pipika 13
|
Pozdravljene! končno malce časa, da se vam oglasim. Enostavno je dela, opravkov in vsega toliko, da komaj folgam, vendar se ne pritožujem. V sredo imela pregleda. Vse je ok, da bolje ne bi moglo biti. Ščitnica ok, nove tablete za železo, moje zdravje ok, tu pa tam mi malce noge zatečejo, vendar ni panike, prebava zaenkrat štima, zredila sem se v enem mesecu samo za 1 kg, kar je ful velik napredek, ker sem se prej v enem mesecu in pol za 5 kil in sem bila moralno čisto na tleh. Ne vem, kaj je vzrok, ker se mi zdi, da jem enako kot prej. Mogoče to, da nimam več šolskih počitnic in da sem spet že en mesec v službi, ali pa je enostavno obdobje velikega pridobivanja teže pri meni konc. Pravijo, da je včasih tako, da nekatere nosečke največ kg pridobijo v 2. trimesečju in ne v 3. Upam. Vesela sem bila. No, ker spadam v rizično skupino (36 let in prva nosečnost), me je dala na pregleda nosečniške sladkorne in je vse ok, sladkor v mejah normale. Glede na mojo starost je moja g tudi rekla, da ko mi bodo noge zatekale preveč ali če se pojavi kak drug problem, da me da takoj na bolniško. Vendar jaz nočem. Meni je v službi zaenkrat ok, sem zvečer utrujena, vendar opažam, da mi vsa ta miselna in fizična aktivnost koristi. Bomo videli, upam, da še cel oktober zdržim in vsaj malce novembra. Porodniška naj bi se mi začela 30.11., meni pa glede na starost baje pripada. Zanima me, kako izračunajo porodniški dopust. Povprečje koliko plač štejejo in kako je s tem, če si na bolniški? Vemo, da je plača takrat manjša in potem jo štejejo v obračun? Gibe čutim intenzivno, začela sem obiskovati nosečniško telovadbo - je fajn. Parter me kar fejst crklja. Spim s pomočjo materinske blazine, čeprav imamo zaradi prenavljanja jogije na tleh v kabinetu. Vendar bo. Otroška sobica in spalnica delovno napredujeta. Čez vikend sva bila pri starših od mojega parterja na Gorenjskem in sva šla spotoma pogledat otroško pohištvo firme Kerin- Povirk in sva čisto navdušena. Naročila sva predračun za belo pohištvo. (dvodelna omara in predlanik, s previjalno mizo) Linje so res krasne, na otip je čudovito in snežno belo, kot najina posteljica, ki jo že imava. Včeraj pa sva šla malce pofirbcar v Pikapolonico in Baby center. katastrofa! Komaj sva dobila en konbinzonček za zimo, za otročka. Vse je skoraj že pošlo v nevgtralnih barvah. Pravijo, da to hitro gre in skoraj vse številke 62 so šle. Tudi zimske vreče v nevtralni barvi so že izginile. !!!!!!!! Drugače pa je zdaj že vse v zimskih materialih, sam pliš, pa debelejše tkanine, dolgi rokavi. Vse je lušno, vse bi imela, vendar ne smem pretiravat. Toliko za enkrat, pazite nase, pozitivno razmišljajte pa bodo vse težave šle in hitro bo prišel čas, ko boste otročka imele v naročju. papa