|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: korošice
8.4.2010 13:14:03   
pixieM
Tudi jaz mislim, da je tako. Sigurno bom pa vprašala za krvne izvide - saj niti ne vem kakšno krvno skupino imamuser posted image ?! Tako, da to me še vse čaka... Problem je pri meni ta, da sem postala grozno raztrešena... In vse pozabim!!! Drugače sem pa ful organizirana - od 6.tedna naprej pa... obupuser posted image .
Aja, hotela sem še vprašat kako izgleda nuhalna? Kako se to opravi? Kar čez trebuh ali vaginalno? Saj menda ne boli?



(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: korošice
8.4.2010 13:23:17   
milabe
ja uni listek, ki ga dobiš katero krvno skupino imaš, je fajn imeti skos v materinski knjigi... no vsaj js imam, da ne zgubim.

Nuhalna je normalen ultrazvok (trebuh) razen, če nekako 'ne gre' pol baje včas nardijo vaginalno (redko)... u glavnem običajen ultrazvok, ki je posvečen tisti temni lisi (pa nosku), ki jo premeri G, če ustreza...

ja js tud vse pozabim zdej, prej sem pa si full zapomnila vse stvariuser posted image user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: korošice
8.4.2010 13:45:21   
top10
Meni so zdi, da je samo prvi UZ vaginalno, vsi ostali pa prek trebuha. Boli to nič ne, tak da nič skrbet.
milabe- zanimivo, da so te poslali v LJ. Zgleda je odvisno pri katerem ginekologu si. Pregledi ja, men je kr zanimivo, jezi me edino to, da moram kr naprej neki ponavlat, na koncu se na srečo vse dobro izteče. user posted image Včeri sem šla ponovno v laboratorij dat vodo, ker sem na zadnjem pregledu imela bakterije, zdaj je bil bp. Meni je do zdaj nosečnost minila full hitro, upam da bo tako tudi naprej. A že kaj razmišljate o letnem dopustu? Midva ne vema kam bi šli, vrjetno konc avgusta ali začetek septembra, nekje bolj blizo Umag, Poreč... Ne vem, sama bi šla bolj daleč, pa moj ni za to. user posted image

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: korošice
8.4.2010 20:13:36   
milena2222
Pregled za mano,dete ima že skoraj 3 kg,še vedno pa veselo sedi na ritki tk da ne vem,a se sploh namerava na glavo postavit!?Ponoven pregled čez 14 dni,če ne bo že prej kaj seveda...hihi
top 10- meni se še sanja ne,kako oblačit otroka.Jaz sem večino oblačil dobila,tiste,ki sem jih sama kupila sem pa čist sfalila,ker sem lepo hodila po trgovinah pa pliš kupovala...Pol pa berem na forumu,da je pliš za pozimi?!Tudi meni je na MŠ dalo malo misliti glede pralnih plenic...Zaenkrat sem sicer še na teh za enkratno uporabo,ideje o pralnih pa nisem še dala čisto dokončno na stran....
pranje oblačil-jaz sem sedaj vse oprala z navadnim praškom, pa dala na dodatno splakovanje,se mi pa vse kolegice odsvetovale mehčalec,tk da ga nisem uporabila...za dalje bom pa še videla kako in kaj.user posted image za bp vodo
milabe- user posted image za tokso in super,da vse v redu kaže...Ena moja kolegica jo je tudi dobila v nosečnosti,pa je bilo vse v redu!
pixieM- user posted image dobrodošla...Glede Štorklje je pa tako,da res sama nekih osebnih izkušenj z njo nimam,slišim pa marsikaj...Lahk da je to baba čula pa sej veš kako to gre...Sicer pa nočem kaj pameti solit,ker sama hodim k dr.Hebru v Dravograd,pa se tudi govori svašta...se bom pa prestavila ko rodim,ker so me določene stvari zmotile, čeprav kot človek je ful v redu!Tudi jaz sem krvavela v začetku in imela take rjave izcedke,pa se je izkazalo,da ni bilo kaj narobe,tako da samo pozitivno razmišljat dalje pa bouser posted image
nuhalna- meni jo je bilo treba naredit vaginalno,na kar sploh nisem bila pripravljena in nobene ne poznam,pri kateri bi bilo to potrebno....
pregledi-tudi mene je samo prvič vaginalno,ampak mislim,da to ni  najbolj prav,ker tako ne more videt,če je že kaj odprt maternični vrat,niti ne more videt kakih vnetij...Po drugi strani preveč štorat pa vrejtno tudi ni prav?Ampak mojim kolegicam so vsej ene 2 krat še naredili vmes vaginalni pregled!
letni dopust-pojma nimam,mogoče kje septembra,čeprav bo za naju to ful sprememba,ker ful rada potujeva in sicer kampirava, oba sva zaljubljena v Italijo in sva bila predlani na Siciliji 3 tedne, lani pa sva oblaufala celo Toskano. Ponavadi si narediva tak mali načrt,kaj želiva videt pa spakirava in greva,zdej bo pa z detetom to malo težje,ampak takoj ko bo malo večji,pa upam,da ga navdušiva nad kampiranjem!

