|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 17:54:29   
tix
Pomoje čez dan tolk navleče, traja tud po eno uro, da mu ponoči ni treba user posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 19:15:32   
Martinčka
hello..

Dani smo že šli v sosboto nazaj iz morja ker je bilo slabo vreme in je imel stric v nedeljo rojstni dan! je bilo pa super čeprav prve tri dni res prevroče.. smo kupili tudi bazenček da se je valentina namakala z menoj noter ker na plaži je vedno spala:) pa tudi vprašanje kako bi ji bila všeč hladnejša vodauser posted image

drugače pa imamo tudi mi jutri prvi ginekološki pregled in komaj čakam... potem pa zvečer v akcijouser posted image  hahahaha...

mi tudi po novem spimo tako da se zbudimo samo enkrat vmes po pet minutk.. torej od cca 21:30-07:00 se enkrat zbudi za svojo malico... včasih se pa tudi zgodi da se še zbudi dvakrat ali trikrat... ampak zdaj je začela kar dolgo spančkat... no ko se ob 07:00 podojiva in jo atek sprevije pa nadaljujemo spanec do nekje 10:00... potem pa se lepo oblečeva in pošteno najeva, umijeva in greva na potep v center.. nujno na kakšen kos tortice in kosilo:)

to nedeljo pa imamo krst! potem smo pa rešeni s temi "obveznostmi"...

sicer pa sem včeraj šla v shopping ker sem morala kupiti malo toplejše cotke 56 številko... pa sme kupila tudi že kar 62... jooj koliko enega denarja je spet šlo... še dobro za vse bone in dobropise ki sva jih dobilauser posted image

kapica.. jaz ji dam kapico zdaj gor če je zunaj pod 20 stopinj... in jo lepo pokrijem z dekico da ji je toplo v vozičku in lepo ves čas spančka...tudi če se vmes kaj zbudi jo podojim na hitro in nazaj zaspančka... na zraku v vozičku je najbolj srečna... ali v avtomobiluuser posted image ... doma pa se zna tudi po eno uro dojit ker se zraven carta in ne spančka pol toliko kot zunaj...tako da greva kar rade ven user posted image

koroške kapljice res delujejo le če jih daš po pet ali več na enkrat.. zmešaš z malo prekuhane vode da niso presladke in pomagajo... samo kapljica na dudo pa ni nič kaj razen tega da vzame dudo (moja ne mara sladkega tako da to ne deluje! ne vem po kom ima to ko sem celo nosečnost toliko sladkorja pojedlauser posted image )
aja pa kapljice je dobro devat pred hranjenjem ker če jim daš po dojenju lahko bruhajo če jih ne marajo...

pozdravček vsem



(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 20:25:26   
tea213
Čer čer, zaposlene mamice!

Se vidi razlika v tem starševskem forumu in tistem nosečniškem. user posted image

Nagaja28 - hvala za trud in informacijo! Tudi v lekarni so mi svetovali ta gel, vendar pa ga trenutno nikjer ni možno dobiti in primeren je za dojenčke od 3. meseca dalje. Če tele kamilice ne bodo pomagale bomo verjetno poklicali pediatrinjo, v primeru, da ne bomo našli nobenega recepta iz domače lekarne....user posted image No, se bomo potrudili in če kaj pametnega in učinkovitega najdem, vam sporočim... user posted image Še enkrat - hvala za informacijo in link!

Vsem družinicam želimo sladke sančke!

_____________________________

Lep pozdravček, Tea!

***************************
Ljubezen rodi ljubezen.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 21:16:45   
đanika
večer..

otroci spijo mami pa malo na računalnik stanovaje se bo pa samo pospravilo user posted image . Danes smo cel dan lumapli okoli naš je trenutno najbolj srečen v vozičku.

Danes smo imeli posvetovalnico zrasli smo iz 51 na 59 in se zredili iz 3855 na 4830 g in ne rabim dajati dodatka pediatinja prav, da je minimum 600 g tako da ne vem kaj je patronažna mislila s tem da nima dovolj user posted image  ah sam da je vse ok. Naš spančka od 20h do 1h in potem ob 3 in pol je konec vsako uro nekaj stoka do 7h potem pa spi še do 10h. Malo mi manjka spanjauser posted image  ampak bomo že.

lp


(odgovor članu tea213)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 21:39:05   
kenya
Čer,

Tudi mi2 sva uspešno opravili prvi pregled pri pediatru. Patronažna je rekla, da se je kar malo preveč zredila -1500g, pediater pa ni nič komentiral, le rekel je da se itak otročki ne morejo prenažirat. Imamo drugače enega super pediatra. Zrastla je pa za 5 cm. Je bila kar pridna. Potem sva šli na pediatrično, na nočno snemanje dihanja med spanjem. Katastrofa. Tako jo je zvijalo do dveh zjutraj-kričala kot zmešana, da sem bila že čisto obupana, potem je pa le magično zaspala za tri urce, tako da so uspeli dobiti podatke. Ugotovili so, da ima res periodično dihanje in nihanje saturacije in da je to vse povezano z refluksom, tako da se bomo sedaj spet probali držati antirefluksnih ukrepov. Ampak zdaj mi je vsaj jasno, kaj je vzrok njenemu spremenljivemu dihanju in mogoče tudi pogosto zbujanje ponoči ni povezano z lakoto, ampak z refluksom.
Moram pa pohvalit osebje na pulmološkem oddelku, so bili res prijazni in potrpežljivi user posted image , vsi po vrsti.

