in le hitro ven na zrak!!!

Jabolko... super za izlet...kot si opisala, verjamem, da je bil naporen... samo človek kar lažje preživi take težavice nekje na zraku in v naravi, kot če si zaprst v stanovanju, mar ne...

Mozoljčki - ja, to je nekaj normalnega... čeprav imajo eni otroci tega manj in eni več. Najbolj pogosto se pojavijo pri  treh do šestih tednih po rojstvu. To je tudi obdobje, ko se hormoni uravnavajo pri mamicah...in dete pa pokasira mozoljčke... Potem vse izgine.

Plenice - pri nas imamo Pamperske 2 že od začetka..., porabili smo le en mini paket 1... načeloma ponoči pri nas vse premoči. Smo pa zadnje dve noči malce bolje spali... in, ker je zadnje tri dni tudi prebavljanje malce manj pogosto... se to noč nismo nič rpevijali, saj ni bil moker čez in čez. Za spanje uporabljam Müllerjeve in imajo raztegljiv pas - so mi OK.

Kakanje - tudi naš Tomaž je prve štiri tedne skoraj pri vsakem hranjenju kakal... pa ni jedel samo 6x na dan?! Prebava se je nekako umirila...sicer se malo dlje trudi, da se podela tiste parkrat na dan... ampak se je zreduciralo na cca 4x dnevno...pa takrat več :-)))

Dudika...mi še nismo odnehali in jo še vsak dan malo ponudimo Tomažu...včeraj je celo kar sam zagrabil... No, mi smo imeli že dva z dudiko, pa ni bilo nobenega problema z odvajanjem... pa eno s prstkom (je začela cuzat šele pri 3 mesecih...prej pa ni bilo nobene potrebe po dudici,...). No, ta je tudi dokaj gladko nehala pri dveh letih... jo, pa še dane zalotim včasih, ko si kar nekaj vtika v usta... Pa ponoči ima morda še kdaj prstek... Zobje so OK in drugače ni problemov, samo se mi zdi duda tako elegantna rešitev... Naš Tomaž sicer več poliva, če se ves čas naceja pri mamici, tkao da še kar ne bomo odnehali. Se pa ne silimo preveč :-)))

Spanje...ponoči v svoji postelji...od cca šestih dalje naprej pri meni... Podnevi pa v vozičku, štorklji, spodaj v zibki... pri svetlobi in celotnem šundru velike družine :-))))

Pasenje kravic...za tisto pravo pasenje kravic so še malo premajhni. Seveda pa ga dam na trebušček ob previjanju in se malo korenjak že kar dobro namiga in trenira vrat... seveda pa ne pretiravamo.

Tomaž pravi, da bo dovolj. Še pojeva, se oblečeva in greno spet na en piknik...
Mejte se fajn...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 16:07:35   
novopecena
jest pa čakam pa čakam da se Rene zbudi in jo kreneva na sončeka-upam sam da naju ne bo dež prehitel-kar nekaj se začenja oblačiti in ko pogledam proti gorenjskemu koncu je vse zabasano
Jo@n povej mi recept kaj narediš da ti mali tako lepo spi?

midva imava od 5-6h ure dalje take težave (beri jok in napenjanje) pa tja do nekje 8h pol pa spet dol pade, sam kaj ko je mamica pol že tko zbujena in gleda ko čukec
plenice imamo kar pamperske 1 in so mi zlo fajne-se fajn obnesejo
dudiko naš že skoraj da ne obožuje, sam jo pa imamo samo dokler ne zaspimo pol jo pa itak sam vn pljune. bolje dudika kot pa prstek pravim. pa tudi babca je rekla da ni panike in naj jo kar uporabljamo. nobelovo nagrado geniju ki je iznašel dudo
moj je čez dan kar lepo na hrbtu-mu tako najbolj paše pa itak ima glavico čist na stran obrnjeno, ponoči ga pa morm orng podložit da mi spi na boku, pa še to mu včasih rata se prekucnit. čez dan je večinoma kar v dnevni sobi na ogromnem kavču in v galami ima pa skoz fajno muzko prižgano, tako da bo mogoče še kakšen glasbenik ratal, ko bo starejši
kravce smo pa pasli glih zadnjič, ko smo se umili in sem ga malo zmasirala po celem telesu. ko sem ga obrnila na trebušček pa sploh ni nič protestiral (kot je bilo to v navadi) in je lepo samo glavco dvignil pa se z atijem menil
za ritko imamo kar bubchen kremo in je zaenkrat ok, sem pa včeraj porajtala da je dobil ene izpuščajčke po ritki. vse uporablam isto od rojstva razen druge vlažilne robčke sem sprobala in sem jih že ukinila, ker drugo sploh ne more biti krivo-se mi zdi

