|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 21:30:26   
slovenka
sem mama 5-mesečne pupe s super parnerjem - in kljub temu spoznavam ob punčki, da je moja primarna naloga braniti njo in jo bi pred vsemi, tudi pred partnerjem, če bi bilo potrebno. Ona je nemočna, potrebuje varnost. To user posted image kot mama moraš zagotoviti!

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 21:49:39   
blackcoffee
vse je igra!!!
žrtev ni 'zastonj' žrtev in povzročitelj ni 'zastonj' povzročitelj. sta kompatibilna partnerja. sliši se bolano, je pa res. ne moreta funkcionirati eden brez drugega, ker potrebujeta en drugega!!!
vzgoja,  samospoštovanje, samozavest, vsega tega primankuje obema. ne znata drugače. sta kot magnet, ki se privlači.. če bi temu tako ne bilo, bi že zdavnaj bila en drugemu nezanimiva in bi se razšla.

žal, se nemalokrat res mora zgoditi (ne)kaj hudega, da pride do spremembe. včasih plača nekdo s svojim življenjem.
kdo je kriv? oba še kar vztrajata v taki vezi in oba sta en z drugim nezadovoljna.

brez skrbi.. on ne bo odšel, ker rabi žrtev. ti pa tudi ne greš, ker ga "ljubiš".
ti nisi pomembna.
tudi za ceno otroka ne boš šla.

in tole natolcevanje tukaj, z naše strani je popolnoma nesmiselno. ne bom rekla, da se mi smiliš ali da se mi on smili. tako delujeta, ker drugače ne znata.
definitivno sta pomoči potrebna oba. vsak zase. če mu boš to omenila, se lahko zgodi, da ga bo sama ideja o pomoči razkurila in te bo namlatil.

vprašaj se, kaj je tisto, kar te še drži ob njem?
je to v hlačah 'kos mesa', ki ti nudi užitek - po možnosti samo takrat, ko se njemu zahoče?!
strah?
če ne (z)moreš iz začaranega kroga, si poišči pomoč kakega psihologa. resno!



< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 5.12.2008 21:52:42 >

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 22:07:48   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: bati


jaz se pa sprašujem...kako lahko ženska, ki jo moški tebe torej tuki je nasilje hočeš nočeš tko je  OBDRŽI OTROKA ALI PA CELO DOVOLI DA ZANOSI......nimam besed.

meni osebno se ne smiliš.....če se kdo je to tvoj nerojeni otrok...najprej neki jamraš pol ga pa braniš....sej tebi so stvari jasne kako stojijo sam nardit jih še moraš......






Evo tole sem se pa tudi jaz vprašala medtem ko sem brala!

Ena je tudi napisala, da bo tepel otroka, ko bo malo zrasel. Jaz sem pa groznih misli, da kaj pa če ta otrok sploh ne bo zrasel??? user posted image Ker dojenčki se jočejo, ogromno. Včasih po cele dneve in noči! To lahko v obup vrže čisto normalnega človeka, kje šele psihopata kot je tale. Se spomnim, ko je moj bil še user posted image , sem se z njim v naročju vsedla na tla, pa sva oba jokala, ker rednično nisem imela več moči in idej kaj naredit.  Kaj če se bi on ob takem trenutku raz*izdil in otročka udaril????  Si predstavljaš katastrofalne posledice???? Če te lahko udari, ko si še noseča, verjetno tudi ko boš rodila ne bo drugače razmišljal!!!


Vso srečo ti!


