|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 18:30:12   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Zaporedje - previjanje - dojenje: zakaj učijo, da naj bi otročka pred dojenjem previl? Jaz sem ugotovila, da se zbudi takoooo lačen, da je bolje za oba, če ga najprej podojim, ker se potem čisto v miru previjava (brez joka), potem ga dam pa še malo na joško, če želi, pa še to je, da se vedno že med dojenjem pokaka, tako da bi bil potemtakem praktično skos pokakan user posted image



Čisto prav si naredila.  Naš je včasih tako lačen, ko se zbudi, da se niti po pedesetem poskusu noče prisesat na dojko. In sem enkrat v P probala, da sem ga prvo nahranila, nato preoblekla in je vžgalo. Nato pa je pediatrinja sama od sebe ob odpustu rekla, da naj ga opazujem, da mi bo sam povedal kaj rabi. In dodala, da če opazim, da je nemiren po previjanju in ne želi dojenja ,  naj ga najprej nahranim. Nekateri otroci, je rekla, se že zbudijo z hipoglikemijo ( niska raven sladkorja v krvi) in so zelo nemirni, če jih najprej previjaš, nato pa šele dojiš. Oni pa svetujejo prvo povijanje zato, ker nekateri otroci polivajo po hranjenju.


(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 21:05:29   
bela vrtnica
Halo!

No pa se je pri nas tudi začelo. Zara je bila tako pridna, zdaj pa so jo začeli krči matrati, da jo cele dneve nosimo po rokah. Meni pa je tako hudo, ker ne vem kaj naj naredim. Mož je šel v lekarno vprašat kaj je dobro proti krčem pa je rekla, da je še premala(15 dni), da bi jemala kapljice (baje bi naj imel otrok vsaj 1 mesec, drugače lahko kapljice daješ na lastno odgovornost). Zanima me kdaj ste ve začele dajati kapljice proti krčem in katere? Jaz pijem veliko čajem vendar jo vseeno zvija. Prav tako me zanima katera hrana je tista, ki povrzroča krče? Tudi pri nas so plenice skoraj vedno pokakane (je pa blato bolj tekoče in zelene barve - a je to normalno)?

Drugače pa zvečer po cartanju in nošenju od utrujenosti zaspi in lepo spi do 6 ure. Čez dan se dojima približno na tri ure (že kar sama pove kdaj je lačna).

Na sprehodih tudi naša zelo uživa in lepo zaspi v vozičku.

Toliko za zdaj.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 21:23:12   
Jo@n
Pozdravljene, vidim da veselo vozičkamo in ućivamo v lepih poletnih dneh. Mi smo danes spali od polnoči do sedmih zjutraj user posted image  , se podojili na eni dojki in prespali drugo, ter nato jutranji spanec potegnili do pol 10h. user posted image  Jakob, le tako naprej, vidim da imaš nekaj očkovih genov!!! user posted image

Novopečena, pojma nimam, kakšen recept naj ti povem, da nam mali tako dobro spi... Pač, tako nam je (k sreči) ratalo, je spal ponoči že v porodnišnici, ko sta se cimer in scimra dojila, smo mi spali... Zato tudi ni zako hitro obrnil teže navzgor, ker je raje spal...  Mogoče ima Jakob nočno spanje v genih po očku (beri zgoraj), ampak tega recepta ti pa ne damuser posted image  

Bi bila pa zelo vesela recepta za uspavanje (večerno) ker tega pa še nismo pogruntali, in potem trmarimo in se cmerimo do onemoglosti, bi non stop visel na joški, v posteljo ali zaspat pa ne in ne... Zaleže le, če ga do konca nafilava z dodatkomuser posted image , pa še potem kar nekaj časa traja... Saj vem, da mora osvajati svet in da bo vedno več pokonci, ampak vsak dan do polnoči, tudi če smo že prej uro ali dve pripravljeni sa odhod v sanjsko deželo???
 
Lepa posadka, praviš da imaš čez noč Muellerjeve plenice, da imajo elastičen pas in da si z njimi zadovoljna. A misliš Beaqty Baby, mi imamo te, na ovoju je sicer narisano, da je na zadnjem delu naguban elastičen del, ko pa primem plenico, pa je zadnji del popolnoma nenaguban in brez kakršnekoli elasikeuser posted image  Tudi, če pas poskusim malo raztegnit, neelastično ne gre nikamor...

Sedaj grem spet malo razbremenit user posted image , da lahko skoči pod tuš, saj naš direktor diktira user posted image  user posted image  user posted image  popoldansko/večerni tempo in noče v sanjsko deželo...

Lepe sanje vsem!

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 21:45:12   
NaTaŠa*
Čer punce!!!

Srčekgirll se mi pa že prav smiliš. Ja pa vašemu user posted image verjetno odgovarja biti notr. Upam da boš zelo kmalu imela svojo štručko zraven in da se bote cartali.

RITEM- pri nas še nimamo ustaljenega ritma i je še vse prosto po prešernu user posted image , bomo pa kmal začel z ustaljenim ritmom. Sedaj še nič na razmišljam ker jo tako matrajo krči da je skoraj po cele dneve na rokah ponoči k zaspi se mi pa vseeno zbudi po 3-4 urah in je lačna.

PLENICE- pri nas uparabljamo kar
Pampers new born 2 in nam kar odgovarjajo, smo pa imel ene pa nevem kera firmaje že bla in  so ble zanič ker je bla vsak večer do vratu mokra. Tako da pridegamo kar na Pampers new born 2.

DUDA- na začetko smo bili pri nas proti dudi, ampak ko so se začel krči smo jo kar uvedl da se vsaj malo potolaži. Drgač je pa pri nas s to dudo tako če jo hoče jo bo obdržala v ustih drugače jo pa ven vrže in jo ne spraviš v usta. Tako da je duda pr nas v uparabi takrat ko ima krče in pa ponoči dokler ornk ne zaspi pol jo pa itak ven vrže.

