|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 10:18:09   
MagicSpell77
Jaz malo z zamudo odgovarjam :) Folna kislina in 400mg magnezijeve šumeče tablete so skoraj nuja. Mene je pri prvi user posted image G skoraj nahrulil kao kakšen donat... je bistveno premalo magnezija. Ker bomo potrebovale tudi kalcij in se ta dva elementa izključujeta se priporoča, da enega zaužiješ zjutraj, drugega zvečer. Pomanjkanje magnezija se kaže v slabovoljnosti, glavobolih in splošni utrujenosti, zato so MG šumečke zame čisti balzam. Donat je pa v bistvu za pospeševanje prebave, ker nam jo estrogen upočasnjuje :)
Jaz sem tokrat čisto adijo, hb slabosti ni, sem pa čisto brez energije. V prvi user posted image sploh vedela nisem, da sem noseča. Sem upala. da bo tokrat tudi podobno, pa se počutim kot da bi me vlak povozil :) Bo že boljše, sicer je pa to najmanj kar lahko pretrpim za lepega bebija čez 8 mesecev :D
Lepo nedeljo, mi gremo k tašči :) Pa ne bomo še povedali vesele novičke :P

_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 11:09:30   
morskazvezdica
Ojla.

Dobrodošle vse nove!!! user posted image

Moji krči so se malo umirili.Občasno imam še vedno strah da bo M prišla user posted image ima še katera ta strah?

Glede prehrane men fuuul pašejo same mastne pa nezdrave stvari (čevapi,pica,hamburgerji)...groza!!! Bo treba prešaltat na zdravo prehrano.

Katere magnezijeve tablete priporočate?pa kje se jih kupi??

Aja a katera še na kaj pazi posebaj,odkar je zvedela da je nosečka?

Mal velik vprašanj za vse user posted image

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 11:21:49   
Dorotheia
Jaz tudi krčev nimam več, edino včasih me zašpika.
morskazvezdica, zakaj pa imaš strah, da boš dobila M?
Jaz tega nimam. Mene edino skrbi, da ne bi kaj bilo narobe. Ful perem sadje in zelenjavo, da ja ne bo tiste bakterije.
Se mi pa zdi, da sem v zadnjem tednu šla sigurno vsaj kako kilo gor, ker sem nonstop lačna in količinsko kar več pojem kot prej.
Pa mordčki so mi tudi že malo tesni, je tudi povečava za kakšno košarico. Mi je prav grozno, ker sem drugače bolj drobna in mala, pa mi je hecno, da bi zdaj okrog hodila z dvojno D košarico (prej sem že imela C), ampak ja, kaj čmo. Dragi se seveda neizmerno veseli. Imam pa tudi zelo občutljive, tako da ravno velikega veselja ne more imeti. user posted image

Jaz sem magnezijeve tablete (šumeče) kupila kar v sparu od SchneeKoppe, sem že včasih prej tega kupila in mi je super (tudi okus), pa še brez dodanega sladkorja je.

Na drugo pa jaz nič kaj ne pazim. Malo poslušam telo in to je to. Nočem preveč komplicirat, ker to tudi ni dobro menda. Tako, da. Moramo uživati. user posted image

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 11:40:23   
whistle
Hoj,

danes sem naredila še enkrat test, tokrat se je pokazal tako močan plus, da nimam nobenega dvoma večuser posted image . Krči so se čisto umirili in sploh ne vem več da sem user posted image .
Moramo poleg magnezija in folne jesti še kakšne dodatke? Kar se tiče hrane sem se začela izogibati suhim mesnim izdelkom, surovim jajcem (kakšen tiramisu), mehkim sirom, ki sem jih vedno tako rada jedla, ampak bom že zdržala:) vse za user posted image . Vse ostalo pa enako kot do sedaj...vsega po malo.
Kako pa je s športom? Verjetno lahko normalo migamo kot prej, če se počutimo ok?
Kdaj boste sporočile novičko domačim? Midva sva se odločila, da bova počakala do pregleda...tudi v službi bom sporočila takrat.