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 17:02:57   
marsovka2
dajem podatke za statistiko:

Smilla, 3340g, 51cm

pozdrav vsem in hvala za lep sprejem!

pa še eno vprašanje: kaj jeste od sadja in zelenjave? jaz kakšen krhl jabolka, pol banane, pa kompot pa suhe slive, od zelenjave pa....sveže u bistu sploh neuser posted image  aja, včeri sem rdečo peso za kosilo...

pa še napište prosm, kolk jih  oblečete za ven, tenx (mi namreč še nismo bli, razen prejšnji dan do avta, ko smo šli na večerjo k tašči)

čaw

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 20:00:53   
NaTaŠa*
OJLA PUNCE

A mi lohka kera pošlje link od aprilskih srčkov sploh ne morem najdt kje smo oz. kje bomo nadeljevale debato. prosm.


_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu marsovka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 20:50:54   
novopecena
marsovka2 kar se tiče sadja je tako da jem samo banane, drugače pa si kuham kompote iz jabolk in hrušk. sem 2.dan iz P pojedla jabolko ppa je malega tako zvijalo, da sva kr skupaj user posted image user posted image
zelenjavo pa tud vso prekuham pa jo zaužijem kot prilogo pri južni. ja pa rdečo peso sem tudi jedla.

danes sva bla zunaj pa sem mu dala bodi + pajaca brez rokavov in čez kompletek (bolj tanek), bombažna kapica na glavco pa tanka dekica za čez, pa še to sem pol kar skenslala ker je blo tko fajn pa itak je v zavetju bil v vozičku. mi je celo pot prespal , ko sva pa prišla do doma pa takoj alarm za niplom user posted image user posted image


_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 20:52:22   
novopecena
izvoli vijolica http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2615183

_____________________________

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
3.5.2008 21:48:16   
NaTaŠa*
Hvala novopečena

_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 9:55:48   
barby78
Ojla!

Mi se ravno odpravljamo ven.je res tak krasno vreme.

Najprej pa čestitke Zokici in marsovki,za njuna srčka user posted image user posted image user posted image


mene pa nekaj zanima-naša Lia bolj poredko kaka,včasih tud 2 dni nič,pol pa ji moram mal pomagat,pa gre.A mogoče veste,kolk dni je še normalno,če user posted image  ne kaka,oz.po kolikh dneh bi jo morala peljati k zdravniku.res je,da se ne dojiva in zato tud ne prebavi tako hitro to mleko.ampak me vseeno skrbi.user posted image
Pa koliko čaja (če ga?),daste čez dan svojim user posted image .Jaz ga dam večkrat po malem,tak da ga čez dan spije tam nekje do 50 ml.

Lepo se imejte
se čujemo,pa-pa



aja,pa pikica je zopet v P.Tokrat upam,da zadnjič in da bo P zapustila samo še s svojo pikico!

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 11:40:24   
NiLe
Heeej aprilčice!

Najprej čestitke marsovki in zokici za njuni štručki user posted image user posted image user posted image Še malo, pa bomo zaključili naš seznam user posted image ...

Pleničke---mi uporabljamo pamperske 2 in Mullerjeve 1 in zaenkrat ni nobenih problemov z ritko ali puščanjem. Ponoči se redkokdaj previjamo, ker ni potrebe.

Budnost čez dan in spanje---zadnje dni se mi zdi, da je vedno več budna, pa nobenega pravega ritma nimamo. Danes je npr. že celo jutro budna in prav nemirna ... sedaj spi pol urce in jo bom kar spokala v voziček, da gremo na zrak, kjer pridno spi lahko 2 uri ali celo več. Čez dan spi v vozičku in košari v dnevni sebi, kjer je šunder in svetlo, čez noč pa v svoji posteljci ... včasih jo vzamem k nama v veliko posteljo tam proti jutru. Čez dan jo dajem spat na hrbet, ker ji izgleda ful paše, ponoči pa na bok.

Sadje in zelenjava
--- kompot jabolka, hruške in suhe slive. Pojem pa tudi kakšen krhelj jabolka in banano. Pa ananas sem že jedla in pa breskve iz kompota. Zelenjavo pa več ali manj kuhano, pa tudi zeleno solato ali berivko si privoščim, vendar ne veliko ... pa rdečo peso.