NOSEK- ja enkrat sem že spraševala s čim pucate nosove ampak nisem dobila nobenega odgovora. JA pr nas je isto pri vsakem previjanju NaCl v nos, pol pa čakam da kihne ampak ne spravi nič ven s kihanjem, pumpica pa včasih mi rata včasih pa ne. Probamo vse možne načine. Sem pa slišala je se da dobiti v DM Niveino tekočino za nosek pucat in da je baje dobra. JAz jo grem jutri iskat in bom probala. Ker me je strah da se nam ne prenese na ušeska k tako težko diha  k je zaradi cuzanja.

Ponoči pri nas ni previjanja razen če vidim oz. zavoham da je kakala. Takrat jo preoblečem ker nisem lih za to da bi bla pa celo noč v pokakani plenici.

bela vrtnica- mi uparabljamo SAB SIMPLEX kaplice prot krčem nemorem rečt da nam res čis pomagajo in da smo brez krečv, krči so milejši in jih lahko prenašaš so pa sladke in jih daješ pri vsakem obroku oz. po obroku. Hrana, ki povzroča krče  user posted image user posted image Težko je rečt kera konkretno. Sam merkaj se pri hrani ki napihuje (fižol, zelje, stročnice,...) preslana hrana, premastna,... Drguče pa vidiš kaj ješ in pol lahko po tem sklepaš. Sadje- dnevno samo eno vrsto. Upam da sem ti kaj pomagala če ne ti pa lahko še kera kaj bolj natančno pove.

No upam da sem vse pokomentirala, če na pa naslednič še za nazaj pokomentiram.

Zdaj pa grem pod tuš ker Nataša še aja in bo mir dokler ne zaključim pod tušem. 

vsem ki ste na poti v RIM pa srečno!

Lahko noč punce.


pa-pa




_____________________________

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.


(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.5.2008 21:57:37   
lepa posadka
Dober večer dame!

Jaz sem čist utrujena, ker smo cele dneve zunaj... Danes smo res cel dan preživeli v naravi in kljub temu, da se zadnje dneve samo po poknikih prehranjujemo in marsikaj pojem...malega napenja, vendar zunajm to kar nekako preživimo in res ni hudo. Morda malo postoka, se podojimo, pa v štorklji spet veselo spi dalje... Res je luštno.

Samo na hitro: nekatere ste spraševale glede hrane... nekoč sem že pisala. Seveda, če ugotovite, da detetu nekaj ne ustreza, potem to ukinite... Sicer pa jest vse...samo ne pretirano. Ne 5 jabolk prvi dan... Jaz sem prvi dan začela z enim krhljem... sedaj pojem par jabolk na dan...pa par banan (banane so sporne samo zato, ker lahko zapirajo...), danes sem jedla torto z ribezom in borovnicami... Odsvetujejo se predvsem jagode in agrumi. Zelenjava pa... trenutno kaj hudo svežega itak ni na programu... tudi jaz se težko uprem berivki in ostali solati. Sem prejšnji teden vsak dan po malo...pa ni bilo hudega. So pa ti dnevi grillanja malce bolj naporni za trebušček, saj so vsi ražnjiči hudo papricirani... pa sveža paprika itd... verjetno je rpeveč novih in močnih okusov...pa kot sem rekla, pretirano hudo tudi ni bilo, tako da se ne bom šparala, ker prav iščem hrano :-))))

Oblačenje za ven: naš Tomaž je zadnje dneve oblečen za ven takole: body z dolgimi rokavi in čez kakšna bombažna jopica - po možnosti s kapuco, da jo uporabim, če zapiha. Spodaj hlače (danes kar iz pliša) in nogavičke. To je to. Če je fejst zapihalo, sem pokrila z bombažno dekico... sicer ne.

Roberta - za nosek svetuijem le fiziološko, pa morda slezove kapljice... Pomembno pa je, da ostane nosek prehoden, da ne gre kakšno vnetje na ušeska. To, da dete še malo hrope, pa ni nujno, da je nosek čisto zabasan. Bo  minilo, le brez skrbi.

Glede dude - meni je svakinja, ki je zobozdravnica, rekla, da do treh let se zobem ne naredi škode, če ima dete dudo, medtem, ko je prstek lahko kar nevaren. Naša dva sta oba opustila dudico pri dveh letih in povsem brez problema. Meni se ne zdi, da bi naredila veliko škode.

Tasyo - zelen kakec lahko pomeni, da si kaj takega pojedla, ali pa se je dete napilo preveč zraka in težko vse skupaj prebavilo... Malo opazuj, bi moralo kmalu minit. Sicer pa vse pohvale atiju in mamici - uštimala sta krasno hčerko - pa frizura je že za k frizerju :-))))

Marsovka - vnesem ostale podatke drugič... ti pa le čvekaj z nami.

Lahko noč :-)


(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 8:47:59   
resnično srečna
Dobro jutro pupe...

ufff zbudil me je dež ko je bobnal po oknu in takoj sem vedela, da bo spet en dan brez sprehoda...če se tole ne popravi seveda...

naši prazniki so bili luštni...2 dni smo ugotavljali po čem jo zvija in ne boste verjele...naša pupa ne prenaša roibosh čaja...sedaj ko sem prešla samo na MamAlete za dojenje je pa čisto ok...in ne duha ali sluha o kakem krčenju...malo je bila sicer še zaprta (1 dan ni pokakala niti 1 plenice kar je zanjo rekord)...no včeraj ko sem se spet nažrl kompota so pa plenice že pokale in robovi bodijev so spet spreminjali barvo...packa pokakana...ampak jo imam raje tako in poln pralni stroj, kot pa ko se zvija in vidim, da se matra...

kar se tiče ritma....he he...tudi pri nas je šel rakom žvižgat zaradi dveh dni krčev...pa scrkljani smo postali....spimo samo še pri mamici v postelji, košek je pa le še za okras...no ja včeraj ji je celo uspelo nekaj ur prespati v njem...ampak šele potem ko se je očka odločil, da je popek ok in da jo lahko malo počebričkamo...