_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 22:15:07   
Anonimen
sem mogla it kr 2x čez kaj si na novo napisala,sej ne vem kaj ti naj druzga rečem kot to a sploh kej pomisliš na otroka?a tako prihodnot mu želiš oziroma bolje rečeno v tako življenje ga boš podala?Draga moja ti si zdej odgovorna za bitjece ki ga nosiš pod srcem in kle ne bi smela izbirat med partnerjem in pa otrokom,pred otrokom zato k nikol ne veš kdaj te bo lahk tako udaril da bo poškodoval otroka.Ne misli samo nase in ne bodi sebična kot drugo ga pa ne zagovarji ker ni opravičila na svetu za udarec!Zakaj si se sploh spustila v nosečnost če veš kakšen je tvoj partner?A si kej razmislila kako bo to vplival na otroka?
Tebe ne obsojam,obsojam pa tvoja dejanja oziroma ne dejanja.
Drugače pa za vsak nasvet ki smo ti ga napisale ga ne moreš sprejet ker imaš v glavi da je on še zmeri vredu in ga povrh vsega še braniš.Bejba jaz sm mojmu lepo povedal enkrat naj proba pa ne bo nikol več uporablju tiste roke,in ti povem me je en napadu in je un obležu na tleh in ne jaz,edini nasvet ki ti ga lahko dam je da če se boš počutila ogroženo ali kakorkoli ga brcni v jajca če je pri meni delovalo bo tudi pri tebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 23:10:51   
Marogica
Če je zgodba resnična, je bilo tole prav grozljivo brati. Anonimna(ta prva)...ti meni povej, če si se kdaj vprašala S KAKŠNO PRAVICO tebe partner tepe? Ta tvoj "dober" partner...Na to bi pa rada tehten odgovor, resnično.

Deklica draga....tebi bo še težko...in naših odgovorov tako ali tako trenutno ne boš upoštevala. Zato ne bom pisala ničesar....ker sem že prevečkrat....in vedno zaman...tako bo tudi pri tebi.

Želim si samo, da prideš čimprej k pameti, če ne zavoljo sebe, pa zavoljo otroka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Partner me tepe...
5.12.2008 23:39:51   
Anonimen
Nisva poročena, čakava otroka, jaz nobenemu ne upam povedat kaj se dogaja, nimam pogojev da grem na svoje, pa zelo me je strah kaj bo v prihodnje...ko pride otrok...KAJ NAJ NAREDIM?????????


NIsem brala vseh nasvetov, vendar sem večkrat videla, da piše spokaj takoj. Morda se ti to zdi v tem trenutku nemogoče. Predlagam,da se zato obrneš na ustanove in strokovnjake, ki se ukvarjajo z nasiljem v družini. MOram priznat, da ne vem na pamet, kdo se s tem ukvarja, morda so tudi kake anonimnse skupine. Če ti ne znese spokat kufrovali moža postaivti pred dejstvo, da sam poišče strokovnjaka, napravi nekaj zase. Ko se boš sama okrepila, ne boš več imela težav s tem, da se spokaš. Morda bo pa še mož videl, da se spreminjaš in bo spoznal,d a mora tudi on kaj naredit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 6:28:56   
Anonimen
Živjo Anonimna,

zelo zelo žalostna zgodba.user posted image user posted image user posted image user posted image .  Moram priznati, da nisem bila v taki situaciji kot ti,ampak ti vseeno napišem mojo zgodbo.
Z bivšim sem bila 11 let. Ni me tepel ali kaj podobnega. Vendar naš odnos je bil ves prej kot srečen. Nisem in nisem se mogla odločiti, da ga zapustim. Tudi otrok nisem imela, a vseeno je bila odločitev, da ga zapustim težka. Po dveh letih premlevanja in odločanja, sem na koncu le spoznala (kljub temu, da so mi drugi upravičeno solili pamet, naj ga pustim), da je bolje da greva vsak svojo pot. In sem to tudi storila. Odločitev je bila izredno izredno težka.
Moja zgodba se s tvojo sigurno ne more primerjat, ampak hotela sem ti povedat, četudi nisva imela nič skupnega, je bila odločitev, da ga zapustim huda.

Enostavno bi ti rekla....pomisli na tvojega user posted image in sebe. Bolje bosta živela, če greš stran od njega. Otrok ne bo trpel, da bo gledal tepeže, ali še huje, da bo otroka še tepel in ti ne boš v strahu, kdaj bo spet slabe volje, da jih boš dobila.

Hitro spokaj v varno hišo, k tvojim ali obilo kam drugam. Naredi nekaj dobrega za tvojega user posted image in sebe. Ponavadi se vse še stopnjuje, zato vedi, da se pri nekaj modricah ne bo končalo.

