|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
24.9.2009 12:21:56   
marusi
matične celice: jaz sem se pogovarjala s tujci in pravijo, da pri njih je tako: je neka kryo banka, v katerinshraniš te celice, pačaš seveda in potem lahko te celice uporabita oba starša ali pa otrok... pri nas, kolikor vem, ni tako.... baje v GB že zobe iz tega delajo, pa da si ljudje vbrizgavajo za pomlajevanje?

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
24.9.2009 12:41:22   
Ninča77
U punce,kaj ste  se razpisale, sem rabila zdej skor pol urce, da sem vas prebrala(na žalost pol stvari pozabila).

No midva sva bila včeraqj za dobro jutro pri zobozdravniku, dobila sem plombico, bolelo ni nič in eno še dobim 9.10, potem pa zaključim, je vse ok. Tale luknjica je tko skrita, da jst sploh vedla nisem da jo imam, ampak bom pa pol mela spet eno leto miru.

Naročila sva voziček in ga dobima v roku 3 tednov.  Komaj čakam,  seveda bom  tudi jaz zahtevala, da se takoj sestaviuser posted image .

Vidim, da ste ful pridne in  imate večinoma že vse pripravljeno. Mi smo komaj začeli delat sobico, v nabavo bo potrebno še it po banjico, kozmetiko, ostale stvari pa morem pri cunjicah še prečekirat, če je kaj potrebno kupit, ampak mislim, da ne bo sile.

Zatekanje, ja meni noge kr zatekajo, ampak ponavadi zvečer, sploh če sem dosti v sedečem položaju. No jst sem se odločila, da delam še en teden, potem pa zaključim in si bojo stranke mogle poiskat novo frizerko za en čas. Žal.

Žile tudi meni ponavadi ne najdejo, ampak zdej sem si zapolnila prbližno točko, tko da gre.

Depiliram si noge še lahko ostalo porihta moj mož.

No zdej pa grem počivat, ker pride pol tašča na vrsto za frizurouser posted image .

Lep dan vsem

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
24.9.2009 13:19:54   
vijolca
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Shranjevanje matičnih celic: evo info iz prve roke. To je kao naložba za prihodnost. Zakaj kao? Ker se z matičnimi celicamo v otroštvu zdravijo zelo zelo redke bolezni (meningeom), vse ostalo (limfoblastne levkemije) pa s kemoterapijo, po študijah se je izkazalo, da je uspeh z avtologno presaditvijo matičnih celic slabši. Kaj pa v odrasli dobi? Količina matičnih celic, ki se shrani ob rojstvu je premajhna za odraslo osebo. Torej? je to vse skupaj bull shit. Oseba, ki to neocelico ful propagira se za to ni odločila...hmmm...i wonder why...

Kar pa se tiče darovanja matičnih celic, o čemer je govorila terida pa je super. Je kot krvodajalstvo. Pač se zbirajo matične celice in če bi jih rabil se naredi tipizacija in dobiš najprimernejše, svoje če jih še imajo. Jaz sem danes že klicala in čakam brošurco.

No, tolk za enkrat. Več pa ko pridem domov.

Papa

*Mojca*, če prav razumem, ti promoviraš shranjevanje matičnih celic? (Kar napiši še kakšno informacijo iz prve roke). Kar si napisala, se mi je kar zdelo, ja. En kup megle za OGROMNO denarja! Jaz sem danes že prejela informativno gradivo od javne banke (ja, včeraj poklicala, danes v nabiralniku), tudi vprašalnike sem pogledala, malo me edino skrbi vprašanje o državah izven EU, v katerih si bil. Saj bom napisala, kaj pa čem, ampak me bodo pa skoraj sigurno zavrnili, ker so to države, ki so lahko deloma tudi malarične in še kaj hujšega, jaz pa prišla skoz praktično brez driske. Bomo videli...