patronažne namreč cel teden ne bo in nam je dala zeleno luč, da jo lahko v čebru namakamo kar sami, ker tega oni itaq ne obvladajo...in moram priznati, da je uživala...ko mali buda je sedela tam notri he he...in kar ni vedela kako naj pokaže da ji je všeč...moram naslednjič fotkat in vam prilepit ta obrazek ugodja he he....spala je pa potem tudi kot ubita...

včeraj me je moj najdražji spet pravil v solze....jo je stisnil k sebi in zajel zrak s polnimi pljuči in rekel: ampak dojenčki res najlepše dišijo...pa še res je...pa ne  uporabljamo nobene  kozmetike...

moje bradavice so še vedno minsko polje...sami jarki in moje vreščanje, ko potegne je vedno hujše...tako da sem kar že malo obupana...bepanthen, lanolin ne pomagta...nastavki so bolj pesek v oči...ampak upam, da se kmalu zadeva ustali...drugače bodo mislili sosedje, da je moj mož drugi Fritzel...naša pupa bo pa najprej zaklela, ko bo spregovorila...

Pleničke...smo mi sedaj vzeli v Mercatorju Pampers...grrr...ker ljubi ni imel časa skočit do mullerja in imamo že pikice po lulici...sem besn ko sam ris...prekleto...človek mora res pazit...in moti me, da so naši otroci že sedaj žrtve tega, da imajo Slovenijo za manjvredno in nam pošiljajo škart robo...

Previjanje...Roberta tud naša se najprej podoji iz dveh razlogov: ker je tako nervozna, da je previjanje celo vreščanje (saj je po dojenju tudi ampak vsaj n prebija zvočnega zidu) in ker se vedno po dojenju zelo fino pokaka...sicer se pa včasih tudi ravno takrat, ko ji daš na ritko svežo pleničko...je pa itaq prvkinja v lulanju na previjalko...samo da jo malo zazebe, se ona kot kak kužek polula...

Čiščenje noska...Nive ampule s fiziološko...vsaka ampula 1 nosnica, potem pa iz kosma vate naredite svederček in jo požgečkajte...ko se pripravi na čihanje pa eno nosnico zamašite...pri nas mucke kar letijo iz noska...pa res nimamo težav, da bi imela zamašenega...

Oblačenje...se strinjam z lepo posadko...bodi, jopica, hlačke nogavičke...pa v dekico če je potreba...pa jaz vedno preverjam za vratom...če je tam topla potem je ok...načeloma starši vedno pretiravamo in svoje otroke pregrevamo...

Duda je pri nas za sekiranje očka...ker mu gospodične nikakor ne uspe shecat, da bi jo potegnila...ko pa pridem jaz mimo pa to ni problem...tako da smo ga s tem že čisto zafrustrirali...

Mene pa zanima: kako jih oblečete po kopanju?...jaz osebno sem takrat rada malo bolj zavita in mi paše se pod kotar zavlečt in spat...naredite isto z dojenčki?...

Tasyo pravo lepotičko imaš...si špangice in elastike že kupila?...drugače pa kar počasi...carski rezi niso mala šala...in vi2 bosta že uspeli vse nadoknadit, ko ti prideš k sebi...

Joan držim pesti za dojenje...pa ko bo kopanje na programu se bo vaš Jakob tudi glede večernega spanca in uspavanja unesel...samo čas mu daj...

Pikica in Srčekgirl
...upam, da vama danes uspe...če ne danes pa jutri in če ne jutri pa zagotovo pojutrišnjem...

Marsovka dobrodošla...

Bela vrtnica po mojem jih komot daješ tudi prej...vsaj meni je patronažna zadnjič sama predlagala kapljice...tako da...vprašej patronažno, če še hodi okrog...ali pa jo pokliči...sej veš: beseda ni konj!

Mala malinca lepo da si se oglasila...sej ko bo tvoj najdražji nazaj v službi se pa kar javi he he...

Bubica ne poslušaj drugih...če se ti dobro počutiš lahko odtečeš tud maraton...2 organizma nista enaka in treba je poslušat svoje telo...ti bo že sporočilo, da malo umiri ritem, ko bo tako čutilo...samo takrat pa ne smeš ignorirat znakov...jaz tudi po prvem porodu nisem bila doma in 6 tednov ležala ampak sem letala naokoli, obešala perilo, nosila voziček po stopnicah pa nisem imela maternice med koleni in je bila ta nosečnost sedaj popolnoma normalna...razen pritiska...ki je pa pač posledica lege naše princeske, ki očitno uživa obremenjevat moje srce...

eto...

dovolj od mene za zjutraj...se beremo...

pip

G.


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 9:42:35   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image Pozdravljene!

...pozno -a ne prepozno...user posted image
Čestitke vsem aprilčicam, aprilčkom, mamicam in očkom, bratcem in sestricam!user posted image user posted image user posted image
Včeraj smo praznovali prvi  rojstni danuser posted image
04.04. sva postala starša najlepšemu čmrleku na svetu user posted image
Danes pa sva prvič sama, saj je ati moral v službo user posted image
Ta mesec je bil nekaj najlepšega...uživali smo 100/h

Ko bom uspela se bom mal razpisala.user posted image ...pa ticker bo potrebno porihtat... user posted image







_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 11:03:05   
lepa posadka
APRILČICE 2008  
 

PDP 03.04.
- majazmaja:

PDP 04.04. 
- tz980 (28let): ŠEMPETER user posted image

PDP 10.04. 
- Barb77 (30let): LJ user posted image  

PDP 11.04.
- nana09 (29let): CE user posted image     

PDP 18.04.  
- darja33: CE user posted image

PDP 20.04.
- matejchykam (21let): user posted image
- čebelica27 (27let): IZOLA

PDP 22.04.
- leni5 (28let): IZOLA user posted image

PDP 23.04.
- mavo: CE 

PDP 25.04.
- Srčekgirll (24let): PO user posted image
- MARUŠKA28 (28let): user posted image

PDP 26.04.
- KatyMM:

PDP 29.04. 
- pikica030407 (25let): user posted image   


__________________________________________________

PRESREČNE MAMICE:

21.02.2008---->>>>

user posted image - Katka28 (22.4.2008): user posted image  user posted image  user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g


28.02.2008---->>>>

user posted image  - zolika (24.4.2008): user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm


15.03.2008---->>>> 

user posted image   - Maja24-2 (9.4.2008): user posted image user posted image Lan 3010g, 48 cm



20.03.2008---->>>> 
 
user posted image - Modrookica (2.4.2008): user posted image  user posted image    Luka 3130g, 50 cm  
 

23.03.2008---->>>>   

user posted image  - Aprilska34 (19.4.2008): user posted image   user posted image   Eva 2470g, 47 cm  
 

24.03.2008---->>>> 

user posted image  - Vijolica_23 (4.4.2008): user posted image  user posted image  Nataša 3550g, 53 cm

user posted image   - Barby78 (12.4.2008): user posted image  user posted image   Lia 3050g, 46 cm 

user posted image   - Sasy20 (14.4.2008): user posted image    user posted image   NIk 3510g, 52 cm 


01.04.2008---->>>> 

user posted image   - lepa posadka (1.4.2008): user posted image   user posted image   Tomaž 3600g, 51 cm  


02.04.2008---->>>> 

user posted image    - Ketrin (14.4.2008): user posted image   user posted image    Kaja 3210g, 51 cm  

user posted image   - Tanja555 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Neli 2660g, 46.5 cm  

user posted image    - tejč29 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Matija 3565g, 57 cm  

user posted image    - temistokleja (5.4.2008): user posted image     user posted image    Mina 3530g, 51 cm

04.04.2008---->>>> 

user posted image    - tosja (10.4.2008): user posted image   user posted image    ???


06.04.2008---->>>> 

user posted image - Majček28 ( 8.4.2008): user posted image   user posted image    Brina 3300g, 51 cm  

user posted image - sončnica14: user posted image   user posted image   Jaka 4150g, 56 cm  


08.04.2008---->>>>  

user posted image  - NiLe (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Tia 3050g, 50 cm   


09.04.2008---->>>>   

user posted image  - Kekec in mojca ( 13.4.2008): user posted image   user posted image   Tine 3300g, 51 cm   


10.04.2008---->>>>   

user posted image  - novopecena (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Rene 3540g, 50 cm    
  
user posted image - Malamaja (11.4.2008):  user posted image    user posted image   Maja 3690g, 55 cm   


11.04.2008---->>>>   

user posted image - SpelliG (18.4.2008):   user posted image   user posted image   Martina 3650g, 53 cm     
 
user posted image - petty82 (10.4.2008):  user posted image   user posted image   Luka ? g, ? cm   
 
user posted image  - ppika (13.4.2008):  user posted image   user posted image    Gaja ?g, ? cm     



12.04.2008---->>>>   
 
user posted image - sky77 (14.4.2008):   user posted image    user posted image   Brina 3750g, 53 cm   


14.04.2008---->>>>     
   
   user posted image  - calena (14.4.2008):  user posted image   user posted image    Tosja 3280g, 50 cm      

 
15.04.2008---->>>>     

user posted image - scorpiogirll (24.4.2008):  user posted image   user posted image    Nal 2900g, 50 cm       

user posted image - resnično srečna (15.4.2008):   user posted image    user posted image    Iza 3150g, 53 cm 
 
user posted image  - Krista28 (17.4.2008):   user posted image    user posted image    Nadja 3550g, 52 cm 

user posted image   - Jazabel (7.4.2008):   user posted image    user posted image    Enja 4100g, 54 cm 

 
16.04.2008---->>>>       
  
user posted image  - Jo@n (22.4.2008): user posted image   user posted image    Jakob 3870g, 55 cm     
 
user posted image  - Katja271 (12.4.2008):  user posted image   user posted image    Nik 3600g, 53 cm    
 
user posted image  - trnuljčica (25.4.2008):  user posted image   user posted image    ? 2860g, 48 cm  

user posted image   - aprill (25.4.2008):  user posted image   user posted image    Klemen, 3800g, 53 cm


  

  17.04.2008---->>>>          


user posted image  - simvir (10.4.2008):  user posted image   user posted image     Tevž 3850g, 54 cm  

user posted image  - JABOLKO3 (17.4.2008): user posted image   user posted image      Jure 4750g, 58 cm  
 
user posted image   - minicca (24.4.2008): user posted image   user posted image      Matej, 3220g, 52 cm
 
user posted image   - Bubica 17 (25.4.2008): user posted image   user posted image      Anej, 3340g, 52 cm

user posted image   - Jelcy (14.4.2008): user posted image   user posted image      Patrik, 3670g, 52 cm

user posted image    - marsovka (08): user posted image     user posted image       Smilla, 3340g, 51 cm

19. 04.2008---->>>>           

user posted image  - big mamma (9.4.2008):  user posted image   user posted image    Jernej 4210g, 56 cm    

user posted image   - bela vrtnica (19.4.2008):  user posted image    user posted image    Zara 3620 g, 51 cm   

user posted image   - Malamalinca (23.4.2008):  user posted image    user posted image     Kaja, 3230g, 50 cm 

20.04.2008---->>>>             

user posted image   - Tejcha (15.4.2008):  user posted image    user posted image    Ajša 3470g, 52 cm      

21.04.2008---->>>>        
     
user posted image   - sirenetta (25.4.2008):  user posted image    user posted image     Mihael, 4020g, 56 cm 
 
 
user posted image   - Sandrin (26.4.2008): user posted image    user posted image     Blaž, 3395g, 50 cm 
 
22.04.2008---->>>>  
 
user posted image   - Tasyo (20.4.2008): user posted image      user posted image      Lana, 2980g, 50cm
 
user posted image   - Lubici (19.4.2008): user posted image        user posted image      Urs, 3370g, 52 cm


24.04.2008---->>>>   

  user posted image   - Roberta (18.4.2008): user posted image     user posted image      Liam, 3445g, 52 cm                               
           
25.04.2008---->>>>    

 user posted image     - u04111976 (14.4.2008): user posted image      user posted image      Tia 4060g, 53 cm                                

26.04.2008---->>>>    

user posted image   - SinskaT (25.4.2008): user posted image       user posted image     Hana 3260g, 51 cm                             
 
27.04.2008---->>>>    

user posted image    - Zokica (27.4.2008): user posted image         user posted image     Rene, 3730g, 52 cm                            


 
28.04.2008---->>>>     

 user posted image   - Shoo (21.4.2008): user posted image         user posted image     Roko 3530g, 51 cm                           


                                                        user posted image : user posted image                       
                                                        22 : 31

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 11:13:17   
lepa posadka
Živjo dekleta!