DanielaNeli, ja Lactogal sirup sem dobila v tisti lekarni na Fernetičih. Meni se zdi da res deluje, kot sem rekla.

Nagaja, imaš ZS.

Srečanje v ponedeljek...mi2 bi prišli, samo malce kasneje, okrog 10.30, če boste še tam.

Jaz sem dobila recept za kaplijice oleovit D3, ki ne povzročajo krčev. Jih bom šla iskat, ampak še ne vem kdaj jih bom začela dajati. Zdajle še sigurno ne.

Sem pa brala, da so taki izcedki lahko povezani z dojenjem. Meni se tudi dogaja, da sem kakšen dan čisto brez, potem je pa Kim malo več na joški, se mi pa takoj kaj ulije.

Đanika, saj velikokrat opažam,da patronažne govorijo nekaj, zdravniki pa drugo, tako da tebe je res brezveze strašila z dodatkom.

Zdaj je pa še zadnji čas de se spravim mal spat, ker so moje baterije precej prazne.

Lp




_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.9.2010 21:40:45   
DanijelaNeli
Đanika...user posted image za lepo napredovanje...

Martinčka...user posted image tebi za šoping... Jaz tudi čakam,da grem... 56 številko bomo mi kar malo obšli,..ker ji bo kar 62 prav.
Zdaj so več ali manj dobili povsod toplejše cotke... Zaenkrat se mi najbolj dopade kupovat v Oviesse,al pa od Esprita imaj od št.62 naprej.

Zdaj pa se je ena mala sirenca vklopila...nevem kaj ji je...že dvadni je pride nekam razburjena zvečer in pol se ne pomiri kot je treba.




(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 0:33:42   
candy24
Tako dolgo se že nisem javila tukaj, da smo medtem dočakali že drugi obisk pri pediatru. user posted image In meni ni več nič jasno... Oskar je star 2 meseca. Njegove nove mere pa so: 63 cm in 6.370 g. V treh tednih se je zredil skoraj za en kg. Težko-kategornik, ni kaj... Sem šla pogledat v temo "Majčki 2010" in Oskar prehiteva večino njih. Mislim, da je sedaj pravi čas, da se izpišem iz Julijskih mamic...  

srečanje - tudi midva bova prišla. Komaj čakam! user posted image Kenya, ob 10:30 bomo še zagotovo tam. A ne punce? user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 9:06:03   
DanijelaNeli
Jutro!
user posted image
Danes je pred nami lep dan...sonček...Ampak je hladno....

Danes nismo šli v vrtec,ker se je Neli spet ponovil prehlad in kašlja...user posted image ..sem jezna..Dobro,da mi sirup pije,piha v robčke,ampak čistit noska to pa ne...z Baby Vacom...si ne pusti..
Morem začet dajat Bronhoimunal,ker je zima pred vrati in bodo vsi možni virusi prišli na plano...
Noemi še spančka...a smo imeli čudno urico ob 6h,se je napenjala...pol pogledam in res je šlo vse mimo...Vse preoblačit od bodija dalje,...

Se morem lotit peglat...



(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 11:27:35   
pilotina
IZVIRNO SPOROČILO: petrca2507

Bom še tukaj vprašala glede AD3 kapljic: jih že dajete vašim otročkom, ali boste počakale? Ima kateri krče? Jst ji začela dajat te kapljice, pa je dobila take krče, da je tulila (ne samo jokala). Zato sem se odločila, da bom s temi kapljicami mal počakala in ji bo začela dobivat po 3. mescu.



jaz sem jih dobila na prvem posvetu...ampak, ker ima krče in po priporočilu pediatrinje bom počakala, da se krči umirijo in šele nato začela s kapljicami...že tko je hudo, ne prdestavljam si, da bi mu bilo še slabše...res je revček...in če že ni zrakec v želodčku, pa je v črevesju pa smo spet tam...tudi to bo mimo, pravijo user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 13:37:18   
nagaja28
kenya, a veš, da imamo mi podobno težavo. po moje ima domen tudi refluks. ponoči zelo nemirno spi in včasih tudi tako polije, da se začne dušit. sem čisto panična takrat, ker se bojim, da se kdaj ne bom zbudila. drugače pa ne poliva veliko. sem tudi opazila, da ni vedno lačen, ko se zbudi, ker je velikokrat zadovoljen samo z dudo.
sva pa tudi dobila napotnico za pulmologa in se greva pokazat. ja, očitno bo treba še malo zdržat, vsaj dokler ne začnemo uvajat goste hrane.

punce, jaz pa še ne vem, če bom lahko prišla v ponedeljek user posted image , pa tako sem se veselila. uvajanje v vrtec je luka malo slabše sprejel kot sem mislila. danes me je vzgojiteljica klicala, da joka, naj ga pridem iskat. bomo videli, kaj bo jutri, ker je že danes potem hotel jit nazaj user posted image . tako, da moram bit ves čas dosegljiva, če me pokličejo. mi je bilo kar malo čudno, ker je bil že velikokrat na počitnicah brez mene, pa tudi ne boji se jit kam s kom drugim. ne vem, kaj ga je danes tako vznemirilo. no, ja se bo že navadil.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 13:40:42   
mami2b
Mi smo z AD3 prenehali in je blo boljše, sem ravno danes začela ponovno dajat, po enem mesecu, bomo videli - počasi in previdno.