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
24.9.2009 14:08:50   
ShopGirl
Tintara: hmm mogoče premal banan poješuser posted image  hec hec...user posted image  ja, dobr te je tale golaž zdelal. Čimveč pij, da ti ne bojo še zarad urina zatežil na pregledu (sj veš zarad dehidracije...). Uf, da si pa lačna ti pa čist verjamem - boš nadoknadla pol ko se pozdravišuser posted image

Mojca: aaaa sm vedla da sm to prebrala na našem forumu user posted image  full dobra fora, sej sm se smejala ko sm brala post sam pol sm pa pozabla pokomentirat. Ja morta zdej mal povadit z medvedkom, da bosta pol že spraksirana user posted image

marusi: a to misliš cryosave (neki takega)? jst sm tut slišala že zato - v bistvu sm vidla reklamo. z neocelico je enako - plačaš, shranijo za 18 let, če kdorkoli od družine rabi, dostavijo (brez dodatnih stroškov). Samo zdej sem iz debate s terido pršla do tega, da je mogoče bolš darovat kri v našo banko. Čeprou lastne matične celice pa pridejo zelo prav kadar gre za kakšne transplantacije (ker telo prepozna lastne celice in jih ne zavrne). Zdej je to še v povojih sam če pa pomislš kaj vse se je zgodilo v zadnjih 10-15 letih, ti je hitr jasno kaj bo šele s tem čez 10 let...

Ninča77 - no čez en teden boš pa ti tut v klubu "stay at home nosečk" user posted image  kul...
pa pazi kako boš taščo sfrizirala user posted image

Men je ratal bit eno uro na sprehodu, zdej pa kuham zelenjavno juhico in mi celo stanovanje diši (pač sej garsonjera hitr diši po kuhanju user posted image ), lačna sem...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
24.9.2009 16:16:10   
*Mojca*
vijolica jaz sem dilerka user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne ne, nič ne promoviram, samo malo sem se pozanimala. Moje mnenje po preverjanju je samo to, da je hranjenje brezveze in drago. Zato bom raje dala v banko (pa ne NLB al SKB user posted image user posted image ). Sicer pa je še vedno to odločitev vsakega posameznika. user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
24.9.2009 18:13:50   
taraji
Lepo pozdravljene drage user posted image

No, se mi vidi, da imam zadnje dni v službi manj časa in vas ne morem spremljati, pa potem popoldan komaj nadoknadim, saj ste postale res zgovorne.

Tulpika - sem se nasmejala tvoji pripovedi o obdelovanju vrtičkauser posted image . No, sama sem tudi pred kakšnim trdno vsa zgrožena priletela  iz kopalnice, ko sem ugotovila, da se nekako ne morem več sfrizirati.user posted image Seveda je mož takoj poinudil svojo pomoč in nekako sva to sedaj rešila - vsaj zaenkrat še brez večjih poškodb.user posted image

Maya - veš da ne vem koliko stane 4D pri Šelihovi - ti sporočim v ponedeljek.

Orhideja - meni je Šelihova tudi super - glede na to, da je bila že prej moja ginekologinja, sem ostala pri njej tudi sedaj. Žal pa sedaj ona ne dela več na koncesijo in je treba vse plačati, vendar se ti res popolnoma posveti in ti vse lepo razloži.

Araz
- tudi sama vem kako so tej postopki dragi in koliko denarja sta zdajala že za to. No na srečo sem imela sama samo en samoplačniški postopek in vem, da res ni poceni.
Kar pa se tiče previjalne torbe za voziček jo pa imam tudi sama namen kupiti, saj sem že od mnogih slišala, da ti zna priti kar fajn prav.

Terida
- upam, da so tvoje slabosti minile. Sama s tem nimam resnih problemov - vsaj zaenkrat ne, sem pa že od mnogih slišala, da se znajo slabosti v zadnjem trimesečju spet pojavljati in to predvsem zato, ker maternica pritiska na želodec.