Moram priznat, da mi kar paše tale deževen dan... me prav mika po teh aktivnih dnevih, da bom še jaz dopoldan zarila svoje noge pod kovter. Mali pa itak spi že celo dopoldne. Se moram pohvalit, da noč niti ni bila tako katastrofalna glede na menije preteklih dni :-)) Ga je samo enkrat malo bolj zvilo, pa ni dolgo trajalo...ostalo pa je prespal.

Tosja...dobrodošla nazaj. Sem vesela, da si se javila...pa seveda: ČESTITKE za rojstvo fantiča. Pa le razpiši se še kaj :-)

Sicer pa Srečka...si me spet nasmejala...še posebej, ko opisuješ lulanje po previjalki. Saj gotovo se spomniš, kako pa to izgleda pri fantičih. Pa kako je simpatično, ko niti ne opaziš, samo začutiš, da te nekaj pogreje po majici...ali še bolje, lepi bluzici, ker ste ravno oblečeni, da greste v mesto na potep???!!! :-)))) O tem, da imamo v spalnici stalno spoliran parket, pa ne bom razlagala :-))))

Glede oblačenja po kopanju...mi imamo sedaj en tak ustaljen ritual, da se kopamo vedno zvečer in takrat je budem še samo ta velik sin. Ko ga skopava, ga zavijem v toplo brisačko in ne odvijem takoj. Ga kar še malo pri sebi crkljam, včasih celo malo podojim...potem pa dam na previjalko in še čez kakšno dekico. Ko se ta veliki z njim na previjalki pogovarja in crklja, se jaz vmes že stuširam in potem šele, ga počasi preoblečem v pižamo in podojim pod mojim kovtrom...potem pa gre itak direkt v svojo posteljo pod kovterček... tako da dodatno nič ne oblačim, le zavijem malo bolj :-)

Sedaj pa hitim, ker mi že piskata pomivalni stroj in sušilni...še dobro, da nima te funkcije tudi pralni stroj, pa sesalec...ker  drugače bi se mi sfuzlalo, hihi.

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 11:33:30   
BUBICA17
Ojla!

Se strinjam s Resnično srečno glede Pampers plenic...kako so lahko taki, da prodajajo plenice, ki so tak podenj. Pa tok časa se že ve, da so. Že dve leti nazaj so bile neke afere in očitno še niso uredili. Res je, da nekaterim user posted image  poljske Pamperske ne škodujejo, ampak velikim pa...torej bi morali preveriti surovine, ki jih uporabljajo...jezna sem, ker sem dve leti nazaj, ko je imela Tosama in Pampers kontrolo surovin, ker se je uporabljajo nekaj, kar ni najboljše za človeka. Pri Tosami se je šlo sicer za tampone, ampak je ustavla proizvodnjo skoraj za en teden. Vem, ker se tam delala preko študenta...dokler
niso našli razloga in ga odpravili. Res pa je, da so bili sporni tamponi, ki so bili namenjeni v Nemčijo in se je nekaj govorili, da za vsem stoji O.B., ampak pomembno je to, da so takoj odreagirali. Pri pampers pa očitno ne...verjeten na Poljskem ni sam cenejša delovna sila, ampak se uporablja tud cenejše surovine. Verjeten jih dobro razvite evropske države ne uvažajo...pa saj to ni pomembno. Buba je že veliko boljše, ker se izpuščaji celijo...sicer nisem nikjer našla primera, ko bi kdo imel bele izpuščaje podobne belim gnojnim mozoljem..takih sem imela med nosečnostjo kar precej.
Danes imava pa težave s polivanjem in zdela se mu je začelo še kolcat. Se mi tok smili, ker ga očitno zelo moti. Pa tud buden je že od petih zjutraj, tako da sem že zelo utrujena. Pa še s sprehodom ne bo nič, ker je dež. Mogoče pa zato ne more spat, ker je sprememba vremena.
Pa hvala za odgovore glede sprehoda in povešene maternice.
Pa vsem želim danes čimbolj pridne user posted image , ker jih tud ostale verjetno ne boste mogle peljat ven in bodo nemirni, tako kot moj, ki ga grem zdaj mal nosit okol...je nehal kolcat...zdaj je začel kazat znake, da bo sledil jok.

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 11:59:37   
NiLe
Pozdravljene na tale deževen dan ... upam, da se bo do popoldneva zlilo in bomo šli saj potem malo ven.
Tudi pri nas je danes pestro ... že ponoči se je naši princeski dogajalo, po dojenju ob 3h nikakor ni hotela zaspati nazaj, pa ful je polivala ... v glavnem trajalo je do 5h user posted image . Potem je le zaspala in ob 7h sva se spet futrali in je zaspala do 9h, ko se je zbudla s huronskim jokom in sem takoj videla, zakaj. Posrana je bila do vratu user posted image user posted image Sedaj pa že celo dopoldne nekaj jokca, pa stoka, zaspala je 2x po 15 min ... kje si sonček, da gremo ven?!?!

Tosja, lepo da si se nas usmilila in potešila našo radovednost, da si postala srečna mamica malem čmrleku. Lepo se rihtajte še naprej, pa kaj se še javi.

Lepa posadka; našo pikico je zadnjič ful zvijalo po malo začinjenem piščancu, da je bilo joj user posted image user posted image user posted image Tale čas piknikov bomo morale biti pač malo bolj previdne.

Srečka; še dobro, da si ugotovila vzrok napenjanja pri Izi ...