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 12:22:09   
Dorotheia
A sira naj se tudi ne bi jedlo?

whistle, do katerega pregleda bosta počakala, da povesta novico? Do prvega (potrditvenega) pregleda ali do nuhalne?
Midva nameravava počakati do nuhalne, samo ne vem, če bo zneslo. user posted image Sploh v službi se mi kar že zdaj zdi, da me določeni gledajo v trebuh (sem bila ful napihnjena), pa kar občutek imam, da se drugače obnašam in kot da se jim že sanja malo. Upam, da ne no (nisem pa nikoli prej kaj govorila o tem ali da planirava). Ker bi vsaj do nuhane rada počakala, da vsaj vidim, če je res vse ok. Edino šefu bi mogoče povedala pred nuhalno, ker mu 100% zaupam in vem, da ne bi širil novice okrog.
Ostalim vsem pa pač po nuhalni. Upam, da bova lahko prikrila do takrat.

Dajte mi povedat, pije katera kavo? Večinoma pravijo nosečke, da jim v prvih mesecih sploh ni pasala. Meni pa paše. In prej sem vedno zjutraj, po zajtrku spila šalco kave z mlekom in je bil to idealen začetek dneva zame. Pa mi še vedno paše. Sem se ji sicer odrekla, ker sedaj ne vem, ali lahko. Pa mi je moj zatežil, da če bom 1 kavo na dan spila - sploh če mi paše, da že ne bo nič hudega in da preveč kompliciram. Kaj menite ostale?

Aja, migamo pomoje lahko normalno, če se počutimo ok. Jaz tu ful poskušam poslušati telo. Včeraj sem bila npr. na 5km teku.

Drugače pa jaz jemljem redno folno in šumečko magnezija (ampak magnezij šele zadnja dva dneva). Pa šumečko kalcija tudi, ker me malo zobje matrajo. Za vsak slučaj.
In kapsule omega 3 jemljem. Menda je fajn že od začetka, ne samo zadnji 3 meseci.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 2.6.2013 12:25:11 >

(odgovor članu whistle)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 16:32:17   
morskazvezdica
Ah malo me je strah...upam da bo vse vredu na prvem pregledu...

No moji znaki da sem srečka user posted image so,da me večkrat lulat(na 2uri skor že morem it),apetit imam kot dojenček(na 3ure) in sem že na +1kg,hitro menjam razpoloženje,utrujenost.

Danes sem izvedla da je od mojega ena izmed bivših tut nosečka. Tako da same nosečke videvam al pa dojenčke user posted image

Midva bova za jenčija povedala po prvem pregledu,ali pa po nuhalni. Odvisno koliko se bo že videlo da sem nosečka user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 16:52:01   
morskazvezdica
Pa pazite na svoje pikice v trebuščkih user posted image user posted image

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 17:56:34   
Martyna83
Hej pozdravljene sreckeuser posted image ja kot ste ze vse povedale,magnezij,folna,pa kalcij tudi ni slab,..pa izogibat se sirom in surovim jedem,..pa sadje in zelenjavo dobro oprat,..pa če ima katera se macko doma se naj bi izogibale ciscenju macjega wc ja no sej to špa moj dela ze od prve nosecnosti tako dauser posted image priiden,... Jaz komaj cakam ju3 zjutraj da naredim se enkrat test da se 100% prepricam,...

Ker sva imela na zalost slabo izkusnjo iz prve nosecnosti, bova sedaj počakala do nuhalne in nato povedala najblizjim,..ostalim pa ko pac izvejo,... Ker sem v prvo izgubila otrocka sem dogovorjena z zdravnico da grem prvi dan na bolnisko ko naredim test in jepozitiven,...sedaj pa izvem da moje zdravnice ni 18 dni user posted image Upam da vsaj sestra dela,...?? Ker nevem ce mi bo nadomestna hotela odpreti bolnisko???

Uzivajteeeee

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 20:45:18   
Flavia_
Pozdravljene vse nove srečke user posted image : Beat, Bombažka in Martyna83 user posted image user posted image user posted image

Lepo vas je brati in čutiti vaše veselje user posted image

flavia

_____________________________

Be the change you want to see in the World ...