Zalbi
- tudi meni se je že parkrat zgodilo, da sem imela otečene prste na rokah, ampak na srečo ni bilo hudega. Noge mi zaenkrat na srečo ne otekajo.
 Se mi pa zadnje čase dogaja da imam mravljinčaste roke, in to kar sredi dneva. Nekako bi razumela, da si roko zaležiš. A se to dogaja še kateri??

Shopgirl
- kar se tiče jemanja krvi pri nas, ki imamo s tem probleme - pri meni se skoraj vedno naredi modrica pa ne glede koliko časa si gor držim vato - si jo moram pa res kar nekaj časa, da mi kri neha teči. Moram imeti že res veliko srečo, da naletim na kakšnega prifija, ki zna jemati kri in potem nimam modriceuser posted image . Pa tudi glede kil se popolnoma strinjam s teboj. Človek je pač navajen na svoje kile (pri meni se zadnjih 7 let niso spremenile), sedaj pa vsakič, ko stopim na tehtnico več....te res kar šokirauser posted image

Tintara
- no, upam, da se ti stanje res počasi izboljša. Pa kaj a takšne probleme s prebavo in vsem imaš samo zaradi golaža ali je morda še kakšen drug vzrok. Ja, jedilnik imaš pa res pester, ni kajuser posted image

Blondy
- ja res človek kar težko verjame, kako počitek pomaga, posebej sedaj, ko ga rabimo res dosti več kot prej.user posted image user posted image user posted image da je s tvojimi nogami bolje.

Ninča
- no lepo, da si še zobe porihtala, pa da ni bolelo. Je kar nekako lažje, ko človek ve, da bo imel potem lep čas mir pred zobozdravnikom. Ti si frizerka - no, ptem pa si res pridna, da še vedno delaš, saj je tvoje delo pretežno stoječe če se ne motim - no, sama vsekakor nebi mogla več delati, če bo morala biti 8 ur na nogah.

No, naj bo zaenkrat dovolj - ja k da nisem cel spis napisalauser posted image user posted image . Sej sigurno sem pa še kaj pozabilauser posted image ...no, bom pa kasneje pokomentirala

< Sporočilo je popravil taraji -- 24.9.2009 18:15:02 >

La vita e bella

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
24.9.2009 18:27:08   
taipai
ola punce!!
po doolgem času se vam spet javljam:) upam, da ste vse ok! mi ok, vse po starem, bebica pridna :) bomo vidli, kak se bo jutri odrezala user posted image
sem pa spremenila nick (iz določenih razlogov, ktere nebi naštevala )- nezy tukaj, (na seznamu naj pa kar ostane tak, kot je)!

mi smo vceraj dobili še košaro za voziček, ful lepa turkizna!!!  http://nakup.pikapolonica.com/img/16571/800/1/800/quinny-koSara-dreami-za-speedy.jpg , iste barve imamo tudi lupinico, čeprav pravijo, da ni dobro kaj preveč v tej lupinici imet bebico zarad neravne hrbtenice ? user posted image pa še ene par cotic, skratka, stvar se počasi nabirajo skupaj :) 
spet je mesec naokrog in jutri imamo kontrolo & stuff. Pritisk sem si merila, vedno pod 120, tako da res ne zastopim, kako lahko pri GIN.zraste na 160 user posted image Naj bo še vnaprej tako!!!

BeeBee, zate držim pesti, da punčka ostane vsak še malo pod tvojim srčkom !!
user posted image user posted image
pozdrav vsem!
lp

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
25.9.2009 6:36:25   
orhideja75
mene je 4D pregled pri Šelihovi prišel 85 EUR

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
25.9.2009 9:43:09   
Anuš
taipaiuser posted image : bom samo tebi odgovorila, ker sem totalno vse pozabila, kaj sem prebrala... Tale barva je pa tolk špon, da bi imela celo stanovanje z njo prebarvano. Ena najlepših mojih barv. Škoda, da pri PP nimajo.