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: korošice
8.4.2010 21:09:28   
pixieM
Punce, hvala za odgovore.
Ker sem nova v tem (nosečnost), mi marsikaj ni najbolj jasno, oziroma sem imela ene svoje predstave o tem kako in kaj. Se mi zdi da se še ne zavedam najbolj kaj me je doletelouser posted image . Ne, sej fajn da sem user posted image , saj sva se z mojim tako zmenila.
Moji pregledi so bili vsi vaginalni (imela sem že 3). No zdaj v tretje mi je probala narediti UZ čez trebuh, pa je bila pikica še tako mala (1,2cm), da se je lepše videlo na vaginalnem UZ. No, in zdaj me čaka nuhalna, za katero si tudi ne znam predstavljat kako izgleda (verjetno se uležeš in dvigneš majčko, pa se da vse zrihtat čez trebuh). Je pa res da sem ful paničar in se za vsako malenkost grozno obremenjujem. Najbolj me je strah tega, da boma prišla na nuhalno in bo svašta narobe (ne bo utripa ali kaj drugega - to me skrbi zaradi izcedkov). Ampak, se bom že prepričala, da bo čez dva tedna vse tip-topuser posted image .
Da pa ne omenjam, da me že grabi panika kaj vse je treba za otroka kupit!!! In kako prav izbrati?! Pa da boste videle kako paniko delam po nepotrebnem - PDP imam 31.10.2010user posted image .

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: korošice
9.4.2010 8:01:49   
top10
Jutro!

pixieM sej bo, zdaj ti je vse na novo, držim pesti, da se izcedki čimprej končajo. Za stvari maš itak še čas, jaz sem prejšnji mesec začela kupovat, zdaj me pa kr drži, se moram full disciplinirat, da ne kupujem vsega po vprek. Aha, glede pregledov, meni vedno opravi vaginalni pregled, da vidi če je MV zaprt, ga izmeri s šivilskim metrom, pa srčka posluša.
milena2222 user posted image za uspešno opravljen pregled! Da se obrne je še vedno upanje! user posted image


(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: korošice
9.4.2010 8:55:15   
snežakinja
Milena2222 bravo za uspešen pregled. user posted image user posted image user posted image user posted image

PixieM ne si toliko skrbi delat. Jaz sem si jih od začetka tudi. Samo da se spomnim kako sem paničarla pred drugim pregledom. Na začetku nosečnosti so me namreč full bolela prsa. Res zako, da se jih niti dotaknit nisem smela. In potem so me kar naenkrat nehala in sem bila sveto prepričana da je vse narobe. Pa izcedke sem tudi mela skoz do 11 tedna. No pa sem le prišla na pregled in mi je ginekolog povedal, da je vse ok. Srček je bil, mali je pridno rastel, vse skrbi so bile odveč. Tako, da ne razmišljaj o tem da je kaj narobe, razmišljaj kako bo lepo, ko ga boš spet videla na UZ.
Za nuhalno se tudi ne obremenjuj preveč. Če ti jo bo lahko naredila preko trebuha, boš samo odpela hlače in jih s spodnjicami spustila nekoliko niže, privzdignila majčko in že boš videla bebico na zaslonu. Pregled je full prijeten, ker vidiš malega, kako se suče v trebuhu sem ter tja. Ali pa ne, če štrajka, tako kot je moj in je veselo skoz na hrbtu ležal user posted image user posted image user posted image

To, če bom znala skrbet za otroka tudi mene malo skrbi. Bolj ko gledam te otroške stvari manj vem kateri voziček bi kupila, pa katero posteljico, pa katere obleke, pa ....pa...pa... Ma bo že. Mi vsi pravijo, da ko ga primeš v roke vse veš kaj je treba naredit. user posted image

Drugače sem pa tudi jaz do sedaj imela vse preglede vaginalno (razen nuhalne). No imela sem šele dav pregleda. Bom poročala kako je bil tretji.