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 21:24:50   
whistle
Kar sem malo brskala tudi siri niso priporočljivi, ampak mehki kot so mozzarela, plesnivi siri...ker imajo tudi lahko ne vem katero že bakterijo notri. Ampak Pušenjak pravi, da naj bi bili vsi izdelki iz prehrambenih obratov pregledani in načeloma zato ok...tako da preveč ne smemo kompliciratiuser posted image
Misllim da bova počakala samo do prvega pregleda (domačim), ker je že tako težko biti tiho...potem pa še če greva na kosilo moram imeti 100 izgovorov kaj ne bi jedla in zakaj ne da bi začeli sumitiuser posted image . Ostalim pa kasneje. Aja šefu bom verjetno tudi že po prvem pregledu, da bo vedel zaradi menjave itd.
Eno šalco kave na dan jaz še vedno spijem, tudi meni paše...drugače sem pa našla od Pušenjaka tudi ta odgovor glede pitja kave "Tudi prava kava ni tako zelo škodljiva, če se z njo ne nalivate. Včasih je za premagovanje nosečnostne utrujenosti in nizkega krvnega tlaka z glavobolom celo koristna. Mislim pa na občasno skodelico prave kave, ne na redno pitje večjih količin." Upam da sem ti kaj pomagalauser posted image

Martyna83 upam da boš vse dobro uredila glede bolniške.

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 21:38:12   
morskazvezdica
Hey

A ima katera po user posted image krče?

(odgovor članu whistle)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Februarke 2014
2.6.2013 22:54:46   
Martyna83
morskazvezdica po user posted image je kao normalno da imas krcke ker se maternica pri orgazmu krci ali nekaj takega,..

Punce tale RR dela fulll počasi,... priporocam, da ko se nas nabere kar nekaj Februar da si ustvarimo skito skupino na FB ce boste za to in si tam vsak dan pisemo,... gre lazje in hitreje,.. zelo lepo to deluje pri Julijkah pri katerih se sedaj sodelujem saj bi mogla imet dva julijcka doma,....... tako da ko boste in ce boste za se zmenimo,...

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 10:01:15   
Bombažka
A ste se že vse naročile na preglede? ne vem ali naj počakam še par dni al kar takoj pokličem.
Nimam še čisto nobenega znaka, razen tega, da menstruacije ni. Moram si pa malo prebrati kaj smem in kaj ne smem, ker sem od prve nosečnosti čisto pozabila kako to gre.

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 15:31:25   
morskazvezdica
Jaz sem se naročila takoj prvi dan,ko sem zagledala plusek user posted image

Pospravila sem celo bajto in sem čist crknjena user posted image

Kupila sem magnezijeve šumečke od sensilaba. Upam da so v redu.

Trebuh imam napihnjen kot da sem že 4mesce noseča user posted image

(odgovor članu Bombažka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 20:51:33   
Dorotheia
Jaz sem tudi napihnjena. Jaz sem se naročila na pregled drugi dan, ko sem naredila test.
Aja, drugače pa fb-ja. Ne vse oditi, jaz namreč nisem prijavljena na fb - štrajkam. user posted image
In bom kar tu pisala. Upam, da bo katera ostala z mano.

Pa dajte mi povedat, je katero kaj strah? Kaj vse jo čaka in to? Verjetno tiste, za katere je to 1 user posted image . Jaz kar dosti razmišljam o vsem, čeprav poskušam čimmanj.

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 21:19:52   
MagicSpell77
Jaz sem se tudi naročila isti dan, kot sem zagledala plusek. So me naročili komaj 9.7.
Ker sem že 35 imam nuhalno zastonj, to moram ša še poklicat, bo pa kar takoj po pregledu... Mal brezveze, ampak ok.
Danes sem nabavila Donat, magnezijeve šumečke in Tifol. Pa našo patronažno sem srečala in ji povedala, da se februarja spet vidimo :)
Dorotheia hahahaha, kaj pa vem, če ni nam hujše, ko že vemo kaj nas čaka user posted image user posted image user posted image
Drugače pa nič bat, mirna mamica - miren otrok.

_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 21:29:35   
Dorotheia
haha, moja mami je tudi rekla enkrat, da jo je bilo drugič bolj strah, ker je vedela, kaj jo čaka. user posted image

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 22:17:48   
Martyna83
ojla tudi jaz sem se danes narocilan a pregled imam ga 3.7.user posted image malo prej kot bi me sicer narocili zaradi ss prvic,..Imam pa grozen glavobol ze 2 dniuser posted image noseca sem komaj 5 tednov niti ne pa tak glavobol,..ampak punce rajsi imam vse mozne znake in slabosti samo da bo vse o.k. Ker v prvo nisem imela nic pa se je potem slabo koncalo,..