Tudi naš user posted image ima močne nastavke za zobe, še posebej zgornje, se mi je že ob porodu zdelo, kot da ima že zobkeuser posted image

Drugače pa lepše spimo čez dan, ker ni tako vroče. Samo nočni ritem se nam je malo pokvaril. Sicer se v 8 urah enkrat na hitro nahranimo, se pa zbudimo že ob 5 polni energije user posted image Se bo že porihtalo nazaj.

Uživajte v prelepem sončnem dnevu ...

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 19:49:31   
DanijelaNeli
Joj,kakšen dan je bil danes.. Prav nekam čuden...
Ful sem že cel dan neki živčna,zaspana,utrujena,...skratka brez glave.
Mogoče tudi zato je Noemi danes občutno malo spala čez dan...in sicer po 10-15 minutk...večkrat na dan..
Prav čudno....
Dobro,zdaj mi spi...na kavču,..
Grem jaz polento kuhat pa mal mleka zraven..večerja zame in za Nelico...

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
2.9.2010 19:59:45   
soncekray
Cao punce.. Samo na hitro da vas pozdravim.. Da me ne pozabiteuser posted image Mi smo namrec na pocitnicah. Trenutno v Prekmurju, v ponedeljek pa gremo na morje.
Nasa babika je super. Spoznava babice in dedke, prababice, tete in vse ostale sorodnike in prijatleje.. Seveda uziva v pozornosti, obenem pa se mi zdi tudi precej utrujena od vsega direndaja in ljudi okoli nje..
Vceraj je prvic prespala celo noc. In sicer zaspala je ob 22.00 in se zbudila ob 6.00user posted image Tudi sicer spi ful pridno, podnevi kak dan malo manj. Se je pa zacela ful smeskat in spuscat razne glasove..

Lepo bodite, pozdravcek

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 13:08:25   
eelyy
Hoila

No se vam končno javim kej na forumuser posted image .Sem iskala že nekaj časa in vidla da ste zdej pod julijske mamice....sem čist pozabila!

Mi se doma lepo rihtamo v torek imamo posvetovalnico prvič z mlajšim sinkom nimamo težav sploh ni ljubosumen in kr sfolgam imamo pa zdej fullll pestro,ko ga uvajamo v vrtec je pri miru kakih 15min potem se pa jokauser posted image in gre res težje,kot sem pričakovala pačeprav ima zelo rad otroke negre kar tako.
nagaja;koliko je pa tvoj sinček star,ko se uvaja v vrtec?

Lina je že prava babnica tak angelček je res,dosti še prespi in je en priden in miren dojenčku(proti Tianu)je razlika res velika zadovoljna je s svojo dudico.
Imamo probleme s krčki; jst od začetka črpam in dodajam le zvečer adapterano mleko bebo,je pa problem na začetku ni imela krčkev kakšne dva tedna nazaj jih je dobila zmeraj ful merkam na hrano skos jem isto..in krčke ima vsak drugi dan zvečer(včeraj sem ji dajala samo adapterano mleko)in jih je imela?Nevema li je možno da je od mleka beba,pačeprav bi jih pomoje imela tudi podnevi ko bi ga zaužila...nevem jutri probam samo svoje mleko dajati?
Nevem več sem res prav obupala? Fora je vtem da zdej kar vsak drugi dan ima,nekaperam zakaj ne vsak dan...sploh nevem kako nej se več orenteram s tem dodajanjem in črpanjem.
Sej koroške kapljice imamo in ji pomagjo sam vsak drugi dan ji dajat tudi ni fajn in bi rada ugotovila od česa ima.

lepo se rihtajate

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 13:58:58   
nagaja28
eelyy, naš starejši bo čez 15 dni star 2 leti. sem mislila, da bo uvajanje potekalo brez težav, ker je drugače tak živahen, družaben in je tudi že bil na počitnicah 3 dni brez mene, pa ni bilo problema. V vrtcu mu je pa hudo. za enkrat sem ga 2x pustila po uro in pol, pa se je skoraj ves čas jokal. danes je izrazil željo, da bi šel nazaj jest kosilo, ko sva pa tja prišla, pa spet ni hotel jit notri brez mene. sem mogla na stolu v razredu sedet, pa je vsake toliko pogledal, če sem še tam user posted image .
ah, ja, imamo kar pestro. zjutraj ga zrihtam, potem podojim domna, peljem domna k babici, potem lukca v vrtec. ko pridem domov se moram že skoraj obrnit in ga jit nazaj iskat. potem spet dojit in že greva z lukatom nazaj v vrtec na kosilo. upam, da se luka hitro navadi, ker drugače sploh ni časa za druge stvari (skoraj še za moj zajtrk neuser posted image ). tako, da v ponedeljek sigurno še ne bom fraj za srečanje user posted image . se mi pa kar smilijo ti otročki. nekateri starši jih že kar na začetku do počitka pustijo, ker morajo v službo. no, samo da niso kakšne trajne posledice, vsaj jaz se ne spomnim svojega uvajanja v vrtec user posted image  user posted image .

mogoče ima pa lina krče po mleku. veliko otrok mleko napenja.

danes sem ugotovila, da se domen zbuja zaradi nečesa drugega, ne zaradi lakote, ker sem mu ponoči malo dudo dala, da bi se jaz zbrihtala in je takoj nazaj zaspal še eno rundo user posted image .