Aja Maruši: sem preračunala iz funtov v evre in je ceneje. Baje so pa kakšni quiniji precej ceneje na www.kiddies24.de. Je pa poštnina zanemarljiva 15-20 EUR

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
25.9.2009 9:50:37   
Anuš
No, lahko vam dam še par naslovov, če katero zanima nakup preko spleta.

www.twenga.co.uk, www.mami.si, www.healthchecksystems.com, www.shopping.kelkoo.it, www.ciao.es, www.ciao.it, www.kiddies24.de.

Torbe: Jst nisem mela ta velike ampak eno svojo. Notri maš ene 2 plenici, robčke, podlogo iz DMa za previjanje in ene 2 kompletka na začetku za preoblečt (kasneje 1). V košari pod vozičkom sem jaz imela 1,5 l flašo in kakšn deko, bundo, kapo, rokavice,... Tako, da ni ful nujno imet original torbe, se da tudi drugače, ker so po moje kar precej drage (40-70 EUR).

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
25.9.2009 9:53:33   
ShopGirl
Dobro jutro user posted image !
Za vse tiste ki hodite v službo: PETEK JE!!!!!!!user posted image

taraji, še dobr da mamo bušije, če ne bi še kdo na kej pomislil ko nas vidi z modricami pri žilah user posted image  zadnjič se je nisem znebila cel teden, in glih mal zgine, pa evo spet pregled in spet kontrola krvi... Drugač pa morm reč da so v Kranju zelo prijazne gospe, ki jemljejo kri. Jst sm mela full velik strah pred tem ampak odkar sm noseča in skos tam visim, so pa zelo zelo v redu.

taipai: opa, nov nick user posted image  tvoja košara mi je pa zelo všeč...waw, barva je super.
lupinico boš uporabljala za krajše poti,..., najbrž res ni ok vozičkat z njo 2h - vsaj jst ne bom no...drugač pa vsaka po svoje, itak boš na koncu sama najboljš vedla kaj je ok za tvojo štručko. Pri G te je po moje samo strah...pa reč nej ti izmeri še enkrat.

Jst sm pa v dilemi, najdla sm nove barve od PP Skate. Gledam ga v barvi cedre.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176263
Nekak se ne morem odločit med tem in rdečim Tango. Kaj ve mislite?

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
25.9.2009 10:28:09   
araz
Taipai super barva vkošare. Mi je všeč.

Shopgirl meni osebno je rdeča bolj všeč.

Kar se tiče modrice od špikanja. Moj se je zadnjič ful zgražal, ko je videl mojo roko in ni mogel verjet kako lahko tako grdo vzamejo kri. Sploh ni mogel gledati moje roke. Pa sem mu rekla, da nič ne boli samo zgleda tako grozno. Je bil flek velik po dolžini sigurno skoraj 15 cm. Pa sem fajn tiščala več kot 5 min. Čeprav me je tudi bolelo kakšen dan.

Punce, če še nimate brisač za svoje pikice. Jest sem šla včeri jih kupit v Hoferja. Imajo ful luštne z diznijevimi junaki in so tud zelo kvalitetne. Velike so 100x100 in iz 100% bombaža in prav prijetne na dotik. Zelo priporočam, če katerea rabi. So pa v modri, roza in rumeni barvi. Cena pa je nekja manj kot 8eur. Jest sem vzela kar vse tri. Se nisem mogla odločit katero bi. Sej pol sem bla pa doma kregana, da čist vse kupim kar vidim user posted image