Srečno. Držim pesti zate in za tvojega user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 7:38:01   
Anonimen
Najbolj žalostno je pa to, oziroma obsojanja vredno, da imajo s takšnim partnerjem še več otrok.
So bile pri taprvem otroku tepene,potem čez čas spet zanosile, in zgodba se je ponovila. Naredile so pa edino to, da so pisale na forum, in spraševale za nasvete, in dvomim,da jih je katera upoštevala.user posted image
Izgovori, sami izgovori.Bogi so pa samo otroci.user posted image

< Sporočilo je popravil kind lady -- 6.12.2008 7:39:18 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 8:00:37   
Blueeyes
spokej kufre in laufaj čim dlje od njega... ja ja, me zanima kera dobra oseba pretepra svojega partnerja... mam prijateljico, ki jo je partner pretepal (ni bila noseča)... v bolnici je bla vsaj 10x... zlomljene noge, roke, neki poškodovana hrbtenica,... pa skoz se je vračala k njemu, ker je bil tko DOBRA oseba kot ti praviš anonimna... po 3 letihpretepanja pa smo jo prijateljice končno ločile od njega... zdej končno živi srečna, brez strahu,... mal razmisli, ker ne boš več sama zdej... ne bozabi na deteta, ki ga imaš pod srčkom in ni ničesar kriv

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 10:23:55   
cupacups
Lep pozdrav