Lepo oživajte. Jaz moram danes v MB na pregled za uho, ker mi nekaj notri raste. Pa ne repa ali korenje, nekakšna bula za katero noben dohtar ne ve kaj bi bila user posted image  Mogoče pa danes dobim kakšen odgovor....

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: korošice
9.4.2010 9:25:56   
pixieM
Hvala za tolažbo in odgovore.
Ja, jaz si sploh ne morem pomagat, taka semuser posted image . Saj se trudim biti čim bolj pozitivna in predvsem se zavedam, da je zdaj vse v rokah narave. Ker sem pridna, se izogibam hrani, ki je naj ne bi uživale, alkohola ne taknem (čeprav se mi noro lušta piva - brezalkoholen je nagravžen), edino eno kavico na dan spijem, ker brez kave se pa zjutraj sploh ne morem zbudit!
Tako, da upam na vse najboljše!
Ogromno si ogledujem stvari za user posted image . Če so tako luškane. Ampak kaj kupit...to je pa vprašanje. Sem mislila, da bi mogoče s 5.mesecem začela postopoma kupovati stvari, da ne bo pol šok, ko bo potrebno kupit vse! Kako pa ste vi organizirane glede tega?! Boste kupile stvari ali si jih boste sposodile?

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: korošice
9.4.2010 10:00:08   
Soncchhek
pixieM nič se bat! tudi če nič ne veš...se pa potem znajdeš.
čimmanj se obremenjuj in paničari !
zunaj je sonček, lep dan, pozitivno voljo pa optimizem na plan !user posted image user posted image user posted image

meni je slabo 24/7, bruham....pa da mi to vzame dobro voljo ???? NI ŠANS !!!

tudi jaz pričakujem svojega prvega otročka....pa mi ni nič panika....imam ogromno izkušenj z otročki, tako da....me ni ničesar strah.

vse stvari za dojenčka pa dobim oz. mislim da mi ne bo potrebno prav nič kupit, razen kakšne drobnarije.
sicer pa stvari včasih ni potrebno kupit nove, na bolhi in podobnih oglasnikih se da marsikaj dobit za majhen denar.

< Sporočilo je popravil Soncchhek -- 9.4.2010 10:01:07 >

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: korošice
9.4.2010 10:03:05   
milabe
ojlaaa
top 10: tud js sem imela bakterije v urinu, in potem sem dobila antibitično kremo.... blo 1 teden ok,dala  spet vodo - blo ok; zdej pa imam spet izcedek. Pa če naslednji teden ne bo boljše grem G kar pred pregledom, ker ne bom čakala do 21, ker včasih me še srbi zravenuser posted image

glede toxe sem jaz tud mirna zdej, ker je ok, pa sej nasploh sem bolj taka, da se ne sekiram preveč in zaupam 'dohtarjem' da sznajo popravit ;) bolj me skrbi kako bo z razvojem po rojstvu. Ker če slučajn so posledice se itak vidijo potem (vid, sluh) ampak sem spet bolj optimist, ker mi v LJ govorijo da bo vse ok...
aja - top10 - mene je dala v LJ, ker se ni točno vedelo ali je bilo pred nosečnostjo okužba ali v prvem mesecu zanositve... in potem rajše ni riskirala... vrednost pa ni rastla, tako da sem imela zelo milo obliko okužbe...

dopust - mogoče že v začetku avgusta za par dni istra - kvarner, potem pa v prvi polovici septembra kake 4 dni Pula. Naslednje leto bomo pa že kej bolj razmislili kam pa kako...