Pa še eno vprašanje: ali ste že kaj kupovale modrce za dojenje. Meni se joške sploh niso kaj dosti povečale. Ali mislite, da se še lahko oz. ali se potem po porodu, ko pride naval mleka. Ker sploh ne vem kako velikega moram kupit in kateri je dober.
Kakšna priporočila od tistih, ki ste že mamice.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
25.9.2009 11:58:22   
orhideja75
glede modrčka
ja men svetovala v kepici, da ga je priporočljivo kupit v zadnjem mesecu pred porodom, al pa takoj po porodu. sam takrat nimaš tolk časa po trgovinah skakat. tko, da ga bom kupila enkrat v novembru. pa baje je treba eno številko večjega, ker naval mleka pride šele v prvih tednih po porodu.
torba
jaz si bom kar eno kupila. sej ni nujno, da je original od vozička, ker te so itak kr drage. pa za tiste dve pleničke, pa kakšen kompletek in kakšno flaško, so pa tudi druge čist vredu. sem razmišljala kar o kakšnem manjšem nahrbtničku, ki bi ga potem imela kar obešenega na voziček. itak imam PP plikoswitch, ki ima ročaje. tko, da ni panike, ga bom lahko kr gor obesla. sem pa to idejo vidla pri eni mamici, ki je ravno nakupovala in bila s takim vozičkom.
lepo bodite čez vikend :-))

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
25.9.2009 12:00:52   
blondy_81
Ojla punce, kako ste kaj? Jaz sem danes tako lena, da bi samo spala in po pravici povedano mi paše. Že dolgo nisem poležavala, danes sem si pa privoščila user posted image

Nekaj me zanima. Ali tiste, ki ste na bolniški, tudi od G dobivate potrdila o bolniški za osebnega zdravnika, kamor napišejo do naslednje kontrole? Meni je G namreč rekla, da moram biti do konca na bolniški, za osebnega zdravnika je pa napisala, da do naslednje kontrole. Sej po moje bo potem izdala novo potrdilo. Ker v službi ne bodo veseli, če pridm kar naenkrat nazaj, zdej ko sm rekla, da me do konca ne bo.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
25.9.2009 12:08:44   
tintara
Hojla!
Dan se nadaljuje bolje, kot se je obetalo. Ker sem včeraj zopet letela na stranišče vsaj 10x in sem kaj kmalu ugotovila, da po zaužitju hrana kaj hitro (do pol ure) odtailiva iz mene, sem se ustrašila in danes zjutraj letela k zdravniku. No, zvedela nisem nič novega, me je pa pogledal in dejal, da nisem dehidrirana, da pa me na odvzem krvi še ne bo poslal, ker je tam ful bolnih in nosečk noče pošiljati. Če do ponedeljka ni izboljšanja, pa bo treba dat kri, da vidijo, če je bakterijsko.
Ja, mislim, da je bil kriv golaž, moram it brat kakšni so simptomi okužbe s salmonelo.
No, ker sem že bila v Domžalah sem po oklevanju vseeno dala tudi vodo za G. Najprej sem se zgrozila, kako je lahko urin tako temen, če pa popijem tolk tekočine - ma logično, vse gre drugje ven. No, sem s strahom klicala za izvid, pa je v redu. So me kar pomirili, mali tudi pridno brca, tako da upam, da vseeno dobi dovolj snovi iz mene.
No, še driska se mora umirit, danes sem šla že 8x!! Potem pa bom spet vesela nosečka s polno energije.

Ok, mal o mojem zdravstvenem stanju. Zdaj pa na vozičke: Shopgirl, meni je tudi rdeč bolj všeč. Taipai: lepa košara, mi imamo neko oranžno, še od sestre, sicer pa voziček v bež barvi (freestyle). Sem pa kar pogledala, ko si napisala, po dolgem času: ja kdo pa sploh to je, no saj potem sem prišla do pravega nicka.

Araz: kolkor se spomnim, ti po porodu se napolnijo z mlekom, ja, kar jih poveča. Predvsem pred dojenjem se to pozna, po dojenju se pa spet zmanjšajo. Jaz jih imam namen tudi še kupit, no, v bistvu jih že vsaj dva tedna kupujem, pa imam vedno ene probleme (enkrat stopim v drek, drugič moram pa jaz šibat na wc). Ko sem jih pri prvem kupovala, sem bila kak mesec pred porodom, se mi zdi. Mi je prodajalka svetovala, naj nikakor ne kupim kakšnega, ki bi ga že takrat zapenjala na najširšo možno varianto. Sem upoštevala nasvet, kupila enega s ta ožjim zapiranjem in mi je bil potem čist prav. Sam pol sem jih kar dolg nosila, tak da so se luknje nardile in sem zdaj brez.