Duda --- mi jo kar prakticiramo, kadar je zelo nemirna ... ko zaspi, jo pa lepo flikne ven.

Oblačenje --- sedaj je na soncu že kar vroče in z oblačenjem ne pretiravam. Včeraj je imela bodi kr. rokav, čez majčko z dolgimi in jopico, spodaj pa hlačke in lepo pokrita.

Alaaaarmmmm ... bo treba na sončka ... preživite lepo sončno nedeljo!!!








_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 11:46:22   
scorpiogirl
pozdravljene, mamice in ostale nosečke user posted image

so tako fajni dnevi, da skoz okoli letamo in za čarunalnik skoraj ni časa user posted image sedaj mali končno (celo dopoldne se je nekaj pogovarjal pa malo ga krči zvijajo user posted image , potem pa skoz po malem je pa dremucka in veliiiiko gode user posted image ) spi, tako da imam nekaj časa preden zviznemo na kosilo k mojim user posted image

Zokica in Marsovka, čestitke za malega princa in princeso user posted image pa veliiiiko cartanja user posted image
Pikica in Srčekgirll, držim pesti, da vaju kmalu odnese v P in se vrneta s štručkama user posted image user posted image

Bela vrtnica - če se koža ful lupi, lahko namažeš tudi z bepantenom. vsaj meni so v P tako rekli, ker je imel ful suho kožo tam, k se je lupil. sploh v zapestjih pa na nogicah, bi mu lahko tudi razpokalo, pa sem raje namazala in je bilo hitro bolje user posted image

naš je imel tudi krasno kožo brez mozoljčkov, sedaj so se mu pa pojavili, pa so že ostale povedale, da je to čist ok user posted image

Joan, plenice imamo mi mullerjeve eco, vendar mu za ponoči dam gor pampersove new baby (nemške, seveda user posted image ), ker je bil pri mullerjevih ponoči ves moker in ga je bilo treba sredi noči preoblačit user posted image

Bubica, meni se zdi, da je čist odvisno od tvojega počutja. Če se dobro počutiš, pomoje tud kakšni daljši sprehodi ne morejo škodit. Mi veliko hodimo okol in moram rečt, da se veliko bolje počutim, če smo veliko zunaj. sem pa zvečer posledično malo bolj utrujena user posted image

žal kaj več nimam časa komentirat ... naš mali se prebuja ...

imejte se krasno user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 12:14:49   
Srčekgirll
Hehej! Ma naš  kr vstraja notr na toplem, jst bi pa tko rada cartala . Upam, da jutr mam pregled in bom že 10 dni čez rok, tko da verjetn bo kaj. Sej če se ne bom nč javla cel dan, vedite, da bo al pa je kakšna akcija.


_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 16:12:59   
malamalinca
Zdravo, mačke moje!

Ne, nisem vas pozabila, enostavno nimam časa, da bi skočila na forum, no, ko pa bo šel možiček nazaj v službo, pa ga bo spet več...user posted image user posted image user posted image

Imamo se krasno, velika bratca sta zelo toplo sprejela našo malo žirafico, skratka vse ok in bp....razen tega, da mi zvečer vedno zmanjka mleka in moram pumpat pa dajat po flaški...

Lepo se imejte pupe moje, žal vas nisem brala za nazaj, edino le zgodbo od JABOLKO3, boga reva, kaj vse si prestala, imam jaz kar slabo vest, ko sem tako brez težav rodila, nič šivana, na brzino...

Čau čau, se oglasim čez kak teden, ko se bomo najbrž zmenile tudi za kakšen čvek, ane ane???!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 16:15:53   
Roberta69
Zaporedje - previjanje - dojenje: zakaj učijo, da naj bi otročka pred dojenjem previl? Jaz sem ugotovila, da se zbudi takoooo lačen, da je bolje za oba, če ga najprej podojim, ker se potem čisto v miru previjava (brez joka), potem ga dam pa še malo na joško, če želi, pa še to je, da se vedno že med dojenjem pokaka, tako da bi bil potemtakem praktično skos pokakan user posted image


Zamašen nosek: sem že na drugi temi spraševala... Naš ga ima že od porodnišnice naprej, občasno se malce izboljša, pa spet slišim, da je nekje globoko zgoraj vse zamašeno user posted image . Patronažna mu ga je ful dobro sčistila s kosmom vate, nama pa ne gre in ne gre. Probali smo z navadno pumpico, potem tisto, ko sam povlečeš ven, kupila sva še baterijskega - pa je vse skupaj en k... vredno user posted image . Ob vsakem previjanju ga "polivam" s fiziološko, a se redko zgodi, da kihne user posted image . Se mi pa kar para srce, ko vidim, da trpi. Najbolj se pa bojiva, ker se baje lahko preseli na pljučka itd., in potem nastopijo resne težave.