Nihče se ni rodil zato , da bi bil deležen udarcev...sploh pa ne v zakonu.....Ker smo si enakopravni in nam nič na tem svetu ne daje pravice da lahko nekoga udarimo...Se pa pojavljajo vprašanja...seveda.... Zakaj te je udaril, zakaj je do tega prišlo, zakaj se tako hitro razjezi....Definitvno v nevem kakšnem navalu jeze človek nebi smel stegniti roke na nobeno osebo....pa naj si bo to vzgoja otroka ali pa žena, prijateljica oz...mimoidoči...pa čeprav te prime da bi včasih nekoga pritisnil, pa saj nima nihče te pravice.
Jeza ki jo v sebi nosi tvoj partner od nekje izvira.Ali je to trauma iz otroštva. kakšno je bilo njihovo stanje doma...kakšen odnos so imeli njegovi starši (ker večinoma se otroci orientirajo po vzgoji in obnašanju staršev pa naj si bo to lepo ali pa grdo vedenje),to pa nikakor ni opravičilo.Če pa se človek še tega zaveda, da ne dela prav...potem je zdrav za psihiatra..oziroma za kakeršno koli psihološko pomoč.Je pa seveda to težko moškemu dopovedat, predvsem takemu ki ima ego višji od IQ.ja.Nekateri živijo v Pamtiveku...ker nekoč je bilo to dopustno, da mož lahko vdari ženo.
Bom povedala tako....ni važno katere vere si, pa še vseeno....niti muslimanska vera tega ne dopušča (pa naj bi bila najstrožja)...ker v Koranu piše..da si mož lahko privzgoji ženo....kako pa bo to moški prebral pa razumel je pa vsekakor odvisno od njegove dojemljivosti...ker to "privzgoji" ne pomeni da jo vzgaja kot otroka in lahko z njo počne karkoli , da lahko na njo položi roko....in patetični so moški ki po udarcu rečejo "samo tolk...vzgojna je bila".Potemtakem bi se ljudje lahko tepli vsepovprek...šef bi udarim delavko ki je nekaj narobe naredila oziroma ker počasi dela..ali pa ker ima slab dan..mimoidoči bi udaril pešca ker se je postavil na njegovo mesto  blablabla....
Vzrok jeze in vzkipljivosti je nekje v njem, in to mora razcistit sam z seboj.Ima drugo?Je to posledica njegovege slabe vesti, če jo sploh ima?Imata finančne težave?Ker danes je denar sveta vladar...živci pa tega ne dopuščajo, da bi bil egoističen tip česa prikrajšan?Vsekakor pa ti nisi za to nič kriva.
Vprašaj pa tudi sebe....kje se bo to vse končalo? Vem najlažje je reci spakiraj pa pejt...najlažje pa je tudi reči kam, ne morem...
Ko enkrat moškemu uspe da iz ženske naredi "poneumljeno žensko" bo odšel drugam to iskat..ker je iz nje naredil slabo, nesamozavestno in odvisno žensko....to kar si ti."Dober je"...zakaj že?Ker ko pride domov se stresej ko prime za kljuko? Ko povzdigne glas ti srce bije ko noro,ker ko se vleže k tebi v posteljo komaj čakaš da zaključi na tebi tisto kratko skakanje?To je dobro ali slabo?
Si ne želiš nežnosti, miru in ljubezni?
Kaj pravzaprav je ljubezen?
Ljubiš lahko na 100 načinov...z nekom pa lahko živiš le na en način..umirjen i spoštovan.Si ti tega deležna? Spoštovanja vidim da nisi in ga nikoli ne boš...pa ne upaj na bolje, to je zatiskanje oči...kar pa verjamem da že sama pri sebi dobro veš.To da bo otrok spremenil takšnega moškega ni res.Niti po 5 otrokih ga nebi...težko bi živela samo ti..ker boš sama za tega otroka skrbela bi tudi za 5 otrok sama skrbela s tem da bi morala oz. boš morala skrbet tudi za njega, da bo v vseh pogledih zadovoljen.True love story...pa ja
Ni vse lepo in cvetoče v življenju,pa še vseeno sami smo se rodili in sami bomo tud umrli, sami si začtamo cilje v življenju in sami se odločamo o tem koliko smo vredni in kaj je za nas sreča.
In je res kot je rekla ena vzgoraj....za to sta kriva oba...ker on je jezen ti odgovarjaš...pa ne da bi ti mogla biti tiho...ampak tako vezo pač imata...in se prilagajaš, torej k temu spada tudi tvoja tišina...Tudi jaz ne zastopim kaj je tako privlačnega na takih moških ki pretepajo žene...da se žena po tolikih udarcih razide z moškim pa se po vsem tem vrne nazaj k njemu ..pa tudi 10x če je treba.Kot sem že rekla iz nje naredi nesamostojno žensko ki ne zna živet brez njega, ker jo prepriča v to da to kar on dela je prav ona pa si zasluži takšno ravnanje.Bolano.
In po vrhu vsega je tukaj še otrok.Lepo.To bo njegova briliantna prihodnost, in možnost da bo postal tak kot njegov oče.Saj si mama ne bo upala povedati da je to narobe, ampak da si to zasluži.
In da bi tukaj iskala pomoč in razumevanje verjemi je brezupno...ker za kaj takega se moraš sama poglobiti v sebe, odpret oči in ne le ostat pri besedah ampak začet delat na dejanjih.In noben moški ni tolk močen kokr govori...to si zapomni.Ti bom vzel otroka, te bom ubil, ti ne bom dal mira...bom tisto bom to...to so besede.Strahopetnega moškega.
Vprašaj pa se kolk si strahopetna ti.


(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 11:14:22   
Anonimen
To niso osebe, ki jih lahko označimo za "v redu". Ti ljudje delujejo kot ura. 15 minut so normalni, 15 min se pripravljajo na na napad, 15 minut naadajo, 15  minut se opravičujejo, nosijo darila ipd. in je 60 min ukrog, ko se cikel spet začnePovem lahko svoji izkušnjo.

Moj oče je pretepal mamo. Tudi ona je skrivala, da je tepena doma.

Posledice: sestra je odšla od doma, ko je bila stara 18 let in še zdaj nima dobrih odnosov z mamo. Njeno življenje je v razsulu. Mama se je ločila po 18 letih zakona in se je komaj pri 55. letih postavila na noge, pridobila malo samozavesti. Jaz sem imela prehranjevalne motnje 5 let in še zdaj nimam samozavesti, ves čas iščem potrditve drugje in si želim, da nobenemu otroku ne bi bilo potrebno to doživeti.