Takole: gre, brat od salmonele, k mi ni več jasno, kaj bi še lahko bilo sicer.

Lp, T

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
25.9.2009 12:34:32   
*nivea
živjo

araz jaz sem si tudi kupila včeraj v hoferju brisače s kapuco in tudi kar triuser posted image sem pa kupila v roza, rumeni in zeleni barvi. je pa še blo v modri, samo nisem htela pretiravat, ker me tudi že kregajo, da vse kupim kaj vidim user posted image

shopgirl meni je pa rumena lepša kak rdeča user posted image

aja, glede jemanja krvi, da potrkam na les, jaz s tem nimam problemov. mam fajn vidne žile, tak da je pri meni to okej..
no grem zdaj na kavico....
uživajte

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
25.9.2009 13:29:03   
anaj22
ojla

hvala za pikepoke, se počasi privajm na misel da bom verjetno rodila z CR in še kar optimistično upam da se posteljica dvigne. Je pa čisto pri ustju, (je ena spraševala).

Neža user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da še nekja časa ostaneš 2v1

Ste mi čist lušte nardile z temi vozički, bi mela kar spet novga, bolš da možu ne omenim kaj mi je všeč me bo kar nekam poslov. Torba z k vozičku je ful fajn zadeva, sam jest sem mela vedno premal placauser posted image

Ful me spet zadje čase boli glava in sploh ne morem bit dolgo za rač., pa ker sem skoz doma grem počasi že sama sebi mal na živce in sem res taprava tečka nosečka, ki je za povrh vsega še ful pozabljiva.

ena je spraševala gleda potrdil ki ti jih napiše G za os. dr., ja vsakič naj bi ti ga napisal in ko si več kot 1 mes. na bolniški, tvoj os. dr. izpolni neko vlogo in da ta potrdila zraven in pošlje na komisijo, ki ti potem dodeli bolniško. Upam da nisem prevč zakomplicirala.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
25.9.2009 13:37:23   
blondy_81
anaj 22 jaz sem spraševala glede potrdila in res ti najlepša hvala za pojasnitev. Ni mi bilo jasno zakaj kar naenkrat samo do kontrole, če je G rekla da moram biti do konca na bolniški.
Drugače pa držim pesti, da se ti posteljica dvigne. Evo pikapolonice zate in tvojega otročička user posted image user posted image user posted image

Ali je še kakšna lena danes? Jaz bi kar spala. Ampak mi paše, ker prvič po dolgem času resnično počivam. Berem knjigo, mal na netu visim, mal spim in moram rečt, da za moje noge to resnično koristi user posted image user posted image user posted image . Ravnokar sem skuhala kosilo za vse, ki lahko jedo slano in zdej čakam, da počasi prikapljajo domov. Zase si bom pa malce kasneje nekaj neslanega naredila.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
25.9.2009 13:51:44   
terida
Živjo, punce!

Se samo na hitro oglašam, da si malo označim do kje sem že prebrala user posted image Hvala bogu da je petek! Danes se mi pa v službi res ne da... Še nekaj moram nujno naredit, potem pa bom lahko odklopila. Lep vikend vsem in ne preveč klepetat, da ne bom v ponedeljek zjutraj 1 uro rabila, da vse preberem! user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
25.9.2009 13:51:52   
araz
Joj, jest sem dons tud tko lena. Oziroma zjutri je še nekak bilo, po malici pa katastrofa. Imam tako živčne noge, da sploh ne morem sedet. Pa še zaspana sem ratala. Ura pa še 14 dni, kje je šele 15.30user posted image .

Zdnjič sem jamrala kako mi pikica nič ne brca, zdej je pa že dva dni tko aktivna, da je joj. Prav zoprno mi je , ko moram it na veliko potrebo in se matram, ona pa brca. Prav čuden filing.