Ste ze komu povedale? jaz sem na bolniski tako da bom vsaj mojim mogla povedat,ker bodo opazili da sem doma,..vsem ostalim pa ne bom vsaj do nuhalne ce ne se vec,..

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Februarke 2014
3.6.2013 23:00:30   
MagicSpell77
Martyna83 poskusi z magnezijem, zaradi pomanjkanja Mg imaš glavobole, slabo se počutiš... Mene je tudi glava bolela, danes sem pa ko rožica, ko sem ga nabavila user posted image
Midva bova povedala po moje 20.6., ko ima hlerka zaključek v vrtcu in smo povabili oboje stare starše. Tako, da upam,da se udeležijo in jim na kosilu sporočiva še veselo novico. Midva sva v MB, oni pa iz Prekmurja in Dolenjske, tako da res upam, da jih dobimo zdaj skupaj :)
Ostali pa potem počasi...sem velika klepetulja in ziher ne bom dolgo tiho. Še posebej, ker je 5 mojih kolegic nosečih.

_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Martyna83)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 7:17:09   
morskazvezdica
Jaz pa ne vem v katerem tednu naj bi bila, v četrtem ali petem user posted image na keri strani ste računale koliko tednov ste nosečke?

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 9:02:02   
MagicSpell77
Čist preprosto je:
Prvi dan zadnje mensturacije je prvi dan nosečnosti in začetek prvega tedna.
Po sedmih dnevih si noseča en teden, ampak si v drugem tednu. V materinsko knjižico nam bodo vpisovali polne tedne. npr.: 13t4d kar je v bistvu 14ti teden.

Kako ste kaj danes srečke user posted image ?

_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 9:49:10   
morskazvezdica
Hvala user posted image potem sem pa že v petem tednu user posted image

Pri katerem tednu naj bi se plod že videl na UZ in slišalo bitje user posted image ? Mogoče katera ve?

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 10:34:55   
MagicSpell77
Srček začne biti v 5-6 tednu, vidi se pa tam okoli osmega tedna. Zato so potrditveni pregledi pri G od 8-11 tednov.
Jaz imam zdaj prvi pregled v 11 tednu. V prvi nosečnosti pa sem imela v devetem tednu. Naredil mi UZ. Vidi se samo gestacijska vrečka, pa on vidi bitje srčka. Sem težila, da hočem sliko (ker sem hotla v čestitko babicam in dedku dat,ko smo jim sporočili veselo novičko), pa mi je rekel, kakšno sliko, če se še nič ne vidi. Se nisem dala motit in sem rekla, da četudi je samo črna pika, hočem sliko user posted image In sem jo dobila user posted image
Potem pravo bitje srčka s stetoskopom je pa še kar pozno slišno...Saj UZ prej izmeri, potem na koncu pa na vsakem pregledu poslušaš srček user posted image Neprecenljivo!

_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu morskazvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 17:25:08   
Anonimen
evo se še jaz pofočkam med vas :)
včeraj sem zagledala plusek, bom pa za zdaj še anonimna, dokler ne zagledamo srčka :)

sem pa zelo zelo vesela, da nama je ratalo, in nekih tegob še nimam, elevit še moram kupit,
in prvi znak je da hodim nonstop lulat, pa ok, bom že preživela, sam da dobim malo dišečo štručko februarja ;)

lep dan vam želim

(odgovor članu MagicSpell77)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Februarke 2014
4.6.2013 18:44:45   
Martyna83
ojla kako ste kaj danes? Hvala Magicspell77 sem danes kupla donat in magnezijeve sumece tabletke pa sem zaenkrat samo donat popila pa me je glava nehala boleti,... res je bilo neznosno,... sem se pa prejle tako ustrasila na WC ju,.. grem lulat pa se obrisem pa vidim majhno pikico roza sluzi in takoj panika,..ker imam slabe iskusnje od prvic in pol grem malo prebrat in vidim da je lahko se od vgnezditvene ali pac malo hormoni in tako,..da je kar pogost pojav v zgodnji nosecnosti,..tako da upam da ne bo nic hujsega in da se ne ponovi vec,... Jojj kdo bo cakal do 3.7. ko imam prvi pregled,...uhhh bo dolga,.. No pa samo da bo vse o.k.
Aja koliko pa lahko spijem donata na dan? sumeco magnezijevo pa itak samo eno ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?