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 14:00:20   
pikapolonica20
hyhyuser posted image

no končno imam 5min. časa, da lahko v miru nekaj napišem. nevem koliko so čez dan zbujeni vaši otročki ampak moja Nika nebi spala nič zaspi samo še na rokah ko pa jo odložim je takoj jok...user posted image  zdnje dva dni imamo pa probleme ker ne more kakat in potem se napenja in joka pa kašnega spusti ampak to je pa tudi vse. tako da smo danes že od 2 pokonci....ali je imela mogoče še katera podobne težave in kaj je naredila jaz nevem več kaj bi ji dala da bi se lahko pokakala...

eely....lepo te je videti na RR.user posted image

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 14:13:47   
đanika
oj

Tudi mi že dva dni nič ne spimo. Tudi ponoči je vsako uro jok.
Glede krčev sem ugotovila, da ni panike kaj jemo od začetka sem se full pazila zdaj jem vse tudi paradižnikovo solato, ki sem jo naj bolj pogrešala pa ni nobene spremebe. Tako da to mormo dati skoz. Moram pa priznati da sem zvečer prav utrujena. Še dobro da je tavelika že tako samostojna, da se sama umije in gre spat da zjutraj ni problemov za vstajanje, da ne zamuja šole.

Pr nas je najhuje od 15h do 21h...user posted image  

lp


(odgovor članu pikapolonica20)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 14:16:00   
tinca10
pikapolonica: ko je bilo vroče sem ji jaz dodajala kamilični čaj (od Hippa) in se je vedno po čaju fino pokakala.

(odgovor članu pikapolonica20)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 14:57:42   
DanijelaNeli
OOJLA!

Jaz pa imam danes obe pupici tako pridni,..da imam čas za vse...Skuhala sem že pred 12.uro,tako smo jedli zelo zgodaj...NAsprotje včerajšnjemu dnevu,ko nisem vedla kje se lotit...in česa...s tem,da mi ni ta mala spala parkrat po 15 minutk..
Danes pa spi in spi... Jaz in Neli sva odpravljeni,da greva oprat avto v pralnico in ta čas z vozičkom en kroga naredit,...a čakamo,da se ta mala zbudi.TAko je ,ko imaš kam za it,spimoooo kot top,...
Čeprav se drugega dela nisem taknila,ker se mi enostavno ne da..Malo imam za peglat...

user posted image Glede napenjanja,pa bi tudi jaz svetovala kar kamilični čaj za naše otročke.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 15:41:28   
naja7
trenutno zatišje pred nevihto, neko smešno vreme imamo mi danes... Pia spi in jaz sem celo prvič odkar sem iz bolnice uspela pomit po tleh in namazat parket....

krči so in jih ni, pri nas bi bol prekla da gre za močno pritiskanje in ko ji ne uspe se začne jok in stok, dajem ji koroške kaplice 8kaplic pred obrokom 3x na dan in je malenkost bolše, čez dan ko sem zraven jo dam spat na sedežno na trebuh ji strašansko paše in veliko vetrov gre naprej in pa vsak dan si maserava trebušček s sivkinim oljem...
In je zadnje 2 dni kar malenkost bolje tudi večkrat se konkretno pokaka... Bom pa probala še čajček iz kamilice....

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 23:15:49   
buškolinka
no, pa naj se še sama malo oglasim (in ne samo objavljam sezname) user posted image

Najprej naj vam naredim skomine: mi uživamo na dopustu (slovenska obala) v krasnem vremenu, čistem in toplem morju (seveda se kopamouser posted image ) in predvsem mirnem okolju, saj so vsi turisti že nazaj na delovnih mestih

V Lj se vračamo v ponedeljek zvečer (zato me na srečanje žal ne bouser posted image )  in prav ne morem si predstavljati, da je res tako mrzlo kot pišete...se bom morala prav zorganizirati, da bomo primerno oblečeni - predvsem tamalčica.

KRČI: mi smo jih dobili ravno v začetku dopusta in sem tudi ugotovila zakaj: vsak večer med 18.00 in 20.00 jo prične malo matrati, ker Valentina pridno jemlje AD3 - ko smo prešli iz 5 na 6 kapljic, je bilo najhuje, ampak sedaj je že bolje. Mislim, da jo je najbolj matralo to, da smo prehitro povečevali dozo (nam je pediatrinja svetovala dodatno kapljico na tri dni), zato smo se sedaj zaustavili na 6 kapljicah in ima kljub temu krčke ampak veliko bolj blage (le kakih 15 - 30 minutk "neutemeljenega" stokanja, medtem ko je prej imela dobro uro hudega, hudega kričanja in lovljenja sapeuser posted image ) - bomo ostali na 6 kapljicah, dokler se krčki ne umirijo dokončno, potem pa bom poskusila dodati še tisto "ključno" zadnjo kapljico.

No, poleg krčev pa smo na tem dopustu začeli opažati tudi prve prave smehljaje user posted image user posted image user posted image  (in ne le tiste nezavedne), čeprav so še vedno zelo redki.