Pa hvala za nasvete glede modrca. Verejtno si bom pred porodom kupila enega potem bom pa mojga poslala v nakup. To bo še hecno user posted image .

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
25.9.2009 14:28:53   
tintara
ooo, jaz sem pa dans polna energije! Sem pojedla fajn kosilo, razkuhan riž z razkuhanim korenjemuser posted image . Mnajmi, pa še dobro mi je bilouser posted image , sam da ni bil prepečenec, pomoje.
Zadnjič ste se menile od kil, jaz se počasi približujem začetni teži, še 3 kile grem dol, pa bom tamuser posted image . No, saj bom nadoknadila, obljubim.

Dans je pa men mal dolgčas. Prejšnje dni sem res počivala in mi je čist pasal, pa mal na netu, pa mal to in ono in je dopoldne prehitro minilo. Dans me pa pol dneva ni bilo, pa se fuuul vleče. Pomoje bom šla kar prej po otroke.

Anaj: a tudi če imaš do ustja moraš imeti CR? Mene takrat ni preveč zanimal, ker sem itak imela že dva in ne gre več drugače. Pa saj ni tako grozno, morda se lahko odločiš za spinalno in potem še otroka takoj vidiš. No, priznam, mene je v prvo še par mesecev po porodu kljuvalo, da nisem videla takoj otroka oz je bil ves zamegljen.... V drugo sme zato prosila za spinalno, pa ji neki ni uspeval in se je potem raje odločila, da mi da neko drugo sredstvo za uspavanje - sam na žalost ne vem kaj. In so mi potem ko sme se zbudila, hčerko takoj prinesli in sme jo videla čisto jasno, no edino bolelo me je pa bolj kot pri prvem - do intenzivne, potem te itak nafilajo. Sicer pa, držim pesti, da se posteljica dvigne (zate in zame).

Takole, pa je minilo nekaj časa. Sem že bližje popoldnevu. LP, T

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
25.9.2009 15:45:04   
ShopGirl
Hello user posted image !

Trenutno vodi rdeč voziček, torej user posted image  Prosim da še naprej glasujete user posted image

Men je tko dolgčas dons! Cel dan sm na rač., na kavču, jem,... Uf. Sej bi šla ven ampak me preveč boli, tko da sm rajš bolj penzič dons.

Bolniška: pri meni je blo tkole; G je dala potrdilo za osebnega zdravnika (bolniška do 30 dni), sem nesla to k osebni zdravnici, ki pošlje vse skupaj dalje na komisijo. Ko dobiš odg. komisije (ki odobri bolniško al pa zavrne - ne glede na to kaj G misli), pa pokličeš osebnega zdravnika in mu sporočiš odg. komisije. Taka navodila mam jst user posted image

anaj22: a te je strah CR? Mene bi blo manj strah CR kot naravnega poroda... Pri meni mala leži prečno, ma sicer še dost časa da se obrne, ampak mogoče si čist mal želim da se ne bi...kaj pa vem.

tintara: o shit, upam da ni salmonela. čeprav če bi bla, bi najbrž tut bruhala... Sam se ti pa res že dolg vleče. 8x na WC-ju do 12h - wow user posted image  
Pozdravi se!

Jst grem dons malo ven z eno kolegico, po dolgem času. Bo prav pasalo user posted image  Upam samo da se mi ne bo treba velik premikat (premikanje BOLI user posted image ).

papa!!!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
25.9.2009 16:02:15   
*Mojca*
anaj22 držim pesti da se posteljica dvigne. Sicer pa je CR ena super zadeva. Jaz sem se tudi fulllll bala, ker sem zajc (vedno padla skupaj ko so mi jemali kri). Če se da se zmeniš za spinalni blok, injekcija je boli čisto nič, pol pa si pri stvari in otročka takoj dobiš. Samo okrevanje pa je tud zakon, vsaj pri meni je bilo. Ene 14dni me je bolelo pri smejanju in kihanju, to je pa vse. Tako da CR je res carski.