pixieM: js sem hotela že kr nabavljat takoj ;) pa me je potem moj ustavu, da pa res vsaj do marca lahko počakava, če bo user posted image junija med nami hehe. Sem pa seveda vse naštudirala na netu kaj in kako kupit. Tud jaz sem mnenja da vsak mesec nekaj kupiš, pa je lažje. Moji in njegovi so vsak nekaj kupili v približno isti vrednosti, previjalno in kinderped bom vzela v epaketu, za voziček je pa dala bodoča teta zraven, cote sem večino dobila - no pa imam vse ;) se mi zdi, da če znaš in moreš se lahko znajdeš, pa tudividiš da ni nek huuuud strošek... Js sem pač imela fixno idejo o vozičku, moral je biti ta al noben drug... pa je bla to pol tud naječja investicija, za katero mi ni žal!
drugače pa glede hrane js nisem komplicirala, pijem kavo, včas za vikend pr kosilu deci vina, tako da tebi tud 2 dcl piva ziher ne bo škodilo!!! če se ti kaj lušta - jej in pij! Edino kar sem jaz omejila so kake domače suhe salame, regrat, in biftek (požrla bi ga tud 1/2 kg če bi lahk). Ne spomnim se da bi kje drugje komplicirala... Mal sama presodiš in vidiš a so kake surove jajce noter, kaj neopranega v kakšni gostilni itd... drugače pajem vse ostalo normalno. Kavo pijem, se zgodi da sem včas tud pri 3h...prej sem tud spila velik kave...

Tud men je minlo hitro teh 6 mesecev, in sem kr malo fouš vam ki ste šele v 2.-3. mesecu user posted image   Js imam super nosečnost, in je fuuuul fajn user posted image


(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: korošice
9.4.2010 10:17:58   
pixieM
Mene so ti izcedki tako prestrašili, da sem si rekla, če se je treba držat tega kaj jest in kaj ne, potem se bom držala in tako vedela, da če gre kaj narobe, ni bila moja krivda. Jaz sploh ne jem suhih salam in pršuta, surovih jajc tudi ne, bifteka ne, tako da se res pazim. Se mi pa lušta jajčk na oko s slanino in piva zraven! user posted image Bom že počakala še dva tedna in če bo vse ok, se bom potem pregrešila.
Glede nakupovanja - uh, jaz sem nasplošno ful zapravljivka in vem, da bo šlo denarja kot toče! user posted image Bi pa rada vse kupila svoje, saj boma verjetno še imela kakšnega otroka. Najbolj me muči voziček!!! Tudi jaz sem si vtepla enega v glavo in bom zelo težko odstopila. Jane slalom se mi res dopade, ker je noro lahek! Je pa res investicija. Ampak, saj nisva tako slabo situirana, da bi naju to kdaj teplo (sem ja šparala 2 leti, tako da imam nekaj denarja, ki mi ga ne bo težko odstopit za user posted image ). Dobro, cotke si bova verjetno sposodila, saj to ja prerastejo takoj. Opremo pa boma že. Voziček, posteljica, posteljnina - to mi je najbolj pomembno. Me pa tudi moj drži nazaj, ker jaz bi šla tudi kar v Babycenter in pokupila vse! user posted image


(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: korošice
9.4.2010 10:37:48   
milabe
ja se mi zdi da imaš voziček ki si ga želiš, no js sem pol full razočarana če nimam tistega kar bi imelauser posted image   Tud pr nas je bil JANE v ožjem krogu, tako da mi je tudi lep in funkcionalen...
Tud js sem zaradi tega kupila bolj kot ne vse novo, saj se mislimo enga imet in bomo shranli na podstrešje za drugega....

uh si bla pridna pr šparanju, js pa kvečjemu za morje našparam, ker sva se selila, in ostale prihranke tam investirala, letos še malo dokupila in kaj za otroka... bom šparala ko bom lahko ;)



(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: korošice
9.4.2010 11:08:30   
pixieM
Ja, jaz sem taka, da če nekaj hočem...to hočem!!! user posted image Trmasta ko mula. Šparala sem pa kot nora! Sicer sem imela namen kupit boljši avto, ampak saj tudi avto enkrat bo. Imam pa srečo, ker imajo moji in njegovi parcelo na morju, tako, da naju to ravno ne stane veliko (je pa res, da sva že naveličana vsega).
Stanovanje sva dokončala pred dvema letoma in zato sem imela to srečo, da sem lahko šparala za kaj drugega.
Tudi jaz sem mnenja, da če bomo imeli še otroke, lahko kaj novega kupimo. Sigurno nama bodo pomagali tudi starši pri nakupu opreme - v to sem skoraj sigurna user posted image .