Ena je pisala o zaprtju oz. težkem kakanju: Valentina se je danes dvakrat tako zelo pokakala, da nisem mogla verjeti (je bilo treba seveda zamenjati celotno garderobouser posted image ), pa čeprav običajno kaka vsak drugi dan in sem razmišljala zakaj? Včeraj sem pojedla kar dve koruzi danes pa še spila kar nekaj kompota iz jabolk, sliv in marelic. Skoraj prepričana sem, da ji je pomagalo nekaj od tega user posted image

pupika: če še nisi dobila informacije o nastavkih za maxi cosi lupinico: kupiš jih lahko v Baby centru

candy & danijelaneli: bravo za vajina korenjaka - res prekašata povprečje user posted image

mleko: lotila sem se črpanja mleka (najprej z ročno črpalko, potem pa sem ugotovila, da gre hitreje kar ročno brez črpalkeuser posted image ), zato, da bi Valentino naučili jesti tudi po flaški (obvladala je v prvouser posted image ) in pa zato, da bi imela zalogico v primeru kakih nujnih opravkov, da bi jo lahko oči nahranil, potem pa sem ugotovila, da sploh ne vem koliko mililitrov user posted image  poje. Sedaj je jedla po flaški samo enkrat in takrat sem imela načrpanih samo 40 ml. Je pojedla vse in še sem jo morala pristaviti. Ali mi lahko poveste tiste, ki imate kaj več izkušenj z mililitri, koliko bi bilo okvirno dovolj? se mi sploh ne sanja ali je to 70 ml ali 100 ali 130... sem čitala nekaj navodil za shranjevanje mleka in piše, da naj ga shranjujemo npr. v flaškah toliko, da zadošča enemu obroku (?!) - seveda je to pomembno zgolj pri globokem zamrzovanju

joj, joj, joj...sem se razpisala user posted image  ... zdaj pa še seznam obnoviti ... je potrebno Enejeve podatke posodobit user posted image

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
3.9.2010 23:18:14   
buškolinka
user posted image
 
user posted image

DEČEK & DEKLICA 
PDP, NICK - starost,KRAJ,Nos. user posted image ,Porodnišnica,Že imamouser posted image  user posted image /,Pričakujemo user posted image /user posted image /user posted image
user posted image (22.6 - 22.7.)





01.07.2010
user posted image  Ninchy (PDP 28.06.10) - 25 let/1user posted image /Kranj - EVA (2.7.)
user posted image  Keri (PDP 29.06 ali 01.07.)- 33 let/2user posted image /MB oz Ptuj
/user posted image / user posted image - LARISA (26.6.)
user posted image  Srčekgirll
- 27 let / 2.user posted image / PO / user posted image / user posted image - ŽAN (01.07.)
user posted image   tinca10 (PDP po NS 28.6.)-22 let/ok.Lj.(Dragomer)/1user posted image /Lj/user posted image  LANA (5.7.)

02.07.2010
user posted image  mala biba - 27 let/Celje/2user posted image /Ce/ user posted image - NEJC (16.6.)
user posted image  polhec - 25 let/1user posted image /PO,Lj /user posted image - BENJAMIN (25.6.)

03.07.2010
user posted image  extra - 28 let/3user posted image /Jesenice - NAOMI (28.6.)
user posted image   candy24 - 24 let/Lj/2user posted image /Lj/user posted image - OSKAR (25.6.)

04.07.2010
user posted image  Kiwa - 26 let/Lj/1user posted image /Lj/user posted image  - GAJA (28.6.)
user posted image   BAMI - 29 let/MS/2user posted image /user posted image /user posted image  - LILU (5.7.)
user posted image   binzi  - 29 let/Kamnik/1user posted imageuser posted image - INTI (2.7.)

05.07.2010
user posted image  pilotina - 30 let/ok.Portoroža/3user posted image /Izola - DAVID (9.7.)
user posted image  Kat09 - 31 let/1user posted image /Lj/user posted image - BLAŽ (5.7.)
user posted image   chihuahua -32 let/Lj/ 1user posted image /user posted image   - ČRT (11.5.)

06.07.2010
07.07.2010
user posted image  samy30 - 30 let/Lj/1user posted image /Rakičan - ŽIGA (27.6.)

08.07.2010
user posted image  anajrim - 28 let/Lj/2user posted image /Lj/user posted image /
user posted image - TADEJ (14.7.)
user posted image  balem - 29 let/1user posted image /Ce/user posted image - NEŽA (19.6.)

user posted image  TandJ - 24 let/1user posted image / - ZALA (30.6.)
user posted image  spelchy - 24 let/1user posted image /ok.Lj/user posted image - SIMON (11.7.)

09.07.2010 
user posted image  Tringi - 26 let/1user posted image /Lj/user posted image - PATRIK (4.7.)

10.07.2010
user posted image  kammy - 30 let/ok Lj/1user posted image /Lj/user posted image - KIARA (2.7.)

user posted image  Fargesia - 27 let/ok. Lj/user posted image /Lj/ user posted image - ANDRAŽ (7.7.)
user posted image   krasevka - 29 let/3user posted image /Kras/user posted image user posted image /user posted image   MARCEL (14.7.)
user posted image   mami2b - 28 let/1user posted image /user posted image - FILIP (6.7.)