Če hočeš dobro sebi in svojemu otroku (zanj si najbolj odgovorna in tvoja odločitev mu bo začrtala življenje) zberi moč (vem, da to ni lahko) in pojdi stran. Najhuje je, ko otrok viti, da mu oče tepe mamo in verjemi, da ne bo odnehal po rojstvu otroka. Gotovo ne.
Lahko, da ti bo grozil, da te bo ubil, ti odvzel otroka, a verjemi, da je slabič, ki ti nič ne more. Nima moči, da bi karkoli naredil.

Drži se in bodi močna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 11:23:11   
baci
draga anonimna


ko sem vse to prebrala,mi kar na jok gre,da astajaš s takim človekom skupaj,ki te pretepa!!
pomisli malo na otroka,kaj pa če bo zajokal in ga bo to istirlo,pol bo njega tudi vdaro,ali pa še kaj hujšega naredil!!!

veš česa ne razumem,da lahko nekomu dopuščaš da te tepe in si še dalje z njim!!!


mislim da moraš naredit samo eno-SPAKIRAJ SVOJE STVARI PA IDI STRAN OD NJEGA!!!
 
PA TUDI ČE MORAŠ IT V VARNO HIŠO!!!

_____________________________

......vsak dan je nov začetek....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 12:12:14   
TRIŠ
Takoj ga zapusti ampak res TAKOJ spakiraj in pojdi,kajti ravno tako bo delal z otrokomuser posted image .Želim ti res veliko sreče kajti tega si ne zaslužišuser posted image

Drugače pa je to prebral moj mož in je komentiral:pojdi stran dokler imaš čas ženska


< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 6.12.2008 12:13:10 >

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 12:22:00   
Vali 81
jaz pa ene stvari ne razumem, če te je tepel že pred nosečnostjo potem zakaj narediti otroka z tako pokvarjeno osebo. kaj si mislila da bo kaj drugače ko bo user posted image .
te "dobre osebe " se ne spremenijo kr tako. drugače pa kot so že druge napisale SPOKAJ.

(odgovor članu baci)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 13:54:23   
VRTNICA84
Vem, da misliš kaj ti vse govorimo, da odidi. Ampak na žalost je res tak, da bolje da greš zdaj. Ker iz takih stvari lahko pride kdaj do kake tragedije. Kaj pol, ko se bo spravil na vajinega otroka in ga bo pretepel, ker ga bo razjezo. Boš tudi rekla, da je dober človek in ga boš zagovorila, namesto da bi zaščitla otrokauser posted image  Tega ne razumem.

Povedala ti bom, da sama poznam primer. Ko jo je on vedno tepel in ona mu je slepo verjela. Ženska je danes psihično totalno na tleh.
Idi dokler si še psihično močna, ker če te bo psihično uničil. Se nikoli ne boš pobrala.

Idi danes in ne čakaj na jutri. Ne oziraj se na to, da te starši krivijo za vse!!
Odidi!!!

(odgovor članu Vali 81)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 14:17:30   
roberta
če tepe tebe, bo tešel tudi otroka. si to želiš? si želiš še naprej tudi sama prenašati nasilje? želeš, da bo otrok sam prevzel vzorce vaju in bo, če bo deček naprej tepel tebe in nato svojo prihodnjo ženo in da če bo deklica, da bo našla moškega, ki jo bo tepel še nadaljnje življenje.

ne se hecat. praviš, da je sicer u redu oseba. NIHČE, NIHČE, ki tepe kogarkoli ni u redu!!!

kako naprej? najdi čimprej drugo alternativo. vem, lažje reči kot narediti. kaj pa tvoji starši, morda drugi sorodniki, prijatelji, kamor bi se lahko zatekla za ta čas nosečnosti in nato 1 leta življenja otroka? če ne, pa morda kaka varna hiša?

ne vem. vem, da si v položaju, ki nikakor ni zavidljiv. ampak za voljo otroka te prosim, da narediš vse kar lahko, da se čimprej odstraniš iz njegovega okolja... naprej pa poskusi doumeti, da on ni ok. on ni nikakor ok, ampak je človek s slabim temperamentom in skrajno neprimernega vedenja. si res želiš biti z njim in izpostavljati otroka takim stresnim situacijam kot je gledanje nasilje očeta nad materjo?

roberta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 14:23:33   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Najbolj žalostno je pa to, oziroma obsojanja vredno, da imajo s takšnim partnerjem še več otrok.
So bile pri taprvem otroku tepene,potem čez čas spet zanosile, in zgodba se je ponovila. Naredile so pa edino to, da so pisale na forum, in spraševale za nasvete, in dvomim,da jih je katera upoštevala.user posted image
Izgovori, sami izgovori.Bogi so pa samo otroci.user posted image


Ja to pa res. Očitno je vsaj seks dober.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 15:32:09   
blackcoffee
Najaa:
...Očitno je vsaj seks dober.