Evo, spet imam alarm ... upam, da ostale uživate ob spečih user posted image


_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 12:14:32   
Krista28
Glede pucanja noska mi je sestara v P. fajn svetovala. Pred dojenjem dam fiziološka (kar več tekočine v eno nosnico) v nos in ko se doji intenzivno čez nos diha in spiha ven ali vsaj proti izhodu, potem pa s svaljkom vatke lepo zbezaš....Mislim da je tista niveina tečkočina isto fiziološka, sam da so 5ml ampulce in so fajn ozke da gre lepo v nosek.

Srečka, jaz sem imela take bradavice pri prvem in mi je pomagala samo TEE Trea krema od Justa, jo je pa treba pred podojem zbrisati z bradavice. Meni je ta krema zakon, pa za vneto pod prehlajenim noskom je tud super (lažje diha, samo ne za tako majhne!)

Nadjo je pa včeraj , pa v petek tako zvijalo...user posted image Za prvič mi je patronažna povedala da sem verjetno preveč narezka jedla, pa vložene gobe (sploh jih drugač nimam radauser posted image ), za včeraj pa ne vem.....mogoče hrenuser posted image , ali pa Rooibosh čajuser posted image , a je možno....Mleka spijem in pojem ful, ampak to že od začetka, tko da si mislim, da ni mleko.



(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 12:44:31   
BUBICA17
Jaz si tud mažem dojke s tea tree kremo od justa odkar sem prišla iz P, ker so postale občutljive in bi prišlo do vnetja. Tko, da si vsak dan zvečer namažem...pol si pa dol umijem, ko dojim, ker ima krema verjetno ogaben okus...že vonj ni prijeten...pomaga pa ful. Gre za naravni antibiotik.

...Za pod nosek pa priporočam  pri prehladu ...seveda ne za user posted image  ...materino dušico od justa....za odrasle pa pridejo v poštev kapljice 31, ki pa 100% pomagajo pri vseh prehladih in anginah.
....Sem pa slišala na predstavitvi od justa...sam nisem sprobala, ker nimam še težav....da če je user posted image  prehlajen, ima virozo...da ga čisto na tanko namažeš oziroma mu vtreš (vse izdelke od justa se uporablja v majhnih količinah) po podplatih z materino dušico. Ker veliko prihaja iz nog. Jaz si jo mažem po prsnem košu, kadar imam težave z dihali, kar bi bilo za user posted image  premočno. Na stopalih mu ne bi škodovalo, ker gre za čisto naravno zadevo, tko da ne vem...splača se preverit, ker men ti izdelki res pomagajo. Res, da jih mami prodaja, sam jih ne uporabljam zarad tega, ker sem se z njimi zagotov olajšala nosečnost in tud prve dni po porodu. Tud šive...sem si po enem tednu mazala s tea tree kremo z dodanimi kapljicami tea tree. Pa me niso več bolel. Pa nobene strije nimam na telesu, kar gre pa zasluga tudi drugim dejavnikom.
Pri bubi pa zaenkrat uporabljam sam en izdelek in to je mandljevo mleko...imel je ene tri mozoljčke do zdaj...drgač ima pa čist nežno in mehko kožo...pa še vsi ga takoj zavohajo in pravjo da tako lepo diši.user posted image ..sicer tudi brez tega mleka dišiuser posted image .
Tako zdaj sem naredila pa reklamo za Just...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 12:47:14   
BUBICA17
Aja Krista..zdaj sem šele opazila, da ti misliš vneto pod nosom...ja to pa je tea tree krema. Jaz sem pa mislila, kako se rešiti prehlada. ker tea tree krema je za vse rane, ki niso odprte.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 13:12:34   
Krista28
Ko bom rabla kaj od Justa te pocukam za rokavuser posted image . Kreme mi zmanjkuje počasi.

_____________________________

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 13:56:05   
BUBICA17
Zmenjeno!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 14:18:16   
sasy20
Dan!

No po dolgem času se spet javim. Bili smo na morju in smo uživali 100 na uro. Nikec je ful uživu ker je bil cel dan na zraku. Malo me je edino skrbelo ker je v četrtek pihal vetr samo sem ga malo bolj oblekla pa je bilo. Upam da bo tudi ta vikend lep in bomo mahnili na morčka.

Krčki se še vedno nadaljujejo sedja mi bomo iz Italije prinesli neke kaplice čisto naravne in upam da bodo pa saj te pomagale. Vsaka mamica s katero se pogovarjam ima svojo zgodbo glede krčev in res ne moreš vedeti kaj otročičku pomaga. Vsakemu nekaj drugega. Jaz pa potem čez dan malo pomirim tudi z čajem potem se lažje sprdka pa pokaka.

Kaka ene 4x na dan včasih več včasih manj. Občasno je drekec zelen, točno se vidi kdaj ima krče takrat je obarvano zeleno.

Glede pelnic sem že pisala jaz uporabljam Müllerjeve in sem zadovoljna. Ponoči ga ne previjam edino če zavham da je pokakan. Drugače se previjeva ob 6h zjutraj.

Dudo Nik rad potegne ko je lačen in čaka na joško, in pa takrat ko je ful utrujen pa se ne more umiriti.

Tako mislim da glede user posted image  sem pokomentirala vse.

Lepo Tosja da si nam javila da si postala mama. Sedaj pa se kaj večkrat javi.

Tiste user posted image  ki še čakate pa vam sedaj iz srca želim da boste čim prej cartale ker vam verjamem da ste že pošteno naveličane.

Novo pečenim mamicam pa vse čestitke.

No sedaj pa šibam kuhat pa se tipkamo.

Aja še to ali katera razmišla o plavanju z dojenčki? Jaz sem malo gledala pa ne vem kam bi šla na DIF ali v Atlantis. Predlogi??????

Papa

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 14:36:41   
Roberta69
Resnično srečna, sta pa najina izgleda za v kup user posted image , jaz porabim dvojno število plenic, ker se kot zakleto vsaj parkrat na dan, ko je že umit in ima pod ritko svežo pleničko, lump, veselo polula. Glede kakanja sem pa ugotovila, da če mu malce podrsam po odprtinici, se še kar pošteno podela, tako da zdaj malo počakam, da je frajer vsaj nekaj časa na suhem.