žile: hvala bogu imam lepe in mi jih vedno takoj najdejo. če ne ne vem kako bi tole z mano furali. V 5.razredu smo morali na sistematskem dat kri, jaz pa nisem dovolila. Al prstek al nič. Pol je dr. tako na veliko napisal v karton: ne dovoli odvzema krvi user posted image user posted image user posted image

Shopgirl: jaz sem tud za rdečo user posted image

modrci za dojenje: se jih izogibam ker so mi tolk grdi user posted image user posted image mi pa že joške skor vn iz push upa skačejo user posted image user posted image

Šibammmmm

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
25.9.2009 17:28:57   
anaj22
tintara tud tebi user posted image user posted image user posted image user posted image  da se posteljica dvigne. G pravi da je možnost za Cr in naj se počasi privadim na to misel, je pa vse odvisno kako bodo stvari potekale potem se bodo pa odločili.

Shopgirl v porvo sem rodila po narvi poti, brez kakših protibolečinskih stvari in se mi ni zdelo hudo. Sem se psihično prpravla da lahko traja mal dlje in je šlo, no sploh nisem pomislna da nebi šlo. Tud dr. k me je šivov je bil ful nežen tko da mam same pozitivne izkušne. Sedaj me je pa Cr kar malo strah pa sploh ne vem zakaj.

Mojca če ti praviš da je Cr super pol mi je že laži.

modrci za dojenje, sem jih posodla sodelovki itak se mi pa zdi da bom mogla večje kupit, so pa tud men nagravžni za pogledat.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
25.9.2009 18:43:55   
tintara
Evo, spet mene. Smo šli mal na sprehod vsi skupaj, pa sem mogla nazaj prišibat.

Sem šla brat za salmonelo in je baje kamot tud brez bruhanja, čeprav je pa običajno, se mi zdi. Traja do 5 dni (ponavadi), lahko pa tudi dalj. No, kaj jaz vem. Bomo pač počakal, saj kaj drugega mi že ne ostane.

Anaj22: tudi meni CR ni bil nič kaj fejst boleč. No, je ko se zbudiš, ker je ful čudno, da kar naenkrat čutiš trebuh, ker ga sicer sploh ne. Pa prvo vstajanje je mučno, verjetno če imaš spinalnega, da je vseeno manj, ker pride do tega kasneje (mislim, da po 24 urah). jaz sem vstala po caa dveh urah in je mučno, ampak do wc-ja se zvlečeš, potem gre pa vsakič lažje. Naslednji dan si lahko že kar OK, če si dovoliš, še enga kasneje pa čutiš bolečino morda le še ob vstajanju. Taka je moja izkušnja, je pa odvisno od praga bolečine in predvsem pomoje tega, koliko ustajaš. Večkrat ko greš, hitreje gre okrevanje.

Shopgirl: saj bo. V vsakem primeru nekaj boli, enkrat bolj med porodom, enkrat pa bolj pol. Ampak nikoli ni bolečina neznosna (no, vsaj mislim, za naravnega) in je zagotovo neprimerljiva z dojenčkom. Kakorkoli že, bolečina mine, otrok ostane.

Sicer sem pa dans kar fajn volje. Šele zdaj vidim, da sem se vseen sekirala, ker nisme vedela ali dojenček dobi dovolj hranil... Dans sem pa na izi.

O, vikend je tu. Me je hčerka spraševala, če jo bom jutri tudi jaz peljala v vrtec (ponavadi jo očka, ta teden sem jih pa jaz), pa sme rekla da ne. Pa je bila mal žalostna, pol sem ji pa pojasnila, da jutri vtrca ni. So se ji učke kar zaiskrile. Pa ima rada vrtec, da ne bo pomote, sam teden je pa tudi dolg, očitno.

lp, t

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

carski rez
v3sn4

Za kateri carski rez bi se ve odlocile, oz. ali ste se ze odlocile!?

spinalni blok (36%)

splosna anestezija (64%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!