..grem stavit, da je vse prej, kot to. user posted image
kako naj bo dober, če te nekdo pretepa, si v totalno podrejenem položaju in se ga bojiš? po moje daš prej noge narazen iz ljubega miru. o kakšnem predanem ljubimkanju in nežnostih - tako z njegove, kot tudi z njene strani, ni več možno.
in prej kot slej se začne preziranje.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 15:34:20   
N.N
Draga Anonomnica!Če te je tepel prej,ko še nisi bila noseča in celo sedaj,ko si v 30.tednu nosečnosti mislim oz.VEM da on ni drugače vredu partner,ne zanikaj si tega,če ne boš imela takšno klavrno življenje.Če se imaš rada in pa tudi tvojega nerojenca raje premisli ali si sploh zasluži tebe-družino.Trpela boš ti na zadnje pa bosta trpela oba z otrokom.Če je tako,da sama ne zmoreš si pomagati,se obrni na institucije,ki ti lahko-nasilje v družini in proti ženskam.Prosim pomagaj si,za tebe za tvojega otroka.Upam,da nisem preveč nakladala ampak Vem kako je imeti odnos s nasilnežem v družini,za vsakega ima bog svojo šibo,verjemi mi.Vse se mu bo vrnilo ti pa pomisli nase.
Upam na najboljše.LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 17:01:35   
girly
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

vse je igra!!!
žrtev ni 'zastonj' žrtev in povzročitelj ni 'zastonj' povzročitelj. sta kompatibilna partnerja. sliši se bolano, je pa res. ne moreta funkcionirati eden brez drugega, ker potrebujeta en drugega!!!
vzgoja,  samospoštovanje, samozavest, vsega tega primankuje obema. ne znata drugače. sta kot magnet, ki se privlači.. če bi temu tako ne bilo, bi že zdavnaj bila en drugemu nezanimiva in bi se razšla.

žal, se nemalokrat res mora zgoditi (ne)kaj hudega, da pride do spremembe. včasih plača nekdo s svojim življenjem.
kdo je kriv? oba še kar vztrajata v taki vezi in oba sta en z drugim nezadovoljna.

brez skrbi.. on ne bo odšel, ker rabi žrtev. ti pa tudi ne greš, ker ga "ljubiš".
ti nisi pomembna.
tudi za ceno otroka ne boš šla.

in tole natolcevanje tukaj, z naše strani je popolnoma nesmiselno. ne bom rekla, da se mi smiliš ali da se mi on smili. tako delujeta, ker drugače ne znata.
definitivno sta pomoči potrebna oba. vsak zase. če mu boš to omenila, se lahko zgodi, da ga bo sama ideja o pomoči razkurila in te bo namlatil.

vprašaj se, kaj je tisto, kar te še drži ob njem?
je to v hlačah 'kos mesa', ki ti nudi užitek - po možnosti samo takrat, ko se njemu zahoče?!
strah?
če ne (z)moreš iz začaranega kroga, si poišči pomoč kakega psihologa. resno!




Yup, res je tako...žal :(

kakšne so rešitve itak veš:
- ostani in še naprej tako živi ter tvegaj, da bo tebe ali otroka nekoč resno poškodoval ali celo ubil
- pojdi in se ne oziraj nazaj
- poiščita si pomoč!!! (vsak zase itak, če misliš,da je vredno in sta oba pripravljena, še skupaj)

Kako se boš odločila, je odvisno samo od tebe!!!vendar vedi, tudi če ne boš nič ukrenila, si se za to odločila ti sama in moraš potem biti pripravljena sprejeti tudi posledice tega!

pa srečno!