Za čiščenje noska je pa patronažna naredila tako kot vi, s kosmom vate, ampak midva ga niti zvit v redu ne znava user posted image (pa recimo, da na koncu gre), ampak nam še ni uspelo nič zrihtat. A kar celo ampulco v eno nosnico? Kaj pa pravite na fiziološko (oz. slana morsko vodo - sej ne vem, a je čist isto ali ni) Sterimar - sem brala, dajo nekateri uporabljajo, jo imamo pa tudi mi zdaj doma in piše, da je primerno tudi za otroke, sem pa sprobala in pritisk ob stisku ni tako močan, da bi bilo ne vem kaj.


Olje za čiščenje ritke
: je katera kje zasledila kakšno večjo pakungo olja, (ampak samo naravnega - brez barvil, dišav in konzervansov) v lekarni imajo samo 100 ml flaške, kupila sem še enega v DM (kamilica in jojoba) 200 ml, ampak je tudi kar drag, okrog 5 EUr, medtem ko je od Welede celo okrog 15 EUR. Je pa enkrat Scorpiogirl napisala, da se lahko uporablja kar navadno hladno stiskano olivnoi olje user posted image . Naš mali korenjak ima pa baje blato dobro dojenega otroka user posted image in je zelo mastno, tako da ga skos umivam tudi z oljem, ker samo z vodo ne gre stran in tega oljčka kar veliko porabimo - oz. zaenkrat vsega veliko porabimo, ker je mami še mal smotana.


Podiranje kupčka: a to vedno naredite, tudi če recimo povleče parkrat bolj za crkljanje kot zares? Kako si ga postavite, mi je user posted image rekel, da ga naštimam preveč tako, da kar sedi na ritki user posted image . In koliko časa vztrajate?  Mami mi je rekla, da ga mora podreti, pa naj traja ne vem kako dolgo user posted image . Pa še prov bogi je, ko že tako sladko spančka, potem ga pa mami, kot "vrečo krompirja" vrže prek rame in smotka kar nekaj muči.


Začinjene zadeve: kaj je problematično? A zgolj paprika ali tudi recimo poper in druge začimbe? Katere pa?


Suha koža: mojemu mišku se po trebuščku, gležnjih in še kje lušči koža, zdaj pa ne vem, a gre to še kaj od rojstva stran ali ima tako suho kožo  user posted image . Nočem ga za brez veze zapacat z enimi žaubami, ampak če je tok suha, pa tudi ni prijetno. A vi jih kaj mažete? V MŠ so rekli, da naj ga po gubicah, če je koža suha kar mažemo.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 15:00:44   
scorpiogirl
Ojla!

Naprej čestitke Tosji za malega user posted image

Roberta, jaz sem mu te suhe dele kar z bepantenom mazala (so mi v P rekli, da je bolje kot olje, ker olje maši pore) in se je fajn uredilo, ima sedaj čist lepo kožo user posted image za hladno stiskano olivno olje mi je pa tudi patronažna rekla, da je ok, naš pa tudi nima težav zaradi olja. mu pa ritko umivam samo z vodo in krpico, olje imam samo za po glavi (po kopanju, baje je proti temencam) in gubicah (podpazduha, za ušeski, zapestja, pod kolenčki). zaenkrat s kožo res nimamo težav, tko da očitno malemu to ustreza ... pa upam, da tako ostane user posted image

naš mali je zadnje dni dopoldne kar zbujen ... že ful gleda pa gode pa posledično tudi malo večkrat hoče jest kot če bi spal ... okrog 12h je zaspal, vmes še enkrat malo pojedel in sedaj spi user posted image je pa vreme približno tako, da se mu bom pomoje kar pridružila user posted image upam pa, da bo v prihodnjih dneh lepše, ker smo planirali kakšen izletek na morje pa na Bled ...

fajn se imejte user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 21:28:36   
Jo@n
Pozdravljene,
se oglašam šee ob tej uri, saj čez dan včasih skočim gor in vas malo počekiram, za pisanje pa po navadi ni časa, ker mali princ diktira svoj tempo...

Spali smo kot po navadi od 00-6, se podojili na eni strani in padli v komo do 9.30 user posted image  Se pa danes že ves dan dojiva po obrokih, ne nacmoka na eni strani, zaspi za kakšno urico, potem je lakota, greva na drugo stran... Ja, saj čez dan je bil zelo priden, pa se je korenjak kot kaže kar preveč naspal, ker je potem zvečer vso budnost in jok noter prinesel... Res pa je, da danes nismo šli na sprehod, pri nas je bilo cel dan čudno vreme, mali pa tudi nekaj gode, piska in po malem hrope, tako da ga malo zalivam s fiziološko, upam, da bo bolje, ker mi ne izgleda ravno, da bi bil ornk prehlajen...

Jutri se bomo pa prvič kopali, se je vse skupaj malo zamaknilo zaradi praznikov... Me prav zanima, ali bo goedl od ugodja (tako pravi očka), ali pa bo druga pesmica na plošči (pravim jaz). Da vidimo, kdo od staršev bolje pozna otroka user posted image

Sadje in zelenjava... jaz ju jem že od P, saj so mi tudi tam postregli 2x z jabolkom, enkrat s pomarančo in 1x z zeleno solato. Tako da je zelena solata pridno na jedilniku, zmažem pa tudi nekaj banan, jabolko in pomarančo na dan. Pa ni videt, da bi imel user posted image  kakšne krče ali težave. Kakšnih extra začimb ne uporabljam, sol, poper, papriko ipd..kar sem že prej pa, pa ni problema.