11.07.2010
user posted image  Hančika - 26 let/1user posted image /Kr/ user posted image   
user posted image  Zveezdica - 29 let/3user posted image /Lj,Kr,Jesenice /user posted image

12.07.2010 
user posted image  Pikica5 - 22 let/3user posted image /Mb/user posted image
- LANA (1.7.)
user posted image  cebelica_ - 28 let/1user posted image /PO / user posted image - TADEJ (9.7.)
user posted image  Bina 83 - 26 let/1user posted image / Lj oz NM/user posted image - ŽIVA (8.7.)
user posted image   šipek - 30 let/1user posted image /Lj /user posted image - ALJAŽ (15.7.)
user posted image   činela - 25 let/Lj/1 /Lj/user posted image  - TAJA (6.7.)

13.07.2010 
user posted image   Srecka010 - 29 let/1 /Lj/

14.07.2010

user posted image  niky31 - 31 let/1user posted image /ok NG/ user posted image - KRIS (24.6.)
user posted image  rozinca33 - 33 let/Ljutomer/2user posted image /Rakičan/user posted image - EVA (17.7.)

user posted image   .tojeto. - 30 let/1user posted image /Lj/user posted image - DAVID (5.7.)

15.07.2010  
user posted image   lillygmail - 31let/2user posted image /user posted image
 
16.07.2010

user posted image  buškolinka - 30 let/Lj/1user posted image /Lj/ user posted image - VALENTINA (9.7.)
user posted image  Mishan - 28 let/ok. Radovljice/1user posted image /Lj,Kr,Jesenice/user posted image - ANNA (22.7.)
user posted image   tea213 - 30 let/1user posted image /Lj/user posted image - LILI (21.7.)

user posted image   anckabancka - user posted image - ŽIGA (20.7.)

17.07.2010
user posted image   tix - 21 let/1 /Kr / JAKOB (29.6.)
user posted image  špelka - 32 let/Radovljica/2user posted image /user posted image /Jesenice NECA (1.7.)
user posted image   myaa - 22let/1user posted image /Lj/user posted image

user posted image   Naomi1 - user posted image - TIM (14.7.)

18.07.2010  
user posted image  pupika - 33 let/4user posted image /Mb/user posted image /user posted image GAJA (8.7.)
user posted image  oton - 33 let/4user posted image /Lj/
 user posted image IZIDORA (24.7.)
user posted image  soncekray - 28 let/1user posted image /user posted image - SARA LISA (16.7.)

user posted image  too sweet - 28 let/Mb/1user posted image /Mb/ user posted image - EMA (4.7.)

19.07.2010
user posted image   soncnica2010 - 25 let/Medvode/1 /Lj, Kr/ - ERIK (16.7.)

20.07.2010

user posted image  Mareli - 28 let/Ce/1user posted image /Ce user posted image   - KAJA (7.7.)
user posted image   strelka8425 let/Hrastnik/1user posted image /user posted image

21.07.2010
user posted image  đanika - 27 let/2user posted image /Ce/user posted image / user posted image - JAKA (27.7)
user posted image  samy1 - 35 let/1user posted image   LANA (26.7.)
user posted image   Martinčka - 23 let/1  /Sg / user posted image - VALENTINA (23.7.)
user posted image   zlicka - ALINA (6.7.)

22.07.2010
user posted image  srursa - 29 let/ok.Lj/2user posted image / ANA (24.7.)
user posted image   oži - 34 let/6user posted image /
user posted image user posted image /user posted image - BRINA (3.7.)


user posted image (23.7. - 23.8.)

23.07.2010
user posted image  nagaja28 - 28 let/2user posted image /Lj /user posted image /user posted image - DOMEN (14.7.)

24.07.2010
user posted image  arruba - 31 let/Lj/1user posted image /Lj /user posted image   ENEJ (1.8.)
user posted image   pikapolonica20 - user posted image  - NIKA (26.7.)
user posted image  kenya - 36 let/4user posted image /Lj/ user posted image user posted image / user posted image - KIM (26.7.)

25.07.2010
user posted image  kajčy - 24 let/1user posted image /NM/user posted image GAŠPER (26.7.)
user posted image   Joie - 31 let/ok.Celja/2user posted image /Ce/
 user posted image /user posted image
user posted image  petrca2507 - 29let/1user posted image /Lj - NIKA (19.7.)
user posted image  TopsiT - 27 let/Litija/2user posted image /  user posted image - NEŽA (12.7.)
user posted image  nicolina - 34 let/Bela krajina(Semič)/2user posted image /NM/user posted image ŽAN LUKA (27.7.)

26.07.2010
user posted image  Pink Baby -31 let /ok Lj/1user posted image /Lj/ user posted image

27.07.2010
user posted image   kate - 2user posted image /user posted image - DAVID (23.7.)

28.07.2010

user posted image  pa&ga - 30 let /2user posted image /Kranj/ user posted image - PATRICIJA (20.7.)
user posted image  micla - 32let/2user posted image /Šempeter pri Gorici/user posted image /user posted image - ALAN (27.7.)
user posted image  DanijelaNeli - 26 let/ok. Kopra/2user posted image /PO/user posted imageuser posted image - NOEMI (22.7.)
user posted image  gasilka - 26 let/1user posted image  z dvojčki/Trbovlje

29.07.2010
user posted image   mišu - 25 let/ok. Lendave/1user posted image /Rakičan/user posted image - CARIN (20.6.)
user posted image   julij10 - 30 let/2user posted image /Sg/user posted image /user posted image  TEVŽ (27.7.)
 