_____________________________

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 17:38:39   
evi28
Saj ne vem, ali se sploh splača pisat na tale post. Moram reči, da bom zelo presenečena, če boš napisala, da si se odločila zapustiti ga.
To pa zato, ker sem sama bila v zvezi, kjer so bile klofute dosti redkejše, kot pri tebi, pa sem vseeno rabila 2 leti, da sem se odločila, da je dovolj. No v moj zagovor, bila sem še najstnica in on je bil moj prvi fant. Se mi pa zdi, da je lažje bilo prenesti klofuto, kot pa konstanten psihičen teror, neverjetno ljubosumje iz njegove strani in poniževanje. Tudi on je bil, v očeh drugih, najboljši fant, kar jih je, jaz pa srečnica, da ga imam. Včasih nisem mogla verjeti, kako mu rata tako se sprenevedat pred ljudmi. Uspelo mu je me popolnoma osamit od ljudi, izgubila sem vse prijeteljice, ker je o vsaki imel slabo mnenje, jaz pa tako zaljubljena oz. odvisna od njega, da sem mu vse verjela, kar mi je prodal. Moji starši so ga sprejeli kot za sina in ko sva šla narazen,...no ne bom o tem. Šele pred časom, ko je moja mama slučajno začela temo o meni in mojimi bivšimi, sem ji povedala, kako je bilo in je priznala, da če so se take stvari dogajale, je prav, da sem ga zapustila. Vendar kot že rečeno, je padlo samo samo par klofut v treh letih. Upam pa, da če bi bile pogostejše, kot pri tebi, da bi se za ta korak odločila prej.

Pa še en primer iz moje ožje okolice, kjer ženske ne pretepa (vsaj tako praviuser posted image ), je pa pod neverjetnim psihičnim terorjem, vsakodnevno, že 20 let. Imata hčerko na začetku pubertete, ki že zdaj ne mara svojega očeta, kaj šele bo, ko bo malo starejša. On je prav tako cel sladek do drugih, do njiju pa, kot da sta zadnji drek na svetu, tu zato, da služita njemu in njegovemu egu. Ker ravno to je problem teh moških, v notranjosti šibki, tega se zavedajo, ego si pa krepijo na račun ljudi okoli sebe, tistih, ki jim to pustijo. No ta ženska ravno tako ne bo pustila svojega moža iz razlogov, kot so, da je preveč vložila v hišo itd., da nimata kam iti (kar ni res, ker bi vedno lahko šla nazaj domov ), da ji ne bo dal mira, da jo bo zalezoval in grozil,...Vse to so razlogi, na katerih sloni, da se ji nebi bilo treba odločiti nekaj tako dokončnega, ker to ji je v 20 letih vzel, voljo in možnost do samoodločanja. Jaz pa ji več kot svetovati in obljubiti, da ji bom pomagala, če se tako odloči, ne morem...
Ravno tako tebi ne. Verjamem, da ima vsak človek nekje mejo, čez katero ne dovoli in upam, da boš ti kmalu ugotovila, da je tvoja prekoračena...
Ne dvomim pa, da če se zaupaš svojim staršem, jih posedeš za mizo in objasniš stvar takšno, kakršna je, da te bosta rade volje vzela k sebi, ker mislim, da ne glede na to, koliko je tvoj otrok star, ga boš vedno hotel zaščititi.
To boš pa ugotovila sama, če ne prej, pa v kratkem, ko boš sama mamica.

Samo ti si tista, ki lahko sprejme to težko odločitev...