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: korošice
9.4.2010 19:42:52   
milena2222
Pozdravljene!
Sem danes imela obiske in se malo uvajala ( kolegica z dojenčkom ),jutri pa pride druga kolegica prav tako z dojenčkom, tako da vaje bo kar nekaj...hihi.
Glede opreme za dojenčka je pa tako,da sem kar nekaj stvari dobila ( veliko oblačil,ležalnik, zibelka,... ),nov pa imam kinderpet ter voziček ( oboje je bilo darilo,tako da sem lahko izbirala  ne glede na ceno...hihi ).Aja,previjalna miza je pa v delu,pričakujem jo naslednji teden, saj sem si zaželela tako veliko,da bom lahko spravila vse stvari v njo.Pri opremi je pač tako,da se določene stvari,ki jih drago plačamo včasih izkažejo za povsem neuporabne ( npr. kolegica je kupila nekega ful dragega kengurujčka,pa dete sploh ni hotelo biti v njem,zdej pa sem ga dobila jaz... ).Jaz nisem bog ve kaj komplicirala,še najbolj pri jajčki,ker je tu v igri še varnost,tam pa mi denar ni pomemben....

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: korošice
10.4.2010 11:00:42   
milabe
no pr takih obiskih pa mene pol panika, ker ne znam umirit otroka, če mu kej ne paše.... sej pravim, da me je tega pol strah kot vsega drugega user posted image pa ko bo moj otrok v mojem naročju bo najbrž drugače...

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: korošice
10.4.2010 11:24:42   
milena2222
Jaz ga kr dam mami nazaj,če se začne jokat...haha.Sam komu bom pa svojega dala!?Ma ja,bo že,še vsaki je nakak ratalo,milabe,bo tudi namauser posted image

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: korošice
10.4.2010 16:08:38   
Soncchhek
mislim da se vsak otroček najlažje potolaži pri mamici....ali pa pri očkih.....pa kakšen topel objemček starih staršev.

jaz pa razmišljam o tej materinski šoli....
maja/junija mi je prehitro.....sem z majem šele v 3 mesecu....poleti tako ni....
september/oktober sem pa že v 7. mesecu...

kdaj ste ve šle?
a se sploh splača hodit????


lep vikend !

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: korošice
10.4.2010 16:14:20   
rose85
Tudi mene zanima nekaj glede materinske šole.
V katerem mesecu naj bi se šlo?
Grejo ponavadi očki zraven - je šola dopoldan, popoldan, kolikokrat?
Res ne vem nič glede tega, vem samo da je treba it :)


(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: korošice
10.4.2010 18:02:18   
milena2222
Jaz sem začela hodit marca ( traja cca 1 mesec, 2x na teden popoldan ob 17.00 cca 2 uri ), rok imam 02.05.Pravijo,da je bolje bolj proti koncu, da si pač več zapomniš...
Meni se zdi koristno,ker sem zvedela cel kup novih stvari in dobila nasvetov,itak se pa pol sam odločiš kaj boš od tega uporabil in kaj ne...Moj dragi je šel zraven,kadar je lahko šel in je tudi istega mnenja kot jaz-škodit ne more...

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: korošice
11.4.2010 9:40:10   
Soncchhek
potem je mogoče boljše, da grem jeseni.

še eno vprašanje imam, nuhalna.....a to se gleda na enakem enkranu kot UZ.....tak bolj majčken ali ima npr. dr lužnik v sb sg tist ta velik ekran....

ful razmišljam kam it.

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: korošice
11.4.2010 11:27:26   
Martinčka
v MŠ se bojde gre okoli 7 meseca.. jaz bom šla na prvo predavanje ter na predavanje o porodu.. drugo pa ne bom hodila ker sem dost preahtala nečakinje in male sestrične da imam dovolj izkušenj z dojenčki in me prav nič ne skrbi... pa itak v tej dobi interneta vse najdeš na internetu če te kaj zanimauser posted image ...

drugače pa jaz bom rodila naravno brez EA, ker se že itak najbolj na svetu bojim Vakuma in včasih pride do vakuma ravno med EA ker mamice ne čutijo kaj se dogaja in ne morejo toliko pomagati kot če so brez EA. Tako da jaz ostajam pri naravnem porodu in upam na najboljše, tako kot verjetno vseuser posted image


jaz si bom vzela en paketek pralnih plenic da jih bom sprobala, sploh na začetku ko je koža še bolj občutljiva potem bom pa vidla kako naprej... če se odločim za pralne plenice bom vsekakor ponoči in na potovanjih, izletih uporabljala še plenice za enkratno uporabo... tako da bomo malo kombinirali...

drugače pa če jaz kaj vem otročeke več ne povijajo na široko, razen če se jih res mora zaradi kolkov... moja prijateljica je decembra rodila v SG in so ji samo prvi dan povili otroka na široko potem pa več ne... bojde je zdaj po novem tako... je pa to pač od vsake posameznice odvisno kako se odloči, in seveda kaj otrok potrebuje glede na njegovo stanje kolkov...