Je pa patronažna, ki je bila pri nas povedala, da je podiranje kupčka ključnega pomena, ker po navadi krči niso krči, ampak pride do ratezanja črevesja zaradi plinov, in to boli, ne pa prebavljaje mleka od mamice, ki je jedla nekaj "prepovedanega". Pri nas je v tem času za podiranje kupčkov zadolžen kar očka, polagava ga an ramo, dovolj visoko, da ga rama pritisne na trebušček, ga pa dvignemo cca 4x, vmes pa ga spustiva do nivoja rok v popolnoma vodoraven položaj, zato da se lahko zrak, ki je v žepku v želodcu premakne ven. Stvar deluje...

IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Sedaj pa hitim, ker mi že piskata pomivalni stroj in sušilni...še dobro, da nima te funkcije tudi pralni stroj, pa sesalec...ker  drugače bi se mi sfuzlalo, hihi.
He, he, s temle si me pa prav nasmejala, kaj naj rečem, velkom tu d klab, sam pr nas piskajo pomivalc, pralni, sušilni, mikrovele, tako da je kakšno soboto, ko imam vse v pogonu, kar pestro in bi po parih piskih najraje kaj čez okno zabrisala.... 
 
Sedaj piska še nekdo, samo je frekvenca bolj prepoznavna user posted image



Šibam (beri prejšnji stavek), lepe sanje vsem!

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.5.2008 23:21:40   
Krista28
Roberta, najprej tebi-
Fiziološke dam jaz manj - ena za obe nosnici ali celo za dvakrat če ni hudo zapacan nos.

Ojle imam mandljevo od DM - zadovoljna

Jaz probam podirat kupčka tudi vmes, ker sicer več poliva pa tudi zvija jo bolj. Dam si jo pa na ramena, tako da roke žez padejo, brado ima pa na vrhu ramen - tako pokazala babca.

Glede suhe kože ti pa svetujem, da po kopanju oz. umivanju lepo namažeš samo z bepantenom in bo koža lepa. Nič drugega ne dajaj gor. Olje pa kaneš v vodo kjer ga umivaš oz. kopaš, pa nič mil uporabit. Ko se oluši pa sam še oljček po pregibih in pomasiraš po teleščku. To se lahko luši še od poroda. Tudi naša N. se je.

Lepo bodite, jst grem ...user posted image user posted image






_____________________________

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 9:41:30   
barby78
Jutro!

Mi imamo spet težave s kakanjem.Lia že 2 dni ni kakala,pa jo ful matra.Zdajle komi,da je malo zaspala.Ne vem kaj ji naj dam,da bo lažje šlo user posted image včeraj je skoraj cel popoldan bedela in jokala.poskusila sem s sladkimi kamilicami,pa ni šlo.danes sem ji med previjanjem malo z termometrom razdražla odprtinico (ker naj bi to pomagalo),pa tud nič.ne vem več kaj bi še lahko dala? A mogoče veste,če mlečni sladkor kaj pomaga?




No,pa še to sem hotela povedat-dobila sem sporočilo od pikice:
Moje ime je Tia Zoja,ob 23.23 sem se pridružla mamici in atiju.Težka sem 3850g in 50 cm dolga.

Čestitke vsem trem in obilo cartanja.



_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 9:46:15   
NiLe
Bravo PIKICA ... pa si dočakala svojo princesko user posted image user posted image user posted image . Iskrene čestitke družinici! Sedaj pa samo še Srčekgirl počakamo in user posted image na drug forum user posted image

Barby, žal ti težko kaj svetujem (mogoče, da jo med previjanjem malo masiraš in krožiš z nogicami in potiskaš proti trebuščku), saj mislim, da si dobro postopala, da bi olajšala tvoji user posted image . Kaj pa, ko bi poklicala patronažno ali pediatrinjo in prosila za nasvet??? Pri tako majhnih je res težko vedeti, kako in kaj.





_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 11:55:02   
Jo@n
Vidim, da ni še nobena pristavila user posted image , pa naj vam jaz postrežem s kofetkom, čajem ali kompotom. A bo???

Čestitke Pikici za sončico!!!
Srčekgirl, sedaj bo pa res že čas, kajne??? Ne sekiraj se, vedno mora biti nekdo zadnji user posted image

Pri nas smo danes spali do 9h, spat smo šli pa ob polnoči user posted image , ja vmes se nismo nič prebujali, previjali ali dojili, le mali princ je v joku utonil v spanec šele nekaj po eni zjutraj... Glede na to, da je cela družina do sedaj prespala še čisto vse noči, mu večernega ponočevanja res ne morem očitati, kajne???

Danes smo se prvič skopali, podrle so se moje teorije, kako poznam svojega sončka, saj je v kopanju prav užival in se ni nič pritoževal. Se je pa po kopanju pri mamici še malo pocrkljal na dojki, sedaj pa spi do naslednje lakote... Ga je pa patronažna stehtala, od včeraj je pridobil 30g, in ima že 4230!!! Pri še ne treh tednihuser posted image . Čez dan se pridno dojiva, mi pa še ni uspelo ukiniti večernega dodatka, poba pač rad zaspi s polnim želodčkom, in po celodnevnem pristavljanju je mamica zvečer bolj prazna... Upam, da v naslednjih dneh poštimava še to...

Želim vam lep dan, upam da bo kaj sončka popoldne, da jo po kosilu mahnemo ven...


(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
6.5.2008 13:18:21   
zokica
Pozdravljene!
No, mi pa smo se danes prvič kopali in je naš Rene kopanje kar prespaluser posted image .
Jutri bo en teden odkar sva doma, pa se je zredil za skoraj pol kile, pa ga probam, da bi čimbolj poredko jedel, ampak kaj češ.
 
Kupčki, pri nas je to velik problem saj se zelo redko zgodi da podre kupčka, pa ga lahko nosiš tak pa tak in nič ne pomaga. Potem pač malo izbruhne in je ok.
 
Kakanje, nama je patronažna včeraj rekla, da če slučajno 2-3 dni ne bi mogel kakati, mu treba zjutraj dati po flaški prekuhano vodo s sladkorjem ali pa zluftan donat.
 
V album še dodam nekaj slikic, zadnjič še nisem mela vseh naloženih.
 
Uživajte papauser posted image

_____________________________

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?