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 18:12:14   
Anonimen
Zelo všeč mi je bilo, ko je ena napisala, da je SLABIČ in da ti NIČ NE MORE! 
Predvidevam, da te ne samo pretepa ampak, da te tudi psihično ponižuje. Verjetno ti je že vcepil manjvrednostni kompleks, ker se je s tem poveličal v tvojih očeh, zato tudi pravis, da je sicer OK. On ni ok, resnično je slabič, ki si je poiskal žrtev, katero je spravil na kolena in sedaj ga ona poveličuje do nebes, kar njemu hudičevo ugaja. Njegovi izpadi zlobe so pa zdravljenje kimpleksov in iskanje potrditev, da je zate bog. Uglavnem draga moja, verjamem, da te je tvoj dragi prepričal v to, da si lahko srečna samo z njim, saj te tako ali tako nihče drug nebi maral in brez njega bi 100% propadla. Sam vedi, da je model navaden SLABIČ, ki si, kot sem ti že rekla, zdravi komplekse na tebi, potem pa si jih bo tudi na otroku, ki zanj ne bo nekaj željenega in ljubljenega, ampak mu bo predstavljal nevarnost, da bo bil pri tebi bolj spoštovan in ljubljen. Zato poskrbi za svojega otroka in zase predno se rodi, ker ko bo rojen bo od prvega dne naprej pri njem v nevarnosti ti pa boš še večja žrtev. Želim ti veliko sreče in seveda pameti.

(odgovor članu evi28)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 18:41:09   
Amoss
Draga anonimna, zelo mi je žal da ti morem povedati to tako kot ti bom!
Zaradi takšnih žensk, mater kot si ti bo še več ubogih Baby P-jev (naj revček počiva v miruuser posted image ), zato ker če tepe tebe bo ga tudi otrok tako razkuril da ga bo tepel.S tem da otroka veliko lažje resno poškoduješ ali celo ubiješ ker so bolj krhki, manjši.user posted image Ga boš tudi takrat zagovarjala da ga je otrok razkuril ker je preveč jokal da si je bil sam kriv in da bi mogel biti tiho.Lepo te prosim, vem da je v primeru Baby-P ja pri mučenju sodelovala tudi mati, vendar veš tudi biti tiho in nič narediti je sodelovanje.Prosim te za voljo otroka in zavoljo tega da je že tako preveč maltretiranja otrok najdi pot.Kako pa so ti že veliko razložile punce v prejšnjih postih!
Držim pesti da ti uspe, oz. MORA TI USPETI!user posted image

_____________________________

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Partner me tepe...
6.12.2008 23:47:37   
scorpiogirl
me je kar groza tole prebrat user posted image

moraš vedeti, da nisi ti kriva! In ne, ne smeš biti tiho. A boš vedno tiho? pa brez svojega mnenja? pa počela samo tisto in samo takrat, ko bo njemu všeč??? Partnerstvo sta dva, vsak s svojimi željami in oba se morata malo prilagajati.
Vem tudi (pa ne bom javno razlagala, lahko mi pa na ZS pišeš), kako težko je oditi stran, saj si prepričana, da ni tako slab ... PA JE! samo očitno je tebi toliko zbil samozavest (pa očitno tud že starši prej, če se ne moreš zateči k njim user posted image ), da tega ne vidiš, ne moreš videti. in take stvari ne grejo NIKOLI na bolje, vedno pa grejo na slabše ... potem je samo še huje ... in ja, kot so že napisali pred mano ... otrok joče, včasih tudi cel dan ... kaj bo takrat naredil? ga ne bo to tudi razkurilo? upaš tvegati?
prosim te (zaradi tebe in otroka), zberi pogum in pojdi stran. če res nimaš drugam, obstajajo varne hiše in materinski domovi. mogoče bi pa tudi starši stopili na tvojo stran, če bi jim povedala ... veš, poskusiti ni greh, ne more škoditi.

upam, da bosta oba z malim ok user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Partner me tepe...
7.12.2008 18:54:26   
vesela veselka
veš kaj ti bom rekla? Mene moji starši niso nikoli tepli, ne pa, da bi me tepla neka čist x oseba, ki mi nič ni!!!! Kaj ti je pa tvoj partner??? NIČ!!!! Vedno ga lahko zamenjaš in tvoj je definitivno vreden zamenjave!!!!

To kar tvoj dela se kratko imenuje - MOŠKA SEBIČNOST IN STRAHOPETNOST!!! Najlažje se je nad žensko znašat!!!! Naj bo frajer pa se znaša nad sebi enakim ali močnejšim!!! Nimam več kaj dodati, odseli se od budale!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?