Plenice: mi imamo Pampers new born in je bil le ene dvakrat malo moker. A se lahko zgodi, da mu pleničko preveč zategneš - mi je mami zadnjič rekla, da se ji zdi po nogicah malce rdeč user posted image


Duda: midva pa močno vztrajava, da je ne bi imel, sem ga pa že parkrat zalotila, da je kot zmešan povlekel cel palec v usta - ko je histerično čakal na joško - in zdaj ne veva, kaj bi. Patronažna je razložila, da z dudo do pol leta ni nobene škode, da pa če enkrat pogrunta, da ima palec, je lahko zgodba veliko bolj klavrna.


Ritem: moj se doji nekje na tri ure, ponoči  okrog treh, naslednjič pa okrog šestih, ko mami (ki bo počasi morala kakšno urico odspat tudi čez dan), sinčka podoji, umije, preobleče, ga da k očiju pod rokico (oba veselo dremuckata naprej), pelje psa ven in se spravi h gospodinjskim opravilom.


Sadje in zelenjava: da sem prej pojedla skledo solate, kot jo najbrž postavite na mizo pri petčlanski družini, brez veze, da govorim (bom nekako potrpela), zaradi pomanjkanja sadja se mi pa meša. Pojem ene 5 - 10 banan na dan (že od prvega dne), tko da tut slučajno niso alergene in kakšno jabolko, potem sem že dvakrat po ene 300 g češenj in po tri marelice, zelenjavo pa zaenkrat samo kuhano. S kompotom se pa nalivam, no predvsem pojem sadje do tekočine mi ni ne vem koliko. Upam pa, da bom kmalu lahko začela normalno jesti sadje, ker mi kompot prov ne sede - bljak, sem ga že močnoooo sita!!! Mi je pa cimra v porodnišnici rekla, da se otrok navadi na hrano, ki jo ješ med nosečnostjo, samo niočem izzivat, ker se mi že ob najkrajšem joku (ki ga je pa zelooo malo user posted image ) neskončno smili.


Pasenje kravic - naš jih zelo rad, ponavadi v takšnem položaju pristane pri očiju in glavo že od rojstva (so se sestre v porodnišnici ful čudile) glavico dviguje kot ta velik.






(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 16:50:09   
tasyo
Ojla!
Naša madam spi in jo pazi oči, tako da lahko jaz malo počvekam...

Budnost in spanje - Lana je zadnje dni vsak dan dopoldan budna po 3 ure skupaj. Neki tečka in jokca, v bistvu ji pa ni hudega, samo zaspana ni... Je pa čez dan v košari od vozička, ponoči pa v svoji posteljici. Sva pa ugotovila, da morava imeti v spalnici nekoliko bolj toplo, ker potem boljše spi.

Kakanje - naša je tudi še velikokrat pokakana, po vsakem dojenju, tudi ponoči in še kaj vmes. Ritko sva imeli malce vneto, pa je bebival vse pozdravil in zdaj ni problema. Me pa neki zanima - a je normalno, da je njen kakec še vedno bolj zelen in nekoliko vlecljiv?user posted image V porodnišnici je bil že čisto kašast, zdaj pa je spet zelen in me že malo skrbi... Vem, da je doma hrana sicer res nekoliko drugačna, ampak zelo pazim, kaj jem.

sadje in zelenjava - zelenjavo jem le prekuhano, od sadja pa zaenkrat le banane in kompot iz suhih sliv. Po breskvah sva imeli krče in je bilo takooo hudo, da je mami jokala.

Mi se vsak dan malo sončkamo na terasi, na sprehod pa še nismo šli, čakamo na privolitev patronažne - ja, pa ker je popek že čisto suh, upamo, da se bomo jutri kopali...

Evo, pa v album bom dala nekaj njenih slikic, pa si jo lahko ogledate, če katera želi...

Tako, toliko zaenkrat, grem še malo počivat, dokler je mir.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?