30.07.2010

user posted image   naja7 - 21let/1user posted image /Črna na Koroškem/user posted image - PIA (6.8.)
user posted image    eelyy - 22let/2user posted image /Ljubljana LINA (26.7.)
31.07.2010

user posted image
 
 user posted image









SONČKI 2010









          datum                                            ime
        rojstva        nickname        PDP          otroka    teža    dolžina
user posted image   11.5.2010   Chihuahua  05.07.2010     Črt         1490 g  41 cm
user posted image  16.6.2010   Mala Biba    02.07.2010     Nejc       2900 g  48 cm
user posted image  19.6.2010   Balem          08.07.2010    Neža      3410 g  51 cm
user posted image  20.6.2010   mišu            29.07.2010    Carin      1800 g  43 cm
user posted image   24.6.2010   Niky31        14.07.2010     Kris        2120 g  44 cm
user posted image  25.6.2010   Candy24     03.07.2010    Oskar     4170 g  54 cm
user posted image  25.6.2010   polhec         02.07.2010   Benjamin 3280 g  50 cm
user posted image   26.06.2010   Keri          01.07.2010    Larisa    2765 g  48,5 cm
user posted image    27.06.2010  samy30     07.07.2010    Žiga       3740g   51cm
user posted image   28.6.2010   Kiwa            04.07.2010    Gaja       3080 g  51 cm
user posted image  28.6.2010   Extra           04.07.2010    Naomi     3400 g  53 cm
user posted image  29.6.2010.   Tix               17.07.2010    Jakob      3100 g  49 cm
user posted image  30.6.2010   TandJ          08.07.2010    Zala        3100 g  48 cm
user posted image   01.07.2010 Srčekgirll     01.07.2010    Žan        3640 g  53 cm
user posted image   01.07.2010  Špelka        17.07.2010     Neca      3300 g  52 cm
user posted image   01.07.2010  Pikica5       12.07.2010     Lana       3420 g  50 cm
user posted image   02.07.2010  Ninchy        01.07.2010     Eva        3480 g  52 cm
user posted image   02.07.2010  Binzi           04.07.2010     Inti         3750 g  52 cm
user posted image   02.07.2010  kammy       10.07.2010     Kiara      3200 g  51 cm
user posted image   03.07.2010  oži             22.07.2010      Brina     2900 g  50 cm
user posted image   04.07.2010  too sweet 18.07.2010      Ema    2650 g  47,5 cm
user posted image   05.07.2010  Kat09         05.07.2010     Blaž       2950 g  48 cm
user posted image   05.07.2010  .tojeto.       14.07.2010     David     2949 g  51 cm
user posted image   05.07.2010  Tinca10      28.06.2010      Lana     3190 g  50 cm
user posted image    05.07.2010   BAMI         04.07.2010      Lilu        3210 g  51 cm
user posted image    06.07.2010   činela        12.07.2010     Taja       3550 g  53 cm
user posted image    06.07.2010   zlicka        21.07.2010      Alina      3350 g  52 cm
user posted image    06.07.2010  mami2b     10.07.2010       Filip        3790 g  54 cm
user posted image   07.07.2010  Fargesia    10.07.2010      Andraž  3200 g  50 cm
user posted image    07.07.2010   Mareli        20.07.2010      Kaja      2810 g  48 cm
user posted image    07.07.2010   odisejica    ? .07.2010      Lorin     
user posted image   08.07.2010  Bina83       12.07.2010      Živa      3660 g  50 cm
user posted image    08.07.2010  pupika       18.07.2010      Gaja      3400 g 50 cm 
user posted image    09.07.2010 buškolinka  16.07.2010  Valentina  3000 g  49 cm  
user posted image   09.07.2010  pilotina       05.07.2010     David     2755 g  49 cm
user posted image    09.07.2010  cebelica_    12.07.2010      Tadej    4170 g  55 cm
user posted image    11.07.2010   spelchy      08.07.2010    Simon     3940 g  54 cm    
user posted image    12.07.2010   TopsiT       25.07.2010     Neža
user posted image    13.07.2010   sarazan    ?.07.2010        Maša    3530 g 53 cm
user posted image    14.07.2010  anajrim      08.07.2010    Tadej     3550 g  54 cm     
user posted image    14.07.2010  nagaja28  23.07.2010     Domen   3190 g  51 cm  
user posted image     14.07.2010    krasevka   10.07.2010   Marcel   3910g    54cm
user posted image    14.07.2010  Naomi1     17.07.2010      Tim        
user posted image    15.07.2010  Šipek        12.07.2010      Aljaž       3950 g             
user posted image    16.07.2010   soncekray 18.07.2010    Sara Lisa 3360 g 52 cm
user posted image    16.07.2010 sončnica2010 19.07.2010  Erik       2890 g  49 cm
user posted image    17.07.2010 Tringi           09.07.2010     Patrik     4460 g 57 cm
user posted image    17.07.2010   Rozinca33 14.07.2010     Eva         3190 g 49 cm
user posted image    19.07.2010  Petrca2507 25.07.2010    Nika        3440 g 50 cm
user posted image    20.07.2010  pa&ga         28.07.2010  Patricija    3600 g 49 cm
user posted image     20.07.2010  anckabancka16.07.2010   Žiga       3930 g 54 cm
user posted image    21.07.2010  tea213        16.07.2010     Lili         3910 g 52 cm
user posted image    22.07.2010  DanijelaNeli 28.07.2010   Noemi     3000 g 49 cm
user posted image    22.07.2010  Mishan         16.07.2010   Anna      4040 g 56 cm
user posted image    22.07.2010  parga             ?.07.2010   Sara       3280 g 51 cm
user posted image     23.07.2010  kate             27.07.2010   David      3725 g 52 cm
user posted image    23.07.2010  Martinčka     21.07.2010 Valentina  3410 g 51 cm
user posted image     24.07.2010  srursa          22.07.2010    Ana        4100g  53cm
user posted image     24.07.2010  oton            18.07.2010  Izidora      4420g  54cm
user posted image    26.07.2010  kenya          24.07.2010      Kim       3300 g 51 cm
user posted image     26.07.2010  samy1         21.07.2010    Lana      3580g   53cm
user posted image     26.07.2010  eelyy           30.07.2010    Lina        3420g  52cm
user posted image    26.07.2010  pikapolonica20 24.07.2010   Nika     3510g  52cm
user posted image    26.07.2010  kajčy            25.07.2010   Gašper    3750 g 53 cm
user posted image    27.07.2010  micla            28.07.2010     Alan      4560 g 58 cm
user posted image    27.07.2010  đanika         21.07.2010     Jaka      3950 g 51 cm
user posted image     27.7.2010   nicolina        25.07.2010     Žan Luka  3640 g 53 cm
user posted image     27.07.2010 julij10          29.07.2010     Tevž        3650g    52cm
user posted image    01.08.2010  arruba          24.07.2010    Enej        3980 g   55 cm
user posted image     06.08.2010  naja7           30.07.2010     Pia        3350g  52cm