drugače pa dilema ki mene zadnje čase obhaja: v porodnišnici so zdaj že nekaj časa dude prepovedane! a se bo katera postavila gor sestram in zahtevala da ima njen otrok dudo? Jaz sem se odločila da je otrok moj in da če bom vidla da mu duda pomaga pri umirjanju da bom vztrajala pri dudi.. čeprav ti jo bojde kar vzamejo, ampak si bom kupila vsaj tri, ker ne bom pustila da odločajo o vzgoji mojega otroka.. mam raje da ima dudo ki jo lahko kasneje vzameš kot pa da ima pol otroštva v ustah palec... bi pa po novem naj veljajo da če otrok ne duda, da se ga bolje doji in da so zato dude zdaj prepovedaneuser posted image  meni se še vedno zdi da z dudo krepi sesalni refleks...


(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: korošice
11.4.2010 11:29:53   
milabe
no tam nekje do 7 meseca bi js še šla, js sem bla v 6. ko sem hodila, pa se mi je zdel ravno pravi čas.... js nebi zdržala sedet 2 uri z velikim trebuhom, ker me je že zdaj rit bolela user posted image kakor kateri paše....

meni je delala na normalnem ekranu, ni bil neki velik, tak mali pa tud ne.... sej smo že omenle, da je čist normalni ultrazvok, nč posebnega. Tud jst sem razmišljala kam it - pol pa vidiš, da se ne splača komplicirat!!

lp (pr nas malo sneži!!!)

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: korošice
11.4.2010 13:53:54   
milena2222
Halo halo!
No jaz bom vzela EA, čeprav če se dete ne obrne,hočem CRuser posted image
Glede dude je pa tako,da drži,da se je menda ne sme nesti v bolnico zraven,ampak so jo nesle čisto vse moje kolegice in potem nekatere tudi uporabile v bolnici ( brez kakih večjih težav ),tako da gre duda tudi z mano,potem bomo pa tam videli kako in kajuser posted image
Ja, mene načeloma tudi moti to,ko vsiljujejo neka stališča ( npr. glede dude pa menda v SG bolnici glede dojenja-menda je obvezno!).Sama se sicer strinjam glede pomembnosti dojenja in bom dala vse od sebe,da mi uspe,ampak menim pa da ima vsaka mama pravico,da se sama odloči glede tega ne pa da se ji to vsili....

(odgovor članu milabe)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: korošice
12.4.2010 9:14:34   
Soncchhek
dudica pri novorojenčku? joj kako so sladki ko jo imajo v ustih...jim pol obrazka pokrije hihihihi

seveda, če mamica želi ne vem zakaj ne bi smela imet....če sestre težijo, se je treba pač razpi****.

dojenje pa....meni se tudi ne zdi prav, da tiste mamice, ki so odločene , da ne bodo dojile tretirajo kot " slabe"

vsak ima pravico izbire.

jaz vem da se bom 100% potrudila ....da dojim...
včasih....pač kljub trudu ne rata....
namesto da bi pomagale....ko si že itaq čist out tam v bolnici....pa še težijo......eh ....



(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: korošice
12.4.2010 9:19:00   
top10
Jutro!

Pa je spet pondelk, po vrhu deževn... user posted image Vikend je minil kot bi mignil.
Eh, sej v SB SG ni tak hudo kot strašijo, itak morajo povedat kaj in kako, vsak se pa sam odloči po svoje, tak da punce ne se sekirat že zdaj.

Materinska šola je v SG popoldan 2x na teden po cca. 2 uri. Meni je bilo full zanimivo. Glede povijanja, so nam v MŠ rekli, da bolnišnica SG še vedno priporoča 3 mesečno široko povijanje. Full mi je zanimivo, da si niso bolnišnice v Sloveniji enotne gleda tega.

Midva sva že tudi kupila voz, jajčko, isofix, otroško sobo... kupujeva večina nove stvari, edino košek sva kupla rabljen. Ostalo pa novo, ker želiva še kakega bejbija. Se pa strinjam s tabo milena2222, da včasih pretiravamo v kakšni stvari, ki se kasneje izkaže za neuporabno. Pri drugem bomo že vse vedle na pamet, zdaj je pa le vse bolj na novo.

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?