user posted image  = 30   user posted image  = 40

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
4.9.2010 15:28:29   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka

Ali mi lahko poveste tiste, ki imate kaj več izkušenj z mililitri, koliko bi bilo okvirno dovolj? se mi sploh ne sanja ali je to 70 ml ali 100 ali 130... sem čitala nekaj navodil za shranjevanje mleka in piše, da naj ga shranjujemo npr. v flaškah toliko, da zadošča enemu obroku (?!) - seveda je to pomembno zgolj pri globokem zamrzovanju




Jaz si zjutraj in zvečer mleko sčrpam in takrat Živa poje med 90 in 110 ml! Čez dan jo pa dojim. Bo pa v sredo stara 3 mesece!user posted image

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
4.9.2010 15:31:22   
Bina 83
IZVIRNO SPOROČILO: Bina 83

IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka

Ali mi lahko poveste tiste, ki imate kaj več izkušenj z mililitri, koliko bi bilo okvirno dovolj? se mi sploh ne sanja ali je to 70 ml ali 100 ali 130... sem čitala nekaj navodil za shranjevanje mleka in piše, da naj ga shranjujemo npr. v flaškah toliko, da zadošča enemu obroku (?!) - seveda je to pomembno zgolj pri globokem zamrzovanju




Jaz si zjutraj in zvečer mleko sčrpam in takrat Živa poje med 90 in 110 ml! Čez dan jo pa dojim. Bo pa v sredo stara 3 mesece!user posted image


Joj, ne 3 mesece, ampak 2 meseca bo stara!!  Se opravičujemuser posted image

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
4.9.2010 22:05:55   
Martinčka
bina83 hihi kaj pa prehitevaš?user posted image že tako hitro rastejouser posted image

pri nas je pa naša bila danes taako nadpovprečno pridna... itak je skos pridna, ampak danes je pa res cele dneve prespala in sem prvič po porodu orng skuhala  kosilo in vse pospravila, še prej smo pa bili na tržnici pa na tortici in v trgovini.. popoldne smo pa imeli še obiske... zaenkrat je res pravi angelček! sem full vesela ker zaspi brez da bi se nosila po rokah, to mi je res super!

jaz imam zdaj za nosek električni čistilec noseka... nama ga je posodila žena od moževega brata in zaenkrat še ne gre nič ven tako da je nosek čist... samo tako je kdaj kakšna muca noter ki jo z bebi palčko ven dobim pa je.. pa dvakrat na dan ji raztopino v nosek vlivam da se te poti fajn ščistijo... danes sem ji tudi prvič temperaturo merila v ritki in me je bila malce strah ampak je šlo.. je mož fajn prehlajen pa sme za vsak slučaj prverila stanje pri tamali ker imamo jutri krst da ne bi bilo kaj narobe...

kako ste kaj zdaj zadovoljene s svojimi nakupi: vozek, posteljca, stolčki..?? jaz morem rečt da je stokke zakon! tudi posteljica in stolček... bomo pa vidli kako bomo s športnim delom vozička zadovoljni, to na sše čaka!?

in že katera razmišlja kdaj bo imela naslednjega otročeka? jaz vsak dan o tem razmišljam ker se mi že kr lušta še enega imet, ampak bom počakala da prvo naša pupa shodi za vsak slučaj če bom spet mogla jaz ležat da ne bo večjih obremenitev:) tako da čez kakšno leto in pol gremo spet v akcijo...user posted image  pa itak se moram prvo nje naužit potem pa dalje... sam ko tako hitro raste da joj...

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?